Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Groot kattenleed in Dendermonde. HELP HEN!


Volg ons op Facebook

3-2-2012
D'artganet en Moustache geplaatst een Dobbel gereserveerd!

Ook zij hebben hun huisje gevonden, zelfs ons fivje Moustache heeft zijn gouden huis gevonden!
Dobbel vertrekt half februari, ook fiv positief.

20-1-2012
Pierret is geplaatst!

Ons vals positieve katje is ook uitgevlogen:-)  Ze is erg ziek geweest, maar door de goede verzorging van har opvangmamma was ze dan opgeknapt en is de eigenaar goed op de hoogte ivm eventuele terugval.
Het ga je goed!

17-01-2012
Nieuwtjes over de Dendermondse katjes


Het prachtige nieuws is dat enkele katten al zijn uitgevlogen naar hun gouden mandje: Sien, Daisy,Kosmo, Karma,Dolly,Nessie, Babar, Mirka en Muno.
Ons FIVje Dobbel staat op optie: eind januari komen ze voor hem kijken. Tevens staat Pierret op optie:-)
Helaas kregen ook minder goed nieuws ivm Lewis. Bij de dierenarts werd een ernstige hartruis geconstateerd, wat foute boel is. Eens in de paar weken komt er een hartspecialist naar de praktijk, dan zal hij Lewis grondig onderzoeken via o.a doppler echografie.

  e

08-01-2012
De 57e achterblijfster

08-01-2012
De drie musketiers

 


Moustache met zijn favoriete speeltje


D'Artagnet maakt het goedPierret is erg ziek geweest, maar klautert heel langzaam uit haar dal. Ze heeft vandaag voor het eerst brokjes gegeten en met kleine beetjes eet ze steeds wat meer. Haar stem klinkt niet meer zo rauw, haar vacht wordt beter en  ze zit niet meer zo ineen gedoken als een tijdje terug. Ze krijgt steeds meer interesse in haar omgeving.

01-01-2012
Update Dobbel

Dobbel is onlangs verhuisd naar een nieuw gastgezin en is nou enig kat in huis en vindt dat prima. Hij geniet van het knuffelen en krijgt daar ook geen genoeg van. Hij is wel schrikachtig en bang voor onverwachte bewegingen, maar dat wordt al minder.
Hij houdt naast knuffelen erg van zacht vlees en kattenmelk. Hij kan ook luidkeels vertellen dat hij daar nú zin in heeft. Het is een gezellige en prachtige kat, we zijn blij dat we voor hem kunnen zorgen en hem klaarstomen voor adoptie.

27-12-2011
Wat een verschil! Knap werk van ons opvanggezin

Eerst


 
Marie en Sien

Nu


Sien


Marie

24-12-2011
Dolly is geplaatst!

 

23-12-2011
Kosmo en Karma medisch bijna helemaal oke!


Naast een snufje hier en daar, zijn Karma en Kosmo gezond! Nu werken aan hun angst, maar elke dag gaan ze stapjes vooruit, heerlijk!

 

21 december

D’Artagnet is gevaccineerd, onze dierenarts vond het geweldig zoals ze er uit zag. Ze mocht geplaatst worden! Wat een mooi  nieuws, nu nog een baasje vinden:-)

Moustache krijgt nog oogzalf en starten we  interferon op. Verder is Moustache in prima conditie! Zijn tanden zijn nog redelijk, maar in de toekomst zal het toch trekken worden, maar nu is dat nog niet noodzakelijk.

Pierret, is nog niet in orde, er is een hoektand die in de wortel afgebroken is en nog niet geopereerd kan worden. Ze start weer met pijnstillers en een kuur antibiotica. Pierret is er nog niet.. Ze is gelukkig bijgekomen maar nog steeds niet op gewicht.

20 december
Daisy mag dit weekend al naar haar nieuwe baasje verhuizen!19 december


Onze verstekeling uit Dendermonde is bij ons nu! Jutte heeft een kleine 2 weken op zolder gezeten in het verlaten huis. Volgens het " plan" van de eigenaar, zou er geen kat op zolder vertoeven. Ze werd echter zwaar uitgedroogd gevonden door de poetsploeg. Na enkele dagen bij de dierenarts aan het infuus te hebben gelegen, kan ze nu verder revalideren bij ons. Ze is nog erg onder de indruk van het hele gebeuren, is wat vetreserves kwijt, heel lief en ze heeft prachtige ogen (uiteraard met flits, dus die zien we nog even niet).18 december

De eerste Dendermondse katten zijn uitgevlogen naar hun definitieve baasje!
Veel geluk Nessie, Barbar en Mirka!

16 december

Pierret heeft nog een lange weg te gaan. Ze wilt nog altijd niet uit zichzelf eten, er moeten steeds kleine hapjes worden aangeboden. Haar vachtje wordt wel beter, gelukkig. Ze begint iets meer rond te lopen, maar het is nog pijnlijk voor haar als je haar optilt ( de knoken steken uit).


Nicky in de kinderwagen

Saartje en Nicky zijn uit hun dipje aan het komen, maar ze zijn er nog lang niet.  Nicky moet nog geopereerd worden als ze wat sterker is, haar bekje is niet goed. Maar ze hebben beiden erge diarree en dat moet eerst in orde komen.

15 december

Verschil Kosmo en Karma

Eerst

Nu
 

 

Een verstekeling in het huis!!

We kregen een alarmerend telefoontje van een dierenarts uit Dendermonde.
De poetsploeg van het OCMW heeft tijdens het poetsen een zeer verzwakte kat op ZOLDER gevonden! Dit is een soort vliering, waar je met een stok het luik moet openen en een ladder moet uitrollen. De zolder is niet opgevallen, wanwege de rommel en zakken kattengrit die opgestapeld stonden. Blijkbaar had de eigenaar daar ook een kat gezet! Dit dier heeft nadat de eigenaar de sleutel aan Lindsay had gegeven, geen eten en drinken meer gehad ( nu 2 weken). Verschrikkelijk!!  We weten dat hij een probleem heeft, maar nu zijn we heel heel heel kwaad ...
Dit dier ligt nu zwaar uitgedroogd aan het infuus bij de dierenarts, dit is echt pure ontbering en dat raakt heel hard.

Lieve kat, we hebben zojuist gehoord dat het infuus jou goed doet en je al zelfstandig eet. Naar omstandigheden maak jij het goed! De dierenarts denkt dat jij het wel gaat halen:-) Nog een paar daagjes aan het infuus en dan kom jij bij ons in de opvang en dan krijg je alle zorg die je 2 weken hebt moeten missen (we willen er geen plaatje bij maken).

Dendermonde nu 57 katten
 

13 december

Nicky is iets levendiger geworden: ze ligt graag nu in de kinderwagen op een wollen babydekentje, das lekker warm voor zo’n mager scharminkeltje.
Elke avond willen Saar en Nicky op avontuur. Lekker op de overloop ontsnappen naar de andere kamers, vooral Saar vindt dat helemaal te gek. Nicky heeft iets minder behoefte en gaat alleen naar het kleine kamertje: wanneer het opvanggezin dan gaat kijken, ligt ze vaak alweer in de kinderwagen.

Nicky is minder bang van geluiden, Saartje hoeft maar iets te horen en ze duikt onder de kast waar ze dan met bange oogjes ligt te kijken. Toch is ze al heel dapper een paar keer op schoot gaan liggen!

Ze zijn erg lief, maar moeten nog veel wennen. Ze krijgen bach bloesem druppeltjes door het drinkwater en er wordt gewerkt met een feliway verdamper, in de hoop hun angsten wat weg te kunnen nemen. Nicky is nog lang niet beter, maar ze komt er wel...

GROOT NIEUWS

Onze Dendermondse fiv katten hebben vorige week alle vijf een nieuwe fiv bloedtest ondergaan...Het bloed is opgestuurd naar Utrecht ivm de Western Blot test en....
Twee van de vijf katten zijn daadwerkelijk aids positief, de overige drie negatief!
Tromgeroffel.....

Dolly: NEGATIEF

Pierret; NEGATIEF

D'Artagnet: NEGATIEF

Dobbel: helaas positief

Moustache: helaas positief

We zijn helemaal blij! 

12 december

We schamen ons een beetje , maar Poesroger op de website heeft nog altijd geen naam. Roger is onze mannelijke collega, dus zo zie je maar weer: de vrouwen zijn veel stipter met het verzinnen van naampjes en doorsturen van info:-) Dus Roger? Hup.. geef haar een naam!
Er is misschien interesse in Poesroger, dus dat klinkt alvast heel goed.  Poesroger heeft nog veel last van haar niesziekte, ze snottert veel, dus ze zal ze binnenkort weer een tripje naar de dierenarts moeten maken. Zet em op meiske!

Pierret loopt al wat rond, maar slaapt toch nog veel en zoekt ook nog steeds de warmte op. Het is al een heel verschil met eerst! Ze krijgt nu extra vitamines met omega oliën en de eerste tijd nog kitten brokjes en moet soms nog veel hoesten ( alsof ze een verstokt rookster is). Ze is heel voorzichtig en erg lief, de schat. Ze vindt haar medebewoners Moustache en D'artagnet wat onstuimig. 

Moustache is een vrijkont en ondernemend, waardoor D’artagnet zich terugtrekt en niet goed uit de verf komt. Dat komt natuurlijk ook omdat de ruimte wat beperkt is, maar het is nou eenmaal effe roeien met de riemen die we hebben.

11 december

Timo en Zorro mogen blijven wonen bij Britt, ons eenmalig gastgezin. Jullie boffen zeg! Dat is snel gegaan:-)
Britt kan geen afstand meer doen van jullie, het gaat zo goed en een nieuwe verhuizing zag ze niet zitten dus... Proficiat lieve Timo en Zorro!!

Onze rooie rakker Dobbel loopt nu gewoon door het huis van de opvangmamma. Hij is erg nieuwsgierig en voelt zich al zeer snel op zijn gemak. Hij is FIV positief, dus we houden wel effe goed in de gaten of het goed gaat in de groep. Maar hij kijkt niet om naar de rest en wil het liefst op de vensterbank zitten en naar buiten kijken, of lekker op de bank slapen.

10 december


Kosmo

Het gaat super goed met Kosmo en Karma. Kosmo is heel knuffelig geworden en kan geweldig goed spinnen! Hij vindt alles goed ( vandaar de foto:-))
Karma is (tot nu toe) iets minder knuffelig maar dat komt nog wel. Af en toe nog een niesje en de ogen zijn nog niet helemaal oké. Maar ze beginnen al te spelen en te rennen door de kamer.

Pippa nu!

9 december

Met onze Pippa gaat het de goeie kant op! Ze is heel lief en vrolijk en vandaag heeft ze de aids/leucosetest glansrijk doorstaan ( negatief)! Ze is al goed aangekomen in gewicht, plus... heeft ze waarschijnlijk al een baasje gevonden!
Zorro is gevaccineerd vandaag, maar Timo is niet meegeweest, die is nog veels te bang.
Nicky is nog wat ziekjes en zal, als ze is aangesterkt, een gebit operatie krijgen (tanden trekken). Ze eet wat moeilijk nu, maar ze is ook nog eens snotterig. Arm ding.
Dan onze Pierret: het gaat redelijk met haar, ze komt dan ook van ver. Ze heeft hele zware pijnstillers gehad, maar ze eet nog altijd heel moeizaam. Haar vacht ziet er nog altijd verschrikkelijk uit.... ach ach meiske toch.
Moustache en D’Artagnet zijn ook begonnen met niezen, dus uit voorzorg geven hen nu ook een antibioticakuurtje.

8 december

Pierret is uit de gevarenzone, ze eet!!  Ze mag lekker naar haar opvanggezin verder revalideren!
De katjes Chloe, Desiree,Gert, Bert, Marie en Sien hebben herpes en krijgen al enige dagen een flinke berg medicatie!


Zo ziek.... Marie en Sien

Pippa snottert nog altijd erg veel en heeft veel medische zorg nodig.
Nessie is een wat ouder katje en heeft geen tandjes meer, ook zij moet aansterken.
Kosmo en Karma gaan langzaam vooruit, er is zeker al verbetering, maar ze zijn er nog niet. Kijk eens mee naar onze schatjes!Saartje en Nicky zijn al stukken meer ontspannen en beginnen nu echt lol in het leven te krijgen.
Met onze lieve jongen Dobbel gaat het goed, voelt zich stukken beter na de operatie. Hij eet goed, is niet bij ons weg te slaan. En maar kneden met die pootjes en luidruchtig spinnen. We genieten van hem! Kijk en geniet!


7 december

Onze lieve fiv poes Pierret zit in de gevarenzone. Ze ligt nog steeds bij onze dierenarts aan het infuus en wordt gedwangvoederd . Ze is erg verzwakt, wilt niet eten, het is niet zeker of ze het gaat redden... nu krijgt ze gelukkig nog de kans , in Dendermonde was ze nu al gestorven. Zet em op meiske!

6 december

Het is intern even een drukte ivm de katten van Dendermonde. Ineens zoveel katten erbij, zonder achtergrond.
We zijn volop bezig alles op de rails te krijgen.
Vandaag zijn de vijf fiv positieve katten bekeken door onze geweldige dierenarts Brecht Loyson, gespecialiseerd in fiv katten. Bij allen is opnieuw bloed genomen. Dit wordt opgestuurd naar Utrecht om via een speciale test nogmaals te kijken of ze echt wel aids besmet zijn.
Ook worden de buiken van de poezen geschoren om te zien of ze gesteriliseerd zijn of niet.
Twee fivjes zijn bij de dierenarts gebleven ivm operatie: Dobbel zijn tanden zijn getrokken en Pierret ligt nu nog bij Brecht aan het infuus.Zij was uitgedroogd, verzwakt en haar tanden zijn getrokken ( heel veel pijn, at niet). Tevens was ze veels te mager.
Dan staan er een tiental katten op antibiotica vanwege behoorlijke niesziekte.
Onze madame Dolly, de langhaarpoes maakte indruk op onze dierenarts. Haar aids positiviteit wordt in grote twijfel getrokken: haar tandjes zijn perfect.
Afwachten nu.

5 december


Saartje, zeer sociaal en op haar gemak


Nicky
Misschien moeilijk te zien, maar zij is erg mager en snottert veel


Kosmo en Karma ziek


Moustache, FIV positiefPierret erg ziek


D'Atragnet


 Lucy was ziek, gaat nu goed

|
Lewis was ziek, gaat nu goed


Dobbel, FIV kat, ziek, maar o zo lief


 
Dolly heel lief , vrolijk en praatgraag


 Babar, kitten van 10 weken oud


Mirka, 10 weken oud


Muno, 10 weken oud


Marie en Sien


DesireeChloe


Zorro en Timo


Terro


Danic


Nessy


Daisy
          
5 december: grove fouten in de krant Het Laatste Nieuws 

We hebben veel zieke katjes momenteel. Vanaf afgelopen donderdag zijn er 26 katten met spoed bij ons binnengekomen waarvan de helft ziek bleek te zijn.
Enkele aidskatjes snotteren, 5 halfwasjes snotteren en hoesten, sommigen hebben het benauwd.Enkele volwassen katten snotteren... laten we zeggen dat het echt een snotterfestijn is! De meesten kwamen tevens met een hele vieze geur binnen, maar ach wat wil je als je zo lang enkel in de urine en ontlasting hebt moeten leven.
Eerste zorg wordt toegediend en dan op de medicijntjes. Komt goed poesjes.... nu zitten jullie lekker schoon, frisse geur, warm, goed eten, kom maar allemaal op krachten!

03-12-2011
Katten Dendermonde gered!

 
 FIV katjes gered

Het was vandaag een drukte van jewelste: mensen met reismanden stonden te popelen om de katten uit de hel te halen.
Onze vzw mensen Diny en Sab( plus de meldster Lindsay) waren ter plaatse en hebben alles perfect georganiseerd! Alle mensen werden genoteerd en de katten werden geteld en in de mandjes gestoken. Geen enkel dier wordt ingeslapen!
In totaal zaten daar maar liefst 56 katten! Gezond, tam, ziek, schuw, bang... Met de schoenen wegzakkend in de bergen vieze ontlasting werden 1 voor 1 de katten uit hun benarde situatie bevrijd!!

 
Alles werd genoteerdIk kan u het fantastische nieuws vertellen dat vandaag het huis.... leeg is:-))
Uiteraard houden het nog eventjes in de gaten, maar lieve lieve mensen: de reacties waren zo overweldigend dat van de 56 katten, we nog twee verwilderde fiv katjes over hebben. Daar moet nog een geschikte plaats voor worden gezocht, ze zijn voorlopig even met Lindsay mee.
Nu is het vooral van belang om de katten goed te leren kennen en medisch te laten onderzoeken. Want.. onze vzw heeft maar liefst 26 katten onder haar hoede genomen en dat zullen dan ook hoge medische kosten worden. Er zitten verschillende zieke dieren bij, we weten niet of de poezen zijn gesteriliseerd, allen moeten nog gevaccineerd worden en ga zo maar door.
We barsten uit onze voegen, maar willen alles op een zeer verantwoorde manier aanpakken.


Bij het opvanggezin merken we hoe ziek sommige dieren zijn

Twee grote asielen hadden hulp geboden: wij hebben geweigerd. Reden? De verwilderden en de zieken zouden ingeslapen worden.
Kijk nou eens hier: met een beetje goodwill, kracht, liefde voor de dieren en doorzettingsvermogen hebben we op enkele dagen tijd alle dieren kunnen redden. Zo moet dat ook, dat zijn we hen verplicht!

Dank aan onze vrijwilligers die uren op en neer hebben gereden, dank aan onze opvanggezinnen die vandaag paraat stonden, dank aan al onze vrijwilligers die dag en nacht organisaties hebben aangeschreven, zoveel telefoons, zoveel werk achter de schermen! Dank aan onze collega kattenorganisaties, zij waren er ook! Poncho (11 meegenomen, as woensdag gaan er 4 naar een boerderij), Kitty Rescue, ( 3 katten) Kat zoekt de Goede Hoop (4 katten), Olivia's kattenopvang (4 katten), vzw Allemaal poezen (3 katten) ,enkele particulieren en onze vzw uiteraard ( 26 katten). Samen hebben we de klus geklaard, maar nu moeten we hen allen nog definitieve huisjes gaan zoeken en goede verzorging bieden. Chapeau aan jullie allemaal. Hopelijk kunnen we met wat extra financiele steun deze zware periode aan...
voorzitter, Sabine van der Meer

03-12-2011
Actie Dendermonde

Velen hebben het al meegekregen, het drama van Dendermonde.
Drie dagen geleden kregen we bericht dat er zich meer dan 50 katten in een zwaar vervuilde omgeving bevonden. Dit allemaal honderden kilometers van ons vandaan.
Onze enige twee vrijwilligers in de buurt aarzelden niet en sprongen meteen in de auto om polshoogte te gaan nemen. Wat zij aantroffen was nog erger dan omschreven: Meer dan 50 katten leefden al een aantal dagen zonder eten, leven nog altijd in hun eigen uitwerpselen die zich op sommige plaatsen opstapelen tot wel 40 cm hoog! 
Door de foto’s krijgt u een kleine indruk van de situatie.
De bijbehorende vreselijke stank kunt u zich misschien wel voorstellen...
Na een hoop geregel met instanties waar we u de details van zullen besparen, hebben we te horen gekregen dat de katten dit weekeind allemaal weg moeten.
Naast de 7 katjes die eerder deze week al een plekje bij onze gastgezinnen hebben gekregen, komen er dit weekeind maar liefst 19 katten bij ( waaronder 5 aidskatten)!
Op enkele dagen tijd maar liefst 26 katten! Deze katten mogen bijkomen in onze gastgezinnen waar ze in een schone omgeving de nodige verzorging en liefde krijgen  .  Natuurlijk is er een grote behoefte aan medische zorg. Katjes die ziek zijn, fiv-jes en natuurlijk moeten zij geënt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd/gesteriliseerd worden.

Kunt u zelf geen kat een thuis bieden, maar wilt u toch helpen? 
Help dan mee om deze katten een gezonde toekomst te bezorgen!
U kunt een bijdrage voor onze dierenartsrekening storten op rekeningnr. 9480375 (NL) of rekeningnr. 001 3823130-48 (B)  o.v.m  “actie Dendermonde”

ENORM bedankt!

01-12-2011
Drama in Dendermonde , help ons!


Vloeren volledig onder de kattenontlasting, 10 cm hoog

Momenteel zitten er meer dan 50 katten in een leegstaand huis.
De omstandigheden waarin ze leven/gehuisvest zijn, zijn erbarmelijk en tarten alle verbeelding. Walging en onthutsing wat daar werd gezien: één grote puinhoop (een stort) van vuil en duizenden kilo's vuile kattenbakvulling al dan niet in zakken.
De poezen lopen los rond in de verschillende kamers of zitten in benches, zonder eten of drinken. Overal liggen de uitwerpselen tientallen centimeters hoog en hangt er een doordringende ammionakgeur.

 

Een volledig uit de hand gelopen situatie waarin de katten de dupe zijn geworden.
Hier woonde een zeer labiele en alleenstaande man (zonder familie).
Enkele jaren geleden had hij een 30-tal poezen, maar helaas is dit al opgelopen naar meer dan 50! De helft is oud en/of heeft medische problemen, een 7-tal aidspoezen en de rest zijn jongere poezen.
Gisterenmiddag heeft hij zich laten opnemen in de psychiatrie. De poezen hadden al 2 dagen geen eten meer gehad! Hij heeft de sleutel aan een kennis gegeven en Lindsay staat er nu alleen voor.
Het OCMW Dendermonde is al heel lang op de hoogte van zijn toestand/leefomstandigheden alsook van het aantal poezen maar doen weinig of niets.
De politie van Dendermonde: zij mogen blijkbaar niets doen omdat het niet om een persoon gaat. Ze mogen naar eigen zeggen de woning zomaar niet binnen. Dit moet gebeuren via een huiszoekingsbevel van de onderzoeksrechter.

Morgen wordt er uitspraak gedaan of de dieren vrijwillig worden afgestaan of dat zij in beslag worden genomen ( FOD).
Waar naartoe met 50 katten? De zieke dieren worden ingeslapen zei de dierenarts. Waarom? De aidskatten maken dus bij voorbaat al geen kans op redding. Katten met niesziekte kunnen gewoon behandeld worden.

Vanavond zijn er vrijwilligers van ons ter plaatse gegaan ( toevallig hebben we twee vrijwilligers uit die regio, wij zijn nl een Limburgse organisatie!): het was echt meer dan afschuwelijk! De geur was niet te harden, de vloer lag 10 cm hoog met ontlasting, er is geen licht, met zaklampen is er eten gegeven aan de hongerige diertjes.
De kattenbakken zijn niet meer schoon te krijgen, alles is verhard en moet weggegooid worden. Het huis moet professioneel ontsmet worden door een bedrijf. Het enige wat nu gedaan kon worden was de dieren eten en drinken geven!
Lindsay staat er alleen voor, maar wij zullen dat NIET toelaten!

De katten moeten zsm een onderkomen gaan vinden elders, maar waar?
Onze vzw heeft aangeboden om actie te voeren om hen herplaatst te krijgen op korte termijn. Wij kunnen enkele aidskatten overnemen, ook hebben we vanavond al een doodzieke uitgemergelde kat meegenomen. Deze heeft dagen in een reismand gezeten zonder eten of drinken.


Pippa...


Verdere behandeling volgt.. ze is veilig nu

Red hen en laten we samen de handen ineens slaan en wie o wie kan er een deel overnemen? Andere asielen? Kattenorganisaties? Particulieren?
Er zijn 9 halfwasjes, ZEER tam, gezonde tamme volwassen katten, ook wat niesziekte katjes, enkele katten met fiv ( zij zitten apart), alle kleuren…en een deel schuwe katten. Mensen help hen, zij verdienen meer dan dit…dit is echt een noodkreet

Bel of mail ons:
GSM 0495-285127
Mail: info@zwerfkat.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg