Joske

Kater
1 jaar


Joske de kattenkat

Nou, mag ik mezelf eens aan de man zien te brengen. In het hoogseizoen, met allemaal van die schattige wollige knuffelige kittentjes. Heb ik weer. Nah.
En ik zit eigenlijk best al een tijdje in een opvanggezin, sinds november vorig jaar!
Ik ga het uitleggen. Trouwens, ik heb een geheim wapen, maar daar kom ik nog op terug.
In november, liep ik samen met mijn zus Jenny een beetje zielig te wezen op een vuilnisbelt. Weet je, met een hongerig buikje zet je even alle principes opzij en heb je geen wasknijper om je neus dicht te knijpen, dan ga je zelfs in alle vieze rommel wroeten om maar iets eetbaars tegen te komen. Jeetje wat waren we sneu.
Maar goed, dat was toen, we werden gevangen en kwamen in een propere omgeving. Maar ik had het even gehad met die grote wezens, want ik belandde natuurlijk niet zomaar op een vuilnisbelt he...
Ik liet mijn wilde kant zien en besloot me te verdedigen met mij eigen wapenarsenaal. Yep.
Maar gaandeweg raakten mijn wapenuitrusting uitgeput, ze functioneerde niet meer zo goed, want mijn gedachten protesteerden. De mensen waren helemaal niet zo slecht, sterker nog... ik begon ze te waarderen. Liefdevolle woordjes vulden de kamer en ik kreeg daar zomaar een warm hartje van.
Ik maakte vrienden, hele goeie vrienden zelfs. Het zijn mijn soortgenootjes! Op samenzweerderige toon bespraken we onze snode plannen om vliegen te vangen. Ik begon expert te worden. Ik verlies mezelf, als ik een gevleugelde voorbijganger kan betrappen.
Genietend de buitenwereld gadeslaan, als ik achter het venster met de zon op mijn snoet kan wegdromen. Zou ik ook best wel willen, daarbuiten lopen en de wind door mijn haren voelen strijken.
Mijn vertrouwen in soortgenootjes is heel groot, de mens is oke, die kan ik in mijn buurt waarderen. Aaien zit er helaas niet in, sorry!
Toch voel ik me heel erg goed, als je mijn space respecteert.
Ik kan eenzame soortgenootjes oppeppen, uitdagen, troosten en verbonden mee sluiten. DAT is mijn geheime wapen, en dat is kei belangrijk! Zoek jij een maatje voor jouw maatje? Joske is mijn naam, ik kom eraan!
Ook wij worden vrienden, dat sowieso. Maar geef me gewoon wat tijd, das al.
Kun je dit bekoren, dan mail gewoon eventjes, plannen we een date.
Een knipoog van Joske, een stoere kater met zachte pit die beetje bij beetje en vooral voorzichtig de wereld verkent.Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!