Rex

Kater
1 jaar


Vandaag stel ik jullie onze opvanger Rex voor.  Deze mooie jongen zit al een tijdje in de opvang, maar de moment is gekomen om op zoek te gaan naar dat ene speciale baasje voor hem.

Speciale baasje? Ja, inderdaad een baasje dat verder kijkt dan alleen maar naar de knappe looks en mooie ogen van onze jonge kerel. Rex heeft zelfs nog een extraatje…hij is in het bezit van een mooi wit hartje op zijn borst. Het lijkt er wel op getatoeëerd J

Onze Rex is echter een beetje een apart gevalletje. Een wat moeilijker plaatsbaar katje zoals we wel eens zeggen.

Rex wil wel, maar Rex durft niet zo goed. Meestal moeten onze schuwe katjes een drempel over maar onze Rex…die heeft al heel wat drempels overwonnen de voorbije maanden, maar heeft er toch nog enkele waar hij over blijft struikelen.

Even speelden we met de gedachte om voor hem op zoek te gaan naar een boerderij waar hij de vrije natuur in kan en mag en niet te veel contact met ons, de mens moet hebben. Maar wanneer we hem dan languit zien liggen relaxen in de zetel verdwijnt die gedachte meteen weer. Geen boerderij voor deze jongen maar gewoon een leuk huisje met mensen die hem nemen zoals hij is. Rex ligt graag languit te genieten op je bed of lekker relaxt op een fleeceke. Wie zijn wij om hem dat niet te gunnen.

En ja Rex heeft 1 groot probleem…de aanrakingen van de mensjes…hij weet echt niet goed hoe hij daar mee moet omgaan… Wat heeft dit manneke meegemaakt zijn eerste 4 maanden? Hij werd gevonden in een groot maisveld…telkens opnieuw wegvluchten voor die enorme machines…wegvluchten zit dus een beetje in zijn natuur.

Maar enkele drempels zijn reeds overwonnen en dat wegrennen duurt maar even, telkens opnieuw staat hij weer voor of naast je of ligt hij niet zo heel ver weg van je naar je te kijken. Hoe hard we ook proberen…het moet een enorme drempel zijn waarvoor hij staat.  Maar Rex verdient net als ieder ander katje een kans! Een eigen huisje met een leuk baasje en liefst van al nog een speelkameraadje, want samen sta je sterk, kortom een plekje waar hij gewoon zich zelf mag zijn.

Een enorme drempel werd een weekje of 3 opeens overwonnen…De goesting in een stukje gebraden kip was zoooooooo groot…en Rex ging zowaar voor het eerst in maanden voorzichtig naar Lynn het stukje kip uit haar handen nemen! Hoera! Alle bellen en toeters gingen af ten huize opvang! J

Geduld wordt altijd beloond!!!

Maar Rex is zoals gezegd een apart geval en dat stukje vlees aannemen van Lynn gaat voorlopig net iets beter dan bijvoorbeeld van mij. Maar dat is niet erg, wij zijn blij voor hem. Dit manneke moet zoveel hindernissen nemen, iedere stap vooruit is een feestje.

Rex bouwde vorige week zelf even zijn eigen feestje door opeens naast ons aan tafel op te duiken…Wat rook hij daar? Fritjes van de frituur? En ja hoor wat blijkt…Rex is zot van fritjes. Hij kreeg zijn eigen bordje en deze werden netjes en voorzichtig één voor één met smaak opgegeten. Nogmaals, tis een specialleke he.

We beseffen dat het niet simpel zal zijn een huisje voor hem te vinden, maar we zijn er van overtuigd, ergens is er dat ene speciale baasje dat Rex een kans wil geven. Een baasje dat er niet mee zit dat Rex geen schootkatje is en niet opgepakt wil worden, maar wel graag in het gezelschap is van een speelkameraadje en zijn plekje in je zetel opeist. En oh ja, een baasje dat zijn fritjes wil delen met deze jongen.

Denk jij nu, awel volgens mij ben ik dat baasje, vul snel het adoptieformulier in zodat we een afspraakje kunnen regelen met onze knappe jongen.

En uiteraard een speciale behandeling voor Rex, want we gaan geen stres situaties veroorzaken. Rex invangen voor het reismandje zal geen lachtertje worden, daar is geen twijfel over, dus wanneer jij beslist dat Rex bij jou mag komen wonen…plannen we opnieuw een bezoekje zodat wij in alle rust Rex in het reismandje kunnen steken en jij hem zo kan komen ophalen. Het is wat het is, en eerlijk duurt het langst maar deze jongen verdient een kans!

 Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!