Picca

Poes
3 jaar


Deze katten leefden in een zwerfkattenkolonie op een terrein met verlaten gebouwen.
 

Wij zijn Picca en Simba, moeder en dochter met 1 jaartje verschil. 
Ik, Picca, zal het woord voeren. Vroeger woonden wij in Aalst. Wij leefden daar in een zwerfkattenkolonie. Maar in maart van 2017 veranderde ons leven. Onze wereld stond op zijn kop want onze locatie (nl. verlaten gebouwen) zou niet meer veilig zijn omdat alles zou worden afgebroken voor nieuwbouwprojecten.

Onze meldster, is toen actief beginnen vangen, steriliseren (op eigen kosten) en socialiseren. Je kan je al voorstellen dat wij serieus verschoten waren van al dat gedoe! Maar onze meldster behandelde ons met fluwelen handschoentjes om ons aan mensen te laten wennen. Na 5 maanden waren we een beetje aan haar gewend en wat gebeurde er? Ja! Lap zeg! Wéér verhuizen! Deze keer naar het landelijke Maaseik! We moesten opnieuw wennen aan andere mensen.

Bon, einde augustus kwamen we hier toe en wat dacht je? Natuurlijk waren we weer serieus van onze melk waardoor we ons in allerlei hoekjes verscholen. Maar kijk… Inmiddels zijn we 2018 binnen gewandeld en men heeft besloten dat we klaar zijn voor adoptie! Is dat geen goed nieuws?

We moeten wel toegeven dat we allebei rustige katjes zijn. Simba ligt meestal op dezelfde plek, in het midden van de kamer, boven op de krabpaal. Ik loop wat meer rond en snoes/slaap op verschillende plaatsen. Van aaitjes zijn we beiden niet zo zot, niet omdat we heel bang zijn maar gewoon omdat we het toch nog niet helemaal vertrouwen. Vertrouwen moet langzaam opgebouwd worden! Je moet weten dat wij vroeger échte straatkatten waren! En we komen al van heel ver hé! Maar hey?! 't Is niet dat we wegvluchten voor de verzorgers hoor. Trouwens, als het etenstijd is, dan zijn we wel héél aanwezig. Miauwen en zo snel mogelijk naar het eetbakje geraken! Dàt is dan onze missie! En als het goed weer is, gaan we ook graag eens een frisse neus nemen in de buitenrennen. 

Ps: het is niet omdat we moeder en dochter zijn dat we samen moeten geadopteerd worden hoor. We hangen niet bij elkaar zoals Art en Kim vroeger. We kunnen trouwens altijd contact houden via skype en instagram.

Dus…. Wij hebben ons helemaal blootgegeven en nu jij? Wat doe jij? Heb je een tuin? Ga je nog werken? Heb je een zwak voor zwarte katjes? Zit je ook op facebook? Kan je misschien voor ons al een account aanmaken? Ach, laten we beginnen bij het begin en dat is bellen of mailen naar kattenbemiddeling, vandaar zien we wel verder. Okay? Doen!

Picca (poes, 2 jaar)

Simba (poes, 3 jaar)Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!