Logo VZW Zwerfkat in Nood II

2003


Volg ons op Facebook

Roosje

Je werd overvallen door de kattenziekte. Jouw opvangmama heeft zich dagenlang over je onfermd, maar het mocht niet baten. Kattenziekte is zo'n vreselijke slopende ziekte. Roos, ook jouw toekomstige eigenaar denkt aan je en had jou graag in zijn armen gesloten..
Marion

MerlijnAls ik kon toveren, maakte ik een prachtige droom voor jou. Ik zou je een aards paradijs geven met Janne naast jouw zijde. Janne was dan jouw mamma en jij was een gezonde dikke kitten die vrij kon ademen. Maar Merlijn onze kleine tovenaar, bezat zelf het toverstafje. Hij toverde voor zichzelf een prachtig hemels plekje. Een plekje met zuivere lucht waar hij  zoveel zuurstof kan inademen dat hij nooit uitgespeeld raakt.
Daar is geen angst Merlijntje, daar is alles oke.
Sabine

Job

Je was een hartenbreker, zo klein en vrolijk als je was. Jouw opvangmama denkt nog erg veel aan je. Ze mist je. Het is soms moeilijk te vatten waarom je stierf.
Eveline

Twinkeltje

We zullen je nooit vergeten lieve Twinkel...
Carine

KrisjeKrisje is gestorven na een lange slopende ziekte. We hebben hem zelfs dagenlang een infuus gegeven in de hoop op enige verbetering. Maar het mocht niet baten, we konden je niet helpen lieve Krisje. Maar je bent heel rustig en kalm ingeslapen.We missen je bruisende energie, je doldwaze buien met je zus. Maar zo zul je ook herinnerd worden.
Carine en Sabine

OskarOskar was een heel knap aandoenlijk mannetje. Hij werd gevonden in een doosje buiten op een werkterrein. Hij zat te piepen tussen zijn dode broertjes en zusjes, want zij lagen nog bij hem in de doos. Vreselijk triest. We dachten echt dat we jou konden redden Oskar. Het ging in het begin zo goed met je. Je dronk je flesje perfect: je oortjes gingen altijd zo grappig op en neer terwijl je je melk dronk. Maar plots werd je overvallen door ziekte. Je lijfje was te zwak en kon de ziekte niet aan. Je stierf in onze armen, lieve kleine Oskar. Je was zelfs al besproken door mensen, je had al een eigenaar. Ook aan hen moesten we het trieste nieuws brengen. Je aandoenlijke snoet staat in ons geheugen gegraveerd. Je was ons kleine kereltje.
Sabine

SchaapjeZe was nog maar klein, amper 5 weekjes oud.We noemden haar Schaapje, omdat ze van die koddige witte voetjes had.
We ontdekten een knobbeltje ter hoogte van haar navel. Er kwam wat etter uit, dus we zijn onmiddelijk met haar naar de dierenarts gereden. Ze was actief in de auto, ze had ook geen enkele pijnreaktie vertoond, dus we hoopten dat het mee zou vallen.
Aangekomen bij de dierenarts sprak deze onmiddelijk zijn grote zorg uit over haar. Ze had nl iets zeldzaams onder de leden. Nog nooit had hij dit meegemaakt, ze had nl een zwaar ontstoken navelstreng. Toen ik haar buikje betastte voelde ik een hele grote dikke streng. De ontsteking was al ver gevorderd. Ze zou de volgende morgen een spoedoperatie krijgen,in de hoop dat haar lever en haar blaas niet aangetast zouden zijn. Het zou een gecompliceerde operatie worden, ze zou kunnen sterven...
Gisteravond ben ik bij haar gaan zitten. Ze was vrolijk, maakte gekke sprongetjes naar Koetje en ze speelde met mijn aangereikte speelgoedmuisjes. Zo keek ik nog lang naar haar. Ze was zo bruisend, zo vol van leven. Even later, toen ik weer ging kijken lag ze te slapen in de pootjes van Koetje... ik werd er heel verdrietig van, het was zo onvoorstelbaar allemaal.
Vanmorgen moest ik haar naar de dierenarts brengen voor de grote operatie. Ze was nog altijd actief en ze rekte zich nog eens effe lang uit, een geeuwtje ontsnapte...en ze stapte kordaat door de kamer. In de auto liet ze duidelijk van zich horen. Ik keek vaak naar haar, ze klom in de tralies en haar oogjes stonden vol leven. Ik slikte een aantal keren, want ik heb nog nooit zo'n levendig vrolijk katje naar een dierenarts moeten brengen met in mijn achterhoofd: Er bestaat een grote kans dat ze niet mee terug komt...
De operatie ging van start, maar al snel kwam er HET telefoontje van mijn dierenarts. Schaapje haar organen waren volledig aangetast, haar blaas was volledig verkleeft met de ontsteking en ook de milt was er slecht aan toe. Ze was een lopende tijdbom. Ten dode opgeschreven. Ze moest geuthanaseerd worden.
We zullen Schaapje missen, deze brok vol energie, deze vrolijke hummel. Maar ze maakt vast de kachel aan daar in het poezenparadijs, dag lieve kleine hummel.
Sabine

Drie kleine poesjesDeze lieve poesjes lagen hier nog lekker te slapen, maar helaas zijn ze overleden. Ze waren veel te jong, nog maar 1 dag oud....
Bertie

Hely

Je hebt dagenlang in een diepe put doorgebracht. Je was op het randje van verhongering. Je hebt vocht van de muur gelikt om te overleven. Je nageltjes waren kapot van het krabben, omdat je uit de put wilde. Je kwam als spoedgeval bij ons binnen en ach, wat was je blij om gered te zijn! Je was zo uitbundig en zo gelukkig. Maar twee dagen later ben je gestorven. Je liet ons volkomen in stilte achter. Er zijn geen woorden voor dit grote drama. Dag lieve Hely
Carine

CartoucheLieve Cartouche, je zit volledig in ons hart en je laat een groot verdriet bij ons achter. Je was nog zo klein, we mochten je niet zien opgroeien. Maar we zullen je missen. Onmacht maakt je soms radeloos... maar je naampje staat in ons geheugen gegrift. Op een mooi plekje buiten lig je nu. Bloemetjes zullen er altijd voor jou zijn.
Carine

TiuJe kwam samen met je broertje in de opvang. Je was nog zo klein en kwetsbaar. We hebben je 1 dag mogen verzorgen, veel te kort. In alle rust ben je gestorven, lief klein meisje.
Claudia

 
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg