Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Ahlan wa sahlan kitt


Volg ons op Facebook



Kijk eens naar deze heerlijke smoeltjes. Het zijn slechts enkelen van de vele katjes die in een asiel in Beirut  (Libanon) verblijven. Dit asiel heeft vooral tijdens de oorlog in 2006 ontzettend veel katten opgevangen. Ze krijgen er de beste zorg die mogelijk is in een land dat verscheurd wordt door oorlog. Niet enkel mensen, maar ook dieren worden getraumatiseerd door deze hel. Het dierenasiel heeft een vreselijk probleem en heeft onze hulp ingeroepen.


   Big Mumma                Gina                       Jouji                       Kriss                      Kross


       Loony                      Nancy                    Nick                        Silvio                     Tessa

Het asiel zit op een onveilige plek, er zijn té vaak, té veel schermutselingen in dit gebied, bomaanslagen, geschiet... Er zijn dagen dat medewerkers helemaal niet naar het asiel kunnen, omdat het gewoonweg te gevaarlijk is om er te komen. De dieren zijn ontredderd. Er zijn periodes dat medewerkers  bij het asiel aankomen en alle ruiten gesprongen zijn door een bomaanslag, zoals bij de bom die onderstaande krater veroorzaakte.
Er zitten zware metalen tralies voor de ramen: de dieren kunnen niet weg, maar er ligt wel overal glas waar de katten met hun pootjes in zullen trappen, die nare snijwonden veroorzaken met als gevolg: naar de dierenarts, nog meer stess voor deze arme dieren. Lichamelijke pijn is te verhelpen, maar wat denkt u van geestelijk letsel? Zoveel mensen in Libanon hebben te kampen met grote trauma's, maar de dieren zijn OOK bang voor de knallen, het kabaal, zij zijn voor het leven getekend. Hoe frappant dat vele dieren het vertrouwen in ons mensen blijven bewaren. Vergeet hen niet, zij verdienen een veilige haven... De eerste basisbehoefte: veiligheid.



Dit asiel wil zo snel mogelijk naar een veiliger gebied verhuizen, momenteel zitten ze niet goed. Deze mogelijkheid is er, maar ze hebben nu teveel dieren om naar deze plek te gaan. Tien katten moeten NU geadopteerd worden, maar wie adopteert hen in Libanon... Besef dat deze mensen jaren in oorlog hebben moeten doorbrengen, zij zijn bang voor de volgende aanval, voor de volgende oorlog. Wie redt dan deze dieren? Moeten wij elkaar niet helpen?
Wij, Zwerfkat in Nood II, gaan deze 10 katten opvangen, laten hen met het vliegtuig overkomen, en wij zullen hen met open veilige armen ontvangen. Wij redden er tien, maar in werkelijkheid zullen er meer gered worden: nu kunnen zij eindelijk naar een veiliger gebied verhuizen met 85 katten.
Echter, de kosten voor het overvliegen van 10 katten en de veterinaire zorg die zij vooraf nodig hebben om geimporteerd te mogen worden zijn enorm hoog. U kunt denken aan ongeveer €150 per kat. En wat te denken van alle zorg die daarna nog komt.
Het asiel in Libanon, gesteund door onder andere de WSPA, werkt al hard om de benodigde fondsen te werven, maar zij kunnen niet op eigen kracht het benodigde geld bij elkaar krijgen, daar is hulp van onze zijde bij nodig. Maar voor ons geldt enkel het dierbare leven van elke kat in onveiligheid. Al zijn ze blauw, paars, op drie poten, scheel, whatever, maakt ons niets uit. Soms komen ze op ons pad en dan mogen we best eens uitwijken naar het buitenland.

Ze moeten bij ons komen lieve mensen... we gunnen hen een gouden toekomst zeker na alles wat zij hebben moeten meemaken: sommigen hebben de oorlog van 2006 in levende lijve mogen meemaken, kunt u zich dit voorstellen? Wij niet, wij zitten veilig. Bommen, geschiet, elke dag hopen dat je nog leeft, dan rest ons toch niet anders een helpende hand uit te steken? Belgie heeft onze hulp ook nodig, maar Libanon kwam op ons pad, wij kunnen ons gezicht niet afwenden.U wel? Alle voorbereidingen zijn gedaan, ze mogen alle tien komen....maar help ons alstublieftl!

Helpt U deze oorlogskatjes... Asjeblieft?
Wees de verandering die je in de wereld wil zien. (Gandhi)

    

Lieve mensen, wij doen via deze weg een noodlijdende oproep! Wilt u ook dat deze 10 lieve schatten veilig worden ondergebracht? Wilt u hen in een vliegtuig zien, richting onze veilige opvang, zodat de overige katten op veiliger gebied ondergebracht kunnen worden? Steun ons!
We vragen U een financiele bijdrage te doen, zodat wij deze katjes binnen 3 weken kunnen laten overvliegen.
 
Maak uw bijdrage over op ons rekeningnr. ovv Libanon:
- Belgisch (FORTIS) rekeningnr:  001-3823130-48 
- Nederlands postbank rekeningnr: 9480375

Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)

ahlan wa sahlan kitt  - "welkom kat"



Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie



© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg