Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Gastgezinnen


Volg ons op Facebook

Deze “wegwerp”katjes worden liefdevol opgevangen bij onze tijdelijke opvanggezinnen. Daar kunnen ze in huiselijke kring weer op krachten komen. Mooie herinneringen worden opgebouwd om de oude voor eens en voor altijd te doen vergeten. Ze komen binnen variërend van 3 daagjes oud tot 12 weken oud. Ze zijn gezond, ziek, tam, schuw of gewond. Maar de opvanggezinnen hebben een groot hart voor hun opvangdiertjes en ze weten dat hun “kindjes” afhankelijk zijn van hun goede zorgen.

   
Sonia met opvangkatje                           Cindy met opvangkatje

Wat doet een tijdelijk opvanggezin precies?

Wanneer wij een melding krijgen, bellen we een leeg opvanggezin met de vraag of er opvangmogelijkheden zijn. Zo ja, dan brengen we de kittens bij hen onder. Een opvanggezin krijgt voeding, medicijnen, kattenbakken, voerbakjes, kattengrit, eventueel een kooi, warmtelamp, flesjes, kruik, en speciale melk van ons. De VZW betaalt alle onkosten voor de verzorging van de kittens.

Een tijdelijk opvanggezin moet puur de verzorging van onze kittens op zich nemen. Erg jonge kittens hebben bv. om de drie uur een flesje melk nodig. Indien ze vier weken oud zijn, moeten ze om de vier uur gaan wennen aan vast voedsel. Wij stemmen alle verzorging af op de behoeften van zo’n kitten. Elk gastgezin krijgt persoonlijke begeleiding door een aangewezen begeleidster.
Indien een dier ziek wordt, gaat het gastgezin na overleg met haar begeleidster. langs bij onze vaste dierenartsen.

Tevens zal een opvanggezin haar kittens het beste kennen. Dit is een groot voordeel voor een toekomstige eigenaar. Een opvanggezin kan precies vertellen over de karakters van haar logeetjes, wat hun gedragingen zijn, wat ze graag eten, wat hun achtergrond is e.d.

Kortom

Een opvanggezin vangt dus tijdelijk een kitten of een nestje op, totdat ze klaar zijn om geplaatst te worden. Op deze manier krijgt een kitten de beste kansen om te groeien. Het sterftepercentage onder onze opvangkittens is minimaal (ong. 5 %). Dit komt omdat ze geen stress kennen tijdens de opvang. Ze mogen soms op bed slapen van een opvanggezin, of samen mee op de bank TV kijken. Ze krijgen meerdere keren per dag voedsel en ze rennen en klauteren door het huis!!

      

Interesse?

We hebben een schrijnend tekort aan opvanggezinnen. Wie heeft er tijd, zin, doorzettingsvermogen en enorm veel liefde voor onze katten??
Een belangrijke eis die wij stellen is dat uw eigen katten volledig gevaccineerd zijn.
Neem met ons contact op!! e-mail: gastgezin3@zwerfkat.com
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg