Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Baasje gezochtU wilt een kat adopteren? Lees eerst de adoptieprocedure

Feniks Poes 1 jaar


Hallo

Ik ben Feniks en ga samen met mijn opvangmama’s op zoek naar dat ene speciale huisje voor mij. Ik zit al een hele tijd in de opvang hoor maar de eerlijkheid gebied mij uit te leggen waarom.

Ik ben wat ze noemen een wat “moeilijker plaatsbaar katje”. En dat is niet gelogen. Ik ben best wel een mooie meid en heb de juiste looks en daar krijg ik altijd leuke complimentjes voor dus je zou denken zo’n mooierd die vindt zeker en vast snel een huisje.

Maar goh…moeilijk moeilijk hoor…ik heb een wat lastig karaktertje. Als piepjong ding heb ik wat meegemaakt en dat heeft zijn indrukken en littekens nagelaten. Ze hebben me langs de kant van de weg gevonden, meer dood dan levend. “ Vergiftiging” zei de dierenarts.

Het zal erop of eronder zijn. En ja even ging het helemaal mis en lag ik in coma. Maar ik ben blijkbaar een vechtertje en kijk eens waar ik nu sta! Wat er echt met me gebeurd is zullen we nooit weten. Natuurlijk weet ik dat wel maar voor jullie is dat moeilijk te achterhalen. Maar het was zeer duidelijk dat mensen vertrouwen….niet meteen mijn ding was. Toen ik binnenkwam in de opvang was meteen duidelijk dat ik enorm bang was voor handen… ik krimpte letterlijk helemaal in mekaar als je nog maar in mijn buurt kwam. Ja wat kan ik zeggen ? Maar ik ben positief ingesteld en probeer het verleden achter me te laten.

Maar dat heeft natuurlijk tijd nodig. Ik ben geen knuffelkont, geen schootkatje maar ik kan dus wel perfect schoon zitten wezen in jouw zetel waar ik lekker uitgestrekt om mijn rug kan liggen genieten, of genieten in het zonnetje in jouw veranda of heel voorzichtig achteraan op je bed dicht tegen je voeten aan liggen slapen. Met andere woorden ik ben best wel fijn gezelschap als jij genoeg hebt aan dit alles en met niet gaat pushen want meer heb ik voorlopig niet te bieden. Het is wat het is.

Maar heel , heel af en toe laat ik mijn zachte kant zien en laat ik me voorzichtig aaien door één van de opvangmama’s. Het is een beetje een ritueeltje en natuurlijk alleen als ik er zin in heb en een “ik durf dag” heb. Op zo’n dag spring ik ’s morgens bij het ontbijt voorzichtig op de tafel (ik weet het is niet iets dat iedereen graag heeft, maar hey ik ben wel wat speciaal natuurlijk) en dan ga ik heel voorzichtig uit haar glas drinken (jullie water is vele lekkerder dan ons water 😊 )en dan als de mama mij gewoon laat doen terwijl zij haar boterham opeet, wel dan ga ik voorzichtig best wel dicht naast haar staan en op dat moment wil ik dan zeggen: “hey jij , aaien, nu, ik heb er zin in ! “ Soms kan ik het maar 5 seconden aan maar op andere dagen ga ik voluit en geniet ik met volle teugen van die aaitjes. Maar lieve mensen denk nu niet van “oh maar Feniks is een knuffel!” Om dit vertrouwen in mijn opvangmama te krijgen…heeft me maanden gekost hoor. Het gaat echt niet zomaar vanzelf. Ik wil maar zeggen, denk alsjeblief heel goed na als je met mij een lange termijn relatie wil opbouwen. Er zal heel veel geduld aan te pas moeten komen en soms doen we een stapje vooruit in de goede richting om daarna weer even 2 pasjes terug te zetten. En dat is niet gemakkelijk en ik besef dat het voor jullie als mens dan soms moeilijk is en verdriet met zich meebrengt. Maar geduld…op een dag wordt dat altijd beloond.

Waar ben ik nu juist naar op zoek ? Wel ook dat is best wat moeilijk. Soms denken we, want ja hoor de opvangmama’s en ik bespreken dat hier wel eens, een rustig huisje met een poezenvriendje. Geen hond of hondje, gaan we niet doen, geen idee hoe ik daar op ga reageren. Kleine kindjes….doe maar niet, je zal het al moeilijk genoeg met mij hebben. Ik ben omgang met poezen gewoon hier in de opvang en ja met de ene klikt het al wat beter als met de andere, dus dat heeft natuurlijk ook tijd nodig, dus een poezenvriendje die wat met mijn lastige karakter om kan, een rustige afwachtende kater misschien? Een dominante poes, ook weer liever niet want dan ga ik ook mijn dominante kantje tonen waarschijnlijk. Je ziet….niet zo gemakkelijk he. Want soms denken we dan weer hard op….Misschien beter een rustig huisje zonder maatje…een huisje waar altijd iemand thuis is en waar jij gewoon erg blij bent met mijn mooie gezelschap ?

Geen gepush, gewoon veel tijd en liefde om elkaar beter te leren kennen. En wie weet gaan wij dan ook samen ons ritueeltje creëren.

Je ziet, ik ben een speciaal gevalletje he maar sorry that’s me en zoals mijn opvangmama’s zeggen “moeilijk gaat ook” en ook jij verdiend een echte thuis.

Oh ja nog iets…ik ben helemaal gek van elastiekjes ! Raar he ! Waarom? Geen idee, ik ga ze overal zoeken en pikkedieven om mee te spelen. Gewoon een gek dingetje van mij 😊

Dus wil jij, ook al ben ik niet de gemakkelijkste toch eens langskomen ? Formuliertje invullen en heel misschien vinden wij elkaar wel leuk.

Liefs Feniks


Kan met katten: Ja
Kan met honden: Nee
Kan met grote kinderen: Ja
Kan met kleine kinderen: Nee
Moet naar buiten kunnen: Nee

Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!

U bent op zoek naar een katje en u vindt hier de kat van uw dromen? Kijk dan eens snel op u wilt een kat adopteren? Daarin wordt u uitgelegd hoe onze adoptieprocedure precies in zijn werk gaat, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg