Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2019 hebben 33 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-12-2019
Sem
3

Ik ben Sem en heel lief!

Ze zeggen dat ik mooi ben, schattig, aandoenlijk en nog van datte.
Als ik voor de spiegel sta en draai een paar rondjes, dan knik ik goedkeurend. Ik kan weer voor de dag komen. Hartjes op hol laten slaan.
Ik breng een laatste plooi in mijn haar en huppel vrolijk door de kamer. De peuter hier is een snoesje, soms lenen we haar buggy, omdat dat kan :-)
Ik ben dol op spelen, muisjes vangen, balletjes laten rollen en sprintjes trekken. Met mijn kattenvrienden maken we er elke dag een feestje van, echt zalig!
Tussendoor kom ik even een knuffel halen, om vervolgens mijn racecircuit in volle snelheid af te werken. Het leven moet niet zo ingewikkeld zijn, nergens voor nodig.
Lekker eten, dutjes doen, knuffelen, mijn haar kammen en samen zappen voor de tv.
Dus wat doen we... speeddaten? Heb je vriendje voor me? Je maakt me het gelukkigste poezenmeisje van de hele wereld!
Dag dag! Sem ( 8 mnd) x

Geplaatst op 30-12-2019
Bailey
3

Bailey

Hey! Ik ben er, de knapste jongen van het hele huis! Zeggen ze, en vind ik ook.
Ik doe daar dan ook mijn best voor, elke dag geef ik mezelf een grondige wasbeurt waardoor mijn vachtje glimt en het wit straalt zonder trucage. Vergeet die reclames maar van al die dure waspoeders, je moet gewoon met je tong over je manteltje gaan. En ook nog eens goed voor het milieu!
Ik ben dol op lekker eten, vooral veel. Daarna gezellig uitbuiken op de bank samen met jou. Jij de afstandsbediening, ik zeg wel stop. Samen zakken we achterover, en mag je mijn kinnetje kriebelen, mijn kopje aaien, hmmm. Als ik zin heb trouwens he, niet continu klef doen, ik heb het ook druk met andere dingen. Spelen! In groepsverband vind ik het leukst. Potje worstelen, balletjes in het rond meppen en dan heel hard rennen. Vind ik leuk.
Ik kan alles wel gebruiken om mee te spelen. Er loopt hier een lief jongetje rond, daar leen ik wel eens wat van. Ik ben een eerlijke jongen, ik breng alles altijd weer netjes terug. Soms dan.
Heb jij ook speelgoed in huis waar ik mee kan spelen en weer kwijtraken? En ja, nog iets.... heb je een kattenvriendje voor me? Kan ik me uitleven, EN amusement voor jou.
Nou, toeledoeeee! Liefs van Bailey x

Geplaatst op 29-12-2019
Flo
11

Flo is niet meer te reserveren, maar kan wel nog op afstand geadopteerd worden.

Geplaatst op 29-12-2019
Olkje
37

Enkel samen te plaatsen met zijn zusje Yomi ♥

 

Hallo allemaal!

Kijk mij eens hier zitten... ben ik niet een plaatje?! Tijgervachtje, schattige grote oogjes. Je zou zo maar verliefd op me kunnen worden ;-)

Tja, en dat niet alleen... ik ben ook nog leuk, ondeugend, nieuwsgierig en speels... als ik over mezelf begin dan kan ik niet meer ophouden...

Maar... pssst... ze zeggen wel over mij dat ik een speciale uitdaging zal zijn voor mijn nieuwe baasje...

Ik ben nl. wel nieuwsgierig en geïnteresseerd in mensen, maar toch ook nog wel bang. Als er lekkers wordt uitgedeeld, ben ik haantje de voorste en dan kun je alles met me doen! Ik loop trouwens ook overal achter je aan, ik wil je dan ook overal kopjes geven. Maar dat aaien, dat blijft nog een dingetje voor mij. Eigenlijk vind ik aaien héérlijk, maar omdat ik het ook eng vind, schrik ik vervolgens van mijn eigen overmoed en vervolgens krijgt de aaier een mep. Klinkt ingewikkeld, is het ook. Ik snap mezelf daarin nog niet zo goed. Als iemand veel geduld en tijd heeft zou ik daarin nog wel stappen kunnen maken, maar ik kan niet beloven dat ik een schootkatje ga worden...

Toen ik zo'n 6 weken oud was, kwam ik samen met mijn 3 broertjes en zusjes in de opvang. We groeiden aanvankelijk op als "wilde" katten langs een drukke weg. Ons was geen lang leven beschoren bij al dat autoverkeer. Toen we 4 maanden oud waren haalden ze ons daar weg. Wat waren we toen bang, zeg! In ons gastgezin konden we vervolgens wennen aan de mensen. Dat was heftig voor ons. We lieten ons niet aanraken en bliezen en sloegen om ons heen als er iemand waagde een hand naar ons uit te steken. Langzaamaan leerden we de mensen echter te gaan vertrouwen en de situatie is nu heel anders. We genieten van het leven in huis, de mensen om ons heen en spelen naar hartelust.

Nu ben ik klaar voor een nieuwe stap, hopelijk staat bij jou mijn gouden mandje op mij te wachten! Ik zou heel graag samen met mijn zusje Yomi geplaatst willen worden!

Liefs,
Olkje.

Geplaatst op 29-12-2019
Yomi
37

Enkel samen te plaatsen met haar broertje Olkje ♥

Heb je mij echt op de foto gekregen? Nou dan heb je geluk, want ik ben een kleine wiebelkont en vind het heerlijk om te spelen. Als er wat te beleven valt dan sta ik voorop! Samen met mijn broer Olkje rollebol ik voortdurend door de kamer. Lol dat we hebben!

Mijn broertje doet trouwens altijd alsof hij de dapperste is, maar als het erop aan komt dan rent hij weg en ben ik de pionier die de boel moet verkennen. En waar hij het nog vaak eng vindt om zich te laten aaien, laat ik toch al vaker zien dat ik het best wel aandurf om me te laten aaien. Maarreh... Ik moet toegeven, ik blijf voorlopig nog wel een speciaal gevalletje. Ik schrik soms zo van iets onverwachts dat ik ga blazen. Dan moet ik me vermannen: "Yomi, gedraag je, dit is goed volk!" En dan is het weer ok. Ik. kan je echter niet beloven dat ik een schootkatje ga worden.

Toen ik zo'n 6 weken oud was, kwam ik samen met mijn 3 broertjes en zusjes in de opvang. We groeiden aanvankelijk op als "wilde" katten langs een drukke weg. Ons was geen lang leven beschoren bij al dat autoverkeer. Toen we 4 maanden oud waren haalden ze ons daar weg. Wat waren we toen bang, zeg! In ons gastgezin konden we vervolgens wennen aan de mensen. Dat was heftig voor ons. We lieten ons niet aanraken en bliezen en sloegen om ons heen als er iemand waagde een hand naar ons uit te steken. Langzaamaan leerden we de mensen echter te gaan vertrouwen en de situatie is nu heel anders.

Ik zou overgelukkig zijn als ik samen met mijn broer Olkje geplaatst zou kunnen worden!

Heb jij het geduld om mijn vertrouwen verder te winnen? Ik wacht op jou!!!❤

Liefs,
Yomi.

Geplaatst op 27-12-2019
Lexus
121

yo Lexus hier!
Ik ben een echte flierefluiter een vrijbuiter of hoe je het ook noemen wilt.
ik bewandel me eigen pad en doe lekker me eigen ding.
zo hoort dat toch als stoere jonge kater.
ik heb niemand nodig....of toch.
stiekem houd ik wel van knuffels hoor maar ssst niet verder vertellen he.
verder ben ik super goed in klimmen, geen krabpaal is te hoog voor mij.
crossen geen probleem ik ben toch sneller!!
laat jij ook eens zien hoe snel je bent...doe maar voor met surfen naar onze website.
en als je daar toch bent kan je gelijk een adoptieformulier invullen voor mij.
zie we elkaar snel? dan ga ik nu even spelen met me vriendinnetjes hier.
Laterrr!!!

Geplaatst op 25-12-2019
Jana
VV

Jana geplaatst!

Ook in de kerstperiode gaan we gewoon door, we nemen meldingen aan, de diensten worden gedraaid, en op eerste kerstdag vond Jana een thuis! Enkele weken geleden kwam Jana nogal onverwacht binnen, een meneer stond met haar aan onze deur. Ze bleek in 2016 vanuit onze moederorganisatie geplaatst te zijn en in het contract stond dat ze terug moest naar ons als men niet meer voor haar kon zorgen, dus tja....
Meestal weten we het op voorhand als een katje terugkomt, maar uiteraard lieten we Jana niet meer terug gaan met meneer. Kom maar lieve Jana, je bent welkom bij ons. Jana bleek een heel timide, maar super zachtaardig katje te zijn. Lief voor ons en voor haar soortgenootjes. Ze heeft even tijd nodig om uit haar schulp te kruipen, maar we weten natuurlijk niet wat ze allemaal meegemaakt heeft.
Gelukkig was er al snel interesse in haar, zodat ze de kerstdagen bij haar nieuwe familie mocht doorbrengen. We zijn blij voor haar, dat ze zo snel weer een fijn thuis heeft gekregen. Het mooiste kerstcadeau voor Jana.
Het ga je goed, lieverd x

Geplaatst op 22-12-2019
Tim
VV

Lieve Tim, je bent vertrokken... je hebt een warm huisje gevonden en we missen je nu al.
Tim heeft zoveel meegemaakt, hij kwam zo ziek bij ons binnen. Ik toon jullie even het verschil van toen en nu, zodat jullie zelf kunnen zien hoe erg hij er aan toe was.
Tim is een hele timide jongen, laat zich niet altijd echt zien. Maar we kennen hem.. Steek een beetje quality time in hem, en je hebt een vriend voor het leven.
Ook dit zagen zijn toekomstige baasjes. Zij geven hem nu alle tijd, ze snappen waar hij vandaan komt.
Lieve Tim. Je bent zo'n gevoelige jongen, je hebt zoveel nood aan een aaitje, een lief woordje.
Je duikt geregeld even weg, zo schichtig, zo bang. Maar als er geduld is, tijd.. veel liefde? Dan kun je geen genoeg krijgen van zoveel aaitjes!
Dag mooie jongen. Laat je hartje spreken, jij hebt je voor altijd huisje gevonden

Geplaatst op 21-12-2019
Jo
VV

Welkom Jo

Deze stoere jongen werd gevonden op het terras van een brasserie.
We kregen een foto te zien van hem. Hij had een toegeknepen oogje, en op het eerste zicht leek het ontstoken, maar toch lieten we hem binnenkomen en dat was maar goed ook!
De eerst zo aanhankelijke kater van buiten, begon heel boos te worden. Hij gromde, sloeg, beet. Daar was toch echt iets niet pluis, hij moest veel pijn hebben...
Toen we hem bij onze dierenarts brachten, kwam het verdict: zijn oogbol was 'ontploft'! Zoooooo....
Hij moest een spoedoperatie krijgen, de verwijdering van het oog.
Nou, doe maar snel, arme jongen, wat erg!
Zijn oogje is ondertussen al even verwijderd en de lieve jongen kwam weer naar boven. De pijn is weg. We krijgen kopjes en hij voelt zich gelukkig weer helemaal goed. Welkom lieve Jo, wat erg dat je met zoveel pijn buiten hebt gelopen, maar nu is het zonnetje weer tevoorschijn gekomen...

Geplaatst op 19-12-2019
Dotje
6

Dotje, mijn prima ballerina… houd van rennen vliegen springen jagen spelen en weer door gaan… Behendig en sierlijk als een prima ballerina danst ze zo in haar mooie witte tutu door de woonkamer. Met grote elegantie en respect voor mijn eigendom draait ze zich uiterst voorzichtig rond mijn bloempotjes op de vensterbank om achter een vlieg aan te zitten of een goed plaatsje te zoeken van waar ze het ballet van de vallende blaadjes in de tuin kan observeren… Na al die inspanning is er tijd voor ontspanning. Liefst op een zacht plekje in jou buurt, waar ze dan na eerst de nodige stretch oefeningen te doen, zich elegant neerstrijkt om nieuwe energie op te doen. Ze houd van het leven, en van jou, zolang ze zelf het initiatief mag nemen. Heb jij een snoepje? Dan komt ze wel of een leuk hengeltje om mee te spelen… altijd voor te vinden. Samen een film kijken of wat puzzelen: vind ze heerlijk en dan komt ze lekker dichtbij je liggen, aaien en knuffelen dat vind ze nog te eng. Ze is nog jong, dus het vertrouwen kan nog groeien, Dotje is gewoon een schat om van te houden. Als je respect toont voor haar, naar haar voorstellingen kijkt, af en toe applaus geeft.. en iets lekkers, dan komt het zeker goed tussen jullie…

Geplaatst op 19-12-2019
Doortje
6

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 19-12-2019
Puck
38

Onze lieve Puck is naar haar nieuwe huisje vertrokken, en wat voelt ons huis opeens leeg! Weg is onze wervelwind die in elke plant omhoog klom, stiekem vlees van ons bord stal als we even niet keken en 's nachts in onze tenen beet. En weg is het favoriete speelkameraadje van onze eigen katjes, met wie je een innige vriendschap gesloten had en eindeloos kattenkwaad kon uithalen. Om dus maar te zeggen dat we je allemaal enorm hard gaan missen! Nochtans is het allemaal niet zo rooskleurig begonnen tussen ons; je werd op straat geboren en bracht daar ook de eerste 10 weken van je leven door. Samenleven met mensen vond je dan ook doodeng, je liep er -letterlijk- de muren van op en was de eerste weken absoluut niet aan te raken. Het keerpunt kwam toen je vriendschap sloot met onze katjes, je zag hen genieten van menselijke aandacht en werd nieuwsgieriger en nieuwsgieriger naar ons. Na het eerste aaitje dat je -nog een beetje schichtig- aanvaardde ging al snel de
knop om; mensen bleken zowaar leuk te zijn! Je vond het heerlijk om met ons te spelen, knuffelen en gewoon in onze buurt te zijn. Wat een verandering, en wat waren -en zijn- we trots op jou! Geen wonder dus dat je nieuwe baasjes meteen als een blok voor je vielen en je voor de rest van je leven in de watten willen leggen. Nooit meer buiten rondzwerven voor jou, maar een fijn leventje als verwend huiskatje vanaf nu. Lieve Puck, je leven mag dan niet perfect begonnen zijn, maar de toekomst wordt dat wel. Geniet er met volle teugen van, lieve schattebout!

Geplaatst op 16-12-2019
Betsy
10

Mijn naam is Betsy,
Sinds een paar dagen zijn mijn broertje Willem en ik opgenomen in een gastgezin.
Hiervoor woonden wij achter een houtstapel in Maasmechelen. Omdat het buiten te koud werd, en wij nog maar klein zijn en onze mama nergens te zien was, heeft een aardige man ons naar de Villa gebracht en van daaruit zijn we hier terecht gekomen.
Het is wel wennen hoor, het wonen in een huis met mensen en andere dieren.
Al die vreemde geluiden, geuren en dingen die bewegen. Dat zijn wij als buitenkat natuurlijk niet gewent.
Ik hou nog niet van al die drukte.
Ik vind de mensen nog erg eng en duik nog weg als ze me willen aaien. Mijn broer niet .
Die stoere vent geniet van de aaitjes.
Gelukkig hebben ze hier ook een aantal katten waar ik heerlijk mee kan spelen. Pauly en Chrissy , de andere opvangers, zijn mijn favorieten. Er loopt hier ook oude woef rond en die is groot. Pff blijf ik maar ff uit de buurt.
Het is wel fijn dat er 4 maaltijden per dag worden geserveerd. Hier hoeven we niets voor te doen. Komen zomaar.
Nee hier houden we het wel ff uit. Mijn broer en ik.

Geplaatst op 16-12-2019
Willem
10

Mijn naam is Willem,

Mijn zusje en ik wonen sinds kort in een gastgezin.

Hiervoor woonden wij achter een houtstapel in Maasmechelen. Omdat het buiten te koud werd en wij nog maar klein zijn en onze mama nergens meer te zien was kreeg een man medelijden met ons. Hij heeft contact opgenomen met Zwerfkat in Nood en zijn we in een gastgezin opgenomen.

Spannend hoor zo’n verhuis. De eerste 2 dagen hadden mijn zusje en ik een kamertje voor onszelf zodat we een beetje rustig konden wennen aan alle geluiden enzo. Maar ik ben altijd wel in voor een avontuur dus ik was heel blij dat we met de andere huisgenoten mochten kennismaken. Met de andere katten zijn we inmiddels beste maastjes. Kun je lekker mee ravotten en stoeien want het hier een klimparadijs. De woef en ik ontlopen mekaar nog. Alles op zijn tijd.

Ik mag de opvangmama graag en laat me heerlijk strelen door haar. Spinnen dat ik dan doe.

Betsy nog niet . Die kijkt het allemaal nog ff aan. Heeft tijd nodig zegt de opvangmama…..Ik denk dat als ze ziet hoe fijn ik het vind dat zij dan ook wel gaat uitproberen.

Die 4 gratis maaltijden op een dag zijn ook mooi meegenomen. Ja wij komen hier de tijd wel door.

Betsy en ik

Geplaatst op 16-12-2019
Willy
24

Hallo! Ik ben een klein ventje met grote dromen. Jazeker. Ik heb hier skills ontdekt, waarvan ik niet wist dat ik ze bezat!
In het begin was ik maar een bang hartje, snapte de wereld met mensen niet zo goed. Ik nestelde me onder de kast en vond het wel goed zo. Maar naarmate de tijd vorderde, begon ik me enorm te vervelen. Er zat bruis in mijn lijf, ik wist me geen raad met mijn energie. Ik wilde springen, dollen, rennen, plezier maken! Er was nog niks engs in de grote wereld gebeurd, dus misschien waren die grote tweebeners zo eng nog niet.
Ik had tijd gehad om na te denken, maar van dat gepieker word je niet alleen moe, het maakte geen bal uit. Ik wilde maar 1 ding... SPELEN!
Ik trok mijn dappere schoentjes aan gaan met die banaan! Jippieeee... wat was dat zalig, echt, zo bevrijdend. Lekker dollen met de andere katjes, lasergamen en ja... deze dappere ik liet aaitjes toe.
Ze zeggen hier dat ik ontzettend dapper ben, en knap.. Maar ja, dat wist ik al, vind ik niet zo spannend.
Ik geniet van de streeltjes en ben van jullie mensen gaan houden. Echt wel.
Ik ben druk bezig met het ontdekken van mijn talenten en 1 ding weet ik zeker... Ik ben een rasechte acrobaat! Ik hoef niet naar de circussschool, met mijn aanleg mocht ik alle klassen overslaan en als een prof aan de slag, yeah.
Ik maak de hoogste sprongen, draai sierlijk in het rond en kom altijd op mijn 4 pootjes terecht. Moet je maar kunnen :-)
Heb jij een vriendje voor mij waar ik mee kan sparren? Ik kan me alleen ook wel goed amuseren hoor, ben een behoorlijk zelfstandige jongen.
Peutertjes zijn mij nog net 1 brug te ver. Die kan ik niet goed inschatten, zijn me wat te hieperdepiep.
Maar voor de rest? Ben ik een lieve Willy met heeeeel veel verborgen krachten. Mag ik jouw acrobaatje zijn? Please?
Toeledoe! Knipoogje Willy, 5 maandjes

Geplaatst op 16-12-2019
El Tigre
24

El Tigre het stalkertje

Wat ben je aan doen?? Mag ik mee?
Ik ben El Tigre. Beetje rare naam. Zal vast 1 of andere held zijn, kan niet anders. Klinkt wel stoer, en toevallig... ik BEN een stoere vent, 4 maandjes jong.
Ik ben wel een beetje erg in spel. Wil altijd winnen, wil vijanden verslaan, mijn spierbundels tonen. Lasergamen is het leukste wat er is, dan overwin ik elke hindernis. Mijn zussen roepen dat ik een beetje moet dimmen, ja daaaag... lasers hoor je te verslaan! Tot op heden nog niet gelukt, maar ik geef niet op.
Wanneer de laser zich heeft verstopt ga ik andere dingen doen.Dan wil ik weten wat jij aan het doen bent. Ik volg met mijn nieuwsgierige oogjes al jouw bewegingen, ik vind het zelfs interessant als je je tanden poetst. Zo weet ik hier het hele dagschema van het mensenvolk. Je ontkomt niet aan observatie talent.
Aaitjes vind ik ook zalig. Laat me wel eerst even aan je hand ruiken, dan weet ik dat het oke is.
Ik mis je als je weg bent, dus als je na een lange dag werken thuiskomt, zal ik je altijd opwachten en een warm welkom geven. That's me.
Kies je voor El Tigre, dan kies je voor gezelligheid, liefde, actie, stalken en enthousiasme.
Mag ik jouw stalkertje zijn? Pleassse?
Lieve kusjes van mij, x

Geplaatst op 16-12-2019
Wifi
8

Hoi allemaal,
Hier een berichtje van Wifi.
Sommigen onder jullie hebben mij al zien verschijnen op de facebook pagina. Ik ben dus het lieve poesje dat een dringende operatie nodig had aan de heup. Waarschijnlijk was ik aangereden geweest en was hierdoor mijn heup aan de kop gebroken. Spelen lukte enkel nog liggend en ik had erg veel pijn. Dankzij de vele donaties en dokter Brecht die mij opereerde ben ik nu volledig pijnvrij en geniet ik met volle teugen van mijn nieuwe leventje. Ik ben hier enorm dankbaar voor en dat laat ik ook erg merken aan mijn opvangmama. Ik geef haar duizenden knuffels en likjes.
Mijn motortje draait op volle toeren als ze me streelt rrrrr….
Soms vind ik het nodig om haar te wassen in haar gezicht want ik ben erg gesteld op hygiëne.
Blijkbaar wassen jullie je met water en niet met likjes.
Raar hoor, daar moet ik nog aan wennen.
Ik ben een heel rustige poes en ben heel vriendelijk voor soortgenoten. Ik ben heel nieuwsgierig maar als ik zie dat de andere poes zich niet prettig voelt onder mijn gezelschap blijf ik op gepaste afstand. Ondanks mijn puberleeftijd ben ik al een echte dame. Wil me beter leren kennen?
Vul dan snel het adoptieformulier in en wie weet…
Tot gauw!
 

Geplaatst op 14-12-2019
Mae
vv

Mae zoekt boer

Gepaste afstand, geen aai over de bol, maar een kanjer om van te houden!
Jazeker, onze schuwe katjes tellen OOK mee. Zij hoeven niet zo nodig tussen vier muren te leven, sterker nog... dat is een no go voor deze mysterieuze diertjes.

We hebben verschillende katjes die een ander soort 'huisje' zoeken.
We zetten ditmaal Mae in the picture.
Mae zoekt een beschermd plekje waar zij zichzelf mag zijn, waar goed voer te halen valt en een fijne plek om te schuilen. Wij zoeken een grote tuin, een boerderij, een manege etc. voor haar, zij heeft geen schootje nodig.

Mae met haar sprekende snoetje vindt soortgenootjes geen probleem! Ze is zelden binnen te vinden, ze woont als het ware in de buitenren.

Kun jij haar het (beschermde) buitenleven teruggeven? Informeer gewoon eens en maak vrijblijvend een afspraak! Delen mag ook, wie weet hoe snel het dan kan gaan.

Geplaatst op 14-12-2019
Cleo
38

Lieve Cleo, ik zal nooit de eerste keer vergeten dat ik je zag. Je was volledig in de war, zo onzeker en erg onder de indruk van wat wat je net overkomen was; gevangen in een zwerfkattenkolonie, naar de dierenarts voor sterilisatie, waar je zwanger bleek en prematuur beviel van drie piepkleine kittentjes. Geen wonder dat er zoveel angst in je oogjes stond en zoveel stress in je lijfje zat. Door je wantrouwen en je sterke moedergevoel was het in het begin niet makkelijk om toenadering met je te zoeken. Maar tegelijkertijd merkten we dat je zo'n nood had aan troost en liefde, zeker toen een van je kindjes overleed. We gaven je alle tijd en affectie die je nodig had, en langzaam ontdooide je. Je genoot intens van knuffels, liep trots met je staartje in de lucht en sliep spinnend bij ons op bed. Je had je vertrouwen in mensen en jezelf herwonnen. En nu heb je je eigen huisje gevonden, als kers op de taart. Na de lange weg die we samen hebben afgelegd, was het even slikken om je te zien vertrekken. Maar je nieuwe baasjes zijn helemaal gek van je en gaan je verwennen als de koningin die je bent, dus ik ben er zeker van dat je een heel fijn leven tegemoet gaat. Meisje, ik zal je nooit vergeten en wens je heel veel geluk, je hebt het zo hard verdiend!

Geplaatst op 14-12-2019
Johannes
vv

Johannes zoekt boer of boerin

Gepaste afstand, geen aai over de bol, maar een kanjer om van te houden!
Onze "ik woon op de kast" Johannes.

Jazeker, onze schuwe katjes tellen OOK mee. Zij hoeven niet zo nodig tussen vier muren te leven, sterker nog... dat is een no go voor deze mysterieuze diertjes.

We hebben verschillende katjes die een ander soort 'huisje' zoeken.
We zetten ditmaal Johannes in the picture.
Hij zoekt een beschermd plekje waar hij zichzelf mag zijn, waar goed voer te halen valt en een fijne plek om te schuilen. Wij zoeken een grote tuin, een boerderij, een manege etc. voor hem, hij heeft geen schootje nodig.

Johannes met z'n sprekende snoetje vindt soortgenootjes geen probleem!

Kun jij hem het (beschermde) buitenleven teruggeven? Informeer gewoon eens en maak vrijblijvend een afspraak! Delen mag ook, wie weet hoe snel het dan kan gaan.

Geplaatst op 11-12-2019
Talya
vv

Zo, ik zal me hier ook eens komen voorstellen. Jullie hebben mij nog niet vaak voorbij zien komen....Dat kan kloppen, ik liet me voorheen ook niet graag zien. Ik ben thans in beeld geweest, met mijn broer en zussen, Robin, Ilya en Randy. Het drama van de huisuitzetting....ander onderwerp graag...
Inmiddels heb ik me aardig herpakt. Ben geen typje schootkat, maar ik kom mijn aaitjes wel halen nu. Veel drukte is echter niets voor mij, neem zo'n opendeurdag, mij niet gezien. Waarschijnlijk heb je me ook niet gezien.
Ik zat veilig onder de bank, ver weg van alle commotie ;-)
Als het rustig is, dan kom ik uit mijn schulp en kun je mijn mooie verschijning bewonderen. Ik heb hier geleerd hoe belangrijk, rust, reinheid en regelmaat zijn, dus dat wil ik graag voortzetten. Voor mij zou het ideaal zijn om met een ander katje te verhuizen, maar als er al een katje is, ook helemaal prima! Ik ben flexibel genoeg om me aan te passen aan de omstandigheden. Ik kan als binnenkat leven, het buitenleven trekt mij niet zo, dat heb ik wel allemaal gezien.
Je hebt een portie geduld nodig, maar je krijgt er ook heel veel voor terug, wanneer ik jou in mijn hart gesloten heb.
Zullen we vriendjes worden?

 

 

x Talya

Geplaatst op 08-12-2019
Jimmy
19

Joehoe, hallo! Alles goed? Ben je doen? Ik ben aan het knuffelen met mijn knuf! Ben gek op knuf.
Maar ook op jullie, ben dol op aaitjes. Krijg er geen genoeg van, mijn liefde voor jou is onuitputtelijk.
Ben nog een jonge gast, dus uiteraard hou ik van lekker ravotten en spelen. Heb jij vriendje voor mij?
Weet je, ooit ben ik als afval gedumpt in een doos samen met mijn broertje. Kun je het je voorstellen? Werkelijk waar, het moet niet nog gekker worden.
Ben er behoorlijk ziek van geweest, een kartonnen doos is nou niet bepaald geisoleerd. Bleh, echt stom.
Nu ben ik op zoek naar een zorgeloos leventje, een toekomst waar de donkere wolken zijn verdreven, waar warmte en liefde is...
Heb jij een beetje liefde voor mij?
Knuf moet wel mee!
Liefs Jimmy, 5 maandjes x

Geplaatst op 07-12-2019
Randy
vv

Schrijnende melding uit Merksem, totaal verwaarlozing van groot aantal katten, nog niet te reserveren 

Geplaatst op 07-12-2019
Lis
VV

Lis is een lieve poes.
Ze kwam hoogzwanger binnen en na twee dagen heeft ze 3 kittens het leven geschonken . 
Ze is een super mama!
Lis is nog wat timide en verlegen, maar met een beetje geduld en liefde komt dat zeker goed. 
Lis heeft het liefst een rustige omgeving zonder kids en andere dieren . 
Ze heeft een gouden nestje dubbel en dik verdiend .
Geplaatst op 07-12-2019
Robbie
VV

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 07-12-2019
Nona
114

Zo hier zit ik dan, een beetje mooi te wezen…
Mijn broer , zus en ik, wij zaten plots in een tuin tussen de struiken. Waar mama was weten we niet. Gelukkig vond iemand ons (nou ja, we hielpen hem een beetje door heel hard te piepen), en bracht ons naar een gastgezin.
Wij hebben wel lol hier met ons drietjes. Lekker eten, beetje spelen, warm mandje. Wat willen we nog meer he.
Hier zeggen we dat wij echte “niets aan de hand” kittens zijn. Niet ziek, gezellig sociaal, niets speciaals te melden.

Dus…. Kom je ons eens bewonderen? Misschien kom ik dan wel gezellig bij jou wonen! Ik heb weinig eisen. O ja, ik ben nog klein en moet nog veel leren en ontdekken. Dat doe ik niet zo graag alleen dus als er nog een katje in huis is is dat super. En anders kan je ook nog even kijken bij mijn broer of zus. Goed geregeld he!

Tot gauw, pootje van Nona
 

Geplaatst op 06-12-2019
Jip
100

melding uit Beringen. later meer info

Geplaatst op 06-12-2019
Job
100

melding uit Beringen, later meer info

Geplaatst op 06-12-2019
Nola
114

Kijk mij eens mooi liggen hier.. Zo ben ik, super relax. Lig rustig te kijken wat de dag zoal brengt. Mijn broer, zus en ik zijn gevonden in een tuin. Met wat gegil trokken we de aandacht en zo kwamen we bij ons opvanggezin. Vind ik prima. Lekker eten, beetje spelen, lekker chillen…
Nu mag ik op zoek naar een eigen mandje. Heb jij een mooi zacht mandje? Een plekje waar ik heerlijk kan liggen? En wat speelgoed en een katje om mee te spelen?
Nou, kom dan maar eens kijken bij mij! Ik ben er helemaal klaar voor. Kom ik gezellig bij jou spelen en de mooie kat uithangen.
Zie ik je dan gauw?
Pootje van Nola.
 

Geplaatst op 06-12-2019
Bo
114

Hallo, hallo, hier ben ik dan! Mijn naam is Bo. En mij kan je niet missen. Ik kan namelijk best hard gillen. En ik doe dat ook met enige regelmaat. Ik wil namelijk niet gemist worden. Ik wil bij je zijn, de hele dag! Gezellig toch!!
Samen met mijn zusjes ben ik in een tuin tussen de struiken gevonden. Geen mama! Zielig he. Nu wil ik dus de aandacht van mensen! Samen is tenslotte veel gezelliger dan alleen.
Nu mag ik op zoek naar een eigen mandje. Dat kan gewoon, want met ons is niets aan de hand. Wij zijn hele gezellige, sociale kittens zeggen ze hier.
Dus, hebt u behoefte aan gezelschap? Heb u heel veel tijd en wilt u veel tijd met een katje spenderen? Kom dan eens op bezoek bij mij! Ik zal mijn zusjes dan ook voorstellen, misschien is het nog gezelliger als er een zusje mee komt!
Nou, tot snel dan.
Pootje van Bo
 

Geplaatst op 06-12-2019
Lenny
109

Ik ben lief Dag lieve mensen, ik hou van jullie!! Mijn naam is Lenny en ben een softie. Ik wil de hele dag knuffelen, snoezelen, kusjes geven, prietprieten, omhelzen en tadaaa... spelen natuurlijk! Ik ben een jong ding, huppel door de hele kamer en tover glimlachjes op vele gezichten. Ik zoek trouwens wel een vriendje die met mij mee wil rennen door de kamer, is gezellig. Heb jij een leukerdje die nood heeft aan een maatje? Dan sta ik klaar, yep. Maar ik hou jou in de smiezen... zodra jij lekker gaat zitten, daar kom ik aangesjeesd! Plofffff, op jouw schootje. Ik duw alles uit jouw handen, want het is tijd om jou te omhelzen en zalig te beknuffelen. Zucht, ik vind het zo leuk, kan het niet helpen. Kom je op bezoek? Ja? Ja? Ik sta al bij de deur, jij krijgt een warm onthaal

Geplaatst op 01-12-2019
Bregje
vv

Pieps, ik ben Bregje, ik leefde 16 jaar als buitenkatje, kreeg mijn natje en droogje en dat was het zo'n beetje. Geen bestaan om echt vrolijk van te worden...op zijn zachtst uitgedrukt. Gelukkig waren ze hier ook van mening dat een dame van mijn leeftijd niet meer rond hoort te zwerven. Ik verblijf sinds november dus al hier in opvang.
Ja, een lange tijd, dat weet ik...
Overigens niet zonder reden, ik kwakkelde wat met mijn gezondheid. Een reuteltje en een rocheltje, het lopen gaat niet meer zo soepel. Wat wil je, met mijn 17 jaar ben ik niet meer de jongste, bejaard noemen ze het zelfs al. Ik heb in de keuken van de Villa een hoekje gemaakt, Bregjes plaza!
Mijn mandje, eten, drinken en mijn toilet binnen pootafstand.
Dat is hoe ik het graag wil hebben en iedereen respecteert dat. Ik meld me als mijn bakjes bijgevuld moeten worden en als mijn mandje verschoond wordt, zet ik een paar pasjes opzij. Op dat gebied ben ik enorm flexibel, flexibeler dan mijn lichaam, door die vervelende artrose mank ik wat. Lange afstanden leg ik dan ook niet meer af. Ik ben geen schootkatje, maar ik tolereer jullie mensen, omdat jullie het goed met mij voor hebben. Ik heb mijn leven grotendeels zonder menselijk contact doorgebracht, dus ik weet ook gewoonweg niet zo goed hoe ik er mee om moet gaan.
Toch doe ik een warme oproep om mij, als bejaarde dame, in de winter van mijn leven, het gevoel van ware liefde te laten ervaren. Dat zou ik wel heel erg graag willen...
Wil jij mijn wens vervullen? Ik wacht op jou...
 
x Bregje
Geplaatst op 01-12-2019
Gabriel
2

Goedendag,

Ik ben Gabriël, een echte heer. Ik doe graag mijn eigen ding.

Ik hou heel erg van knuffelen en op de bank hangen samen met mijn mensen.  Ik ben een rustige en lieve kater. Mijn mensen zeggen dat mij wat mankeert,  maar maak dat de kat wijs. Ik heb namelijk nergens last van. Van mij afbijten kan ik prima al wordt er gezegd dat ik nooit iemand pijn zal doen omdat ik geen tanden heb.

2x per dag krijg ik een prik, dat vind ik geen probleem die neem ik zonder gezeur. Altijd keurig eet ik mijn dieet voer, er gaat namelijk niks boven dat speciale diabetesvoer.

Ik zoek een eigen mandje of ja een gouden mandje noemen ze dat hier. Een plekje voor mij met of zonder een ander vriendje. Zolang het maar geen hond is en al hellemaal geen klein hondje, daar hou ik echt niet van.

Kinderen vind ik heel gezellig als ze maar knuffelen als ik dat wil.

Ben jij diegene die ik zoek want ik heb wel wat eisen en je moet wel kunnen bank hangen met mij. Kom dan snel maar eens langs en roep mijn naam,wedden dat ik kom knuffelen.

Pootje van Gabriël.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg