Logo VZW Zwerfkat in Nood II

doelstelling


Volg ons op Facebook

Limburgs belgie

In België is er een groot zwerfkatprobleem. Duizenden katten zwerven over straat, worden gedumpt in containers, uitgezet in het bos, levend onder de grond begraven, gaan met nestjes tegelijk de diepte van het kanaal tegemoet of worden in doosjes langs de snelweg gegooid. De zwerfkatjes die buiten zijn geboren of gedumpt door harteloze mensen, komen ieder met hun eigen verhaal binnen. Sommige kittens van amper enkele uren oud werden  in een plastic zak op een fietspad gevonden. En zo kunnen we nog even doorgaan...

        Liesje                                                                              Winnie

Katten die zonder pardon gedumpt worden, zijn gedoemd een keihard bestaan te leiden. Zij worden zwerfkatten. Sommigen vinden geen voedsel en bescherming en sterven onder erbarmelijkeomstandigheden:  verhongering, ziekte en onderkoeling zijn dan geen uitzonderingen. 
Moederloze kittens, nog zo afhankelijk van hun moeder maken geen schijn van kans op straat. Zij zijn veels te afhankelijk van melk en geborgenheid. We hebben dit allemaal meegemaakt.
 
Zwerfkat in nood II is een vereniging zonder winstoogmerk (VZW) die de allerkleinsten  onder de zwerfkatten hulp wil bieden. Tevens biedt VZW Zwerfkat in nood II een veilige haven voor aangereden en zieke (zwerf)katten. Zij vangt deze diertjes op in tijdelijke opvanggezinnen, een veilige plek waar ze kunnen herstellen, genezen en uitgroeien tot gezonde katjes, dit alles in de gezelligheid van de huiskamer. Tot slot zoeken we voor hen goede tehuizen.

Het is soms heel hard om meldingen  aan te nemen wanneer je voelt dat het dier in acute nood verkeerd. De passie voor zwerfkatten is zo groot, het streven naar een beter leven voor deze dieren overheerst zo enorm, dat maakt het dat we keihard blijven doorgaan met onze passie. We zijn nodig... en niet zo'n klein beetje. In de zomerperiodes zijn er soms wachtlijsten van wel zo'n 90 katjes die buiten liggen. Zij wachten allemaal op plek binnen onze VZW. Dan is het echt keihard doorwerken en heel soms je emoties wat leren uitschakelen, anders hou je het niet vol.  Een voorbeeld van een 'toffe' melding. Klik hier.

Daarnaast hebben we een unieke aidskattenopvang 'Buddy Kat' (http://www.buddykat.be/).  De met aids besmette katten zijn prima plaatsbaar en krijgen zo hun gouden kans op een definitief baasje!  

        
Vince aids positief                                                         

 De werking van deze vereniging was in 1998 uniek te noemen in België, gelukkig zijn er de laatste jaren veel goede kattenorganisaties opgestart. In Nederland is deze manier van werken al jaren efficiënt gebleken. Gelukkig zijn er projecten die zich ook bezighouden met het castreren en steriliseren van zwerfkatten. Alternatieven voor het dierenasiel  bestond in 1998  nauwelijks. U kunt zich dus voorstellen hoe belangrijk VZW Zwerfkat in nood II was:  uit nood geboren.
Nu, in 2011 is Zwerfkat in Nood II uitgegroeid tot 1 van de grootste alternatieve zwerfkattenopvang van Belgie.

We blijven ervoor gaan!

Sabine van der Meer- Van Hecke
Voorzitter

                             
 


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II. Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
 
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg