Clara

Poes
6 maanden


“Lief klein roodharig meisje op zoek naar haar speciale forever huisje “

Hoi ik ben Clara en ik mag me even voorstellen, best eng hoor want ik ben een tikkeltje verlegen.  Nochtans is dat voor niets nodig

zeggen mijn opvangmama’s.  Dus ik heb vandaag mijn stoute schoenen aangetrokken (rare uitdrukking is dat seg, ik draag ook helemaal geen schoenen 😊 et voila hier ben ik dan.

Ze zeiden me ook nog dat ik mijn hart moest laten spreken en gewoon moest zeggen wat ik voel. De mensen zouden wel snappen dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in poezenland (gossie weer zo’n rare mensen uitdrukking)

Zo hier gaan we dan.  Ik werd samen met mijn broertjes en zusjes geboren vorige zomer in de tuin bij de mevrouw waar ons mama woonde.  Het werd echter al snel heel duidelijk dat ons mama niet voor ons kon zorgen want al heel snel stierven enkele van mijn kleine vriendjes ☹ Toen enkele dagjes later alleen mijn aller allerkleinste broertje en ik nog overbleven werden we snel door de mevrouw in huis genomen.  We kregen een plekje binnen en een flesje want bleek dat ons mama ons helemaal niet genoeg te eten gaf.  Maar onze helpster in nood werd plots heel ziek en moest naar het ziekenhuis… en het duurde even vooraleer men besefte dat wij daar helemaal alleen zaten te verhongeren ! Net op tijd werd er voor ons een oplossing gevonden en zo kwamen mijn broertje Jelle (jaja ook een rossekopje) en ik redelijk ondervoed binnen bij onze opvangmama’s. Mijn gewicht was nog net okay maar onze Jelle…die had een gewicht voor een kittentje van nog geen 4 weken en wij waren bijna 8 weken ! Niet goed he, dus alle hens aan dek (gekke uitdrukking numero zoveel 😊 We zaten ook nog eens helemaal vol met vieze beestjes die heel erg hun best deden om ons leeg te zuigen…bah bah ! Na een warm badje en een hoop medicijntjes lagen we eindelijk heerlijk warm met een flesje in onze opvangmama haar armen.

Ik genoot van de flesjes maar bleef op mijn hoede in het begin maar toen ik zag hoe ze mijn broertje verzorgden en knuffelden begon ik toch ook wat te ontspannen, ze bedoelden het echt goed met ons.

Na ieder badje voelden we de vieze beestjes van ons tere lijfje vallen…het waren er veel, heel erg veel.

En zoals onze mama’s zeggen, de voorbije maanden waren lastig, maanden van vallen en weer opstaan, een Clara -dipje en enkele dagjes later lag onze Jelle weer in de lappenmand, we groeiden slecht, kwamen moeilijk bij in gewicht, dan weer een dagje met koorts…het was een hobbelig parcours.  En toen ik eindelijk klaar was voor een bezoekje aan de dierenarts…bleek achteraf nog maar eens hoe moeilijk we het hadden.  Mijn buikje reageerde slecht op de draadjes van de sterilisatie en een dagje later had ik een mega bult op mijn buikje dus opnieuw ritje naar de dierenarts voor een antibiotica prikje zodat ik snel weer beter zou zijn.  En toen ik enkele weekjes later terug ging voor mijn herhalingsprikje …je kan het al raden zeker ?? ja hoor beetje later vlogen de snottebellen in het rond en liep ik met kleine ontstoken oogjes triestig te zijn.  De niesziekte had me te pakken maar met de nodige medicijntjes werd alles weer beter en ging ik me terug wat beter in mijn vel voelen.  Mijn weerstand -dingetje is niet helemaal de volle 100% blijkt , waarschijnlijk door onze moeilijke start maar dat wil niet zeggen dat ik geen lief vrolijk poesje ben natuurlijk !

We denken alleen, ik in overleg met mijn opvangmama’s , dat ik beter op zoek ga naar een huisje waar ik lekker binnen mag blijven.  Minder kans op dipjes en snottebellen die ik buiten kan tegenkomen.  En binnen zitten vind ik helemaal niet erg! Geen koude natte voetjes voor mij maar  gezellig lekker warm in een mandje hangen aan de verwarming…mmm helemaal mijn ding.  Ik hoef voor niets naar buiten.

Heb jij zo’n lekker gezellig plekje voor mij? Alsook een plekje bij jouw op bed ? En wat tijd om met mij bezig te zijn ?  Zoals je weet ben ik een beetje verlegen he…ik hou van knuffelen maar durf er zelf niet zo goed naar vragen dus als jij nu iemand bent die tijd heeft om me af en toe eens uit mijn warm mandje te halen om dan samen wat te kroelen…vul dan snel even het adoptieformulier op onze website in dan kunnen onze mensjes van kattenbemiddeling een date arrangeren.  Enneh een speelkameraadje mag ook altijd he, alleen is maar alleen zeggen ze.  Als jij natuurlijk heel veel tijd thuis doorbrengt en we mekaar gezelschap kunnen houden… dat lukt ook nog wel denk ik.

Zo mijn opvangmama’s knikken goedkeurend…Dat heb je goed gedaan hoor kleine meid, je bent een schatje en verdient het allerbeste huisje/baasje !

XX ClaraWilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!