Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2020 hebben 37 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-09-2020
Loes
121

Hallo,

Mijn naam is Loes en ik ben erg gezellig al zeg ik het zelf. Ik ben een opgewekt jong ding met een prachtige plumeau-staart. Deze draag ik met trots recht omhoog en wordt door “me, myself and I“ goed in de plooi gehouden. Pronkstuk! Dat is toch waar men als eerste naar kijkt? Het uiterlijk… ?!
Mijn karakter echter is nog veeeeeel mooierderderder. Ik ben lief, aardig, netjes, speels, grappig, gezellig en opgewekt en als me iets té veel is laat ik je dat op een lieve manier weten. Daarnaast hou ik ervan om op je schoot te kruipen en als we elkaar beter kennen durf ik ook in je nek te klimmen. Heerlijk! Ik hou van KNUFFELEN! En babbelen, gezellig! Kom nemen we samen de dag even door!

Daarnaast speel ik ook ontzettend graag. Een andere huistijger is daarom een must! Die moet wel willen spelen hè, ik houd niet van die saaie mutsen ^_^
Ik speel ook wel met jou hoor maar ik weet dat jullie mensen daar niet altijd tijd voor hebben. Begrijpelijk, iemand moet immers de kost verdienen en al die lekkere hapjes in huis halen!

Sommige hondjes vind ik maar vreemd. Geen idee waar het aan ligt. Ze ruiken soms ook zo vreemd, zo heel anders als wij katten. Soms wil ik zeggen, “ga je wassen man!”, maar we spreken blijkbaar beiden een andere taal want ze doen het niet. Ach weet je als die rare snuiters niet zo veel aandacht aan me besteden zal ik er best aan kunnen wennen.

Dus, wat denk je? Spreekt m’n cv jou aan? Neem je dan even contact op met de dames en heren van kattenbemiddeling@zwerfkat.com, die houden namelijk mijn agenda bij.

Tot snel hè!

Geplaatst op 30-09-2020
Kimmie
37

Hallo,
Ik ben Kimmie en mijn zusje heet Fiona. We zijn pas anderhalf jaar oud, maar hebben toch al wat meegemaakt in ons leventje...
Geboren als zwervertjes hadden we een zwaar bestaan. We kwamen terecht bij de stichting. Gelukkig, zeg! We werden in de watten gelegd en ons werd een gouden mandje beloofd.
Het geluk stond echter nog steeds niet aan onze kant, want de adoptie verliep niet goed. De situatie waarin we terecht kwamen maakte dat we gestresst raakten. Tja, en wat doe je als je niet lekker in je vel zit? Je reageert het af op degene die je het meest lief is. Ja, Fiona werd knorrig naar mij en ik verkocht haar vervolgens een mep terug. Ja, het werd een beetje een gevalletje huiselijk geweld. Dat kon niet zo doorgaan. Ook in dit geval bleek de stichting onze redding, want we mochten weer terug!
Toen we binnen werden gebracht waren we doodsbang.
Nu zitten we sinds een paar weken bij een opvanggezin. Hier kunnen we even op adem komen. We zijn nu al minder bang dan eerst. We zijn dol op aaitjes. Je hoeft maar bij ons in de buurt te komen of we beginnen al te spinnen! We zijn trouwens ook weer dol op elkaar! Waar Fiona is ben ik en waar ik ben is Fiona!
Fiona doet trouwens altijd alsof zij de dapperste is. Als de buurkatten aan het raam komt buurten, staat Fiona voorop en gromt als een leeuw, maar als het erop aan komt dan rent zij weg en ben ik de pionier!
Ik zou overgelukkig zijn als ik samen met mijn zus Fiona geplaatst zou kunnen worden!
Heb jij het geduld om mijn vertrouwen verder te winnen? Ik wacht op jou!!!❤

Geplaatst op 30-09-2020
Elias
vv

Elias is een heel aanhankelijk diertje, rustig in de omgang;
Hij is blind, maar hij vindt goed zijn weg. 

Elias mag naar buiten maar dan alleen in een afgesloten tuin/terras waaruit hij niet kan ontsnappen of een kattenren. Hij hoeft niet naar buiten en kan ook als binnenkat.

Geplaatst op 30-09-2020
Irene
vv

Irene is een beetje schuchter, maar als je haar aandacht geeft, dan kan ze erg genieten. Zij is heel speels. Ze is ook blind, maar ze is gefixeerd op geluid. speeltjes met een belletje of een piepje weet ze feilloos te vinden. 

Irene mag alleen naar buiten in een afgesloten tuin/terras waaruit zij niet kan ontsnappen of een kattenren. Ze kan ook als binnenkat.

Geplaatst op 29-09-2020
Fleur
14

Ik ben Fleur.. Ik heb geen gemakkelijke start gehad. Ik ben gevonden in een tuin met mijn 4 kids bij een verlaten huis. Ik moest al jong volwassen worden om voor mijn kids te zorgen. Gelukkig kreeg ik hulp van lieve mensen. Nu de kids verzorgd zijn is het mijn beurt. Ik heb alleen mijn hoektandjes nog, de rest van mijn tandjes zijn getrokken ondanks mijn jonge leeftijd. Ik ben een super gemakkelijke mooie jonge dame en de rust zelve.. Ik speel graag. Ik heb geen moeite met andere poezels maar kan ook goed alleen. Kinderen zijn geen probleem voor mij. Ik speel graag en veel, ben tenslotte nog jong en vind aaitjes heerlijk. Op schoot zitten daar moet ik nog aan wennen. Dus wil je een relaxed poesje dan ben ik een match.. 

Geplaatst op 29-09-2020
Sammy
vv

Sammy is doof. Vooralsnog is hij niet echt te benaderen, maar met eten zoekt hij wel al contact.
Andere katjes vindt hij heel leuk. 

Geplaatst op 27-09-2020
Simba
12

Hier ben ik dan, Simba de kattenkoning! Ik lig graag hoog en droog en kan uren besteden aan de verzorging van mijn prachtig pelsje.
Mijn opvangmama zegt dat ik wat ijdel ben maar hey, wat wil je?
Heb je mijn prachtige manen al gezien?
Ze zegt ook dat ik vast op mijn lijn let omdat ik het liefst droge brokjes eet maar wat weet zij daar nu van? Ik onderhoud gewoon mijn witte tanden. Verder heb ik het soms graag rustig, zeker wanneer ik al even op jacht ben geweest.
Ben je op zoek naar een chille jongen? Dan ben ik jouw man 

Geplaatst op 27-09-2020
Spinner
12

nadere info volgt

Geplaatst op 27-09-2020
Lukkelie
116

Lukkelie is een echte speel spring in het veld kitten. Hij kan heel gek rond springen alsof hij een hertje is. Hij kan ook heel goed alleen spelen
maar hij heeft een maatje nodig wat graag met hem wilt spelen.
Niks is te wild voor hem hoe wilder hoe leuker hij het vindt.

Lukkelie kan de nodige uurtjes alleen zijn maar bij thuiskomt eist hij wel aandacht op. Als dit genegeerd wordt omdat je even geen tijd hebt springt hij in je benen.
Ook wil hij dan wel in de voeten bijten.

We plaatsen Lukkelie niet bij te jonge kinderen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen wel.
Hij wordt alleen geplaatst bij mensen die al een speelse jongere kat hebben.


 

Geplaatst op 27-09-2020
Duvel
36

Duvel kwam samen met zijn zus Stella op 3,5 week binnen. Als kleinste van de twee had hij wat extra hulp nodig met het eten van zijn papje. Rustig inslapen lukte enkel als hij helemaal ingewikkeld was in een zacht dekentje. Al spinnend viel hij dan in slaap. Na een klein weekje was hij zijn nieuwe omgeving al wat gewoon en ging hij rustig op ontdekking uit. Vandaag is hij een vrolijk speels katertje die graag met zijn zus ravot en die zijn pleegmama graag gezelschap houdt.
Wie heeft een warm mandje voor deze lieve hartendief?

Duvel wordt alleen geplaatst met zijn zusje Stella of bij een ander speels jong katje
 

Geplaatst op 26-09-2020
Liesje
15

Heyhey iedereen,

Ik ben Liesje, trotse mama van deze 5 kittens.
Half juli beviel ik in een tuinhuisje en de eigenaar zag dat niet zitten en was bezorgd. Om een lang verhaal kort te maken, kwam ik zo terecht in een opvanggezin. In het begin was ik natuurlijk bang maar ik had al snel door dat ze hier enkel maar het beste voor mij en m’n kleintjes wilden.
Dus heb ik mij aangepast en ik moet toegeven; het leven tussen lieve mensen in een warme thuis bevalt me wel. Ik hoop dat ik terug zo een thuisje vind. Groetjes Liesje

Geplaatst op 26-09-2020
Ninette
vv

Ninette de torenwachtster
Dat dit alleen maar een mannenberoep zou zijn is FOUT. Er zijn er al velen voor mij geweest. En dat mag, geen problemen mee. Allemaal mannen trouwens, die zijn niet zo secuur als de dames, HA. Die hebben vast wel eens een rondje shift lopen slapen.. nou dat gaat mij niet gebeuren hoor.
Oke, ik slaap wel eens tussendoor in de toren, maar toen heb ik geen shift. Kan ik niks aan doen.
Mijn naam is Ninette, 8 jaar oud en ooit in de steek gelaten. Yep. Mijn baasjes gingen verhuizen, dus ik pakte mijn koffers, mijn knuffel, de klimpaal en daar stond ik dan... bij de auto. Met mijn hele inboedel. Dacht je dat ze me zagen staan? Waarschijnlijk hadden ze zand in hun ogen, want ze stapten in en reden gewoon weg. Weg! Snappen wie snappen kan.
Dus toen kwam ik hier, in Villa Vagebond, het kattenasiel van Zwerfkat in Nood. Leuk stulpje, wel beetje druk druk. Veel katten zeg hey.
Ik vind een paar katten prima, maar om nu met 40 soortgenootjes samen te leven, das me een brug te ver. Dusss, ik beklom de toren en daar woon ik nu. Hoog en droog en met een uitstekend zicht op alle ins en outs.
Ik zie wie met wie vreemd gaat, wie de macho uithangt, wie niet gezien wil worden, waar de haute cuisine wordt geserveerd en natuurlijk... wie er op me afkomt met uitgestrekte hand. Aaitjes worden erg gewaardeerd, dus doe maar voort.Prrrr, zaligggg...Ben dol op aaitjes.
Ik ben een lieve meid, gevoelig en zachtaardig. Als torenwachter ben ik schappelijk en fair. Ze noemen ons ook wel eens HET alarmsysteem. Ik blaas alleen niet op een hoorn, dat maakt zo'n aso herrie, dat is niet goed voor mijn gevoelige oortjes.
Ik kijk misschien een beetje streng, maar dat komt omdat ik torenwachtster ben.
Lief kusje en knuffel van mij, Ninette x

Geplaatst op 26-09-2020
Stella
36

Stella kwam samen haar broertje Duvel op 3,5 week binnen. Ze liet al meteen merken dat ze geen katje om zonder handschoenen aan te pakken was. Ondanks haar kleine gestalte gedroeg ze zich als een ware leeuwin. Eens gesetteld, voelde ze zich meteen op haar gemak om op verkenning te gaan en de speelgoedjes uit te testen. Vandaag is ze een energieke poes die haar portie afleiding nodig heeft. Ze zou graag geplaatst worden bij een jong katje dat nog graag ravot.

Geplaatst op 25-09-2020
Pomme
19

Hallo iedereen, mijn naam is Pomme. Mijn opvangmama en
-papa hebben mij zo genoemd omdat ik zowel heel zoet als
een beetje zuur kan reageren, haha! Ik ben eigenlijk heel erg
lief, maar door mijn vorig contact met een paar niet zo lieve
mensen heb ik wel wat moeite met vertrouwen... Maar ik
beloof het, met een beetje liefde en, geduld en wat lekkere
knabbels ben ik de ideale schootpoes! Ik speel ook heel
graag met mijn soortgenootjes, zij hebben mij laten zien dat
aaitjes van mensen heel erg leuk zijn. Soms heb ik geen zin
om me te laten aaien, maar ga ik wel lekker dicht in de
buurt zitten van mijn opvangouders en begin ik heel luid te
ronken. Schattig toch? In een rustig huisje ga ik helemaal
kunnen opbloeien .
Hopelijk tot snel.
groetjes Pomme

 Pomme wordt samen met haar broertje Rainbow of bij een ander katje geplaatst

Geplaatst op 25-09-2020
Lucky
12

Wat zeg je? Moet ik even poseren?
Sta ik goed op de foto? Kan iedereen zien hoe zacht en pluizig mijn vachtje is? En vertel er zeker ook bij wat een lief en flink meisje ik ben. En dat ik heel graag speel met alles wat ik op mijn pad tegenkom. En dat ik van gezelligheid hou, zo van dekentjes en holletjes maar wel met veel knuffels erbij! Oei..ik zie iets bewegen...daaaag veel liefs Lucky 

Geplaatst op 25-09-2020
Tommy
12

Hallo hallo! Ik ben Tommy. Altijd vrolijk en goedgezind. Allé laat ons zeggen toch altijd als mijn buikje goed gevuld is. Ik ben een echte bourgondiër en lust alles en liefst een redelijke portie.
Ik ben ook een grote jongen voor mijn leeftijd en ik heb energie nodig voor al mijn kunsten aan jou te tonen. Dat noem ik pas plezier maken, goed eten, samen veel ravotten en dan lekker dicht tegen mekaar aankruipen!
Zaaaaalig!
 

Geplaatst op 23-09-2020
Oscar
12

Hallo allemaal! Ik ben Oscar, een stoere maar soms ook nog een verlegen jongen.
Tja, hoe zal ik het zeggen? Ik kijk graag de kat uit de boom. Maar als ik zie dat alles dik in orde is dan geef ik me helemaal! Wil je dan met me spelen of me liever strelen? Ik ben er dan klaar voor! En ohja, bijna vergeten, ik kan heel hard spinnen. Voor moest je dat graag horen.
xxx Oscar  

Geplaatst op 20-09-2020
Targa
33

Targa wordt gedreven door haar “oer” instincten. Ze slaapt overdag op een rustig plekje waar ze niet gestoord kan worden. Dat kan zijn op de kast, onder het bed of ergens anders verscholen. Als het rustig genoeg is in huis ligt ze wel graag op bed of op de poef. Maar het is een katje dat haar eigen plan trekt. Soms zoekt ze gezelligheid van haar opvangouders op of van de andere katten maar vaak is ze zelf haar ding aan het doen. ‘S avonds is ze actief aan het zoeken naar vliegjes, muggen of pluisjes om achteraan te gaan. Ze is een zelfstandige jonge dame met nogal een introvert en teruggetrokken karakter. Ze is ook niet direct op zoek naar drukte omdat ze ook nog heel schrikkerig en bang kan zijn. Aaien gaat heel af en toe vanuit de juiste positie op het juiste moment maar ze komt het niet opzoeken. Ze ligt met momenten graag ergens in je buurt maar zal weglopen als je toenadering zoekt. Dan gaat ze een meter verder liggen. Ze wordt graag met rust gelaten en lijkt  gelukkig op die manier. Soms gaat ze voor de tv zitten of rollen op de mat of naar de visjes kijken. Een extra vriendje mag maar moet niet perse. Dan bij voorkeur een sociaal vriendje die niet dominant is. 

Het is belangrijk dat haar nieuwe huisje groot genoeg is, liefst met verdiepingen en trap. Targa heeft ruimte nodig. In een te kleine ruimte allemaal bij elkaar geeft paniek en dat gaat slecht aflopen.  Het is geen schootkat maar verdient wel een warm huis waar ze mag zijn wie ze is ook al kan ze niet geaaid worden. Het is een slow-burner wie weet groeit ze wel naar aaien toe. Na een jaar bij ons is ze relaxed (op haar manier). Zolang mensen haar met rust laten en niet dwingen tot contact. Spelen vindt ze heel leuk en ze slijpt nageltjes aan de krabpaal. Ze hangt niet aan de meubels of gordijnen maar is wel heel ondernemend, achter de kast, op de kast, in de kast.

Targa mag niet vrij naar buiten toe omdat zij zo angstig is dat de kans groot is dat ze niet terugkomt als ze ergens van schrikt. Daarnaast wordt zij alleen geplaatst in een rustig huishouden zonder (jongere) kinderen, ook mensen met een kinderwens zullen niet bij haar passen.

Geplaatst op 20-09-2020
Louise
33

Lieve Louise mag op zoek naar een FUR-ever mandje!


6 maanden geleden kwam je bij ons thuis, samen met je broertje (inmiddels geadopteerd) en kleine Targa. Wat was je bang...zo bang dat heel je lijfje trilde bij elk geluidje en elke blik. Meisje toch wat is er allemaal gebeurd? Maar 4 maandjes jong en al zo’n panische angst voor de wereld van mensen. Je wist niet goed hoe je je moest gedragen dus verstopte je je weken lang achter alles wat je kon vinden. Kwam er iemand in de buurt verdedigde je je met alles wat je had, blazen, grommen en slaan, heel hard slaan. Bij momenten van blinde paniek rende je zelfs letterlijk de muur op.

Lieverdje toch… we doen je niks, we zijn hier om je te helpen en warmte te geven. Maar dat snapte je niet. Wat deed het pijn om zo’n klein meisje zo bang te zien. Wat hadden we je graag willen knuffelen en zeggen dat alles goed ging komen maar dat kon niet dus lieten we je met rust, heel veel rust. Gelukkig hoorde we je ‘s nachts wel spelen met je broertje en Targa. Die geluidjes klonken als muziek in onze oren.

Na weken van verstoppen liet je je steeds vaker zien maar wel op een voor jou veilige afstand. Je vertrouwen is steeds beter aan het worden, je bent gezond, mooi, dapper en je hebt het liefste miauwtje daarom is nu het moment om op zoek te gaan naar een huisje waar je voor altijd mag blijven. Waar je mag zijn wie je bent, waar je de tijd krijgt om te wennen, waar het niet te druk is en waar aanraken geen verplichting is. Waar je gewoon mag zijn. Dan kom je uiteindelijk vanzelf dichterbij.

Je bent nieuwsgierig, moedig, sociaal naar andere katten en gek op kattenmelk. Het flesje melk wordt altijd luid onthaald met schattige kreetjes. Een zelfzeker vriendje is een must, die moet dan wel een heel stevig in zijn/haar pootjes staat. Een vriendje waar ze naar op kan kijken en een voorbeeld aan kan nemen. Onderdanige vriendjes zijn niet zo’n goed idee omdat die haar angst kunnen versterken. Ook niet bij kinderen tot 16 jaar omdat ze bij paniek nog wel durft slaan. Ze komt graag in je buurt liggen of dat nu in de badkamer (momenteel favoriet), onderaan de trap of ergens anders is. Ze is nu 11 maanden en klaar voor haar eigen plekje.

Geplaatst op 20-09-2020
Siemen
110

Curriculum Vitae Siemen

Naam: Siemen (man)
Waar: Zwerfkat in Nood/ Villa Vagebond
Email: kattenbemiddeling@zwerfkat.com
Leeftijd: 6 jaar
Burgerlijke staat: zoiets vraag je niet.

Studies:
- Chefkok. Daar ben ik helaas voor gezakt. Ik gaf de klant altijd brokjes, omdat ik niet van die vleesblikjes hou. Daar krijg ik buikpijn van. Gordon heeft me buiten gezwierd. Belachelijk.
- Pluimenstokdiploma. Vrij ingewikkelde studie, waar ik cum laude voor geslaagd ben. Dat is echt het beste speelgoed van de eeuw, maar dit spel vereist wel behendigheid, goeie reflexen, snelheid en uithoudingsvermogen. Heb ik.
- Universitaire miauw diploma.

Ervaring:
- Kletsen. Ik heb altijd heel veel te vertellen en ik gebruik daar verschillende intonaties voor. Kwestie van elkaar begrijpen.
- Indrukwekkend kijken en een beetje nonchalant mijn spierbundels tonen tijdens het paraderen. Ben een grote jongen.
- Kneden en zwijmelend kijken. Ik had broodbakker moeten worden.

Waar ligt mijn kracht:
- Kopjes geven en achter je aanhuppelen. Daar moet je van houden, anders heb je een probleem.
- Op bed bij jou slapen. Hopelijk heb je een bed en slaap je niet in een mandje.
- Ik kan erg lachen met mezelf.
- Ik voel feilloos emoties van jou aan, dus wees maar lekker jezelf bij mij.

Aandachtspuntjes:
- Ik hou niet van voetbal, dus ik ren niet achter balletjes aan. Dat doe je zelf maar, ik zal je wel aanmoedigen!
- Ik heb een voedingsallergie en eet enkel Anallergenic van Royal Canin.
- Ik ben een gevoelige jongen (GEEN softie) en een druk gezin vind ik dan niet zo gezellig.

Waar ik naar verlang?
- Een huisje zonder soortgenoten, die zijn stom.
- Een bed
- Kei lieve mensen waar ik mee kan knuffelen, bankhangen en meer van die dingen, heb daar ENORME nood aan.

Voor onze lieve, zachtaardige jongen zoeken wij iemand die hem veel aandacht kan geven want daar hunkert hij zo naar. Een rustig persoon of gezin. Siemen is nogal stressgevoelig en dat slaat dan op zijn darmen, dus wordt hij niet geplaatst bij jonge kinderen of een druk gezin

Siemen mag enkel brokjes Anallergenic van Royal Canin eten, enkel droogvoer dus omwille van een voedselallergie.

Geplaatst op 19-09-2020
Ezra
112

Lieve Ezra ,

Wat was je bang toen we je gingen ophalen in villa Vagebond. Je was daar ook al ontsnapt en je wilde niets van de mensen weten . Thuis kroop je weg achter de grote krabpaal. Handen vond je niet fijn . Eten deed je wel als we weg waren en je veilig voelde. Echter ik gaf het niet op. Enkele keren per dag ging ik gewoon bij je zitten en praatte ik heel veel tegen jou. Je kwam langzaam naar me toe gekropen, elke keer weer wat dichter bij. Ik gaf je eten en snoepjes en opeens sprong je op mijn schoot en vanaf dat moment was je niet meer bang voor ons mensen. Je ontwikkelde naar een knuffelkat die graag vriendjes om je heen wilt hebben. Nou die had je hier wel in de opvang nl 3 katjes en 3 hondjes en allemaal werden ze je speelvriendjes. Ja je kan niet zonder een vriendje.

Dus daar hebben we voor gezorgd. Je krijgt een kattenvriendje in je nieuwe huisje. Ik zal je heel erg missen, je knuffels het racen door het huis... alles van je. Ik weet dat je het goed gaat krijgen. Ezra schat van me blijf zoals je bent een knuffelkat en ga niet naar buiten en blijf lekker bij je baasje binnen .
heel veel liefs , Jou gast mama Joke 

Geplaatst op 18-09-2020
Liam
121

Een zeer sociale kater die graag het voortouw neemt.
Hij ontdekt als eerste nieuwe ruimted of spullen.
Honden vindt hij geweldig en ook kindjes vindt hij fijn om mee te knuffelen.
Hij heeft graag vriendjes om zich heen dus plaatsen met andere viervoeters is voor hem een must.

Geplaatst op 18-09-2020
Timmy
121

Een zeer sociale kater. knuffelen en stoeien het is voor hem allemaal goed.
Hij speelt graag met zijn broer en zussen dus een speelmaatje is wel belangrijk voor hem. Ook een rustige hond is geen probleem.
Hij vindt een groot bed helemaal geweldig dus liefst heeft hij toegang tot alle vertrekken van het huis.
Kindjes zijn voor Timmy ook geen probleem, hij vindt alles en iedereen lief.
 

Geplaatst op 16-09-2020
Dita
18

Hoihoi,

Dit hele mooie en lieve meisje heet Dita, naar de danseres Dita von Teese. Deze dame is niet voor de poes! Dita is dol op spelen, vooral jagen op speelgoedmuisjes, en ze durft wild te stoeien met haar broertje Darcy. Hierdoor heeft ze nu een klein scheurtje in haar rechterooghoek. Niets ernstigs, maar het is wel typerend voor onze Dita. Dita heeft ook de bijnaam Ditzy omdat deze druktemaker tijdens het spelen vrolijk tegen benen, tafelpoten en deurposten aanbotst.

Naast een kleine wildebras, kan Dita enorm genieten van geaaid te worden, wat ze duidelijk laat horen met haar gespin. Soms hoor je zelfs een soort ‘tsjirp’geluidje. Ze is een lief, enthousiast en nieuwsgierig katje die graag de boel verkent en een beetje op stelten zet.

Momenteel woont Dita samen met haar broertje bij twee oudere katten. De oudere katten vindt ze niet zoveel aan. Haar broertje Darcy is haar beste vriendje en ze vertrekken daarom het best samen.

Geplaatst op 16-09-2020
Darcy
18

Deze mooie man is Darcy, vernoemd naar het personage uit Pride & Prejudice. Darcy kan, net als zijn naamgenoot, in eerste instantie wat afstandelijk overkomen maar al snel overwint zijn nieuwsgierigheid het als zijn zusje Dita hem aanspoort. Zeker andere katten vindt Darcy interessant, ook al vinden ze hem iets minder.

Deze jongeman is een vrolijk speelvogeltje en hij vindt alles interessant om mee te spelen. Een grote speelgoedvoorraad is zeker een must want anders worden de gordijnen wel heel erg interessant voor hem! Eenmaal uitgespeeld komt hij graag in de buurt liggen om te slapen of om te kijken wat je aan het doen bent.

Darcy is geen grote babbelaar, maar maakt af en toe geluidjes als hij nu toch echt wel even aandacht wil hebben en kan heel tevreden spinnen als hij geaaid wordt.

Momenteel woont Darcy samen met zijn zusje Dita bij twee oudere katten. Omdat Dita en Darcy erg gehecht zijn aan elkaar, worden ze het best samen geplaatst.

Geplaatst op 13-09-2020
Valeria
121

Een zeer sociale poes. Ze is meer mensgericht en een echte knuffelkont.
Ze is wat rustiger dan de rest en zoekt lekker haar plekjes op om te relaxen. Jonge kinderen zijn haar wat te druk maar oudere kinderen geen probleem. Ook kan ze prima alleen geplaatst worden mits de mensen veel thuis zijn.
 

Geplaatst op 13-09-2020
Mauro
vv

Mauro is verlamd aan de achterpootjes en moet de blaas leeggemaakt worden 2X per dag.
Heel lief katje als hij je eenmaal vertrouwt. 

Geplaatst op 13-09-2020
Chaillo
VV

Superlief katertje. Kan met alles en iedereen overweg. Is heel nieuwsgierig.

Geplaatst op 13-09-2020
Saartje
105

Hallo iedereen
Ik ben saartje een nieuwtje hier bij zwerfkat. Ik ben een knuffelkont en een spinmachine, ja, ik gooi alles in de strijd om op zoek te gaan naar mijn gouden mandje, want dat verdien ik toch he ? Ik zit nu hier voorlopig bij mijn personeel, en die hebben ook 2 poezenvriendjes, en ze luisteren al heel goed naar mij. Ik ben op zoek naar personeel dat heel graag knuffelt en hengelt met mij. Voel je je aangesproken door mijn charme neem dan heel vlug contact op met kattenbemiddeling. Tot snel doei . 

Geplaatst op 12-09-2020
Sabine
121

Een zeer sociale poes.
Knuffelen en spelen zijn ook haar favoriete bezigheden ook zoekt ze het graag hogerop in de krabpaal om alles goed te kunnen overzien. Ze kijkt graag de kat uit de boom.
Kindjes vindt ze ook allemaal leuk.
Wel wilt ze graag een vriendje in huis om mee te spelen.  

Geplaatst op 10-09-2020
Wiebe
VV

Deze knappe jongeman kwam deze week bij ons binnen. Hij is nog maar een jaartje oud en dan al zulke grote problemen....
We kregen telefoon van een dierenkliniek in Diepenbeek. Wiebe was aangereden en werd bij de dierenarts binnengebracht. Op de foto's was zichtbaar dat hij een flinke bekkenbreuk had. Helaas was dat nog niet alles, want tevens zijn de kniebanden gescheurd! Maar Wiebe toch, wat een drama hey. Wat een klap moet jij hebben gemaakt.
Deze lieve zachtaardige jongen had geen huisje, dus werd ons gevraagd of we hem wilden opnemen. Ja hoor Wiebe, kom maar lekker naar ons. Schatje.
Hij zal eerst een maand benchrust moeten krijgen ivm de bekkenbreuk. Daarna zal onze eigen dierenarts bekijken wat er gedaan kan worden aan zijn kniebanden. Eventueel nieuwe operaties. Er staat hem nog wel wat te wachten dus.
Maar voor nu rusten, knuffelen, lekker eten, pijnstillers en de tijd nemen..

Geplaatst op 10-09-2020
Laddy
23

Dit brave kereltje heet Laddy en is nu ongeveer 12 weken oud. Deze lente is zijn moeder bevallen van 4 kittens. Ze zijn samen opgegroeid in een tuin in Maasmechelen. Eten en drinken werd hun aangereikt. Hij heeft mensen leren kennen als vriendelijke tweevoeters maar houd wel liefst een kleine, toch gepaste afstand. Zo heeft Laddy het namelijk geleerd van zijn moeder.
Eén broertje is geadopteerd door de vinders en Laddy logeert nu met zijn twee zusjes Mies en Kaya bij een gastgezin. Hier kan Laddy lekker spelen met zijn zussen en met interessante speeltjes. En doen alsof het echte muizen zijn die hij vangt. Als hij moe is van al het spelen legt hij zich gewoon ergens neer. Soms gezellig bij een zusje of lekker voor de raam om nog wat naar buiten te kunnen koekeloeren. Laddy vindt het soms goed om dan geaaid te worden, en ander keertje wandelt hij dan liever een beetje uit de buurt. Opgepakt worden vindt Laddy niet fijn, maar boos wordt hij niet.
Hij is zeer zeker een vriendelijk katertje wat een baasje zoekt op de groei. Zodat hij kan opgroeien tot een mooie kater en zijn baasje leert te vertrouwen. 

Geplaatst op 10-09-2020
Mies
23

Dit mooie meisje heet Mies en is nu ongeveer 12 weken oud. Deze lente is haar moeder bevallen van 4 kittens. Ze zijn samen opgegroeid in een tuin in Maasmechelen. Eten en drinken werd hun aangereikt. Ze heeft mensen leren kennen als vriendelijke tweevoeters maar houd wel liefst een kleine, toch gepaste afstand. Zo heeft Mies het namelijk geleerd van haar moeder.
Eén broertje is geadopteerd door de vinders en Mies logeert nu met haar andere broertje Laddy en haar zusje Kaya bij een gastgezin. Hier speelt ze naar hartelust en slaapt gezellig met broer en zus. Als Mies dut vindt ze het goed om geaaid te worden, dan spint ze ook en rolt zelfs heel charmant op de rug. Ook als ze speelt vergeet ze haar aangeleerde terughoudendheid voor de mens.
Mies haar toekomstige baasje zal een beetje meer geduld moeten hebben om Mies haar vertrouwen voor 100% te winnen. Wie valt voor dit mooie snoetje van Mies en wil haar leren kennen en koesteren?

Geplaatst op 05-09-2020
Shaggy
35

Zeer speels en helemaal niet schuw van mensen. Test ook vaak de grenzen van zijn speelterrein wanneer hij in volle actie is.
Druk is Shaggy niet, vooral speels. Is heel nieuwsgierig naar wat de mensen aan het doen zijn en komt ook vaak kijken in de keuken, slaapkamer, badkamer, overal. Waar mensen zijn zal hij komen kijken. Laat zich dan ook altijd en overal oppakken en spint meteen. Hij kan er ook van geniet om in baby-houding in de arm te liggen.

Shaggy kan bij een ander katje geplaatst worden zolang deze niet dominant is.

Geplaatst op 02-09-2020
Tekanan
114

Wacht, wacht, ik kom er zo aan…
Ja? Je had me nodig? Oke, ik heb heel weinig tijd, veel te veel te ontdekken hier, maar zeg het maar.
Of ik me even wil voorstellen? Nou snel dan.
Mijn naam is Tekanan. Dit betekend druk. Ik ben namelijk een nogal druk katertje. Dat was meteen bekend toen ik aankwam bij mijn gastgezin. Ik ben samen met mijn 2 zusjes Ceria en Berami gevonden achter een tuin in het veld. Mama had ons allemaal apart ergens neergelegd. Ik weet ook niet waarom. 1 zusje was er slecht aan toe, de maden waren al begonnen van haar te profiteren.
We werden dus heel snel naar een veilige plek gebracht waar we een warm plekje en een lekkere fles kregen. En zus alle nodige zorg.
Inmiddels ben ik uitgegroeid tot een stevig katertje. Uiteraard eet ik allang zelf, flesje is verleden tijd. Spelen met mijn zusjes is de max. Wel ben ik soms wat ruw. Zus Ceria vind dat niet erg, maar met Berami moet ik voorzichtig zijn.
Nu zoeken we een eigen plekje. Ik zou heel graag een vriendje hebben om mee te spelen. Het moet wel een vriendje zijn die van wild spel houd, want ik ga me niet inhouden he. Uiteraard kan ook zus gewoon gezellig mee. Zij kent me en weet wat haar te wachten staat.
Nou, zo weet je het wel ongeveer he? Ga ik weer snel door, speeeeeeeelen!

Snelle poot van Tekanan
 

Geplaatst op 02-09-2020
Ceria
114

Hallo daar, wil je wat van mij horen?

Mijn naam is Ceria. Dat betekend spel en dat klopt. Ik hou van spel en ontdekken. Als er iets nieuws is ben ik er als eerste bij. Als er gepoetst wordt ren ik achter de doeken aan. Voor mij is het leven 1 groot feest!
Dat is minder geweest . Ik ben gevonden in een veld. Ik lag daar helemaal alleen! Zielig he. Mijn broer en zus lagen een eind verderop. Ik had het koud en had honger. Later hoorde ik dat mijn zus er nog erger aan toe was, bij haar waren al maden bezig, bah!
We werden alle 3 veilig gesteld en samen naar een opvanggezin gebracht. Daar mochten we lekker warm worden en kregen we een heerlijk flesje. Zus kreeg de nodige zorg en daarna fijn tegen elkaar slapen.
Nu zijn we al wat groter. De fles is ingeruild voor een bakje vlees en brokjes. We spelen erop los! Mijn broer Tekanan is soms wat wild, maar ik kan daar wel tegen. Samen met hem beleef ik allerlei avonturen.
Nu zijn we op zoek naar een eigen plekje. Ik hoop op een plekje waar een vriendje is voor mij. Het zou uiteraard nog leuker zijn als mijn broer mee kan. Als ik maar lekker kan spelen en op ontdekking kan! Verder heb ik niet veel eissen.
Kom je gauw eens kijken? En vertel je mij dan welke avonturen er op mij wachten? Ik kom dan wel bij je zitten en misschien zet ik mijn motortje even aan, als je verhalen mooi zijn.
Tot gauw, poot van Ceria.
 

Geplaatst op 01-09-2020
Shelby
35

nadere info volgt


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg