Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2019 hebben 14 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 18-10-2019
Silas
4

Hey allemaal,

Ik ben Silas en ik ben een echt fotomodel! Ok in wording dan. Ik heb alvast wel wat geoefend met mijn opvangmama maar eigenlijk ben ik dus nog een beetje onzeker. Niet erg hoop ik? Naast fotomodel worden heb ik trouwens ook nog een andere passie namelijk voetballen. Heb jij zo wat van die leuke balletjes waar ik wat achter kan hollen en een beetje geduld dan wil ik misschien overwegen om bij jou te komen wonen! Ik heb wel een voorwaarde. Mijn maatje Bruno moet ook mee. Zonder Bruno durf ik niet verhuizen hoor! Bruno begrijpt mij. Bruno heeft net zoals mij al wel wat meegemaakt. Best wel enge dingen. Dus wij steunen elkaar. Wij zijn echte soulmates. En met wie moet ik anders voetballen? Wat denk je? Heb jij nog een plekje voor twee leuke roommates? Contacteer ons dan gerust even dan kunnen we misschien eens kennismaken.

Groetjes Silas en Bruno





Geplaatst op 18-10-2019
Bruno
4

Hey allemaal,

Ik ben Bruno en ik mag op zoek naar mijn gouden mandje! Nu ja ben ik niets mee.... Geef mij maar een grote krabpaal met zo van die belletjes waar ik lekker aan kan bengelen. Speelhengels zijn ook geweldig! Of wat van die leuke balletjes om lekker achter te hollen of een potje mee te voetballen. Samen met mijn maatje Silas. Hopelijk kan die ook mee? Dat is wel een voorwaarde. Silas heeft mij nodig. Hij is soms nog een tikkeltje onzeker en dan moet ik hem wat aanmoedigen. En ik geef het niet graag toe want ik hang liever een beetje de stoere uit. Maar ik heb Silas ook nodig. Zonder Silas was ik maar een beetje ongelukkig. Ik heb best wat meegemaakt. Heel enge dingen. Silas ook. Dus wij begrijpen elkaar en wij steunen elkaar. Wij zijn niet alleen speelkameraadjes. Nee wij zijn soulmates! Heb jij dus een leuke krabpaal met belletjes of wat balletjes en een leuke speelhengel en ben je nog op zoek naar een beetje leven in huis dan stellen wij ons graag kandidaat. Hopelijk tot snel.

Groetjes Bruno en Silas.





Geplaatst op 16-10-2019
Dot
118

Dotje is mijn naam, ze zeggen hier dat ik ontzettend veel op mijn mama lijk. Ik kan dat niet meer weten want mama is helaas niet meer, aangereden door een auto. Iemand vond haar op de stoep en zag dat zij kort geleden nog heeft gezoogd en zijn op zoek gegaan naar mij, mijn zusje en 2 broers. Na 3 dagen zoeken hebben ze ons dan eindelijk gevonden. Wat waren we bang en hadden we honger. Bij onze opvangmama hebben we het gelukkig heel goed. We mogen de hele dag ravotten en gek doen, een knuffeltje hier, een aaitje daar en krijgen op tijd eten. Zo zorgeloos, dat had zich onze mama zeker en vast voor ons gewenst! Ik ben de kleinste van het stel en slaap nog veel. Maar ik speel ook heel graag echter niet zo wild als mijn broers en zus, die zijn soms zo ruw. Geef mij maar een verenstokje, een speelmuisje of zo’n folieballetje. Heerlijk! Ik laat mij ook heel graag aaien maar als je mij kamt kan ik daar nog meer van genieten, dan hoor je mijn motortje ronken. Een hondje loopt hier ook rond. Ik weet nog niet goed wat ik ermee moet, we spreken niet dezelfde taal maar het is wel een lief ding. We liggen soms samen in haar mand en slapen. Soms is ze een beetje opdringerig en dan laat ik even zien dat ik geen fan ben van zo’n grote natte snuit en dat begrijpt ze goed. Ik vind haar stiekem wel aardig, loop soms heel dicht naar haar toe, maar zodra ze zich omdraait komen automatisch mijn vuistjes omhoog. Komt wel goed volgens mijn opvangmama. Heeft even wat tijd nodig. Ik doe geen vlieg kwaad 😉
Kan jij mij een goudenmandje geven?

Kopje van Dot…





Geplaatst op 16-10-2019
Boef
118

Hallo allemaal,

Mijn naam is Boef en ik ben van alle markten thuis!

Echt waar, lees maar even verder:
Wil je een speelse kat? Check!
Wil je een knuffelkat? Check!
Eentje die ook rustig kan zijn? Check!
En eentje die heel lief is? Check!
Ideaal toch..!?
Maar, ik maak mijn naam volgens mij opvangmama ook alle ere, ik kan soms blijkbaar een boefje zijn. “ Lekker ondeugend” noemt zij dat. Ja oké, ik ren haar vaak tussen de benen door en laat haar schrikken, maar dat is omdat ik haar wil laten zien hoe snel ik al kan rennen. Vooral als ik eten krijg joh, dan weet ik niet half hoe snel ik moet opspringen om aan mijn schoteltje te geraken. T’is waar, ik zou nog wel wat tafelmanieren aangeleerd moeten krijgen maar ik heb ook altijd zo’n grote honger! En ja oké, ik klim haar ook wel langs de benen naar boven, maar hey, kan ik goed al hé, klimmen!? :D
Ik voel me hier eigenlijk heel goed samen met mijn broertje en zusjes, we spelen en stoeien wat af met elkaar, maar toch had ik graag een eigen gouden mandje. Misschien een thuis waar nog katjes zijn zodat ik wat kan ravotten met de anderen? Maar een must is dat niet, zeker als je me niet te lang alleen laat want ik ben ook wel een gezelschapsdiertje ^_^

 

Je hoeft enkel een mailtje te sturen naar kattenbemiddeling@zwerfkat.com en even een adoptieformuliertje invullen. De dames van kb regelen de rest voor mij 😉

Tot gauw hé!





Geplaatst op 13-10-2019
Flow
7

Hallo lieve mensen, ik ben Flow.

Een mooie kater van ruim 4 maanden oud.
Natuurlijk vraag je je nu af waarom zo'n knap kereltje nog geen gouden mandje heeft.

Als klein katertje ben ik samen met mijn broer en zus bij mijn eerste gastmama terecht gekomen.
En na een paar weken kregen we er nog een paar nieuwe kleine stiefbroertjes en zusjes bij.
En samen met een paar stoere grote honden en katten hebben we het daar supergezellig gehad in een groot gezin.
Spelen, slapen, eten. Ik heb veel geleerd van de grote viervoeters.
En op mijn beurt heb ik weer goed meegeholpen om mijn jongere stiefbroer en zusjes ook goed op te voeden.
Ik heb ze geleerd hoe ze een krabpaal kunnen gebruiken, waar we mogen poepen en plassen, en nog veel meer.

Na vele weken wachten zijn al mijn broertjes en zusjes opgehaald door hun lieve geduldige nieuwe baasjes.
…Eh…eh… Maar ik ben dus nog op zoek naar een baasje.
Een baasje waar ik aan kan laten zien hoe geduldig en lief dat ik ben (klein hartje hè).
Super tolerant naar alle viervoeters. Een beetje voorzichtig naar tweevoeters.
Mijn opvangmama zegt dat ze mij een kanjer vindt en ik vind haar ook lief.
Dus ga ik graag op schoot en geef haar heel veel kopjes.

Maar nu wil ik toch ook heel graag een baasje voor mijzelf.
Delen met ander haarballen is geen bezwaar alleen maar geweldig.
Kom gerust kennis maken in Maastricht.
See you, tot gauw!





Geplaatst op 13-10-2019
Mufasa
27

Mijn naam is Mufasa en nee ik ben niet dood zoals in de film... Ik ben anders weet je. Ik heb ook al veel doorstaan, ben namelijk eventjes ziek geweest, maar dood ga ik niet hoor. Heb nog levens genoeg! Mijn opvangmama noemt me onvolledig, incompleet, onvolmaakt. Nee, ik mis geen staart of poot.. Maar ik ben gewoon niet volledig gekleurd. Volgens mij was mama Aurora haar zwarte verf op toen ze me ging inkleuren. Mijn teentjes zijn namelijk nog aan 3 voetjes wit. Ik weet het, ik kan er niet aan doen, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Want je kan mij geen zwarte kat noemen. Die blijken namelijk niet zo populair te zijn, heb ik dus even geluk. Je kan me ook op een donkere vloer zien liggen, heel handig hier in dit huis, en je kan zien dat ik het ben en niet mijn broer Emile. Nog handiger want hij steekt altijd kattenkwaad uit. 
Wil jij mijn nageltjes bewonderen? Of beter nog, eventueel een ander kleurtje geven? Laat me dan snel iets weten en dan mag je een keertje komen testen. 
Ps: manicures en pedicures krijgen geen voorrang, ik geef iedereen gelijke kansen. 
Pootje
Mufasa




Geplaatst op 12-10-2019
Benny
104

Meer dan een jaar in de opvang...

Het is moeilijk.. om mezelf kwetsbaar op te stellen, maar ik weet dat ik iets van mezelf moet tonen, wil ik mijn persoon voor altijd in mijn pootjes kunnen sluiten.
Mijn naam is Benny, 7 jaar oud. Het leven is een hele tijd goed geweest, mijn favoriete mens stond altijd aan mijn zijde. Ik hield van hem, onvoorwaardelijk.
Maar hij werd ziek, heel erg ziek. Mijn hartje kromp ineen, toen ik besefte dat hij er ineens niet meer was. Hij was naar de wolkjes gegaan, naar de sterretjes, om voor altijd te rusten.
Mijn leven stond op zijn kop, waar moest ik naartoe. Ik kon eventjes bij een familielid blijven, maar hij moest verhuizen. Mijn toekomst werd onzeker.
Er kwam een oplossing, ik mocht naar Villa vagebond, een plek die ik niet kende. Mijn lijfje stond strak van de spanning, alles was heel beangstigend.
Zoveel vreemde geuren, andere katten, de drukte...
Ik maakte me zo klein mogelijk en verstopte me in een kast. Niemand mocht mij aanraken, mijn hartje bibberde.
Er kwam weer een verhuis, want dit was geen plek voor mij, dat kregen ze gelukkig allemaal in de gaten! Ik mocht mee met een opvangmama. Naar een plek waar rust was. YES.
Langzaam begon mijn lijfje te ontspannen, kregen mijn oogjes weer glans.
Donkere wolken werden verdreven en een zonnestraaltje bracht kleur in mijn leven.
De toegewijde handen mochten mij aaien, ik begon er zo van te genieten, zo zalig.... ! Pssst... ik slaap al lekker op bed, en mijn buikje mag zelfs gekriebeld worden, hoe vind je die! Er lopen nog twee poezenmaatjes rond, die kan ik wel bekoren.
En weet je? Ondertussen ben ik al meer dan een jaar in de opvang en voel ik dat ik klaar ben voor de grote verhuis.
Zoveel stappen gezet, zoveel angsten overwonnen, ik heb zoveel meer vertrouwen in jullie mensen gekregen en ik heb mijn spinmotortje ontdekt :-)
Mijn zachte hartje is kwetsbaar, maar ik ben sterk nu.
Ik mag op zoek naar mijn gouden mandje, ik zoek mijn persoon. Ben jij degene die mij tijd, rust en ruimte geeft om te groeien? Om een vriendschap voor altijd op te bouwen? Ben jij mijn regenboog waar aan het einde mijn mandje klaarstaat?
Mag ik bij jou?
Liefs van mij, kusje x





Geplaatst op 12-10-2019
Simba
27

Hallo allemaal, ik ben Simba en ben de populairste onder de groep, althans toch met mijn naam. Ik ben de grootste van alle baby's die hier rondlopen en neem dan ook echt de Simbarol op mij. Ik ben lief, zorgzaam, maar laat de andere ook weten waar de grenzen zijn. Op die manier blijf ik een beetje de leider van iedereen en win ik bij elk 'gevecht'. Op mijn mama (Aurora) na dan, want zij is toch nog altijd de grote baas hier in huis en is net dat tikkeltje sterker. 
Ben je benieuwd naar mijn spierballen? Neem dan snel contact met me op, dan zal ik ze je tonen.
Pootii Simba




Geplaatst op 12-10-2019
Pluis
118

Hey hallo allemaal, ik ben het, Pluis.

Samen met mijn broertje Boef en zusjes Dot en Snoes werd ik gevonden in een tuin met een dikke deken aan braambesstruiken en brandnetels. Een heus oerwoud! Onze mama had daar haar nestje gemaakt. Alles goed en wel, maar op een dag kwam mama niet meer terug van haar dagelijkse toertje. De nacht was lang, wat moesten we nou zonder mama. Ik nam de taak mijn broertje en zusjes te beschermen op mij. Iemand moest toch voor ze opkomen!?

Het was waar, mama kwam niet meer terug. Oplettende mensen vonden haar op de stoep aan een drukke weg, aangereden, dood. Ze zagen aan haar dat ze gezoogd moest hebben en gingen op zoek naar haar baby’s.
 

Die mensen gaven niet op, terwijl wij nog zo ons best deden om stil te zijn en ons te verstoppen hebben ze ons, na 3 dagen, toch kunnen vangen. Wat waren wij bang, maar mijn taak als beschermer nam ik serieus en ik blies erop los. We kwamen in huis bij onze opvangmama en -papa. Daar konden we tot rust komen en werden wij verzorgt. Vond het allemaal maar niets hoor. Steeds werd er eventjes een broertje of zusje weggepakt. Gelukkig kwamen ze wel steeds weer terug en dan was ik weer gerustgesteld. Mijn geblaas maakte niet veel indruk en ik kreeg ook al in de gaten dat het eigenlijk niet meer nodig was. Het ijs was gebroken en nu kan ik ook van aaitjes en knuffels genieten, ook speel ik nu de hele dag. Heerlijk, zorgeloos.  Dat is vast wat mama zich voor ons gewenst zou hebben.

Nu ben ik een speelse jongen met een gezonde honger. Mag ik bij jou ook heerlijk ravotten en klimmen? Dan zijn wij misschien wel een match. Vraag het eens na bij de dames van de afdeling kattenbemiddeling 😉 

Misschien tot snel!





Geplaatst op 06-10-2019
Ilya
115

Mijn verhaal begint niet zo vrolijk en best wel triest. Ik ben samen met 3 andere poezen uit ons huis in Merksem weggehaald. Maar dit vond ik helemaal niet erg. Ik was zelfs opgelucht. Het was daar vies en er werd niet zo goed voor ons gezorgd. Het was gewoon beter dat we daar weg waren.

We werden naar de dierenarts gebracht om gesteriliseerd te worden. Maar dat draaide even anders uit. Ik had een geheim.... Ik was zwanger! Je gelooft het misschien niet maar niemand had het gemerkt. Ik heb mijn best gedaan om dit te verstoppen.

En nu? Lekker uitrusten bij een gastgezin en in alle rust bevallen. En maar net op tijd. Ik was er nog maar een paar dagen en het was zo ver. Helaas zijn al mijn kittens gestorven.

Mijn moedergevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Er zat nog een ander kleintje in het opvanggezin die ik ben beginnen voeden en verzorgen. Alle kleintjes hier in huis zal ik goed verzorgen en beschermen. Als ik een piepje hoor, sta ik in no time erbij om te zien of ik kan helpen.

De andere volwassen katten hier zeggen me niet zoveel. Ik leef er wat naast en doe mijn eigen ding.

Het is tijd dat ik mezelf kan en mag zijn. Ik ben nu altijd bezorgd om de kleintjes. Heeeel soms laat ik mijn speelse kant zien. Maar eigenlijk ben ikzelf nog erg jong en hoor ik te genieten en te spelen.

En om met het beste te eindigen. Ik geniet echt van jullie mensen. Heerlijk die aaitjes en knuffels. Ohja... hondjes zijn voor mij ook geen probleem.





Geplaatst op 06-10-2019
Daan
111

Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, ik heb ongelofelijke haast!
Is er iets wat ik nog niet gezien heb? Wat, waar, is er iets aan de hand? Is er ergens een feestje? Waarom weet ik daar niks van! Ik ben de entertainer, de kers op de taart, zonder mij is er niks te beleven!
Heb je mijn spierballen gezien? En ik train niet eens he! Ik ren gewoon heel veel en ik ga geen enkel spelletje stoeien uit de weg. ADHD, ik? Neuh, ik zit gewoon VOL energie en ben druk, druk, druk.
Ik maak wel altijd tijd voor knuffels, sowieso, zalig... kusjes, streeltjes, hmmm mag je me 's nachts voor wakker maken.
Oh, ik heet Daan! Mister Daan. En ik ben ready to go. Mijn operatie chop-chop is achter de rug, de jaarlijkse spuit zit er ook in, de chip zit in mijn prachtige body, kortom: wie wil met mij samenwonen? Heb je ook speelse katten in huis? Beetje van die macho's? Die kan ik aan ;-)
Tot snel he, doei doei... zoefffffffff





Geplaatst op 06-10-2019
Nathan
vv

Later meer info!





Geplaatst op 02-10-2019
Juul
115

Later meer info!





Geplaatst op 01-10-2019
Elsa
32

Ik ben Elsa, zusje van Tiana en Mickey, ik ben een heel speelse meid en vraag dagelijks wat van je aandacht om te spelen. 

Spelen met mijn broer en zus is ook super tof. Alles wat ik kan vinden ga ik mee spelen alleen dat blaasding, stofzuiger noemen ze het denk ik dat vind ik genne toffe.






Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezocht



Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie



© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg