Lowie

Kater
10 jaar


Een kerstverhaal....

Enkele dagen voor kerst zag onze vrijwilliger hem zitten bij het gebouw waar ze woont. Een onderkomen zwerver met een vervilte vacht en slijmdraden langs zijn bekje. Ze gaf hem eten en ondertussen probeerde ze bij opvangen in de regio een vangkooi te bemachtigen, omdat ze nogal een eindje bij ons vandaan woont. Dat bleek nog niet zo'n makkelijke opgave, een vangkooi lenen....ze zou op z'n vroegst pas 4 dagen later een kooi kunnen krijgen. Dat was te lang, iedere dag dat hij zo buiten moest overleven, was er een teveel.
Het bleek dat hij gevoerd werd door een vrouwtje, zijn voormalige baasjes hadden hem ooit achtergelaten toen ze verhuisden, want ach, hij was toch arrogant...
Het vrouwtje bracht hem op eigen kosten naar de dierenarts voor zijn tandjes, maar de behandeling was onvriendelijk en de dierenarts zag er geen heil in en hij werd halfslachtig geholpen. Hij sleet zijn dagen buiten, ziek en onderkomen.
Toen kwam onze vrijwilliger op zijn pad, het was zijn geluksdag!
Ze wist een kooi uit te halen bij een behulpzame dierenarts en de dag erna zat hij al in de kooi. Ze mocht meteen met hem naar onze eigen dierenarts gaan, maar jongens toch, wat een drama...
Rottende resten van kiezen, zeer ernstige tongerosie, hij moet enorm afgezien hebben. Na een fikse operatie en paar dagen aan het infuus bij onze dierenarts, waar hij ook nog even een enorme dip kreeg, mochten we hem op 23 december ophalen. Nu is hij veilig bij ons in Villa Vagebond. Nog zeer onder de indruk, maar hoe kan het ook anders. Mensen hebben nog niet veel goeds voor hem gedaan. Daar gaat nu verandering in komen. Wij gaan alles voor hem doen.
Lieve Lowie, fijn dat je bij ons bent. Merry Christmas, lieverd ❤️🎄Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!