Freddie

Kater
1 jaar


Hoi piepeloi

Wij zijn Freddie en Jurre  en mogen aan ons volgende groot avontuur beginnen. We gaan samen op zoek naar ons forever plekje.  We kennen elkaar door dik en dun en hebben samen ons eerste avontuur overleefd 😊 Ja overleefd…wat een rollercoaster was me dat !De eerste 5 maanden van ons leven hebben we op een boerderij doorgebracht tussen een hele grote hoop andere katjes.  Buiten onze boer kenden wij geen andere mensen. Maar het werd wat veel voor hem en op een dag zaten we opeens in een kooi op weg naar ??  Gelukkig werden we samen gehouden en zo kwamen we terecht in huize opvang. Wat waren wij bang.  We vlogen letterlijk alle kanten op OMG wat nu ? Wie zijn die 2 beners en wat willen ze van ons?  De hoogste kast werd voor een tijdje onze veilige haven.  Enkel even naar beneden voor een snelle hap als de kust veilig was, want onze buikjes knorden natuurlijk.  Maar die 2 beners bleven steeds terug komen en gingen dan op een ladder staan en gingen dan gekke bekken trekken en maar babbelen. Gekke mensen hoor 😊 Op een dag voelden we het alle 3. (ons zusje zat ook in de opvang) Er staat hier iets te gebeuren. Maar wat ?? Oh nee , mensen handen kwamen onze richting uit en na heel wat gekke bokkesprongen van ons zaten we in een mandje. Enkele minuten later keken we onze ogen uit… vanuit onze bench keken we toe.  Onze gekke mensen liepen daar rond maar ook heel wat poezenogen keken ons terug aan.  Wat deden die nou allemaal? Achter balletjes aanrennen,  achter elkaar aanrennen door de tunnel en oh muisjes vangen ! Al snel duwden we onze pootjes naar buiten telkens er een balletje of muisje voorbij kwam  en kregen we bezoek van de andere poezen. Er probeerde er zelf eentje ons eten te stelen seg. Na enkele dagjes ontdekte Freddie iets raar. De deur van onze bench bleef open ?? Heel voorzichtig glipte hij naar buiten en ging achter een balletje aan. Wat een plezier had hij 😊  En opeens stond die rare snuiter bij ons in de bench. Heykes ik ben Marty en wil graag met jullie spelen, komen jullie ook?  Er is van alles te doen hoor.  Balletjes meppen, laserlampje vangen, achter elkaar crossen en oh ja…kijk daar eens… kerstboomklimmen ook heel tof ! Voorzichtig ging ik met zusje Jools   mee en begon het avontuur.

We hebben al heel wat vooruitgang geboekt maar in een mandje gepropt worden vinden we nog steeds niet leuk.  We zijn ondertussen ook  gek van vleesjes. Kip, steak, worst… als de tafel gedekt is staan wij alvast netjes op een rij naast jou te wachten om dan heel voorzichtig uit jouw hand zo’n lekker hapje te nemen. Jammie. Freddie is de stoerste en soms duurt het wat te lang en gaat die voor ons zitten voor een extra stukje. De lefgozer 😊 We genieten ondertussen ook van het zonnetje in de buitenren, babbelen tegen de vogeltjes, spelen als jonge kittens met iedereen die zin heeft, zijn gek op dat kleine mini katje dat ook in de opvang zit en vliegen met momenten als gekken door het huis. Heerlijk toch. Behalve dan die ritjes naar de dierenarts….vinden wij niet leuk. Onze mensen zijn we ondertussen ook gewoon, al kijken we soms toch nog toe vanop een afstandje, behalve als we vleesje ruiken he, dan zijn we er als de kippen bij ! Stoere Freddie laat zich ook af en toe al eens keertje aaien. Gaat ie eerst raar kijken, van hey wat doe je nu, maar dan zie je hem ontspannen, zuchten en toch stiekem genieten van de aaisessie. Ook Jurre wil wel maar voorlopig zijn het pootje aaien en af een toe een aai over zijn mooie kop, de cutie 😊

Iedere dag opnieuw worden er extra stapjes gezet, stapjes in de goede richting, stapjes richting vertrouwen.  Ze komen er wel deze 2 knapperds.

Wie heeft dat ene speciale plekje voor hen ?   Een groot hart voor katje(s) die wat extra tijd nodig hebben en geduld in overvloed ?

Wie wil hen nu niet als BFF ?

Liefs van Freddie  & Jurre

Freddie wordt samen met Jurre geplaatst.Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!