Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2012 hebben 29 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-12-2012
Giechel
126-Aalst

Hallo Amigos!  Daar ben ik!
Even een berichtje van Giecheltje (of Penny, zoals ik nu genoemd wordt),
Op 29 december 2012 ben ik verhuisd vanuit het Belgische Aalst naar mijn Nederlandse huisje in Geleen. Dat was een flinke reis!
De eerste avond en nacht heb ik meteen het hele huis, mijn nieuwe speeltjes en vriendje Knijn leren kennen en ik was helemaal niet bang.
Mijn Spaanse broertjes en zusjes mis ik gelukkig niet zo erg, want ik heb het veel te druk met spelen, luieren en ....vooral veel knuffelen. Mijn Belgische opvangmama Sofie noemde mij een Pamper-poes....dat klopt helemaal!
Ik ben namelijk een echte knuffelpoes en wordt graag verwend. Zelfs bij het bezoek ga ik gewoon op schoot liggen spinnen en slapen.
 
Heel even was ik ineens bang om de trap af te lopen. Mijn baasjes denken dat ik ergens van geschrokken ben op de trap.
Gelukkig hebben ze mij snel over mijn angst heen weten te helpen en loop ik nu weer vrolijk van boven naar beneden en andersom.
 
Ook hadden ze een mooi mandje voor mij gekocht, waar ik 's nachts in kan dutten. Maar daar neem ik geen genoegen mee. Ik kruip veel liever bij mijn baasjes in bed en dan het liefst helemaal onder de deken.
Ze zeggen dat dat eigenlijk niet de bedoeling was, maar ze kunnen zo'n schatje als mij toch niet weigeren.....?!
 
Nu ik weet waar al het lekkere eten staat, loop ik vaak achter mijn baasjes de keuken in en ga hard miauwen en heel zielig kijken, tot ik wat lekkers krijg. Jammer genoeg trappen ze daar niet altijd in, maar ik blijf gewoon volhouden, hoor!
 
Mijn baasjes zeggen dat ze heel blij met mij zijn en me nu al niet meer kunnen missen. Dat komt goed uit, want ik ga nergens naar toe!
Na die Spaanse ellende ben ik blij dat ik nu extra veel verwernd wordt en goed terecht ben gekomen.
 
Veel lieve kopjes van Penny

Geplaatst op 30-12-2012
Bloosje
126-Aalst

Hola muchachos,
Hier zijn we dan, de kleine gatitos uit het verre Spanje. Eindelijk horen we jullie zeggen, ja, we hebben jullie lang in spanning gelaten hé! We zaten met z’n 8-en in een snikhete blokhut in een klein kamertje toen onze opvangmama ons vond. Doodziek, mager en zonder enige medicatie want daar waren niet genoeg dinero’s voor. Toen werden we meegenomen naar een spaanse finca, sjiek hé, en hadden we een hele kamer voor ons alleen, met verkoeling, speeltjes en volop eten. Langzamerhand begonnen we ons door de medicatie veel beter te voelen. Helaas is na een paar dagen ons zusje plots achteruitgegaan en kreeg ze veel te vroeg haar vleugeltjes. Onze opvangmama besloot ter nagedachtenis aan haar omdat zij het enige witje was om ons naar de 7 dwergen te noemen.
Toen de dag kwam dat wij naar Belgie gingen rijden kregen we nog een grote verrassing! Er gingen nog 3 amigo’s meer met ons mee. Het klikte gelijk tussen ons en we werden de beste speelkameraadjes. We zijn bijna allemaal genezen en al echte bandito’s geworden. Als we allemaal gezond verklaard worden en al onze spuitjes hebben gehad zijn we klaar om naar een definitief gouden mandje te verhuizen en samen met jullie de wereld verder te ontdekken. Dus als jullie graag zuiders temperament in huis halen, je weet wat te doen hé! We wachten vol ongeduld.
Hasta Luego.

Hoi allemaal, ik ben Bloosje, waarom, omdat ik de enige rode tijger van het gezelschap ben. Ik ben de grootste maar wel de slimste en rustigste vind ik zelf. Er moet toch iemand het goede voorbeeld aan dat stelletje ongeregeld geven? Zoals mijn naam laat vermoeden ben ik een beetje verlegen maar als ik eenmaal in je armen lig ontdooi ik helemaal, want knuffels daar hou ik wel van en kusjes, veel kusjes!
Als jij diegene bent die me graag vele kusjes op mijn mooie rode blozende kopje wil geven, ik wacht vol ongeduld. Eén kusje en ik ben helemaal van jou.

Geplaatst op 29-12-2012
Poekie
55 - Veerle-Laakdal

Lieve Poekie,
 
Op zaterdag 20 oktober een telefoontje van de vzw...of ik een heel ziek klein poesje van amper 1 kg wou opvangen dat nergens anders naartoe kon..ik aarzelde geen moment en sprong in mijn auto richting Hasselt....je was eigenlijk geen mensen gewoon maar omdat je zo ziek was liet je alles toe...niesziekte en herpes was het verdict...elke dag antibiotica en druppels in je oogje....je vond het maar niks ...naarmate je beter werd stribbelde je meer en meer tegen als ik met de zalf afkwam...je ging zelfs lopen als je de kans kreeg :-)...maar voor de rest vond je het zalig hier...slapen bij mij in het bed..op tijd je eten..heel veel speelgoed...je voelde je na twee weekjes echt thuis en leerde de andere poezen kennen...vooral met Prutsemie had je altijd veel plezier...ze zal je ook hard missen vrees ik...van een bang,klein,ziek poesje ben je echt opengebloeid in een blije ondeugende spring-in-het-veld...vanaf de moment dat je besefte dat je ver en hoog kon springen was je nimer te houden...wat heb ik toch dikwijls gelachen als je je uitleefde op de kattenpaal of met 1 van de andere poezen..klein maar dapper want van niks was je nog bang...en 's morgens als de wekker ging was je de eerste om me wakker te maken...al spinnend kopjes geven...en dan aan men benen hangen tot je eten kreeg...wat ga ik dat toch missen.
Na 2 maand en 9 dagen een mailtje ...een nieuw huisje met drie kindjes en Winny...een andere poes van de vzw die ook bij jou mag komen wonen..ik weet zeker dat je ginder het leven krijgt dat je verdient ..ook al ga je hier hard gemist worden..door mij..door de zoon des huizes en Prutsemie en de andere poezen...amai de traantjes komen nu wel met dit te schrijven....maar hier doen we het allemaal voor hé...een klein hoopje ellende zien veranderen in een blije gezonde poes....
Via facebook ga ik alles kunnen volgen wat je daar doet en hopelijk ken je me nog als ik op bezoek kom..schat ...ik ga je enorm missen maar ik weet dat je een super leventje tegemoet gaat bij heel toffe mensen die je enorm gaan verwennen....
Lieve knuffel...je opvangmama Ils

Geplaatst op 29-12-2012
Winny
103-Herk-de- Stad

In Lommel vond de meldster 's morgens een doos voor haar deur..... inhoud? mamapoes met drie kittens.
Helaas konden zij niet terecht in naburige opvang.

Hallo allemaal!
Mijn naam is Winny, of dat is alvast de naam die mijn nieuwe mama mij gegeven heeft.
Ze weten natuurlijk niet of ik een naam had of niet... wat ik wel weet is dat ze mij met mijn 3 schatten van kindjes gedropt hebben naast het vuilnis! Wat zijn dat voor een manieren zeg?
Geluk bij een ongeluk, gedropt bij een dierenvriend die bijna hemel en aarde bewoog om ons ergens in opvang te krijgen. En ziezo hier ben ik. Wat een avontuur was dat in die doos, en die kleintjes van mij die waren ook zo onrustig" mama mama waar gaan we naartoe? Het is hier donker! Mama ik ben bang".
Ik heb mijn kroost gerustgesteld, alles komt goed... en dat is ook zo... nu alleen nog lieve mensen vinden waar ik voor de rest van mijn dagen mag gaan wonen, moet lukken toch? Zoeken jullie mee voor mij?? Alvast bedankt hoor!!
 

Geplaatst op 28-12-2012
Jimmy en Aura
38 - Maasmechelen

Deze kittens kwamen zomaar uit een berm in Maasmechelen gelopen en achtervolgden de melders. Een dumpactie?

Hallo,

Mijn naam is Jimmy en ik ben een knap knuffelkatertje, dat kun je wel zien.

Er is zoveel te beleven iedere dag, ik kan spelen met men vriendinnetje Aura, ik moet alles rondom mij onderzoeken, dozen, mandjes, of ik ga op zoek naar mijn speelgoedmuisjes of balletjes.

Wat ik ook héél graag doe is mijn opvangmama helpen op de computer, zij zegt dat ik dat al heel goed kan, want ze neemt mij dan op de schoot en dan gaan we fijn knuffelen.

Dat vind ik eigenlijk nog het allerfijnste! Ik gebruik dan ook nooit mijn nageltjes of tandjes, dat hebben de mensen niet graag schijnt het.

Ik wordt hier goed verzorgt want ik heb een heel zacht vachtje en blink als zijde.

Wie van jullie wil er zo’n heerlijk knuffelaartje in huis nemen?

Ik ben er helemaal klaar voor hoor!

Geplaatst op 28-12-2012
Froyo
53 - Dordrecht

Hey!!!

Froyo hier! Na bijna een half jaar bij mijn opvanggezin heb ik te horen gekregen dat ik mag blijven!
Nou zat dat er dik in hoor, ik ben natuurlijk de allerleukste en stoerste  puberkater van de heeeeele wereld
Lekker heel veel grappen uithalen  en dan superlief gaan spinnen of miauwen als mijn opvangouders boos lijken te worden. Dat helpt echt haha!
Ik mag hier ook in heel het huis rondrennen, spelen en slapen. Zelfs in de sokkenmand.. Nou, ik wilde niet eens meer weg, wat een luxe!
Mijn zusjes zijn pas geadopteerd, ik mis ze wel hoor. Gelukkig zijn er nog 2 katten hier, ik hoor nu helemaal bij hun. Ik hoor gewoon helemaal erbij zeggen ze hier.
Helemaal geweldig,  I'm happy!!

Groetjes van een echte puber,
Froyo

Geplaatst op 28-12-2012
Aura en Jimmy
38 - Maasmechelen

Dit kitten kroop in een auto. De eigenaar van de auto is naar de garage gereden, waar ze de auto van onder open hebben moeten schroeven om aan het kitten te kunnen.


Hela,
Ik ben Aura, zoals je kan zien ben ik een kleurrijk meisje en een echte huppel ( Let niet op de titel van filmpje, ik ben niet vermomd als Jimmy).

Eigenlijk ben ik een grote fan van Broer Konijn, ken je die? Ik heb hem geprobeerd te
imiteren, maar ze zeggen hier dat ik gewoon mezelf moet blijven.
Maar ik huppel de hele dag, kan er niets aan doen. Broer Konijn was altijd heel slim en was altijd iedereen te vlug af, stiekem lees ik 's nachts dan ook zijn prentenboekjes. Er zullen maar eens verbetertechnieken in staan!
Het leven is te kort om in je mand te blijven hangen, dus ik wil alles wat er rondom mij gebeurd zien en alles proberen.
Nergens ben ik bang voor, zelfs niet om te worstelen met mijn vriendje Jimmy en dat is al een hele stoere kater.

Een van stunten die ik als eens heb uitgehaald is de sok van mijn opvangmama verstoppen. Eerst een beetje flauwekullen en wat knabbelen aan haar tenen, tot ze roept " Stopppp het kriebelt!" . En dan gaat ze haar sok zoeken, springend op één blote voet: "klein draakje waar is mijn sok?" Ha,ha! Die gaat ze nooit vinden, ligt nl in mijn mand, de beste verstopplek. Niet? Misschien moet ik meer boekjes lezen.

Als ik heel moe gespeeld ben, lig ik graag op een grote mensenbuik, dat is lekker zacht en warm. Dan word ik fijn geknuffeld en ga ik héél hard spinnen, dan zegt mijn opvangpapa: "hoe kan er zoveel geronk uit zo'n klein konij.. onee poesje komen".
Met mij verveel je je nooit en als jij wat prentenboekjes hebt van Broer Konijn en ik al mijn verdere slimme listen verder mag uitdiepen... mag ik dan bij jou verder huppelen?

 

Geplaatst op 27-12-2012
Boaz
101 - Tongeren

Boaz je bent geplaatst!

Het was vandaag jouw grote dag, mijn grote vriend is vandaag verhuisd.
We maakten voor het eerst met elkaar kennis toen ik een met stof bedekt snoetje tussen twee spouwmuren zag steken, je ogen stonden vol angst en ik zag je langzaam verder in de muur  naar beneden glijden.
Je was door de angst zo boos en agressief, met je laatste krachten vocht je van je af. Ik greep je met mijn vanghandschoenen en toen was het gedaan, je zakte weg en toen zagen we hoe verzwakt je was.
Op dat moment werd je mijn vriend.
We hebben 4 maanden van je mogen genieten, je ogen doorboorden mijn ziel en alles was om zeep.
We werden de beste vrienden en niemand mocht in mijn buurt komen. Jij en ik he.
Maar je haatte onze katten, je maakte met iedereen ruzie, konden we je maar vertellen dat het zo onnodig was.
Vandaag viel een gezin voor jouw charmes, je prachtige lieve koppie, die sprekende ogen die dwars in je hart keken.
Jouw jonge baasjes hebben thuis een rode knuffelkat, ze noemden hem al: Boaz.
Deze lieve mensen weten hoe ze met je om moeten gaan, ze begrijpen je, ze geven jou alle tijd van de wereld.
Ja de tranen waren er, maar omdat deze mensen zo bij jou passen, werd die steen een kiezelsteen in mijn maag en kon ik je loslaten.
Boaz, vriend, jij kan toveren.
Dag knul, geniet daar in Willebroek, geen andere katten in huis, wat een paleisje voor jou.
Sabine

Geplaatst op 27-12-2012
Whitney
105-Gulpen

Whitney heeft haar naam gekregen omdat ze een echte witte schoonheid is met mooie groen en gele ogen.
Het groen in de ogen zie je niet echt op de foto’s maar als je naar haar komt kijken zal je het gelijk zien.
Naast dat ze een schoonheid is is ze ook een echte kroel en schoot poes, je kan haar op pakken om met haar te kroelen en ze blijft net zo lang zitten tot je klaar bent.
Als zij dan nog niet klaar is met kroelen begint ze in je vingers te knabbelen en tegen je te praten: hallo, ik wil meer. Je was toch nog niet klaar??
Dit is een poes die heel snel je hart wint omdat ze gewoon zo lief is en vergeet niet dat ze ook echt schattig is.
Iedereen die haar ziet valt direct voor haar mooie witte vacht en is al gelijk verliefd omdat ze direct op schoot komt kijken of ze ook wat aaitjes kan krijgen.
Daarnaast is ze ook gek op spelen, de wereld is te klein voor deze meid... alles vindt ze prachtig en ze rent ook achter alles aan.
Je doet haar dus echt een plezier met een maatje in huis, want zonder zou ze denk ik wegkwijnen.
Deze mooie lieve poes is echter wel volledig doof, ze vindt dus de stofzuiger en het water prachtig haha.
Doordat ze doof is kan ze in een druk huis heel snel schrikken en wanneer dat gebeurt is ze ook echt even de weg kwijt dus ze is niet geschikt voor een huisje met kinderen jonger dan 8 jaar.
Wil je dus een lieve prachtige poes en heb je geen drukke jonge kinderen maar wel een speelmaatje in huis dan kom kijken naar Whitney en ik beloof je dat je bij de eerste blik al verliefd bent. 

Geplaatst op 27-12-2012
Frummel
102-Brunssum

Dag kleine Frummel,

Mensen, daar moet je (nog) niet zoveel van hebben. Onze katten konden niet stuk bij jou, vooral Mesa zal je enorm gaan missen, je was een echte zwaan kleef aan bij haar.
Voor ons mensen ben je nog bang, maar ik zag je al toenadering zoeken, je begon het interessant te vinden wat wij deden en ik zag toch wel dat je ons stiekem aan het bekijken was.
Je bent nu vertrokken naar een prima huisje, deze mensen zullen je nemen zoals je bent, hier krijg je alle ruimte en ook heel belangrijk voor jou je krijgt kattenvriendinnetjes.
Het ga je goed Frummel, niet alle mensen zijn eng, maar daar kwam je al langzaam achter...


XXXX
Harry, Anki, David en Jamo
 

Geplaatst op 24-12-2012
Meneer Pete (konijntje)
127 - Born

Meneer Pete werd gevonden in de tuin van de melders. Hij is hartstikke tam!

Later meer gegevens.

Geplaatst op 22-12-2012
Lester
15- Maastricht

Dag lieve Lester,
Lieve Lester, als ukkie van een dikke 3 weken ging ik je halen bij een meldster in Maasmechelen. Samen met je zus Lotte (inmiddels omgedoopt tot Misty) kwamen jullie samen bij mij in de opvang en kregen jullie nog de fles. Ondanks ik normaal geen flessen kittens opvang, heb ik alles bij elkaar gehaald dat nodig was en jullie groeiden als kool. Jij was de gulzige met eten en je zusje genoot van haar flesje. Jullie hebben niet lang gezworven op straat, dat was goed te zien. Jullie waren(zijn) supergezonde kittens en waren al heel erg snel besproken. Ik heb gewoon een heerlijke tijd samen met jouw gehad en je woont nu bij Hélène samen met Hebbes die ook bij mij in de opvang was en natuurlijk ook al haar andere mooie katten. Ik weet zeker dat jij een zéér mooi leven tegemoet gaat, net als je zusje…Zij mag bij ons blijven en in haar zien we jouw. In vele opzichten zijn jullie precies hetzelfde. Als eerste de looks…niet te onderscheiden voor een vreemde, het benaderen, het karakter, echt hetzelfde…Ik mis het gespeel door jouw met je zusje samen wel, maar ik weet dat je nu nieuwe vrienden hebt…
Het ga je goed ukkie, pas goed op jezelf en val niet nog eens in de vijver bij Hélène !!!
Liefs opvang mama Lilian

Geplaatst op 22-12-2012
Ninja
120 - Schinnen

Deze jongedame werd vermoedelijk bij een van onze vrijwilligers uitgezet, helaas zonder reismandje of doos er omheen. Ze had honger genoeg om in de vangkooi te lopen en nu zit ze veilig binnen.

Hallo!

Ik ben Ninja. Ik heet zo omdat ik als een vliegensvlugge Ninja uit de vangkooi schoot toen ik eenmaal binnen in huis was, en 3 rondjes door de opvangkamer maakte! Maar Ninja betekent als je het een beetje anders schrijft ook meisje in het spaans. En dat ben ik ook, een meisje!

Ik mag ondertussen door het hele huis lopen en dat doe ik met veel plezier. Ik ontdek alles met mijn staartje al trillend omhoog! Ik houd heeeeeel veel van andere poezen! Mensen vind ik nog wel een beetje eng. Behalve als er een speelhengel aan het mens vast zit. Dan niet. Dan kom ik meteen spelen.
Ze zeggen hier dat het nog wel helemaal goedkomt met mij en er eigenlijk een lief, zachtaardig knuffelpoesje in mij schuilt, die graag speelt maar niet sloopt. Maar dat ik nog even tijd nodig heb.

Wil jij een beetje tijd in mij investeren? Dan krijg je er een lief, speels dametje voor terug!

Tot snel!

Ninja

Geplaatst op 16-12-2012
Lotte
15-Maastricht

Dag/Welkom lieve Lotte (voor ons nu Misty),
Lieve Misty, als ukkie van een dikke 3 weken ging ik je halen bij een meldster in Maasmechelen. Samen met je broer Lester kwamen jullie samen bij mij in de opvang en kregen jullie nog de fles. Ondanks ik normaal geen flessen kittens opvang, heb ik alles bij elkaar gehaald dat nodig was en jullie groeiden als kool. Jij was de rustige en genoot van je fles en je broer was de gulzige met eten. Jullie hebben niet lang gezworven op straat, dat was goed te zien. Jullie waren(zijn) supergezonde kittens en waren al heel erg snel besproken. Ik heb gewoon een heerlijke tijd samen met jullie gehad en je broer woont nu bij  Hélène samen met Hebbes die ook bij mij in de opvang was en natuurlijk ook al haar andere mooie katten. Ik weet zeker dat jij een zéér mooi leven tegemoet gaat bij ons, net als je broertje bij Hélène…Jij mag bij ons blijven. In vele opzichten zijn jullie precies hetzelfde. Als eerste de looks…niet te onderscheiden voor een vreemde, het benaderen, het karakter, echt hetzelfde…Ik mis het gespeel door jouw met je broertje samen wel, maar ik weet dat je broertje  nu nieuwe vrienden heeft…En jij hier ook samen met Mindy, tante Vienna en oma Whitney (op de foto samen met jouw).
Ik wens je heel veel geluk met ons als jouw personeel en dat zich dat mag uiten tot een grote vriendschap zoals dat tot nu toe al blijkt !!!
Liefs (opvang) mama Lilian

Geplaatst op 15-12-2012
Minoes
111 - Lommel

Noesje, je bent nu al even uit gevlogen, maar wat is het moeilijk om jou afscheidsverhaaltje te schrijven. Intussen heb ik van jou mensjes vernomen dat je al kopjes geeft en bij op de bank komt liggen, zulk nieuws maakt het wat makkelijker. Als de positieve mailtjes komen, dan weet ik weer waarom ik het doe. Een katje redden en begeleiden naar een warme thuis, daar gaat het om…. Hoe veel ik ook van je hou, en hoe zeer ik ook mijn best deed, ik wist dat ik jou niet kon bieden wat voor jou het beste was. Een thuis met niet te veel dieren en heel veel aandacht en knuffeltijd.

25 januari 2012 ging in de avond de telefoon. Of ik uit kon helpen, jij had dringend hulp nodig. Jou baasje had dierenartsen benadert om je te laten inslapen. Gelukkig werd er op die vraag niet ingegaan en één van de dierenartsen heeft onze VZW ingelicht. Verschillende collega’s hebben met jou baasje gebeld, met heel veel moeite kreeg uiteindelijk Sabine de deur op een kier dat we jou mochten helpen. Jij woonde niet zo ver van hier, vandaar de vraag om hulp. Ik heb nog diezelfde avond met jou baasje gebeld, ik mocht pas de volgende ochtend komen. Jou baasje maakte het niet makkelijk. Ik moest een vuurproef doorstaan. Jij zou namelijk heel erg éénkennig zijn en vreemde mensen aanvallen. Jij zou aan niemand kunnen aan passen. Jou baasje was zeker dat je ook mij zou aanvallen. Ik moest jou voor mij winnen, anders kreeg ik je daar niet buiten.

 Toen ik jou voor t eerst zag zitten, fijn en tenger, bevend als een riet, was ik al helemaal verkocht aan jou. Wat ik er ook zou gebeuren, ik zou niet buiten gaan zonder jou. Je dook weg toen ik je wilde benaderen, veilig buiten bereik. Ik ben dan maar tegen je beginnen kletsen en bracht mijn hand zachtjes in jou richting. Wat was ik blij toen ik jou snoetje zag verschijnen, je kwam heel voorzichtig snuffelen aan mijn vingers. Ik kreeg je eindelijk mee, een week kreeg ik de tijd om te proberen. Ik dacht maar één ding, naar buiten hier met Minoes, eens ik ze veilig heb, gaat ze niet meer terug. De rit ging rechtstreeks naar de dierenarts, je had pijn en je was ziek. Je kreeg de nodige onderzoeken en de juiste behandeling.

Noesje, je had niet zo erg veel tijd nodig om te wennen. Aanvallen was ook geen sprake van, je gaf in t begin een tik uit angst, maar dat was t dan ook. Eens de pijn minder was en jij je beter voelde, ging je ook spelen. En hoe !!! Jij leek wel een gekke, jonge kitten, erg fel in t spel, zelfs het stevigste speelgoed moest er aan geloven, zo ging je te keer.

Noesje, jou leventje ging zeker niet over rozen, ik ben blij dat je nu een mooie toekomst krijgt. In de opvang ging een met ups en downs, je hebt probleempjes, die af en toe de kop kunnen op steken. De laatste tijd ging het wel redelijk goed heh meisje. Dat fijne, tengere meisje ben je niet meer, je bent een stevige dame geworden. Een dame, die weet wat ze wil.

Ondanks alles was je meestal vrolijk en wilde je maar al te graag spelen. Op schootje liggen, dat was voor jou het ultieme geluk. Als je in een dal zat, was je dapper en een vechtertje.

Lieve noezemoesje, jij hebt je gouden mandje gekregen. Mensen met geduld, heel veel liefde en tijd. Je moet je rijk niet delen met tig poezen, je woont nu bij mensen met nog een poezenmeisje. Hopelijk worden jullie vriendinnetjes. Geniet jij maar lekker van jou eigen huisje.

Dag mijn mieke muis, het ga je goed !!!!

Nog een dikke knuff van je opvangmama Marina x

Reactie eigenaren:

Goedemorgen Marina,
 
Het gaat goed met “Noesje”. Goed dat je mailt, want ik wilde jou ook nog vragen naar de medische gegevens.
 
De eerste dag heeft Minoes in de bench gezeten. Ze kroop weg onder het mandje en in de hoek. ’s Nachts hebben we Mojo mee naar boven genomen en voor Minoes de bench open gezet.
Ze heeft die nacht volgens mij niet bewogen. Arme kleine, maar ’s morgens heb ik haar weer zachtjes mogen aaien. Ze gaf hier haar grens in aan, dus ik heb haar lekker de ruimte gegeven.
Op een heel stoer moment is ze toen uit de bench gerend, en achter de bank onder de verwarming gekropen. Daar zat ze dan. Wij een beetje in paniek en zij helemaal lekker warm J We hebben haar met rust gelaten (ook al koste dat soms wat moeite) en alleen af en toe tegen haar gepraat. Er staat een tafeltje naast de bank, waaronder ze ineens bleek te zitten. Hier hebben we voor haar wat water en brokjes neergezet. Die nacht, hebben we Mojo ook weer mee naar boven genomen en Minoes is onder de tafel gebleven. ’s Morgens heb ik voorzichtig haar witte mandje vlak naast het tafeltje gelegd en toen kreeg in allerlei kopjes en ging ze wat voorzichtig in het mandje liggen. Ze begon ook een beetje te eten en dronk wat. Maandagmiddag kwam ze uit zichzelf nieuwsgierig uit haar holletje en heeft ze ontdekt dat ook hier een rood stipje ronddwaalt J Ze speelde voorzichtig. Ze is nieuwsgierig naar Mojo maar ze blijft op afstand, want Mojo moet echt nog even wennen. Ze blaast af en toe naar Minoes, maar dat vindt Minoes niet echt indrukwekkend. Ik denk dat dat ook wel goed gaat komen.
 
Minoes is lekker op onderzoek, vindt allerlei leuke plekjes om te liggen, ze kijkt graag naar buiten en geeft heel graag kopjes. Onze kerstboom is haar nieuwe beste vriend geworden. Ze komt graag op de bank tegen ons aan liggen op de rug. Maar dan mag je niet haar buikje aaien hoor. Mevrouw geeft heel goed aan dat dat niet de bedoeling is. Zachtjes achter de oren, dat is prima! Dus wij krijgen “aailes”. Af en toe miauwt ze (tja, wij rare tweevoeters begrijpen nog niet altijd wat ze dan wil natuurlijk J)
 
Minoes rent inmiddels rond met een speeltje in haar grip! Haha ….tis net of ze weet dat ik over haar schrijf.
 
Warme groeten,
Astrid en Monique

Foto genomen bij de eigenaar:

Geplaatst op 09-12-2012
Pippa
17 - Gorinchem

Hallo, mijn naam is Pippa en zoals iedereen wel weet kom ik uit dat verschrikkelijke huis te Dendermonde. Ik zat daar doodziek in een bench zonder eten of drinken en was helemaal uitgemergeld. De mevrouw die mij heeft gered moest bijna huilen toen ze me uit de bench haalde en me in het vervoersmandje zette, ze voelde alleen een zakje (of moet ik katje zeggen?) met botjes. Maar dat was bijna een jaar geleden en nu ben ik helemaal gezond. Uitgemergeld ben ik ook niet meer hoor, door al het goede eten ben ik een stevige dame geworden.
Ik zie er best bijzondere ui, mijn oortjes zijn eraf. Maar dat is geen fashion statement, mijn oorschelpen waren ziek en toen heeft de dierenarts ze moeten amputeren.
Ze dachten eerst dat ik schuw was, maar dat ben ik niet, ik was alleen heel weinig gewend en daardoor nog voor veel dingen bang. Eerst woonde ik bij die man die al die katten had verzameld en er niet goed voor kon zorgen in dat huis en daar kwam natuurlijk nooit iemand over de vloer en in het gastgezin waar ik daarna woonde was het ook heel rustig. Toen ben ik verhuisd naar een ander gastgezin waar ook kinderen zijn en waar wat meer gebeurt en daar heb ik geleerd dat ik niet overal zo van hoef te schrikken. Dat ging al heel snel heel goed, de kinderen die daar wonen mochten mij ook al aaien. Graag zelfs, want ik ben echt gek op knuffelen en kroelen, ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik had het daar echt naar mijn zin, sprong dan bij die mensen op de bank en ging dan wel 100 kopjes uitdelen. En o-ja, wel 1000 kusjes ook en heel soms zelfs een liefdesbeetje en als die meneer daar op de bank zat dan ging ik ook zijn haren wassen met eau-de-makreel. Het enige wat ik daar miste waren andere poezen om mee te spelen en dat wilde ik zo graag. Nu ben ik verhuisd naar een huis waar ook mensen zijn om mee te kroelen en haren te wassen én waar ook nog drie poezen zijn om mee te spelen en nu is mijn geluk compleet.

Lieve Pippa, je bent maar een paar weekjes bij ons geweest maar we zullen je missen. Je knuffeltjes, je geklets als ik in de keuken stond en jij kwam kijken of jij misschien ook eten kreeg, maar vooral je kappers kwaliteiten, nu moet mijn man gewoon zelf zijn haren weer wassen!
 

Geplaatst op 08-12-2012
Kalimero
34 - Willebroek

Deze kittens werden gevonden in Lichtervelde.

Hoi,
Mijn naam is Kalimero omdat ik enig meisje ben en ik ben ook helemaal zwart.
Als meisje alleen in de bende is geen lachertje, maar ik kan mezelf al goed verdedigen, kom maar op als je durft!
Mijn opvangmama zegt dat ik de grootste speelvogel ben, ze zal wel speelkat bedoelen zeker, de dommerd. Ja, spelen dat vind ik heeeerlijk, zo een vogeltje aan een koordje of de touwtjes van de schort van mijn opvangmama, dat is toch gewoon supertof hé?
Ik heb ook al mijn broers al eens overwonnen bij een gevecht! Maar ’s avonds als ik een beetje moe ben kan het toch ook lekker knus zijn bij mijn opvangmama op schoot en dan moet je mij eens horen spinnen!
Kom maar eens snel kijken naar mij en mijn broertjes, dan kunnen we al beginnen spelen!
 

Geplaatst op 07-12-2012
Dommel
GD - Sittard

Dommel kan wegens omstandigheden niet bij zijn huidige adoptant blijven. Wie geeft deze jongen een nieuwe thuis?

Dommel is een kleine binnen- en buitenkat, is rustig, zeker niet fel, en geen typische knuffelkat. Hij is er gewoon. Dommel is een lieve kleine kater, slank gebouwd, geen hangbuik :-). Hij kan goed overweg met honden en met katten uit de buurt. Of hij met kinderen om kan is niet bekend. Zijn nagels worden regelmatig geknipt, hij heeft geen krappaal in huis en krabt ook nooit ergens aan. Verder is hij slank en helemaal gezond. Dommel vind het fijn als iemand in de buurt is. Hij gaat met de voetjes tegen de keukendeur staan als hij naar buiten wil. Als hij naar binnen wil miauwt hij heel lief of kijkt door het raam naar binnen met ogen die zeggen: " toe nou, maak je even de deur open?".  Dommeltje is niet geïnteresseerd in speeltjes en brengt geen gevangen prooidiertjes mee naar huis. Het liefst ligt hij bij de hond in de mand, op de rugleuning van de sofa of op bed. Dommel zoekt een leuk rustig gezin en neemt zijn kattenbak mee, alsook zijn brokjes en bench voor zijn vervoer.

Geplaatst op 07-12-2012
Pattai
emma-Hasselt

Deze kittens zijn gevangen op een camping in Lanaken.

Heelow! Ik ben Pattai!
Ik werd samen met mijn stiefzusje, Poucca, gevangen op een camping in Zutendaal (Lanaken). Daar werden we als ongedierte bekeken. We moesten daar zo snel mogelijk weg, anders gingen ze ons opruimen, zei een boze man.
Plots stonden er kleine huisjes met een lekker vleesje erin, bij de 1ste heb ik toegehapt, maar toen is het luikje dichtgeklapt. Eerst schrok ik me rot, dit is mijn einde, maar ik had me vergist, ze bleken van goede zin.
Het was de start van een nieuw begin. We zijn dan in Hasselt komen wonen, we kregen een warm nestje met een echt deken en constant iets te eten, er werden vreemde oneetbare muizen aangebracht, ze zijn niet lekker maar wel leuker dan ik eerst dacht.
Het camping- trauma was ik snel vergeten, met kneden en knorren laat ik dat iedereen weten.
Het enige waar ik nog wel van kan dromen, nee, geen enge verhalen, maar over een eigen baasje, wat me wil komen ophalen.               
Pootie Pattai x   

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.148684141940660.36976.100003972244949&type=3 

Geplaatst op 05-12-2012
Pikachu en Raichu
105-Gulpen

Deze poesjes kwamen bij ons binnen, omdat ze anders diezelfde avond op straat werden gezet.

Later meer info

Geplaatst op 05-12-2012
Raichu en Pikachu
105-Gulpen

Deze poesjes zijn bij ons binnengekomen, omdat ze anders op straat werden gezet.

Later meer info 

Geplaatst op 03-12-2012
Ella en Ernie
132 - Riemst

Dag mijn lieve ukkie’s,
Het zal wel eventjes vreemd voor jullie zijn, nog maar net 2 weekjes bij ons……en dan alweer opnieuw verhuizen. Jij Ernie, let goed op je zusje . Zij heeft nog een beetje schrik van alles wat jullie hebben meegemaakt. Maar dat komt wel goed, heeft alleen eventjes tijd nodig hé meid ?
Ik zal jullie gesabber missen op het kussen, jullie gekke toeren in de kreukrol, vangertje spelen door het hele huis, het gespin als jullie werden geaaid. Laat maar bij jullie nieuwe familie zien, wat een geweldige kittens jullie zijn.
Jullie hebben voor altijd een plekje in mijn hart, en vergeten doe ik jullie nooit. We wensen jullie dan ook het allerbeste bij je nieuwe familie, en heel veel speelgenot met het hondje des huizes.
Een hele dikke knuffel, en een kusje op jullie koppie,
van je opvangouders Bina en Chris
 

Geplaatst op 03-12-2012
Ernie en Ella
132 - Riemst

Dag mijn lieve ukkie’s,
Het zal wel eventjes vreemd voor jullie zijn, nog maar net 2 weekjes bij ons……en dan alweer opnieuw verhuizen. Jij Ernie, let goed op je zusje . Zij heeft nog een beetje schrik van alles wat jullie hebben meegemaakt. Maar dat komt wel goed, heeft alleen eventjes tijd nodig hé meid ?
Ik zal jullie gesabber missen op het kussen, jullie gekke toeren in de kreukrol, vangertje spelen door het hele huis, het gespin als jullie werden geaaid. Laat maar bij jullie nieuwe familie zien, wat een geweldige kittens jullie zijn.
Jullie hebben voor altijd een plekje in mijn hart, en vergeten doe ik jullie nooit. We wensen jullie dan ook het allerbeste bij je nieuwe familie, en heel veel speelgenot met het hondje des huizes.
Een hele dikke knuffel, en een kusje op jullie koppie,
van je opvangouders Bina en Chris
 

Geplaatst op 03-12-2012
Deesje
19-Roermond

Gevonden in Eisden-Dorp, er waren al enkele kittens van dit nest gestorven. 

Hallo, ik ben Deesje. Ik ben pas geleden door Zwerfkat in Nood gevonden en naar een gastgezin gebracht.
Dat vind ik helemaal niet erg, want ik voelde me niet erg happy met al m’n ‘vriendjes’, nl de vlooien, wormen, mijten…..
Daar ben ik nu gelukkig allemaal van verlost en hoewel ik in het begin nog wat moest wennen aan m’n logeeradres, voel ik me daar nu wel thuis.
Zelfs met die grote zwarte hond ben ik nu vrienden geworden.
Jammer dat ik hier niet kan blijven, ik moet dus op zoek naar iemand die mij wel voorgoed in huis wil nemen
Ik heb niet veel noten op m’n zang: een warm mandje, wat lekker eten en iemand bij wie ik op schoot kan kruipen.
Spelen doe ik ook wel regelmatig, maar knuffelen en geaaid worden dat doe ik het allerliefste!
Ben jij ook goed in knuffelen, en kun je goed aaien? Kom dan gauw eens kijken, ik denk dat het dan wel klikt tussen ons!

Geplaatst op 02-12-2012
Jutte
17 - Gorinchem

Lieve Jutte, die nu Tumi heet.

Jij kwam, jij zag, won onze harten en toen ging je al weer. Uiteindelijk ben je maar twee weken bij ons geweest, maar in die twee weken heb je onze harten wel weten te veroveren. Je bent een echte lieverd en een knuffelaar, ik weet zeker dat de mensen bij wie je nu woont veel liefde en plezier van je zullen hebben.

Ik ben Jutte en iedereen zal vast wel weten hoe en waarom ik bij Zwerfkat in Nood verzeild geraakt ben. Nee, niet gelezen? Ik ben nochthans 'hot-news' geweest hoor op de 'Wat-maken-we-mee'-pagina. Well, ik zal het je nog even vertellen dan: iedereen kent het verhaal wel van de katjes uit het gruwelhuis in Dendermonde. Nou, je raadt het al, ik kom daar ook vandaan. Maar ik ben niet gelijk gevonden, ik zat namelijk vast op zolder. En niemand had ook maar enig idee dat ik daar woonde. Ik heb nochthans geroepen hoor, maar ze hoorden me spijtig genoeg niet. Ik heb zeker 7 à 10 dagen zonder eten en drinken gezeten. Hoelang die dagen precies waren, dat kan ik me niet meer herinneren. Ik begon namelijk een beetje te hallucineren en was een beetje gedesoriënteerd. Maar gelukkig vond de poetsploeg van het Ocmw me en hebben ze me met spoed naar de dierenarts gebracht. Eerst werd er een beetje voor mijn leven gevreesd en moest ik gelijk een paar dagen aan het infuus. Maar wonder boven wonder heb ik het gehaald en ben ik niet eens veel kilootjes verloren. (Er mochten wel wat kilootjes af hoor, nu zit ik denk ik op mijn ideaal gewichtje).

Nu moet ik vast wat over mijn karakter vertellen zeker? Ik ben -hoe zal ik het zeggen- een beetje verlegen, nou ja, ook niet echt verlegen. Maar eerder in de zin dat ik niet opdringerig ben. Ik zal wachten tot de mensjes naar mij toekomen om mij te knuffelen en dan geef ik mij helemaal. Dan ga ik uit mijn dak en wil ik niets anders dan kroelen, knuffelen, kroelen en nog eens knuffelen en komt ik ook graag op schoot liggen. Overdag lig ik het liefste op een plekje waar ik een beetje kan rusten en dutten en een beetje kan mediteren. Maar 's avonds, dan kom ik in actie hoor. Spelen doe ik ook nog, ik ren door de kamer, vlieg op de kast en er weer af en roets over de banken. Verder heb ik super mooie groene ogen waar men haast in verdrinkt.

Geplaatst op 02-12-2012
Gella
132- Kanne

Dag gek meisje, ook jij bent ons huisje uitgevlogen naar je nieuwe familie.
Je doet het heel goed daar, je voelt je er zo thuis …..dat het lijkt of je er al altijd gewoond hebt. Ook van jou had ik niets anders verwacht. Jij bent ook zo lief, zo sociaal, zo speels….we missen je meid. Je intense kusjes die je gaf, je gekke sprongetjes enz… Zie maar dat je goede vriendjes wordt met Sara, je nieuwe poezenvriendinnetje.
Dan kunnen jullie samen het huis “onveilig” maken, heel veel liefs en dikke knuffels
Van je opvangouders Bina en Chris
 

Geplaatst op 02-12-2012
Gaby en Gina
132- Kanne

Gaby en Gina:
Dag mijn lieve meisjes,
De tijd is gekomen dat jullie naar je nieuwe “thuis” zijn gegaan. Jullie zijn er zoooo welkom, ik ben ervan overtuigd dat jullie zeker en vast in de watten worden gelegd.
De kinderen zijn helemaal dol op jullie, en jullie op hen. Ik heb al mooie foto’s van jullie ontvangen, maar  ik had ook  niet anders verwacht van jullie. Zo sociaal, zo lief…….ik ben het nog maar zelden tegengekomen.
Ik mis de piepjes van jou Gina, als je wilde getutteld worden. En nu word ik niet meer als klimpaal gebruikt bij etenstijd, hé Gaby? Geniet van jullie leventje bij je nieuwe familie, jullie verdienen het als geen ander.
Dikke kus van jullie opvangouders Chris en Bina
 

Geplaatst op 02-12-2012
Gina en Gaby
132- Kanne

 Gaby en Gina:
Dag mijn lieve meisjes,
De tijd is gekomen dat jullie naar je nieuwe “thuis” zijn gegaan. Jullie zijn er zoooo welkom, ik ben ervan overtuigd dat jullie zeker en vast in de watten worden gelegd.
De kinderen zijn helemaal dol op jullie, en jullie op hen. Ik heb al mooie foto’s van jullie ontvangen, maar  ik had ook  niet anders verwacht van jullie. Zo sociaal, zo lief…….ik ben het nog maar zelden tegengekomen.
Ik mis de piepjes van jou Gina, als je wilde getutteld worden. En nu word ik niet meer als klimpaal gebruikt bij etenstijd, hé Gaby? Geniet van jullie leventje bij je nieuwe familie, jullie verdienen het als geen ander.
Dikke kus van jullie opvangouders Chris en Bina
Gaby en Gina:
Dag mijn lieve meisjes,
De tijd is gekomen dat jullie naar je nieuwe “thuis” zijn gegaan. Jullie zijn er zoooo welkom, ik ben ervan overtuigd dat jullie zeker en vast in de watten worden gelegd.
De kinderen zijn helemaal dol op jullie, en jullie op hen. Ik heb al mooie foto’s van jullie ontvangen, maar  ik had ook  niet anders verwacht van jullie. Zo sociaal, zo lief…….ik ben het nog maar zelden tegengekomen.
Ik mis de piepjes van jou Gina, als je wilde getutteld worden. En nu word ik niet meer als klimpaal gebruikt bij etenstijd, hé Gaby? Geniet van jullie leventje bij je nieuwe familie, jullie verdienen het als geen ander.
Dikke kus van jullie opvangouders Chris en Bina

Dag mijn lieve meisjes,

De tijd is gekomen dat jullie naar je nieuwe “thuis” zijn gegaan. Jullie zijn er zoooo welkom, ik ben ervan overtuigd dat jullie zeker en vast in de watten worden gelegd.

De kinderen zijn helemaal dol op jullie, en jullie op hen. Ik heb al mooie foto’s van jullie ontvangen, maar  ik had ook  niet anders verwacht van jullie. Zo sociaal, zo lief…….ik ben het nog maar zelden tegengekomen.

Ik mis de piepjes van jou Gina, als je wilde getutteld worden. En nu word ik niet meer als klimpaal gebruikt bij etenstijd, hé Gaby? Geniet van jullie leventje bij je nieuwe familie, jullie verdienen het als geen ander.

Dikke kus van jullie opvangouders Chris en Bina

Geplaatst op 01-12-2012
Uhura
121- Maastricht

Dag lieve Uhura,
Wat ben jij een bofkont! Jitte komt al ruim een jaar elk nestje knuffelen
dat ik in huis heb en heeft nu jou uitgekozen om te adopteren. Je zult het
geweldig naar je zin hebben in Eindhoven en straks lekker het Witte Dorp
verkennen. Je krijgt een gezellig druk huisje en ik denk dat je het hondje
ook leuk zult vinden.
Je bent een geweldig katje, erg mooi en lekker zacht en zo lief!
Altijd kom je voorzichtig om een aaitje vragen, zachtjes tik je tegen mijn
been of arm. Je kunt heerlijk spinnen en uren op schoot liggen.
Je broer zal je wel gaan missen, nu is hij de laatste van jullie nestje,
maar hij vermaakt zich nog prima hier en straks krijgt ook hij een eigen
huis.
Heel veel knuffels van Liselot en André, Splinter, Kira en Duveltje


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg