Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2007 hebben 32 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-09-2007
Sanne en Fleur
115

Zo Sanneke, jij was me er één hoor.
Jouw opvangperiode bij mij was voor mij GENIETEN in hoofdletters.
Samen met je zusje Fleur kwam je een klein beetje verlegen binnen.
Maar die verlegenheid verdween als snel en je clowntjes-karakter kwam tevoorschijn.
Wat heb ik vaak de slappe lach gehad om jouw gekke capriolen.
Niks was jou te gek, hoe maffer ik deed, hoe leuker jij het vond.
Uren kon je spelen, met een balletje of een muis...nooit werd je moe.
En dan de badkamer-pret, je ging graag mee in de douche en kledderde alles onder met je natte voetjes.
En nu ben je verhuisd naar hele lieve mensen, Natasja en Sander, in Alphen aan de Rijn.
Je hebt 3 andere katten en 5 ratjes als nieuwe vriendjes, dus je hoeft je zeker niet te vervelen.
Ik mis je Muisje, maar ik ben heel blij dat jij je EIGEN thuis nu hebt!
Liefs en een aai over je zachte buikje,
Welmoed

Reactie eigenaar:
Leia (voorheen Sanne), je was eerst een paar dagen alleen bij ons en nog een beetje bang voor alle drukte van alles om je heen: 3 andere katten en een grote rattenkooi.
Na een dag of 3 begon je steeds meer op je gemak te voelen.
Je was wel nog ff alleen en dat deed mij toch wel pijn.
En daarom besloten Sander je baasje en ik om je zusje Fleur (nu Wonka) ook te adopteren.
En dat was eerst nog even wennen, maar na een paar uur dronken jullie samen melk en zag ik de rust uit jullie stralen.
Ik hoop dat jullie met véél plezier lang bij ons mogen blijven.
Groetjes Natasja en Sander

Geplaatst op 28-09-2007
Bigfoot
06

Lieve Bik,
Eindelijk is het dan zo ver. Je hebt er lang op moeten wachten, maar nu heb je je plaats in de zon.
Het is al een hele tijd geleden dat je uit ellendige omstandigheden van de straat werd geplukt.
Eerst werd je door Evi en Dirk opgevangen en daarna werd je door Francis en Juup liefdevol in hun huis opgenomen.  Zij hebben je zodanig `voorbewerkt` dat mijn taak om van jou een sociaal beestje te maken wel heel gemakkelijk werd.
Vanaf dag 1 klikte het. Je bleek een mooie, lieve knuffel te zijn. Wat schichtig, maar enorm lief en aaibaar.
Ondanks dat was er weinig belangstelling voor je. Tot Sylvia belde. En Josette schoof jou naar voren en deed een goed woordje voor je.
Sylvia maakt het niet uit dat je hartproblemen hebt en iedere dag medicijnen moet slikken.  Je mag bij haar oud worden Bik. En Francis had gelijk toen ze zei dat jij een van die katten bent die je bij blijven.
Nog een keer pak ik je op en knuffel je, wang tegen wang, en dan laat ik je los.
Uit het oog lieve Bikkie, maar niet uit het hart. Nooit.
Veel Liefs,
Han en Steef

Reactie eigenaar:
Hallo lieve mensen van zwerfkat,
Zoals gevraagd even een berichtje vanuit Brunssum over Bigfoot.
Bigfoot heeft een nieuwe naam gekregen en heet nu Benny. Maar ik hoef hem bijna nooit te roepen, waar ik ben, is hij en anders bevindt hij zich op een van zijn lievelingsplekjes ( bed , bank of footstool).
Ik had nooit gedacht dat hij zich in de twee weken zo snel thuis zou voelen bij mij, maar dat is ondertussen wel gebeurd. Hij rent als ik naar huis kom van de bank, via de trap naar het bed, in de hoop dat ik me meteen naar een van die plekken begeef, om hem uitgebreid te kunnen knuffelen.
De eerste twee dagen heeft hij zich op verschillende plaatsen verstopt, maar kwam op dag 3 heel stoer en macho bij de badkamerdeur staan kijken wat ik aan het doen was. Vanaf die dag is het alleen maar bergop gegaan. Tussendoor heeft hij wel nog even hele erge diarree gehad, maar dankzij wondereten van de Duitse dierenspeciaalzaak, was hij er de volgende dag alweer vanaf.
Hij staat ondertussen
Geplaatst op 28-09-2007
Lilo
28

Toen je bij mij in de opvang kwam was je nog maar een klein hoopje van net 4 weekjes oud. En nu ben je alweer zo hard gegroeid dat je naar je nieuwe baasje mag.
Wat zal ik je missen, want je was echt een ontzettende knuffelkont. Het liefste lag je de hele dag bij mij op schoot om geknuffeld geworden en je bleef maar kopjes geven aan alles en iedereen. Ook de hond kreeg iedere dag een kopje van je.
Het is nu een stukje rustiger geworden zonder al je geknuffel.
Maar ik weet zeker dat je het heel erg naar je zin zal krijgen bij je nieuwe baasjes en dat je daar de rest van je leven lekker kunt genieten en ontzettend veel geknuffeld zal worden en lekker kan spelen met je nieuwe vriendje.
Tot ziens Lilo je hebt je vaste plekje gevonden.
Liefs Sabrina

Geplaatst op 24-09-2007
DeeDee en Dexter
34

De dag was gekomen dat Tom , Inge en de kinderen jullie kwamen ophalen.
Het was al een keertje uitgesteld van wege een klein gezondheidsprobleempje van Dexter, maar nu was het dan toch echt zover.
Ik mis jullie meer dan ik had gedacht, vooral mijn "zorgenkindje" Dexter. Door de vele aandacht voor jou heb jij toch een speciaal plekje in mijn hart.
Lieve DeeDee en Dexter , toen jullie gisteravond werden opgehaald heb ik toch wel stiekum een traantje moeten wegpinken.
Maar vanmorgen kwam er al een telefoontje van Inge dat alles prima was en dat jullie al flink aan het ravotten waren.
Ik weet dat jullie bij je nieuwe baasjes een fijn leven tegemoet gaan en erg verwend worden met lekker eten en heel veel speeltjes.
DeeDee en Dexter, het ga jullie goed en ik kom zeker binnenkort een keertje naar Lommel om  mijn lieve knuffelbeestjes te bezoeken.

Reactie eigenaar:
24 september 2007: Enkele weken vol ongeduld werden eindelijk beloond.
We kregen bericht van Suzy dat we onze poesjes  mochten komen halen.
Dexter was weer helemaal hersteld en dus waren ze allebei klaar om de verhuis van Maastricht naar Lommel aan te vatten. Het kon eigenlijk voor de kinderen, maar ook voor ons niet snel genoeg gaan, dus reden we diezelfde avond nog naar Maastricht om DeeDee en Dexter te gaan halen.
En toch hadden we een beetje gemengde gevoelens. Voor ons zou het een groot feest zijn om de poesjes in ons midden te hebben, maar voor Suzy was het een afscheid van haar
Geplaatst op 24-09-2007
Dexter en DeeDee
34

De dag was gekomen dat Tom , Inge en de kinderen jullie kwamen ophalen.
Het was al een keertje uitgesteld van wege een klein gezondheidsprobleempje van Dexter, maar nu was het dan toch echt zover.
Ik mis jullie meer dan ik had gedacht, vooral mijn "zorgenkindje" Dexter. Door de vele aandacht voor jou heb jij toch een speciaal plekje in mijn hart.
Lieve DeeDee en Dexter , toen jullie gisteravond werden opgehaald heb ik toch wel stiekum een traantje moeten wegpinken.
Maar vanmorgen kwam er al een telefoontje van Inge dat alles prima was en dat jullie al flink aan het ravotten waren.
Ik weet dat jullie bij je nieuwe baasjes een fijn leven tegemoet gaan en erg verwend worden met lekker eten en heel veel speeltjes.
DeeDee en Dexter, het ga jullie goed en ik kom zeker binnenkort een keertje naar Lommel om  mijn lieve knuffelbeestjes te bezoeken.

Geplaatst op 23-09-2007
Charlie en Pino
122

Schattigste, mooiste, grappigste, pluizigste, allerallerallerliefste Charlie.
5 weekjes oud, paar centimeter hoog, 1 ziek oogje, 1 oogje wat niet eens zichtbaar was achter al die etter en korsten in jouw oogkastje, mager, vlooien, wormpjes, verkoudheid, kortom; je kwam binnen als een dramatisch hoopje kitten. Ik wist niet waar ik moest beginnen.
Langzaamaan herstelde het ene na het andere. Je vacht begon mooi te glanzen, je gewicht nam toe en je verkoudheid nam af.
Jouw oogje baarde me echter grote zorgen. Jouw eerste bezoek aan de dierenarts leerde ons al snel dat je je oogje zou gaan verliezen.
Maar liefje, het zou beter voor je zijn, want zo'n ziek oogje zou heel moei
lijk te genezen zijn.
Maar Charlie, je keek me op weg naar huis aan met je zielige kopje en toen wist ik; "wij samen gaan dat oogje redden, wat er ook voor nodig is"! En liefje, het lukte!
De ene na de andere tube zalf ging in dat oogje en liefje, ik excuseerde me elke keer weer, want ik weet hoe vreselijk je die behandeling vond.
Die intensieve zorg zorgde er niet alleen voor dat je oogje beetje bij beetje vooruit ging, maar ook voor een innige band tussen ons.
Je week geen moment van mijn zijde, waar ik was, was jij ook. Wat heb ik genoten van onze tijd samen. Je bent zo'n lief beestje, ik kan het niet vaak genoeg zeggen.
Spelen met je broertjes en zusjes deed je het liefst, maar een voor een verdwenen ze, op weg naar hun nieuwe baasjes. Jij bleef alleen achter.
Dit zorgde voor een nog hechtere band tussen ons tweeën. Ik genoot ervan om je op schoot en naast me op bed te horen spinnen.
Helaas liep er iemand anders rond bij ons thuis die dat schattige, lieve en aandoenlijke karakter van jou niet kon waarderen. Wat met negeren begon,
eindigde met flinke meppen op je hoofdje. Ik had zo ontzettend met je te doen, want het enige wat je van haar wilde was aandacht. Jij zag haar als jouw speelkameraadje en trok erg naar haar toe, zeker nadat je nog als enige overbleef.
Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Het was een moeilijke beslissing want je hoorde bij mij te blijven tot het bittere eind, totdat wij samen een gepast baasje voor je hadden gevonden, maar ik besefte ook dat het geen houdbare situatie meer was. Niet voor mijn eigen kat Luna, die duidelijk niet happy in haar vel zat, maar zeker ook niet voor jou.
Zo kwam het dat ik je naar Kim bracht, waar je meteen  liefdevol werd opgevangen door haar en jouw soortgenootjes. Dit maakte de stap iets minder moeilijk. Met een brok in mn keel liet ik je achter, maar wel met een gerust hart, want ik zag dat je goed terecht kwam.
Deze week kwam het goede nieuws! Jouw nieuwe vriendje Pino en jij mochten samen naar een nieuw huisje. Fantastisch lieverd! Ben zo blij voor je.
Kim vertelde me over je nieuwe baasjes, hoe leuk ze zijn en hoe goed het klikte tussen jullie. Hier eindigt jouw reis liefje, hier mag jij blijven.
Onze momenten samen zal ik nooit vergeten liefje, ik koester ze in mn hart.
Dag liefje, dat schaje, het ga je goed bij je nieuwe baasje.
Voor altijd in mijn hart,
Liefs Romy

Lieve Charlie,
Je bent maar een weekje bij mij in de opvang geweest, maar je bent een heerlijk knuffelkatertje.
Zodra ik op de bank zat kwam je erbij, lekker languit op schoot en dan dat motortje aan en genieten.
Ook jij voelde je volledig vertrouwd bij Jorid. Languit op je rug liet je je kroelen bij haar op schoot.
Samen met Pino ga je een nieuw avontuur tegenmoet, dus je bent niet helemaal alleen. En er loopt af en toe ook nog een buurkat naar binnen die van jou leeftijd is dus daar kun je heerlijk mee spelen en stoeien, knul.
Je gaat het geweldig krijgen!
Veel liefs van Kim


Reactie eigenaar:
Dag lieve Kim,
We veronderstellen dat je benieuwd bent naar hoe Charlie en Miles het maken hier in ons nederige stulpje :) 
Wel, gisteren waren ze allebei nogal nerveus door het verhuizen, dat merkten we wel. In de auto hebben we ze zo goed mogelijk proberen te troosten, maar vooral Charlie had moeite met de kleine ruimte waar hij 20 minuten in moest zitten.
Eens thuis hebben ze, zoals elke kat dat doet, iedere kamer tot in de kleinste hoekjes bestudeerd. Ze waren op hun hoede en redelijk stil, een beetje stressy, maar we merkten snel dat vooral Charlie een grote speelvogel is.
Ook al is Miles nog jong, we zien toch een groot verschil in beide karakters.
Vorige nacht hebben ze bij ons op de kamer gelegen, in bed. Dat zinde hen blijkbaar wel, maar voor ons was het niet alles :)  We werden dikwijls wakker, maar 't zijn echt schatjes. 
Miles is inderdaad heel voorzichtig, een echte hartenbreker.  Charlie is de grote loebas.  Hij wordt duidelijk de chef in huis, maar of ie dat al beseft weten we niet :)
Miles heeft zijn vast stekje gevonden in de krabpaal en Charlie ligt zowat overal, maar toch het liefst op de zetel of op onze schoot of... op de tafel.
Charlie heeft trouwens al kennis gemaakt met Musti, de kat van de buren. Het glas van de deur was het enige dat hen scheidde, maar we hopen dat we vanaf volgende week Musti terug mogen verwelkomen. Ik denk eerlijk gezegd dat hij en Charlie het goed met elkaar zullen vinden omdat ze allebei heel speels zijn.
Ondertussen genieten we volop van onze nieuwe huisgenoten. Ik ben enorm blij dat de stress van hun schoudertjes is gevallen. Je merkt dat fel aan hun gedrag.  Ze zijn meer op hun gemak, laten zich sneller pakken en maken minder ruzie. Heerlijk :)
Hopelijk tot snel en een lieve knuffelpoot van Charlie en Miles :)
Liefs, Jorid & Carlos.

Foto bij eigenaar gemaakt:

Geplaatst op 23-09-2007
Chanel en Coco
20

Lieve knuffelmeisjes,
Daar waren jullie dan, ons eerste nestje in de opvang. Nog zo klein, en
zo schattig! Het groeien ging maar langzaam, hoe goed jullie ook aten.
Daardoor hebben wij stiekem wel wat langer van jullie kunnen genieten.
Want dat deden we, met volle teugen! Heerlijk dat kittengeweld in huis,
hoe jullie zonder angst bovenop onze eigen katten sprongen. En er daarna
lekker tegenaan lagen te slapen. Of bij ons op schoot... En knorren
maar! Wat hebben jullie ons verliefd gemaakt.
Cocoloco, die zo goed kon laten horen wat ze wilde. Ik heb honger, mauw!
Ik wil uit de bench, mauw! Ik wil knuffelen, mauw! Beetje bangig bij het
onbekende, maar eenmaal gewend een heerlijk vrij meisje. Coco is
verhuisd naar Brunssum, waar ook een hondje woont. Daar zal ze vast veel
mee gaan knuffelen.
En Chanellebel. Lief prinsesje. Zo lief. Zo makkelijk. Zo rustig. Zo
vrij. Zij heeft haar gouden mandje helemaal in Utrecht gevonden!
Maar nu is het wel erg rustig in huis... Lieve meissies wat missen we
jullie al! En wat zullen we nog vaak aan jullie terug denken. Denken
jullie ook nog eens aan ons? Het ga jullie goed...
Dikke knuffel van opvangmama Krystel en opvangpapa Jonny. En natuurlijk
een lik over jullie koppie van jullie vier poezenvriendjes hier!/


 

Geplaatst op 23-09-2007
Pino en Charlie
122

Mijn lieve kleine schattige Pino...
Met veel moeite heb ik vanmiddag afscheid van je genomen.
Alle opvangkatjes die binnen komen zijn leuk natuurlijk, maar soms komt er eentje waar je op slag verliefd op bent. En zo eentje was jij.
Vanaf het eerste moment wist ik dat ik het moeilijk kreeg om jou te laten gaan en ik zou je ook alleen laten gaan als ik zeker wist dat je een geweldig nieuw thuis zou krijgen. En dat heb je zeker gevonden.
Je hebt een hele tijd bij Jorid op schoot liggen kroelen en knuffelen, dus ik zag dat je je veilig en vertrouwd voelde bij haar. Dat maakte het voor mij wat makkelijker om je te laten gaan, maar toch heb ik even een traantje gelaten toen je weg was.
Je was echt een heerlijk katertje, altijd lekker kroelen bij mij op schoot of spelen met Dolly. En zelfs Lola, die normaal niet veel van die opvangkittens moet hebben, beschermde jou. Als Dolly of later Charlie wat te hard of ruw met je speelde en je piepte, kwam Lola aangerend en maakte de rest even goed duidelijk dat ze wat voorzichtiger met jou moesten doen omdat je kleiner was. :-)
Wat zal ik je missen, klein ventje van me.
Samen met Charlie ga je een nieuw avontuur tegenmoet. En als Charlie wat te ruw met je speelt dan zullen je nieuwe baasjes je wel helpen om onder die grote pootjes uit te komen hoor, nu Lola dat niet meer kan doen. Maak je maar niet ongerust.
Ik mis je schat, maar het gaat je goed, zeker weten.
Dikke kus van Kim en een pootje van je vriendin Dolly en je 'surogaatmoeder' Lola.

Foto bij eigenaar gemaakt:

Geplaatst op 23-09-2007
Iris en Muisje
33

Zondag 23 september was een grote dag voor Iris & Muis.
Eerst moesten ze nog een reis ondergaan naar Brabant.
Gelukkig gingen ze naar een familielid dus zien we ze nog vaak.
Ze waren goed aangekomen en hadden zich lief gedragen in de auto.
En ze speelde 's avonds al heel leuk met de andere 2 volwassen katten.
Wij wensen onze opvangkatjes veel geluk op de boerderij!
Opvangmama Pia

Geplaatst op 23-09-2007
Muisje en Iris
33

Zondag 23 september was een grote dag voor Iris & Muis.
Eerst moesten ze nog een reis ondergaan naar Brabant.
Gelukkig gingen ze naar een familielid dus zien we ze nog vaak.
Ze waren goed aangekomen en hadden zich lief gedragen in de auto.
En ze speelde 's avonds al heel leuk met de andere 2 volwassen katten.
Wij wensen onze opvangkatjes veel geluk op de boerderij!
Opvangmama Pia

Geplaatst op 22-09-2007
Coco en Chanel
20

Lieve knuffelmeisjes,
Daar waren jullie dan, ons eerste nestje in de opvang. Nog zo klein, en
zo schattig! Het groeien ging maar langzaam, hoe goed jullie ook aten.
Daardoor hebben wij stiekem wel wat langer van jullie kunnen genieten.
Want dat deden we, met volle teugen! Heerlijk dat kittengeweld in huis,
hoe jullie zonder angst bovenop onze eigen katten sprongen. En er daarna
lekker tegenaan lagen te slapen. Of bij ons op schoot... En knorren
maar! Wat hebben jullie ons verliefd gemaakt.
Cocoloco, die zo goed kon laten horen wat ze wilde. Ik heb honger, mauw!
Ik wil uit de bench, mauw! Ik wil knuffelen, mauw! Beetje bangig bij het
onbekende, maar eenmaal gewend een heerlijk vrij meisje. Coco is
verhuisd naar Brunssum, waar ook een hondje woont. Daar zal ze vast veel
mee gaan knuffelen.
En Chanellebel. Lief prinsesje. Zo lief. Zo makkelijk. Zo rustig. Zo vrij. Zij heeft haar gouden mandje helemaal in Utrecht gevonden!Maar nu is het wel erg rustig in huis... Lieve meissies wat missen we jullie al! En wat zullen we nog vaak aan jullie terug denken. Denken  jullie ook nog eens aan ons? Het ga jullie goed...

Dikke knuffel van opvangmama Krystel en opvangpapa Jonny. En natuurlijk
een lik over jullie koppie van jullie vier poezenvriendjes hier!/


 

Geplaatst op 22-09-2007
Junior
108

Reactie eigenaar:
Het gaat goed met Junior.
Hij is alweer groter geworden, hij eet en drinkt goed en hij heeft dikke pret met Mozes. Het begin was inderdaad nog wat stroef, maar nu gaat het stukken beter.
Ze rennen lekker achter elkaar aan en Junior bijt soms wel erg hard in Moos zijn oor, dan hoor je Moos wel kermen.
Ook heeft Junior nog een zuigreflex, daar komt hij denk ik nooit meer vanaf, maar dat geeft niet, want mijn eerste kat had het ook.
Goed weekend en tot horens.

Geplaatst op 19-09-2007
George
32

George de 3de, van het nestje van vijf, die vertrekt...
We zullen hem echt missen, ons klein zwart spookje.

Het ga je goed, kleine rakker, je was altijd zo moedig en nieuwsgierig, soms zo zot en wild, maar als we ergens gingen zitten, dan was je daar om op onze schoot te kruipen en eens lekker te knuffelen.
Onze eigen kat, Winky, vond je na een tijd een echte speelkameraad, dan moesten we echt lachen, als jullie tweetjes door het huis kwamen geraasd!! Die zal je wel zoeken, de komende dagen.
We zijn er zeker van dat je een geweldig nieuw thuis gaat krijgen, helemaal in Ninove, met 3 andere katten, dus je zult je daar zeker niet vervelen. En je nieuwe baasjes leken ook heel vriendelijk en aardig, dus dat zal wel goed meevallen allemaal!
Dag zwarte George, we zullen je niet snel vergeten, ook al was je maar een 40 dagen in ons leven.
Onthaalmama Dora.

Geplaatst op 17-09-2007
Igor, Jerommeke en Nina
109

Lieve Nina, Jerommeke en Igor,
Wat ben ik blij dat jullie saampjes zijn geplaatst: Mama met haar 2 knulletjes!
Laat ik met jou beginnen, lieve mama.
Ik heb jou zelf weggehaald uit een schrijnende situatie. Je leefde tussen een grote groep katten en elk jaar gaf je weer het leven aan vele kindjes.
We hadden gehoord dat er steeds weer een gruwelijk einde werd gemaakt aan het leven van jouw kindjes en we moesten ingrijpen nu je weer net het leven had geschonken aan 3 schone kindjes.
Met tranen in mijn ogen vertrok ik daar met jou en je kindjes en nam je mee naar huis. Tranen van opluchting; jij en je kindjes waren veilig. Maar ook tranen van gruwel en verdriet over de situatie waar ik je uit haalde en welk lot je kindjes bespaard is gebleven....
Je hebt je kindjes geweldig verzorgd. Je bent de beste mama van de hele wereld!
Ik kon tijden vol ontroering naar jullie kijken: hoe geduldig je met ze omging, hoe liefdevol je ze verzorgde, hoe je ze tegenhield met je poot als ze dreigden af te dwalen, hoe je ze hele verhalen vertelde. Prachtig!
Ik denk dat ze je alle drie even lief waren. Maar je had absoluut 1 lievelingetje: Igor. Je hield een extra oogje op hem en ik zag dat hij net een streepje voor had bij jou.

Igor had dat goed door, he klein verwend jochie? Je mocht net iets meer bij mama dan je broer en zusje. Je kreeg het beste plekje om te drinken en een extra lange wasbeurt. En om mama's aandacht te trekken, hoefde je maar een klein gilletje te slaken. Dat deed je dan ook regelmatig, grote lol had je erin!
Je was nergens bang voor, met mama als beschermengel.
Je was dol op de aandacht van je moeder en gaf haar er veel liefde voor terug.
Je was eigelijk altijd vrolijk, altijd wel in voor een gekke stunt.
Yasmientje omver duwen of stoeien met Jerom.

Jerom won dan wel meestal maar das niet zo gek, he dikkie? O nee, dat mocht ik niet zeggen. Het zijn je spierballetjes die je tot zo'n potig kereltje maken! Flinke spierballetjes heb je, waar je heel wat kittenkwaad mee hebt uitgehaald.
Je probeerde dan heel stoer te kijken, maar helaas: dat lukte nooit. Je hebt een veel te zachte blik voor een macho-mannetje als jij.
Ik moest vaak lachen als ik je bezig zag. En als je schrok? Er kwam bezoek? Flits, dan was je weg. Onze held op sokken!

Ik heb vreselijk genoten van jullie. Jullie waren zo'n gezellige familie!
Jullie zijn met z'n drietjes verhuisd naar jullie nieuwe thuisje in Kerkrade, waar jullie het hardstikke goed krijgen.
Ik mis jullie erg en koester mijn herinneringen aan jullie diep.
Dag liefjes van me, het ga jullie goed....
Drie hele dikke kussen, jullie opvangmama Els

Reactie eigenaar:
Hallo Els,
Het gaat hartstikke goed hier met Nina, Igor en Jerom.
We hebben overigens definitief besloten om deze namen te houden.
Toen we gister thuis kwamen hebben we ze apart op een kamer gezet. De kooitjes open gemaakt en Nina kwam er als eerste uit, even daarna Igor en als laatste Jerom.
Toen hebben ze rustig wat rondgesnuffeld, en tot onze verbazing liep Jerom wat verder weg bij Nina en ging hij op de krabpaal zitten.
We hadden gedacht dat Igor als eerste weg zou gaan bij haar, omdat hij normaal wat gedurfder is als Jerom.
Op een gegeven moment kwamen Nina en Igor ook wat dichter bij ons. En we konden ze rustig aaien, Nina begon te spinnen, echt heel lief.
Ze hebben gelukkig ook al gegeten en gedronken.
Uiteraard houden we ze nog apart van de andere katten.
Toen ik vanmorgen opstond, lag Igor onder in de nieuwe krabpaal en Jerom en Nina zaten bovenop de krabpaal. Ik zal je binnenkort wat foto's sturen.
Ik heb gisteravond nog vaak aan je gedacht, want ik vond het echt sneu dat ze bij jou weg moesten.
Maar je hoeft je geen zorgen te maken: ze zijn hier echt goed terecht gekomen.
Els, ik hou je regelmatig op de hoogte, en ik wil je nog eens bedanken voor de goede zorgen van Nina, Igor en Jerom.
Ik hoop dat je in de toekomst ook veel succes zal hebben met andere dieren die je weer gaat opvangen.
Groetjes Wendy

Geplaatst op 17-09-2007
Jerommeke, Igor en Nina
109

Lieve Nina, Jerommeke en Igor,
Wat ben ik blij dat jullie saampjes zijn geplaatst: Mama met haar 2 knulletjes!
Laat ik met jou beginnen, lieve mama.
Ik heb jou zelf weggehaald uit een schrijnende situatie. Je leefde tussen een grote groep katten en elk jaar gaf je weer het leven aan vele kindjes.
We hadden gehoord dat er steeds weer een gruwelijk einde werd gemaakt aan het leven van jouw kindjes en we moesten ingrijpen nu je weer net het leven had geschonken aan 3 schone kindjes.
Met tranen in mijn ogen vertrok ik daar met jou en je kindjes en nam je mee naar huis. Tranen van opluchting; jij en je kindjes waren veilig. Maar ook tranen van gruwel en verdriet over de situatie waar ik je uit haalde en welk lot je kindjes bespaard is gebleven....
Je hebt je kindjes geweldig verzorgd. Je bent de beste mama van de hele wereld!
Ik kon tijden vol ontroering naar jullie kijken: hoe geduldig je met ze omging, hoe liefdevol je ze verzorgde, hoe je ze tegenhield met je poot als ze dreigden af te dwalen, hoe je ze hele verhalen vertelde. Prachtig!
Ik denk dat ze je alle drie even lief waren. Maar je had absoluut 1 lievelingetje: Igor. Je hield een extra oogje op hem en ik zag dat hij net een streepje voor had bij jou.

Igor had dat goed door, he klein verwend jochie? Je mocht net iets meer bij mama dan je broer en zusje. Je kreeg het beste plekje om te drinken en een extra lange wasbeurt. En om mama's aandacht te trekken, hoefde je maar een klein gilletje te slaken. Dat deed je dan ook regelmatig, grote lol had je erin!
Je was nergens bang voor, met mama als beschermengel.
Je was dol op de aandacht van je moeder en gaf haar er veel liefde voor terug.
Je was eigelijk altijd vrolijk, altijd wel in voor een gekke stunt.
Yasmientje omver duwen of stoeien met Jerom.

Jerom won dan wel meestal maar das niet zo gek, he dikkie? O nee, dat mocht ik niet zeggen. Het zijn je spierballetjes die je tot zo'n potig kereltje maken! Flinke spierballetjes heb je, waar je heel wat kittenkwaad mee hebt uitgehaald.
Je probeerde dan heel stoer te kijken, maar helaas: dat lukte nooit. Je hebt een veel te zachte blik voor een macho-mannetje als jij.
Ik moest vaak lachen als ik je bezig zag. En als je schrok? Er kwam bezoek? Flits, dan was je weg. Onze held op sokken!

Ik heb vreselijk genoten van jullie. Jullie waren zo'n gezellige familie!
Jullie zijn met z'n drietjes verhuisd naar jullie nieuwe thuisje in Kerkrade, waar jullie het hardstikke goed krijgen.
Ik mis jullie erg en koester mijn herinneringen aan jullie diep.
Dag liefjes van me, het ga jullie goed....
Drie hele dikke kussen, jullie opvangmama Els

Geplaatst op 17-09-2007
Nina, Igor en Jerommeke
109

Lieve Nina, Jerommeke en Igor,
Wat ben ik blij dat jullie saampjes zijn geplaatst: Mama met haar 2 knulletjes!
Laat ik met jou beginnen, lieve mama.
Ik heb jou zelf weggehaald uit een schrijnende situatie. Je leefde tussen een grote groep katten en elk jaar gaf je weer het leven aan vele kindjes.
We hadden gehoord dat er steeds weer een gruwelijk einde werd gemaakt aan het leven van jouw kindjes en we moesten ingrijpen nu je weer net het leven had geschonken aan 3 schone kindjes.
Met tranen in mijn ogen vertrok ik daar met jou en je kindjes en nam je mee naar huis. Tranen van opluchting; jij en je kindjes waren veilig. Maar ook tranen van gruwel en verdriet over de situatie waar ik je uit haalde en welk lot je kindjes bespaard is gebleven....
Je hebt je kindjes geweldig verzorgd. Je bent de beste mama van de hele wereld!
Ik kon tijden vol ontroering naar jullie kijken: hoe geduldig je met ze omging, hoe liefdevol je ze verzorgde, hoe je ze tegenhield met je poot als ze dreigden af te dwalen, hoe je ze hele verhalen vertelde. Prachtig!
Ik denk dat ze je alle drie even lief waren. Maar je had absoluut 1 lievelingetje: Igor. Je hield een extra oogje op hem en ik zag dat hij net een streepje voor had bij jou.

Igor had dat goed door, he klein verwend jochie? Je mocht net iets meer bij mama dan je broer en zusje. Je kreeg het beste plekje om te drinken en een extra lange wasbeurt. En om mama's aandacht te trekken, hoefde je maar een klein gilletje te slaken. Dat deed je dan ook regelmatig, grote lol had je erin!
Je was nergens bang voor, met mama als beschermengel.
Je was dol op de aandacht van je moeder en gaf haar er veel liefde voor terug.
Je was eigelijk altijd vrolijk, altijd wel in voor een gekke stunt.
Yasmientje omver duwen of stoeien met Jerom.

Jerom won dan wel meestal maar das niet zo gek, he dikkie? O nee, dat mocht ik niet zeggen. Het zijn je spierballetjes die je tot zo'n potig kereltje maken! Flinke spierballetjes heb je, waar je heel wat kittenkwaad mee hebt uitgehaald.
Je probeerde dan heel stoer te kijken, maar helaas: dat lukte nooit. Je hebt een veel te zachte blik voor een macho-mannetje als jij.
Ik moest vaak lachen als ik je bezig zag. En als je schrok? Er kwam bezoek? Flits, dan was je weg. Onze held op sokken!

Ik heb vreselijk genoten van jullie. Jullie waren zo'n gezellige familie!
Jullie zijn met z'n drietjes verhuisd naar jullie nieuwe thuisje in Kerkrade, waar jullie het hardstikke goed krijgen.
Ik mis jullie erg en koester mijn herinneringen aan jullie diep.
Dag liefjes van me, het ga jullie goed....
Drie hele dikke kussen, jullie opvangmama Els

Geplaatst op 16-09-2007
Batje en Binky
110

Dit nestje werd gevonden in Moorslede, West-Vlaanderen.
Vier kleine katjes....en geen enkele organisatie in de regio ontfermde zich over hen. De meldster zoch naarstig naar een oplossing en reed 3 uur om de kleintjes bij ons binnen te brengen.

Update gastgezin:
Hallo lieve mensen,
Ik zit hier nu al een tijdje bij mijn opvangmama, mijn broertjes en mijn zusje zijn inmiddels al geplaatst.
Ik begrijp niet waarom nog niemand op me gevallen is, ik ben heeeeel erg lief en aanhankelijk. Als ik mijn opvangmama zie, dan gaat mijn spinmachientje op volle toeren draaien. Daarnaast kan ik ook apporteren met mijn groene muisje.. Wil jij dat eens komen bekijken, dan kan dat natuurlijk!

Voor het overzicht: mijn c.v. bijgevoegd!|

Naam:                      Batje
Adres:                       Opvanggezin 110 in Hoensbroek
Telefoonnummer:  (0031)(0)6-27301673
E-mail:                     Kattenbemiddeling@zwerfkat.com
Burgerlijke staat:   Samenwonend (met vier andere katten en twee
                                  menspersonen)
Leeftijd:                   3 maanden
Nationaliteit:          Belgisch (van oorsprong uit West Vlaanderen)
Opleiding:            - Zindelijkheidstraining (2007, diploma behaald)
                               - Apporteren (2007, diploma behaald)
                              -  Nagels scherpen aan krabpaal (2007, diploma behaald)  
Cursus:                  Hoe houd ik mijn vacht zacht en schoon (2007, met lof behaald)
Werkervaring:        Opvangkitten bij VZW Zwerfkat in Nood II, 2007-heden
Competenties:       Lief, aanhankelijk, knuffelig. Ik ben een echtGeplaatst op 16-09-2007
Binky en Batje
110

Lieve Binky,
Eindelijk een eigen baasje!
Jij hebt een paar weekjes bij ons in de opvang gezeten toen je binnenkwam. We zijn daarna op vakantie gegaan en toen ben je verhuisd naar Janine. Toch wil ik nog graag een afscheidsverhaaltje voor je schrijven. Jij bent namelijk heel speciaal.
Toen je binnenkwam, kroop je helemaal achterin de bench. Je vond alles eng.
Helaas had jij het meest last van je oogjes, dus moest ik je steeds plagen met zalf.
Na een paar daagjes heb ik jullie toch maar laten rondrennen op het kamertje. Ik kreeg langzamerhand het idee dat je daar alleen maar heel depressief van werd. Je leefde inderdaad helemaal op toen je mocht rondrennen. Het was alleen altijd even uitkienen om je te pakken te krijgen, maar het lukte wel!
Na een tijdje begon je zelfs te spinnen als ik je meenam naar de badkamer om je oogjes te verzorgen. Je kroop dan fijn tegen me aan. En toen je eindelijk beter was, kroop je uit je zelf bij me op schoot. En toen kon je er ook geen genoeg van krijgen. Je motortje ging dan heel hard aan.
Je zult het nu wel even moeilijk hebben ventje, jij hebt even tijd nodig om te wennen.
Maar je bent fijn samen geplaatst met Batje. Ik hoop dat je je daar een beetje aan kunt optrekken. Wij zullen jou in ieder geval niet vergeten. Zet 'm op ventje!
Een hele dikke knuffel van je eerste opvangpapa en -mama Rob en Chantal

Geplaatst op 16-09-2007
Yasmine
109

Lieve Yasmientje,
Als eerste van de familie ben jij vertrokken naar je nieuwe thuisje.
Op weg naar het grote avontuur, zonder je mama en grote broertjes.
Ik had er alle vertrouwen in, want jij bent een verschrikkelijk dapper meisje.
Jij liet je niet kisten door die 2 grote broers van je; je vocht voor je prakkie!
Tijdens het stoeien kregen ze een mooie rechtse van je en ze moesten zich niet vergissen  in jouw acrobatische kunstjes, waarmee je ze mooi tuk had!
Meisje, je bent me d'r eentje! Met je brutale blikje, bluf je iedereen af!
Daar kon Jerommeke, die 2 keer zo groot was als jij, zelfs niet tegen op!
Maar, ik wist ook dat je een gevoelig meisje bent.
Je zou je wel redden, maar ik vermoedde wel dat je eventjes tijd nodig zou hebben. Je was immers nog nooit zonder je mama én je grote broers geweest.
Ik ben je zelf gaan brengen met de auto en onderweg mieuwde je aan één stuk door. Je vond het reuze spannend (en ik ook).
Eenmaal aangekomen in je nieuwe thuisje, was je even de weg kwijt. Je bleef mieuwen en rondlopen. Je vond het een beetje eng en zocht mij, als enige vertrouwde factor, steeds op.
Maar in een half uurtje bouwde je steeds meer vertrouwen op. Langzaam ging je steeds verder verkennen en ineens, daar was 'ie dan: je paardje-in-galop-actiemomentje!!
Met een gerust hart heb ik je achtergelaten. Niet in de laatste plaats omdat ik je nieuwe 'baasjes' ken en weet hoe groot hun kattenhart is.
Han en Steef zijn zelf opvanggezin en ik denk dat je het gewoon niet beter had kunnen treffen! Maar ik mis je wel hoor, kleine Mientje.
Ik heb beloofd dat ik je gauw kom opzoeken, m'n klein stoer, lief meisje!
Tot gauw liefie....
Een hele dikke kus, je opvangmama Els

Reactie eigenaar:
Hoi Els,
Toen je weg was ging ik op de grond zitten. Ze kroop bij me op schoot en heeft even op mijn vingers zitten kluiven, maar viel toen meteen in slaap.
Ze is de nacht goed doorgekomen, maar heeft gisteren en vanmorgen niet geweldig gegeten.
Vanaf vanmiddag  gaat dat echter een stuk beter en ze drinkt ook goed.
Ik had ook de indruk dat ze je gisteren wat miste, want ze heeft een tijdje liggen piepen. Ook dat gaat nu echter een stuk beter.
Ze springt zo boven op die krabpaal die toch zo´n halve meter hoog is en rent in gallop over de zolder. Alles verloopt dus naar wens.
Groetjes en een kopje van Yasmientje,
Han en Steef

Geplaatst op 14-09-2007
Mupke
24

Mooi, lief, Mupke van me,
Oooh wat was je toch bang zo schuw, je vondt ons mensen maar niks. Maar opeens kwam er een klik en je sloeg om als een blad in de wind.
Net geen drie maanden was je bij me. De laatste maand ben je gaan genieten en het leek wel of je de schade van de maanden ervoor wou inhalen.
Kopjes-likjes-strelen-spinnen, alles werd uit de kast gehaald om mijn aandacht te krijgen het lukte heel goed.
Ik had je al in mijn hart gesloten, op het einde had je het gestolen.
Wat ben ik blij en aangenaam verrast toen je zo veranderde, want toen wist ik dat het met je goed zou komen. En ja hoor het is gelukt!
Je woont nu bij een fijn, diervriendelijk jong gezin met nog een kat en twee honden helemaal bovenin het land, in Hoorn.
Veel plezier bij jouw nieuwe famillie het ga je goed.
Dag lieve, lekkere, mooie knuffelkat die je geworden bent.
Dikke kus-knuf van je opvangmama Danièla

Geplaatst op 14-09-2007
Cassy
08

In Houthalen werd een nest gedropt. Bravo! Helaas kon de meldster dit nestje niet houden, omdat de honden de ukkies besprong.

Update gastgezin:
Je bent een superaanhankelijk poesje geworden.
Als ik je roep, kom je gelijk, je komt op mijn schoot zitten om aangehaald te worden en als ik je optil of aai, gaat gelijk je motortje superhard aan. Je houdt er ook van om met me te spelen, vooral met mijn hand.
Van dat bange poesje dat je in het begin was, is niets meer over.
Je eist je aandacht wel op en bent een echte schootkat geworden.

Geplaatst op 13-09-2007
Solo
101

Soloooo, kleine vent, aap, boef, knuffel, doerak, gek ding, bruizende ster....je bent vertrokken naar je nieuwe huisje!!
Wat een lieve mensen waren dat zeg, en wat ga jij het goed krijgen daaro, met je nieuwe vriendinnetje van jouw leeftijd.
Wij gaan je wel heel erg missen.... ik zag je nog binnenkomen.
Je kwam uit een nestje waar jij de enige overlevende van was.  De zoon van de meldster noemde je Solo. Heel toepasselijk.
Je was een rustige kitten en dronk braaf uit je flesje. Ik dacht nog: "Goh, dit gaat zo'n rustige kleffer worden, die lekker rustig bij je wil zitten"
Niets was minder waar!! Je werd ouder en je ware aard kwam naar boven: een aap 1e klas. Ondeugend, brutaal, schattig, aandoenlijk, gek, maf.
Je hield ons wakker snachts, want onze tenen kregen het te verduren. Of je besloot om op ons gezicht te gaan liggen slapen.
Nu ben je uitgevlogen, wat heerlijk voor jou. Wij gaan jou nooit, nooit vergeten kleine lieve Solo.
Dag aapje.  Knuffels Sabine en Peter

Geplaatst op 12-09-2007
Gabbana
18

Deze melding was schrijnend: een boer had een groot aantal kittens van zijn katten en dreigde alle kleintjes dood te maken. Gelukkig hebben we hen kunnen redden van dit vreselijke lot...in totaal zijn er maar liefst 14 kittens van deze boer in onze opvang gekomen. De kleintjes zijn allen ziek en hebben nog tijd nodig om te herstellen.

Gabbana is een stoer kereltje die zich overal mee bemoeit, behalve met het stofzuigen want dat is toch wel eng.
Hij vindt het dus ook erg leuk om overal een pootje mee te helpen en krijgt het ook voor elkaar om gezellig mee te douchen onder de voorwaarde dat hij niet al te nat wordt.
Gabbana is dikke vrienden met de grote katten hier en laat zich ook niet door hun op zijn kop zitten. Hij vindt het heerlijk om met de andere katten te spelen, maar een spelletje tenen of andere bewegende lichaamsdelen vangen is ook erg leuk.
Naast lekker te spelen vindt hij het ook lekker om te knuffelen en gekriebeld te worden, dan gaat hij ook heel hard spinnen.
Gabbana is op zoek naar een huisje met andere katten waar hij lekker mee kan spelen en lieve mensen waarma hij lekker kan knuffelen.

Geplaatst op 10-09-2007
Jenny
11

Jenny is 5 maanden oud. Ze werd gevonden in natuurpark Smeermaas, waarschijnlijk is ze daar gedumpt.
Tot nog toe lijkt Jenny een wat schuw poesje, maar het moet nog even blijken hoe schuw ze echt is als ze wat tot rust komt. Volgens de mevrouw die Jenny binnen bracht kan ze wel geaaid worden, maar niet opgepakt. We gunnen Jenny nu eerst wat rust en zullen daarna kijken hoe ze zich ontwikkelt.

Update gastgezin:
Met Jenny gaat het fantastisch, het is een ontzettende speelse meid, die continu aandacht vraagt. Ze is zo ontzettend speels en ligt altijd te spelen met mijn benen en handen en vindt het zo leuk om er zachtjes in te bijten!! Ze is zo enorm grappig. Andere poezen vindt ze hartstikke leuk, die zijn heel interessant en waarschijnlijk zal ze aan een rustige hond ook goed kunnen wennen.
Het is gewoon een ontzettend sociaal en lief poesje, dat graag de aandacht zoekt, af en toe zachtjes kletst en nu eindelijk een eigen huis met baasje wil.
Kom eens langs en geef Jenny een kans!

Geplaatst op 08-09-2007
Gizmo
24

Lieve lieve Gizmo eindelijk een plekje voor jou.
Iets meer dan 2 maanden hebben we van jou mogen genieten, je was vanaf het begin heel aanhankelijk en zeer lief maar ook goed ziek, je hebt je er wel door heen geknokt!
Ik heb je dan ook met verdriet in mijn hart laten gaan en nu ik dit schrijf moet ik zelfs een traantje weg pinken, natuurlijk ben ik wel zeer blij voor jou, eindelijk een mandje voor jezelf.
Je zussen, mijn eigen meisje, de honden en wij natuurlijk zullen je dan ook erg gaan missen.
Lekkere schat het zal je bij deze lieve familie zeker heeeeeeel goed gaan en gelukkig, je verdient het.
Dag lieve Gizmo dikke kus van je opvang mama Danièla.

Geplaatst op 05-09-2007
Poffertje
105

Pantoffel en Poffertje, mijn twee heerlijke ongecompliceerde katjes zijn geplaatst bij super mensen !
Pantoffel zo heerlijk zacht van velletje en van karakter, met prachtige meisjes-ogen.
Poffertje zo geweldig zachtaardig, aandoenlijk en vriendelijk ventje, met een lief piepstemmetje en knedende pootjes in de laminaat.
Zelfs de opvangpapa die nog nooit een kat gekust had in zijn leven kuste poffer en Pantoffel op het kopje. En mochten zelfs het eten van zijn bord af stelen, iets wat onze eigen katten niet van hem mogen...
Jullie gaan nu Mona en Flens heten en die namen passen prima bij jullie.
Ik zie het helemaal zitten, lieve schatten van mensen zijn helemaal uit Uithoorn gekomen met zijn drieen om jullie te komen halen, want ze waren meteen verliefd op jullie, en terecht.
Samen hadden we het wat moeilijk bij het afscheid, maar we waren beiden blij dat jullie ook een goede toekomst tegemoet gaan krijgen daar. Jullie mogen lekker naar buiten over een tijdje en zullen van de twee meiden in huis veel kusjes gaan krijgen.
Lieverds het ga jullie goed!!!  we zullen nog vaak aan jullie denken...
Liefs Josette, Marco, Amber, Spook en Taartje

Geplaatst op 05-09-2007
Pantoffel
105

Pantoffel en Poffertje, mijn twee heerlijke ongecompliceerde katjes zijn geplaatst bij super mensen !
Pantoffel zo heerlijk zacht van velletje en van karakter, met prachtige meisjes-ogen.
Poffertje zo geweldig zachtaardig, aandoenlijk en vriendelijk ventje, met een lief piepstemmetje en knedende pootjes in de laminaat.
Zelfs de opvangpapa die nog nooit een kat gekust had in zijn leven kuste poffer en Pantoffel op het kopje. En mochten zelfs het eten van zijn bord af stelen, iets wat onze eigen katten niet van hem mogen...
Jullie gaan nu Mona en Flens heten en die namen passen prima bij jullie.
Ik zie het helemaal zitten, lieve schatten van mensen zijn helemaal uit Uithoorn gekomen met zijn drieen om jullie te komen halen, want ze waren meteen verliefd op jullie, en terecht.
Samen hadden we het wat moeilijk bij het afscheid, maar we waren beiden blij dat jullie ook een goede toekomst tegemoet gaan krijgen daar. Jullie mogen lekker naar buiten over een tijdje en zullen van de twee meiden in huis veel kusjes gaan krijgen.
Lieverds het ga jullie goed!!!  we zullen nog vaak aan jullie denken...
Liefs Josette, Marco, Amber, Spook en Taartje

Reactie eigenaar:
De terugreis is eigenlijk erg soepel verlopen, bij thuiskomst hebben F&M
samen de boel verkend en al gauw gingen ze eten, drinken en op de bak. Na 4
uur leek het al of zich aardig aan settelen waren, ze waren al lekker met
elkaar aan het stoeien en zochten ons ook bewust op om even lekker
aangehaald te worden.
De volgende dag kwam ook onze jongste dochter weer thuis, maar zoals we al
verwachten ging dat super, de kids en kittens gaan erg leuk met elkaar om.
Omdat alles zo goed en makkelijk ging hebben we F&M maar meteen het hele
huis laten ontdekken, want nieuwsgierig zijn ze wel. Zelfs de glijbaan in
huis vonden F&M erg leuk, helaas niet op foto kunnen zetten.
Mona wordt met de dag knuffeliger (zelfs meer al dan Flens) en begint net
als haar broer Flens te praten als ze je iets duidelijk wil maken. Flens is
wel de dourak van het stel maar is ook een schat, al had hij gisteravond wel
voor het eerst zijn behoefte in de plantenbak gedaan, hij had ook gelijk,
het was de minst mooie plant van het stel!
Kiara vind het prachtig om voor F&M te zorgen en Danilja kan al leuk met hun
spelen, de 2 bengels zorgen voor een hoop gezelligheid in huis maar het is
ook erg lief hoe ze samen dingen ondernemen, slapen en zelfs op de kattenbak
gaan.
Toch kiezen ze af en toe hun eigen pad, maar met een simpel miauwtje staat
hun buddy alweer in de buurt.
We kunnen niet anders zeggen dat we erg blij met Flens en Mona zijn en
volgens ons gaat het erg goed met ze!
Met vriendelijke groet,
Leontien, Stephan, Kiara, Danilja, Flens en Mona.


 

Geplaatst op 02-09-2007
Ben en Senna
30

De meldster liep haar krantenwijk en stuitte op 2 nestjes kittens. De kleintjes waren allen ziek en zijn snel bij ons binnen gebracht. Inmiddels zijn de kleintjes weer helemaal opgeknapt.

Hallo lieve mensen,
Ik heet Ben en ben altijd vriendelijk en vrolijk. Het is heerlijk om aandacht te krijgen en te spelen, maar vooral ook om geaaid te worden. Ook verken ik graag mijn omgeving, dus je kunt wel zeggen dat ik nieuwsgierig ben van aard.
Ik vind het heerlijk om aangehaald te worden en dan begin ik luidruchtig te spinnen. 's Nachts ben ik rustig en slaap ik graag in mn mandje met dekentje.
Eten kan ik goed en mijn behoeftes doe ik netjes op de kattenbak.
De dokter zegt dat ik een gezond, mooi katertje ben en zo voel ik me ook.
Het enige wat ik nog mis in mijn vrolijke leventje is een baasje.
Wordt jij dat misschien?
Pootje Ben

Geplaatst op 02-09-2007
Senna en Ben
30

De meldster liep haar krantenwijk en stuitte op 2 nestjes kittens. De kleintjes waren allen ziek en zijn snel bij ons binnen gebracht. Inmiddels zijn de kleintjes weer helemaal opgeknapt.

Hallo lieve mensen,
Mijn naam is Senna en ik ben een rustig, klein poesje met veel toekomstplannen. Ik zoek een lief baasje waar ik me geborgen en veilig kan voelen, die met me speelt en die me de mogelijkheid geeft om uren op de vensterbank te zitten en naar buiten te kijken.
Naar buiten kijken is namelijk mijn lievelingsbezigheid, jeetje, wat is de wereld toch groot! Er beweegt vanalles!
Als ik gelukkig ben zul je dat goed aan me kunnen merken, want dan spin ik dat het een lieve lust is.
Ben jij dat lieve baasje waar ik mijn toekomstplannen kan uitvoeren?
Pootje Senna

Geplaatst op 01-09-2007
Clowntje
16

Lieve Clowntje,
Jij hebt je naam te danken aan je opvangpapa, die jou wel een grappige snoet vond hebben, dus vandaar je grappige naam. Je doet die naam ook alle eer aan. Je kunt gek doen als de beste. Jij bent mijn kleine moppie geworden. Je weet nooit hoe snel je naar de deur moet stormen als je me aan ziet komen en kunt ook echt een hele tijd lekker op de arm liggen knuffelen. Daar maak je echt alle tijd voor, wat ik heel bijzonder vind. We hebben al veel kittens in de opvang gehad, maar de meesten hebben het te druk met spelen. Dat geeft al aan dat jij een rasechte knuffelkat bent.
Je geeft jezelf zelfs een uitgebreide wasbeurt als ik je op mijn arm ronddraag. Dat zal ik zeker heel erg gaan missen.
Wat wel heel leuk is, is dat jij wel je aandacht helemaal voor je alleen krijgt, maar wel in dezelfde familie terecht komt als Chloë en Caya. 
Jij gaat met Meriam naar Eindhoven. Je hoeft je knuffels dus dadelijk niet meer te delen en af en toe mag je lekker in je reismandje mee naar je zusje Chloë en broertje Caya.
Knuffel daar ook maar de sterren van de hemel ventje en misschien nog ooit tot ziens! Wij zullen jou zeker nooit vergeten!  Jullie waren drie superkatjes!
Een dikke kus van je opvangpapa en -mama Rob en Chantal

Geplaatst op 01-09-2007
Caya en Chloe
16

Lieve Caya,
Jij hebt ons in het begin behoorlijk voor de gek gehouden. We dachten echt dat je een poesje was, totdat ik je kontje eens goed moest schoonmaken en ontdekte dat je toch echt een katertje bent.
Jij hebt zo'n leuk, ondeugend snoetje en kunt heerlijk fel stoeien, vooral met onze enkels. Jij bent dan ook stiekem het favorietje van Rob geworden.
Je nieuwe baasjes zijn ook voor je ondeugende snoet gevallen en jij mag dan ook lekker met je zusje Chloë mee. Dat vinden we wel heel fijn. Zorg maar goed voor haar!
We gaan jullie zeker missen, jullie waren een supernestje.
Zet 'm op ventje en misschien nog ooit tot ziens!
Een dikke knuffel van je opvangpapa en -mama Rob en Chantal

Geplaatst op 01-09-2007
Chloe en Caya
16

Lieve Chloë,
Kleine, lieve piepmuis van ons. Jij vraagt namelijk heel nadrukkelijk om aandacht door miauwend voor ons te gaan staan. Dat zullen we zeker gaan missen.
Toen je net bij ons kwam, wilde je maar niet eten. Het vlees vond je wel lekker als je met onze hulp moest eten, maar je begreep maar niet dat je dat gewoon zo uit een bakje kon eten. We hebben uiteindelijk melk voor kittens erdoorheen gemengd en dat ging er wel in!
Na twee dagen had je het eindelijk door en toen was er geen houden meer aan. Je duwde de rest aan de kant om je vleesbrokjes maar te kunnen eten. Maar gewone droge brokjes was niks voor jou. Dat is niet lekker genoeg. Je bent een klein verwend ding, maar je hebt intussen toch wel geleerd om brokjes te eten.
Je was ook als eerste bij ons gewend en totaal niet bang.
Ik weet zeker dat jouw nieuwe baasjes heel veel plezier met jou zullen beleven.
Je gaat verhuizen naar Grathem, samen met je broertje Caya. Dat vinden we wel fijn, dat jullie lekker samen kunnen blijven.
Heel veel plezier kleine muis en misschien nog ooit tot ziens!
Een dikke knuffel van je opvangpapa en -mama Rob en Chantal


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg