Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

06-07-2020
Een samenwerking leidt tot een oplossing

Ook schuwe katjes komen geregeld bij ons binnen. We hebben een aantal niet aan te raken volwassen katten in ons kattenasiel Villa Vagebond en we hebben een heel deel jonge katjes die gesocialiseerd moeten worden in onze opvanggezinnen.
Zo ook een aantal die deze week bij ons zijn binnengekomen!
In Maasmechelen had een schuwe mamapoes drie maanden geleden maar liefst zes kittens gebaard onder een terras. Ze bleek een uitstekende mama te zijn voor haar kroost. Ons mensen nee, daar had ze niks mee.
Tijdens een bewonersvergadering had de buurman een klacht neergelegd. Er waren teveel zwervers, hij was hier niet meer opgezet.
Echter, je kunt nu eenmaal niet een hele groep schuwe zwerfkattenpopulatie weghalen, deze plek wordt zo weer aangevuld met nieuwe aanwas. Belangrijkste is: de volwassen katten laten castreren en steriliseren, de kittens opvangen.
Zes bange kittens is best een grote groep, dus in samenwerking met het Felixproject namen we elk drie kittens in onze opvang. TOP!
De volwassen katten worden nu geholpen door het Felixproject, dus de groep blijft nu onder controle.
De kittens zijn gevangen en onze nieuwe vriendjes heten Bagheera, Jaya en Moana (foto).
Ze zijn nu allemaal even bang, kleine Bagheera laat zich bijvoorbeeld al zachtjes strelen over haar koppetje.
Komt goed, tijd, geduld, liefde en respect zijn belangrijke speerpunten in het socialisatieproces. Neem jullie tijd maar ♥
En pstttt we horen geregeld getrippel en geren, ze spelen er lustig op los als wij op afstand zijn. Goeie eters, mooie snoetjes, over een tijdje zal alles oke zijn!
ps Met dank aan Felixproject.


05-07-2020
Drama Alken!

Enkele weken geleden kwam er bij de meldster een niet te benaderen katje aanlopen. Ansich niet bijzonder, maar dit katje had maar de helft van haar staart en er stak een stukje bot uit...
De meldster gaf het katje eten en eergisteren kwam de tweede verrassing. Er werd een nestje kittens ontdekt in de garage, de kittens van het katje met de halve staart.
De meldster besloot het nest binnen te zetten en lokte zo ook de mama in de gang.
En toen begon het drama....
De kittens waren allemaal ziek, de oogjes ernstig aangetast en mama haar staart was hevig aan het bloeden. Dit gezinnetje had duidelijk medische zorg nodig, dus toen kwam bij ons het telefoontje binnen.
We besloten onmiddellijk de familie op te halen, om rechtstreeks door te rijden naar onze dierenarts.
Heeee wat was er aan de hand. Mama foetsie? Meen je niet! Ze zou zijn ontsnapt. Jeetje jongens toch! Snel de vangkooi plaatsen en met het jonge grut naar de dierenarts.
De oogjes zagen er niet goed uit, bij 1 kittentje kan het oogje niet meer gered worden, maar hij is veel te klein voor een operatie ( weegt maar 180 gram) . In elk geval gaan we aan de slag met een resem oogzalfjes
Ondertussen konden de kleintjes ( Odin, Goya en Stevie W.) veilig naar onze opvangmama.
De volgende dag kregen we goed nieuws :-) De mamapoes was helemaal niet ontsnapt, ze had zich gewoon heel goed verstopt in huis! Nou, hup, kom jij maar snel met ons mee meiske, naar de dierenarts.
Ze kreeg eerste zorg. Waarschijnlijk door een ongeval, heeft ze met haar staart ergens tussen of onder gezeten. Maandag wordt ze geopereerd, het laatste stuk staart gaat er ook af...
Wat een drama zeg allemaal. Maar gelukkig allemaal binnen en in goede handen ♥


05-07-2020
Vrijwilligers gezocht voor onze afdeling Nazorg!

Hou jij van katten en vind jij het leuk om mensen te adviseren en te helpen? Dan is de functie van medewerk(st)er nazorg wel iets voor jou!

Alle adoptanten van de katjes die door ons geplaatst zijn, worden door ons nazorgteam benaderd met de vraag hoe het met hen gaat. We zijn altijd hartstikke benieuwd hoe het met onze ex-opvangertjes gaat!

We werken in teamverband. Iedere nazorgmedewerker heeft zijn/haar eigen taken. We kunnen bij elkaar terecht voor tips en adviezen, zodat we de adoptanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Je werkt gewoon vanuit huis. Een pc of laptop en een telefoon zijn al voldoende!
Dus het is niet woonplaats gebonden ;-)

Ben je nieuwsgierig en wil je meer hierover weten? Mail dan snel even naar nazorg@zwerfkat.com


05-07-2020
Valt allemaal wel mee...

Gisteren kwam er 'met spoed' een katje bij ons binnen. Ze was de dag ervoor achtergelaten door haar mama en zat verweesd in de tuin.
De melders namen haar mee naar huis en gaven haar een flesje. Echter... de volgende morgen veranderde ze in een briesend leeuwtje en wilde niet meer eten.
Ze kwam dus met spoed bij ons binnen. Nou, gelukkig hadden we te maken met een kitten van ongeveer 7 weken oud en had ze een prima eetlust ;-)
Nadat ze haar buikje had rond gegeten, kon ze zalig genieten van streeltjes. We kregen kopjes en haar oogjes werden rustiger en ontspannen.
Nah, valt allemaal dus heeeeel erg mee
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg