Diede

Poes
12 jaar


Hou je schrap!

Ik ben het Diede... het veelbesproken poezenmeisje. Ik snap dat er mensen zijn die zeggen: " Ach gossie, die is zielig." Daarom wil ik er graag over praten,  zodat je daarna met een glimlach kan zeggen: " Nee, eigenlijk ben je helemaal niet zielig."
Mensen die zeggen dat ik beter een spuitje kan krijgen hoeven niet te reageren, daar kan ik niet zoveel mee. Kan ik zelfs chagrijnig van worden en dat wil ik niet! Ik ben blij!
Goed. Laat ik eens beginnen.
Ik heb cerebellaire ataxie. Yep. Ik heb een afwijking in mijn kleine hersentjes en die geven de signalen een beetje stom door aan mijn spieren. Die kleine eigenwijze hersentjes hebben geen zin om te luisteren naar goede raad. Dan moeten ze het ook zelf maar weten, ik wiebelwabbel wel vrolijk door het leven, kan mij het schelen. Ik ben ook zo geboren, mijn moeder noemde me liefkozend altijd haar 'bijzondere meisje'.
Het was wel effe heel naar toen ik zwanger werd ( we hadden geen geld voor voorbehoedsmiddelen). Maar liefst 3 nestjes kreeg ik, waarvan ik er geen enkele heb kunnen redden.
Ik heb gesmeekt om sterilisatie, uiteindelijk hebben ze er een slotje op gezet. Jieppieeee.
In mijn wereld kan ik alles. Niemand hoeft mij te helpen met eten, drinken of naar de plee gaan. Ben niet hulpbehoevend hey!
Ik ben van de kronkelpaden, ik ga nooit rechtlijnig door het leven. Ik laat het gebeuren en bedenk voor elke hindernis een ludieke oplossing.
Je hoeft met mij geen wedstrijdje hardlopen te doen, ik laat jou winnen. Ik zal altijd jouw aanrecht met rust laten, gewoon... omdat ik van je hou.  Wees niet bang dat ik je bloempotten op de vensterbank omver zwier, ik heb respect voor alles wat leeft.
Oke, ik kan niet springen, maar dat is ons geheimpje.
Ik heb trouwens een vriendinnetje en ze heet Grisou! Ze is keilief voor mij en bewaakt mij tegen alle nare invloeden buitenaf. Ik zeg haar vaker: 'Maar Grisoutje, hier is iedereen lief en weet je? Als ik bots, laat me gewoon botsen, ik heb een ingebouwde airbag'. Grisou is een kattenkat, niemand kan haar aanraken, maar ze is zoooo leuk zeg ik je! Altijd vrolijk, mensen mogen gerust in haar buurt komen hoor.
Ik wil graag met Grisou geplaatst worden om alles nog ingewikkelder te maken. Tot nu toe hebben we elkaar een beetje nodig, snap je?
Ik zoek een huisje waar ik in mijn wereld mag leven. Ik wil je ook meenemen in die wereld als je daar open voor staat? Niet omdat ik zielig ben, maar omdat het een Wonderlijke ervaring is x



Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!