Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Advies


Volg ons op Facebook

Om u zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij vragen betreffende zwerfkatten bieden wij u advies.  Dit kunnen hele uiteenlopende vragen zijn. Lees hier meer over in onze link advies.

Geregeld krijgen wij meldingen over moederloze kittens. De melders vinden een nestje ergens in de struiken, zonder aanwezigheid van moeder. Maar opgelet! Mammapoes kan heel dicht in de buurt zijn, neem daarom niet zomaar goedbedoeld het jonge nest mee. Waar moet u opletten indien u moederloze kittens ziet liggen.

Mammapoes is echt niet aanwezig en u neemt een nestje jonge kittens mee naar huis. U wilt hen zelf grootbrengen, maar daar heeft u hulp bij nodig! Het is een zware, niet te onderschatten taak, maar o zo dankbaar. Hoe brengt u moederloze kittens groot.  Heel veel succes!

Kleine katjes worden groot en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Waar moet ik bijvoorbeeld allemaal opletten. Hoe herken ik ziektes, wanneer moet ik ontwormen, welke voeding moet ik hen geven. We geven u een hulpje voor onderweg, nl algemene verzorging.

Op een leeftijd van 8 a 9 weekjes is het heel belangrijk om uw dier te laten vaccineren. U wilt dat uw dier zo goed mogelijk is beschermd tegen ziektes zals parvo, niesziekte en leucose.

Soms ontfermt u zich over een wat angstig diertje, want ook zij verdienen alle liefde van de wereld. U moest eens zien hoe prachtig het is om langzaam het diertje uit haar/zijn schulp te zien komen. U zult zien hoe speciaal deze band zal worden. Geduld en liefde is heel belangrijk, maar ook kattentaal begrijpen. We helpen u alvast op weg met het  socialiseren van bange/schuwe katten.

 We kunnen het maar niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om uw dier te laten castreren/steriliseren. Er komt zoveel kattenleed voor in de wereld, we zouden toch niet willen dat er nog meer ongewidle nestjes ter wereld komen. Meer uitleg over castreren en steriliseren.

Tot slot is het sproeien van een kat binnenshuis wereldwijd het grootste gedragsprobleem. Hoe kunt u het sproeigedrag van uw kat aanpakken.


   

© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II. Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg