Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-01-2011
Yana de hond is safe!

Na de operatie aan haar entropion (oogoperatie)  van vorige week dinsdag was het nog altijd uitkijken naar een geschikt definitief baasje of naar een geschikt gastgezin voor haar.
We hadden 2 opties,  maar die sprongen helaas door omstandigheden buiten onze machten af ... we zaten even met de handen in het haar maar gaven de moed niet op. Gisteren kwam er dan eindelijk de verlossende mail! Een aanmelding van een gastgezin die perfect voldeed aan de eisen van Yana. Een beetje uit onze regio (Aarschot) maar deze kans konden we niet laten liggen, dus vandaag stonden er twee vrijwilligers meteen ter plaatse om de intake te doen. De verlossende engel voor Yana (en ons) die Nicky heet, zag het gastgezin zijn meteen zitten. Op de vraag of ze Yana wou opvangen kregen we een: uiteraard zie ik dit zitten!

Het was onbeschrijfbaar hoe groot de opluchting was. Eindelijk Yana, lieve meid! Een (tijdelijk) huisje dat bij je past! We zijn er zeker van dat het daar wel goed met je gaat gaan ... je verdient een nieuwe en eerlijke kans!

Ik wil langs deze weg ook meteen iedereen bedanken, ook namens Yana, voor de talloze mails met steunbetuiging en aanbod om te helpen! Dat deed ons veel deugd!
Davy, coordinator Adopteer een Hond

25-01-2011
Heeft u een paar uurtjes tijd?

Lieve mensen
U weet ondertussen wel ( of niet) dat we hard op zoek zijn naar een locatie voor een noodasiel in de regio Maasland.
Er is momenteel een zeer groot zwerfdierprobleem in de regio Lanaken, Maasmechelen, Dilsen Stokkem, Kinrooi, Bree, Meeuwen-Gruitrode en Rotem.
Nergens kan men terecht met de dieren die men vindt.
Wij willen een noodasiel oprichten, maar hebben een ruimte nodig.
As zaterdag 29 januari 9.00-13.00 uur , willen we op de markt in Eisden ( Maasmechelen) gaan flyeren.
Heeft u een paar uurtjes tijd? Wilt u meehelpen ronddelen van flyers en het elders ophangen van posters? Meldt u nu aan! info@zwerfkat.com  

U kunt ook onze poster uitprinten en in deze regio ophangen? Alvast enorm bedankt!

25-01-2011
Spoed en aan de kant gezet


Twee verdrietige meldingen, met een gelukkige afloop.Viktor werd gewond gevonden in Hasselt. Hij was aangereden en lag onderkoeld en met flinke wondes aan kop en buik in een tuin.
Onze veldwerkster is onmiddellijk in de auto gesprongen en heeft Viktor kunnen opnemen.
Bij onze dierenarts werd hij aan het infuus gelegd, want hij was uitgedroogd en in shock.  De poot zag er niet al te best uit, een hele diepe ontsteking tot op het bot. Hij had tevens een diepe gapende wond aan zijn kop en in zijn buik  waar de etter uitstroomde.
Na een nachtje stabilisatie  bij de dierenarts is besloten de poot te laten amputeren. Arm ventje, maar het was helaas nodig!
Vandaag is hij bij onze opvangmamma en wat een schatje!!  Kroelen en knuffelen vindt hij heeeeerlijk! Komt helemaal goed met jou lieve jongen,we waren er op tijd bij.

Dan vanmorgen bij onze vrijwilligster.... een verrassing voor de deur!!

 

Een overstuurde kat in een vieze kapotte reismand, zomaar gedropt, aan de kant gezet: wij willen jou niet meer. Hoe-durf-je- meneer/mevrouw de dader!
Zo respectloos, een leven wat niets voorstelt. We zullen het nooit begrijpen en we kunnen hier nooit aan wennen.
Geen briefje niks, enkel een over de toeren kat die totaal niet weet wat er gaande is.
Hij blijkt een grote rugwond te hebben, deze zal uiteraard verzorgd worden.
Nou lieve jongen, blaas maar effe uit van dit wilde avontuur, wij zullen je niet in de steek laten. Je bent het waard!
 

21-01-2011
We gaan in een nieuw jasje!

Beste trouwe lezers... ik verraad het al een beetje in de titel, maar binnenkort zal Zwerfkat in Nood II een nieuw logo krijgen EN een vernieuwde website.......
Jawel, de huisstijl wordt in een speelser en frisser jasje gestoken om onze identiteit nog beter en moderner tot uitdrukking te laten brengen.
Iedere organisatie gaat met haar tijd mee en we vinden ons huidige logo niet actueel genoeg meer. Bent u al een beetje nieuwsgierig?
Nog even geduld, over twee weekjes is het grote moment daar en zal u kennismaken met onze nieuwe look! 
Tevens wordt er momenteel hard gewerkt aan de vormgeving van een vernieuwde website. De kleur groen zal onze identiteitskleur blijven. 
Ik weet zeker dat we straks onze visie en werkwijze nog beter tot uitdrukking  kunnen laten brengen in onze nieuwe huisstijl.... spannend,,,,,
 

06-01-2011
Wat een wonder.....

Kent u haar nog? De verlamde poes uit Brussel, spoedmelding.
Ze was ten dode opgeschreven en er werd aangeraden haar te euthanaseren. Zo eigenwijs als we zijn, deden we dit niet, omdat ze de kans moest krijgen ook als het zware kost, want ze kon wrs niet zelfstandig plassen, bekken gebroken,  ze was onhandelbaar en kon niet meer lopen..
Welnu , we mogen u met trots melden dat Sokje vanaf nu plaatsbaar is!! Ze kan weer lopen, gaat netjes op de kattenbak en ze kan het uitstekend vinden met alle andere dieren in huis. Kijkt u even mee met een stukje wonder?

http://www.youtube.com/watch?v=-t-hhpWHX_o
 Adoptie
kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg