Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Medische hulpmiddelen


Volg ons op Facebook

Aerosolbak

     

Via dit systeem krijgt een kat in stoom-vorm, medicaties toegediend die rechtstreeks in de longen / luchtwegen worden opgenomen. Het moet naderhand een verlichting geven.

Ingebouwde maagsonde

   

Levensreddend! Via een ingebouwde maagsonde via de hals, worden katten die niet kunnen eten ( bv zweren in bek) op deze manier gevoed, zonder dat ze het er lastig mee hebben.

Pufmasker

 

Via het pufmasker kunnen katten met longproblemen, benauwdheid, astma ed, geholpen worden. Via een pufsysteem ademen ze de medicijnen in en komt het rechtstreeks in de longen terecht.

Maagsonde kittens

 

Het toedienen van een maagsonde aan moederloze kittens die niet willen drinken is levensreddend! Via de bek, slokdarm naar de maag wordt een maagsonde gestoken. Daarna wordt er langzaam melkvoeding via een spuitje door de sonde gegeven. Op deze manier kun je precies de hoeveelheid melk afmeten en weet je dat je kitten genoeg binnenkrijgt.

Fysiotherapie

 

Elke Van Heusden, onze dierenfysiotherapeute van de VZW zet haar beste beentje voor: via allerlei oefeningen, die wij dagelijks moeten doen, zorgen we voor een snelle genezing van spier/botproblemen, of een verbeterde spier/botprobleem.

Kap

 

Onze vrijwilligster Mea heeft een uitvinding gedaan! Een flexibele , zachte kap ipv het plastic harde ding...
Mag je kat niet krabben of ergens aan likken, bv vlak na een operatie? Deze stoffen kap heeft al meer dan eens haar dienst bewezen! Het is zacht materiaal en ze hebben er geen last van, daar gaat het toch om?

Mantel

 

Sommige katten hebben het altijd koud, dan is hier de ideale oplossing....
Het zit makkelijk, ze vinden het heel prettig, en ze hebben het lekker warm!
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg