Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste katten januari 2006


Volg ons op Facebook

22-01-2006
Devil 12
Deviltje, je hebt dit zo verdiend. Een fijn huisje, helemaal voor jou
alleen! Je krijgt daar alle aandacht van je  nieuwe baasje. Hij neemt je
zoals je bent en je krijgt de tijd om te wennen aan je nieuwe omgeving. In
het begin zul je slapen op een kamer met een groot tweepersoonsbed, om
lekker onder te verstoppen als je het nog wat eng vindt, of om uitgebreid op
te kroelen en geaaid te worden wanneer je aan je nieuwe omgeving en je
nieuwe baasje gewend bent! Laat je maar verwennen, en neem rustig de tijd om
alles te verkennen. Wij weten zeker dat je op je plaats bent  en dat je het
erg naar je zin gaat hebben. Veel succes Devil!
Liefs, Roger en Sarah21-01-2006
Vlosje 15
Vlosje , wat ben je toch zo ontzettend bang voor ons mensen, daardoor kun je zo weinig terug geven, maar die kleine dingetjes die je ons soms liet zien, als je weer een beetje meer vertrouwen in ons had, maakte je toch zo uniek.
Ondanks dat we er toch in zijn geslaagd om een goed gezinnetje te vinden voor jou, die heel veel tijd met je gaan doorbrengen samen met nog een poesje,was het voor ons heel erg moeilijk om je te laten gaan en de zorg voor jou aan iemand anders over te laten. Je nieuwe baasjes zullen veel geduld met je moeten hebben , maar dat het goed zal komen , weten we wel zeker. Vlosje laat je van je beste kant zien en maak er wat van.
Opvang mam lilian20-01-2006
Ashley en Levy 06
Drie weken geleden wandelden Asley en Levy, twee poezen van bijna anderhalf jaar ons leven binnen. Hun vorige eigenaar kon hen om privé-redenen helaas niet meer houden. Het klikte meteen van beide zijden. Het zijn twee gezellige theemutsen, die zeer op elkaar gesteld zijn. Helaas moesten ze van onze eigen katten niet zo veel hebben, dus leek het ons verstandig naar een adres uit te kijken waar ze nog geen eigen katten hadden. Naar ons toe waren ze echter zeer aanhalig. Het zijn heerlijke knuffels die je overal achtervolgen voor een aai over hun bol. Gezien hun leeftijd (kittens genieten immers meestal de voorkeur) waren we bang dat ze een beetje tussen wal en schip zouden raken. Doodzonde natuurlijk voor twee zo leuke katten, maar gelukkig zag een jonge vrouw in Maastricht hun foto en kreeg belangstelling. Toen ze kwam kijken was één blik voldoende, het was liefde op het eerste gezicht. Inmiddels heeft de verhuizing plaatsgevonden. Naar wij hopen zijn er nu alle ingrediënten voor een afloop als in een sprookje ...en ze leefden nog lang en gelukkig!   
Opvangouders Fam. Lauwers 
Reactie van eigenaar:
Hallo,
Op 20 januari zijn Ashley en Levy, die nu Fay en Norah heten, met mij mee naar huis gegaan.  Ze voelden zich al erg snel thuis en op hun gemak, binnen een paar dagen waren ze al best knuffelig.
Helaas waren deze poezen van anderhalf nog niet gesteriliseerd. Inmiddels hebben ze dat ook achter de rug en ze zijn alweer helemaal opgeknapt.  Fay gaat graag op onderzoek uit en volgt me overal waar ik ga. Spelen is wat ze het liefst doet de hele dag. Norah is meer van de gezelligheid en ligt graag op de bank naast me te slapen. Fay vind dat wel eens saai en probeert Norah dan flink uit te dagen, wat ook nog lukt ook. Dus deze twee zusjes hangen regelmatig met elkaar in de haren. Maar als de rust weer is wedergekeerd, liggen ze toch het liefst samen tegen elkaar aan te slapen.
Ik ben hartstikke blij met deze meiden! Groetjes, Ingrid

19-01-2006  
Benny 15
Gevonden en opgevangen door de stichting Felix, was je eigenlijk gedoemd om  je leventje verder op straat door te brengen. Aangezien dat je zo'n klein,knap en lief kereltje was, hebben ze besloten om jouw een kans te geven.om een fijn en goed tehuis te vinden.
Na twee weken bij ons gelogeerd te hebben,en een beetje bij gekomen van je avonturen op straat, heb je al de harten gestolen van je nieuwe baasjes. Je krijgt er leuke vriendjes, een poes Demi en een hond van 10 maanden je gaat er een heerlijk leven krijgen.  De nieuwe baasjes weten dat ze een beetje geduld met je moeten hebben ,maar dat komt wel goed.
Dag lieve kleine Benny je bent een grote bofkont.
Je opvanggezin lilian en theo.


09-01-2006
Merlijn terug bij eigenaresse!
We kregen een melding uit Stokkem enkele dagen geleden. Hij liep al enige weken rond bij de meldster. Ze had in de buurt rondgevraagd, maar toen bleek hij nog anoniem te zijn. Merlijn kwam binnen en wij keken op de vermissingen sites of hij evt. vermist zou kunnen zijn... 
Merlijn was al enige weken vermist bij een familie in Stokkem. ( oude bekende van de VZW, Nancy van de wafelbakactie) En gister kwam dan een telefoontje van Nancy: Ze dacht Merlijn te herkennen. De 3 witte vlekjes die ze beschreef klopten. Ze ging kijken en ja....een blijk van herkenning, hij kwam naar haar toe gespurt en Pumba ( Merlijn) was weer herenigd met zijn baasje!!!  Eind goed al goed...09-01-2006
Maddy en Panter 116
Maddy en Panter….Jullie hebben een lang tijdje in de opvang gezeten. Eerst bij Bianca, te samen met jullie 4 broertjes en zusjes. Toen zijn jullie met z’n drietjes naar mij gekomen. Zulke bange wezentjes. Maar het is toch gelukt! Het heeft zijn tijd nodig gehad, maar jullie hebben een beetje meer vertrouwen in ons mensen gekregen. Jullie kunnen zo genieten van alle aaitjes! Echt een stel gezellige katjes. Nu mogen Valerie en Roberto, jullie nieuwe mama en papa, het van mij overnemen. Mijn taak is gedaan. Jullie zullen het met hen echt naar jullie zin gaan hebben. Ik weet al dat er allerlei leuke speeltjes en een leuke krabpaal klaar staan voor jullie. Ik ga jullie missen, lieve schatten!
Vele lieve knuffeltjes van je opvangmama, Samantha

       
Maddy                                                                            Panter

Reactie eigenarese:
Hoi Samantha,
Panter en Maddy hebben de autorit goed doorstaan, helemaal geen last van ze
gehad, op een klein scheetje na haha. Thuisgekomen wilde ze niet direct uit de reismand, maar nadat we de bovenkant eraf haalden sprongen ze eruit, direct de kattenbak in......
Daar hebben ze even gezeten. Maddy is in het hokje van de speelboom gekropen en Panter daarna onder het bureau.
De rest van de avond hebben we ze lekker met rust gelaten. Ze hebben wat
gegeten en gedronken en toen Roberto 's morgens de kamer op kwam, lag Panter
lekker op het dekentje en Maddy nog steeds in het hokje. We hebben ze wat pate gevoerd, Roberto voerde Panter en ik Maddy. Ze blijven nog steeds onder het bureau zitten, maar laten zich wel lekker aaien en kriebelen door degene die ze gevoerd hebben. Panter blaast nog heel erg naar mij, en Maddy juist naar Roberto. Ze hebben ook de kattenbak al goed bevuild hihi en als we stiekem de kamer op komen betrappen we ze altijd met spelen, of lekker midden in de kamer liggen. Ze vliegen dan wel direct weer onder het bureau. Nog veel geduld, maar het komt wel goed met die twee lekkertjes. Groetjes Valerie en Roberto

07-01-06
Bril 26
Lieve, gekke Bril. Wat is het stil hier in huis zonder jou! Na ruim vier
maanden heb je eindelijk nieuwe baasje gevonden. We missen je gerace door
de kamer heen en je rare capriolen met kurken, muisjes en propjes papier. Je woont nu bij twee hele leuke mensen, Mark en Uschi, die je nemen zoals je bent. Ze weten dat je niet zo'n knuffelkont bent en dat vinden ze geen probleem. Je mag dus lekker jezelf zijn en dat is heel belangrijk. Je krijgt een speelkameraardje erbij; Roxy, een lekker gek poesje van 6 maanden. We hebben gehoord dat Roxy al toenadering zoekt dus dat komt helemaal goed.
Wat wij heel erg leuk vinden is dat je geen nieuwe naam krijgt en dus gewoon Bril(letje) blijft heten. Mark en Uschi vonden dat die naam heel goed bij je grote ogen past. Wat ook heel leuk is, is dat je nieuwe huis helemaal niet ver bij ons vandaan is dus we komen je zeker een keertje opzoeken als je een beetje gewend bent.
Lieve jongen, we weten zeker dat je nu baasjes hebt die helemaal bij je passen en die absoluut voor je gaan!  Tot ziens Brilletje,
Els en Joey07-01-2006
Berlioz 17
Lieve Berlioz,
Je bent een hele tijd bij ons geweest en je hebt al veel meegemaakt in je korte leventje. Je werd gevangen in een bos en met je broertje en zusje kwam je hier terecht. Drie bange kittens. Je broertje Baco was al snel naar een nieuw gezin, maar jij bleef hier veel langer. Je kon het goed vinden met onze katten, maar aan ons wendde je wat langzamer. Toch was je een lief fluweel zacht beestje dat een goed huisje verdiende. Je werd in een badkamer opgesloten omdat je de andere poezen niet mocht bezwangeren. En in de tijd dat je daar zat ging je zusje Bibi weg! Toen je eindelijk geholpen was was je zusje er niet meer. Toch wende je
snel en werd je een lieve kater die graag op bed kwam slapen. En daar ineens was je zusje weer terug van plaatsing. En nu zij 2 dagen terug is ga jij weg! Naar een nieuw avontuur. Met een nieuw  vriendinnetje en een nieuw gezin. Het doet toch een beetje pijn dat je weggaat ,maar we zijn heel blij voor je dat je eindelijk je plekje gaat vinden. Het ga je goed!
Knuffels opvangmama Kirsten en opvangpapa Cliff

06-01-2005
Roy en Siara 107
Dag lieve Roy en Siara,
Nu jullie broertjes weg waren, waren jullie helemaal de kluts kwijt. Al die aandacht ,dat was nu niet meer te verdelen onder 4 maar onder jullie twee, wat een lol!!! Maar 's avonds ging de telefoon, een stelletje uit Roermond wilde dolgraag naar Siara komen kijken. Direct stapte ze in de auto om ons meisje te komen bewonderen. En ja, Deze mensen waren direct verkocht bij het zien van jouw snoetje. Roy voelde volgens ons dat hij zich moest gaan verkopen nu en hij klopt heel demostratief op schoot.Eerst bij de een  en later bij de ander.
Maar ze hadden voor Siara gekozen(dachten ze). De dag erna belde ze ons weer op, Roy had zijn indruk zeer duidelijk afgegeven, Hij wilde mee!!! Deze mensen konden de mooie blikken van Roy niet langer weerstaan en Roy mocht samen met Siara mee naar hun nieuwe huisje. Lieve Roy en Siara, Wij gaan jullie zeker missen, maar jullie hebben jullie goude mandje in roermond gevonden.
En dat ligt niet ver van ons, dus we komen snel eens langs. Dikke knuffel,
Jullie opvanggezin Jeannette & Marcel


   
Roy                                                                      Siara

05-01-2006
Rowy en Beerke 107
Dag lieve Rowy en Beerke,
Helemaal van Fuerteventure, naar een heel leuk gezin uit Eindhoven, wat een bofkonten!! Wat waren wij blij dat jullie naar zo'n leuk gezinnetje mochten gaan, en ook nog wel samen. Vader en twee kinderen kwamen kijken voor Rowy en Siara, toen ik ze vertelde dat ik er nog twee had. De kinderen konden maar niet kiezen. De jongste van het stel maakte het niks uit, zolang hij maar katjes kreeg.
De dochter wilde heel graag Rowy. En papa was ineens verliefd op onze Beerke.
Ik had hier niet op gerekend, want ze wilde liever geen zwarte en ze wilde eerst Rowy en Siara. Dat was wel even slikken, want jij Beerke had vanaf het begin al een heel speciaal plekje bij mij. We zullen jullie ondeugd en liefde zeker gaan missen, maar diep in ons hart weten we dat daar jullie gouden mandje is.
Dikke knuffel,
Jullie opvanggezin Jeannette & Marcel


   
Beerke                                             Rowy

Reactie eigenaren:
Hallo allemaal. Hier even een berichtje van ons uit Eindhoven. Onze twee katertjes die, toen we ze ophaalden, Rowy en Beerke heten intussen Baltazar en Lodewijk en ik heb nog nooit zulke ongelofelijke knuffelkatten gezien. Echt waar. Ze zijn nu intussen alweer bijna twee maanden bij ons en het zijn ongelofelijke lieverds die het liefst heel de dag mensen om zich heen hebben. Gelukkig ben ik veel thuis op het moment dus ze krijgen mega veel aandacht en genieten daar zichtbaar van. Als Lotte en Daan (mijn kinderen) hier zijn, vinden ze dat geweldig en liggen ze het liefst heel de dag (en nacht) bij een van hun op schoot. Ze worden natuurlijk van hot naar her gesleept door de kids maar dat vinden ze schijnbaar alleen maar leuk. Ze groeien als kool, zijn hartstikke gezond en speels en zitten prima in hun respectievelijke zwarte en rode velletjes. Zover ik in een kattenkopje kan kijken hebben ze het hier gigantisch naar hun zin, en wij zijn ook ongelofelijk blij dat we twee van zulke knuffelige, vrolijke en enthousiaste katers in huis hebben rondlopen.
We sturen binnenkort even een foto.

04-01-2006
Filou 18
Mijn liefste Filou.
Ongeveer 7 maanden heb jij met je broertjes bij mij gezeten. Een behoorlijk lange tijd dus… Jullie waren ziek toen jullie bij mij kwamen vandaar dat het allemaal wat langer duurde voordat jullie naar een nieuw baasje mochten. Nu ben je “eindelijk” weg maar ik mis je zo! Je bent altijd mijn zorgenkindje geweest want je had het heel erg aan je oogjes. Zeker 4x per dag zalven en regelmatig naar de dierenarts die dan óók nog eens aan je oogjes zat te plukken, dat was niet leuk voor je maar ondanks dat bleef je toch naar me toe komen om een kopje te geven of een aai te halen! Wat ben je toch een heerlijk beestje!  Je nieuwe baasje heeft ook alleen maar goede bedoelingen met je dat weet ik zeker, dus lieve Filou kijk maar even de kat uit de boom en gooi je charmes in de strijdt dan wen je daar snel!
Hoorde dat je ook een vriendje daar hebt die nogal op je baasje is gesteld, gun hem ook even de tijd om aan jou te wennen dan kunnen jullie de beste maatjes worden.
Dikke kus van je oppasmama DaisyReactie eigenaar:
Even berichtje vanuit Valkenburg over Filou die inmiddels Oskar heet. Wat een ontzettende lieverd is het!  De afgelopen weken heb ik dagelijks twee tot vier keer zijn oogjes moeten zalven en ben nog paar keer met hem naar de dierenarts geweest. Toen de dierenarts zei dat ik met hem naar een dierenoogarts in Hasselt toe moest voor een second opinion ging het meteen beter met zijn ogen. Nu gaat het met zijn ogen sinds twee weken (redelijk) goed en ben ik uiteindelijk niet naar Hasselt toe hoeven te gaan. Vanaf morgen ga ik kijken hoe het is als ik zijn ogen niet meer zalf. Ik hoop dat het zo goed blijft gaan.
Inmiddels is Oskar na  6 weken al goed gewend. Hij is ontzettend vrolijk, vriendelijk, speels en sociaal. Hij is gek op Brammetje mijn andere kat, maar helaas voor hem is die liefde nog niet wederzijds. Hoewel Brammetje hem wel accepteert vindt ze hem af en toe nogal lastig, vooral als hij het op zijn heupen krijgt en op alles wat beweegt afspring (en dus ook op haar). Ondanks haar sjacherijnige buien waarin ze hem wel eens een mep kan uitdelen (meestal wel met de nagels ingetrokken) blijft Oskar haar onvermoeibaar opzoeken. Hij geeft haar kopjes maar bijt vervolgens in haar nek, loopt nieuwsierig achter haar aan als ze naar buiten gaat en daagt haar regelmatig uit om met hem te spelen.
Hij is inmiddels mijn tweede wekker geworden. Regelmatig word ik 's ochtends wakker gemaakt door Oskar die me dan uitgebreid kopjes geeft tegen mijn gezicht en bovenop mijn gezicht gaat liggen. Helaas is dit meestal wel een uur voordat mijn wekker afgaat....! Als mijn wekker dan afgaat ben ik eerst verplicht om met hem te spelen, waarbij ik mijn voeten en handen onder het bed moet bewegen die hij dan probeert te pakken.
Een paar weken geleden is hij gecastreerd en sindsdien mag hij ook naar buiten. Hoewel hij dit erg spannend vindt, wint zijn nieuwsgierigheid het. Het maakt niet uit of het regent of niet, hij gaat naar buiten en schurkt zich vervolgens kletsnat tegen mij aan.
Kortom Oskar is een geweldige kat en ik ben erg blij dat hij bij ons is komen wonen. Dank je wel voor al je goede zorgen voor Oskar.
groetjes
Stefanie

03-01-2006
Jasmijn 101
Klein mooi meiske van ons...wat was het een eer om jou in mijn huis te mogen opvangen. Peter en ik hebben echt enorm van je genoten. Met je lange zwarte lokken liep je de eerste dagen al sluipend door de kamer. Je leek net een marmot. Je keek ons aan met je kleine wantrouwende kraaloogjes, en weigerde te eten. Een week lang hebben we je moeten dwangvoederen, want er zat echt geen schot in de zaak. Maar ineens maakte je de klik en at je je buikje vol aan sheba's en gourmet. Geen ander voer werd geaccepteerd. Je begon ons gezelschap enorm te waarderen en al spinnend gooide je je op je ruggetje. Op je knuffeldeken hebben we al heel wat uurtjes liggen kroelen met elkaar. Als je speelde en je sprong in de lucht, zagen we enkel een bos haar fladderen, enig gezicht! Maar vandaag was dan echt jouw grote moment. Rob en Heidi kwamen jou ophalen, helemaal uit Alphen a/d Rijn. Maar liefst 2 1/2 uur reden ze, enkel om jou in hun armen te sluiten. Is dat niet prachtig? Je krijgt er een nieuw vriendje bij: Micky, een oude kater van 14 jaar. Micky schijnt dol te zijn op gezelschap dus je boft. Ik ben ervan overtuigd dat Rob en Heidi DE baasjes voor jou zijn, je boft enorm! We gaan je missen schone dame, zorg maar goed voor je lange haren en leer alsjeblieft ook eens ander voer eten!
Opvangmamma Sabine

   
                                                      Jasmijntje bij eigenaar: samen met Micky!
Reactie eigenaar:
Hoi sabine en peter,
Jasmijn doet het allemaal heel goed. In de paar uurtjes dat ze nu hier is heeft ze al gegeten, gespeeld, geslapen, geknuffeld en kennis gemaakt met micky. In het begin was het een beetje aftasten en ging ze in een hoekje zitten. Toen ze eenmaal eten had gehad en heerlijk gekamd was, begon ze heel hard met spinnen. Dan knijpt ze haar oogjes dicht en wil ze alleen nog maar gestreeld worden. Wanneer we de kamer opkomen dan schiet ze nog wel haar vertrouwde hoekje in, maar ze komt snel naar ons toe als we haar speeltje pakken of haar zachtjes naderen. Ze schrikt wel van harde geluidjes of plotselinge bewegingen. De eerste kennismaking met Micky viel wat tegen, Micky was té nieuwsgierig moet Jasmijn gedacht hebben, want ze dook meteen haar hoekje in. De tweede keer ging het al veel beter, ze loopt gewoon langs hem en gaat verder haar eigen gangetje en dat doet Micky ook. Het is nog goed wennen aan elkaar. Verder heeft ze ook al in haar hangmatje en in de mand gelegen, dit ziet er echt vertederend uit. Ze is continu op onderzoek uit, we kunnen haar namelijk zien bewegen door het glas in de deur. Als het zo blijft gaan met Jasmijn, dan wordt het een echte dame, eentje met een eigen karakter!! Het is een supermeid!!
Groetjes Rob en Heidi
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg