Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

Januari

In JANUARI 2019 hebben 14 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 16-01-2019
Charlie
29

Ik zit al een tijde bij mijn opvanggezin, en nu vertelde mijn opvangmama dat ik ook eindelijk een verhaaltje over mezelf mag vertellen.
Ik heb al heel wat katjes zien komen en gaan, nu is het mijn beurt!
Ik ben Charlie en ben samen met mijn 2 kleintjes binnen gekomen bij Zwerfkat in nood omdat we op straat niet gewenst waren.
Mijn kleintjes zijn inmiddels de deur uit, kleine kindjes worden groot hé.
Toen ik binnenkwam heb ik het mijn opvangouders heel moeilijk gemaakt. Even testen hoe dat gaat het, met mensen. Ik verstopte me en blies naar ze.
Ondertussen hebben we een fijne situatie gecreëerd waarin ik me prettig voel. Ik lig lekker de hele dag bij ze in de woonkamer, maar wel op een afstandje. Af en toe ga ik eens wat dichterbij om wat meer aandacht te krijgen. Dan praten ze tegen me. Dat stelt me gerust. Het beste aan mensen is wel dat ze toegang hebben tot een hoge bruine kast. Hierin ligt een echte schat. Onbeperkt blijven hier maar snoepjes uit komen! Ik weet niet hoe ze het doen, maar ik vind het fantastisch.
Ik kan heel lief kijken, en dan lopen ze vanzelf naar die kast. Ongelofelijk. Als jij nou ook zo een kast thuis hebt, en een portie geduld. Misschien nog een andere niet te drukke kat, reageer dan snel hieronder. Dan zorgen mijn mensen dat we een keer kunnen ontmoeten. Snel zijn hoor, ik ben zo weg! Doei!

Geplaatst op 16-01-2019
Miley
29

Ze zat opgesloten in een tuinhuisje zonder eten en drinken.

Geplaatst op 13-01-2019
Sjakie
BK

Sjakie biedt jou een luisterend oor

Dag lieve mensen, het is nu aan mij, om mezelf eens netjes voor te stellen. Raar, dit is mijn eerste keer en ben meer van het face to face, heb graag oogcontact met jou als we kletsen.
Maar goed, daar gaan we!
Ik heb 4 jaar lang buiten in Gistel gewoond. Ik kreeg mijn dagelijkse hapjes en mocht 's nachts in een garage slapen. Soit, alles ging zoals het ging, maar helaas werd bekend dat ik aids-positief was. Oepsss, kan gebeuren! Nu, ik zit daar zelf niet zo mee, ik voel me hartstikke lekker en mijn conditie is toch niet verkeerd. Dus.
Maar goed, ik kon niet blijven en mocht mijn intrek nemen in Buddy Kat! De aidskattenopvang van Zwerfkat in Nood.
Zo beleefd als ik ben, maakte ik netjes met iedereen een babbeltje, wat pootjes schudden, mezelf voorstellen en nog van datte.
Ik voelde me welkom, iedereen was zo lief! Nu, ik ben ook meer van vrede op aarde, dus als ik ergens een hekel aan heb, is het wel ruzie. Dingetjes moet je uitpraten, naar mekaar luisteren, niet meteen meppen en grommen.
Iedereen is lief... de katjes, de hondjes, de mensen, you name it..
Wanneer ik voel dat er een ergens een conflictje is, loop ik weg. Ga ik elders wel wat hangen en chillen.  Daarom pas ik zo goed bij niet-dominante diertjes, en hele lieve mensen. Ik ben gevoelig, snap je?
Ik ben dol op knuffelen, samen spelen, gewoon bij je zijn, tegen je aanliggen, kusjes geven, en ik luister naar al je probleempjes.
Vertel het Sjakie. Sjakie weet wel raad. Sjakie de bemiddelaar.
Ik zoek een huisje, een echt fijn huisje waar ik van jou kan houden, en waar veel liefde voor mij is.
Mijn peperkoekenhartje heeft nood aan vrienden voor het leven. Softe Sjakie <3
Met wie mag ik samen oud worden? Kinderen geen probleem, want zoals je weet.. ik hou van iedereen! Dikke knuf x
 

Geplaatst op 12-01-2019
Lucas
vv

Achtergelaten door baasje

Geplaatst op 07-01-2019
Eva
4

Jippie….het is zover!!!

Eva is mijn poezenaam en ik mag op zoek naar een nieuw huisje maar ehh ik heb wel wat wensen hoor dat zal ik maar eerlijk even vertellen.

Ik zoek een plekje waar ik lekker kan klimmen en klauteren want dat doe ik heel graag, dus als jullie een grote krabpaal hebben whoop whoop dan ben ik heel tevreden.

Speeltjes vind ik ook heel leuk, ik duik graag in en op zo n speeltunnel, je weet toch wel wat ik bedoel toch ?

Mensen vind ik nog steeds een beetje eng, oppakken…nee hoor mij niet gezien, dan verstop ik me gauw. Dus met mij moet je best veel geduld hebben maar ik weet zeker dat dat wel goed komt. We hebben eindeloooos tijd toch!!

Eigenlijk zou ik best graag met een van mijn broertjes of zusje samen willen blijven want bij hun voel ik me prima op mn gemak en heb ik gelijk ook een speelkameraadje. Ja toch..niet dan..Proberen kan altijd nietwaar.

Dus zoals ik hierboven al heb geschreven, ik zoek wel, ja ruimte zal ik het maar noemen zodat ik naar hartelust kan ravotten.

Wie o wie, kan deze poezendroom waarmaken??

Geplaatst op 07-01-2019
Priya
vv

Gevonden met reismand in de struiken

Hoi mijn naam is Priya,

Ik werd samen met mijn 3 kittens achter gelaten.  Gelukkig hebben de mensen van zwerfkat mij gevonden en mij naar villa vagebond gebracht. Ik dacht oké hier ben ik veilig. Maar blijkbaar was dit het einde van mijn reis nog niet, ze vonden dat het beter was voor mij om naar een gastgezin te gaan samen met mijn 3 bengels.

Dit was voor mij even te veel, ik was immers erg moe. Daarom heb ik me dan ook even op de achtergrond gehouden en alles wat geobserveerd.

Ondertussen heb ik door dat dit inderdaad het beste voor mij was, en kan ik genieten van de liefde en knuffeltjes die ik krijg. Alleen als het s’ochtens wat te lang duurt voor ik mijn eten krijg moet ik me even laten horen zodat mijn personeel een beetje doorwerkt 😊

 

Ik ben verzot op spelen en daarom zoek ik wel ook een ander poezenvriendje voor mij.... alleen is maar alleen en daar kan ik niet zo goed tegen, samen spelen is gewoon veel leuker ;-)

Tot gauw!

Priya

Geplaatst op 07-01-2019
Lara
VV

Gevonden in Spalbeek (Hasselt)

Hoi, Lara hier.

Ik ben een van de jongere telgen hier ten huize Villa Vagebond.  Ik ben nog wat voorzichtig rondom mensen, maar met mijn soortgenoten kan ik het prima vinden. Ik laat me nu trouwens lekker aaien hoor :-)

Zij helpen me dan ook bij het vertrouwensprocess op een speelse manier. 

Liefst zou ik een plaatsje wensen bij een gezin die soortgenootjes heeft.  Is altijd zo leuk om samen te ravotten en te snoezen.  Ik ben ervan overtuigd dat we het prima samen zullen vinden want iedereen hier is mijn vriendje.

Heb jij zo'n huisje waar ik mezelf verder kan ontpoppen, bel dan gauw :)

Miauw!

Geplaatst op 05-01-2019
Jon
vv

Een lieve kater, gevonden op verlaten fabriek. Later meer info.

Geplaatst op 04-01-2019
Fonzie
106

Kitten gevonden in een tuin bij mensen.

-----------------------------------------------------------------

Hey, ik ben Fonzie oftewel de Fonz voor insiders. Een stoere verschijning met een zwart glanzend pakje. Ok, ik ben niet altijd tot in de puntjes, want een stoer leven leiden, heeft nu eenmaal zijn consequenties, dat moge duidelijk zijn. 

Behalve stoer, ben ik ook heel lief, lief voor mens en dier. Dus eigenlijk gewoon mooi van binnen en van buiten.
 
Ik moest al heel vroeg op eigen pootjes staan, mijn familie was verdwenen en ik bleef alleen achter. Mensen vonden mij in hun tuin en ik was behoorlijk beroerd. De snotterbellen vlogen in het rond. Gelukkig gaat dat nu al veel beter, ik ben gewoon een sniffelaartje. Mijn neusje zit altijd een beetje verstopt, maar met af en toe wat neusdruppeltjes gaat dit verder prima. Ik heb er zelf overigens geen last van, ik speel, eet en leef er op los. 
 
Ik ben veel in de buitenlucht te vinden, daar kan ik enorm van genieten (buitenren). Kameraadjes zijn een must voor mij, zonder vrienden geen plezier, zeg ik altijd maar. Dus ben je op zoek naar een knappe, jonge kater, een allemansvriend, avonturier, pionier en hartendief? Bij mij vind je alle goede eigenschappen verpakt in 1 mooi, zwart pakketje. Een strikje kan ik ook nog voor je regelen :-)
 
Zie ik je gauw?
Neusje van de Fonz
Geplaatst op 04-01-2019
Freya
121

Hoi ik ben Freya een mooi dame van ong 3 a 4 jaar oud.
Ik doe graag m'n eigen ding, lekker wat rondhangen op de krabpaal of lekker voor het raam.
Het is hier nu een stuk stiller zonder mijn kindjes.
Die zijn allemaal al verhuisd naar lieve mensen maar ik heb wat meer tijd nodig.
Ik ben namelijk niet echt een schootkatje.
Een aai op z'n tijd is prima hoor, versta me niet verkeerd, maar al dat geknuffeld is niet zo mijn ding.
Ben jij op zoek naar een katje die niet veel aandacht vraagt, maar stiekem wel soms nodig heeft, neem dan maar snel contact op met kattenbemiddeling.
Geplaatst op 04-01-2019
Mieneke
vv

Eigenaar is gestorven en Mieneke  zat nog bij de zoon. Zoon moest verhuizen naar een aangepaste woning en Mieneke mocht niet mee.

Geplaatst op 04-01-2019
Mousti
vv

Eigenaar is gestorven en Miousti zat nog bij de zoon. Zoon moest verhuizen naar een aangepaste woning en Mousti mocht niet mee.

Geplaatst op 03-01-2019
Felien
vv

Felien komt uit Gruitrode, waar ze sinds enkele dagen rondzwierf. Ze is wat mager, en melders gaven haar te eten, maar hebben zelf 2 grote honden, en konden het katje niet binnenhalen.

Geplaatst op 02-01-2019
Pom
100

Gevonden in Balen

Later meer info


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg