Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MEI 2019 hebben 8 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-05-2019
Marlo
13

Mauw,
 
Mijn naam is Marlo en ik ben een echte knuffelbeer! Ja je mag dat letterlijk nemen. Knuffelen doe ik als de beste.
Ik kom bij je op de zetel en leg me dan lang op mijn rug tot jij op mijn buikje begint te strelen! Prrr, heerlijk!
Verder ben ik ook een beer in vele vormen. De liefheid en schattigheid naar mensen toe, de bouw van een beer, want ik ben groot en sterk.
Hier in de opvang zit ik gezellig op mijn eentje.
Mijn opvangpapa doet enkel mijn soort. Het soort dat niet met andere katten kan, maar wel enorm lief is naar mensen toe. En ja, laat net dat de omschrijving van mezelf zijn. Ik heb jaren op straat geleefd weet je, en daar bestond eerlijk delen niet. Wat je kon pakken, moest je pakken en was van jou. Ja, aan mijn lichaamsbouw kan je zien dat ik best goed was in 'pakken'.
Naast een knuffelkont ben ik ook een genieter. Ik kan genieten van lekker eten, het zonnetje, een warm bed....
Zeg jij nu, nou dat heerlijke leven kan ik je wel bieden? Aarzel dan niet en vul mijn formulier in en wie weet kunnen we dan samen een keertje knuffelen en kroelen!
Liefs en dikke poot,
Marlo
Geplaatst op 24-05-2019
Duendo
vv

Duendo mag op zoek!

Ja het is een knappe gast, hij heeft een speciale look, maar weet je.. alle katjes zijn allemaal even mooi :-)
Duendo is een grappig manneke. In het begin trok hij zich nog een beetje terug, maar nu gaat ie los hoor!
Hij geniet van aaitjes en kroelen onder het kinnetje, dan rolt hij van gekkigheid alle kanten op. Meer! Meer!
In zijn klimpaal haalt hij gekke toeren uit, dan is het speeltijd en quality time. En als hij zin heeft om wat te wandelen, nah.. dan slentert hij gezellig over de gang en blijft hij dromerig stilstaan bij de deur. Zou er iemand voor hem komen? Wie weet.
Een frisse neus op zijn tijd kan hij wel waarderen, zeker met het zonnetje op zijn snoet. Zaaalig he Duendo! Maar jij bent gewoon een zalig manneke, een lieve schat met een zacht hartje!
Wij gaan op zoek naar jouw ultieme huisje, een voor altijd warm mandje, mensen die voor jou willen gaan..
We weten dat hij een speciaal vachtje heeft, maar we gaan echt op zoek naar een match, waarbij zijn karaktertje absoluut op nummer 1 komt.
Interesse? Knuffel van Duendo

Geplaatst op 21-05-2019
Saartje
26

Hoi ik ben Saartje..
Toen ik van de straat afgehaald werd met 4 prachtige kittens, kwam ik in een gezin en moest echt aan alles wennen. Dat vind ik wel moeilijk, zeker met 4 kittens die je moet opvoeden.
Nu een paar weken verder...mijn kleintjes zijn allemaal geplaatst. Regelmatig word ik opgepakt en geaaid. Ik weet niet echt of ik dit nu fijn vind of niet. Dus ik laat het wel toe...en als ik het zat ben dan ga ik grommen. Dat werkt wel, want eventjes erna zetten ze mij op de grond. Maar dat duurt wel steeds langer. Soms denk is wel eens...toch wel lekker...dat ge-aai. De vrouw van het opvanggezin die vertrouw ik al best goed. Ik ken haar nu wel een beetje. Dus vind ik het wel fijn om in de buurt van haar te zijn. Loopt ze naar boven, ga ik met haar mee. Loopt ze naar beneden...loop ik ook weer mee en ga in haar buurt ergens liggen. Ik weet ook niet waarom, maar laatst was er bezoek en toen ben ik erbij gaan liggen. Ik kreeg zachtjes een aai van een vreemde, die noemde mij zwarte panter er was verliefd op mijn goude ogen. Het leek wel of ik het toch gezellig vond. Wie weet ben ik strakjes nog een gezellige huiskat.. haha. Haar bed ligt in ieder geval ook best lekker. Die heb ik s'nachts al een paar keer uitgeprobeerd. De andere katten in huis vind ik wel prima. Nu zijn er 3 vreemde kleintjes te logeren. Die zijn wel leuk! Soms doe ik mee met hun gekke spelletjes. En al dat speelgoed op de grond...lijkt ook leuker dan ik voorheen dacht. Wat ik heerlijk vind is om buiten te zijn. Ik ga lekker op een stoel liggen zonnen. Dicht bij de deur...dan kan ik in de gaten houden wat daar binnen allemaal gebeurt. Van hele erge drukte of lawaai hou ik niet zo, dat maakt mij onzeker. Mijn opvang vrouwtje is volgens mij best gek op mij...het lijkt wel alsof ze trots is op de vorderingen die ik maak. Ze wil toch wel meer denk ik zo. Maar...ik denk dat ik haar eigenlijk best wel lief vind. Ze praat ook vaak tegen mij...en krijg een zacht aaitje als ze voorbij loopt. Soms heb ik daar even geen zin in en ga dan weg...en soms denk ik...vooruit dan maar, voel maar hoe zacht ik ben. Inmiddels voelt het ook wel thuis, en hoef niet meer te vechten voor het eten. Sterker nog...als de anderen aan mijn bakje komen loop ik maar weg maar dan zetten ze mij op een rustig plekje met mijn bakje.
Wie geeft deze prachtige slanke zwarte dame met super mooie ogen, het vertrouwen en de rust om verder te ontwikkelen
De start is al gemaakt en gaat absoluut de goede kant op. Geweldig om haar vooruitgang en overwinningen te bereiken?
Iemand die verstand heeft van katten, niet een te hoge verwachting heeft. Saartje is steeds gezelliger aan het worden.
Roept je af en toe...en bij vertrouwen zie je het vertrouwen terug. Hoe geweldig is dat! Ze verdient het zo...
Bij elke vooruitgang denk ik...YES!! Goedzo lief Saartje! Komt goed.

Geplaatst op 11-05-2019
Babs
2

Ik ben Babs en ik heb een probleem

Nog altijd zijn er van die leuke snoezige kleintjes in de opvang, of van die schoothangers die adorerend en knedend op schoot liggen te kroelen van geluk.
De snoezige kittens raken makkelijk geplaatst, en die gezellige knuffelkonten staan ook al snel in de spotlights.
Maar ik ben:
A. Geen kitten
B. Geen schoothanger
C. Geen liefhebber van soortgenootjes of woeffies
D. en daar ben ik dus vet mee...

Pas op, ik heb onlangs nog kittens gehad hoor, ik ben een trotse moeder! Toen ze oud genoeg waren heb ik hun koffertje helpen inpakken en namen we afscheid met een traan en een lach. Ze zijn goed terecht gekomen, dus eigenlijk heb ik niks te klagen en heb ik nu des te meer tijd om eindelijk eens te gaan hobbyen.

Ik zou graag ook een positief rijtje willen opsommen, komt ie!
A. Ik ben een prachtige zwarte parel,  en zorg dat mijn vachtje er altijd picobello uitziet. Ik hou van een verzorgd voorkomen, dus met mij kun je voor de dag komen. Mijn heldere klare oogjes komen daardoor nog beter tot hun recht.
B. Juist omdat je wat meer moeite voor mij moet doen, zal onze band des te sterker worden. Na veel geduld word je beloond en heb je een vriendin voor het leven.
C. Je mag me soms aaien en dat gaat jou een ongelooflijk tof gevoel geven!
D. Ik vertoef graag in je buurt, en dat is handig, zo ben je nooit alleen en is er altijd iemand die op je wacht.
E. Ik zou graag naar buiten willen. Altijd handig, zo'n buurtpolitie die jouw terrein bewaakt en beschermd.
F. En zo kan ik nog wel effe doorgaan.

Ik wil mijn koffertje graag inpakken. Een nieuw avontuur aangaan met jou, in alle rust en liefde. Ik heb dat enorm nodig, ik mis het nu ook wel een beetje....dus, ja?

Geplaatst op 11-05-2019
Robin
2

Gevonden bij een boer die dreigde hen dood te maken.

Ik ben Robin en de stoerste van ze alle vijf en hou van een flink robbertje stoeien vooral met mijn zusjes. Ik oefen alvast voor als ik groot ben. Ik heb een ondeugende blik zeggen mijn gastouders maar ik vind het ook fijn om af en toe te knuffelen, ook rennen en spelen met mijn broer en zusjes vindt ik heerlijk.

Geplaatst op 10-05-2019
Luuk
vv

Ken je dat?

Van die katjes die zich nog net niet willen laten strelen, maar eigenlijk wel die behoefte hebben? Het waarschijnlijk niet lang gaat duren in de meest ideale situatie?
Welnu, Luuk is zo'n katje.
Zijn prachtige snoet spreekt boekdelen, zijn ogen stralen iets kwetsbaars uit.
Hij heeft een zwerversbestaan achter de rug, het zal niet makkelijk geweest zijn voor hem. Altijd op je hoede, altijd op jezelf zijn aangewezen.
Luuk mag zijn schild laten vallen, het is niet meer nodig. Maar hij heeft er nog een beetje moeite mee. Hij heeft daar hulp bij nodig.
Hij bloeit steeds meer open, durft 's morgens al eens om je benen te kronkelen met de vraag om een bakje eten. Ook verstopt hij zich niet meer, en loopt hij nieuwsgierig rond in de gang en de vele kamers van ons kattenasiel Villa Vagebond.
Andere katjes vindt hij leuk, geen problemen mee. Hij moet gewoon over dat streepje worden getrokken en daar komt Geduld met hoofdletter om het hoekje kijken.
Een rustig huisje waar tijd voor hem is, veel liefde heerst, zal hem zoveel sneller doen openbloeien. Hij heeft het allemaal in zijn mars, het zit allemaal aan de oppervlakte in zijn onzekere lijfje.
Wie wil zijn persoon zijn? Wie wil zijn allerbeste vriend voor het leven worden? Hij zal je nog versteld laten staan!
Deze kanjer  gaat op zoek!

Geplaatst op 09-05-2019
Bebo
100

Half februari was jouw grote reis... helemaal vanuit Egypte naar onze opvang. We zijn jou zelf komen halen lieve Bebo, omdat je zo belangrijk voor ons bent. Ik mocht jouw opvangmama zijn.
Je zoete karaktertje viel meteen op, je snoezige snoetje bleef me verwonderd aankijken. Je kon niet lopen, je had ataxie. Althans, staan kon je best goed, wijdbeens, zelfs heel af en toe een paar pasjes zetten, op jouw manier. Maar that's it.
Jouw kleine hersentjes zijn een beetje verstoord, die geven niet de juiste informatie door aan jouw pootjes. Das niet erg, jij vindt dat ook niet erg.
We hebben samen bijna 3 maandjes opgetrokken. Ik zorgde voor jouw eigen omgeving. Mandjes, dekens op de grond, speelgoed waar je makkelijk aan kon. Je mocht op mijn tablet spelen, gekke doos!
Zoveel prikkels, zoveel te zien, met mooi weer in de tuin, blaadjes tellen. Neusje in de lucht en de wind dansend om jouw oortjes.
En dan de speciale zorg, als je weer eens lekker had gerold in de kattenbak. Een glimlach op mijn gezicht, als er drolletjes in je vacht plakten en je me zo onschuldig aankeek. Mijn lieve baby Bebo!
Ik wist niet dat er al zo snel iemand interesse in jou had, serieuze interesse. Iemand die verder keek dan jouw mooie wapperende witte haren, je looks, je snoezige snoet.
Nadat ik alles had uitgelegd, tot het plassen in je mandje, de badjes als je weer eens vol hing, het boeide haar niet. Wauw!
Vandaag kwam jouw persoon langs, samen met haar man. Liefde op het eerste gezicht... Je was verrukt over zoveel aandacht, een ontwapende blik.
Ja er was een match, jij had jouw voor-altijd- huisje gevonden
Je bent vertrokken en ik heb meteen al nieuws ontvangen hoe goed je het maakt. Ik ben zo trots op jou!
Ik hou van jou liefste Bebo, ik gun jou de wereld aan jouw schattige voetjes, jouw levenspad geplaveid met gouden hartjes.
Maak er wat moois van vriendje, je hebt het dubbel en dwars verdiend, geniet en zet 'm op, ik ben ontzettend blij voor JOU!
En weet? Dat er altijd een plekje in mijn hart blijft, speciaal voor jou...
Zo, en nu ga je maar eens tekeer op de tablet daaro!
Sabine x

Geplaatst op 05-05-2019
Myla
115

Pittige dame zoekt stoere bedienden.

 

Ben geboren op straat en heb daar de eerste 12 weken gewoond. Geen goede plek voor een kleuter. Al snel kwam Zwerfkat in Nood om de hoek kijken. Ik mocht samen met mijn Mama Maia, broertje Marnic en zusjes Mauvy en Milke bij mijn huidige gastgezin wonen.
In het begin waren we hier helemaal niet blij mee. We hebben wat afgeblazen met zijn allen. Heb zelf een paar maanden nodig gehad om mijn opvangmama te leren waarderen. In die tijd was ik ook niet benaderbaar.  Inmiddels weet ik alles heel goed te waarderen en kun je me ook voorzichtig aaien. Af en toe is het me nog te veel en laat ik je dat weten met mijn pootje met ingetrokken nagels of een zachte bijt.

 

Mijn mamma Maia en mijn zusje Mauvy hebben al een tijdje een gouden mandje. Samen met mijn broertje Marnic en zusje Milke had ik wat meer tijd nodig. Tijd die ik gebruikt heb om uit te groeien tot een prachtig halfwasje dat  op eigen pootjes staat.

 

Voor mij is het tijd om op zoek te gaan naar mijn gouden mandje. Kun jij mij pittige tante aan. Dan daag ik je uit om het adoptieformulier in te vullen. Dan kunnen we snel kennismaken.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg