Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Tips vermissingen


Volg ons op Facebook

Katten kunnen zich enorm goed verstoppen. Wanneer u in huis zoekt, en denkt: nou, daar kan het katje echt niet onder / achter zijn gekomen, dan moet u JUIST daar gaan zoeken. Katjes kunnen zich ongelooflijk klein maken, het kleinste hoekje (voor ons onbegrijpelijk) kunnen zij door hun flexibele lijfje heel goed doorheen persen, bv. achter de koelkast, fornuis, plinten, verwarming, buizen, kelder etc.. Meestal is het katje zo gevonden. U kunt bv. eten klaarzetten. Een schrikachtig katje komt vanzelf tevoorschijn wanneer het rustig is in huis. In de nacht dus. Wanneer u denkt een deur naar buiten geopend te hebben, en er een gegronde mogelijkheid is onstaan dat het katje naar buiten is geglipt?

Er zou een zoekactie gestart moeten worden.
- Vraag de omliggende bewoners op te letten. Indien het katje binnen 1 a 2 dagen niet   terug is, worden de acties omvangrijker.
- Hopelijk heeft u  een foto van het katje dan kunt u A viertjes maken om uit te delen waar duidelijk vermissing op staat vermeld en enkele kenmerken van het katje.
- Dierenasiels moeten worden gewaarschuwd en een affiche krijgen. Tevens moet er persoonlijk regelmatig een bezoek worden gebracht aan de dierenasiels.
- O.a VZW Bello, binnenbeest.be   moet worden ingelicht.
- De lokale TV kunt u eventueel inschakelen. Zij zetten dan naast de tekst,  
eventueel een foto op het beeldscherm.   
- Affiches laten ophangen in buurtwinkels, plekken waar veel mensen
samenkomen of moeten " wachten ".   
- Vraag buurtkinderen om te zoeken. Kinderen hebben hier oog voor.
- Vraag de postbode op te letten. Katten laten zich meestal heel vroeg / laat zien, wanneer het rustig is.
- Let wel: de liefste katten kunnen zich buiten schrikachtig en bang gedragen. Ze verstoppen zich wanneer het druk is, en zitten meestal dicht in de buurt.
- Zet eten buiten neer.
- Bel dichtbijzijnde dierenartsen op, misschien is het katje gewond binnen gebracht, ook zij kunnen het best een affiche hebben. 
- Tot slot kunt u via internet oproepen plaatsen van vermissing. Tegenwoordig wordt er veel op internet gesurft.

Huisdier vermist 
http://Users.pandora.be/jan.geurts1/
www.binnenbeest.be/
www.amivedi.nl/
www.chipnummer.nl/
www.kiavu.be/?langue=nl
www.dierencentrale.nl/
www.gevondenenvermistehuisdieren.be/
www.poesweg.nl/
www.cad-dieren.be/

Terecht
Hier een klein verhaaltje van onze vrijwilligster die na 2 maanden haar Noeska terugvond...
Hierbij willen we aantonen: Geef nooit op! Zelfs na maanden rondzwerven, kan uw geliefde huisdier ineens weer op de proppen komen!

Nouska is terug!!!! Ongelooflijk ik  kan het nog steeds niet geloven. Ik denk dat ze al die tijd in het bos langs  het kanaal heeft gezeten. Ze is zo'n kat die zich uitstekend weet te verbergen. Toen ik haar zag was ze net in het open veld ervoor iets aan het
vangen. Ze was heel geconcentreerd bezig. Toen ik dichterbij kwam keek ze me
dan ook echt aan van 'lazer op jij, ik ben met m'n eten bezig'. Pas toen het diertje, of wat het dan ook was, verdwenen was wilde ze wel dichterbij komen en ging ze op mijn gepraat in. Heel aarzelend liet ze zich op een gegeven moment strelen . Ik voelde de knoken door haar glanzende vacht. Ik had maar een gedachte 'jij moet mee naar huis'. Maar hoe ging ik dat doen? Ik dacht aan de kinderen die mij misschien een reismandje konden brengen maar ja:  accu van m'n telefoon leeg! Ik kon haar toen opeens pakken en ik heb haar stevig tegen me aan geklemd en ben zo naar huis
gefietst biddend dat ze geen rare sprongen ging maken.
En nu ligt ze weer te ronken in haar eigen mandje. En gegeten dat ze heeft!!!! Ze laat zich nu ook beter aanhalen. Maar ik heb wel ergens een gevoel dat het hier toch om een echte zwerver gaat. Vannacht was ze ondanks alle verzorging en aandacht zo klaaglijk aan het mauwen. Maar ze mag van mij even niet naar buiten toe hoor, eerst aansterken en even naar de dierenarts. En dan hoop ik maar dat ze besluit dat ze bij mij in de buurt wil blijven.
Ga straks als ik klaar ben met werken in ieder geval een mooi bandje voor
haar kopen! Nouska is zwerver af!!

Carine
 
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg