Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Baasje gezochtU wilt een kat adopteren? Lees eerst de adoptieprocedure

Santo Kater 13 jaar

>

Lieve schele Santo,

3 weken geleden kwam je bij me in de opvang, het was een noodsituatie, want eigenlijk ging het niet, maar je moest toch ergens naartoe. Wat was ik onder de indruk van je, 9 kilo schoon aan de haak, met je rug kwam je tot aan mijn knie en ik moest de klink van jouw kamertje omhoog draaien, want je legde met gemak je voorpoten op de deurklink. Je vond het allemaal maar niks, het kamertje was te klein en ik was stom. Maar na een dag of wat ontdooide je en werd je een enorme kroel, maar ojee als je mijn hand zag, die pakte je. We ontdekten dat je niet alleen scheel was, maar dat ook je linkeroog niet goed ontwikkeld was, waardoor je slecht zag. Daar kwamen je hevige reacties dus vandaan.
Met dat in het achterhoofd werd het steeds makkelijker om met jou om te gaan. Het bleef opletten geblazen met jou, maar wat ben je toch een enorme lieverd. Zo blij als je wat aandacht kreeg, hele verhalen vertelde je dan en je ging zalig ervoor liggen om geknuffeld te worden. We waren al helemaal verliefd op jou Santo, maar ons huis was zeker niet de juiste plek voor jou, met zoveel andere katjes. Hoewel je in tegenstelling tot eerdere berichten heel leuk op de andere katten reageerde hier, was duidelijk te merken dat dat te veel prikkels voor je waren en een huisje waar jij de alleenheerser zou zijn beter voor je was.
We hielden er echter serieus rekening mee dat je er nog wel even zou zijn, want ja, je was geen kat voor beginners. Je had echt wel een kattenkenner nodig die niet kijkt op een schram meer of minder en die in jou de heerlijke karakterkat zag die je bent en die liefst geen andere dieren had. En toen was er opeens Miriam, ze was als een blok voor jou gevallen en had al ervaring met wat moeilijkere katten. Haar thuissituatie was ook al ideaal voor jou. Ruim 2,5 uur enkele reis moest ze rijden om jou te komen bekijken. Gelukkig zag jij het ook helemaal zitten met haar, je liet je van je beste kant zien he Santo? Nadat we alles in orde hadden gemaakt en met het reismandje jouw kamer opgingen, ging je ook zonder enige aanmoediging vol zelfvertrouwen in het reismandje zitten, klaar voor je reis naar je huisje voor altijd. Geniet van het leven bij Miriam en haal haar niet te vaak open he Santo!

Santo, we zullen je missen, maar we zijn ontzettend blij voor je dat je je gouden mandje hebt gevonden!

Kus tussen je schele ogen van Marjolein, Antoine en een kopje van je vriendje-door-het-kiertje-van-de-deur Denzel.

Reactie eigenaar:

Hoi,


Santo heeft vanacht lekker rondgelopen en geslapen (denk ik, want ik heb hem niet gehoord). Hij mag overal komen maar ik heb toch maar mijn slaapkamer deur dicht gedaan toen ik naar bed ging want hij bleef maar rondjes lopen om het bed en dat leek me voor ons allebei niet zo prettig.

Toen ik vanochtend opstond en de deur open deed, was Santo wel heel blij om me te zien en begon als een waanzinnige kopjes te geven en om mijn benen te draaien. Heel erg schattig.

Hij heeft de hele ochtend achter me aangelopen, het was echt "me and my shadow".
Hij schrikt wel nog snel van rare en onverwachte geluiden en 's avonds wordt hij ook wel een beetje gek van alle schaduwen, dan haalt hij toch wat sneller uit, maar ook daarvoor hebben we al een kleine formule gevonden. Ik zeg tegen hem nee en dan stopt hij met uithalen en hengelt hij alleen nog met zijn pootje in de lucht.

Ben trouwens nog niet gewond hoor!! Het gaat dus erg goed.

Santo is wel nog wat onrustig maar ligt ook als breed op de vensterbank in de huiskamer naar buiten te kijken en te denken.... kon ik maar vast de tuin omspitten....

Dus.....

Het bevalt ons allebei heel erg goed en zodra ik nog wat foto's heb zal ik ze weer doormailen.

Groetjes Santo en Miriam

Kan met katten: Onbekend
Kan met honden: Onbekend
Kan met grote kinderen: Ja
Kan met kleine kinderen: Nee
Moet naar buiten kunnen: Nee

Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!

U bent op zoek naar een katje en u vindt hier de kat van uw dromen? Kijk dan eens snel op u wilt een kat adopteren? Daarin wordt u uitgelegd hoe onze adoptieprocedure precies in zijn werk gaat, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg