Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2010 hebben 34 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-12-2010
Anne-Sofie
17

Anne Sofie,

Na 7 maanden hebben we dan toch afscheid van jou moeten nemen. Je was een schat van een poes en je hebt je van een schuwe poes naar gezelschapsdier ontwikkeld. We zijn heel trots op jou en we zullen je s’avonds missen als je gezellig kwam knuffelen. Je bent nu naar een fijn thuis ,waar je een nieuw avontuur staat te wachten en je heel oud mag worden. We wensen je alle goeds voor de toekomst, groetjes alle mensen en poezen uit huize Smith.

Geplaatst op 30-12-2010
Boeloe (pers)
130

Mijn naam is Boeloe en ik ben op zoek naar iemand die voor mij een troon in de aanbieding heeft. Ik ben namelijk een heer van stand, van perzische afkomst en ik zoek zodoende een huisje dat mij waardig is. Ik weet dit klinkt erg arrogant, maar dat is gewoon mijn naam die ik hoog moet houden.
Eigenlijk ben ik gewoon een hartstikke lieve lieverd die graag geknuffeld wordt, maar door mijn afkomst kan en mag ik er niet om vragen. Dus ik zoek eigenlijk iemand die mij ongevraagd knuffelt. Ook moet deze meneer of mevrouw of misschien zelfs beide een kattenkappersdiploma hebben want ik zal dagelijks geborsteld moeten worden. Althans zodra mijn trots en grootste troef weer terug gegroeid is. Mijn oppasmama heeft mij namelijk een extreem korte vacht moeten geven. (wat denkt ze wel niet) Ze zegt dat mijn bontjas enorm vies en verwaarloosd was door mijn vorige baasje en dat ze het daardoor helemaal af hebben moeten scheren. Maar het groeit allemaal weer aan hoor en dan ben ik mijn troon weer helemaal waardig. Ooh ja, ik ben wel op zoek naar een huisje waar geen (kleine) kinderen wonen aangezien ik daar helemaal niets mee heb.
Mocht u behoefte hebben aan adellijk gezelschap dan bent u aan het juiste adres.
Sollicitanten kunnen naar kattenbemiddeling bellen en/of mailen en wie weet bent u misschien wel de gelukkige die mij in huis krijgt.
 

Reactie eigenaar:
Dag Marielle en Robert,
 
Voor jullie en alle medewerkers van vzw zwerfkat in nood de beste wensen, en dat al jullie dromen mogen uitkomen.
Met boulou gaat het zeer goed hoor, ik stond er versteld van dat hij zich zo vlug thuis voelde. Bij zijn aankomst thuis heeft  hij eerst een inspectie rondgang
gemaakt, daarna heeft hij zich naast mij op de zetel gelegd en is beginnen spinnen. Overal waar ik ga loopt hij mij achterna, alles wilt hij zien en overal wil hij bij zijn.
's morgens komt hij mij wakker maken als hij vindt dat we lang genoeg geslapen hebben.   Hij is een echt lieveke.
Ik houd jullie op de hoogte.
 
Nancy 

Geplaatst op 30-12-2010
Nala
41

Nala kwam bij ons binnen via stichting Felix. Ze is samen  met haar broertjes gevonden op een hooi zolder. Hun moeder was nergens meer te bekennen.

Ze was de eerste dag een beetje bang maar nu schreeuwt ze voor aandacht.  Ze kruipt meteen lekker bij je om de warmte te voelen en om gekroeld te worden.

Dit vindt ze heerlijk en begint meteen te spinnen.

Ze is erg speels en heeft dan ook een lievelings speeltje een muis met een belletje

Ze eet goed en is al zindelijk. Wie wilt dit lieve poesje een gezinnetje geven waar ze iedere dag gekroeld kan worden? Kom dan maar snel naar mij kijken

Pootjes Nala

Geplaatst op 28-12-2010
Eloise en Benjamin
25

Jippie, na 6 maanden zijn wij vertrokken naar ons nieuwe huisje! Niet dat we het hier niet leuk vonden, maar een eigen huisje is toch veel fijner! Wat nog veel leuker is is dat wij samen zijn geadopteerd! Wij zijn namelijk nogal aan elkaar gehecht. Volgens onze opvangmama hebben wij het reuze getroffen. Ze zegt dat wij hele fijne baasjes krijgen en dat we dat ook heel erg verdiend hebben!
Nou, wij gaan in ieder geval heel erg ons best doen!

Dag Benjamin en Eloise, jullie zijn heerlijke knuffels geworden! Heel veel geluk!

Kus!
Sabine en Co.

Geplaatst op 28-12-2010
Benjamin en Eloise
25

Jippie, na 6 maanden zijn wij vertrokken naar ons nieuwe huisje! Niet dat we het hier niet leuk vonden, maar een eigen huisje is toch veel fijner! Wat nog veel leuker is is dat wij samen zijn geadopteerd! Wij zijn namelijk nogal aan elkaar gehecht. Volgens onze opvangmama hebben wij het reuze getroffen. Ze zegt dat wij hele fijne baasjes krijgen en dat we dat ook heel erg verdiend hebben!
Nou, wij gaan in ieder geval heel erg ons best doen!

Dag Benjamin en Eloise, jullie zijn heerlijke knuffels geworden! Heel veel geluk!

Kus!
Sabine en Co.

Geplaatst op 28-12-2010
Daantje en Tijger
41

Reactie eigenaar:

Hallo Roger en Melissa,
 
Wij zijn zeer blij dat jullie als gastgezin Daantje en Tijger onder jullie hoede hebben genomen ! Het is heel duidelijk dat deze 2 leuke katertjes reeds door jullie veel liefde en aandacht gekregen hebben…
Alhoewel het voor jullie misschien minder prettig was om deze twee rakkers weer af te moeten staan, zullen we ervoor zorgen dat Daantje en Tijger bij ons  niets te kort zullen komen !!
 
De terugreis was volledig zonder problemen verlopen, we hebben ongeveer 1u30min gereden en daantje heeft bijna de ganse rit geslapen ! Tijgertje was ook op zijn gemak maar moest toch alles goed gezien hebben onderweg… Heeft uiteindelijk toch ook wel een dutje gedaan…
 
Eenmaal thuis hebben we hen rustig zelf uit de transportkoffer laten stappen en hen de ruimte gegeven om alle hoekjes en nieuwe geurtjes te laten verkennen. De kattenbak werd direct gebruikt zonder moeite en ook de krabpaal werd al snel ontdekt.
Tijgertje is wel iets meer schuw dan Daantje, maar dit zal in de toekomst zeker wel beteren. Hij is dan weer wel een grotere spelvogel dan Daantje…
Daantje daarentegen komt reeds spontaan naar ons toe en laat zich graag aaien. Hij is de grootste eter van beide !!!
 
Omdat gisteren de katjes de lange rit toch zo braaf waren, kregen ze van ons een potje natvoer, ook om hen te belonen voor de aanpassingen die ze zo goed hebben doorstaan…
We gunnen hen nu enkele daagjes rust zodat ze kunnen bekomen van de verhuis en zullen hen alles geven wat hun kattenhartje verlangt !!!
 
Groetjes, familie Geerts

Geplaatst op 28-12-2010
Tiger en Daantje
41

Geplaatst op 27-12-2010
Bloem
101

Bloem komt uit Maasmechelen. Ze zat plots voor de deur van de meldster uit de pan te eten wat bedoeld was voor de zwervers. Ze was ziek en zwaar onderkomen.

Bloem is een enorm aanhankelijk lief klein poesje wat nog een tijdje moet aansterken. Gelukkig eet ze graag en proberen we haar op korte tijd een sterke kitten te maken!

Geplaatst op 26-12-2010
Loek
110

Reactie eigenaar:

Goedemorgen...

Hier dan de mail om even te laten weten hoe het met Loek gaat.
Allereerst natuurlijk een gelukkig 2011 en voor ons kan het jaar niet beter beginnen nu wij Loek hebben.Wij zijn heel erg blij dat deze kleine deugniet nu deel uitmaakt van ons gezin hihihi.loek is echt zoals U al zei een schat en het gaat heel erg goed met hem.Hij heeft zich de eerste 2 dagen verdacht stil gehouden maar toen hij eenmaal begon te wennen was van dat stille katertje niks meer terug te zien.Het is maar goed dat hij niet naar buiten kan, want regelmatig ligt hij op de loer voor het raam en wil hij maar wat graag de vogeltjes pakken die voobij komen. Onze hamster die gelukkig veilig opgeborgen zit heeft er lol in als Loek hem wil pakken maar er dan niet bij kan hahaha. Het gaat echt heel erg goed met hem hij eet en drinkt goed hij is ontzettend lief en soms een deugniet en mijn dochter en ik zijn dol op hem.

Helaas zijn er nog geen foto´s,maar zo snel als die er zijn zal ik ze doorsturen.
Nogmaals wil ik U bij deze bedanken dat U de moeite heeft genomen om Loek toch nog op 2e kerstdag te komen brengen.

Met vriendelijke groet en een kattekrabbel
Van Nicole,Britney en Loek

Geplaatst op 24-12-2010
Juji
109

Dit kitten werd gedumpt bij een groep zwerfkatten die door de aardige meldster verzorgd wordt.

Haai daar,

Ik ben Juji! Mijn naampje zegt eigelijk alles over mij.
Het is Afrikaans en het betekent 'heeeeel veel liefde'!!
Ondanks dat ik niet aardig behandeld ben door mensen (ik ben gewoon, zonder pardon buiten gezet tussen een groep wildvreemde poezenbeesten), ben ik toch dol op jullie en doe ik niets liever dan lekker bij je kruipen en knuffelen.
De eerste dagen hier was ik bekaf van mijn avonturen en werd ik gek van de jeuk van die vieze vlooien. Maar inmiddels ben ik helemaal bijgekomen en bruis van de energie!
Ik volg je overal, tot ik weer even word afgeleid door iets spannenders dat mijn aandacht nodig heeft. Maar als je me roept, ren ik gauw naar je toe! Om mijn affectie te tonen, spin ik al bij het horen van je stem en kneed ijverig met mijn pootjes in... whatever.
Mijn motto is: alles is kneedbaar ;-)

Ik moet nog eventjes wennen aan mijn nieuwe vriendje Ruben. Hij is iets groter (ik ben maar een klein meisje) en zijn spelletjes zijn soms wat ruw. Maar als hij slaapt vind ik hem de liefste en kruip ik wel eens bij hem. Ik speel wel heel graag en dan vooral met balletjes.
Ik ben er heel handig mee geworden en ken al wat kunstjes.

Geef jij deze stoere, lieve en grappige meid een eigen mandje (en balletjes)?
Ik heb wel 1 requestje: een vriendje/vriendinnetje.
Als ik alleen ben, ga ik huilen, dat vind ik echt helemaal niet leuk...

Liefs,
Juji, de liefde zelve

Geplaatst op 24-12-2010
Christoffeltje


Dag lief klein monstertje,

Precies een maand nadat je gevonden werd, mocht je vertrekken naar je nieuwe thuisje. Vanaf het eerste moment dat we je zagen, werden we stapelverliefd op je en wij niet alleen, ook onze vier poezebeestjes vonden je helemaal geweldig. Met iedereen wou je de hele tijd maar spelen en rollebollen en achter staarten aanzitten. 't Was zo heerlijk om te zien hoe snel je je hier al thuis voelde! Nu heb je een nieuw vriendinnetje gekregen en voor je het weet krijg je vast wel een flinke wasbeurt van haar, want dat vind je leuk, hé kleintje. En van je nieuwe baasje krijg je zeker en vast de meeste knuffels.
Het is altijd eventjes moeilijk om afscheid te nemen, maar we weten dat je het goed hebt, dus dat maakt ons zo gelukkig!
Word maar een flinke zwarte kater, kleine man!
Dikke knuffels van je opvangmama's en pootjes van je papapoezen Hobbes & Arthur en je speelkameraadjes Patsie & Wolf

Geplaatst op 23-12-2010
Miles en Mika
28

Deze kittens doken samen met hun mama op in de tuin van de melders.

hallo, ik ben Miles!
ik raak steeds meer over mijn verlegenheid heen. Dat komt door mijn broertje Mika, die daagt me uit en ik kan heerlijk met hem spelen en stoeien. Vaak droom ik van een eigen huis waar ik groot kan groeien, maar ook waar ik maatje kan worden van een andere kat. Soms vind ik aaien nog een beetje eng, maar ik ben nog niet zo lang
aan mensen gewend. Maar als je geduld hebt dan komt het vast goed, want ik zoek graag gezelschap. Kan dat bij jou?

Geplaatst op 23-12-2010
Mika en Miles
28

Deze kittens doken samen met hun mama op in de tuin van de melders.

Nou ik ben dus Mika!
Ik zal je vertellen wat me vandaag is overkomen!
Vandaag ben ik extra stoer geweest. Ik durf al heel veel te ondernemen, maar vandaag stond de tuindeur open omdat mijn oppasmens ook buiten was. Wow wat is daar veel te zien en te beleven. De zon op mijn huidje maar ook ritselt er vanalles en weet je? Zoemen heb ik ook gehoord en ik zag ook nog een blaadje in de wind waar ik mee wilde spelen.
Wil jij met mij het avontuur aan gaan? Dan kom ik bij je wonen en worden we levenslange vriendjes samen. Als je ook al andere vriendjes hebt, vind ik dat alleen maar leuk.
 

Geplaatst op 20-12-2010
Wina
129

Hallo mijn naam is Wina en ik ben een klein zwart rakkertje.maar ook heeeeel lief.
Mijn broertje en zusje hebben al een nieuw thuis gevonden en nu wil ik het ook.
Niet dat ik het hier slecht heb hoor, maar je eigen plekje is toch ook wel fijn.

Een speelkameraadje zou fijn zijn, want ik ben nogal een bezige tante en vindt het heerlijk om te ravotten met een speelkameraadje, daarom mis ik mijn broertje en zusje zo....
 
Ik kan op z'n tijd ook heerlijk bij je komen liggen en dan lekker heel hard knorren en heerlijk in slaap vallen.
 
Zie je mij wel zitten? kom me dan maar gauw halen.
 
Liefs Wina

Geplaatst op 18-12-2010
Mirre
8

Hallo, ik ben Mirre! Ik ben nog steeds een best wel beetje klein poesje, maar dat compenseer ik ruimschoots met heel erg lief zijn.
Volgens mijn opvangouders loop ik altijd in zeven sloten tegelijk, maar ik snap niet waar ze zich zo druk om maken. Ik heb nog een heleboel van die negen levens over hoor!
Verder ben ik dol op pluizige muisjes en dingetjes die kraken. En soortgenoten, ik vind alle soortgenoten hartstikke lief! Maar wat ik eigenlijk wel mis, is spelen met een leeftijdsgenootje. Mijn broertjes en zusje hebben inmiddels hun eigen stek gevonden en ik wil zo graag spelen met iemand, maar die grote poezen hier liggen alleen maar een beetje uitgezakt op de bank te niksen (ik denk dat ze het van mijn opvangouders hebben afgekeken). Gelukkig willen de opvangouders wel met mij spelen, anders zou het lang niet zo leuk zijn, spelen met pluizige muisjes. En kiekeboe spelen kunnen ze ook heel erg goed! Maar het leukste aan hen vind ik nog dat ik zo goed met ze kan praten, al worden ze volgens mij een beetje gek van al mijn vragen en (goedbedoelde) opmerkingen.

Toch kunnen mijn opvangouders een leeftijdsgenootje niet helemaal vervangen.
Ik ben dus eigenlijk een beetje heel veel op zoek naar een huis met speelmaatje en een baasje dat net zo lief is als ik (je hoeft niet per sé net zo klein te zijn).
Mag ik bij jou achter pluizige muisjes aanrennen, tegen je aan kletsen en mijn resterende levens met je delen?

Mirre verblijft bij een gastgezin in Utrecht.

Geplaatst op 16-12-2010
Macho
15

Lieve Macho,
 
Je bent best lang bij mij geweest.
Ik mis je nu al net zoals Caya, Amor en Chico.
Je bent echt en ontzettend lief katje die alle liefde van de wereld verdiend.
Van mij heb je ontzettend veel liefde gehad en nu gaat jou nieuwe baasje die aan jou geven.
Ik weet zeker dat zij ontzettend goed voor je gaat zorgen.
In die tijd dat je bij mij was heb ik ontzettend van je genoten, het was dan ook best moeilijk om je te laten gaan.
Maar ik weet dat je goed terecht bent gekomen.
Ik heb van je nieuwe baasje gehoord dat het goed gaat. Ik kom je zeker nog een keer opzoeken om te kijken hoe het met je gaat.
Je hebt dan ook mijn hart gestolen!  Het was super om voor jou te zorgen.
 
Dikke knuffel van Marrit, Caya, Amor en Chico

Geplaatst op 16-12-2010
Zazoe
24

Dag Zazoe,

Lieve Zazoe , je kwam ongeveer 2 weken geleden bij ons om te logeren,
je vaste opvanggezin ging op vakantie.
Gisteren kreeg ik een mailtje, er was iemand geïnteresseerd  in jou, ik moest gelijk
aan je vaste opvanggezin denken, jammer nu konden ze jou niet uitzwaaien..
Maar toen ik vanavond de mensen ontmoette , dacht ik, nou beter had onze lieve Zazoe het niet kunnen treffen!
Je krijgt een nieuw vriendinnetje dat ongeveer net zo oud als jou is,
lieve Zazoe het ga je goed!  Ik weet zeker dat je een goed nieuw thuis hebt gevonden.

Groetjes XXX Peter en Angela de Kids en de beestenbende.

Lieve zazoe,

Gevonden in Maasmechelen en daarna naar een gastgezin, helaas konden ze niet meer voor je zorgen dus kwam je bij ons.
Je bent in totaal maar een paar maandjes bij ons geweest maar we hebben je in die tijd al goed leren kennen. Je bent een ontzettende knuffelkont. Als we thuiskwamen was het eerste wat je deed achter ons aan lopen totdat je geknuffeld werd. Ook vonden we het heel leuk om te zien hoe je altijd zo leuk in je eigen wereldje aan het spelen was, je gooide balletjes onder te tafel en wist ze dan op een avontuurlijke met 3 poten in de lucht hangend aan een stoel weer onderuit te vissen.
Onze andere kat was je altijd maar raar aan het aankijken, maar nu je weg bent heeft hij je voorbeeld goed nagevolgd. Ook al mist hij je heel erg, we zien onze andere kat Zino nu ook vaak de raarste kapriolen uithalen tijdens het spelen.
Wat we ook zo lief aan je vonden was als je je heel erg op je gemak voelde je op een dekentje kwam sabbelen. We hadden zelfs een speciaal washandje voor je ''gereserveerd'' en daar zat je dan ook vaak mee te knuffelen.
Je was ons eerste opvangkatje samen met Zino dus toch wel speciaal voor ons. We hopen dat je het erg fijn hebt bij je nieuwe baasje.

Geplaatst op 14-12-2010
Babsie
122

Deze kittens werden weggehaald van een nare plek.

Hi ik ben Babsie, een heel mooi katje met rode en grijze tijgertstreepjes en schattige grappige vlekjes op mijn buik.
Ik ben een enorme spring in het veld, ik ren me rot hier, stoei met mijn zusjes en maak enorme bokkensprongen, je begrijpt wel dat ik voor knuffelen dus ook eigenlijk helemaal geen tijd heb.
Als ik ergens rustig lig vindt ik het wel lekker om een aai over mijn bolletje te krijgen hoor, maar ik heb meestal teveel energie om rustig te liggen!

Ik zoek dan ook een eigen huisje waar ik heerlijk mag rondrennen, springen en waar een vriendje of vriendinnetje is om lekker mee te stoeien.

Geplaatst op 14-12-2010
Sam
36

Sam's baasjes verhuisden, maar Sam werd achtergelaten...

Sam is een echte knuffelkont van ca. 2 jaar oud. Zij komt pontificaal op je arm liggen wanneer je bezig bent. Het is een vrijkont, ze houdt er dan ook erg van om aangehaald te worden. Sam kan haarzelf prima redden en is erg nieuwsgierig. Ze is geneigd je te volgen als je andere ruimtes ingaat. Sam zou geschikt kunnen zijn als binnen at, maar vind het buiten ook erg interessant, vooral als je ziet hoe zij vogels in de gaten houdt.

Geplaatst op 13-12-2010
Katrien en Mozes
20

Gevonden in Dilsen Stokkem.
De kittens zijn afkomstig van een zwerfpoes; die niet al te best voor haar jongen zorgde en ze her en der bij de buren verspreidde. De buurman had geklaagd en was al van plan zijn honden erop los te laten. Ook de rest van de buurt is anti-kat, er worden vaak katten omgebracht. Gisterenavond hebben de melders mij de katjes gebracht; ze hadden er 2u achter lopen zoeken, ze lagen verspreid doorheen de buurt.

Geplaatst op 13-12-2010
Mozes en Katrien
20

Gevonden in Dilsen Stokkem.
De kittens zijn afkomstig van een zwerfpoes; die niet al te best voor haar jongen zorgde en ze her en der bij de buren verspreidde. De buurman had geklaagd en was al van plan zijn honden erop los te laten. Ook de rest van de buurt is anti-kat, er worden vaak katten omgebracht. Gisterenavond hebben de melders mij de katjes gebracht; ze hadden er 2u achter lopen zoeken, ze lagen verspreid doorheen de buurt.

Geplaatst op 12-12-2010
Abel en Mischa
38

Lieve Abel en Mischa, jullie zijn vertrokken, en het is hier heel stil in huis. Jullie hebben jullie gouden mandje gevonden bij heel lieve mensen, dat is zeker. Maar ik mis jullie ontzettend. Jullie zijn twee heel bijzondere ventjes; we zijn samen door heel veel dalen en over heel veel bergen getrokken. Dat heeft jullie heel aanhankelijk naar mensen gemaakt, en jullie hebben het nest verlaten als twee lieve, weerbare jongens.

Abel, vrij snel na binnenkomst werd jij plotseling heel erg ziek. Je begon te spugen, en hield niets meer binnen. Zelfs met medicijnen tegen het braken bleef je maar overgeven, niets leek te helpen. Ik heb meerdere malen op het punt gestaan om afscheid van je te nemen, omdat ik vreesde dat je niet meer zou leven als ik wakker werd voor jullie volgende flesje. Ik durfde echter geen afscheid te nemen uit angst dat jij dan je vechtlust zou laten varen en werkelijk zou sterven. Samen met Nicolet en de dierenarts heb ik heel hard voor je gevochten, en jij hebt nog harder gevochten tegen die nare ziekte, en uiteindelijk kregen we je erdoor. Langzaam hield het spugen op, en krabbelde je op. Je was nog een paar dagen heel moe, maar ineens begon je weer te rennen en te springen, en toen moest je alleen nog maar je groei inhalen.

Hoewel ik op dat moment hoopte dat alle ellende voorbij was, was deze ziekte pas het begin van een hele reeks dierenartsbezoeken die we samen hebben gemaakt. Je doorstond dapper de diverse behandelingen en ook je pijnlijke pootjes tijdens de besmetting met calicivirus heb je moedig bestreden.

Je groeide op van de kleinste uit het nest tot de op een na zwaarste. Toen je binnenkwam paste je op de palm van mijn hand, en soms dacht ik wel dat je zou breken. Maar je groeide en at, je kwam aan, en toen ik terugkwam van een weekje vakantie was je ineens twee keer groter geworden. Je bent duidelijk de benjamin van de vier, beetje verwend en een echte clown, maar o-zo lief. ’s Nachts kwam je altijd lekker tegen mijn buik of mijn benen aan liggen, en je genoot dan echt als ik mijn arm om je heen legde. Je motortje ronkte al als ik alleen maar naar je keek, en dan ging je er lekker voor liggen om maar op alle plekjes gekroeld te worden.

Jullie hebben je mama al heel vroeg moeten missen. Ik heb mijn best gedaan haar te vervangen en een surrogaatmama te worden, en ook “tante” Flo heeft jullie als haar kindjes geaccepteerd. Toch is aan jullie goed te merken dat je echte mama nooit vervangen kan worden. Jullie sabbelen op elkaars oren en staart en natuurlijk op jullie knuffelhondjes. Al op heel jonge leeftijd was mij duidelijk dat jullie onafscheidelijk waren en niet zonder elkaar konden. Gelukkig viel Ria op jou en Frida op je broertje Mischa, dus konden jullie lekker samen blijven!

In september ben je drie weken geplaatst geweest bij heel lieve mensen met twee honden en een andere kat. Helaas was de ene hond zó jaloers op jullie, dat hij het niet goed vond dat jullie daar blemen wonen. Jullie zijn teruggekomen bij mij, en waren duidelijk enorm geschrokken van het “avontuur”. Het heeft even geduurd voordat jullie weer vertrouwen hadden en niet meer schrokken van elke onverwachte beweging en elk geluid. Ik schrok dan ook wel even toen Frida en Ria zeiden dat ze óók een hondje hebben. Ik heb echter gezien dat Stibby heel rustig en helemaal niet eng is, dus ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen!

Abeltje, ik heb jullie weggebracht naar jullie prachtig ingerichte huis en je vond het eerst allemaal wel erg spannend. Maar uiteindelijk kwam je toch als eerste uit de reismand en ging je heerlijk alles in de kamer besnuffelen. Je had alles al snel ontdekt en ging maar lekker liggen spinnen in de kattenbak (een van jouw favoriete slaapplekjes). Je mag nu lekker op onderzoek in het huis, en over een poosje ga je voorzichtig kennismaken met het hondje. Ga maar lekker op zijn oren sabbelen, dan wordt het hartstikke gezellig!

Lieve jongen, ik weet zeker dat jullie een gouden mandje hebben gekregen, jullie zijn met je kontje in de boter gevallen. Ik heb al wat positieve berichtjes gehad waaruit blijkt dat jullie al goed wennen. Je nieuwe baasjes zullen er alles aan doen om het jullie zo fijn mogelijk te maken. In de lente krijg je zelfs een leuke afgezette tuin om in te spelen en op vliegjes te jagen! Ga samen met je vriendje en broertje Mischa de uitdaging aan, sla je samen door de kennismakingsperiode heen, dan krijgen jullie een prachtig huisje!

Het afscheid is voor ons allemaal moeilijk. Anna en Tobias zijn op zoek naar hun broertjes. Tanne en Feniks missen hun speelkameraadjes en jullie mama Florence roept jullie, maar dan komen jullie niet kijken. En ik, ik zit al tijden te schrijven aan jullie afscheidverhaaltje, maar telkens zie ik niets meer door de tranen. Ik mis je gekke buien, je energie en je stoere tred. Vannacht lag je niet lekker tegen me aan te spinnen… Dag lieve jongen, wordt maar gauw een grote vent. Kusje op je toetje, ik zeg tot gauw, ik kom jullie snel bezoeken!

Judith.

Geplaatst op 12-12-2010
Mischa en Abel
38

Lieve Mischa en Abel, jullie zijn vertrokken, en het is hier heel stil in huis. Jullie hebben jullie gouden mandje gevonden bij heel lieve mensen, dat is zeker. Maar ik mis jullie ontzettend. Jullie zijn twee heel bijzondere ventjes; we zijn samen door heel veel dalen en over heel veel bergen getrokken. Dat heeft jullie heel aanhankelijk naar mensen gemaakt, en jullie hebben het nest verlaten als twee lieve, weerbare jongens.

Mischa, toen je binnenkwam was je nog een klein flessenkindje. Je kreeg een paar keer per dag je flesje wat je zo vreselijk lekker vond, en daarna hielp ik je met plassen en poepen, net als een echte poezenmama dat doet. Je werd groter, en ging voorzichtig zelf eten en ook de kattenbak ontdekte je al vlug. Maar ineens merkte ik dat je steeds vaker plasjes naast de bak begon te doen. Ik dacht eerst nog aan simpele ongelukjes, maar toen je begon te kermen van de pijn bij elke drie druppeltjes die je deed, moest ik wel aan blaasontsteking denken. Je urine werd getest en het was inderdaad een flinke! Een kuurtje verhielp de pijn en de ontsteking gelukkig al gauw, maar toen moest je weer helemaal opnieuw leren gebruik te maken van de kattenbak. Dat heeft even tijd gekost, en ik heb nog een aantal keren gedacht dat je opnieuw blaasontsteking had, maar gelukkig was dat niet het geval en was ook jij na een aantal weken volledig zindelijk.

Hoewel ik op dat moment hoopte dat alle ellende voorbij was, was jouw blaasontsteking pas het begin van een hele reeks dierenartsbezoeken die we samen hebben gemaakt. Je doorstond dapper de diverse behandelingen en ook je pijnlijke pootjes tijdens de besmetting met calicivirus heb je moedig bestreden.

Toen je binnenkwam, was je de minst aanhankelijke van de vier. Ik wilde zo graag jouw mama zijn, maar je liet mij niet toe. Liever had je Flootje als mama, want zij kon je lekker schoonlikken. Maar je trok bij, en je werd een enorm lief knuffeltje, een echt zachtaardige jongen. Zo zachtaardig, dat je je wel eens liet ondersneeuwen door het “geweld” van Anna en Tobias. Maar langzaam leerde je van je af te bijten en was je vaak de eerste die het rode puntje had “gevangen”. ’s Nachts kwam je altijd lekker in het holletje van mijn benen liggen, en we genoten dan echt van elkaars warmte. Je motortje ronkte al als ik alleen maar naar je keek, en dan draaide je je lekker op je rug om maar goed op je buikje gekroeld te worden.

Jullie hebben je mama al heel vroeg moeten missen. Ik heb mijn best gedaan haar te vervangen en een surrogaatmama te worden, en ook “tante” Flo heeft jullie als haar kindjes geaccepteerd. Toch is aan jullie goed te merken dat je echte mama nooit vervangen kan worden. Jullie sabbelen op elkaars oren en staart en natuurlijk op jullie knuffelhondjes; maar ook mijn wollige trui, een fijne fleecedeken of je eigen pootje is zeer geschikt als sabbelmaatje. Jij spande dus wel de kroon wat dat betreft: altijd moest er gesabbeld worden! Al op heel jonge leeftijd was mij duidelijk dat jullie onafscheidelijk waren en niet zonder elkaar konden. Gelukkig viel Frida op jou en Ria op je broertje Mischa, dus konden jullie lekker samen blijven!

In september ben je drie weken geplaatst geweest bij heel lieve mensen met twee honden en een andere kat. Helaas was de ene hond zó jaloers op jullie, dat hij het niet goed vond dat jullie daar blemen wonen. Jullie zijn teruggekomen bij mij, en waren duidelijk enorm geschrokken van het “avontuur”. Het heeft even geduurd voordat jullie weer vertrouwen hadden en niet meer schrokken van elke onverwachte beweging en elk geluid. Ik schrok dan ook wel even toen Frida en Ria zeiden dat ze óók een hondje hebben. Ik heb echter gezien dat Stibby heel rustig en helemaal niet eng is, dus ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen!

Mischa, ik heb jullie weggebracht naar jullie prachtig ingerichte huis en je vond het eerst helemaal niet leuk daar. Je leek wel bijna apathisch. Ik nam je op schoot, waar je liefst wilde verdwijnen in mijn armen. Maar na een poosje kalmeerde je wat, en uiteindelijk ging je voorzichtig wat de kamer ontdekken en vervolgens samen met Ria met de speelrail spelen. Je mag nu lekker op onderzoek in het huis, en over een poosje ga je voorzichtig kennismaken met het hondje. Ga maar lekker op zijn oren sabbelen, dan wordt het hartstikke gezellig!

Lieve jongen, ik weet zeker dat jullie een gouden mandje hebben gekregen, jullie zijn met je kontje in de boter gevallen. Ik heb al wat positieve berichtjes gehad waaruit blijkt dat jullie al goed wennen. Je nieuwe baasjes zullen er alles aan doen om het jullie zo fijn mogelijk te maken. In de lente krijg je zelfs een leuke afgezette tuin om in te spelen en op vliegjes te jagen! Ga samen met je vriendje en broertje Abel de uitdaging aan, sla je samen door de kennismakingsperiode heen, dan krijgen jullie een prachtig huisje!

Het afscheid is voor ons allemaal moeilijk. Anna en Tobias zijn op zoek naar hun broertjes. Tanne en Feniks missen hun speelkameraadjes en jullie mama Florence roept jullie, maar dan komen jullie niet kijken. En ik, ik zit al tijden te schrijven aan jullie afscheidverhaaltje, maar telkens zie ik niets meer door de tranen. Ik mis je lieve snoetje, je spel met het rammelmuisje en ik mis jouw warmte op mijn schoot. Vannacht lag je niet lekker tegen me aan te spinnen… Dag lieve jongen, wordt maar gauw een grote vent. Kusje op je stipjesbuikje, ik zeg tot gauw, ik kom jullie snel bezoeken!

Judith.

Geplaatst op 11-12-2010
Pieps en Knut
104

Deze kittens werden in het bos in Maasmechelen gevonden.

Hoi lieve mensen, ik ben Pieps, een stoere koetjeskater met grappige zwarte vlekjes op mijn lijfje.
Het werd weer eens tijd dat ik wat van me liet horen, dus ik ben maar op het toetsenbord gesprongen en dit kwam er uit ….
Ik woon nu bijna drie maanden bij mijn opvangmama en begrijp me niet verkeerd hoor, ze is heel lief, maar ik ben toe aan een nieuw avontuur. Mijn koffer staat al klaar, ik kan zo bij je intrekken. Heb al mijn spuitjes gehad en ben al geholpen, zoals ze dat zo mooi noemen.  
Ik zie er hartstikke goed uit, al zeg ik het zelf, maar de ware ben ik nog niet tegengekomen.  Vandaar dat ik dit oproepje plaats.
Heb jij nog een mandje over in huis, ben je op zoek naar een lekkere speelse vent die heerlijk zijn gangetje gaat, op zijn tijd een knuffeltje komt halen, of ben je op zoek naar een speelvriendje voor je andere poezenvrienden, dan ben je bij mij aan het goede adres!
Mijn enige minpuntje is dat ik dat wat verlegen ben bij vreemde mensen en van nature niet zo’n schootkat, maar er zijn vast mensen die het juist prettig vinden dat ze gewoon een zak chips kunnen pakken en een wijntje zonder dat er iemand in de weg ligt.
Ik wil veroverd worden door je charmes en ben graag bij je in de buurt, maar heb dus even wat tijd nodig om de kat uit de boom te kijken.
Dus heb je leverworst in huis om mij te verleiden, bel dan snel met kattenbemiddeling of mail naar kattenbemiddeling@zwerfkat.com. Dan kun je me eens in het echt komen bewonderen.

Een pootje van Pieps

Update opvangmama d.d. 3 september:
Pieps is een mooie gezonde vent geworden en wordt steeds minder verlegen. Hij kan ook echt genieten van aaitjes op zijn tijd (in zijn mandje in de krabpaal).  Hij kan prima met de katten hier overweg. Zou hem dan ook graag bij andere katten plaatsen, daar spiegelt hij zich namelijk aan. Hij laat zich  echt verleiden met lekkers. Ons konijn en de vissen vindt hij ook reuze interessant.


 

Geplaatst op 11-12-2010
Knut en Pieps
104

Dit katje werd bij een van onze gastgezinnen gedumpt.

Hallo mensen,

Ik ben Knut, een heel lief mannetje met een schattig zwart kinnetje. Ik heb een superzacht velletje en vind het heel fijn om lekker geaaid te worden. Het liefst kom ik bij je op de bank liggen, lekker tegen je aan en dan… Knorren maar!

Verder hou ik ook heel erg van andere katten. Die kan ik lekker uitdagen en met ze spelen. Ik ben de kleinste hier in huis, maar dat maakt me niks uit, ik ben helemaal niet bang voor die grote katten hier! Vooral Pieps, mijn pleegbroertje, vind ik heel leuk. Hij is een beetje bang voor mensen, maar ik laat hem zien dat mensen helemaal niet eng zijn maar juist leuk!

Ik hoop maar dat er snel eens iemand komt om eens naar mij komt kijken, zodat ik kan laten zien wat een lieverdje ik ben.

Kopjes, Knut

 

Geplaatst op 10-12-2010
Amy en Amber
22

Amy en Amber komen helaas terug van plaatsing...

Hoi, ik ben Amy, een pracht van een poes die ook nog eens heel aanhankelijk is, ik ben dol op kroelen, lekker samen op bed liggen; heerlijk.

Kletsen doe ik dan ook als ik geaaid word.

Ik ben alleen wat bang van de andere poezen hier, er zijn er hier in huis zoveel en eentje doet soms zo boos en rent dan hard achter mij aan.

Ik vind het dan ook niet zo prettig als er veel andere katten zijn.

Ik heb een zusje Amber, die heeft ongeveer hetzelfde als ik en nu zou het helemaal super zijn als we samen in een rustig gezinnetje geplaatst konden worden, wij zijn niet zo dol op drukte, ik kruip dan vaak onder de dekbed en denk dan dat niemand mij kan zien…

We zullen heel erg lief zijn, dat zijn we altijd al geweest en daarom worden we weleens geplaagd, we zijn totaal niet assertief maar juist heel zachtaardig.

We hebben allebei een schitterende bontjas met een dikke streep over de rug, wil je ons een zien, maak dan eens een afspraak met kattenbemiddeling…

Gastgezin aan het woord:
Amy en Amber zijn bij ons in opvang gekomen toen ze 3 weekjes waren, bang, veel te licht, ziekjes.
We konden moeilijk afstand van ze doen en hebben besloten ze samen te houden, achteraf gezien geen goede beslissing want ze kunnen het hier eigenlijk helemaal niet aan met zoveel andere poezen waarvan er een paar dominant zijn.

Ze zijn zo zachtaardig en lief, dat we ze een beter, rustiger adresje gunnen. Met pijn in ons hart  maar als ze het beter kunnen krijgen willen we er toch voor gaan, uit liefde voor Amy en Amber.

Ze zijn nu anderhalf jaar, mooie poezen, superknuffelig, alleen niet geschikt in een druk gezin en ook niet geschikt als er veel andere poezen zijn.

Hele mooie meiden;Amy is wat groter dan Amber en Amy heeft een wit driehoekje op haar neusje, Amber heeft een lekker dik koppie en maar een half driehoekje op haar neusje, verder zijn ze niet echt superonafscheidelijk maar op de een of andere manier passen ze toch heel goed bij elkaar en alleen is ook maar alleen.

We denken zelf dat het het beste zou zijn als ze dus ergens komen waar geen andere huisdieren zijn of een poes die absoluut niet dominant is en ze verder gewoon met rust laat. Dat kan iemand zijn die alleen woont maar ook een gezin met een ouder kind, zoals wij.

Het is geen probleem als u werkt, ze hebben elkaar en kunnen zich heel goed vermaken.

Het zou wel heel heerlijk zijn als ze eens per dag even naar buiten mogen/kunnen, dat kan een afgezet balkon zijn of een dakterras of dat u misschien in een rustige buurt woont of zoals wij een afgegaasde tuin hebben maar ze moeten wel elk moment als ze ergens van schrikken, de gelegenheid hebben om naar binnen te vluchten want het zijn geen buitenpoezen, ze genieten het meest lekker bij u op de bank of samen een dutje doen op bed.

Geplaatst op 10-12-2010
Amber en Amy
22

Amy en Amber komen helaas terug van plaatsing...

Hoi, ik ben Amber een superlieve aanhankelijke knuffelpoes omdat ik zo zachtaardig ben, voel ik me niet zo happy in het gezin waar ik nu verblijf, zij hebben naast mij en mijn zus Amy nog 6 poezen en dat trek ik toch echt niet meer.

Omdat ik zo gestressed ben, ben ik op zoek naar een liefdevol rustig huisje waar voor altijd mijn mandje mag staan, mijn zus Amy wil dan ook wel graag mee want zij tobt namelijk met hetzelfde probleem als ik. Als ik dan mag komen met mijn zus dan neem ik meteen mijn mandje mee en mijn “tukkie” dat is mijn speelgoedhondje daar tuk ik nog elke dag op. Ik ben dol op knuffelen en op schoot zitten daar kan ik ook wat van, reken maar.

Wat ik niet fijn vind is allerlei drukte, een heleboel herrie enzo. Dan word ik een beetje bang.

Wat ik ook heerlijk vind is elke dag even naar buiten, een lekkere frisse neus halen, zeg maar.

Ben jij degene die mij dat kan bieden, bel je dan eens gauw??

Extra filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=tVQ6HmaAeBM

 Gastgezin aan het woord:
Amy en Amber zijn bij ons in opvang gekomen toen ze 3 weekjes waren, bang, veel te licht, ziekjes.
We konden moeilijk afstand van ze doen en hebben besloten ze samen te houden, achteraf gezien geen goede beslissing want ze kunnen het hier eigenlijk helemaal niet aan met zoveel andere poezen waarvan er een paar dominant zijn.

Ze zijn zo zachtaardig en lief, dat we ze een beter, rustiger adresje gunnen. Met pijn in ons hart  maar als ze het beter kunnen krijgen willen we er toch voor gaan, uit liefde voor Amy en Amber.

Ze zijn nu anderhalf jaar, mooie poezen, superknuffelig, alleen niet geschikt in een druk gezin en ook niet geschikt als er veel andere poezen zijn.

Hele mooie meiden;Amy is wat groter dan Amber en Amy heeft een wit driehoekje op haar neusje, Amber heeft een lekker dik koppie en maar een half driehoekje op haar neusje, verder zijn ze niet echt superonafscheidelijk maar op de een of andere manier passen ze toch heel goed bij elkaar en alleen is ook maar alleen.

We denken zelf dat het het beste zou zijn als ze dus ergens komen waar geen andere huisdieren zijn of een poes die absoluut niet dominant is en ze verder gewoon met rust laat. Dat kan iemand zijn die alleen woont maar ook een gezin met een ouder kind, zoals wij.

Het is geen probleem als u werkt, ze hebben elkaar en kunnen zich heel goed vermaken.

Het zou wel heel heerlijk zijn als ze eens per dag even naar buiten mogen/kunnen, dat kan een afgezet balkon zijn of een dakterras of dat u misschien in een rustige buurt woont of zoals wij een afgegaasde tuin hebben maar ze moeten wel elk moment als ze ergens van schrikken, de gelegenheid hebben om naar binnen te vluchten want het zijn geen buitenpoezen, ze genieten het meest lekker bij u op de bank of samen een dutje doen op bed.

Geplaatst op 09-12-2010
Bonnie
122

Deze kittens werden weggehaald van een nare plek.

Hi ik ben Bonnie, een heel mooi wit poesje met hier en daar een zwart en rood vlekje, ook heb ik een schatje vlekje op mijn neus, mijn personeel dacht eerst dat ik de hele tijd een vies neusje was, maar nee hoor dat is een schoonheidsvlekje! :-)
Ik ben een ontzettende knuffelkont en vind het heerlijk om geaaid en gekriebeld te worden, maar ook spelen en stoeien met mijn zusjes doe ik heel graag!

Ik zoek een huisje waar ik fijn kan stoeien en spelen met een vriendje of vriendinnetje maar waar ik ook op zijn tijd uitgebreid verwent word met knuffels en aaitjes!

Geplaatst op 08-12-2010
Lori
12

Dit kitten lag moederziel alleen in een beek in Maaseik. Lees HIER het volledige verhaal.

Dit is Lori, onze kleine meid die jammer genoeg een moeilijke start van haar kinderjaartjes gehad heeft. Gelukkig werd Lori door hele zorgzame mensen gevonden in de gracht waar ze minstens enkele dagen heeft gelegen nadat ze gedumpt werd door onbekenden. Lori is altijd erg klein geweest voor haar leeftijd wegens ondervoeding en ziekte en liep een beschadiging op aan haar linkeroogje, hetgeen heel goed genezen is, maar het litteken zal ze altijd meedragen. Ze groeit uit tot een prachtige kleine dame en haar vacht straalt het uit! Lori is een heel dankbaar katje dat een liefdevolle thuis wenst. Ze komt onmiddellijk naar je toe als je haar roept en knort uren aan een stuk als ze bij je mag zitten op de bank. Ze schiet prima op met andere katten en maakt een fijn speelkameraadje voor hen. Lori is een heel gemakkelijk katje en we hopen dat ze zelfs een thuis met een tuintje zal krijgen want ze geniet toch zo van de geuren en kleuren aan het raam!

Geplaatst op 07-12-2010
Jippie
5

Jippie is teruggekomen in onze opvang omdat ze wel 4 keer een sanitair ongelukje heeft gehad. Op wel zeven maanden tijd. Terwijl een week voordat ze met grote spoed moest terugkomen, het opvanggezin haar nog heeft bezocht en toen is nergens over problemen gesproken. Typisch genoeg is Jippie bij haar gastgezin ook nooit onzindelijk geweest. Ook is het typisch dat de eigenaar niet lang na Jippie's terugkomst op vakantie vertrok.
Wie heeft er wél dat liefdevolle mandje voor Jippie dat ze zo hard verdient?

 

Beste Marcha en beste Nicole met familie,
Morgen is het al weer twee weken geleden dat zij bij ons arriveert is voor de rest van haar nog jong leven.
Ten eerst: inmiddels loopt het bijna perfect………. behalve…… de eerste avond, nadat wij weer gelukkig tehuis waren, was bij Jippie vanzelfsprekend zoiets als paniek te eerst.
Tijdens de rit was ze best vreedzaam en rustig. Heb ze geaaid door de half geopende kattenbakdeur, zachtjes met haar gepraat enz.
Maar as wij binnen kwamen het gewone lawaai van de honden en ik denk dat ze daarvan al ging schrikken. dus heb ik de bak op de tafel of beter de schrijftafel in de woonkamer gezet en te eerst de deur dicht gelaten zo dat ze rustig iets mocht rondkijken.
Dan heb ik de kattenbak gepakt en ben met haar door de beneden woonkamer met aansluitende keuken gelopen (daar ben je snel tot eind omdat wij in een klein huisje zitten!). de trap omhoog en haar daar de ruimte laten zien.
Terug en de kattenbak weer op deze tafel geplaatst. vooral omdat ze vanuit daar makkelijk op de vensterbank mocht springen en toch omhoog zit voor een goede overzicht en – vooral ruimte om te verdwijnen als ze wil.

Alleen - onze kleine Spanjaard met “mucho temperamente” en zijn bovenmatige nieuwsgier kun het weer niet verwachten en begon te blaffen, zijn voorpootjes aan de tafel te plaatsen en dat was uiteindelijk te veel voor Jippie. dus een sprong, beneden of beter achter de tafel en de dikke, zwarte pluchehond verbergen.
Heb ze te eerst ietsjes tot rust laten komen en as de honden op de bank gingen slapen eens voorzichtig gaan kijken hoe ze aan toe was. ze liet zich aaien maar was toch best nerveus en prompt verscheen weer Don, de Spanjaard en ze verdwijn uit de woonkamer naar – ergens in het huis……….. ?
Heb toen bij Snoepje (voormals Brechtje) al moeten leren dat het kleine huisje blijkbaar toch niet zo klein is as men denkt !?!
Vooral niet as men voor een poes op zoek is !!!
En – ik had het al getoond – bij ons in het huis staan alle deuren open (behalve die trap naar de zolder) of zijn er niet aanwezig dus is het gewoon een langere zoektocht.
Uiteindelijk heb ik haar in de kelder opgespoord, beneden de kleine overloop war nog dozen staan en Jippie tussen zat. aldus een boordje met eten en water naar haar toe geduwd en kijk aan: ze had best wat honger en dorst. heb met haar "gepraat" en verder rust gegeven. in de nacht was ik rond alle 2 uur gaan kijken, praten, nieuwe snoepjes aangeboden enz. (jammer was ik vergeten te vragen of ze liever nat of droog voer lekker vind).

Snoepje, zelfs een heel lieve en zachtaardige poes, was geheel verbaasd en overmand van de aanval. maar ik vermoede het was vanwege Jippie meer angst als iets anders dat ze zo reageert hebbt. Om het lang verhaal af te korten: Jippie is in de loop van de a.s. dagen “verhuisd” naar de bovenste verdieping onder het (nog niet geheel betegelt ligbad). daar had ze (in het ligbad, voor de honden!!!) bakjes met droog- en natvoer en water op een mat staan.
Verder is het inmiddels zo een soort “klein rituaal” tussen ons dat ze, as ik net as nu, aan de computer in de bovenste verdieping zit, op mijn schot gaat liggen.

Zelfs een eigen plekje hebbt ik voor haar ingericht in ons kantoortje as ze zich zeg maar niet prettig voelt omdat de honden ook steeds rond mij willen zijn (bekijk het op de bijgaande platjes).
Met de honden gaat inmiddels best goed, onze grotere hond, Cara, ging te eerst alleen maar kijken, hebbt Jippie als aanwezig geaccepteerd en hun lopen langs elkaar alsof het nooit anders was. Jippie laat tegenover Cara geen paniek meer zien en blijft rustig zitten.

alleen Don, de kleine “rebelhond”, bedoelt het niet kwalijk, maar dit wist Jippie nog niet zo geheel. inmiddels is het al vaker gebeurd dat hij bij haar langs leep en niks is gebeurd. dus zij bleef zelfs rustig zitten. een ander keer as hij weer gek moet doen, sprengt hij naar haar toe, zij gaat blazen of grommen of loopt zelfs weg. maar ze komt steeds naar enkele minuten weer terug!!

Ze trok naar ruim een week al steeds meer naar beneden toe, zeg maar vooral op de avond tijdens het eten of tv kijken. Ze gaat steeds vaker haar eigen plekjes opsporen of kijkt daarna uit en gaat lekker rustig liggen en ontspant slapen.

Martine, Andreas en de beestenbol-familie

 

Geplaatst op 07-12-2010
Crunchy
33

Een oplettende vuilnisman, kon nog maar net voorkomen dat dit diertje mee de wagen in werd gekieperd...
Het werd nl als oud vuil in de papierbak gevonden!
Het heeft twee kromme voorpootjes, even nog bekijken wat er scheelt.

Later meer info

Geplaatst op 04-12-2010
Leon
11

Dit kleine ukkie werd moederloos gevonden in een kuil in het bos te Neeroeteren.

Hallo mensen,

Ik zal mezelf even voorstellen, Leon is mijn naam.

Nadat ik moederziel alleen in het bos liep, met veel honger in mijn buikje, heb ik
het nu heerlijk naar mijn zin.

Ik ben een vrolijk kereltje en hou heel veel van spelen. Maar nu wordt het toch wel tijd, dat ik op zoek ga naar eigen mandje.
Dat is nog best een hele klus, maar er is toch nog wel iemand die een lief speelkameraadje zoekt?
Kom eens gauw langs om naar mij te komen kijken, dan beloof jullie veel kijkplezier.

Een pootje van Leon

Geplaatst op 01-12-2010
Darya en Fanny
26

Och lieve kleine meid,
Van het eerste moment dat je bij ons binnenkwam was jij een "speelvogel" eerste klas. Je hebt even moeten wachten tot Fanny ook met je kwam spelen, maar dat deerde je niet. Alles wat in huis lag heb je uitgeprobeerd, een lol om te zien.
En dan plots werd jij ziek, en wat heb jij je kranig gedragen. Je liet je de medicijntjes goed toedienen en ondanks alles bleef jij een super vrolijke kitten. Je genoot er met volle teugen van als Fanny je dan kwam bemoederen, ze kwam bij je liggen en begon je op je kopje te likken. Zo mooi om te zien hoe jullie naar elkaar toe groeiden.
Jij was ook ondeugend speels met momenten, als we je niet hoorden of zagen was je iets aan het uitspoken. Je had het al zo ver gebracht dat Fanny op een gegeven moment met je meedeed.
Wat gaan we dit allemaal missen, er zal een grote leegte vallen in huis zonder jou "onze kleine muis, spookje ". Zelfs het "kermistentje" gaat jou missen, want daar heb jij menige uren in doorgebracht. Deze momenten zullen we nooit vergeten, net zoals je kwam piepen om getut te worden, en dan zo onschuldig kijken.
Kleine meid van ons, het ga je goed bij je nieuwe baasjes, je bent samen met Fanny dus je hoeft je niet alleen te voelen.
Jullie hebben je "gouden mandje" gevonden, daar ben ik zeker van. En niks mooier is dat we jullie eens mogen bezoeken want jullie wonen niet zo héél ver van ons af.  Het ga je goed meisje,
Je opvangouders Bina en Chris

Reactie eigenaar

Hoi Bina,
Bedankt voor de foto's Het gaat hartstikke goed met de meisjes, ze ravotten wat af. Bij ons staan nog wat verhuisdozen enzo waar ze fijn verstoppertje omheen doen. Ze komen komen nu ook knuffelen en spinnen dan hard. Grappig hoe verschillend ze zijn. ze hebben een hun eigen routine, dan weer is het stoei-uurtje en daarna weer elkaar likken en dicht tegen elkaar slapen. Gisteren zijn ze voor het eerst naar boven geweest. Dat was een spannende ontdekkingstocht. Ze renden maar over en onder het bed door en dan weer duikelen op het dekbed, echt grappig. Ze kwamen niet meer mee naar beneden. En dan ineens komt Darya mauwend beneden kijken of we er nog wel zijn. Ze verstoppen zich alleen nog onder de bank als de stofzuiger aangaat of als er plots bezoek is dat andere geluiden maakt dan ze gewend zijn. ik zal je nog wat foto's nasturen deze week. En jullie zijn uiteraard welkom om ze eens te komen bezoeken.
groetjes Moniek


 Hallo Bina,
Het gaat goed met de poesjes. Ze groeien en stoeien. Ze zijn steeds vrijer en langzaamaan moeten we gaan opletten als de buitendeur open gaat want Fanny wil wel graag naar buiten lijkt het. Ze zitten vaak op de vensterbank naar de vogeltjes te mekkeren. Maandag ga ik met Darya naar de dierenarts voor de tweede enting. Fanny laat zich niet altijd aaien, maar misschien hoort dat bij haar karakter, ze ligt niet op schoot maar tegen je aan of in een hoekje op de bank. Darya is een echte knuffelpoes. Omdat wij nog een beetje in de verhuisrommel zitten  is hier een speelparadijs om verstoppertje te doen. Ze rennen achter elkaar aan en wachten elkaar dan weer op om te stoeien.

 groetjes Moniek

Geplaatst op 01-12-2010
Fanny en Darya
26

Lieve Fanny,
Wat had jij toch een ontzettende schrik opgelopen voor mensen in je jonge leventje.  Je hebt je één dag volledig weggestoken opdat je niets zou overkomen. Mede door je vriendinnetje Darya heb je je angsten overwonnen en voelde je dat niet alle mensen het slecht met je voor hadden.
Stilletjes aan ontdooide je, je begon te genieten van de aaitjes, de knuffels, maar alles op jou tempo. En dat hebben we je ook gegeven, nu kwam je zelfs al vragen voor een knuffel. Ook met Darya werd je dikke maatjes, samen eten, samen slapen, je hebt haar zelfs bemoederd toen ze is ziek geworden. Dit was zo ontroerend en mooi om te zien! Je bent uitgegroeid tot een prachtig wezen, en dat heb je bewezen toen je nieuwe baasjes naar je kwamen kijken.
Eerst even "de kat uit de boom" kijken, en dan plots liet je je aaïen, ging spelen met de muisjes, de balletjes ......EN met je nieuwe baasjes. Wat was jij dapper, zo een vooruitgang.....wat waren wij fier op jou. Je had ook meteen de harten van je nieuwe baasjes veroverd.
Het is zelfs zo goed gegaan dat je samen met je vriendinnetje Darya in hetzelfde gezin mag gaan wonen. Jullie zullen het daar goed hebben, en wat zijn we blij dat jullie samen mogen blijven. Missen gaan we je heel hard, je hebt  een echt mooi speciaal karaktertje.
Geniet van je gouden mandje meisje, na al die enge dingen die je al achter de rug hebt in je jonge leventje is het je van harte en met veel liefde gegund.
Je opvangouders Bina en Chris


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg