Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2017 hebben 15 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 10-12-2017
Zino
117

Deze kittens werden geboren op een boerderij waar ze alleen melk kregen, ze moesten maar muizen vangen om te overleven.
 

Hallo, ik ben Zino. Super dat ik mij mag voorstellen, maar ook heel  spannend vind ik dat.  Ik zou zeggen ben Zino. Zwart witte kater en klaar toch?    Nee? 
 
Wil je meer van mij weten. Nou oké dan…. Ik ben bij een gastgezin waar ze een aantal vriendjes voor mij hebben, zo leuk!  Ik moet wel  wennen aan nieuwe mensen. Gewoon eventjes maar. Ik verstop me zodat jij mij niet ziet maar ik jou wel. Ff kijken hoe je praat en loopt. En als ik daar aan gewend ben dan kom ik kennis maken. Zo spannend! Maar ben dan gewoon nieuwsgierig maar ook erg verlegen. Als je mij gewoon- Zino- laat zijn dan verander ik in een grote knuffelbeer. Ik heb hier al de nodige bijnamen; kusjesprins, hartendief, knuffelkont. Ik ben dan ook op zoek naar een plekje waar ik ff de tijd krijg om de boel om mijn tempo te leren kennen en dan…… wees gewaarschuwd , word ik de grootste knuffel schootkat van het westelijk halfrond. 
Wie weet tot snel!
Zino.
Geplaatst op 09-12-2017
Bolt
27

Later meer gegevens.

Geplaatst op 09-12-2017
Fientje
34

Hallo, mijn naam is Fientje. Ik ben een super lief en aanhankelijk poesje. Ik ben niet graag alleen. Ofwel speel ik graag met een jong soortgenootje, ofwel krijg ik graag “heel veel” aandacht van de mens. Ik lig heel graag schootje en geef graag knuffels. Ik ben niet snel bang maar eerder benieuwd. Maar mij alleen laten vind ik vreselijk, dan begin ik te miauwen en te treuren. Toen ik kleiner was ben ik erg ziek geweest maar ben toen zeer goed verzorgd door de mens. Daarom geef ik nu graag zoveel knuffels. Heb je veel tijd voor mij en heb je eventueel al een soortgenootje dan kom ik graag naar mijn nieuw gouden mandje bij jou. Ik zou ook regelmatig een borstelbeurt nodig hebben want ik krijg lange haartjes en mijn oogje zou af en toe moeten gereinigd worden. Zie je dat zitten? Dan geef ik jou alvast heel veel vriendschap terug. Daag, Fientje 

Geplaatst op 09-12-2017
Froe
37

Rrrrrr.... Hallo....rrrr...ja sorry, communiceren met mij is moeilijk.  Je hoeft me maar aan te kijken en dan ga ik al zo hard spinnen dat een normale conversatie niet meer mogelijk is!

Ik ben dol op mensen. Ik kruip er het liefste bovenop. Ik plak er zowat aan vast. Moet je je bedenken dat net ík ben afgedankt in een dichtgeplakte doos samen met 5 andere poesjes... sindsdien doe ik dus extra hard mijn best om lief gevonden te worden. Ik hoop dat er iemand is die mij wel de moeite waard vindt. Ik beloof je dat we onafscheidelijk worden!

Dikke knuf van Froe

Geplaatst op 09-12-2017
Flow
37

Ik zou je het liefste in een doosje willen doen... ken je dat liedje? Bij mij bleef het niet bij een liedje... het is echt gebeurd... Ze hebben mij in een doos gestopt met 5 andere poesjes en zo hebben we uren gezeten tot iemand ons vond... Ik heb even tijd nodig gehad om daarvan bij te komen. Maar nu ben ik helemaal klaar voor jou! Ik ben een echte knuffelkont!

Wil jij met me spelen en knuffelen? I will be forever yours!!!

Geplaatst op 09-12-2017
Filo
37

Ik heb even moeten bijkomen van wat mij overkomen is. Wie duwt mij zomaar in een doos? Ja, echt... geduwd in een doos, tape eroverheen en gedumpt... Maar ach, ik heb een groot hart, ik heb het de mensheid vergeven. Ze zullen toch niet allemaal zo zijn?

Ben jij één van die soortgenoten die wel goed voor me zou zorgen? Nou, speciaal voor jou: hier ben ik dan... in vol ornaat! Met mijn wapperende manen ben ik net een klein leeuwtje, maar vergis je niet, mijn karakter is superzacht. Ik ben dol op knuffelen en spelen. Als je dat met mij zou willen doen dan zal ik nooit meer van je zijde wijken.

Dikke knuffel van Filo!!

Geplaatst op 07-12-2017
Faye
34

Mijn naam is Faye en ik ben een geluksvogel. Ik was zwaar ziek toen ze me in een kartonnen doos hebben gevonden maar nu ben ik helemaal opgeknapt dankzij mijn opvangmama’s. Het goede nieuws is dat ik bij mijn opvangmama mag blijven wonen samen met de 2 andere huispoezen. Dit wordt echt een gouden mandje. Doei, Faye

Geplaatst op 06-12-2017
Nienke
GK

​Nienke...
Het leven is als een troosteloze snelweg, zeker voor een straatkat. Kilometerpalen schieten voorbij. Soms markeren ze een belangrijke gebeurtenis die positief of negatief kan zijn. De meest memorabele markeerpunten in mijn leven waren negatief... Vooral als Koning Winter weer zijn intrede deed, was het afzien. Koud en guur weer waren een regelrechte aanslag op mijn stramme knoken. Zeker de laatste jaren want ik leefde maar liefst 20 jaar op de straat. Tot ik op een dag een belangrijk mijlpunt in mijn leven bereikte, gekenmerkt door een positieve én negatieve ervaring. Wat was er gebeurd? Mijn zoon was aangereden en werd voor dood achtergelaten. Een buurtbewoner contacteerde Zwerfkat In Nood. De veldwerker schoot in actie maar alle hulp kwam te laat. Net voor men bij de dierenarts aankwam, stierf hij. Gelukkig niet alleen maar vergezeld van liefdevolle armen en een waterval van troostende woorden. Deze trieste gebeurtenis staat op mijn netvlies gebrand. Mijn jongen is niet meer. Anderzijds kenmerkt deze mijlpaal ook een positieve kentering in mijn bestaan. De veldwerker deed nog navraag bij de buurt, omdat mijn adres 'gekend' was, en kwam zo bij de mevrouw die jaren voor mij en mijn zoon gezorgd had. Ze vond de aanrijding erg maar mij... wilde ze niet meer. Oud, versleten, staar, oude oogwonde en nog andere ouderdomskwaaltjes...
De veldwerker mocht mij meenemen naar Villa Vagebond. En vanaf toen veranderde het landschap van mijn snelweg. Van troosteloos en koud naar warm en liefdevol. Van de hel naar een hemels paradijs! Wat een contrast! De dierenarts onderwierp mij aan een grondig onderzoek en vond maar liefst 8 kogeltjes in mijn tengere lijfje. Tja... Dat was die markante gebeurtenis aan kilometerpaal 123. Veel weet ik er niet meer van. Mijn geheugen laat mij in de steek maar dat vind ik niet erg. Ik wil het mij gewoon niet meer herinneren. Selectief geheugenverlies noemt men dat.... Maar ik heb mij steeds kranig gehouden. Hoewel mijn vermoeide ogen boekdelen spreken... Na enkele dagen verhuisde ik naar een gastgezin waar ik mijn tere knoken eindelijk te ruste kan leggen en genieten van warmte, liefde en goede zorgen. Geen drukte. Gewoon rustig. Feit is dat ik niet lang meer te leven heb want ik heb reeds de respectabele leeftijd van 20 jaar bereikt. Mijn autostrade loopt op zijn einde. Misschien mondt die wel ergens uit in een rustige oceaan met kalme watertjes zonder woelige stromingen. Maar eerst moet ik nog enkele belangrijke kilometerpalen passeren. Kilometerpaal 158 die staat voor warme chauffage. Paal 159 die lekker eten symboliseert. Paal 160 die een liefdevolle aai over mijn bolletje representeert. Paal 170 die symbool staat voor genegenheid. Paal 171 die gemarkeerd wordt door een zacht mandje. Hoeveel merkpunten ik nog zal passeren, weet ik niet maar ik weet zeker dat ik nog vollenbak ga genieten van mijn nieuwe toekomst. Bij wie ligt deze? Wie staat me bij in de laatste kilometers van mijn leven? Wie houdt mijn vlammetje flakkerend? Bij wie mag het, na een deugdoend pensioentje, uitdoven?
Ooit was ik een niemandskatje. Nu ben ik Nienke! Bij wie mag ik nog van enige betekenis zijn?

Geplaatst op 05-12-2017
Mini
BK

Mini de therapiepoes verdient een huisje

Yep, daar ben ik het nou eens helemaal mee eens! " Ahhh, kunnen we Mini niet in de opvang houden.... ze is zo lief met iedereen." Ik hoor het wel hoor, bijna elke dag.
Maar dat is toch niet eerlijk? Omdat ik zo'n immens groot hart heb, willen ze me niet laten gaan. Ja doeiii.
Toen ik een paar maanden geleden in Buddy Kat kwam, keek iedereen een beetje raar op. " Ohhh wat is ze klein! Kijk nou wat een minipoesje."  Ik dribbelde parmantig door de kleine ruimte heen om eerst te inspecteren wie mijn medebewoners waren. In Buddy Kat, de aidskattenopvang, wonen meestal statige heren, dus die keken wel even vreemd op toen ze mij zagen haha.
" Hallo, ik ben Mini, wie ben jij? Kus op je toet!" riep ik dan vrolijk, terwijl ik alle bewoners een omhelzing gaf. Stralend keurde ik hen goed, om vervolgens kennis te maken met de verzorgers. Bij iedereen sprong ik onstuimig op schoot, en gaf ik loyaal natte kusjes op hun wang. Ik blij, ik vond het hier helemaal perfect!
Ik ben een beetje een handtastelijk typje, kweet niet of dat tegenwoordig nog mag, maar Vincent, Loki en Ludwig zullen nu vast schrijven "me too."  Boeien.
Ik vlei me tegen hen aan, nestel me tegen hun buikje en deel kusjes uit. Mens, dier, boeit me helemaal niks, ik ben klef. En als je beetje bang bent? Ik zal je helpen, ik neem je mee in mijn wondere wereld. De wereld van geborgenheid, warmte en heel veel liefde.
Ze zijn hier best wel heel erg zot op mij, maar ik vind wel dat ik recht heb op een eigen huis, een plek onder de zon. Liefst bij soortgenootjes, want ik zal nooit, maar dan ook nooit 1 pootje uitslaan. Mijn hart is oneindig groot, en daarom moeten ze hier beseffen dat loslaten ook liefde is. Dus als de verzorgers meelezen? "Kom op hey! We kunnen toch skypen?"
Wie o wie wil kennismaken met mij, xxx

Geplaatst op 04-12-2017
Betje
VV

Gevonden in Ophoven tussen zwerfkatten.

Welkom Betje!
Betje kwam enkele maanden geleden plots mee-eten met een groep zwerfkatjes. Als hun maagje gevuld is, zijn deze weer weg omdat ze schuw zijn. Maar Betje niet. Zij bleef steeds trouw op de oprit wachten tot de melder haar in de garage liet. Zo kon ze op het matje slapen. Lekker zacht én warm. Navraag in de buurt leverde geen eigenaar op. De directe buren zelf, zijn niet zo opgezet met haar aanwezigheid. Er werd al zware taal bovengehaald à la “luchtbuks en vergiftigen”. Zo ver gaan we het natuurlijk niet laten komen. Better safe than sorry! Bovendien is ze zo lief, aanhankelijk en nog een jong uppie, dat het zonde zou zijn, moest ze als zwerfkat verder haar leven moeten slijten en dus mocht ze bij ons binnenkomen.
Ze gedraagt zich nog stilletjes en kijkt met grote oogjes naar al dat nieuwe en onbekende maar als men haar aandacht geeft en eventjes aait, dan ontdooit ze en start haar ronkmachientje. Dat komt dus dik in orde met ons meisje!

Geplaatst op 04-12-2017
Floris
VV

Later meer gegevens.

Geplaatst op 04-12-2017
Redgie
VV

Redgie!

Redgie, een heel lieve en sociale kater van 1 jaartje, zijn quarantaineperiode zit erop wat betekent dat hij op zoek mag naar een nieuw baasje. Zijn vorige eigenaar was er eentje van de 'je m'en fous'. Die vond kittentjes heel schattig en plezant maar kleintjes worden groot en dan moesten ze maar hun plan trekken. Het woord 'castreren' stond ook niet in haar woordenboek. 
Ondertussen heeft Redgie zijn rijbewijs moeten inleveren en is hij gechipt en gevaccineerd. Tip top in orde dus! 
Wie biedt deze mooie rooie een gouden mandje?

Geplaatst op 03-12-2017
Pendule en Bimbette
114

Lieve Pendule en Bimbette,

 

Twee zusjes, kwamen samen met hun broertje Lefou bij ons binnen. Hun zusje Bella was al een paar weekjes hier. Een gezin herenigd, hoe gezellig is dat!

Pendule en Bimbette groeide hier dan ook op tot zorgenloze, speelse kittens. Lang leve de lol! Met 5 kittens is het huis dan soms te klein, maar dat geeft niet hoor!

Al snel kwamen er mensen kijken naar jullie, en er was meteen een klik voor ieder van jullie. Allemaal een fijn thuis in het vooruitzicht!

Helaas kam er even iets tussen waardoor jullie langer moesten blijven. Uiteindelijk mochten we van jullie twee bijna 4 maanden genieten!

Lieve Pendule en Bimbette.. Wij gaan jullie gekke streken en de heerlijke uurtjes knuffelen zo missen!

Maar jullie gaan naar een fijn thuis, waar nog katjes en hondjes wachten om met jullie te spelen.

Blijf  de gekke katjes vol met streken zoals wij jullie mochten leren kennen!!!

 

Laatste knuffel van jullie opvangmama.

Geplaatst op 03-12-2017
Bimbette en Pendule
114

Lieve Pendule en Bimbette,

 

Twee zusjes, kwamen samen met hun broertje Lefou bij ons binnen. Hun zusje Bella was al een paar weekjes hier. Een gezin herenigd, hoe gezellig is dat!

Pendule en Bimbette groeide hier dan ook op tot zorgenloze, speelse kittens. Lang leve de lol! Met 5 kittens is het huis dan soms te klein, maar dat geeft niet hoor!

Al snel kwamen er mensen kijken naar jullie, en er was meteen een klik voor ieder van jullie. Allemaal een fijn thuis in het vooruitzicht!

Helaas kam er even iets tussen waardoor jullie langer moesten blijven. Uiteindelijk mochten we van jullie twee bijna 4 maanden genieten!

Lieve Pendule en Bimbette.. Wij gaan jullie gekke streken en de heerlijke uurtjes knuffelen zo missen!

Maar jullie gaan naar een fijn thuis, waar nog katjes en hondjes wachten om met jullie te spelen.

Blijf  de gekke katjes vol met streken zoals wij jullie mochten leren kennen!!!

 

Laatste knuffel van jullie opvangmama.

Geplaatst op 01-12-2017
Nelly
123

Lieve Nelly,

Toen je hier net was leek je een engeltje en toen ontsnapte je. Dagen hebben we liggen zoeken en eindelijk hadden we je weer gevangen. Je was nog steeds een lief karaktertje dat toch zo bang was van mensen. Na een tijdje moest je afscheid nemen van je zusje omdat zij haar gouden mandje gevonden had. Ondertussen leerde je omgaan met mensen. Al snel zette je, je over al je angsten en liet je de aandacht toe. Je kwam constant kijken wanneer we aan het eten zijn, een echte stalker. Nu is het wel leeg in huis zonder je maar je bent bij de allerbeste baasjes terecht gekomen dat een katje kan wensen. Je gaat daar heel gelukkig worden en er zal altijd iemand zijn die van je zult houden. Ik ga je missen Nelly, je hebt altijd een plekje in mijn hart.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg