Perla

Poes
3 jaar


Op het randje van de dood

We kregen vorige week telefoon van een ander dierenasiel. Eigenlijk was puur de vraag hoe ver we zouden gaan bij een zieke ( bange) aids-positieve kat. Ze lag op dat moment aan het infuus bij de dierenarts. Ze at niet meer, ze had enorme diarree en de klok tikte.. Indien het niet zou beteren, zou ze dag later worden ingeslapen.
Wij vroegen of wij het een poging mochten wagen. Perla zou dan wisselen van dierenarts, nl. verhuizing naar de onze. Dat was goed!
Perla was er erg aan toe, dus met de nodige bloeduitslagen en papieren van de twee dierenartsenpraktijken die haar hadden behandeld, reden we onmiddellijk door naar onze dierenarts. Daar was het al vrij snel duidelijk wat er WEL aan de hand was.
Ze had witte uitscheiding uit haar vagina en onze arts dacht aan een zware baarmoederontsteking. Ze kreeg diezelfde avond meteen een spoedoperatie en we waren net op tijd...
Er was sprake van een perforatie, waardoor er pus in buikholte terechtgekomen was. Ze zou die avond zijn gestorven als er niet geopereerd zou zijn.
Het was een bange nacht. Waren we op tijd, of niet...
De volgende morgen was haar bakje eten leeg 🙂 Wat een vreugde!! "YES!" riep onze dierenarts opgetogen.
Achteraf zijn we zo intens blij dat we Perla hebben willen overnemen, want anders lag ze nu bij het crematorium. Heel simpel.
Als alles meezit, mag ze vanavond opgehaald worden bij onze dierenarts. Ze gaat nu nog wat extra zorg moeten krijgen en een goede observatie, maar we kunnen nu toch al voorzichtig tevreden zijn ❤Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!