Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2010 hebben 46 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-10-2010
Katsumi en Izumi
35

Izumi
Je was het allerkleinste katje van het nest en vond het zo heerlijk om te knuffelen. Veel plezier samen met je zusje bij je nieuwe baasje!
Katsumi
We vinden het heel fijn dat we jou samen met je zusje hebben kunnen plaatsen. Nu kunnen jullie fijn ravotten in Belgie.


Geplaatst op 31-10-2010
Cherry Blossom
120

Lieve Cherry Blossom, 

Meiske toch, wat hebben we veel zorgen om je gehad. Zo vreselijk ziek was je toen je binnenkwam, elke drie uur, dag en nacht, moest ik je verzorgen om je er weer bovenop te krijgen. En toen je je beter voelde kwam je moederinstinct weer boven en ontfermde je je over de 3 flessenkittens die ook in ons huis logeerden. Je hebt eventjes moeten wachten op het juiste plekje, maar je voelde je ook helemaal happy bij ons thuis. Je bent zo'n lieve, makkelijke dame en nu heb je een superfijn plekje gevonden.

Heel veel geluk wensen we je toe!

Marjolein, Antoine en alle poezen

 

Reactie eigenaar:

ha Marjolein

de beloofde foto's! Izzy in de tuin, o.a. met haar nieuwe huisgenoot Euf, en Izzy op haar inmiddels favoriet plek in huis, bovenop de convectorput, heerlijk warm.
Izzy hoort er al helemaal bij, Euf vind het ook niet meer vreemd dat ze er is en ruzie hebben ze nog nooit gehad. Samen jagen ze op duiven, vliegjes en de katers uit de buurt. Gelukkig hebben ze een kattenluik dat allen hen binnenlaat (werkt doordat ie die chip leest) en kunne ze dus altijd snel vluchten voor die katers, want die zijn toch meestal sterker.
De baby vindt Izzy prima, zelfs als ie in haar oor schreeuwt trekt ze zich daar niets van aan..

Kortom, Izzy is voor ons allemaal de perfecte huis- en tuingenoot. Hopelijk wij ook voor haar. :-)

Mirjam

Foto gemaakt bij eigenaar:

Geplaatst op 31-10-2010
Siebe
22

Voor onze lieve Siebetje;
Als mini-mannetje ben je bij ons gekomen op een leeftijd van 3 maanden en nu ben je naar een vast mandje vertrokken, je bent nog best wel een kleine kabouter maar toch al gigantisch gegroeid, je vachtje is zo prachtig geworden en je bent zo’n enorme lieverd.
Iedereen die je zag was weg van je, je hebt ook zo’n schitterend koppie en die lieve oogjes doet menig hart smelten.
We missen je nu al enorm maar we gunnen je zo erg een lekker mandje bij lieve baasjes en die heb je nu gevonden, we komen je vast eens opzoeken want je bent in Zeeland gebleven…Je woont nu bij Kore en haar zoontje Joris en ze zijn helemaal verliefd op je en je hebt al een vriend gevonden; een grote noorse boskater die Merlijn heet, aan de andere noorse boskater moet je nog even wennen, die heet Arthur.
Lieve schat, het ga je goed, groei maar lekker verder.
Je opvangbaasjes; Jan, Bettie en GeertjeGeplaatst op 31-10-2010
Isis
20

Gevonden in Dilsen Stokkem.
De kittens zijn afkomstig van een zwerfpoes; die niet al te best voor haar jongen zorgde en ze her en der bij de buren verspreidde. De buurman had geklaagd en was al van plan zijn honden erop los te laten. Ook de rest van de buurt is anti-kat, er worden vaak katten omgebracht. Gisterenavond hebben de melders mij de katjes gebracht; ze hadden er 2u achter lopen zoeken, ze lagen verspreid doorheen de buurt.
Geplaatst op 31-10-2010
Raiden
35

Onze grote knul was gelijk heel enthousiast naar zijn nieuwe baasje toe, we zijn dan ook blij dat je je eigen plekje hebt gevonden

Geplaatst op 31-10-2010
Izumi en Katsumi
35

Izumi
Je was het allerkleinste katje van het nest en vond het zo heerlijk om te knuffelen. Veel plezier samen met je zusje bij je nieuwe baasje!
Katsumi
We vinden het heel fijn dat we jou samen met je zusje hebben kunnen plaatsen. Nu kunnen jullie fijn ravotten in Belgie.


Geplaatst op 31-10-2010
Billy
33

In Lanklaar werden deze kittens gevonden in een doos voor de deur van de meldster.

Hallo allemaal, mijn naam is Billy en ik ben een lekkere dikke rooie kater. Ik ben het enige mannetje in het nest van 5, ik heb dus 4 zusjes en ik ben dus ook de macho tussen al die vrouwen! Mijn grote hobby is eten!!! Ik ben daarom ook zo lekker dik en wollig. Nadat ik lekker gegeten heb, vind ik het leuk om mijn slapende zusjes weer wakker te maken. Ik speel het liefst met mijn zusjes, maar speeltjes zijn ook wel mijn favoriet. Ik hoop dat er snel een lief baasje naar mij komt kijken!
Tot snel!
Dik rond pootje van Billy

 

Geplaatst op 31-10-2010
Holly
33

In Lanklaar werden deze kittens gevonden in een doos voor de deur van de meldster.

Hallo allemaal, mijn naam is Holly en ik ben ook een lekkere dikke dame. Mijn favoriete ding is dan ook eten! Zodra mijn opvangmama binnenkomt, ben ik de eerste die haar verwelkomt. Ik ben erg actief en ik speel graag met mijn broertje. Maar ik heb nog een grote hobby buiten het eten om: ik vind het namelijk HEERLIJK om lekker met mijn opvangmama te knuffelen, ik ben een echte knuffelkont. Hopelijk komt er ook voor mij iemand, die lekker met mij wil knuffelen!
Tot snel!
Kusje van Holly

Geplaatst op 31-10-2010
Molly
33

In Lanklaar werden deze kittens gevonden in een doos voor de deur van de meldster.

Hallo allemaal, Mijn naam is Molly en ik lijk heel erg op mijn zusje Holly.  Het enige verschil is dat ik meer tijgerprint heb dan mijn zusje Holly. Maar we zijn stiekem wel even dik, maar ja, dat zijn mijn zusjes en broertje ook, het zit nou eenmaal in de familie!
Knuffelen is mijn tweede grote hobby en ik zit ook graag bij je voet, ik voel me daar namelijk veilig. Ik speel graag met mijn broer en zusjes en ben dan ook de snelste van het hele nest. Ik hoop dat er snel een baasje naar mij komt kijken, dan kan ik mijn knuffelkunsten laten zien!
Tot snel!
Pootje van Molly

Geplaatst op 31-10-2010
Mopje
33

In Lanklaar werden deze kittens gevonden in een doos voor de deur van de meldster.

Hallo allemaal, mijn naam is Mopje en ik doe mijn naam zeker eer aan! Ik heb een soort zwart jasje aan met hier en daar een klein beetje tijgerprint. Mijn mooie witte pootjes maken mij erg elegant, en ik ben dan ook een echte dame! Ik was de eerste die de kattenbak had ontdekt en heb dit natuurlijk meteen verteld aan mijn zusjes en broertje. Toevallig heb ik laatst ook iets anders ontdekt , namelijk…….WATER….. Dit was mij helaas niet zo goed bevallen, want ik schrok zo erg dat ik het bakje water zelfs omgegooid had....haha…..oeps!
Maar buiten dat alles, ben ik een echte lieve (ronde) knuffel meid en ben ik natuurlijk ook nog steeds aan het wachten op een lief baasje waar ik lekker mee kan knuffelen. Dus wacht niet te lang!!
Tot snel!
Kusje van Mopje

Geplaatst op 31-10-2010
Propje
33

In Lanklaar werden deze kittens gevonden in een doos voor de deur van de meldster.

Hallo allemaal, mijn naam is Propje en ik ben een lief lapjes meisje!  Ik ben een echte lekkere, luie dame! Mijn opvangmama’s zijn mij vaker kwijt omdat ik op de gekste plaatsen in slaap val, ik lig graag op warme plekjes zoals tussen de sokken, bij mijn broer en zusjes of verstopt onder een dekentje. Buiten het vele slapen, eet ik natuurlijk graag! Dit valt stiekem ook wel een beetje te zien aan mij, want ik ben een VOLslanke dame!  Hopelijk komt er ook iemand binnenkort op mijn bolle buikje aaien?!
Tot dan!
Pootje van Propje

Geplaatst op 29-10-2010
Malou
110

Deze kittens kwamen binnen via asiel Genk.

Hoi hoi,

Ik ben Malou een leuk zwart-wit poesje. Ik ben een heerlijk vrolijk meisje en een echte levensgenieter.
Wat ik heel erg geweldig vind is op ontdekkingstocht te gaan. Ja het hele huis doorkruisen en dan in iedere kamer te kunnen gaan vind ik het einde. Overal is wat te zien of te vinden wat mijn nieuwsgierigheid niet ontgaat. Ook moet ik op mijn ontdekkingstour trappen op en af, maar dat vind ik te gek. Vaak loop ik helemaal naar boven en dan weer naar beneden aleen om zo dan weer naar boven te kunnen gaan.....

Ik heb een stiefbroertje Momo en een stiefzusje Lili. Met deze twee schatjes speel ik ook heel graag. Meestal loop ik met hun dan achter muisjes of balletjes aan.
Verder wonen ook nog grote katten hier in huis waar ik goed mee overweg kan. Maar de grote katten willen niet zo graag met me spelen die willen liever hun rust hebben. Nou ja, dan laat ik ze maar hun wil....
En natuurlijk ben ik ook een klein knuffelpoesje en ik kan hard knorren. Dan val ik bij mijn opvangmama in slaap... meestal op haar schoot.

Lieve mensen, als ik ga verhuizen zou ik het super leuk vinden als er ook een leeftijdsgenootje
woont.


Tot ziens!


Pootje van Malou
Geplaatst op 29-10-2010
Duplo
28

Duplo is terug in onze opvang gekomen, omdat hij zich bij mijn nieuwe baasjes, die alles voor hem gedaan hebben wat in hun macht lag, maar niet thuis kon voelen.

gezocht... een herkansing

Hoi lezers,
ik kan nu wel een heel verhaal af gaan steken over de verschillen in katten, maar laat ik maar to the point komen.

Ik ben Duplo, een verlegen katje. Daarbij ben ik holbewoner. De wereld rondom me heen is groot en dat geeft mij een onveilig gevoel. Soms krijg ik de indruk dat mensen van mij van alles verwachten. Oké ik heb een zachte huid en een paar aaitjes laat ik wel toe als jij dat per sé wilt. Ook kan ik opgetild worden, maar leuk is anders. Ik weet er niet goed raad mee door mijn verlegenheid.

Ik voel me pas veilig op een plekje waar ik niet iets moet bij mensen, waar ik mag zijn zoals ik ben. Mooie zin hè?
Daar heb ik net in mijn holletje over nagedacht toen ik aan het dromen was over mijn toekomst. Kan jij mij een rustig plekje geven?
Vind jij het niet erg dat ik me snel verstop? Verwacht je geen knuffelkat die direct naar je toekomt om te spinnen, kroelen, stoeien en zo meer? Maar stel jij wel je hart open voor een gevoelig beestje? Ga dan niet aan mij voorbij.  Gun me dan dat plekje in je hart en huis.
En wie weet raak ik mijn reserves kwijt en bied ik je voorzichtig meer, dan je nu zou denken.

O ja, en wees ervan verzekerd dat je me meer schenkt dan een zwerfkat die moet vechten voor je bestaan. Daar weet ik alles van.
Veiligheid, wat een mooi geschenk kan jij mij geven!

daaaaaaaaag, Duplo


Geplaatst op 29-10-2010
Frutsel
8

Frutsel
Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is SUPERFRUTSEL!!

Ik ben een vrolijk en druk, maar ook een heel gehoorzaam en zachtaardig ventje en ik ben dol op spelen! Ik sta ook wel bekend als de gekke-bokkesprongen-koning. Ik spring met vier poten tegelijk omhoog, draai me midden in de lucht om en dan loop ik zijdelings met gekromde rug en mijn staartje omhoog op mijn slachtoffer af. En of dat nu een muisje is, of een propje papier, of een balletje... ik vind het allemaal leuk! Het leukste is echter spelen met een leeftijdsgenootje, daar kan ik maar geen genoeg van krijgen. Ik kan ook hééél hard door het huis rennen, maar naast spelen doe ik niets liever dan bij mijn opvangmensen zijn. Ik volg ze op de voet en lig graag op schoot, of in bed, of gezellig tussen hen in op de bank....mmm, dat is zo lekker warm en knus! Ik kan ook hééél goed spinnen en laat geen kans voorbij gaan om mijn personeel op mijn talent te wijzen.

Omdat ik zo dol ben op spelen, wil ik heel graag bij een leeftijdsgenootje geplaatst worden. Als je dus op zoek bent naar een speelmaatje voor je nieuwe huisgenoot (m/v), denk dan aan mij!

Vier pootjes in de lucht,
Frutsel

Frutsel verblijft in een gastgezin in Utrecht.
Geplaatst op 27-10-2010
Onyx
104

Hallo allemaal ik ben Onyx, een heel mooi mannetje, maar dat zien jullie natuurlijk wel op de foto. Net zoals mijn broertje en zusjes heb ik ook de naam van een edelsteen. Ik ben een ongelofelijke knuffelbeer, ik kom knorrend op je afgelopen om maar geaaid te worden en ik duw mijn kopje tegen je hand aan! Ik kruip ook graag op schoot.
Maar ik ben ook een echte speelvogel hoor, ik ren altijd als eerste achter hengeltjes aan! En als ik eet mag niemand in de buurt komen want dan grom ik je gewoon weg!
Alleen mijn zusje Pearl mag dan komen, want die is lief. Ik speel ook heel graag met haar en ik bescherm haar, ik ben tenslotte wel haar grote broer. Stiekem zou ik best graag samen met haar naar een huisje voor altijd willen, want zij is nog wat verlegen.
Jullie moeten ook weten dat er een ongelukje met mijn staart is gebeurd, die is geknakt ik kan er niks mee en hangt maar wat naar beneden. Ik heb er geen last van, maar om problemen te voorkomen wordt hij er wel nog afgehaald voordat ik geplaatst word.

Ik hoop dat er iemand is die zo'n lekker speels knuffelventje ook zonder staart kan waarderen!
Misschien jij wel?
Dan kom maar snel eens kijken, ik pak je helemaal in!
Geplaatst op 27-10-2010
Droeppie
115

Jaaaaaaaaaaa dat ben ik echt een droeppie, ben zo leuk, heel grappig, apparte kleurtjes en mooi getekend. Ren en dol door het huis heen alles is spannend en nieuw, soms moet ik wel van vreemde dingen schrikken maar dat is zo over hoor want mijn ontdekkingstocht gaat door.
Al mijn katten manieren heb ik al onder controle! Heel leuk en heerlijk is spinnen want dat is genieten, vooral als ik er de tijd voor neem onder mijn lieve kleine buikje, achter mijn oren en onder mijn kin, prrrrrrrrrr. Geef ook de vingers (van mijn oppas mama) wasbeurten.
Waar ik het liefste mee speel zijn van die kraakballetjes, tennisballen, veertjes, pluk haar van de honden hier (ps dat laatste niet doorvertellen is toch beetje raar maar wel leuk).
Zo nu ben ik van al dat vertellen en spelen heel moe geworden en ga ik lekker een dutje doen, tot gauw mieauwwwwww.
Geplaatst op 24-10-2010
Boris
41

Deze kittens kwamen binnen via asiel Genk.

Ik ben Boris ik ben een stoer en stevig kereltje, de grootste van ons drie.
Ik ben samen met mijn broertjes momenteel op vakantie in Landgraaf, we hebben enige tijd gezworven in de buurt van Genk en zijn daarna naar mijn opvang mama en papa gebracht.
Daar heb ik mijn vriendinnetje Zoey leren kennen, een echte dame die ook op vakantie is bij mijn opvang gezinnetje
Daar speel ik altijd mee vol vreugde en ondeugd samen rennen we door het hele huis wil je me leren kennen dan kom maar snel naar mij kijken.
 
Pootje Boris
Geplaatst op 24-10-2010
Luana
129

Hallo Allemaal mag ik me even voorstellen.
Mijn naam is Luana en ik ben volgens mijn oppasmama een mooi schildpadpoesje.
Ik ben haar kleine schat, maar zo klein ben ik nu ook weer niet hoor. ik ben al 4 weekjes en groot en sterk.
Ik kan goed mee komen met de rest hier in het gastgezin.
Ik eet net zo veel, ik ren net zo hard en ik spin ook net zo hard.
Mijn opvangmama zegt dat ik een pittig dametje ben die denkt dat ze een half jaartje is.
Maar ze zegt dat het maar goed is dat ik zo'n pittige dame ben, anders was ik net als mijn broertje gestorven.
Door mijn sterk karaktertje ben ik er nog.
Toen ik bij haar kwam was ik koud, uitgedroogd en hongerig. Ze heeft me toen op een lekker warm dekentje gelegd en een heerlijk flesje melk gegeven en daar ben ik haar nog zo dankbaar voor. Ik betaal haar dubbel en dwars terugmet mijn knuffels, liefdesbeetjes en geknor...prrr prrr prrr.
Ook laat ik haar zien wat ik allemaal al kan: springen, sluipen en heel hard rennen en dan moet ze altijd lachen en zegt dan dat ik net een klein aapje ben.
Wil jij ook zien wat ik allemaal kan? Kom dan gauw kijken en misschien vind ik je dan wel zo leuk dat ik dan wel met jou mee naar huis wil en mijn kunsten voor altijd aan jou wil laten zien.
 
Dikke kus en een prrr prrr van Luana
 

Geplaatst op 22-10-2010
Joery
8

Joery
Je was een heel speciaaltje.
Je kwam hier binnen gedumpt in een doos voor de deur en ongelooflijk maar waar, de doos was je liefste slaapplaats. Je was duidelijk aanwezig hier en daarom zullen we je dan ook verschrikkelijk missen.
Maar gelukkig ga je nu wonen bij hele lieve mensen die voor jouw foto waren gevallen enje  in het echie  helemaal geweldig vonden.
Ze wonen aan de rand van het bos dus je kunt je jachtinstinct  lekker gaan gebruiken.
Je krijgt een heerlijke hond als maatje en dat zul je wel fijn vinden omdat je hier je ook goed vermaakte met Mila (ons hondje).
We wensen jou en je nieuwe baasje heel veel plezier samen en dat je maar mag uitgroeien tot een flinke knaap.
Pauli

Reactie eigenaar
Wij wensen je even op de hoogte te houden van de eerste week van Joery en Luna in ons gezinnetje.
Joery was de eerste dagen een beetje afwachtend (uitgezonderd tegen etenstijd natuurlijk :) ). We hebben hem dan ook op zijn eigen tempo laten kennismaken met ons en Angel de hond. Tussen Angel en Joery heerst een respectvolle (langs beide zijde) afstand. Luna daarentegen was direct thuis bij ons en laat zich door Angel welwillend de oren uitpoetsen, besnuffen en aflikken. Joery en Luna spelen vrolijk samen, maar ook Angel doet een poging om met Luna te spelen (ze heeft de kattentaal echter nog niet volledig onder de knie :) ).
Beide katten eten goed en zijn zeer actief. En af en toe ook lekker ondeugend!
Vriendelijke groetjes  Julien en Greet

 

 


Geplaatst op 17-10-2010
Laite
SJ

Hallo daar,

Ik ben Laite, afkomstig uit Maasmechelen. Zoals jullie zien heb ik een zorro masker. Deze is echt hoor! Ik ben wel een beetje zoals hem.
Het leven is voor mij een grote uitdaging en ik wil alles uitproberen. Ook grote katten zijn voor mij geen probleem, ik ben ECHT NIET bang. Eigenlijk zou ik boeven moeten vangen, maar ik ben zelf een echte boef.

Wie gaat er met mij mee op boevenjacht?

Liefs Laite.
Geplaatst op 17-10-2010
Gijsje
27

Later meer gegevens.

Mijn naam is Gijsje,
Weet je hoe ik aan die naam kom? Wel de menneer die mij gevonden heeft heet Gijs dus ja nu ben ik Gijsje geworden cool eh.
Ik ben die meneer wel heel erg dankbaar want als ik hem niet had was ik in die grote doos gestorven.
Ik ben thans heel erg mooi hoor, waarom de mensen me weggegooid hebben weet ik niet.
Ik ben heel erg lief, als je mij geen aandacht geeft dan kom ik wel aandacht vragen, en ik ben er zeker van dat je me dat geeft, het lukt me iedere keer.
Eten doe ik wel goed, als ik wil want soms wil ik niet maar mama zorgt wel dat ik dan toch eet want ik moet toch m'n vitamientjes binnen hebben hej..
Op de bak gaan lukt me gewoon elke dag beter en beter wel al stoer hé voor een katertje van nog geen 5 weken vind je niet?
Ik hoop snel een leuke thuis te vinden waar ik kan fletsen en spelen want dat is de toekomst die mama me gegarandeerd heeft.
Kom je snel kijken? ik verzeker je dat je verliefd op me word!
Dikke poot,
Gijsje
 
Geplaatst op 17-10-2010
Lelie
12

Later meer gegevens.

Dag,

Deze kleine dame is bij ons te gast, om sterker en groter te groeien totdat ze een eigen thuis vindt. Lelie is een wollig meisje, een rustig, speels katje dat je graag volgt en weet dat je er bent voor haar. Ze kan heerlijk op je schootje liggen en geeft kusjes in overvloed. Ze heeft ergens een ouder of grootouder met perzische trekjes, en dat merk je aan haar stevige bouw en haar vele zachte haren. Ze heeft een prachtig open wit gezichtje en overtuigend zwarte rugje, maar sneeuwwitte pootjes met leuke zwarte vlekken erop, net een koetje!
Geplaatst op 16-10-2010
Pommelientje en Elmo
111 ev

Sedert 1,5 jaar zijn Elmo (zwart/wit) en Pommelientje (zwart/wit/ros) broer en zusje van elkaar. Na zonder mama teruggevonden te zijn, werden ze met veel liefde en veel papflesjes grootgebracht… waarna ze een nieuwe thuis vonden. Een thuis waar ze de ruimte hadden om samen te spelen, en veel te knuffelen. Vooral dat laatste vinden ze heerlijk: samen ronken en geaaid worden.

Spijtig genoeg kunnen de huidige baasjes geen goede thuis meer bieden aan Elmo & Pommelientje en zijn ze nu terug op zoek naar een vaste stek met veel ruimte voor knuffeltjes en aandacht. Broer en zus zijn enorm gehecht aan elkaar, en hebben dus ook echt een baasje nodig die 2 handen vrij heeft om hen te aaien. Het zijn zulke lieve schatjes, met elk een eigen karakter. Elmo de leider (de kapoen), Pommelientje een beetje volgzaam (maar ook wel in voor nieuw avontuur).

De huidige baasjes zijn, met spijt in het hart, op zoek naar die ene persoon waarvan ze zeker kunnen zijn dat er goed gezorgd zal worden voor beiden…want dat (en meer!) verdienen ze!
Geplaatst op 16-10-2010
Elmo en Pommelientje
111

Sedert 1,5 jaar zijn Elmo (zwart/wit) en Pommelientje (zwart/wit/ros) broer en zusje van elkaar. Na zonder mama teruggevonden te zijn, werden ze met veel liefde en veel papflesjes grootgebracht… waarna ze een nieuwe thuis vonden. Een thuis waar ze de ruimte hadden om samen te spelen, en veel te knuffelen. Vooral dat laatste vinden ze heerlijk: samen ronken en geaaid worden.

Spijtig genoeg kunnen de huidige baasjes geen goede thuis meer bieden aan Elmo & Pommelientje en zijn ze nu terug op zoek naar een vaste stek met veel ruimte voor knuffeltjes en aandacht. Broer en zus zijn enorm gehecht aan elkaar, en hebben dus ook echt een baasje nodig die 2 handen vrij heeft om hen te aaien. Het zijn zulke lieve schatjes, met elk een eigen karakter. Elmo de leider (de kapoen), Pommelientje een beetje volgzaam (maar ook wel in voor nieuw avontuur).

De huidige baasjes zijn, met spijt in het hart, op zoek naar die ene persoon waarvan ze zeker kunnen zijn dat er goed gezorgd zal worden voor beiden…want dat (en meer!) verdienen ze!
Geplaatst op 16-10-2010
Jacko en Bobo
4

Deze kittens werden bij een graansilo gedumpt.

Hallo, ik ben Jacko.
Ik ben een zwarte kater van ongeveer 6 maanden. Zoals u misschien wel weet zit ik samen met mijn broertje Bobo in een opvanggezin.
 
We spelen graag met zijn tweetjes, maar ook wel met Lucky, de kat van ons opvanggezin. Hij is alleen soms een beetje te wild voor ons en dan vluchten we onder de bank, want daar kan hij niet onder omdat hij te dik is. Haha.
 
Ik ben nu de rustigste van ons twee, maar als kleine kitten was dit net andersom en was ik de deugniet. Ik ben wel nog steeds nieuwsgierig; als je een kast open doet dan ben ik er als de kippen bij, want misschien zit er wel iets te eten voor mij bij en van eten krijgen ik en mijn broertje geen genoeg.
 
Ik zou natuurlijk het liefste samen met mijn broertje geadopteerd worden, maar als u mij alleen wilt adopteren mag dat natuurlijk ook.
 
Neuskusje Jacko
Geplaatst op 16-10-2010
Bobo en Jacko
4

Deze kittens werden bij een graansilo gedumpt.

Hallo, ik ben Bobo.
Ik ben een zwarte kater van ongeveer 6 maanden oud. Ik zit al een tijdje in een opvanggezin samen met mijn broertje Jacko. We zijn gevonden bij een silo en waren ziek. Dankzij de medicijnen die we gekregen hebben gaat het nu weer goed met ons.
 
Ik kan heel ondeugend zijn, maar ook heel lief. Kijk maar naar mijn foto; ben ik geen dropje!?
Ik speel met van alles en nog wat, zelfs met propjes papier.
 
Het blijkt dat we niet snel geadopteerd zullen worden door ons zwart kleurtje, maar wist u dat zwarte katten in Engeland geluk brengen? Dus adopteer mij gauw en misschien breng ik u dan ook wel geluk.
 
Pootje Bobo
Geplaatst op 16-10-2010
Tompoes
33

Deze kittens zijn binnengekomen via Zwerfkattenproject Mol.

Hallo allemaal! Mijn naam is Tompoes en ik ben een eigenwijs, half langharig katertje. Ik ben misschien wel de kleinste van het nest, maar ik leer wel erg snel! Ik vind het erg leuk om rond te rennen en vooral om lekker te knuffelen. Ik speel heel erg graag met balletjes en ik ga graag op ontdekking uit. Zo ben ik dus ook al eens eventjes op de badkamer opgesloten geweest, omdat ik het daar erg leuk vind. Eten is mijn tweede grote hobby, daarom ben ik ook een echte TOMpoes. Ik vind het erg lekker om over mijn dikke buikje geaaid te worden. Dus ik hoop dat er snel iemand komt, om mijn dikke buikje eens te voelen!

Hopelijk tot snel!
Tompoes

Geplaatst op 16-10-2010
Bienie
114

Deze kittens werden weggehaald van een nare plek.

Hi ik ben Bienie en al zeg ik het zelf, ik ben echt een heel mooi poesje! Ik heb een mooi zwart/rood gevlekt vachtje en zo'n enorm schattig vlekje op mijn buik en borst dat je het de hele dag wel zou wel zoenen!
Springen, rennen en stoeien met mijn zusjes vind ik echt geweldig om te doen maar als ik even een rustig momentje heb vind ik het ook heerlijk om geknuffeld te worden, dan gaat mijn motortje heel hard aan. :-)

ik zoek een huisje waar ik lekker geknuffeld word maar waar ook een vriendje of vriendinnetje is om mee te spelen zodat ik af en toe goed mijn energie kwijt kan.
Geplaatst op 15-10-2010
Ollie
101

Olie, je bent een schatje, je werd weggedaan vanwege allergie in de familie.... na 16 jaar trouwe dienst..... ze hebben daarna nooit meer naar je geinformeerd dat deed me wel pijn.
Verder had je ook nog es staar en was je soms een beetje angstig vanwege je verminderde zicht, maar wat was jij een fantastisch dier!
Het ga je goed lieve schat
Sabine

Reactie eigenaar

Hallo allemaal
Hier even een berichtje over onze Ollie van 16 jaar. We hebben hem in okt 2010 mogen adopteren. Het gaat prima met hem. Het is er eentje met soms behoorlijke oude mannen trekjes hahaha. Lekker humeurig en wil onze grote zwarte kater Henny af en toe ontzettend klieren.Onverwachte bewegingen blijven eng ivm zijn verminderde zicht. Lekker luieren en een hapje hier en daar, daar gaat de meeste tijd inzitten. Na het ontbijt weer terug naar bed, onder de dekens en weer op tijd voor het woonkamerraam zitten om mij op te wachten vanuit mijn werk.
We zijn ontzettend blij met hem en zijn nukken hahaha
Groetjes
Stefanie en Ollie


 

Geplaatst op 13-10-2010
Pelle
10

Dag lief huppelventje,

Vorige week heb je de harten veroverd van 2 hele leuke mensen die een huisgenootje zochten om hun poezenbende te vervolledigen. Je hebt indruk gemaakt en ze zijn voor jouw charmes gevallen. Vandaag was het dan zover dat je mocht gaan verhuizen. We zeiden in het begin nog tegen elkaar: och, Pelle zal wel snel geplaatst worden, zo’n knap ventje dat hij is. We gaan ons niet té hard proberen te hechten en verdorie kleine man, je hebt je helemaal in ons hartje genesteld. We zijn helemaal van jou gaan houden, jij met je vrolijke karakter… Ons kleine zangvogeltje… We gaan jouw huppelsprongetjes en verhaaltjes missen… Maar we zijn zo blij dat jij een fantastische thuis gevonden hebt. We hebben jou met een goed gevoel laten gaan. Jouw nieuwe leventje begint nu. We hopen dat je snel dikke vriendjes wordt met jouw 5 nieuwe broertjes en zusjes. Pelle lieve schat, we komen jou snel eens bezoeken want we zijn verschrikkelijk benieuwd tot welke fantastische kater jij zal uitgroeien.
Dag lief huppelventje, huppel maar vrolijk verder in je nieuwe huisje.

Een dikke kus op je toeter,
je opvangmama’s

Geplaatst op 11-10-2010
Amor
1

Deze kittens komen uit Maasmechelen en stonden al even op de wachtlijst. De schuwe mama was nu al een tijd niet meer gezien dus mochten deze ukjes binnenkomen.

Hallo allemaal,
Ik ben Amor, een leuke,  speelse, zwarte kater.  Toen ik vijf weken oud was, kon mijn mama niet meer goed voor mij zorgen en kreeg ik een warm mandje bij de stichting. Toen was ik het onderdeurtje, maar ondertussen heb ik mijn zusjes ingehaald en ben uitgegroeid tot een lekker stevig katertje. Ik word al een grote jongen. Ik ben nieuwsgierig, ondernemend en altijd in voor nieuwe speeltjes. Ik had me zelfs achter een lade verstopt en mijn pleegmama zich maar afvragen waarom ze dat ding niet dicht kreeg, hiehie, totdat ik mijn leuke koppie naar buiten stak. Het liefst speel ik met mijn zusjes. We zitten elkaar de hele tijd achterna en buitelen, koprollen en springen door de kamer.  Ik knuffel graag met je en vind het heerlijk als je mijn ronde buikje kriebelt en kijkdan met van die heerlijke slaperige oogjes naar je op. Daarom heet ik ook Amor, want je wordt dan beslist meteen verliefd op mij. Ook lig ik graag in het zonnetje op de vensterbank. Ik wordt als ik groot ben vast zo’n lekkere grote, warme knuffelkater. Wil jij dan met me knuffelen?
Weet jij voor mij een plekje voor altijd met een leuk kameraadje om mee te stoeien?

Geplaatst op 10-10-2010
Molleke
115

Hallo ik ben Molleke,

Ja ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, nou bij begin dan zo`n 7 jaar geleden.
Daar gaat ie, eerst toen ik klein was, was ik nog een zwerfster maar daar is verandering in gekomen toen er een aardige mevrouw mij mee naar huis nam.
Toen hebben we ongeveer 6 mooie jaren gehad, totdat er iets raars gebeurde, mijn bazinnetje die niet meer de jongste was werd ziek vorig jaar in april.
Daarna heb ik haar nooooit meer gezien (snik) en heb ik al die tijd in het grote huis alleen gewoond.
De kinderen van mijn bazinnetje kwamen mij eten en drinken geven, ik kon niet bij hun komen wonen omdat ze zelf al katten hebben, die niet met andere katten kunnen opschieten (zeggen ze).
Toen gebeurde het ineens dat ik in een mandje werd gestopt en met een raar ding (auto) naar een ander huis ging, helemaal niet leuk hoor. Nu moet ik hier wel erg wennen en het gaat op en af, soms snorren, soms blazen, het is ook nog zo raar hier.

Maar goed even wat handinge informatie:
ik ben een nette dame die goed haar toilet gebruikt,
Ik mocht altijd naar buiten en binnen,
word graag geaaid maar liever niet bij mijn staart, daar word ik kribbig van,
kan heel goed snorren,
eet natuurlijk graag,
en kan hier in dit huis goed met mijn kamergenootje vinden.

Maar het komt wel goed zeggen ze hier, met rust en geduld. Misschien tot ziens. Molleke.
Geplaatst op 10-10-2010
Woezel
33

Deze kittens werden in een plastic zak in de berm gevonden. Slechts 5 daagjes oud...

Hallo allemaal!! 
Mijn naam is Woezel en ik ben een heel heel heel heel hééééééélll lief katertje!
Mijn opvangmama’s zijn echt heel blij met mij, omdat ik altijd op ze sta te wachten bij de deur als ze terugkomen van het werk. Ik zit graag bij ze op schoot en spin dan heel hard. Het liefste slaap ik in bed omdat ik het graag warm heb.  De hond en de andere kittens van  mijn opvangfamilie zijn mijn grootste vriendjes!! En daarom speel ik ook graag met ze.
Toen ik 5 dagen oud was hebben ze mij, samen met mijn zusje, gevonden langs de kant van een drukke weg. Ze hadden mij in een plastic zak uit de auto gegooid!!! Het was die dag erg warm en ik had het bijna niet gered. Gelukkig hebben ze mij op tijd gevonden en ben ik opgegroeid tot een mooi en lief kereltje! Nu moet ik alleen nog een heel lief baasje vinden die voor mij wil zorgen! Ik geef daarvoor in de plaats natuurlijk al mijn liefde terug!

Hopelijk krijg ik snel een lief baasje, ik wacht met smart!
Dikke knuf van Woezel

Geplaatst op 10-10-2010
Lis
12

Later meer gegevens.

Dag,

Deze jongedame luistert naar de naam Lis. Voor Lisje zoeken we een iets specialere thuis, aangezien ze heel wat kenmerken van haar Perzische ouder of grootouder meegekregen heeft. Lange wollige haren die wat meer verzorging vereisen dan deze van haar broertje of zusje. Lis is een hele actieve poes, spelen tot alle energie op is, maar evenzeer kan ze heel lief uit de hoek komen met een overvloed aan kopjes en kusjes voor het baasje.
Geplaatst op 09-10-2010
Plons en Neeltje
101

Dag lieve Plons
 
Dag Plons, gekke kikkerrrr,
galmde het hier dagelijks door het huis
Je was inderdaad onze gekke schat, onze alien, ons aapje.
Voor de lezers: Plons is een kitten :-)
 
Je kwam met je familie bij mij, en jij werd uiteindelijk de enige survivor. Jij speciaal ding!
Gitzwart kwam je binnen, maar je vachtje wordt nu grijzer en grijzer: maar ja, je wilde graag speciaal zijn, tis je gelukt! Neeltje, jouw vriendinnetje kwam wat later om de hoek kijken en ze vond je eerst 10x niks: je viel haar lastig met je gekke sprongen.

Maar Neeltje, je werd steeds sterker en groter. Die Plons zag je wel zitten:-)
Je bent een heel mooi beestje met een gouden hartje. Soms keek je me aan met van die smeltende ogen, hellup... ik deed mijn best om weg te kijken.
Je woont nu samen met gekke Plons bij twee hele lieve mensen die meteen verliefd op je werden.

Gelukkig lekker dichtbij, dan kan ik jullie gaan spammen!
 
Het ga jullie goed lieve meisjes, jullie zitten in ons hart en ik denk stiekum van nog enkele mensen...

Dikke knuffel van Sabine, Peter, heeel veel katten
 Geplaatst op 09-10-2010
Japie en Ine
102

Dag Japie, dag kleine zwarte ukkie.

Je hebt vandaag een Tophuisje gekregen

Japie jou zal ik nog wel vaker zien, je bent nu bij mijn zus, een beter thuis had ik niet voor je kunnen wensen.

Dag zwarte rakker, ik zal je missen, veel geluk in je verdere leventje toegewenst door
je opvanggezin

Harry, Anki, David en Jamo.

Geplaatst op 09-10-2010
Olijfje
101

Dag lief Olijfje
 
Jeetje , je bent nu op weg naar Antwerpen, alhoewel, misschien ben je nu al thuis. Ik hou de klok in de gaten!
Thuis bij Yasmine en haar vriend. Ik zag vandaag heel goed dat er liefde in de lucht hing en je verwend zou gaan worden. Maar wat wil je, met zo'n lekker ding als jou :-)
Ik weet nog goed toen ik je net zag: "wat een flinke knul." Hola, effe checken, knul? Tis een meisje.... meisje? Neuh. Nogmaals checken. Maar allee, echt een meisje!
Je leek sprekend op onze overleden Ollie, met zijn dikke berepoten. We noemden je: Olijfje. Zwaan-kleef-aan. Jij was niet weg te slaan op schoot, onze schouder en ons hoofd. Je vond het wel wat: zittend op mijn hoofd en de emails meelezen.
Kleine meid, we gaan je niet enkel missen, we gaan ook genieten van onze herinneringen aan jou. Dank je wel..

Kusje Sabine, Peter en heel veel poesjesGeplaatst op 09-10-2010
Neeltje en Plons
101

Dag lieve Plons en Neeltje


Maar Neeltje, je werd steeds sterker en groter. Die Plons zag je wel zitten:-)
Je bent een heel mooi beestje met een gouden hartje. Soms keek je me aan met van die smeltende ogen, hellup... ik deed mijn best om weg te kijken.
Je woont nu samen met gekke Plons bij twee hele lieve mensen die meteen verliefd op je werden.

Gelukkig lekker dichtbij, dan kan ik jullie gaan spammen!
 
Het ga jullie goed lieve meisjes, jullie zitten in ons hart en ik denk stiekum van nog enkele mensen...

Dikke knuffel van Sabine, Peter, heeel veel kattenGeplaatst op 08-10-2010
Eddy
17

Gelukkig zijn we dat je zo’n fijn gezin hebt gevonden. Je bent bijna 5 maanden bij ons geweest en we zijn heel veel om je gaan geven, samen met je broer en een zusje uit een ander nest. Je bent heel aanhankelijk en sabbelt je nog graag in slaap.
Je nieuwe familie is met dit fenomeen bekend en vond dat geen probleem. Hun oude kat deed dat ook altijd. Je krijgt nu een nieuw broertje dat ongeveer even oud is als jij en 3 kinderen die graag met je willen spelen. We kunnen je dus met een gerust hart los laten en wensen je een lang en gelukkig leventje toe. We zullen je missen kleine dikke zwarte Eddy. Groetjes jouw opvang gezin Smith.

Geplaatst op 08-10-2010
Spetter
12

Later meer gegevens.

Dag,

Deze jongeheer noemt Spetter. Hij is een lieve kleine jongen die graag speelt maar evenzeer rustig bij je komt liggen. Samen met zijn twee zusjes heeft hij wellicht een Perzische ouder of grootouder, waardoor hij stevig gebouwd is en wolige haren heeft. Spetter is nagenoeg volledig zwart van kleur, maar welke kleur zijn blauwe oogjes gaan krijgen is nog een verrassing!
Als je een rustig lief katertje zoekt moet je Spetter zeker komen ontmoeten!
Geplaatst op 06-10-2010
Semmy
42

Deze kittens werden gevonden in Boorsem.

Hallo ik ben Semmy. Ik ben een echt lief katertje. Ik ben de stoerste van de 3, want ik probeerde als eerste bij mijn opvanggezin om de schoot te klimmen.
Ik ben een echte knuffelbeer en vind het heerlijk als je mij tussen mijn oortjes krabbelt.
Ik vind het ook geweldig om met mijn 2 zusjes lekker te spelen.
Wil je mij een keertje komen knuffelen kom dan gerust langs!
Geplaatst op 04-10-2010
Dibo
SJ

Hallo lieve mensen,

Mijn naam is Dibo en ik ben gevonden in Maamechelen naast een hele grote trapladder. Gelukkig maakten ik en mijn broertjes genoeg geluid, zodat ze ons gevonden hebben.

Van ons 3-tjes ben ik de ondernemendste van het stel. Ik ben een echte onderzoeker. Verder speel ik heel graag, maar vindt het o zo fijn om eens lekker op schoot te zitten.

Mag ik uw schoot eens proberen?

Liefs Dibo.
Geplaatst op 03-10-2010
Mistral
102

Welkom Mistral.

Hei kleine Wiebel we hebben besloten dat je bij ons blijft!
We hebben nu al 3 x een wiebelkatje in onze opvang gehad en jullie hebben iets speciaals, iets bijzonders.

Je kunt alleen maar van je houden, zo'n doorzettingsvermogen, zo'n vrolijkheid en gekkigheid die je uithaalt ondanks je handicap.
Als je van de bank afvalt ga je gewoon door alsof er niets gebeurd is.
De andere 2 hebben gelukkig een heel goed tehuis gevonden en wij dachten deze blijft nu wél bij ons :-)

Op dit moment lig je met een dik rond volgegeten buikje te ronken op de bank.
Af en toe zal ik je moeten wassen als je weer eens in je eigen poep bent gaan liggen en ook dit laat je allemaal rustig over je heen komen.
Ja Mistral jij blijft bij ons, YES !

Harry, Anki, David en Jamo 
Geplaatst op 02-10-2010
Basje
3

Lieve Basje,

Vandaag is dan de dag aangebroken dat je naar een nieuw huisje gaat.
Ik ging je ophalen bij een ander gastgezin, je kwam hier binnen met je mama en je zusje…
Helemaal niet bang, een hele gezellige sportieve en uitdagende kater(tje).
Je werd de grootste vrienden met mijn zoontje Lucas, jullie hebben avonden vol plezier gehad met zijn tweeen, lekker samen spelen….
Vorige week kreeg ik een telefoontje, een lieve mevrouw die graag eens naar je kwam kijken.
Vanavond ging de deurbel, het was zover erop of eronder...
Wat een verrassing, zulke lieve mensen!!
Ik had er gelijk een goed gevoel bij, en je krijgt een nieuw vriendje erbij genaamd Juul.
Zeker weten krijg jij nu de nieuwe start die je echt verdient!!
Lucas heeft vanavond een paar traantjes laten rollen, hij gaat je heel erg missen, maar weet dat dit jou kans is op een beter leven.
Lieve Basje, we gaan je allemaal missen, je bent een echt gezelschapsdier...
Ik kom gauw eens opzoeken!

Angela, Peter, Lucas, Mink en Nova
Django, Jane en OzzyGeplaatst op 01-10-2010
Lili en Momo
110

Deze kittens kwamen binnen via asiel Genk.
Haloooootje,


Wij zijn Lili en Momo. Twee superlieve en nieuwsgierige knuffelkatjes.

Een tijdje geleden zijn we zwakjes en onderkoeld bij onze opvangouders komen wonen. 300 gram was ons gewicht maar dat is verleden tijd. Snel knapten wij op en het ging heel goed tot ons de kattenziekte een streep door de rekening heeft gemaakt. Maar lieve mensen... wij Lili en Momo zijn grote vechters en wij wilden leven. Ja het is ons gelukt tot op een klein handicapje na. De dierenarts noemt het cerebellaire ataxie.
Ook het woord "Trillkittens" hoorden wij vallen. Wij hebben het in lichte mate en wij lopen hierdoor iets wankel. Als we snel willen zijn kan het ook eens gebeuren dat we omvallen. Nou ja, ons maakt het helemaal niets uit, wij genieten gewoon van ons leventje.
Wij houden van alles en nog wat. Noem maar op: spelen, ravotten en natuurlijk ook rennen. Ook eten wij graag en de kattenbak is voor ons ook geen probleem. Maar vooral houden wij van onze opvangouders. Wij zijn namelijk heel aanhankelijk en genieten van knuffelen.
Bij iedere knuffel gaat al ons motortje aan en je hoort ons lekker knorren.

Daar is wel iets wat wij jullie nog willen vertellen:

Wij doen alles samen. Het is zelfs zo dat als eentje van ons even niet te zien is de andere direct al op zoek gaat...wij kunnen gewoon niet zonder elkaar. Mijn opvangmama zegt ook dat wij bij elkaar horen en dat klopt!

En lieve mensen door ons handicapje is het natuurlijk veiliger als wij niet naar buiten op straat gaan. Maar een droom was wel een afgesloten balkon of tuin.

Zo dat was het een beetje en wij dromen van baasjes die ons samen een plekje willen geven.
Natuurlijk kunnen jullie ons ook een bezoekje brengen en ons komen bewonderen.....

Knuffels van Lili en Momo
Geplaatst op 01-10-2010
Momo en Lili
110

Reactie eigenaar:

Hoi Ute,
 
Het gaat heel goed met onze nieuwe schatten.
 
Ze zijn enorm knuffelerig en hebben inmiddels het hele huis al verkend.
Vanochtend hoorde ik om 06.00 ineens dat er eentje naar beneden kwam (lag zelf op de bank) en het was zowaar Lili. De eerste paar keren hield ik mijn hart vast maar ben er inmiddels al een beetje aan gewend. Ze kan zich goed vasthouden aan de bekleding. Later in de ochtend ging ook Momo naar boven, nou daar vinden ze het ook een feestje om op alle bedden te klimmen.
Heb aan mijn slaapkamer ook nog een kledingkamer met vloerbedekking, dat vinden ze het allerfijnste.
 
Ook het contact met mijn Timmetje verloopt goed. Lili is er sowieso heel lief voor dus dat is geen enkel probleem, Momo wil spelen met Tim maar dat wil Tim niet. Ik weet zeker dat ze binnenkort tegen elkaar aan gaan slapen.
 
De batterij van mijn fototoestel was net leeg maar ik ga van de week eens rustig een paar leuke foto´s maken en die stuur ik je natuurlijk.
 
Voor zover ik het nu kan beoordelen, zal onze tuin perfect zijn voor ze want ik vermoed niet dat ze over 1.80 m gaan springen. Ik heb ook geen deur in de tuin dus daar gaan ze helemaal veilig zijn.
Ben alleen gewend de vogels te voeren, daar moet ik iets anders op gaan verzinnen!
 
Het zijn echt superlieverds. Ik vergeet gewoon al het leed in de wereld en ben intens gelukkig in mijn eigen piepkleine wereldje!
 
Mijn moeder vindt ook dat ze er geweldig mooi uitzien, ze glanzen enorm, je hebt heel goed voor ze gezorgd.
 
Ute, ik houd je op de hoogte van het wel en wee van je pleegkindjes.
 
Tot snel,
 
hartelijke groeten,
 
 
Joke

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg