Daantje

Kater
14 weken


Mijn naam is Daantje. Heel af en toe luister ik hiernaar, maar meestal alleen als het mij uitkomt ….

De eerste paar weken van mijn leven liep ik wat rond met al mijn mama, stiefmama en 8 (stief)broers en (stief)zussen.
We hadden wel een ‘thuis’ maar er werd niet echt naar ons omgekeken. Toen wij wat te dicht bij de grote weg gingen spelen, hebben verschillende mensen Zwerfkat in Nood gebeld, want die vonden dat veel te gevaarlijk. Wij waren nog veel te jong om dit te begrijpen, dus toen al die mensen ons probeerde te vangen, heb ik het op een lopen gezet en me verstopt. Ik had een mooi plekje gevonden, onder de motorkap van een auto. Intussen waren de anderen allemaal al gevangen, maar ik liet me echt niet pakken. Ik voelde opeens dat iemand mij greep, maar die heb ik mooi even kennis laten maken met mijn kleine maar oh zo scherp tandjes. Toen moest zij mij wel loslaten.

Wat ik niet wist, is dat ik door mijn actie een hele nacht alleen heb door moeten brengen. Dat vond ik helemaal niets.
De volgende dag kwam er weer iemand langs en die heeft mij met sardientjes en kittengeluiden, toch overgehaald om me te laten vangen. Eindelijk was ik weer samen met iedereen, kon ik lekker bij mijn mama’s wat drinken en ravotten met de rest.

Maar er liep ook een heel groot mens rond, die vertrouwde ik voor geen meter. Heel langzaam maar zeker, kwam ik erachter dat dat grote mens alleen maar leuke en goede dingen deed: eten, drinken, lekker slaapplekjes en speelgoed, heeeel veel speelgoed. Toen heb ik toch maar besloten dat ik haar een kans moest geven. Aaitjes vind ik heel lekker maar die kom ik wel halen als ik daar zin in heb. Gelukkig voor jou, heb ik daar heel vaak zin in.
Mijn dagen kom ik door met slapen, eten, drinken, spelen en letterlijk: kattenkwaad uithalen. Ik weet wel dat ik niet alles mag, maar ik probeer t lekker toch.

Ik ben nu klaar om een echt thuis te gaan zoeken, het allerliefst zou ik met mijn zusje Dushi samenblijven, daar kan ik zo leuk mee spelen en tegenaan in slaap vallen.
Wat je wel moet weten, is dat ik niet iedereen meteen vertrouw. Je zult dus even geduld met mij moeten hebben maar samen met Dushi kan ik de hele wereld aan.

Ben jij degene die ons even de tijd wil geven om te wennen aan de nieuwe omgeving, aan jou en heb je genoeg speelgoed in huis? Neem dan contact op met kattenbemiddeling en wie weet komen wij bij jou wonen.

Daantje wordt samen met Dushi geplaatst. Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!