Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste katten februari 2006


Volg ons op Facebook
25-02-2006
Imke 07
Vandaag was het dan zo ver, onze jongste telg heeft ook het nest verlaten. Onze kleine Im is vandaag naar Brunssum vertrokken, ze gaat er wonen bij lieve baasjes en een leeftijdsgenootje, Angel.
Imke, kleine meid, wat was je ziek toen ik je in men armen kreeg. We zijn onmiddellijk naar de DA gegaan en daar kreeg je allerlei prikjes en we mochten je niet uit t oog laten, ik waakte de eerste nachten bij jou. Toen je steeds beter werd verklapte de DA me, dat ze niet verwacht had dat je de eerste nacht zou halen. Maar je hebt gevochten lieve meid, we hebben samen geknokt en we hebben gewonnen. Je hebt nog wat mankementjes, maar je baasjes nemen je zoals je bent en dat verdien je ook lieve meid, mijn dapper klein meisje.
Jouw lieve baasjes hebben erg lang geduld moeten hebben, voor je mee naar huis toe mocht.  Vandaag was dan DE dag, je mocht naar je nieuwe huisje vertrekken met 2 lieve mensen, die super blij waren dat ze je eindelijk in hun armen konden sluiten.
Lieve, gekke, doldwaze meid, we missen je gekke bokkensprongen en je doldwaze kuren, het is stil in huis. Geen vertrouwde geluidjes meer, je ping-pong balletje waar je zo gek op was, je muisje dat je al helemaal kaal gespeeld had, het trillen van je speelhamstertje ( ja je was zo slim dat je zelf aan t touwtje trok om t te laten trillen). Ik heb jou je vertrouwde spulletjes mee gegeven, zo hou je toch nog een beetje een band met ons. Je zal niets te kort komen liefje, jouw baasjes hebben je helemaal in hun hart gesloten en zij gaan nu verder voor jou zorgen. Mijn taak zit er op, ik heb je begeleid naar een nieuwe, mooie toekomst. Maar nu komt voor mij pas de moeilijkste taak, je los laten........ Imke, lieverd het ga je goed. Maak daar in Brunssum maar lekker de kachel aan en wees je lieve, vrolijke zelf en alles komt goed meisje.
Neusje van heel de poezenbende hier, want je wond iedereen om je pootjes. Dikke knuff van Kim, Sven en je opvangmama Marina


Imke maakt kennis met nieuw vriendje bij eigenaar

Reactie eigenaar:
Het is nu al 23.15 uur maar ja ik mail toch nog maar ff. Het gaat nu echt goed met Imke ze loopt al door de kamer alles te verkennen en ze heeft al bij mij en maurice op de schoot gelegen ze is echt al gewend aan ons je had haar eens moeten horen spinnen. Ook van Angel trekt ze zich niet meer zoveel van aan als ze blaast, ze heeft echt zoiets van: blaas jij maar, maakt lekker toch geen indruk op mij :).
Is wel leuk om te zien dat ze zich steeds meer thuis gaat voelen. Maar Imke mauwt soms vrij hard en dan kijkt ze om zich heen. Ik denk dus dat ze jou en de andere diertjes van jou wel mist. Maar het gaat allemaal wel goed komen, want als je ziet hoe dicht ze nu bij elkaar in de buurt zitten, nog een paar daagjes en dan spelen ze met elkaar dat weet ik zeker :). Dus wees gerust het komt allemaal goed met Imke, en ik denk dat ze zich hier al thuis voelt. Nu ik jou dit mailtje zit te typen zit Imke opeens achter me ze is best nieuwsgierig is wel leuk.
Gr Maurice en Anita


21-02-2006
Ozzy 25
Lieve Ozzy (Kaiya )
Ook jij was ontzettend bang toen we je moesten opvangen, samen met je broertje. En ook jij moest even bij komen en vertrouwen in ons krijgen, maar dat ging iedere dag beter. Je gaat nu naar heel aardige mensen in Hoensbroek .Wij zijn je gaan brengen ,waar je nieuw baasje al op je stond te wachten ,samen met Simba (Mike van zwerfkat) die hem heel lief begroette.
Kaiya dat wordt je naam. We hebben gehoord van je nieuwe baasjes , dat je je al aardig op je gemak voelt bij je nieuw gezinnetje. Als je  opgepakt wordt ,begin je heel hard te spinnen. Met je nieuwe vriend Simba en het hondje kun je  het al heel goed vinden en anders om ook. Geniet ervan,ook jij verdient deze fijne plek in je nieuw leventje.
Als je een volwassen kerel bent geworden, kom ik je nog eens bewonderen!!
dikke knuffel opvangmam Lilian
 

Ozzy bij eigenaar

20-02-2006
Isi 25
Vanuit Gent via Maastricht naar Heusden - Zolder
Een mooi, rood halflang harig katertje, heel erg bang ,maar toch zo nieuwsgierig  met wat er allemaal om je heen gebeurde .Toen je wat bij gekomen was van alles en iedereen, en een beetje rust kreeg ben je een heel lief aanhankelijk katje geworden. Wanneer ik je oppakte ,spinde je zo hard als je kon, je genoot van de aandacht die je kreeg. Je heb je heel erg snel aangepast aan je nieuwe wereld om je heen.
Je gaat hele lieve baasjes krijgen en 2 poezen vriendjes om mee te spelen want dat is wat je verdient.
Heel veel goeds en een dikke knuffel van je opvangmama Lilian.


Bij eigenaar

Reactie eigenaar:
De reis naar Belgie is probleemloos verlopen. Felix was als 1e om hem goeiedag te zeggen, Speedy had 't nog niet echt door ,ik heb hem op schoot genomen. Eerst was hij een beetje onwennig en begon toen tot onze verbazing te spinnen. Hij voelde zich al op zijn gemak. Hij weet ons voortdurend te verleiden om met hem te spelen,volgt ons overal,en wil telkens weer gestreeld worden. Hij is nergens bang voor ,zelfs niet voor de stofzuiger. De grootste krabpaal is zijn favoriete speelterrein en de hangmat aan de verwarming gaf hem een gevoel van geborgenheid  dat hoor je aan zijn gespin. Onze 2 katers moeten nog wat wennen aan Izzie, hij kan 't behoorlijk druk maken en is heel nieuwsgierig .

20-02-2006
Thijke 113
Lieve Thijke,
Je was een schat van een kater. Ik heb hier met jou een superfijne tijd gehad. Het was kort maar krachtig. God, wat was jij blij dat je binnen zat.  Al die tijd heb je continue tegen de verwarming aangelegen, je kwam er alleen vanaf als ik binnenkwam. Met een of ander maf sprongetje sprong je uit je mandje en begon als een gek kopjes te geven. Een echte knuffelkont dat was je.
Nu heb je een nieuw thuis gevonden bij 2 mensen in Leerdam. Volgens mij ga jij het daar hartstikke naar je zin hebben. Geniet lekker van de aandacht die je gaat krijgen en die je ook zeer zeker verdiend.
Een hele dikke afscheidskus, je opvangmamma VeraReactie eigenaar:
Met Thijke (want zo heet hij nog) gaat alles goed. Ondanks dat hij
nog een beetje bang in een hoekje zit. Hij is wel gek op aaien, maar verder
dan dat komt het nog niet. Al heb ik wel opgemerkt dat hij 's nachts nog wel
eens op stap wil gaan door het huis. Als hij denkt dat niemand het ziet.
Maar verwacht dat het op de langer termijn allemaal wel goed zal komen.
Omdat hij meteen omhoog komt als je naar hem toe komt. Maar hoe het verder
zal gaan, daar hou ik je natuurlijk over op de hoogte. Je hoort over een
paar weken weer wat van me. Groeten Johan

20-02-2006
Jasmijn 13
Jasmijn kwam samen met haar zusje binnen. Het probleem was eigenlijk: degene die deze katjes voerde, woont in Nederland, maar haar paard staat in een weiland in Belgie. Aangezien het paard verhuisd gaat worden, was er geen controle meer op deze lieverdjes. Daarom mochten ze binnenkomen.
Nu, enkele weken later was het dan zover! Jasmijn woont nu in Antwerpen, ze is de eerste kat en krijgt lekker alle aandacht voor zichzelf. Als ze dat wilt, kan ze er naar buiten.20-02-2006
Jade 13
Jade kwam samen met haar zusje binnen. Het probleem was eigenlijk: degene die deze katjes voerde, woont in Nederland, maar haar paard staat in een weiland in Belgie. Aangezien het paard verhuisd gaat worden, was er geen controle meer op deze lieverdjes. Daarom mochten ze binnenkomen.
Nu, enkele weken later was het dan zover! Jade woont nu in Buchten, ze krijgt daar drie zussen van 18 jaar, 7 jaar en 10 maanden oud. Ze kan er naar buiten in een volledig voor de katten afgezette tuin. Leter verhaaltje gastgezin.18-02-2006
Seppe 101
Ja ventje, daar ga je dan, op weg naar een nieuw avontuur. Eindelijk heb je je definitieve baasje gevonden, bij Jacqueline in Maastricht.
Ik heb je meegenomen vanuit de canarische eilanden, je zat samen met mij in het vliegtuig, we hebben samen een hele mooie weg afgelegd. Vanaf begin november zat je bij Peter en mij in de opvang, bijna 4 maanden heb je in Huize Lauw vertoeft. Je sprankelende karaktertje heeft hier een grote stempel nagelaten, weet je dat?  We gaan je missen, Iris je speelkameraadje, zal nu in haar eentje de zolder moeten afsjeesen. We missen je onuitputtelijke energie, je doldwaze sjeesuurtjes, snachts onder de dekens slapen, je lelijke yell als je eten wilt, je potloodstaartje, je grote vleermuisoren, je luide spinconcert,  je slungelachtige verschijning en je waakzaamheid. Vanaf nu zullen er weer bloempotten heel blijven, worden we niet snachts wakker van dat gebolder op de zolder....kortom: je hebt ons hart voor altijd geraakt , zo bijzonder ben je.
Het ga je goed lieve schat, maak daar maar dolle pret, want als we je komen opzoeken willen we horen hoeveel bloempotten er gesneuveld zijn....Je gaat je leventje nu delen met een heel lief baasje, een grote oude kater en twee leuke honden. We zijn benieuwd!
Peter en Sabine


Seppe (links) dikke maatjes met Grumpy

Reactie eigenaar:
Hallo kattenminaars
 
Ik heb er lang op moeten wachten, maar dit is het plaatje dat ik elke dag zie, maar de donderstenen zitten nooit lang genoeg stil om er een foto van te schieten.
Ja, Seppe is echt helemaal ingeburgerd. Ben net terug uit de stad en tref de heren net zo aan als ik ze heb achter gelaten. Sim erbij maakt het plaatje helemaal af. Seppe is zo gek op de honden dat hij ze ook begroet, compleet met kopjes en hij wrijft zijn hele lijfje langs ze. Is echt een hondegek geworden.
Begrijp uit jouw mailtje dat katten af en toe retour komen, maar moet je toch teleurstellen wat Seppe betreft. Het is een blijvertje! Hij steelt af en toe de show met zijn dwaze buien, rent door de hele tent en heeft lol voor 10 katten. Ik ook!
Iedereen die kennis met hem maakt is verrukt van hem. Een vriendin is jaloers want haar twee katten, die al twee jaar samen zijn, tolereren elkaar, maar daar is ook alles mee gezegd. Gaat hier wel anders, alles ligt tegen (of op) elkaar. Het gezin is weer compleet!
Groetjes van een veel te koud Maastricht (heb het volledig gehad met die kou en moet zo met Sim gaan wandelen. BRRRRRRRR).
Jacqueline

09-02-2006
Balthazar 29
Onze geliefde kat, onze populaire kat. Balthazar...is vandaag geplaatst! Het termijn van 'in de opvang houden'' was verstreken. Hij werd helaas niet gemist. Dus mochten we dit ventje plaatsen. Binnenkort verhaaltje opvanggezin.05-02-2006
Bagheera 29
Lieve Bagheera,
Hoe kon het nou dat niemand jou miste?
Zo lief, en ik heb al die tijd nooit een kwaaie blik, of een nagel gezien. (alleen dan als je erg in je spel opging, en in je enthousiaste mijn tenen onder de dekens aanzag voor een muis)
Nu is de tijd van het dragen van die lampenkap, de vieze pilletjes elke avond, of de bezoekjes aan de dierenarts voorbij. Je zult zeker merken dat je niet zo bang hoeft te zijn voor deze mensen, je hoeft je niet meer te verstoppen bij elk vreemd geluid, je kunt nu heerlijk bij je nieuwe, lieve familie oud worden. 
Ik zal onze leuke “gesprekjes” en jou mooie lieve kopje zeker missen.
Dikke knuffel KikiReactie eigenaar:
Met Bagheera gaat het elke dag beter... hij is minder en minder schuw en
durft nu door het huis rond te lopen zonder steeds weer naar zijn kamertje
te snellen  bij het minste geluid. Hij is verslaafd aan eten, dat slokt ie op. De andere katten gaat hij nog een beetje uit de weg. Vooral Billie is nog altijd kwaad op hem (of moet ik zeggen: bang van hem). Sinds vorige week heeft hij de krabpaal en de speeltjes ontdekt: hij speelt dolgraag met de muisjes en balletjes.
groeten, Ilse en Kris.

01-02-06
Spot 12
Spot  je hebt een nieuw huisje gevonden! Spot is al een keer eerder
geplaatst maar helaas weer teruggekomen omdat hij niet goed kon wennen aan
zijn nieuwe omgeving. Hij mocht van ons dan ook niet met de eerste de beste
mee. Nee, we waren kritisch! Vera heeft ons kunnen overtuigen, je gaat het
super krijgen bij haar. Je krijgt alle tijd om te wennen. Maar we vermoeden
dat je niet veel tijd nodig hebt. Hij kijgt een lief vriendje, een enorme rode kater Quito genaamd. Hier zal je veel steun aan hebben. Bovendien ligt er een enorme berg speelgoed op je te wachten. Het afscheid was voor ons niet makkelijk, je laat een lege plek achter hier in huis. Je bent tenslotte vier maanden bij ons geweest. Om het afscheid wat makkelijker te maken, hebben we je naar je nieuwe huisje gebracht. Voor jou was er zo minder stress en voor ons fijn om te zien waar je nu gaat wonen.
Lieve Spot, heel veel succes! We zullen nog vaak aan je denken en je zeker
nog eens bezoeken.
Liefs van Sarah en RogerReactie eigenaar:
Spot moet nog steeds erg wennen aan alles. Hij heeft zijn vaste plekje onder het bed bij de verwarming gevonden en daar is hij tot nu toe nog niet weg te krijgen. De eerste dag heeft hij niks gegeten, toen heb ik het voerbakje maar onder het bed gezet en was het binnen no-time leeg.De eerste nacht was erg onrustig; Quito was het niet echt eens dat hij in een keer niet meer op de slaapkamer mocht en nu alleen moest slapen. Tegen een uur of vijf hield het gemiauw en gekrab aan de slaapkamerdeur dan eindelijk op en hoorde ik in heel voorzichtig
getrippel en het geluid van knisperende brokjes. Spot was onder het bed uit! Nu moest ik natuurlijk geen onverwachtse bewegingen maken anders zou hij zo weer verdwijnen in zijn veilige hoekje! Maar het was mijn eigen dikke rode Quito die na enorm doorzetten en met zijn zeven kilo de deur open had weten te krijgen en nu triomfantelijk de brokjes van Spot aan het opeten was.Quito had nog niet echt iets door, hij rook wel iets maar kon nog niks zien dus zette ik hem weer de deur uit. De volgende dag zette ik het voerbakje wat verder weg, nog steeds onder het bed, maar wat verder naar de 'open' kant toe. Ook dit heeft hij gewoon opgegeten.De volgende nacht hoorde ik zachtjes gemiauw en een beetje gerommel, althans dat dacht ik. het kon ook zijn dat ik aan het dromen was.. Het moet bij deze anekdote even vermeld worden dat ik lenzen draag om goed te kunnen zien. Maar goed, ik buig dus weer heel langzaam uit bed en zie daar bij de voerbakjes iets zwarts zitten. 'He Spotje! He liefie, ben jij zo maar in een keer onder het bedje uitgekomen?' Met alle moederlijke gevoelens die je kan hebben sprak ik hem bemoedigend toe en pakte ondertussen een speeltje. 'Pak 'm dan! pak die veertjes dan, toe maar!' Nou, hij zat wel heel erg stil.Toen ik mijn bril opzette kwam ik erachter dat ik al vijf minuten een stuk deken zat uit te dagen achter een bosje veertjes aan te gaan..Kortom, ik kan me best voorstellen dat Spot een beetje bang voor me is en dat hij liever nog onder het bed blijft zitten dan zich met  zo'n gekke troela in te laten..Vannacht was het weer een groot kattenconcert in mijn huisje, Quito miauwt namelijk ook heel veel, en ik heb Spot nog niet kunnen betrappen dat hij onder het bed vandaan kwam. Hoewel het voerbakje inmiddels buiten de beschutting van het bed staat eet hij het nu wel leeg en hij is ook al op de kattenbak geweest. Ik mag alleen niet te dicht met mijn hand in de buurt komen want dan gaat hij blazen.Mijn volgende plan wordt om het bakje steeds verder weg te zetten en uiteindelijk buiten de slaapkamer. Wel met de tussendeur dicht zodat Quito er nog niet bij kan. Quito houdt zich erg goed. Met vlagen is hij heel nieuwsgierig en ligt hij als een leeuw voor de slaapkamerdeur op wacht. Laatst was hij mee naar binnengeglipt en heeft hij de nieuweling geSpot. Zwiepend met zijn staart zat hij onder het bed te kijken naar die zwarte vlek onder het bed, maar zodra ik 'Quito eten!' roep vindt ie het niet interessant meer en loopt ie weer net zo enthousiast met mij mee de slaapkamer uit.Ik hoop in ieder geval dat mijn tactiek gaat werken en dat Spot mij en Quito gaat vertrouwen. Maar dat horen jullie wel. Voorlopig laat ik m maar met rust en hoop ik dat ie zo wat minder argwanend wordt..
Groetjes Vera en Quito
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg