Thomas

Kater
10 jaar


Nou, daar gaan we. Ik ben niet van de social media. Heb geen Instagram, geen Facebook, ik vind dat eng. Ik zou niet weten hoe ik moest omgaan met aandacht, wat ik moest schrijven, laat staan dat mensen naar me kijken.... Ik vind jullie dapper.
Ik heb mijn vrienden om hulp gevraagd. Ik heb een aantal goede vrienden hier waar ik zo af en toe eens goede gesprekken mee voer. Zij hebben wat op papier gezet, vind ik attent.
Dus.
Ze noemen me wel eens Thomas de Ongelovige. Ken je die uitdrukking? Nah. Ik ben mijn geloof in jullie tweebeners gewoon een klein beetje kwijt. Ze weten niet veel over mijn achtergrond, maar dat ik buiten een zwaar leven heb gehad? Dat is wel duidelijk. Streep erdoor, gaan we het niet meer over hebben.
Ik heb een beschermd leven nu, in het kattenasiel Villa Vagebond. Ik heb verschillende favoriete plekjes zoals "De kast" Spannend vertrekje. Ik mag er gratis wonen. Geen keukentje, geen wc, maar alles is op loopafstand. Heb ook geen rijbewijs, dus handig.
Ik hou de mens een beetje op afstand, daar leent De Kast zich uitstekend voor. Beetje verstoppen en wegduiken als ze al kirrend voor mijn neus zitten. Niet te klef jongens! Ben niet van de aai, niet van te dichtbij komen. Gepaste afstand, een beveiligingsmechanisme die nog eventjes haar dienst doet.
Mijn vrienden mogen trouwens wel de Kast in, ben een kattenkat, voelt vertrouwd en sereen. Gezellig ook. Ik drink alleen geen cola op feestjes, zitten teveel suikers in. Why?
Ben een suikerpatientje. Insuline prikjes geven kun je trouwens op je buik schrijven, geen naald in mijn lijf! Brrr... Ze geven me wel elke dag een gezonde hap. Van dat diabetenvoer. Jammie, dat werk ik zo naar binnen hoor. Hoppaaa.
Kijk, even samengevat: Ik ben diabeet, geen schootkat, ik laat me (nog) niet aaien, maar andere katten kunnen mij wel bekoren. Een dilemma voor vele mensen en dat snap ik. Mijn adoptiekansen zijn nou niet je- van- het. Ben ik me van bewust. Maar mijn hartje is wat beschadigd, dat is niet zo eventjes te fiksen, daar moet je tijd voor nemen. Geduld, liefde en grenzeloos vertrouwen.
Andere katjes echt geen enkel probleem. Maar ik zoek iemand die het avontuur met mij aan wil gaan. Iemand die mij snapt. Geen druk op me legt en gewoon van me houdt.
Ze bestaan....
Oke, poeh... ik mag afsluiten, duik mijn Kast weer in. Lieve groetjes van mij, Thomas

Thomas wordt enkel bij of met een ander katje geplaatst. Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!