Tibor

Kater
10 jaar


We kregen een melding van een baasje. Haar kat zou, sinds enige jaren, met momenten zeer agressief zijn. Hij zou willekeurig en uit het niets, nogal heftig aanvallen. Het baasje ging reeds naar diverse dierenartsen, gedragstherapeuten en probeerde diverse hulpmiddelen, maar niets mocht baten.
Er werd haar zelfs euthanasie aangeraden. De situatie was onhoudbaar, omdat ze vanwege haar werk, mensen aan huis moest ontvangen, dus uiteindelijk contacteerde ze ons.
We besloten hem zonder aarzelen binnen te nemen. Agressief gedrag moet een oorzaak hebben, oftewel medisch of psychisch, dat is niet zomaar de aard van het beestje.
Het viel ons in ieder geval meteen op, dat hij enorm grote pupillen heeft, die ook zo blijven staan. Onze dierenarts bevestigde dat hij verminderd zicht heeft. Dat kan neurologisch zijn, maar ook door oogletsel. Dat verklaart dus waarom hij uit het niets zo zou aanvallen..
Hij ziet niet goed, raakt hierdoor onzeker en wordt wellicht getriggerd door bepaalde geluiden die hij niet kan plaatsen. Met deze kennis gaan we zorgen dat Duvel weer vertrouwen in zijn omgeving gaat krijgen, rustig benaderen, weinig prikkels en uiteraard gaan we hem ondersteunen met Bachbloesems en supplementen. Overigens heeft hij bij ons nog niemand aangevallen, omdat we hem zo min mogelijk blootgesteld hebben aan prikkels. Het is enorm verdrietig dat hij na tien jaar zijn vertrouwde plekje nu ook nog kwijt is, maar vanuit een veilig plekje met het nodige geduld, gaat hij er zeker komen. Het is oké, lieve jongen, we zijn er voor je ♥Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!