Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2020 hebben 33 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-12-2020
Sarah
14

Hay hier Sarah.
Effe voorstellen. Ik ben samen met mijn zusje gevonden in een tuin. Mama was al een tijdje niet meer gezien. Er was een hond in dezelfde tuin die wel een snackje luste. Dus we moesten daar snel weg. Ik ben duidelijk geen mensen gewend want ik vind alles eng en akelig. Maar daar werk ik aan. Ik ben al stiekem aan het ontdooien. Ik laat me al pakken en aaien. Dan geef ik voor de schijn natuurlijk nog sisje maar begin dan al snel te spinnen. Ik speel graag en veel en dan val ik vanzelf in slaap.. andere poeskes vind ik stoer maar ben er wel nog voorzichtig mee.

Sarah wordt alleen samen met haar zusje Fendi geplaatst.

Geplaatst op 29-12-2020
Fendi
14

Hay hier Fendi.
Ik ben een jonge, gespikkelde licht grijze mooie dame. Ik ben gevonden in een tuin samen met mijn zusje. Mama was al een tijdje niet meer gezien. Er liep een hond en die wilde ons wel als snackje dus te gevaarlijk om te blijven. Ik ben nog schrikachtig maar ik begin al langzaam aan mensen, geluiden, handen en aaitjes te wennen. Ik ben wel nieuwsgierig en best brutaal als iemand me verveeld. Speel graag en veel en soms zelf druk. Ik kan goed met andere poeskes, en vind het fijn om er samen mee te slapen. Ik ben nog een beginneling dus ik moet nog veel leren. 

Fendi wordt alleen samen met haar zusje Sarah geplaatst

Geplaatst op 28-12-2020
Rik
vv

Nadere informatie over Rik volgt nog.

Geplaatst op 27-12-2020
Folke
vv

Nou, het is erg druk hier hey. Jeetje. Ik mag mezelf promoten, zo van 'Ik wil een huisje'. Maar er lopen hier tientallen naar-een-huisje-snakkende dieren rond.
Hoe moet ik daar nou bovenuit stijgen. Hoe?
'Wees jezelf, laat het los, kan jou het schelen, neem een catnip, chilll', riepen vrienden met meelevende oogjes. Ja.
Ik heb geen leuk verleden gekend. Vele rugzakvrienden zullen het herkennen en meestemmend knikken.
Mijn baasje werd ziek en nam afscheid van haar dierbaren. Ze stierf. Maar wat ik niet wist, was dat mijn baasje een laatste wens had. Ik vond die wens niet zo cool eigenlijk.
Wanneer zij kwam te overlijden, moesten ik en mijn andere twee vrienden ook sterven zeg maar. Het spuitje krijgen. Ja echt, stom he, kun jij het geloven?
Nou, gelukkig werden we gered, ook ik mocht hier binnenkomen en mijn tweede kans omarmen.
In mijn vroegere leven was ik tuinman. Ik hield van de plantjes, sprak tegen de bloemetjes, snoof de buitenlucht op en zwaaide naar de zon en de regen.
Ze hebben hier geen tuin, wel een buitenren. Als tuinman was het eventjes een sip gebeuren, maar ik kan wel buiten zijn. Dat telt ook wel hoor.
Ik begroet elke dag de spelende blaadjes, de sprietjes, de wind die zacht strelend mijn oortjes aait.
De mensen waren eerst voor mij een beetje bedreigend. Zo groot en onverwachts.
Maar ze zijn best lief, sterker nog... ik geniet van streeltjes en zachte aaitjes over mijn bol. De zoete woorden neem ik smullend tot mij.
Mijn hartje is, zoals velen, gekrenkt geweest. We hebben allemaal onze eigen bagage, maar we leven maar 1x.
Mijn leven heeft enkel grijstinten gekend, maar nu ga ik voor de regenboog. Ik zie kleuren in donkere wolken.
Ik ben een lieve jongen, gevoelig, maar met een open hartje. Voor mij geen druk mensenleven, maar wel een tuin met druk natuurleven. Kan ik lekker schoffelen ; -)
Geen kleine kindjes, die zijn voor anderen. Wel fijne mensen met geduld. Dan word ik jouw soulmate en knuffelen we tot de regenboog gaat schitteren. Dan mag je ook mijn prrrrrr horen, want die is er, en luid <3 

Geplaatst op 24-12-2020
Yeti
111

Hallo, ik ben Yeti! Nee, niet de verschrikkelijke sneeuwman, maar wel het verschrikkelijk schattige en speelse kitten! Bij dat 'schattige' hoef ik vast geen tekeningetje te maken, kijk gewoon naar mijn foto...En 'speels'...tja, als je mij adopteert, bereid je jezelf maar beter voor op rondslingerend speelgoed, klim- en klauterpartijen, rondrennende poezenvoetjes en eindeloos veel kattenkwaad. Ik ben 1 grote energiebom enne...of je nu wil of niet, je zal meespelen. Ik heb namelijk nogal veel aandacht nodig en indien nodig eis ik die op door mijn keeltje open te zetten. En naast veel speelplezier mag je je als mijn huisgenoot ook verwachten aan de nodige knuffelpartijen. Wanneer ik eindelijk uitgeraasd ben, vind ik namelijk niks zo zalig als lekker tegen je aan komen liggen en uitgebreid knuffelen voor ik in dommel. O, en weet je wat ik ook helemaal geweldig vind? Andere katten! Ja, ik ben een sociaal dier dus een poezenvriendje zou me zoooooo blij maken! Zie jij het zitten om te spelen tot je erbij neervalt, en jeuken je handen om mij te aaien? Vul dan snel het adoptieformulier in en kom zelf eens kijken hoe verschrikkelijk schattig en speels ik ben. Tot gauw?

Yeti wordt alleen geplaatst bij mensen die al een sociaal en speels katje hebben.

Geplaatst op 22-12-2020
Ferdy
GGS

Jaaaa, mag ik eindelijk? Ferdy....kennen jullie mij nog? Ik ben een tijdje uit de picture geweest, omdat ik niet meer in de Villa woon.
Ik heb daar wel even gewoond, maar tijdens mijn dierenartsbezoek stond ons een onaangename verassing te wachten. Ik bleek leucose positief te zijn. Zelf heb ik geen idee wat dat is, ik voel er ook niets van, maar ik zag aan de gezichten dat dat blijkbaar geen reden voor een feestje is, ondanks dat het woord positief erin zit. Oké, ze gingen op zoek naar een gastgezin, omdat het beter was als ik alleen woonde. Lief van ze, ik heb ook graag veel en vaak aandacht van mensen. Een heel huis voor mij alleen... wauwww ik keek mijn ogen uit. Als ex-zwerfkat is dit toch wel een ongekende luxe.
Nu woon ik hier al een tijd, mijn tandjes zijn gedeeltelijk eruit, want daar had ik wel wat last van en inmiddels kan ik gelukkig weer alles naar hartenlust eten.
Ik ben een vrolijke, speelse jongen. Ik zoek avontuur en afleiding, liefst samen met jou. Alleen zijn is niet zo mijn ding, ik deel graag alles met je, bank, bed, speelgoed, zelfs mijn eten, mocht je dat willen. Zie het als een huwelijk, maar dan alleen de good stuff, slechte tijden komen niet in mijn woordenboek voor.
Wil jij ook alles met mij delen? Dan ga ik jouw beste vriend worden, zeker weten! Vraag maar naar Ferdy (mijn naam betekent overigens moedige reiziger), dus ik sta open voor een nieuwe levensreis...met jou...

Tot gauw!
X Ferdy

Ferdy kan alleen geplaatst worden of bij een katje wat ook leukcose positief is. Hij wilt graag naar buiten. Dit mag alleen in een afgesloten tuin of terras waaruit hij niet kan ontsnappen of een kattenren. Hij wordt niet geplaatst bij mensen waar hij niet naar buiten kan.

Geplaatst op 21-12-2020
Rosie
38

Ik ben Rosie, een speelvogel eerste klasse met een peperkoeken hartje. Want ik mag er dan misschien uitzien als een miniatuur tijger, eigenlijk ben ik een verlegen en gevoelig
meisje. Ik heb de eerste weken van mijn leven namelijk doorgebracht op een boerderij waar ze niet zo lief voor me waren, dus toen ik bij mijn opvangmama arriveerde was ik doodsbang voor mensen en kromp ik in elkaar wanneer er nog maar naar me gekeken werd. Ondertussen heb ik mijn opvanggezin leren vertrouwen en knuffel en speel ik heel graag met hen - maar alleen wanneer ik daar zelf zin in heb, ik ben nogal een eigenzinnig type. Helaas komt af en toe mijn oude angst nog naar boven en dan wil ik eventjes met rust gelaten worden. Wanneer je dat respecteert, duurt zo'n fase meestal maar heel even en zijn we meteen daarna weer de beste vrienden, maar ik zal waarschijnlijk altijd wel een beetje onzeker blijven. Vreemde mensen vind ik bijvoorbeeld nogal eng, en ik zal wel nooit het katje worden dat meteen om de benen van onbekenden gaat kronkelen. Maar als jij het geduld en begrip hebt om me mezelf te laten zijn en me te laten openbloeien, geef ik je mijn onvoorwaardelijke liefde en heb je er een geweldige huisgenoot bij. Een sociaal, niet-dominant katje kan me daarbij helpen, dus ik zou graag zo'n vriendje hebben in mijn nieuwe huisje. Een veilig, afgesloten tuintje zou ook leuk zijn, maar is geen must, als je voor voldoende speelgoed zorgt amuseer ik me ook prima binnen. Kleine kindjes zijn, door mijn gevoelige aard, dan weer geen goed idee. Er is nog 1 dingetje dat je over mij moet weten; ik heb stressgevoelige darmen, dus op stresserende momenten kan ik last krijgen van diarree en moet ik soms even overstappen op voeding voor gevoelige maag en darmen. Maar verder ben ik perfect gezond en helemaal klaar om een nieuwe start te nemen in mijn 'forever'-huisje. Wil jij me die geweldige thuis geven waar ik van droom? Vul dan snel het adoptieformulier in en hopelijk tot gauw!

Rosie wordt alleen geplaatst bij een ander sociaal en niet dominant katje. Ze kan bij kinderen vanaf ongeveer 12 jaar.

Geplaatst op 20-12-2020
Maurice
33

Hey, lieve jij daar!
Samen met mijn grote vriend Jimmy ben ik "in de aanbieding". Ik kom alléén in gezelschap met Jimmy, hè. Wij zijn een onafscheidelijk pakketje. Mijn Jimmy is mijn allessie. Dus zonder hem, kun je mij ook op je buik schrijven.

Poeh joh, moet ik over mijn leven gaan vertellen? Ik sta niet zo graag op de voorgrond. Maar goed, een kat met handschoenen kan geen muizen vangen, dus ook ik moet met de billen bloot.

Mijn leven begon niet zo rooskleurig. Het begon op straat. Ik zou een zwaar leven vol ellende tegemoet gaan, ware het niet dat de stichting Zwerfkat in Nood op mijn pad kwam en zich over mij ontfermde. Ik bloeide op en kwam terecht bij een goed baasje in het toenmalige gouden mandje. Jimmy, die lag al een paar jaar in die mand. Maar ík mocht er nog bij. We hadden het goed, we genoten van het leven. Echter, ons baasje stierf zeer plots!! Hoe erg. En wij zaten daar in dat stille appartement, alleen... Je begrijpt dat we even ervan uit ons doen zijn geweest. Baasje weg, wij alleen, vervolgens naar het plaatselijke asiel, nu in een gastgezin. Maar we zijn tenminste wel nog bij elkaar :-) Pfieuw, zo kwam de kat gelukkig weer op zijn pootjes terecht. Maar nog niet helemaal, want we zijn nu op zoek naar een nieuw baasje!
Wat wij te bieden hebben?
In ruil voor een zakje kattenbrokjes schenken wij je een oneindige hoeveelheid ZEN-momenten. Met ons om je heen ben je geen geld meer kwijt aan dure mindfulness cursussen. Want wij zijn de rust zelve! Bij ons geen anderhalve meter restricties, maar quality time zonder concessies. Hoe klinkt dat? :-)

Maar goed, ik zal niet als een kat om de hete brij draaien: je moet mij wel eerst ff laten ontdooien, ik kijk eerst de kat uit de boom. Zo is ook mijn aard, ik houd me wat meer op de achtergrond, zeker als er vreemde mensen binnen komen. Maar geen reden tot paniek: reken er maar op, dat ik na een aantal dagen mijn achterstallige knuffeltjes nog wel bij je kom (in)halen.

Ik ga alvast mijn pootjes wassen, want als de kat zich wast, komt er gewis een gast!

Toedeloe!
Pootje van Maurice!

Maurice wordt enkel samen met z'n vriendje Jimmy geplaatst!

Geplaatst op 20-12-2020
Remy
14


Hai ik ben Remy. Ik wil graag een mandje voor altijd! Ik ben een speciale, dwz een vertederende, speelse, lieve wiebelkont. Ik heb een lichte vorm van ataxie en nee ik heb geen speciale zorg nodig. Ik ben een proper manneke en ga gewoon op de bak. Als ik speel, klim of ren heb ik een wiebelkont, een dronken loopje. Da's alles.. Graag blijf ik samen met mijn zusje, Maya, wij zijn 2 handen op 1 buik. Zij heeft ook een vorm van ataxie, alleen in mindere maten. Ze lijkt daardoor soms alleen een beetje onhandig. Ik ben in het begin verlegen. Maar als ik je aardig vind ben ik de jouwe.. Dus wie o wie wil ons een mandje geven voor altijd.

Remy wordt alleen samen met zijn zus Maya geplaatst. Hij mag niet vrij naar buiten vanwege zijn ataxie.

Geplaatst op 20-12-2020
Maya
14

Effe voorstellen… Ik ben Maya een speels, uitgelaten poesje. Nieuwsgierig en soms brutaal als ik iets perse wil hebben. Na 3x verhuisd te zijn wil ik graag een mandje voor altijd. Ik heb een lichte vorm van ataxie. Ik merk het als ik ergens op of af wil springen, mijn achterhand komt niet helemaal mee. Als je het niet weet denk je gewoon dat ik onhandig ben. Om die reden wil ik ook graag samen met mijn broertje, Remy blijven. Hij heeft het iets erger. Wij zijn erg klef met elkaar. 2 handen op 1 buik. Samen eten, slapen en spelen, waar hij is ben ik ook. Ps hij is ook zo'n lekker prutske..   

Maya wordt alleen samen met haar broertje Remy geplaatst. Zij mogen niet vrij naar buiten vanwege de ataxie

Geplaatst op 20-12-2020
Taika
16

Hoi, mijn naam is Taika. Ik ben een slank, sierlijk, gek, koddig katertje met een hele lange staart.
Ik heb een tijdje buiten rondgezworven. Het was koud en best wel eng. Ik moest op zoek naar eten. Maar ik ben nog zo jong en had daar niet zoveel ervaring mee.
Ik had iets lekkers gevonden maar daar was nog een andere kat en die ging ruzie maken met mij. Blazen en meppen naar mij, helemaal niet lief. Ik ben daar héél hard van geschrokken en toen ben ik een garage ingevlucht. En blijkbaar had ik een goede garage uitgekozen. De mensen die daar woonden hadden mij horen roepen van paniek en vonden mij heel zielig en magertjes. Zij hebben naar de mensen van Zwerfkat in nood gebeld en ik werd in een mandje gezet. Ik mocht naar een gastgezin verhuizen.

Hier kwam ik op een lekker warm kamertje terecht met veel eten. Goed geregeld, dacht ik! Er waren nog 2 katjes. Daar moest ik even aan wennen. Want ik had de laatste tijd niet zo een goede ervaringen met andere katjes. Weet je nog, blazen en meppen. Pestgedrag, dat vergeet je zomaar niet. Dus ben ik ook maar gaan blazen. Heel hard, maar ondertussen zat ik wel met mijn oogjes te knijpen. Een beetje stoer doen, terwijl ik eigenlijk wil spelen en gek doen. Eenmaal als ik weet dat de andere poezen te vertrouwen zijn dan vind ik het keitof om met ze te spelen. Speelgoed vind ik ook helemaal te gek. Ballenbanen, speelhengels, balletjes, muisjes, verenstokken..... Suuuuuper!!!!!

Maar ik ben ook een echt mensenkatje, die zijn altijd wel lief voor me geweest.
Ik laat mij luidkeels horen als je eten aan het maken bent, even duidelijk maken dat ik ook honger heb!
Ik vind het ook boeiend om je gewoon in de gaten te houden, kijken wat je aan het doen bent. Ik moest maar eens kunnen helpen.
En zoals iedere goed opgevoede kat, kan ik ook een echte slaapkop zijn. Lekker languit op de krabton. Naast je op de zetel. Heerlijk!!
Ik heb ook al een paar keer last gehad van 'de-gekke-5-minuten'. Dan moet ik heel hard door het huis rennen. Kan ik niks aan doen. Energie los laten.

En nu mag ik op zoek naar mijn forever huisje! Spannend hoor!
Ik heb niet zoveel speciale wensen. Heb jij eten, een warm slaapplekje en een leuk (liefst jong) speelvriendje voor mij? Dan kan jij mij heel gelukkig maken!! Vul dan snel het adoptieformulier in en dan mag je komen kennismaken met mij.
Tot snel! 

Geplaatst op 20-12-2020
Jimmy
37

Hey you!
Ik ben op zoek naar een date!
En al zeg ik het zelf. Ik am a wannahave! Ik ben een katje om zonder handschoenen aan te pakken! Ik ben zeker wél voor de poes! Ik ben geen kat in de zak! Want... Ik ben dol op knuffelen en houd van aandacht en van mensen. Mijn vriend Maurice kijkt trouwens wat meer de kat uit de boom. Maar we zijn een onafscheidelijk setje, hè. Zonder Maurice kom ik niet!
Over mijn levensgeschiedenis heb ik, op de laatste maanden na, niet te klagen. Ik heb niet zo'n grote rugzak, vergeleken met andere vrienden hier. Ik had een goed leven bij een lief baasje. Het leven werd nóg leuker, want baasje regelde vorig jaar een jonge, kleine vriend voor mij. Maurice. Ik nam het kleintje onder mijn hoede. Leerde hem alles over het leven en we werden dikke vrienden. Eind goed al goed zou je zeggen. Onze wereld stortte echter in toen onze (nog best jonge) baas plotseling overleed. En wij... Wij bleven alleen achter in het appartement. Met zijn tweeën in diepe rouw om ons baasje en ons goede leventje dat nu voorbij was. De politie attendeerde het dichtstbijzijnde asiel op ons. Zij wilden mij wel pakken, maar Maurice moest terug naar de stichting Zwerfkat in Nood, omdat hij daar ooit vandaan kwam. En zo gebeurde het dat men ons wilde scheiden. Maar daar stak Zwerfkat een stokje voor. Men vroeg of ze ons samen mochten overnemen en het mocht! En nu zitten we hier. Gelukkig samen! Nu we bij zijn gekomen van al het gebeurde, zijn we op zoek naar een nieuw huisje!

Maar goed, ik sta hier niet voor de kat zijn viool op deze site. Laat ik de kat een kat noemen; Ik wil graag gematcht worden aan een ontzettend leuke baas. Iemand die een ontzettend leuke kat wil. Dus: iemand die MIJ wil. Want laten we eerlijk zijn: It will be a life changing moment. Je leven zal opgesplitst zijn in het moment vóór en nádat je mij voor het eerst ziet. Het zal liefde op het eerste gezicht zijn, je zult verknocht aan mij zijn en samen met mijn vriend Maurice, zullen we onafscheidelijk met jou zijn. Jij zult altijd bereid zijn om ons te knuffelen en wij zullen je onvoorwaardelijke liefde en toeneiging schenken... Tenminste... zo ziet het eruit in mijn dromen?! Dromen op roze wolkjes met gouden randjes. Maar het is niet verboden om te dromen, toch???

Ik trek alvast mijn mooiste gestreepte pakje aan en ga op je zitten wachten!

Dikke knuffel van Jimmy

P.s nog een knuffel
P.s. nóg een....

Jimmy wordt enkel samen met z'n vriendje Maurice geplaatst!

Geplaatst op 19-12-2020
Mirthe
vv

Mirthe is een heel bang katje. Ze heeft echt tijd nodig om aan mensen te wennen. Ze houdt wel heel erg van gezelschap van andere katjes, dus moet bij of met een ander katje geplaatst worden. 

Omdat Mirthe fiv positief is mag zij alleen naar buiten in een kattenren of goed afgesloten tuin/balkon waaruit zij niet kan ontsnappen.

Geplaatst op 16-12-2020
Polpetta
36

Hallo! Mijn naam is Polpetta (Italiaans voor gehaktballetje, omdat ik zo mooi rond ben : ) ). Samen met mijn zus Margherita ben ik gevonden in een veld. We waren er zelf ook wat overdonderd door omdat we eigenlijk nog liefst even bij onze mama wilden blijven. Gelukkig heeft iemand ons snel gevonden en dankzij deze meldster kwamen we samen bij de VZW terecht. In ons opvanggezin is er veel speelgoed en hebben we zelfs een extra speelkameraadje . We spelen graag samen en ravotten de hele dag door. Nu zijn we op zoek naar een nieuw nestje. Mogen mijn zus en ik samen geplaatst worden? Of hebben jullie al een speelse jonge kat die op zoek is naar wat gezelschap? Stel je dan zeker kandidaat! Tot snel!

Polpetta wordt alleen met haar zusje Margherita geplaatst en/of bij een ander jong en speels katje.

Geplaatst op 16-12-2020
Margherita
36

Hallo! Mijn naam is Margherita. Samen met mijn zus Polpetta ben ik gevonden in een veld. We waren er zelf ook wat overdonderd door omdat we eigenlijk nog liefst even bij onze mama wilden blijven. Gelukkig heeft iemand ons snel gevonden en dankzij deze meldster kwamen we samen bij de VZW terecht. In ons opvanggezin is er veel speelgoed en hebben we zelfs een extra speelkameraadje . We spelen graag samen en ravotten de hele dag door. Nu zijn we op zoek naar een nieuw nestje. Mogen mijn zus en ik samen geplaatst worden? Of hebben jullie al een speelse jonge kat die op zoek is naar wat gezelschap? Stel je dan zeker kandidaat! Tot snel!

Margerita wordt alleen met haar zusje Polpetta geplaatst en/of bij een ander speels jong katje.

Geplaatst op 16-12-2020
Charlie
vv

Charlie is een heel lief katje die erg van knuffelen houdt. Hij houdt niet zo van andere katten, daar wordt hij onzeker van.

Geplaatst op 13-12-2020
Pip
100

Pip is heel speels en aanhankelijk. Zij ligt graag op schoot en kan heel goed benen beklimmen :)

We plaatsen Pip alleen samen met (Sjors, Toto of Puk) of bij een ander sociale speelse kat.

Geplaatst op 13-12-2020
Puk
100

Puk is heel speels en aanhankelijk. Zij ligt graag op schoot en kan heel goed benen beklimmen :)

We plaatsen Puk alleen samen met (Sjors, Toto of Pip) of bij een ander sociale speelse kat.

Geplaatst op 12-12-2020
Tom
vv

Contactadvertentie

Ik ben Tom en ik logeer in Maaseik. Momenteel heb ik geen relatie, dus probeer ik via deze weg in contact te komen met een man/vrouw/koppel waar ik een langdurige vriendschap mee kan opbouwen. Het liefst geen kleine kinderen, die zijn me wat te druk. Veel van mijn vrienden en vriendinnen hebben al een relatie en wonen nu samen. Het contact is verwaterd, want ze hebben het maar druk druk druk.
Ik verblijf momenteel op hotel in Villa Vagebond waar ik van alle gemakken ben voorzien. Ik zit all inclusive, dus er is eten a volonté, ruime keuze aan slaapplekjes en ik krijg aaitjes wanneer ik wil. Maar dat is toch niet hetzelfde als echt samenwonen.
Ik beschouw mezelf als oprecht, wijs, rustig en afwachtend. Ik geniet van een streeltje, een lief woordje en een goede verstandshouding.
Ik heb mijn studie filosofie glansrijk doorstaan en stel jou graag de vraag over de zin van het leven. Hoe denk jij hierover, ik ben nieuwsgierig. Ik ben een wijsneus, een oude ziel.
Uiterlijk vind ik niet belangrijk, als je maar lief bent.
Heb je interesse en wil je meer weten? Neem dan even contact op met bemiddeling en maak mij nieuwsgierig! Liefs Tom

Geplaatst op 12-12-2020
George
111

Hallo iedereen

 

Wij zijn George en Kamiel, 2 gekke broertjes en een nog gekkere zus Pia. Er was ook nog een zusje Babs maar spijtig genoeg hebben we haar verloren aan een enge ziekte. We waren heel erg ziek toen we klein waren , zo erg zelf dat er even werd gevreesd dat ze ons allemaal zouden verliezen. Ons Babs heeft de strijd verloren en stierf op een nacht. Eng hoor maar onze opvangmama’s zeiden: “kom op liefjes, jullie zusje stierf niet alleen en was omringd door jullie warmte en aanwezigheid. Nu moeten jullie sterk zijn en blijven vechten. Al die vieze medicijntjes nemen en ja ook die erg pijnlijke inspuitingen maar samen gaan we ervoor “.

En kijk nu, zoveel weken later zijn we alle 3 klaar voor het spannendste avontuur ooit. Op zoek naar een eigen huisje in een fijn gezinnetje. Onze Kamiel en ik willen heel graag samen blijven, je kent dat wel hé, wij kunnen niet zonder elkaar. Wij moeten samen kunnen spelen, ravotten, huis afbreken, kattenkwaad uithalen en dan uiteindelijk samen in een mandje een slaapje doen. Twee stoere boys met een peperkoeken hartje die mekaar niet kunnen missen.

Ons Pia is een stoere meid en gaat ook op zoek naar een eigen plekje, mij zij trekt haar plannetje wel. Zij is écht mega stoer. Een durfal en dus eigenlijk ook een beetje een kwajongen maar oh zo lief en schattig. (ssttt niet zeggen dat wij dat gezegd hebben he) 😊

Hey broer, ik hoor jullie wel hoor. Maar het is allemaal waar wat je verteld over dat stoer zijn en zo en ja dat ik een halve jongen ben heb ik aan jullie te danken he, ik moet mijn mannetje wel staan tussen die 2 gekke broers van mij.

Dus nu zijn we dus op zoek naar een huisje waar mijn 2 lieve gekke broertjes samen welkom zijn en een plekje voor mij waar ik dus lekker stoer mag doen en ook gezellig kan liggen chillen in een mandje of zetel of bed …

Als je zo’n adoptie formuliertje invult mogen we misschien kennismaken en zo kijken of dé klik er is.

En oh ja met kerstmis in het vooruitzicht… Misschien toch voorzien op een “stevige “kerstboom met van die glinsterende ballen in en flikkerende lichtjes bestand tegen wat kattenkwaad 😊

Liefs, George , Kamiel en Pia

Geplaatst op 12-12-2020
Kamiel
111

Hallo iedereen

 

Wij zijn George en Kamiel, 2 gekke broertjes en een nog gekkere zus Pia. Er was ook nog een zusje Babs maar spijtig genoeg hebben we haar verloren aan een enge ziekte. We waren heel erg ziek toen we klein waren , zo erg zelf dat er even werd gevreesd dat ze ons allemaal zouden verliezen. Ons Babs heeft de strijd verloren en stierf op een nacht. Eng hoor maar onze opvangmama’s zeiden: “kom op liefjes, jullie zusje stierf niet alleen en was omringd door jullie warmte en aanwezigheid. Nu moeten jullie sterk zijn en blijven vechten. Al die vieze medicijntjes nemen en ja ook die erg pijnlijke inspuitingen maar samen gaan we ervoor “.

En kijk nu, zoveel weken later zijn we alle 3 klaar voor het spannendste avontuur ooit. Op zoek naar een eigen huisje in een fijn gezinnetje. Onze Kamiel en ik willen heel graag samen blijven, je kent dat wel hé, wij kunnen niet zonder elkaar. Wij moeten samen kunnen spelen, ravotten, huis afbreken, kattenkwaad uithalen en dan uiteindelijk samen in een mandje een slaapje doen. Twee stoere boys met een peperkoeken hartje die mekaar niet kunnen missen.

Ons Pia is een stoere meid en gaat ook op zoek naar een eigen plekje, mij zij trekt haar plannetje wel. Zij is écht mega stoer. Een durfal en dus eigenlijk ook een beetje een kwajongen maar oh zo lief en schattig. (ssttt niet zeggen dat wij dat gezegd hebben he) 😊

Hey broer, ik hoor jullie wel hoor. Maar het is allemaal waar wat je verteld over dat stoer zijn en zo en ja dat ik een halve jongen ben heb ik aan jullie te danken he, ik moet mijn mannetje wel staan tussen die 2 gekke broers van mij.

Dus nu zijn we dus op zoek naar een huisje waar mijn 2 lieve gekke broertjes samen welkom zijn en een plekje voor mij waar ik dus lekker stoer mag doen en ook gezellig kan liggen chillen in een mandje of zetel of bed …

Als je zo’n adoptie formuliertje invult mogen we misschien kennismaken en zo kijken of dé klik er is.

En oh ja met kerstmis in het vooruitzicht… Misschien toch voorzien op een “stevige “kerstboom met van die glinsterende ballen in en flikkerende lichtjes bestand tegen wat kattenkwaad 😊

Liefs, George , Kamiel en Pia

Geplaatst op 11-12-2020
Lize
vv

Lize is een heel aanwezig katje en krijgt graag de aandacht.
Overal waar jij bent is zij ook.
Ze kan soms blazen naar de andere katjes, maar dat is eerder uit onzekerheid.  

Lize kan bij een ander katje geplaatst worden zolang deze maar niet te druk zijn. Ze kan ook als enige kat worden geplaatst.

Geplaatst op 11-12-2020
Pia
111

Hallo iedereen

 

Wij zijn George en Kamiel, 2 gekke broertjes en een nog gekkere zus Pia. Er was ook nog een zusje Babs maar spijtig genoeg hebben we haar verloren aan een enge ziekte. We waren heel erg ziek toen we klein waren , zo erg zelf dat er even werd gevreesd dat ze ons allemaal zouden verliezen. Ons Babs heeft de strijd verloren en stierf op een nacht. Eng hoor maar onze opvangmama’s zeiden: “kom op liefjes, jullie zusje stierf niet alleen en was omringd door jullie warmte en aanwezigheid. Nu moeten jullie sterk zijn en blijven vechten. Al die vieze medicijntjes nemen en ja ook die erg pijnlijke inspuitingen maar samen gaan we ervoor “.

En kijk nu, zoveel weken later zijn we alle 3 klaar voor het spannendste avontuur ooit. Op zoek naar een eigen huisje in een fijn gezinnetje. Onze Kamiel en ik willen heel graag samen blijven, je kent dat wel hé, wij kunnen niet zonder elkaar. Wij moeten samen kunnen spelen, ravotten, huis afbreken, kattenkwaad uithalen en dan uiteindelijk samen in een mandje een slaapje doen. Twee stoere boys met een peperkoeken hartje die mekaar niet kunnen missen.

Ons Pia is een stoere meid en gaat ook op zoek naar een eigen plekje, mij zij trekt haar plannetje wel. Zij is écht mega stoer. Een durfal en dus eigenlijk ook een beetje een kwajongen maar oh zo lief en schattig. (ssttt niet zeggen dat wij dat gezegd hebben he) 😊

Hey broer, ik hoor jullie wel hoor. Maar het is allemaal waar wat je verteld over dat stoer zijn en zo en ja dat ik een halve jongen ben heb ik aan jullie te danken he, ik moet mijn mannetje wel staan tussen die 2 gekke broers van mij.

Dus nu zijn we dus op zoek naar een huisje waar mijn 2 lieve gekke broertjes samen welkom zijn en een plekje voor mij waar ik dus lekker stoer mag doen en ook gezellig kan liggen chillen in een mandje of zetel of bed …

Als je zo’n adoptie formuliertje invult mogen we misschien kennismaken en zo kijken of dé klik er is.

En oh ja met kerstmis in het vooruitzicht… Misschien toch voorzien op een “stevige “kerstboom met van die glinsterende ballen in en flikkerende lichtjes bestand tegen wat kattenkwaad 😊

Liefs, George , Kamiel en Pia

Geplaatst op 10-12-2020
Quasi
3

Hallo allemaal,
Ik ben Quasi een vrolijk poezen dametje. Ik hou ervan om lekker te luieren een beetje te spelen en rond te racen samen met mijn broertje Amigo. Ah en voor een heerlijk bakje met vlees loop ik zeker warm dat is pas lekker! Er wonen hier in huis nog meerdere katten en een hond heb ik allemaal geen problemen mee ik kruip gewoon lekker samen met de hond in de mand.
Als je mij pas leert kennen of op bezoek komt zal ik toch eerst even moeten kijken wie er langskomt ik vind andere mensen behalve mijn pleegouders toch nog erg spannend. Heb jij een klein beetje geduld zodat ik rustig kan wennen dan beloof ik dat ik erna heerlijk op je schoot kom liggen om te knuffelen en te spinnen. Ben je geïnteresseerd neem dan snel contact op wie weet kunnen we dan kennis maken. Liefs Quasi 

Quasi wordt alleen geplaatst bij mensen die al een katje hebben

Geplaatst op 06-12-2020
Sjors
100

Sjors is heel speels en aanhankelijk. Hij ligt graag op schoot en kan heel goed benen beklimmen :)

We plaatsen Sjors alleen samen met Toto, Puk of Pip of bij een ander sociale speelse kat

Geplaatst op 06-12-2020
Toto
100

Toto is heel speels en aanhankelijk. Hij ligt graag op schoot en kan heel goed benen beklimmen :)

We plaatsen Toto alleen samen met (Sjors, Puk of Pip) of bij een ander sociale speelse kat.

Geplaatst op 05-12-2020
Rollo
109

Rollo is een heel lief katertje, speels, nieuwsgierig. De grootste deugniet van de bende. Steeds op zoek om ergens te hangen of zwieren waar het eigenlijk niet mag. Tof kereltje gewoon, heel aanwezig, lekker stoer maar komt evenzeer graag bij je liggen snoezen in de zetel.

Rollo plaatsen we alleen samen met Siggy of bij een ander speels katje.

Geplaatst op 05-12-2020
Torvi
109

Torvi is een heel lief poesje, superspeels. Ze kan zich goed alleen vermaken maar speelt ook heel graag met de andere katten. Ze komt je graag opzoeken wanneer je in de zetel ligt, lekker spinnend tegen je aan liggen.

Torvi wordt alleen met haar zusje, 1 van haar broertjes of bij een ander jong en speels katje geplaatst.

Geplaatst op 05-12-2020
Siggy
109

Siggy is de aandachttrekster van de bende van 4; Zij kan je echt voor zichzelf eisen. Ze komt dan op je voet zitten, tikt met haar pootje tegen je been en gooit er nog een "miauw" bij. Ze heeft ondertussen al erg goed begrepen dat ze dan wordt opgepakt voor een knuffel :-) Haar motortje draait op volle toeren dan!
Als je haar vervolgens 'negeert', komt ze gewoon voor je gezicht luid zitten miauwen...
Verder is Siggy een heel speels katje, erg nieuwsgierig en misschien wel de meisjesversie van Rollo; vaak op zoek om iets te doen wat eigenlijk niet mag.

Siggy wordt alleen geplaatst samen met Rollo of bij een jong speels katje.

Geplaatst op 05-12-2020
Floki
109

Floki een heel tof katertje, speels, nieuwsgierig. Komt heel graag in je nek/hals liggen slapen als je in de zetel ligt.

Floki plaatsen we alleen samen met 1 van zijn zusjes, zijn broertje of bij een ander speels katje.

Geplaatst op 05-12-2020
Hali
109

Ik ben Hali, wie ben jij? Hier ben ik dan met mijn toffe snoet. Ja, daarmee ben je vast wel even zoet. Ik steek mijn neusje graag overal tussen, al is het maar om je even te komen sussen.
Prrr prrr hier, prrr prrr daar, kies voor Hali want ik sta altijd voor je klaar!
Is het voor een spelletje, of even een knus momentje samen delen? Geen nood, ik vind wel een manier om jouw hart te stelen.
Ik ben dol op kattenvriendjes, dan komt alles helemaal good. Maar wees gewaarschuwd tijdens het eten, want Hali doesn't share food!
Ook mensenvriendjes, groot of klein; iedereen welkom, want eigenlijk vind ik gewoon alles fijn!

Ben je helemaal overtuigd door mijn rijmpje? Vul dan snel het adoptieformulier in. I promise, het blijft ons klein geheimpje. 😉 

Hali wordt alleen geplaatst bij mensen die al een katje hebben.

Geplaatst op 03-12-2020
Katrien
VV

Ook onze Katrien is nu vrij voor adoptie.

Katrien vertelt:
"Mijn kittens werden geboren in de tuin van onze opvangmama, waar ik al mijn hele leventje heb doorgebracht als zwerfkatje. Dankzij mijn opvangmama, die elke dag lekkere hapjes neerzette, woonde ik daar erg graag.
Van mijn opvangmama mochten mijn kittens en ik binnen komen wonen. Want ik kon wel perfect voor mijzelf zorgen, maar mijn baby’s waren zo klein en kwetsbaar…
Ik zag mijn kleintjes dus opgroeien, en heb hen alles gegeven wat ze nodig hadden, maar ze zijn binnenkort klaar om de wijde wereld te ontdekken.
De bedoeling was dat ik terug in de tuin van de opvangmama zou gaan wonen, maar toen ik werd gesteriliseerd, werd er ook nog een test afgenomen …. en nu blijk ik dus FIV-positief blijk te zijn.
Het is perfect mogelijk om een kat met aids in huis te nemen. Is niet erg… ik kan er alleszins prima mee leven. Ik ben ook nog supergezond op dit moment… en dat na 5 kittens grootgebracht te hebben… ik kan dus wel tegen een stootje.
Ik ben heel lief, wordt graag geaaid, maar kom (voorlopig) niet op de schoot zitten
Doordat ik FIV-positief ben, kon ik niet meer terug in de wijde wereld en woon ik nu in Villa Vagebond."

Katrien is een schuchtere poes, die heel langzaam aan het ontdooien is. Met eten geven komt ze al naar ons toe, en mogen we haar al eens een aai geven. Voor de rest bij plotse bewegingen loopt ze nog weg.
In Villa Vagebond gaat Katrien niet naar buiten, maar als ze geplaatst wordt mag ze vanwege FIV enkel naar buiten in een afgesloten tuin of buitenren. Zij hoeft niet naar buiten.

Wil jij Katrien een mooie en veilige omgeving bieden en zien dat ze steeds verder open bloeit?

.

Geplaatst op 01-12-2020
Ninte
114

Hallo allemaal. Het is mijn beurt, ik mag me voorstellen! Ik ben Ninte.
Mijn leven begon niet zo gezellig. Mijn broer en ik, wij waren onze mama kwijt geraakt. We vonden het helemaal niet fijn zo alleen buiten. Dus besloten we voor een deur te gaan staan en heel hard te gillen. Ben ik goed in hoor! We hebben dat een hele nacht vol gehouden! In de ochtend ging de deur dan eindelijk open en een lief iemand pakte ons op. We kregen een warm plekje en lekker eten.
Na een tijdje werden we naar een gastgezin gebracht. Prima plek, zag ik meteen. Vriendjes om mee te spelen. Goed eten. Mijn broer vertrouwde het allemaal niet zo, maar dat is dan ook een aansteller. Ik heb hem overtuigd dat het oke was en we bst gewoon mee konden doen. Nu geloofd hij me wel, hij doet mee. Alleen als het wat druk wordt met meer mensen of geluid makende apparaten verstopt hij zich nog. Moet ik weer op hem inpraten. Ik heb er wel een taak aan hoor.
Nu heb ik gehoord dat we hier niet gaan blijven. We gaan op zoek naar en eigen plekje. Likkt mij prima, als het maar gezellig is. Ik heb graag de aandacht. Als jij even geen tijd voor mij hebt, wil ik wel graag een vriendje om mee te spelen. Mag ook mijn broertje zijn. Ik overtuig hem wel tot spel, geen probleem. En als jij thuis bent, ben ik er voor jou, beloofd!
Oja, ik hou wel van een zacht slaapplekje en een verhaaltje voor het slapen gaan.
Zie jij dat zitten? Kom dan maar eens kijken bij mij ( of bij ons).
Tot gauw dan, pootje van Ninte

We plaatsen Ninte alleen bij of met een ander katje (Berre of Nonni) en niet bij mensen die fulltime (buitenshuis) werken aangezien Ninte erg van aandacht houdt. Hij kan bij kinderen geplaatst worden mits deze rustig zijn.
 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg