Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2007 hebben 46 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-12-2007
Harley
119

Hee Harleyboy,
Vandaag was jouw dag en wat voor een!!
Jij mocht verhuizen op oudejaarsdag, wat een speciale datum om te mogen verhuizen, maar bij een speciale kat hoort ook wel een hele speciale datum he!?
Jij, jij hebt mij doen verbazen elke keer weer, je was zo bang toen je binnen kwam, maar langzaam kreeg je weer vertrouwen in mij en kwam je heerlijk op schoot kroelen. Je gaat het heel fijn krijgen bijzonder mannetje van me!!
Je gaat wonen bij Bianca en Erwin, hun 2 kindjes, kater en 2 honden en wat zal je verwend worden, bij hun mag je echt the king zijn die je eigenlijk bent.
Dag mijn lieve knappe dappere knul. Marieke en Danny

Reactie eigenaar:
Hallo Marieke
Ik wilde je even laten weten dat Harley het goed maakt. De terugweg heeft hij gemiauwd totdat ik hem ben gaan aaien.
Eenmaal thuis aangekomen ging alles goed. Ik heb hem eerst nog 5-10 minuutjes in het korfje laten zitten zodat hij alles kon observeren. Onze kat kwam al kennismaken en bleef voor het korfje liggen. Naderhand hebben we harly eruit gelaten op de bovenverdieping hij verstopte zich onder het nachtkastje Inmiddels heeft hij al op schoot gelegen en nu slaapt hij in een verstophoekje van de krabpaal. Hij heeft al een beetje kattenmelk gedronken maar nog niks gegeten. Dat zal nog wel komen.  Fijne jaarwisseling
Groetjes Bianca

Geplaatst op 31-12-2007
Maggie
120

Deze katjes komen uit Lanaken. Ze zijn met mams komen "aanwaaien."
Vlak langs een grote drukke weg was toch niet zo handig, dus we zijn de vangactie gestart!

Later meer info..

Geplaatst op 31-12-2007
Sophie en Mathilda
118

Dag Sophietje, dag Mathilda,
Zojuist heb ik jullie weggebracht naar jullie nieuwe thuis, waar jullie vol ongeduld en verwachting werden opgewacht. Deze keer geen afscheid voor altijd, want jullie gaan wonen bij onze vriendin Seline. We zullen jullie dus verder zien opgroeien en jullie nog regelmatig knuffelen. Het was gezellig met jullie in huis, hoewel jullie onze kerststal en kerstboom afbraken ;-). Twee gezellige meiden zijn jullie, maar ook twee ondeugende batjes, waar jullie nieuwe baasje de handen de eerste tijd aan vol zal hebben. Jullie hebben zoveel liefde te geven, en jullie zullen heel veel liefde krijgen, dat weten we zeker. Dus tot gauw dan maar!
Kus van Juup en Francis

Geplaatst op 31-12-2007
mathilda en Sophie
118

Dag Sophietje, dag Mathilda,
Zojuist heb ik jullie weggebracht naar jullie nieuwe thuis, waar jullie vol ongeduld en verwachting werden opgewacht. Deze keer geen afscheid voor altijd, want jullie gaan wonen bij onze vriendin Seline. We zullen jullie dus verder zien opgroeien en jullie nog regelmatig knuffelen. Het was gezellig met jullie in huis, hoewel jullie onze kerststal en kerstboom afbraken ;-). Twee gezellige meiden zijn jullie, maar ook twee ondeugende batjes, waar jullie nieuwe baasje de handen de eerste tijd aan vol zal hebben. Jullie hebben zoveel liefde te geven, en jullie zullen heel veel liefde krijgen, dat weten we zeker. Dus tot gauw dan maar!
Kus van Juup en Francis

Reactie eigenaar:
Mathilda en sophia
Ze wonen hier nu al twee weken. Het gaat erg snel en ze nemen mijn huis enigszins over. Toch vind ik dat niet eens zo erg want ze zijn het waard. De eerste week dat ze hier waren had ik vrij dus ik kon ze goed leren wat wel en niet mocht. Ik had na een dag al het gevoel dat ze altijd al geweest waren.
Nu ik iets minder thuis ben merk ik dat wel aan ze. Ze zitten al in de gang te wachten zodra ik binnen kom. Helemaal klaar om eten te krijgen en daarna actief te gaan spelen. Ze zijn het liefste in de ruimte waar ik ook ben. Vooral bij sophia wil het dan ook nog wel eens gebeuren dat ik haar per ongeluk opsluit. Nu horen katten ook niet op de wc. Ze laat zich wel horen als het haar niet bevalt. Sophia vind mijn eten ook veel lekkerder dan dat van haarzelf. Iets ergens laten staan is dus niet handig. Ik porbeer haar te leren dat ze eigen eten heeft maar schijnbaar is sla, macaroni en chocoladecakejes veel lekkerder. Ik ben hier minder blij mee maar het went om alles meteen weg te zetten.
Mathilda is rustiger. Ze slaapt meer en is veel minder nieuwsgierig. Ze vind het heerlijk om in mijn armen op haar rug te slapen. Meestal kam ik haar dan ook meteen zodat alle losse vacht meekomt. Ze lijkt altijd een stapje achter op Sophia. Echter niet als ze samen aan het vechten zijn. Dan zijn ze echt aan elkaar gewaagt. Het leuke is dat ze na een vechtpartij elkaar wassen en samen als één hoopje kat liggen te slapen. Ik ben erg blij dat deze twee monstertjes bij mij wonen.


Geplaatst op 30-12-2007
Jack en Sultan
12

Deze twee rode aapjes komen helemaal vanuit de kust Belgie.
Het zijn echte schoonheden, gevonden buiten.
Ze moeten gesocialiseerd gaan worden nu, maar het valt eigenlijk reuze mee, eentje kan je al lekker strelen, de ander kijkt wat argwanig maar laat zich ook al strelen.  Ze verblijven bij ons gastgezin in Antwerpen.
Geplaatst op 30-12-2007
Sultan en Jack
12

Deze twee rode aapjes komen helemaal vanuit de kust Belgie.
Het zijn echte schoonheden, gevonden buiten.
Ze moeten gesocialiseerd gaan worden nu, maar het valt eigenlijk reuze mee, eentje kan je al lekker strelen, de ander kijkt wat argwanig maar laat zich ook al aaien.  Ze verblijven bij ons gastgezin in Antwerpen.

Geplaatst op 28-12-2007
Turbo
18

Turbo is een ontdeugend, actief maar super sociaal katertje. Hij is dol op spelen en vaak hoe wilder hoe leuker hij het vindt.  Op die momenten heeft hij dan ook helemaal geen tijd om te knuffelen.
Maar als hij moe is dan komt hij lekker naar te toe om te kroelen om vervolgens, heel diep in slaap te vallen om zijn battarijtjes weer op te laden.
Turbo heel veel plezier bij je nieuwe baasjes en ik ben blij dat ik je mag zien opgroeien aangezien je maar een deur verderop woont.
Veel liefs van Marjolein en Raymond

Geplaatst op 23-12-2007
Bram
15

Bram is een sterke stoere zwarte kater van ongeveer een jaar. Brammetje is een echte knuffelkater. Het liefst zou hij de hele dag geaaid willen worden. Aaitjes vraagt hij dan ook aan iedereen. Mensen die hij kent, vreemden die binnenkomen, kinderen, hij is voor niemand bang.
Ook houdt hij heel erg van spelen. Altijd vindt hij wel iets waarmee hij zich kan vermaken. Wat maakt hij ons aan het lachen met zijn gekke bokkesprongen en ware slidings als hij weer achter een knikker of speeltje aanholt.
Nu is hij een gezonde en levendige vent. We hopen dan ook dat hij, die al zoveel heeft moeten meemaken, een goed thuis mag vinden.

Brammetje stelt zichzelf voor:
Hallo lieve mensen, ik ben Brammetje. Tjonge jonge wat heb ik al meegemaakt in mijn leven. Eerst heb ik wat in Belgie rondgezworven en toen kreeg ik ook nog die vervelende niesziekte. Jeetje wat heb ik me ellendig gevoeld. Maar nu voel ik me weer zo fit als een hoentje.
Ik hou heel erg van spelen, vooral van knikkers. Ik kan ze al zelf met mijn pootje uit een mandje pakken en dan rennen maar. Ook vind ik het geweldig om achter iemand aan te rennen die een speeltje in zijn hand heeft. Ik ga net zo lang door tot ik buiten adem ben van het rennen. Wat ik sinds kort erg leuk vind is verstoppen. Ik verstop me dan ergens achter en als er dan iemand langs komt lopen dan ren ik heel hard naar ze toe en dan ren ik weer snel weg. Echt lachen hoor.
Knuffeltjes en aaitjes zijn mijn passie naast eten natuurlijk. Ondanks dat ik niet meer al mijn tanden heb lukt eten me prima! Ik hoop dat ik nu eindelijk eens een fijn warm thuis krijg waar ik mijn hele leven kan blijven. Ik zal u met veel liefde belonen en we kunnen samen veel lol beleven.

Geplaatst op 21-12-2007
Muk
31

Muk stelt zichzelf voor:
Ik zit al weer een tijdje in de opvang en ik voel me heel goed. Ik zit boordevol energie en leef mij graag uit samen met mijn zusje Puk. Ik kom nu ook ’s avonds op bed liggen, samen met Puk lekker tegen een been van opvangmama, en die kriebels achter mijn oortjes vind ik heerlijk. Ik ben erg nieuwsgierig en wanneer ik geaaid word ga ik even op m’n achterpoten staan om me stevig tegen mama’s hand aan te strijken.
Aan wie mag ik mijn liefde geven?

Geplaatst op 21-12-2007
Didi
16

Lieve Didi,
Gekke Diedelientje, Diedels van ons! We zullen jouw gekke fratsen nooit
meer meemaken. Jouw gezellige kopjes overal waar ik ook liep. Jouw
geknuffel met onze katers, gezellig bij ons op de bank liggen of de
laatste tijd zelfs gezellig op schoot. Dit alles is verleden tijd.
Wat zullen we jou gaan missen. Vooral ik, je opvangmama, heeft zich veel
te veel aan jou gehecht.
Eigenlijk zou je morgen vertrekken, maar ik kreeg daarstraks een telefoontje
op mijn werk dat je over twee uur al ging. Dat was echt even slikken. Ik
typ dit nu ook met tranen in mijn ogen, maar tegelijkertijd ben ik ook heel
blij voor je. Jij krijgt namelijk een echt diamanten mandje.
Jij gaat wonen bij Petra in Leuven, samen met Muk en Shiwa van de VZW.
Ik weet zeker dat je dat heel leuk gaat vinden, want spelen doe jij maar al
te graag. Toch zal het ook even wennen worden. Je hebt even tijd nodig,
maar als je iemand ook echt vertrouwt, ga je er ook helemaal voor en ben
je superaanhankelijk. Dus niet alleen jij hebt een superbaasje gekregen,
maar zij ook een superkat. We zullen jou zeker nooit meer vergeten, kleine
gekke muts van ons en van de zomer zullen we jou eens komen opzoeken, als jij fijn speelt in je nieuwe buitenren.
Onze planten zijn weer veilig, geen waterballet meer in de keuken, geen
angst meer voor onze kerstboom, geen koorddansen meer op de waslijnen.
Diedels, we missen je nu al. Zet 'm op meis, maak het huis maar fijn
onveilig daar, dan weten we dat het goed met je gaat.
Nog een laatste dikke kus op je kopje van je opvangpapa en -mama Rob en
Chantal en natuurlijk een knuffel van je vriendjes Mowgli, Nala, Balou en Caya.

Update eigenaar:
Dag Chantal en Ron,
Mijn beste wensen voor 2008, ik hoop voor jullie een schitterend en gezond jaar!
Het gaat goed met Didi. Ze loopt zonder vrees door het huis en is een haantje de voorste als het op eten aankomt. Ze speelt flink met Shiwa en is dol op een stok met pluimpjes. Ze slaapt graag in een wollen mandje op een stoel onder het tafelkleed of helemaal bovenaan op de krabpaal.
Ik kan ze af en toe aaien en ze komt, weliswaar als laatste, dag zeggen aan de buurvrouw die op bezoek komt.
Als we s’avonds op de bank TV kijken komt ze niet bij ons liggen maar koerst ze samen met Shiwa door het huis en spelen ze verstoppertje achter de gordijnen of in de planten.
Ze gaat heel flink op de kattenbak en is zeer netjes en discreet. Ik vind ze bijzonder lief en ben zeer blij dat ze bij me woont. De foto’s laten nog wat op zich wachten maar die komen er, beloofd! Jullie mogen altijd bellen, mailen of langs komen. Groetjes

 

Geplaatst op 20-12-2007
Nabor
05

Hallo lieve Nabor,
Toen je pas bij ons in huis was, was je nogal bang en wilde liever niet  geaaid, geknuffeld of opgepakt worden. Heel langzaam ben je toch veranderd in een eigenwijs katertje die weet wat hij wil en die het niet erg meer vond om lekker geknuffeld te worden.
Je bent nu 2 dagen weg. Vanmorgen heb ik je nieuwe baasje gesproken en volgens hem voel je  je wel al “happy”. Nog een beetje verlegen af en toe, maar dat gaat wel over.
In ieder geval zul je geen aandacht en liefde te kort komen en dat is het belangrijkste! Het ga je goed, lieve Nabor !! Een dikke kus van ons allemaal…Nicole

Geplaatst op 20-12-2007
Shiwa
119

Hee mijn muppie,
Vandaag was het dan zo ver, je bent uitgevlogen.
We hebben voor jou leventje moeten vechten zo hard we konden, nachten na elkaar opstaan om je te verzorgen. Je hebt geknokt als een tijger en je bent ervoor beloond, je bent een prachtig mooi en lief poesje geworden en je mag nu lekker met Petra mee naar Leuven, je gaat een super fijn leventje tegenmoet, je zal lekker verwend worden tot over je oren, nee en jij niet alleen lieverd, je krijgt er nog 2 vriendinnetjes bij ook, je gaat lekker samen even met Muk en Didi.
Kleine bofkont, het is zo dubbel, ik ben blij voor jou, maar oohh wat zal ik je gaan missen deugniet, je was altijd erg aanwezig, als ik weg was geweest en ik kwam thuis kwam je kletsend op me af.
Als ik je riep kwam je ook al kwebbelend naar me toe om me te overladen met kopjes en bij het aanrecht struikelde ik altijd over je haha. Ook Gentle zijn hartje heb je sneller doen kloppen, hij was dol op je en behandelde jou als zijn kleine zusje, hij heeft jou veel geleerd, maar hij hem nog meer!
Het ga je goed meissie dat weet ik zeker!
Een hele dikke knuffel van marieke en danny

Reactie eigenaar:
Dag Marieke,
Zoals beloofd hier wat nieuws omtrent Shiwa.
Ze is een echte schat en ze voelde zich bijna onmiddellijk goed thuis bij me. Ze eet voortdurend (ik hoop dat ze niet ziek wordt, ik moet voor de andere 2 poezen de bakjes eten laten staan omdat die tot nu vooral ’s nachts eten) en gaat flink op de kattenbak. Ze is ook de moedigste van de drie. Ze durfde al de garage en de slaapkamers verkennen en heeft een zwak voor de planten. Ik hou enorm veel van haar omdat ze altijd goed gezind lijkt en veel speelt. Soms vrees ik dat Muk haar afschrikt. Muk blijft tot nu blazen en grommen naar de andere 2. Gisteren kwam ze ook bij ons op de zetel zitten en van zodra je ze streelt begint ze te spinnen.
Ik hoop voor jou een schitterend eindejaar. Je mag me altijd bellen of mailen.  Jullie zijn ook altijd welkom .Ik hou je zeker op de hoogte. Groetjes

Geplaatst op 18-12-2007
Toto
08

Toto
Je bent opgehaald door je nieuwe baasje.Je hebt het getroffen met jouw nieuwe baasjes, want naast een bazinnetje van 12 jaar hebben ze daar genoeg vriendjes voor je; 3 hondjes, een volwassen kat en een klein poesje.
Je kunt daar dus naar hartlust spelen en je krijgt ook genoeg aandacht want je nieuwe bazin is bijna altijd thuis.
Ook hoef ik jou niet zo erg te missen want ik woon gelukkig vlakbij je nieuwe baasje. Dan kan ik je nog regelmatig komen knuffelen en kijken hoe je je verder ontplooit tot een prachtige volwassen kater.
Dag Toto, ik heb van je genoten!!! Groetjes,van je opvangmamma Bianca

Geplaatst op 16-12-2007
Frost
01

We kregen een spoedmelding uit Eksel: er zou een kat op sterven liggen, het was HOGE spoed!
Oke, dus snel snel ging onze vrijwilligster erop af.... godzijdank was het allemaal niet heel ernstig. Hij lag niet op sterven, was ziek, maar zeker niet kritiek.
Deze jongen was achtergelaten in een leeg huis: baasje was vertrokken zonder zijn viervoeter...

Update gastgezin:
Frost doet het prima, alleen hij heeft het er moeilijk mee om met 4 andere katten samen te leven. Frost is een prima kat als hij alleen zou wonen, hij zal als een waakhond alle andere katten direct uit te tuin jagen.
Hij is de baas in huis, maar wil wel lekker geknuffeld worden.
Een echte kater met karakter.
Als hij beter met de andere katten op zou schieten zouden we hem graag willen houden, hij is echt speciaal.
Met onze hond gaat het goed, ze zijn geen vrienden maar tolereren elkaar.
Dus wie heeft er voor deze bikkel (met een klein hartje) een huis met een tuin? Nooit meer last van muizen of andere katten in de tuin!Geplaatst op 16-12-2007
Elmo
16

Lieve Elmo,
Jij bent vandaag als laatste vertrokken van het nestje, precies vier weken nadat jullie bij ons binnenkwamen. Wat waren jullie toen bang. Jij lag echt verstijfd op mijn schoot en vond ons mensen maar raar. Bovendien ben jij echt een kat-uit-de-boom-kijk-katertje. Je zusjes gingen je altijd voor. En plotseling was je helemaal alleen. Evi en Esma zijn afgelopen week verhuisd en stiekem vonden we dat ook wel heel zielig voor je. Je begon echt te krabben
aan de deur en te miauwen alsof je ons duidelijk wilde maken dat jij er ook nog was en bij ons wilde zijn. Je bent toen ook van de ene op de andere dag enorm veranderd. Opeens was je heel erg op ons gericht en wist je niet hoe gek je moest doen als wij binnenkwamen. We hebben je de laatste dagen dan ook maar eens laten rondlopen. Eerst bleef je heel voorzichtig booven
aan de trap zitten, toen zat je al beneden en de laatste dagen heb je de woonkamer ontdekt. Wat een wereld ging er voor je open!
Je vindt het maar wat gezellig tussen onze poezenbeesten en we zijn dan ook heel blij dat je niet alleen gaat wonen. Je krijgt gezelschap van een katertje Groovy die ongeveer even oud is als jij. Dus dat zal wel wat worden. Ik denk dat ze de kerstboom kunnen vergeten dit jaar!
Ik heb je er daarstraks al uit moeten vissen en twee van die deugnieten ......
Jij gaat nu wonen in Zoetermeer, een heel eind van ons vandaan.
Wij wensen jou natuurlijk veel plezier in je verdere leventje en we zijn heel benieuwd hoe jij eruit gaat zien als je volwassen bent. Je bent nu al zo'n mooie kater en hebt zulke dikke pootjes dat jij vast heel groot gaat worden. We hopen dan ook nog veel van je te horen!
Als afscheid een hele dikke knuffel van je opvangpapa en -mama Rob en Chantal

Geplaatst op 15-12-2007
Lieve
103

Dag mijn meisje, dag mijn lieve Lieveke.
Ik zal je missen. Ons ochtendritueel, je lekkere knuffels, je speciale gebruiksaanwijzing, je geklets en je lekker geknor. Na zo'n lange tijd was ik helemaal aan je aanwezigheid gewend. Je zat in mijn dagelijkse routine.
Dit alles wordt verzacht doordat ik weet dat je nu bij ontzettend lieve mensen bent die je op nummer 1 plaatsen en je verwennen als de prinses die ik van jouw gemaakt heb :-)
Op deze plek ga jij je helemaal op je gemak voelen, je hebt alle rust en aan al je wensen zal gehoor gegeven worden.
Ik wacht vol spanning af hoe je het in je nieuwe huisje gaat maken.
Je diamanten mandje heb je gevonden. Ik laat je dan ook met een gerust hart gaan. Succes lieve Lieve, en ik hoop je ooit nog eens te mogen zien in je nieuwe omgeving en ik wens je al het geluk in de wereld toe. Dat heb je meer dan verdient.
Hele dikke knuffel van je ex opvang mama en papa Keri en Rob

Geplaatst op 13-12-2007
McKenzie
HS

Deze lieve meid kwam aanlopen in het surfkamp in Zarautz (Spanje).
Ze liep alle tenten binnen, vragend om aandacht en eten, zoekend naar warmte. Ze was niet echt welkom, tot ze bij de tent van onze vrijwilligster Kim terecht kwam. Ze was zwanger en flink ziek.
Vanaf het thuisfront werd via mails naar hulp gezocht.
Antoinette (wereldasielen) hielp zoeken naar een passende oplossing voor deze kleine meid. Ze vond hulp voor overbrenging naar Nederland bij Bright Eyes Society.  Ze vond tevens een Spaanse opvang bereid om deze schoonheid even onderdak te bieden, tot alles in orde was voor de overkomst naar Nederland.
Nu moest ze nog bij een dierenarts geraken, niemand bood zich aan om Kim met McKenzie naar een dierenarts te brengen. Kim is met McKenzie in haar rugzak, per taxi, naar de dierenarts gereden. Deze lieve man en zijn assistente hebben haar met veel liefde en zorg behandeld.
Er werd gebeld met Iris en daar kregen ze de nodige instructies, hoe het verder moest.
Kim kon McKenzie in veilige handen achter laten, alles zou goed komen.
Dank aan Antoinette en Iris voor de geboden hulp, zonder jullie was het niet gelukt.

McKenzie zelf aan het woord :
Zo zit je in Spanje en zo woon je in Nederland. Ik moet zeggen, gelukkig wel, het is hier toch wel een stuk veiliger.
Ik weet zeker dat ik eten krijg en ik word geaaid, geknuffeld en verwend.
Ik bedank er wel altijd netjes voor met een zacht miauwtje, een kusje of een knorconcert.
Ook de andere katten hier zijn de beroerdste niet. Met sommige kun je boel goed op stelten zetten, Ook de aanwezige hond accepteer ik, nog niet al te dichtbij, maar ja, 46 kilo is wel heel veel. Vooral als je bedenkt dat ik nog lang niet op gewicht ben, maar niet meer het magere skeletje dat vrijwilligster Kim vond in Spanje.
Ik zie eruit als een tijgertje, cypers gevlekt, wit neusje en keeltje en ik draag 4 witte sokken.
Ik ben ontvlooid, ontwormd en gechipt.
Toen ik gevonden werd was ik zwanger, maar omdat ik pas 5 maand ben en te mager en flink ziek was zijn de kittens weggehaald. Ik ben toen meteen gesteriliseerd.
Nu ben ik gezond en veilig, maar mijn geluk is pas echt compleet bij een eigen gezinnetje. Misschien dat van u???

Geplaatst op 12-12-2007
Evi
16

Lieve Evi,

Kleine deugniet van ons! We zullen je heel erg missen! Vooral je gekke fratsen en ondeugende
koppie. Je was de dapperste van het stel toen jullie binnenkwamen, maar gek genoeg word je het minst
graag geaaid. Het lijkt wel of je daar gewoon geen tijd voor hebt. Je moet gewoon gek doen, de
hele dag door. Maar stiekem, de laatste dagen, begon je wel eens heel hard te spinnen als je
op de poef lag als ik binnenkwam en dan werd je maar wat graag geaaid. Dus ik weet zeker dat
dat helemaal goed gaat komen met jou. Je krijgt nu ook fijn alle aandacht voor jou. Laat ze
maar eens zien hoe jij kunt spelen en rennen, Evi.
Je gaat nu wonen in Maastricht bij Didi. Vanavond heb je al lekker snoepjes van haar gekregen
en dat was smullen, hè. Dus jullie gaan vast hele dikke vrienden worden. Ben benieuwd of ze
vannacht lekker slapen met jou op hun kamer :-)
Dag kleine muis van ons!

Stiekem toch een dikke kus op je koppie van je opvangpapa en -mama, Rob en Chantal, en een
pootje van je stoere broer Elmo.

Geplaatst op 09-12-2007
Tristan en Isolde
114

Lieve Tristan,

Vier maanden geleden kwam je als een bang katje bij ons binnen. Ik kan het me nog zo voor de
geest halen. Bibberend als een rietje keek je ons vanuit de bench aan. Je vond het maar niks en
was doodsbang voor alles wat mens was. Na een paar dagen in de bench mocht je vrij rond
lopen. Dit was voor jou nog teveel. Dagenlang heb je onder het bed gelegen. Maar na een paar
weken was er dan die klik. Met tranen van geluk in mijn ogen, zag ik je een snoepje uit mijn hand nemen.
Je begon te spinnen en ik mocht je aaien. Vanaf toen ben je veranderd in de allerliefste knuffelkater.
Als we achter de computer gingen zitten, was je altijd van de partij. Spinnend op onze schoot, languit
genieten van alle knuffels die je kreeg. Nooit, zelfs niet toen je zo bang was, heb je een poot naar
ons uitgeslagen. Zo enorm zachtaardig. Lieve Tristan, jij hebt een heel speciaal plekje, diep in ons
hart. We missen je gekke sprongen en je gespin op onze schoot. Maar je gaat het geweldig krijgen
in je verdere leven. Van een beter baasje had ik niet durven dromen. Samen met je zusje Isolde
ga je een mooi leven tegemoet. Je krijgt alle tijd om te wennen en zes nieuwe vriendjes.
Tris, we missen je enorm, maar deze kans is te mooi om niet met alle vier jouw pootjes aan te grijpen.
Het ga je goed!

Dikke knuffel,
Tessa en Peter

Geplaatst op 09-12-2007
Isolde en Tristan
114

Lieve Isolde,

Vier maanden geleden kwam je bij ons binnen. Je was geen mensen gewend en doodsbang voor
ons. We mochten niet te dichtbij komen en van aaien was al helemaal geen sprake. Maar wie weet
wat jij daarbuiten hebt meegemaakt? Jouw vertrouwen in mensen zat op een dieptepunt. Je was zo
bang dat we zelfs kort eraan gedacht hebben om een goede boerderij voor je te zoeken. Maar wat
zijn we blij dat we dat niet gedaan hebben! Want na een lange weg van zachtjes praten en veel aandacht,
zag ik hoe je langzaam begon te beseffen dat wij toch nog niet zo eng waren. Je begon ons nieuwsgierig achterna te lopen en vond het leuk om van een afstand te bekijken hoe Tristan zich liet aaien. En toen, ineens, was er die klik. Jouw ruggetje omhoog, staartje in de lucht en de spinmachine aan. Wat waren wij blij. En bij die ene keer bleef het niet. Je kon er geen genoeg van krijgen. Spinnen, kopjes geven, als je maar geaaid werd. Dit alles is nog niet lang geleden. Kort na deze doorbraak was er interesse in jou. Een lieve mevrouw die alle tijd voor jou heeft. En lieve Isolde, wat nog veel fijner is, is dat jouw broertje mee gaat verhuizen! Jullie mogen voor altijd samen blijven. Lieve Iss, dit is jouw kans. We zijn blij dat je zo goed terecht bent gekomen. We hadden niet beter kunnen wensen.

Geniet ervan samen met Tris!

Dikke knuffel,
Tessa en PeterGeplaatst op 09-12-2007
Decker en Boch
14

Dit kitten werd samen met broertjes en zusjes gevonden in Veldwezelt.

Decker stelt zich even aan u voor:
Ik kijk op de foto al heel wijs en dat klopt ook natuurlijk (maar ik ben eigenlijk nog maar een kleine jongen).
Let met name op mijn mooie glimmende vacht, daar ben ik heel trots op.
Ik zorg er ook goed voor.
Mijn zusjes zijn niet zo ijdel maar dan was ik hun toch ook gewoon?
Vinden ze fijn....
Het gastvrouwtje moet ook soms goed gewassen worden, maar dat is gewoon om te knuffelen. Dat vind ik heerlijk namelijk.
Het toppunt van de dag is als het gastvrouwtje 's avonds thee pakt in de keuken.
Dan weten we dat ze op de bank wil gaan zitten en dan gaan we alvast op de bank zitten, zodat ze geen plaats meer heeft.
We kruipen dan (als ze zich eindelijk ertussen gewurmd heeft) met zijn allen op schoot en gaan kopjes geven en met de pootjes trappelen
en ons buikje en kinnetje laten aaien. Ik probeer dan steeds zo dicht mogelijk bij haar te zijn.

Geplaatst op 09-12-2007
Boch en Decker
14

Boch komt met zijn familie uit Veldwezelt.

Boch stelt zich even aan u voor:
Ik ben een stukje kleiner dan mijn broertje en zusjes, maar dat zegt helemaal niets. Nou ja, ik eet ook wel een beetje minder dan zij.
Evengoed, ik ben dus de kleinste maar ik heb echt wel een eigen mening!
Ik ben groot genoeg om mijn eigen beslissingen te maken.
Als Black & Decker samen op de vensterbank gaan liggen slapen zoek ik mijn slaapplekje op. En dat is onder de radiator (past net). En dan vinden ze mij gek??
Noem mij eens een warmer plekje dan?
Verder vind ik het wel leuk om alles samen te doen. Volgens ons gastvrouwtje is dat nou net onhandig.
We komen met zijn drieën knuffelen terwijl ze maar twee handen heeft.
We spelen met zijn drieën met hetzelfde muisje waardoor twee van ons het nakijken hebben.
We gaan met zijn drieën op een volwassen poes af waardoor die schrikt en niet met ons wil spelen (hi,hi).
Maar we zijn wel heel lief (vooral ik).

Geplaatst op 09-12-2007
Rover
32

Dag lieve kleine Rover, vandaag mag jij dan ook vertrekken naar je eigen plekje, helemaal in Maastricht, bij een heel lieve mevrouw.
We zullen je hier wel erg missen, ook al was je niet zo lang bij ons,iets meer als 3 weken. Je was zo ontzettend lief en snoezig, en dikwijls ook een kleine deugeniet. We konden blijven kijken naar je knotsgekke stunts die je liet zien terwijl je alles aan het verkennen was. We hebben dikwijls moeten lachen met jou!

Dobby, onze eigen jonge kater, zal je ook missen, want hij ging de laatste tijd altijd bij jou in de mand liggen, een grappig zicht was het wel...En jou achternazitten vond hij ook héél leuk, dat waren nog eens spannende achtervolgingen , totdat jullie uitgeput in de zetel klommen en probeerden om zo snel mogelijk een schoot in te palmen. Want dat vond jij ook heel leuk, zo lekker warm op iemand of tegen iemand aan liggen, en dan maar zalig spinnen...
We zijn er zeker van dat je het fijn zult vinden op je nieuwe plekje, je zal even moeten wennen, maar dat is heel normaal, je zal wel fijn vertroeteld worden daar!
Dag lief zwart bolletje, we missen je nu al, maar de gedachte dat je een fijn thuis hebt gevonden weegt daar niet tegenop!
knuffeltje van opvangmama Dora en de rest.

Geplaatst op 09-12-2007
Anais Anais en LouLou
116

Lieve Lou Lou en Anais,
Het heeft een tijdje geduurd voordat ik dit afscheidstukje voor jullie heb geschreven. Dit komt om dat ik eigenlijk liever geen afscheid van jullie had willen nemen... Jullie waren allebei zulke lieve, charmante en knuffelige dames! Anais ik mis mij sjaaltje s' nachts!
Wat me wel erg gelukkig maakt is dat ik zeker weet dat jullie het ontzettend naar jullie zin hebben bij Jordy & Eveline. Ik heb al een paar prachtige foto's van jullie gekregen. En zo te zien klikt het geweldig tussen jullie, Pixel en de fretjes.
Nou popjes van me op naar een geweldig 2008!!!! Kusje  Martin en Gaby

Geplaatst op 09-12-2007
Lou Lou en Anais Anais
116

Lieve Lou Lou en Anais,
Het heeft een tijdje geduurd voordat ik dit afscheidstukje voor jullie heb geschreven. Dit komt om dat ik eigenlijk liever geen afscheid van jullie had willen nemen... Jullie waren allebei zulke lieve, charmante en knuffelige dames! Anais ik mis mij sjaaltje s' nachts!
Wat me wel erg gelukkig maakt is dat ik zeker weet dat jullie het ontzettend naar jullie zin hebben bij Jordy & Eveline. Ik heb al een paar prachtige foto's van jullie gekregen. En zo te zien klikt het geweldig tussen jullie, Pixel en de fretjes.
Nou popjes van me op naar een geweldig 2008!!!!
Kusje  Martin en Gaby

Geplaatst op 08-12-2007
Esma
16

Lieve Esma,

Jij bent maar kort bij ons geweest, nog geen drie weekjes. En wat kon je blazen toen
je bij ons binnenkwam. Maar daar hebben we gewoon doorheen geprikt en daaronder vonden
we inderdaad een verschrikkelijk lief, knuffelachtig poesje. Jij kwam me altijd zo fijn
begroeten als ik de deur van jullie kamertje opendeed. Ik ga dat zeker missen, kleine
meid. En dat harde motortje van jou horen we nu ook niet meer ronken.
Maar ik weet zeker dat jij super verwend gaat worden, want jij krijgt alle aandacht
nu voor jezelf. Ga nu je knuffeltjes maar halen bij Dennis!
Jij gaat nu fijn wonen in Brunssum, dus niet ver van ons vandaan. Je zult
nog wel even nodig hebben om te wennen, maar voor leverworst doe jij alles! Dus dat
gaat vast lukken.

We zullen een mooie foto van je in ons album stoppen en zeker nog regelmatig even
een blik erop werpen. Jij was er eentje van ons E-nestje. Misschien tot ooit!
Dag moppie, nog een laatste kus op je koppie van je opvangpapa en -mama, Rob en Chantal,
en een dikke knuffel van je broertje Elmo en zusje Evi.Geplaatst op 07-12-2007
Dagmar
101

Lieve Dagmar, lief schattig ding van ons
We hebben jou nu....eens tellen, kleine 6 maandjes?  Je was een klein flessenkindje in juni, ik weet het nog goed. Je was het zusje van Noortje en Merel. Je zusje Merel is gestorven omdat ze een zware hartafwijking had, ook al zo'n bijzonder dier. We hadden zoveel verdriet om haar. Noortje werd geplaatst. 
Als flessenkindje had je al hele grote problemen: zware diarree en je had geen zuigkracht meer. Ik moest jou 2 wekenlang een maagsonde om de paar uur geven, totdat je weer op eigen kracht kon drinken. Twee zware weken, maar wat een resultaat!
Je kon weer drinken, maar ik kreeg met geen mogelijkheid de diarree onder controle.
Plots lukte het, en wat een drama voltrok zich toen...... je had vreselijk veel pijn tijdens het onlasting maken. Je kermde en er kwam maar een potlood drolletje tevoorschijn. Dit was alweer foute boel..
Je werd onzindelijk en al gillend van de pijn moesten wij machteloos naar je kijken. Je kreeg een speciale operatie: er werd contrastvloeistof in jouw darmpjes gespoten, we moesten weten wat er scheelde met jou kleine aap.
Je hebt een afwijking in de darmen: ergens is er een vernauwing en doet het natuurlijk pijn als je naar de bak wilt gaan.
Peter en ik leven al maanden samen met jou en je probleempje. We vinden overal ontlasting in huis, vandaar dat je onze "pamper" girl werd. Alles liet je gewillig toe.
Met regelmaat krijg je nu een pampertje om, maar dit kan maar beperkte uurtjes per dag.
Je stralende humeur brak ons hart. Jij zou onplaatsbaar zijn.... zo'n lief koddig gek ding, zo'n  hartensmelter, zo'n enorm opgewekt lief dier, niet te plaatsen....
We hebben een uitzondering voor jou gemaakt, want eigenlijk hebben Peter en ik al teveel diertjes in huis.... jij wordt nl onze 14e hartendief.
Je mag bij ons blijven wonen mooi dier. Het maakt ons niet uit dat je het hele huis onderpoept, wij ruimen in stilte alles gewoon weer op. We vinden het veel erger dat jij met het poepen zoveel pijn hebt, DIT vinden wij vele malen erger.
Doe maar wat je wil lieve Dagmar, wij houden van jou zoals je bent, om je gekke fratsen, je grote alien ogen, je maffe streken ...je bent een fantastisch lief wezen!
Welkom
Sabine en Peter

Geplaatst op 07-12-2007
Floris
05

Hallo lieve Floris,
Vanaf de allereerste dag dat je hier was, was je een echt “knuffeldier” en had je graag aandacht. Die aandacht kreeg je ook, evenals ontelbare knuffels en aaitjes. Iedereen was dol op jou !!
Je bent nu bij je nieuwe baasjes. Natuurlijk missen we jou, maar we weten zeker dat je nu ook een goed leventje hebt en dat verdien je ook !!
Dag lieve Floris, het ga je goed……..een dikke kus van ons allemaal !!
Fam.van Bakel

Reactie eigenaar;
Beste medewerkers,
Via deze weg willen wij graag een kort berichtje achterlaten over Floris, die wij 6 december jl. bij de fam. Van Bakel in Landgraaf zijn gaan halen.
Wij als baasjes van Mika, want zo heet Floris tegenwoordig, zijn erg blij dat we een ‘Mika’ bij ons hebben. De reis vanuit Landgraaf naar Sittard duurde een klein half uurtje en onderweg was hij nog een beetje angstig, maar nadat hij onze flat had verkend, voelde hij zich al snel helemaal thuis. Mika is makkelijk in de omgang en hij heeft veel en graag aandacht van ons. Regelmatig komt hij om aaitjes en lekkernij vragen. We moeten dan ook eerlijk bekennen dat we hem de eerste dagen lekker verwend hebben….en dat was al snel te zien aan de grammetjes die er bijkwamen. Mika is ondeugend en de kerstboom is dan ook een gewilde verstopplaats is geworden. Naast het feit dat Mika snel aan ons gewend is geraakt, hebben wij ons ook snel aan hem gehecht en vinden we het heerlijk om bij thuiskomst door hem begroet te worden.
We willen de fam. Van Bakel bedanken voor de goede zorgen voor Floris/Mika. We kunnen het iedereen aanraden een katje te adopteren via jullie organisatie. Groeten en fijne feestdagen, Emma en Paul

Geplaatst op 07-12-2007
Black
14

Dit kitten werd samen met broertjes en zusjes gevonden in Veldwezelt

Black stelt zichzelf aan u voor:
En? Hoe vind je mijn "neem-me-mee-blik" op de foto? Heb ik op geoefend....
Ik lig op de foto lekker met mijn broertje Decker op de vensterbank.
Het wordt hier heerlijk warm en overal liggen kussentjes om op te liggen.
Decker wast mij dan en ik dommel in slaap. Als ik daar genoeg van heb ga ik spelen.
Ik vind het leuk om een speeltje onder de kast of bank te gooien en aan de andere kant te gaan kijken of het daar eronderuit komt.
En als dat niet gebeurt heeft ons gastvrouwtje ook weer iets te doen.
Het is een heel festijn als zij op "muizenjacht" gaat.
Dan lopen we om haar heen te drentelen omdat we weten dat er minimaal 15 muizen en ander speelgerei onder de kasten en banken uitkomt.
Dat moet dan weer gauw verstopt worden zodat ze weer kan gaan zoeken, snap je?

Geplaatst op 07-12-2007
Joepelientje
120

Lieve Joep,

Een mooi, rood harig katertje (dacht ik, later kwam ik erachter dat je een poesje was!), heel erg bang,
maar toch zo nieuwsgierig om wat er allemaal om je heen gebeurde. Toen je wat bijgekomen was van alles en iedereen en een beetje rust kreeg, ben je een heel lief, aanhankelijk katje geworden. Wanneer ik je oppakte, spinde je zo hard je kon, je genoot van de aandacht die je kreeg. Je hebt je heel snel aangepast aan je nieuwe wereld om je heen. Je gaat hele lieve baasjes krijgen en dat is wat je verdient. Je zusje Maggie zul je wel gaan missen, maar ik ben er zeker van dat je nieuwe baasjes die leegte zullen vullen.

Dag lieve Joep(elientje), het ga je goed meisje!
Dikke kus Romy

Hier een berichtje van Poesie ...
Het gaat al heel goed in mijn nieuwe huisje. De eerste uren was ik een beetje bang, maar hier zijn vele goede plekjes om mij te verstoppen, dus dat heb ik dan ook gedaan. Maar nu speel ik graag met mijn nieuwe baasjes: ze hebben een leuk speeltje aan een stok, ik besluip het en dan val ik het aan. 's Nachts wil ik graag bij mijn baasjes gaan slapen, maar ik weet nu dat dat niet mag, dus nu heb ik mij een goed plekje gezocht op de zetel waar ik zalig kan slapen.

Ik mis jou wel een beetje en ook mijn zusje, soms ben ik naar jullie op zoek. Maar ik weet zeker dat jullie het goed maken en als jullie weten dat ik het ook heel goed doe hier, dan is iedereen gelukkig :-)
 
Zoals je kan lezen maakt de poes het goed. We hebben haar kennis laten maken met haar nieuwe huis, ik denk dat ze het in begin allemaal nogal groot vond, maar nu gaat het heel goed. Ze klimt overal op en in en gaat op verkenning. Haar oogje is wel een beetje ontstoken: we houden het goed schoon en als het morgen niet beter is, gaan we toch even langs de dierenarts voor de zekerheid.

Geplaatst op 06-12-2007
Vondel
32

Update gastgezin:
Dag lieve Vondel!! Daar ga je dan richting Brussel, een hele verhuis voor zo'n klein
  
kereltje! Maar je bent stoer genoeg, daar twijfel ik niet aan...
Het ga je goed bij je nieuwe familie en je nieuwe kattebroer Speedy. Nu kunnen jullie
samen kattekwaad uithalen en een heerlijk leventje leiden. Het zal wel even wennen
zijn aan elkaar, maar dat komt dik in orde!
We zullen je hier missen en je broertje Rover ook denk ik, maar die mag ook binnen-
kort naar een eigen huisje. Je bent hier ongeveer 3 weken gebleven bij ons, maar we
zijn blij dat we je gekend hebben, lieve gekke Vondel. Miauwen kon je als de beste,
vooral als we 's morgens opstonden en je uit je kamertje wou en niet te vergeten
tijdens de ritten naar de dierenarts... Maar we genoten toch van je concerten! Je was
echt ons zwarte spookje hier!

We hopen dat je een fijne thuis vindt daar in Brussel, maar daar twijfelen we
eigenlijk niet aan, hoor...

Nog een hele lieve knuffel van ons allen hier,

en vooral van Opvangmama Dora.
Geplaatst op 05-12-2007
Puk
31

Ik zit al weer een tijdje in de opvang nu, en ik voel me heel goed.
Elke avond spring ik miauwend op het bed en zoek ik daar een fijn plekje tegen opvangmama’s benen. Ik ben een ontzettende knuffelkont geworden, ik krijg niet genoeg van haar aaitjes. Oppakken vind ik nog altijd een beetje eng, maar na verloop van tijd kan ik daar misschien wel aan wennen. Voorlopig vind ik het al heel knap van mijzelf dat ik op schoot kruip en daar languit kan liggen genieten.
Aan wie mag ik mijn liefde geven?

 

Geplaatst op 05-12-2007
Boris
03

Och lieve Boris, nu ben jij ook uitgevlogen. Wat is het nu stil hier. Pip is net bij me komen zitten met een vragende blik "hij komt toch wel terug he?". We missen je wel een beetje erg. Je bent best een lange tijd bij ons gebleven en we hebben heel erg veel van je genoten. Je heerlijke gespeel, je geklets en uiteindelijk ben je gezwicht en kregen we ook de fijnste knuffels van je.
Je gaat nu wonen op een camping....een waar paradijs. Je krijgt nieuwe poezevriendjes en een heel groot speelterrein. We hebben afgesproken dat we in de zomer gaan wandelen in het heuvelland en dan een kop koffie komen drinken op de camping.
Ik hoop je dan weer te zien. Je zult dan vast een mooie grote sterke muizevanger zijn, ik verheug me er nu al op. Dag liefje, Kusjes van Mich, Lianne, Tom en Julie en een speciaal kopje en likje van je vriendje Pip.

Geplaatst op 05-12-2007
Dinky Toy
122

Mijn lieve mooie stinky-dinky, kleine spinnert van me! Daar ga je dan, voor de tweede keer en nu definitief!
Deze keer was ik extreem kieskeurig over waar je geplaatst zou worden want ik wilde niet dat je nog een keer terug kwam, en weer al die stress van verhuizen moest doormaken, duidelijke eisen werden er gesteld!
Jij verdient een plekje waar je gelukkig bent en waar je je hele leven mag blijven, want ondanks alle verhuizingen en stress ben je een extreem lief katertje gebleven.
En het is gelukt, het plekje waarvan ik denk dat jij je er het meest gelukkig gaat voelen is gevonden!
Bij een rustig gezin zonder kinderen maar wel vier kattenvriendjes!!
Jij bent zo'n allerliefst katertje, urenlang kon je lekker bij me op schoot liggen
of in mijn nek voor kappertje spelen, gewassen en gekamt werden mijn haren grondig door jou. En spelen en ondeugd uithalen met je grote vriendin Dolly was natuurlijk ook dolle pret.
Lieve lieve schat van me, ik hoop echt dat jij nou eindelijk je plekje gevonden hebt, dat je daar net zo gelukkig spinnend door het huis zal wandelen en heerlijk genietend op schoot zal liggen zoals je hier hebt gedaan.
Kleine stinky van me, ik zal nog vaak aan je denken en ik ga je heel erg missen en een klein brokje zit in mijn keel nu maar het is goed zo, je hebt dit diamante mandje verdiend.
Hele dikke kus van Kim en veel liefs van je poezenvriendinnetjes hier.

Reactie eigenaar:
Hoi hoi,
Sinds 2 maanden is katertje Dinky Toy nu bij ons in huis.
Hij heeft het heel erg naar zijn zin met de overige 4 katten.
Hier een fotootje van hem ....
Groetjes Liekske


Foto bij eigenaar gemaakt:

Geplaatst op 04-12-2007
Chester
28

Lieve Chester,

Vandaag was het dan zo ver! Je nieuwe baasjes kwamen kijken en ze waren meteen helemaal weg van je. Dat kan ik heel goed begrijpen, want je hebt ook zo`n lief kopje. Je gaat het heel goed krijgen en je zult ook geen aandacht te kort komen. Dat is maar goed ook, want je bent zó'n knuffelbeertje! We zullen je missen, maar ik weet zeker dat je het fijn zult hebben bij je nieuwe baasjes.

Veel liefs, Sabrina

Geplaatst op 04-12-2007
Arthur en Karlijn
101

Lieve Arthur van ons, lieve lieve jongen
Je was voor Peter en mij een heel speciaal ventje: Je was gered van de dood, je was gebracht bij de dierenarts voor de laatste spuit. Maar gelukkig wilde de dierenarts jou niet inslapen.
Toen kwam je bij Peter en mij...met je grappige grote oren, mager en wantrouwend.
Maar al snel voelde je je hier thuis en maakte je rare capriolen met Dagmar en Karlijn.
Je was een hele grote speelvogel! Je keek nog het aapje uit de boom, want van strelen wilde je nog niet veel weten, en we moesten ook niet onze hand naar jou uitreiken, want dat vond je eng.
Nog altijd vind je dat eng, maar stiekum vind je aaien zooooo heeeeerlijk!
Een uur voor je vertrek stond je op tafel en keek ons aan. We moesten je strelen! Je oogjes sloten en je spinde de sterren van de hemel, wat een genot! En wat een brok in de keel, verdorie.
We wilden jou enkel plaatsen samen met Karlijn, je had een vriendinnetje nodig. En het is ons gelukt lieve jongen!! Jij mag nu voor altijd samen bij jouw Karlijn zijn....
Je woont nu bij Els en Tom, in ons dorp, 1 straatje verder. Een heerlijk veilig gevoel, zo weet ik dat je dicht in onze buurt bent. je gaat het daar heel goed krijgen, samen met de hond. En je woont nu in een doodlopend straatje met allemaal weilanden!!!
Dag lieve Arthur, maak het goed daar, wij gaan jou erg missen.....
Peter, Sabine en Dagmar!

Reactie eigenaar:
Met Musti (Karlijn) en Mouche (Arthur) gaat het super goed, Musti was van de eerste dag al thuis, de honden pesten kan ze als de beste en lekker op de schoot of op mijn schouders liggen terwijl ik aan tafel zit kan ze ook super goed. Met ons Mouche ging het want moeilijker om haar aan te passen maar dat gaat nu ook la weer stukken beter. Ze zit al gezellig mee op de stoel nu en dan pakken we hem eens op en dat laat hij ook al heel graag doen. Dus al bij al zijn ze met hun kontje in de boter gevallen. Ze krijgen alles wat hun hartje belangt. Nu nog een paar maandjes wachten en dan kunne nze lekker in de weilanden rond huppelen.
Groetjes
Els en Tom
MAAR vooral Musti en Mouche.

Geplaatst op 04-12-2007
Karlijn en Arthur
101

Lieve Karlijntje,
Maanden heb ik voor je gezorgd, maanden hebben we met volle teugen van je genoten.
We snapten maar nooit dat niemand voor jou belde, want jij was echt HET perfecte katje! Nou, bijna perfect dan, want ik zal nieuwe rolgordijnen moeten kopen. Als een aapje hing je aan de gordijnen en klom je behendig omhoog en keek je triomfantelijk vanuit de reling naar beneden: je had het geflikt!
Elk draadje van het gordijn is gesprongen!
Anderen kwamen binnen met dode muisjes, groot-klein, jij pakte ze allemaal af en liep ermee weg. Luid grommend omklemde je de dode muis tussen je kaakjes en wij moesten niet proberen het muisje af te pakken.
Je keek graag televisie en ook alle verwikkelingen op internet bekeek je vol spanning.
Jij wist als geen ander dat er een kattenluik bestond en dat die deur betekende: de weg naar buiten... Ik heb je meerdere malen moeten achtervolgen naar buiten!
Maar wat een lekkere friemel ben je toch, als we je aanraakte ging die ronkmachine aan. En Arthur was je grote broer, je vriend, je maat voor het leven. Nu mogen jullie voor altijd samenblijven lieve spring-in-het-veld.
En weet je wat nou zo leuk is? Je woont maar 1 straatje verder! Dus ik kan je zo op komen zoeken... Peter ook, want Peter vond jou: Het mooiste katje OOIT
Dag lieffie, veel plezier bij Els en Tom, en geniet over een paar maandjes van de weilanden om  je heen!!!
Kus van Sabine en Peter en Dagmar
Geplaatst op 03-12-2007
Charlotte en Freek
15

Lieve Freek en Charlotte,
Wat waren jullie angstig toen jullie bij ons binnenkwamen in tegenstelling tot jullie broertje Paultje die de hele wereld dacht aan te kunnen alhoewel hij een kop kleiner was.
Na weken van wennen begonnen jullie steeds meer vertrouwen te krijgen. Wat hebben we genoten van jullieheerlijke geknuffel op ons dekbed en wat hebben we veel momenten van vertedering en vreugde met jullie beleeft.
Lieve aanhankelijke Freek en lieve zijdezachte Charlotte. Met pijn in ons hart hebben we afstand van jullie gedaan maar jullie hebben nu een een heel goed nieuw warm thuis gekregen waar ze dolblij met jullie zijn.
Een prachtige plek waar jullie samen mochten blijven. Heel veel geluk en een prachtig leven.
Dikke knuffels van Marc, Maren en Marion Coumans

Geplaatst op 03-12-2007
Freek en Charlotte
15

Lieve Freek en Charlotte,
Wat waren jullie angstig toen jullie bij ons binnenkwamen in tegenstelling tot jullie broertje Paultje die de hele wereld dacht aan te kunnen alhoewel hij een kop kleiner was.
Na weken van wennen begonnen jullie steeds meer vertrouwen te krijgen. Wat hebben we genoten van jullieheerlijke geknuffel op ons dekbed en wat hebben we veel momenten van vertedering en vreugde met jullie beleefd.
Lieve aanhankelijke Freek en lieve zijdezachte Charlotte. Met pijn in ons hart hebben we afstand van jullie gedaan maar jullie hebben nu een een heel goed nieuw warm thuis gekregen waar ze dolblij met jullie zijn.
Een prachtige plek waar jullie samen mochten blijven. Heel veel geluk en een prachtig leven.
Dikke knuffels van Marc, Maren en Marion Coumans

Geplaatst op 01-12-2007
Anneke
20

Anneke stelt zichzelf even aan u voor:
Wie wil mij alsje-alsje-alsjeblieft helpen??
Ik ben in 2006 met kerst terecht gekomen in de opvang. Gelukkig maar, want op straat leven ging echt niet meer.
Ik was zo blij. Eindelijk kans op een goed leven, bij iemand thuis op schoot. Veel aandacht, knuffels, een warm mandje, lekker eten.
Maar het pakte niet zo uit, niemand wilde mij. Ik weet niet waarom, want ik hou ontzettend veel van knuffelen, ben een echte schootkat. En ik speel ook nog graag, vooral met een hengeltje spelen vind ik erg leuk.
Ik hou alleen niet van andere dieren, dat is het probleem waarschijnlijk. Ik vind ze eng, wil dat ze me met rust laten. Dus als er eentje in de buurt komt, dan haal ik uit. Voor mensen ben ik wel heel lief, die vind ik niet eng.
Maar dat is het ergste nog niet. Deze week ben ik naar de dierenarts geweest om een echo te laten maken van mijn hart. En daar kreeg ik slecht nieuws: ik heb HCM. Dat is een verdikking van de hartspier waaraan ik oit zal sterven.  Hoelang ik nog heb weet niemand. Het kan een jaar zijn, maar ook nog een paar jaar. Maar oud zal ik niet worden, dat is helaas bijna zeker.
En nu wil ik helemaal graag die persoon vinden die van mij wil houden. Iemand die begrijpt dat, ook al ben je ziek en word je minder oud, je toch liefde nodig hebt. In ruil daarvoor geef ik al mijn liefde en knuffels, en daarvan heb ik meer dan genoeg in voorraad.
Ik zal de rest van mijn leven medicijnen moeten slikken, de kosten daarvan zijn niet hoog, ongeveer 10 euro per maand en ik slik ze zonder tegenstribbelen.
Mag ik alsjeblieft bij u komen wonen? U zult er geen spijt van krijgen.

Liefs,
Anneke

Geplaatst op 01-12-2007
Luna
28

Lieve Luna,

Je was vanaf het begin de kleine gangmaakster hier in huis en toen je nieuwe baasjes je kwamen ophalen was het hier opeens zo stil. Maar je kunt je nu uitleven bij je nieuwe baasjes en je gaat lekker verwend worden, dat heb ik al gemerkt. Komt helemaal goed! Aandacht kom je zeker niet tekort. We zullen je missen en we wensen je veel plezier bij nieuwe baasjes.

Veel liefs, Sabrina

Geplaatst op 01-12-2007
Azrael
35

Azrael is gevonden in Neerhalen.

Update gastgezin:
Eind oktober werd Azrael bij mij gebracht. Een om te zien schattig rood katerje, maar volop blazend, bijtend en krabbend en oh, wat was hij bang en wantrouwend. Trillend van angst zat hij in de bench.

Inmiddels is hij een maandje bij ons en het gaat steeds beter met hem.
Hij kent goed de weg in huis en is op afstand toch wel heel nieuwsgierig.
Hij vond al snel een speelkameraadje in ons eigen katertje Sunny, die maar een paar weekjes ouder is. Door het volgen en nadoen van Sunny heeft hij leuk met wat speeltjes leren spelen en heeft hij ook een beetje vertrouwen in de mensen gekregen.
Bang voor al het onverwachte is hij nog steeds en bij het minst of geringste onraad verstopt hij zich dan ook snel. Zijn nieuwe baasje zal er echt wel tijd en energie in moeten steken om het vertrouwen van Azrael te winnen, maar als dat eenmaal gelukt is, dan verandert Azrael in een heerlijk knuffeldier, dat heel hard spint van genoegen als hij lekker tegen je aan op schoot ligt.

 

Geplaatst op 01-12-2007
Mamacita
117

Lieve mamacita, je bent mijn eerste opvangertje geweest.
Je hebt me veel geleerd. Anders tikte je me gewoon op de vingers.
Omdat het letterlijk was moest ik daar even aan wennen.maar je was ook bang en onzeker.
Ik heb je veel bijnamen gegeven afhankelijk van jou of mijn stemming.
Maar je bent gewoon een droppie die zo graag bij mij in de buurt was. En ik ook bij jou.
Je werd steeds vrijer en knuffeliger en elke ochtend was het feest.
We hadden samen een welkomstspelletje. Ik weet zeker dat Esther en de kinderen dit ook leuk gaan vinden.  Ik moest wel even glimlachen toen ik hoorde  dat ze konijnen hebben, gewoon rondhuppelend in de tuin.
Jij lieve bijzondere poes met ook zo'n een klein wipstaartje,
Ik hoop dat je vriendjes wordt me ze. Geniet van je leventje in Leiderdorp.
Jij bent hun nummer één daar en na zoveel omzwervingen heb je dat ook verdiend.
je opvangmama Tabitha

Reactie eigenaar:
Hi Tabitha,
Alvast even een kort verslagje over de bevindingen van Mamacita de eerste dagen in ons huis.
Na aankomst thuis, de reis ging voorspoedig, kwam ze gelijk uit de reistas en sprintte ze naar een hoekje in de keuken waar ze op het aanrechtblad ging zitten. Ze vond het duidelijk eng, die nieuwe ruimte. Ze was wel gelijk heel vriendelijk en liet ons uitgebreid aaien. De volgende ochtend zat ze in een kamertje boven op de vensterbank. Ook daar liet ze zich lekker aanhalen, maar ze kwam er niet spontaan vanaf. Na een paar uurtjes heb ik haar mee naar beneden genomen. Ze liet zich goed optillen al was het natuurlijk wel spannend. Beneden zijn we bij haar op de grond gaan zitten, met het mandje en eten en drinken erbij, want ze had nog niets op. Ze begon een beetje nieuwsgierig om zich heen te kijken en durfde, heel behoedzaam, wat rond te lopen. Ze vind het mateloos interessant om in de tuin te kijken, wij hebben een grote glazen pui over de hele breedte van het huis, want daar gebeurt wel wat. De konijnen lopen rond, vogeltjes in de tuin, de buren die door hun tuin lopen, allemaal beweging. Mandje in, mandje uit, wat drinken, onder de bank, en ja hoor, een kastje vlak bij het raam gevonden, waar ze goed kan zitten met uitzicht over tuin en huiskamer.
Ze durft nog niet vrij door het hele huis te lopen. Ze zit iedere ochtend in het kleine kamertje op de vensterbank (daar is ook de kattenbak). Ze is dan ’s nachts wel naar beneden geweest om wat te eten, want dat is wel op. Vanuit dat kamertje is ze wel naar de kamer ernaast gelopen en daar onder het bed gaan zitten. Maar verder op die verdieping of zelf de trap op naar boven of naar beneden heeft ze  nog niet gedaan. Als ik beneden ga zitten werken, til ik haar op en neem haar mee en zet haar in de huiskamer neer. Dan blijft ze ook wel beneden en kijkt wat rond en gaat ergens lekker zitten.
Je merkt dat ze heel behoedzaam beweegt. Voordag ze eet, drinkt of zich gaat wassen kijkt ze veel om zich heen alsof ze wilt checken of het wel veilig is. We praten veel tegen haar zodat ze ook aan onze stemmen kan wennen. Gisteren hebben we met ons gezin Sinterklaas gevierd met mijn schoonouders erbij en ondanks het feit dat het wat drukker was dan gewoon, bleef ze gewoon op het kastje in de huiskamer zitten kijken naar ons. Ze vluchtte niet weg naar boven.

Ik vind het voor een poesje met zo’n verleden niet slecht gaan. Ze is heel vriendelijk, laat zich graag aanhalen (ze heeft pas 2 keer een mep gegeven J) en heeft gisteren zelfs wat lekkers van mijn vinger gelikt. Ik denk zeker dat ze zich mettertijd prima thuis gaat voelen hier. Wij vinden het in ieder geval een schatje!  groetjes, Esther

Geplaatst op 01-12-2007
Wietze
09

Wietze ons klein manneke is naar Beverlo vertrokken. Hij mag gaan wonen in een jong gezinnetje waar hij zeker verwend gaat worden.
Na een moeilijke start is wietze uitgegroeid tot een mooi katertje. Met zijn mooie witte vacht en zijn groene ogen had hij meteen het hart gestolen van zijn nieuwe eigenaars. Hij krijgt in het nieuwe gezinnetje alle aandacht voor zich alleen. Na een poosje als je gewend bent staat er ook nog een tuin op je te wachten waar ook speelkameraadjes voor jouw vaak vertoeven.
We wensen je heel veel geluk het ga je goed lief manneke.
Je opvangmamma’s Ine en Rowena.

Geplaatst op 01-12-2007
Fenne en Becca
09

Fenne is samen met haar zusje geplaatst. Dat is natuurlijk super geluk hebben. Na een moeilijke start door erg ziek te zijn is dit natuurlijk fantastisch.
Ze gaan beide wonen in Maastricht bij een hele lieve mevrouw. Ze vond hen meteen mooi op de foto’s, onze sneeuwwitte dames.
Het zijn dan ook echte fotomodelletjes geworden. Fenne is nog een beetje angstig van vreemden, maar we weten zeker dat ze het heel gauw naar haar zin zal hebben in haar nieuwe gezinnetje.
Veel liefs van Ine en Rowena.

Geplaatst op 01-12-2007
Becca en Fenna
09

Becca is samen met haar zusje geplaatst. Dat is natuurlijk super geluk hebben. Na een moeilijke start door erg ziek te zijn is dit natuurlijk fantastisch.
Ze gaan beide wonen in Maastricht bij een hele lieve mevrouw. Ze vond hen meteen mooi op de foto’s onze sneeuwwitte dames.
Het zijn dan ook echte fotomodelletjes geworden. Becca is nog een beetje angstig van vreemden maar we weten zeker dat ze het heel gauw naar haar
zin zal hebben in haar nieuwe gezinnetje.
Veel liefs van Ine en Rowena.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg