Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

April | Maart | Februari | Januari

21-04-2018
Babs en haar kleintjes

Onlangs beviel Babs bij melders in een garage.
Babs koos een wasmand uit, zodat haar vier koters lekker warm en veilig beschut lagen.
De melders hield ze op een afstand, ze nam onmiddellijk de beschermende taak op zich: " Uit de buurt!"
We besloten de familie bij ons binnen te nemen. Mama Babs is eigenlijk een super lief poesje, ze is gewoon heel waakzaam, en dat mag..
Mama liet zich gelukkig snel door ons verleiden, en in een mum van tijd was haar gezinnetje verplaatst naar ons opvanggezin.
Alles gaat heel goed! Ze komt nu aaitjes bij ons halen en ze is een geweldig moedertje! Welkom Babs, Sem, Izzy (foto), Buca en Freddie.

21-04-2018
Spoedoperatie

Eergisteren kregen we via via een melding. De meldster zou benaderd zijn door mensen waar de eigen kat een aanrijding had gehad.
Bij de dierenarts heeft ze haar eerste zorg gekregen, maar het pootje zou zo beschadigd zijn, dat de enige oplossing een pootamputatie zou worden.
De baasjes konden dit niet betalen en wilden graag officieel afstand doen van haar. Let wel: ze werd reeds gesteriliseerd door een zwerfkattenproject (via een leugentje), is tevens nooit gevaccineerd of gechipt wegens te duur.
Vanwege het feit dat deze poes dringend medische zorg nodig had, besloten we haar onmiddellijk over te nemen.
Het ging allemaal snel, we kregen haar met gemak mee en konden die avond rechtstreeks doorrijden naar onze eigen dierenarts.
De volgende morgen was ze als eerste aan de beurt voor haar spoedoperatie.
De breuk was niet mis! En amputatie? Nee, dat vond onze dierenarts niet nodig. Het was wel een complexe scheve breuk, deze is nu vastgezet met een aantal pinnen. Onze dierenarts is voorzichtig tevreden na een lange precieze operatie. Laten we hopen dat het zo blijft!
Nu heeft Milke vooral benchrust nodig, en natuurlijk veel liefde en toewijding van onze opvangmama
Zet em op meiske, we zien alvast dat je een heel lief snoetje hebt

16-04-2018
Fenya uit het bos

Wat doe jij daar in het bos meisje? Geen plek voor jou hoor!
Een koppel was in het bos aan het wandelen, toen Fenya op hun route kwam. Mager, hongerig... Ze zette een luide miauw op en besloot dapper de mensen te volgen. Ze had zelfs zo'n honger, dat ze aan de takjes begon te knabbelen! Haar lijfje zat onder de teken en ondanks alle drama, was het een heel lief aanhankelijk poesje.
Nou, kom jij maar gauw mee Fenya, hier hoor jij niet te zijn, geen idee wat jij hier doet. Uitgezet?
De mensen kenden ons, en besloten meteen door te rijden naar ons kattenasieltje Villa Vagebond. Daar aangekomen, kreeg het schattige diertje eerst een bakje eten. Oei oei, dat was schrokken en aanvallen! Uitgehongerd...
Blijf maar bij ons hoor! Omdat het nog maar een jong diertje is, gaat ze gezellig mee met onze opvangmama. Beter in huiselijke kring nu

16-04-2018
Hallo!

Ik wil alleen maar even komen zeggen dat het goed met mij gaat
De dierenarts zag het somber in, ik had grote problemen.
Maar als een echte oma Sloffie, zal ik nu tonen dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn.
Ik woog eerst 1.7 kilo, en vandaag mocht ik nog eens op de weegschaal staan... tadaaa 2.6 kilo . Zo!
Kusje Feniks x

16-04-2018
Vijf moederloze kittens

Even een wandeling met de hond maken door de landerijen, zalig weer...
Maar de ontspanning sloeg om in bezorgdheid, wanneer een luid gepiep, het geblaf van de hond overstemde. Daar lagen ze dan, 5 piepkleine hulpeloze wezentjes, met de oogjes nog dicht, midden in het veld. Geen moederpoes in de omtrek, geen tevredenheid van de kittens. Eerder paniek, koude en honger.
Mamapoes kreeg het voordeel van de twijfel, de meldster besloot even naar huis te gaan.
Na een paar uur weer even checken. Maar ze lagen er nog, steeds meer verspreid, piepend in alle machteloosheid. Dit kon zo niet goed gaan.
Even googlen op de gsm, en ze kwam al snel bij onze organisatie uit.
Ondertussen haalde ze thuis een doos op, waar ze hen beschut tegen de regen in neerlegde. Uren verstreken en geen mama...
Nu werd het tijd, nu moesten ze echt hulp krijgen.
Ze kon de vijfling meteen bij ons binnenbrengen, waar als voorbereiding de couveuse al stond op te warmen, Kom maar kleintjes...
Alsof er een zucht van verlichting uit hun keeltjes ontsnapte, het werd muisstil..
Gelukkig hebben ze allemaal goed gedronken, en liggen ze nu moe maar voldaan opeen gekropen in de couveuse.
We gaan ons best voor jullie doen kleintjes, beloofd.

14-04-2018
Dank je wel Stichting Dierenhulp!

Onlangs deden wij mee met een online wedstrijd van Stichting Dierenhulp. We moesten zoveel mogelijk stemmen vergaren, om mee te dingen voor een fantastische geldprijs van maar liefst 3500 euro! Dat geld hadden we ontzettend hard nodig, want de dierenartskosten rezen de pan uit.
Er werd flink gestemd en uiteindelijk kregen we het fantastische nieuws te horen dat wij de winnaar zijn geworden!!
Wij willen Stichting DIerenhulp ontzettend bedanken voor deze fenomenale donatie, we kunnen daar heel wat diertjes van helpen!
Heel heel heel erg bedankt!!!
 

09-04-2018
Mara

Deze black beauty komt uit Bocholt. Ze liep wat te drentelen bij iemand in de tuin. Ze voelde heel mager en had een behoorlijk gezwel op haar koppetje.
Opvallend was haar rode halsbandje, ze heeft dus een eigenaar (gehad). Helaas geen chip..
Toen we haar ophaalden, hebben we zelf eerst de nodige zorg toegediend, want ze had maar liefst 2 abcessen op haar voorhoofdje.
De volgende dag naar onze dierenarts, waar ze vervolgens de nodige medicijntjes kreeg.
Het is een lief meisje, maar wel eentje met karakter Nu gaan we haar wonden goed verzorgen, en ondertussen toch eens even kijken of ze al een baasje heeft....
Wie o wie herkent haar?

07-04-2018
Melding brandweer

Gisteravond, laat op de avond, kregen we een melding van de brandweer uit Maasmechelen. Er zou een oude blinde kat in een keldergat zitten.
Er liep een sluis van buiten door de muur naar de kelder, en daar zat Wammes met zijn snoetje richting de opening van de kelder...
De brandweer besloot hem niet buiten te zetten, omdat hij blind was, maar ja... waar naartoe?
Wij werden gebeld, en besloten meteen op te rijden...
De brandweer was ondertussen vertrokken, en Wammes had het plan om weer terug naar buiten te gaan via de sluis. Hij zat behoorlijk vast in de koker, dus onze veldwerkster moest met alle kracht hem eruit sleuren. Germ, hij was not amused... Maar het moest.
Hij zag er inderdaad niet uit zeg! Zijn ogen zagen er niet goed uit, ook was de boel goed aangekoekt... bah.
Vanmorgen meteen even een check-up bij de dierenarts, en ja... er gaat nog behoorlijk wat werk zijn aan zijn ogen. Het is even niet duidelijk of hij een oog mist, we gaan eerst eens goed zalven en de boel vrijmaken. Over een paar dagen zullen we meer weten.
Ondertussen is Wammes al bedaard en laat hij zich zachtjes strelen. Ja kerel, wat een avontuur he!
Oh... en volgende week gaat er nog iets verwijderd worden, want het is nog een heuse echte kater ;-)

07-04-2018
Olav

Eergisteren kregen we een melding uit Genk. Deze lieve jongen werd al een tijdje buiten gevoerd door iemand, maar nu bleek hij gewond te zijn boven het oog.
Gisteren zijn we het ventje gaan ophalen. Hij had een behoorlijk abces boven zijn oog, die we vervolgens hebben schoongemaakt en verzorgd. Hij liet het zich allemaal doen, zo'n vriendelijke kater.
Even op zijn plooi komen en dan een badje nemen, want hij zit niet zo fris in zijn pak.
Ook bleek hij gecastreerd te zijn. Olav is zeker mensen gewend, dat is 1 ding dat zeker is.
Tijd om jou eens in de watjes te gaan leggen lieverd, straks weer fris en fruitig!

06-04-2018
Ons zorgenpoesje Jenny en haar grote operaties

Jenny zit al enkele maandjes bij ons in de opvang. Ondertussen is er veel gebeurd en heeft Jenny behoorlijk wat meegemaakt. Ze is echter nog niet klaar...

Enkele maanden geleden viel het ons op, dat Jenny moeilijk kon stappen. Ook had ze grote problemen met opstaan. Hmm... snel een bezoekje bij de dierenarts, wat achteraf één van vele bezoekjes zou worden...
Uit foto's bleek, dat ze niet alleen heupdysplasie had, maar ook haar beide knieschijven zijn in zeer ernstige staat.
Slik... dat betekent 4 zware botoperaties.... Beiden heupen en beide knietjes moeten allemaal aangepakt worden.
Jenny inslapen kwam niet eens in ons op, zo werken we niet, Jenny moet alle kans krijgen om geholpen te worden. We weten dat zulke operaties verschrikkelijk duur zijn, maar wat moet dat moet.
Tijdens een botoperatie, kan er steeds maar 1 knie of heup aangepakt worden. Tussen elke operatie zal een aantal weken rust en herstel zitten.
Maar Jenny meisje toch.. Zo jong nog, 7 maandjes oud, en zo ontzettend veel tegenslag. Ze was in het begin ook nog eens heel bang, maar gelukkig laat ze zich nu lekker over haar koppetje aaien en vindt ze oppakken geen probleem. Lieve meid.
Ondertussen heeft ze al twee operaties achter de rug. Op de planning staat nog een knie-en heupoperatie.
Dat dit allemaal een enorme hap uit ons budget is, hoeven we jullie natuurlijk niet te vertellen. Alles samen kost ons heel heel veel geld. Dat is wel even heel erg slikken, zeker als je als vzw enkel rondkomt van giften. Maar onze organisatie zal voor elke opvanger ALLES doen wat nodig is, Jenny is daarom geen uitzondering.
Ik durf het bijna niet te vragen, maar ik doe het toch..
Een bijdrage in de operaties zal ons ontzettend helpen, misschien kan je een klein gift missen voor 'Operatie Jenny'? Alle beetjes maken samen groot verschil, onze dankbaar is alvast enorm groot
Natuurlijk zullen wij jullie regelmatige updates geven via Facebook, beloofd!

Zwerfkat in Nood: IBAN: BE11 0013 8231 3048 (B) of IBAN: NL29INGB0009480375 (NL)

Jenny zegt: Dank jullie wel! xxx

06-04-2018
Katje veilig van overleden baasje

Angel was alles voor haar baasje.... Maar het noodlot sloeg toe en haar baasje kwam plots te overlijden.
Het onbewoonde huis ging daarna op slot, je zou zeggen dat het poesje bij vrienden/familie werd ondergebracht, maar niks daarvan. Angel moest een maand daar blijven en niemand mocht het huis betreden. De wijkagent kwam eens in de zoveel dagen een bakje eten/drinken zetten, en dat was het.
Had het overleden baasje een goede vriendin? Absoluut! Zij wilde dolgraag Angel uit huis halen. Tevens waren de buren erg bezorgd om het diertje.
Maar hoe vaak ze ook vroegen om binnen te komen, het huis bleef voor hen gesloten.
De wijkagent speelde zelfs met het idee dat de nieuwe eigenaren van het huis maar voor het beestje moesten zorgen, maar dat kan toch helemaal niet!
Na heel wat over en weer gesprekken met de wijkagent, was de goede vriendin het zat. Ze kwam bij ons een vangkooi halen, om vervolgens strijdlustig samen met de buren, naar de wijkagent te stappen. Met heldere overredingskracht lukte het eindelijk de agent te overtuigen: ze mochten een vangkooi in het huis zetten, voor de inmiddels bang geworden Angel.
We hielden ons hart vast.... hoe zou het met haar gaan, na een maand lang alleen in het huis te hebben gezeten.
Diezelfde dag werd ze nog gevangen!! Lieve mooie Angel kwam meteen veilig naar onze opvang! En daar is ze dan... een beetje onder de indruk maar hartstikke lief
We weten dat Angel alles betekende voor haar baasje, en hopelijk vindt zij nu rust daarboven.
Lief baasje, je hebt fijne vrienden, zij hebben voor jouw lieveling geknokt. Nu geven zij het stokje door aan ons en gaan wij nu heel goed voor jouw meisje zorgen, beloofd.

06-04-2018
Jacky is niet meer

Vorige week kregen we een dramatische melding te pakken. Jullie reageerden massaal op het verdrietige bericht van ons oude meisje Jacky. Ze kwam bijna letterlijk 'verdronken' bij ons binnen. Ze was in shock en zat diep, heel heel diep... Ze kon niet meer op haar pootjes staan en haar hoofdje kon ze niet meer optillen.
Maar elke dag werd ze een klein beetje sterker. Ze mocht naar ons opvanggezin om vooral vertroeteld te worden in alle liefde en warmte.
We leerden haar achtergrond kennen. Ze had een baasje. Jacky was zelfs al 20 jaar oud. Haar hele leven heeft ze buiten gewoond, maar op zo'n hoge leeftijd kan haar gezondheid een dramatische wending krijgen...
Helaas hebben we niets meer van het baasje vernomen, maar wij bleven stug en volhardend voor Jacky zorgen. Al genoot ze nog maar eventjes...
Maar Jacky is niet meer. Gisteren was het genoeg. Onze dierenarts zei het nog treffend: "Ze knapte wat op, maar de veer was gebroken, en die kon je niet meer maken."
Haar hartje was oersterk, maar haar oogjes begonnen te breken. In alle liefde en rust, veilig in onze armen... is ze zachtjes bij de dierenarts heengegaan.
We zullen haar nooit vergeten, en ze houdt voor altijd een speciaal plekje in ons hart.
Het spijt ons dat we je niet verder konden helpen lieve Jacky. Fonkel nu maar als een heldere ster aan de hemel, rust nu maar uit x

01-04-2018
Update Jack, of ook wel.. JackyOnze dierenarts had een klein foutje gemaakt in de geslachtsbepaling   Daarom heet onze stokoude dame vanaf nu: Jacky.
Ja, ze is nog onder ons, vandaag heeft onze dierenarts een doelbewuste keuze gemaakt: zij hoort nu in een huiselijke omgeving vertroeteld te worden, onder verder medisch toezicht. Ze heeft geen pijn, ook geniet ze intens van de streeltjes, en krijgen we zelfs kopjes.
Lees hieronder het relaas van haar opvangmama...

"Je lijfje zo licht als een veertje, zo kwetsbaar. Je mocht van onze dierenarts vandaag mee naar huis, dat heb je nodig nu. Om de paar uur dwangvoederen, zorgen dat je lichaampje warm blijft, maar bovenal liefde en geborgenheid bieden. Alle aandacht voor jou, een aai over je lijfje, een streeltje over je neusje, dat maakt voor jou nu immens verschil.
Na iedere voeding val je in een enorm diepe slaap, zo diep dat het bijna akelig is. Na een tijdje, wanneer ik dicht bij je ben, komt er toch weer een tevreden spingeluidje uit je keeltje en deel je kopjes uit.
'Poeh gelukkig, je bent er nog', denk ik iedere keer. Ik weet niet of ik je hier doorheen ga krijgen, maar we laten je zeker niet gaan, zonder alles geprobeerd te hebben. En als het genoeg is voor jou, dan is het goed zo..
Je was 20 jaar een buitenkatje, medische zorg heb je nagenoeg niet gehad. Op deze leeftijd hoor jij niet meer buiten te leven lieverdje. Jouw plekje had een echte warme thuis moeten zijn.
We hebben door de tijd heen al wat kleine en grote wonderen zien gebeuren, dus er is nog hoop.
Rust jij maar lekker uit, ik zal ondertussen vechten voor jouw leven."
xxx jouw opvangmama

01-04-2018
Voor en na!

Feniks, of ook wel 'oma Sloffie' bij binnenkomst en 2 weekjes later

Ons meisje heeft op het randje van de dood gelegen, het was niet zeker of ze het zou overleven. Ze was broodmager, onderkoeld, uitgedroogd en had flinke neurologische problemen. Daarnaast had ze een gespleten gehemelte, wat meestal voorkomt bij geboorte. Maar Feniks heeft een slag op haar koppetje gehad, waardoor haar gehemelte was gaan splijten. Haar ogen flikkerden en ze viel om.
Nu? Haar ogen staan helder en er is enkel nog een afwijking in haar rechteroog zichtbaar. Ze valt niet meer zo vaak om, ze is een halve kilo aangekomen!! En tot slot... het gespleten gehemelte is weer dichtgegroeid!!
Ze heeft er zin in, zin in het leven!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg