Camelot

Kater
2 jaar


Camelot en Ocean
Er was eens een eenzame ridder. Hij woonde met zijn ouders in een bescheiden huisje, maar op een dag zeiden die tegen hem: "Je moet weg jongen, we kunnen niet meer voor je zorgen."
Hij had echter geen paard en had geen zin om dat hele eind te lopen, dus schakelde hij helpers in, die ervoor zorgden dat hij een ander onderkomen kreeg. Als ridder hou je die dingen nou eenmaal beetje stil, want het staat beetje raar dat je als ridder geen uitrusting hebt.
Enfin, hij heeft een hartje van goud, is trouw, moedig en dapper, dus dat dan weer wel.
Op een dag kwam Camelot aan bij zijn nieuwe onderkomen. Hij hield nog wat afstand van het volk, want zonder schild voelde hij zich wat onbeschermd.
Hij kreeg een lekkere maaltijd aangeboden en keek zo eens rustig om zich heen.
Ineens zag hij haar... ze stond in de deuropening te staren. Een beeldschone jonkvrouwe, met ogen, onpeilbaar als de diepte van de zee.
HIj moest naar adem happen en begon zijn vachtje maar een beetje op te pimpen. Ze kwam naar hem toe en zei: Mijn naam is Ocean. Ik heb nog nooit zo'n knappe ridder gezien!
Camelot stamelde nog wat onbeduidends en fluisterde toen: Nou, zo'n pure schoonheid is nog nooit op mijn pad gekomen! Glaasje catmilk?
Ze knikte zachtjes en vertelde hem al nippend aan haar glas hoe ze hier terecht was gekomen.
Ze heeft een hard bestaan gekend, een leven op straat vol gevaar en risico's. Maar nu was ze veilig, de mensen waren lief voor haar en ze mocht alles op het gemakje doen. Ze hield hen wel nog een beetje op afstand, maar de tijd heelt alle wonden.
Camelot werd op slag verliefd en gaf haar een bemoedigend kopje.
Ook hij vertelde honderduit over zijn leven en voordat ze het wisten begonnen ze samen te lachen en viel alle last van hun schouders.
Een paar weken later kondigden ze hun verloving al aan, ze besloten voor altijd samen te blijven.
Camelot is zijn opvanggezin dankbaar voor het lot dat hen samen heeft gebracht en laat zich nu lekker kroelen en aaien door de tweebeners, totdat hij zijn Ocean hoort piepen. Samen dollen ze door het huis en spelen en ravotten ze naar hartenlust. Ocean is nog nooit zo gelukkig geweest. Haar Camelot hoeft echt geen paard en zwaard te hebben, hij is zo al indrukwekkend.
Samen zoeken zij nu een onderkomen, bescheiden, want al die kruistochten en drama's hoeven voor hen niet meer.
Wie geeft hen een... en ze leefden nog lang en gelukkig?
Camelot ( 2 jaar) en Ocean (1 jaar)
 
Camelot wordt enkel samen met Ocean geplaatst


Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!