Targa

Poes
1 jaar


Targa wordt gedreven door haar “oer” instincten. Ze slaapt overdag op een rustig plekje waar ze niet gestoord kan worden. Dat kan zijn op de kast, onder het bed of ergens anders verscholen. Als het rustig genoeg is in huis ligt ze wel graag op bed of op de poef. Maar het is een katje dat haar eigen plan trekt. Soms zoekt ze gezelligheid van haar opvangouders op of van de andere katten maar vaak is ze zelf haar ding aan het doen. ‘S avonds is ze actief aan het zoeken naar vliegjes, muggen of pluisjes om achteraan te gaan. Ze is een zelfstandige jonge dame met nogal een introvert en teruggetrokken karakter. Ze is ook niet direct op zoek naar drukte omdat ze ook nog heel schrikkerig en bang kan zijn. Aaien gaat heel af en toe vanuit de juiste positie op het juiste moment maar ze komt het niet opzoeken. Ze ligt met momenten graag ergens in je buurt maar zal weglopen als je toenadering zoekt. Dan gaat ze een meter verder liggen. Ze wordt graag met rust gelaten en lijkt  gelukkig op die manier. Soms gaat ze voor de tv zitten of rollen op de mat of naar de visjes kijken. Een extra vriendje mag maar moet niet perse. Dan bij voorkeur een sociaal vriendje die niet dominant is. 

Het is belangrijk dat haar nieuwe huisje groot genoeg is, liefst met verdiepingen en trap. Targa heeft ruimte nodig. In een te kleine ruimte allemaal bij elkaar geeft paniek en dat gaat slecht aflopen.  Het is geen schootkat maar verdient wel een warm huis waar ze mag zijn wie ze is ook al kan ze niet geaaid worden. Het is een slow-burner wie weet groeit ze wel naar aaien toe. Na een jaar bij ons is ze relaxed (op haar manier). Zolang mensen haar met rust laten en niet dwingen tot contact. Spelen vindt ze heel leuk en ze slijpt nageltjes aan de krabpaal. Ze hangt niet aan de meubels of gordijnen maar is wel heel ondernemend, achter de kast, op de kast, in de kast.

Targa mag niet vrij naar buiten toe omdat zij zo angstig is dat de kans groot is dat ze niet terugkomt als ze ergens van schrikt. Daarnaast wordt zij alleen geplaatst in een rustig huishouden zonder (jongere) kinderen, ook mensen met een kinderwens zullen niet bij haar passen.Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!