Darling

Poes
8 jaar


Het was warm, zo afschuwelijk warm.
Darling had drie kinderen gebaard en ze werden ouder. Ze hadden meer nodig dan enkel haar melk. Ze was op zoek naar hulp, naar een schamel hapje eten.
Ze wist niet hoe ze haar kinderen kon helpen, dus ze besloot zoveel mogelijk muisjes te vangen. Misschien kon ze die verkopen en daar fatsoenlijk eten voor krijgen...
Haar voetjes voelden zwaar, haar buikje rammelde zo hard, dat ze haar pootjes tegen zich aandrukte, zodat niemand de honger kon horen.
Niemand had iets van haar gekocht, de hele dag niet. Hongerig liep ze daar, zonder eten voor haar kinderen.
Ze liet haar kopje hangen en sloop, bijna schuldig, terug naar de plek waar haar kinderen veilig waren.
Maar ze waren weg. Ineens weg.
De paniek sloeg toe en ze zocht en zocht.
Ineens werd het stil. De klap van het snedige ijzermetaal deed haar doen schrikken.
Het duurde niet lang, of het ijzeren gevaarte bracht haar naar een plek waar de wolken werden verdreven en de angst overmeesterd werd. Ze keek in de ogen van haar drie kleintjes.. Warmte.
De hereniging was prachtig en er was eten in overvloed. Tranen van geluk. Samen aten ze hun buikjes vol. Het was zo fijn, zo tevreden, zoveel liefde.
Weken vervlogen en het geluk bleef. Zelfs toen haar kindjes groter werden en ze hen 1 voor 1 een warme omhelzing gaf ter afscheid. Ze had het gefikst. Al haar kleintjes waren nu voor altijd veilig en daar had zij voor gezorgd.
Een diepe zucht van tevredenheid, van geluk.
Maar zij bleef achter. Ze realiseerde zich dat enkel zij het geluk voor zichzelf moest winnen, moest veroveren.
Het is niet makkelijk, als je de twijfel in mensen nog laat doorwegen en je die aai over je bol nog eventjes niet wil.
Ze wil het niet overhaasten, ze heeft geleerd dicht bij haarzelf te blijven.
Mensen wil ze leren kennen, haar hart is groot genoeg om te geven. Dat heeft ze al bewezen.
Maar zij zoekt nu haar persoon, die haar neemt zoals ze is, zodat ze kan groeien. Zodat hij/zij net zo lief voor haar kan zijn als voor haar kinderen. Dat kost wat tijd. Daar krijg je geen muisje voor, daar krijg je haar onvoorwaardelijke liefde voor terug.
Gewoon, omdat jij het bent...

Het lijkt ons heel fijn als Darling na een gewenningsfase naar buiten zou kunnen.Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!