Matte

Kater
8 jaar


MATTE KAN ENKEL OP AFSTAND GEADOPTEERD WORDEN.

Hahallooooo


Ik ben Matte, een mooie rooie jongen, in de fleur van mijn leven. Ik ben wel een “specialleke”, eentje met een gebruiksaanwijzing, zoals er hier wel meer rond lopen.
Ik was erg ziek toen ik binnen kwam, ik kon zelfs niet eten, mama heeft me dagen met een spuitje papje gevoerd. Maar stap voor stap heb ik weer leren zelf eten. Droge brokjes kan ik nu eindelijk ook eten, dat heb ik geleerd van mijn grote vriendjes. Het gaat soms nog een beetje moeilijk, maar het lukt me steeds beter. Ik krijg nog wel elke avond mijn papje van gourmet mousse met warm water en een aansterkend poedertje. Daardoor ben ik goed gegroeid en zijn mijn haartjes gaan glimmen.
Er is door de ziekte iets mis in mijn hersentjes hoorde ik tante Kaat, de dierenarts, zeggen. Ik heb eigenlijk alles weer moeten leren. Lopen ging ook niet zonder omvallen, maar nu stap ik stevig rond hoor. Ik klauter, ren en vlieg net zo snel als mijn vriendjes.


Ik heb wel nood aan regelmaat. Als er iets mijn routine verstoord, dan ga ik, met forse stappen, rondjes lopen in de kamer. Dan ben ik een gefrustreerd menneke zegt mama.


Ik heb ook weer leren knuffelen met mama. Als ik dan weer met mijn kopje langs haar handen wrijf, op mijn speciale manier, dan glinsteren mama haar ogen. ‘Ach jeee’ zeggen mijn vriendjes dan ‘je hebt t weer voor mekaar Matte, daar komen de waterlanders weer.’


‘Is mama dan verdrietig? ‘
‘Ach nee manneke, ze is weer ontroerd dat haar speciale ventje hoe langer, hoe meer leert genieten van het leven’
Ja nou, ik zie t toch liever als mama lacht. Maar dat doet ze ook wel dikwijls als ik fratsen uit haal.
Ik heb tegenwoordig een klein vriendinnetje hier. Dat is wel fijn, ik kan lekker knuffelen met Jane en als ze zich redelijk voelt, gaan we ook fijn spelen. Ik zorg ook graag voor haar, dan ga ik haar wassen. Ik bescherm haar ook, ik ben haar koene ridder.
Maar ik laat me op mijn beurt ook nog graag “bemoederen” . Me lekker laten wassen en verwennen door die grote kerels hier, dat is toch ook wel de max….
Ik ben op zoek naar een plekje, waar ik mezelf mag zijn. Waar mensen niet boos worden als ik een beetje onhandig ben. Waar ik verder mag groeien en genieten. Een plek, waar poezenvriendjes zijn en baasjes die van me houden, niet om mijn uiterlijk, maar om wie ik ben.


Kan jij me dat plekje geven?
Maak dan gauw een afspraak met mama, via kattenbemiddeling.
Tot gauw !!!!!!
Matte
 Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!