Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

Maart | Februari | Januari

In MAART 2019 hebben 6 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 18-03-2019
Ibbe
vv

Ik mag, ik mag!

Hallo lieve mensen, ik ben Ibbe en ik heb er zin in! Ben helemaal enthousiast dat ik mezelf mag voorstellen, zo leuk, leuk!
Ik kwam een paar maanden geleden op deze goddelijke plek Villa Vagebond, het kattenasiel van Zwerfkat in Nood. Ik was kei ziek en ik vond mensen stom.
Ik kan er nu hartelijk om lachen, want mensen zijn echt geweldiggg. Gek he, hoe het kan lopen.
Nu kan ik maar geen genoeg krijgen van knuffels, streeltjes en kleffe dingen.
Ik ben dus een tijdje ziek geweest. Van niesziekte kun je behoorlijk beroerd zijn hoor, maar das nu voorbij. Je hoort nog een klein reutelgeluidje uit mijn keeltje komen, dat heb ik eraan overgehouden, maar verder is er niks aan het handje.
Ik snotter niet meer, ik heb een gezond smoeltje en ben BLIJ!
Ik heb een echt meisjesgezichtje, maar ben toch echt een stoere vent. Soms hoor ik in de wandelgangen: "Ibbe, wat is ze toch lief."Ze... ze? Jongens effe, ikke man, ikke kerel, ik voetbal en doe stoere dingen, joehoee.
Verder heb ik een sportief figuur en maak met gemak de meest ingewikkelde moves. Muisjes vangen is serious business. Daar moet je skills voor hebben. Heb ik!
Ook ben ik handig op de computer. Als je wil, kan ik je pc fiksen, ben informaticus. Paar keer op meppen en dat ding loopt weer als een tierelier. Meen het, zie je in mijn filmpje. Ik vraag er niks voor. Bakkie kattenmelk gaat er altijd in, zie maar.
Nou, nog wat, even denken... Oja, ik heb gouden oogjes! Ik bedelf jou onder liefde en bewondering. De schittering in mijn ogen richt pijltjes op jouw hart. Krijg ik toegang?
Ik ga op zoek naar mijn liefste mensen. Andere katten geen probleem :-)
Liefs Ibbe

Geplaatst op 17-03-2019
Dumbo
27

Maaaauuuww,
Mijn naam is Dumbo! Ik ben een jonge kater van 8 maanden oud en moet hier naar het schijnt opnieuw mijn verhaal komen doen. Ja, je leest het goed, opnieuw.
Ik had namelijk in de zomer mijn foreverhuisje gevonden, maar door omstandigheden ben ik terug naar mijn opvangmama mogen komen. Nee, niet omdat ik een kat ben die onhandelbaar is... wel omdat ik écht nood heb aan een vriendje. Ik heb namelijk enorm veel energie! En die energie deel ik graag met iemand, dus ik had graag een viervoeter gehad waar ik achter kan gaan lopen en samen mee kan spelen.
Verder zou ik het ook fijn vinden om naar buiten te kunnen zodat ik ook daar mijn speelsheid kan uitlaten.
Zo, dat gezegd zijnde wil ik ook mijn ander kantje even aan jullie voorstellen. Ik ben namelijk een kat die super graag speelt, maar na dat speeluurtje wil ik heel graag knuffelen. Dat knuffelen wil ik op je schoot doen! En of jij nu tv aan het kijken bent, koken, puzzelen, strijken of weet ik veel wat, ik moet en zal op je schootje kunnen zitten. Jaaa, dan krul ik me helemaal op je en val ik rustig in slaap.... hmmm heerlijk! 
Dus lieve mensen, ben jij diegene die zachte dekentjes heeft waar ik 's avonds op kan liggen en samen met jou tv kan kijken? En ben jij diegene die ook een speelkameraadje voor me heeft zodat ik mijn energie kwijt kan? Een tuin waar ik een frisse snuit kan halen? En last but not least, lekker eten zodat ik heerlijk kan smullen? Mail dan snel met kattenbemiddeling zodat we kennis kunnen maken!
 
Pootje,
Dumbo!
Geplaatst op 16-03-2019
Meli
113

Hoihoi, ik ben Meli en dat betekent honing. Ik heb namelijk een honingkleurig vachtje.... maar eigenlijk staat het natuurlijk voor mijn honingzoete karakter, dat snap je wel. Ik ben namelijk zo'n kat die er precies wél van houdt om daar gekriebeld te worden waar de meeste katten je nooit laten aankomen: mijn buikje. Ik vind dat echt zaaaalig, hartstikke lekker, compleet de max! Kan ik geen genoeg van krijgen. Als je even vergeet dat ik zo'n lekker buikje heb, dan help ik je wel herinneren met een paar flinke kopstoten. Ben ik namelijk ook een kei in, ik zorg met mijn kopje wel dat jouw hand precies daar komt waar ik wil.

Mijn bijzondere naam wijst ook nog naar iets anders. Hoewel je het misschien niet meteen aan me zult zien zo op de foto (behalve misschien mijn snoetje), kun je het zeker zien als je komt kennismaken. Ik ben namelijk net een beetje bijzonderderderder dan de meeste katjes. Niet dat dat de doorslag moet geven natuurlijk, want het gaat uiteindelijk om de binnenkant he.

Tja, wat valt er verder van mij te zeggen als verkooppraatje. Ik ben gewoon gemakkelijk. Goed opgevoed, houd van mensenbedden (om op te slapen, te luieren, te liggen en te zonnen), vind mensenschootjes echt een heerlijke plek om op te liggen als ik je bed even zat ben, en eet netjes mijn bordje leeg. Ze zeggen hier vaak dat je "geen kind" aan mij hebt. Tja, domme mensen dus, want ik ben ook geen kind maar een kat. Duhhhh.


Ben je nu helemaal verliefd op mij? Goed zo! Ik wil namelijk heel graag verhuizen naar mijn huisje-voor-altijd. Moet je wel even ook bij Maartje gaan lezen, want zij hoort bij mij. Ik ben haar stoere ridder, bescherm haar en laat haar de wereld zien. We zijn al vriendjes van toen we geboren werden en dat mag niemand ons afpakken. Dusse.... zij en ik en jij? Bellen he!

Kopstoot van Meli

Geplaatst op 16-03-2019
Maartje
113

He jij daar! Luister je even naar mijn verhaaltje? Ik wil namelijk heel erg graag bij jou komen wonen, en ze zeggen hier dat ik me dan dus moet "verkopen". Nu ben ik daar in het echt niet zo goed in, dus vandaar even op papier :). Ik ben dus Maartje en als je van geheel zwarte katten houdt dan ben ik helaas niet je dame. Ik heb namelijk niet alleen nog een paar witte haren op mijn befje, ik heb ook een heel sjiek wit zwembroekje aan. Is voor op de catwalk, want daar moet je natuurlijk wel fatsoenlijk verschijnen he. Verder zwier ik daar heel veel met mijn staart, ben ik super goed in. Dat ding is er natuurlijk ook niet voor niets, en ik heb een heel mooie lange ranke staart. Steek ik dus graag fier in de lucht en wiebel er dan wat bevallig mee.

Wat ik verder echt helemaal fantastisch vind, is de kattenbak schoonmaken. Zodra mijn mama dat gaat doen, moet ik altijd helpen en kopjes geven en controleren of alles wel goed gedaan is en tot slot even knuffelen om te bedanken voor die schone wc. Oja, met eten klaarmaken help ik ook heel erg graag. Klim ik in je benen om te laten zien dat ik dát smaakje wel echt het allerlekkerst vind. Niet dat je het mij kunt aanzien hoor, dat ik een lekkerbekje ben. Ik moet natuurlijk mijn vrouwelijke vormen wel mooi houden voor op die catwalk.

Heb ik nog wel één geheimpje te verklappen. Er is iets waaraan ik echt helemaal geen weerstand kan bieden. Zodra ik dat ruik, sla ik mijn pootjes om de nek van mijn mama heen en stop ik mijn neus in haar haren. Stiekem kwijl ik een beetje van genot. Kun je het al raden? Mijn guilty pleasure? Shampoo dus! Oooooh, zalig!

Ben je nu helemaal verliefd op mij? Goed zo! Ik wil namelijk heel graag verhuizen naar mijn huisje-voor-altijd. Moet je wel even ook bij Meli gaan lezen, want hij hoort bij mij zoals beleg bij een boterham hoort of shampoo bij mensenharen. We zijn al vriendjes van toen we geboren werden en dat mag niemand ons afpakken. Dusse.... hij en ik en jij? Bellen he!
x Maartje

Geplaatst op 08-03-2019
Benthe
vv

Ons meisje Benthe mag ook op zoek naar een huisje

Een aantal weken geleden kwam ze onder hele nare omstandigheden bij ons binnen. Ze was niet welkom op een camping in Kinrooi. Degene die haar eten gaf was vertrokken en had haar achtergelaten.
Blijkbaar stond er een vangkooi op scherp en ze werd gevangen... Maar Benthe zat ondertussen al TWEE dagen in de vangkooi angstig te miauwen, niemand keek naar haar om. Ze kreeg van niemand eten, niemand liet haar vrij.
Er werden zaken geroepen als: "Binnen een week ben ik terug, dan is ze wel dood." Of "Als die er nog lang zit of iemand wil ze vrijlaten, dan verzuipen we ze in de vijver."

Dat drama is nu voorbij...
Benthe is een enorm aanhankelijk lief meiske van ongeveer 1 1/2 jaar. Ze geniet verschrikkelijk van streeltjes. Het is druk in de Villa nu, daarom is ze een klein beetje teruggetrokken, maar dat ze aanhankelijk en lief is, dat is de hele waarheid. Bij oogcontact zoekt ze je op, en kan er lekker geknuffeld worden.
Ze had een vieze plek op haar neusje, maar die is weg nu
Wij gunnen haar de wereld, een nieuw begin, een plek waar ze voor altijd geliefd is, waar ze veilig is.
Benthe maakt met niemand ruzie, ze respecteert haar soortgenootjes.
Wie o wie geeft haar de wereld

Omdat Benthe heel graag met andere katten speelt plaatsen wij haar alleen samen met of bij een andere (speelse) kat

Geplaatst op 04-03-2019
Hannes
vv

Een heel lief aanhankelijk katje. Hij is wel heel verlegen, en bij drukte zoekt hij de rust op.
Hij is dol op knuffelen en wil soms zelfs opgepakt worden, de lieve schat.

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Hannes en ik ben een ferme kater van ongeveer 7 à 8 jaar. Vroeger woonde ik in Hasselt en ik kreeg mijn hapjes en drankjes van een lieve dame. Zij had ook een huiskat en daar kwam ik goed mee overeen. Helaas kwam die te overlijden en dus haalde mijn traiteur andere kat uit het asiel maar die was niet lief tegen mij en wou haar territorium niet delen. Ik ben nochtans voor love en peace maar niet iedereen is zo vredelievend als ik. Enfin, ik moest het onderspit delven en dus verhuisde ik einde januari naar Villa Vagebond. Dat ik vreedzaam ben ingesteld, bewijst mijn relatie met Jefke. Vaak liggen we samen achter de droger waar ik mij verstop. Hoewel ik een verlegen typje ben, kom ik echt wel vanachter de droger om aangehaald te worden. Ik wil soms zelfs al opgepakt worden. Eigenlijk ben ik een heel lief, aanhankelijk katje.

Het asielleven bevalt me prima maar je zal wel begrijpen dat ik meer wil. Ik wil warmte en vriendschap, elke dag! Kan jij mij dit bieden? Of wil je graag vrijblijvend kennismaken? Dat kan!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg