Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

12-07-2019
Dille ons verlamde poesje zet haar allereerste stapjes...

 

Kennen jullie deze kleine meid nog?
Op 14 juni kwam ze samen met haar broer Dragon bij ons binnen. Het vermoeden was dat ze uit de auto zijn gegooid, waardoor Dille plotseling verlamd is geraakt. Haar broertje is nog eventjes vermist geweest in de maisvelden, maar we konden hem een dag later herenigen met zijn zus.
Dille haar blaas en darmen werken door de verlamming van haar achterhand niet meer, waardoor meerdere malen per dag handmatig alles wordt leeggemaakt. Het is een klein dapper meiske. Ze heeft pit en was niet van plan haar kopje te laten hangen en dat hebben we vandaag EXTRA mogen ervaren!
Tadaaaaaaa... ze krijgt weer gevoel in haar achterpootjes, zelfs zo.... dat ze vandaag al enkele malen erop heeft gestaan en wat zelfstandige stapjes heeft gezet!!! We waren enorm ontroerd, zo machtig, zo prachtig
Haar blaas moet nog altijd handmatig worden leeggemaakt, maar zij is een klein wondertje, ons eigen wondertje. Kijk en geniet..........

12-07-2019
Daar zijn onze gehandicapte lieve schatjes dan!Een dikke twee weken geleden, arriveerden onze vrijwillifgers op hun vakantiebestemming en zagen ze twee hele zielige kittentjes.
Dan komt de onherroepelijke vraag: "Er zitten hier zielige katjes met misvormde pootjes, mogen we die meenemen??"
Ja hoor, neem maar mee, die kunnen we toch onmogelijk achterlaten!
Zo gezegd zo gedaan.. de eerste vangactie werd een feit.
De kleintjes hadden zich goed verstopt in grote buis in een leegstaande silo. Bloedheet ook nog eens. Na wat creatief breinwerk en (on)handige kruip en duw/trek moves, konden de twee arme drommels gered worden uit een stoffige, vieze omgeving.
Ondertussen zijn we al wat weekjes verder en zijn Frimousse en Bijou op bezoek geweest bij onze hoofddierenarts.
Frimousse zijn voetje staat gewoon scheef en zal altijd zo blijven staan. Zijn heupen en knieën zitten normaal en zijn pezen werken zoals ze moeten. Nu, hij kan daar prima mee redden, dus dat is alvast heel fijn.
Dan onze Bijou, das een andere paar mouwen. Onze peuter heeft arthrogrypose. Wat is dat? Dat is een aangeboren afwijking van de pootjes, waarbij de zachte weefsels blijvend zijn samengetrokken zodat de beweeglijkheid van de gewrichten beperkt is.Haar pootjes zijn niet meer te redden, geen fysio, geen operatie. De enige oplossing is amputatie van beide achterpootjes. Er is misschien een mogelijkheid om haar protheses te geven. Niet nu, daar is ze nog te jong voor, maar op later tijdstip.
We gaan alle mogelijkheden rustig in overweging nemen, ook zullen er gesprekken zijn met specialisten. In elk geval... Bijou zullen wij ALTIJD helpen. Het is een opgewekt vrolijk meisje, helemaal geen zielig typje. Ben je mal, ze speelt, ravot, amuseert zich met haar broertje en is dol op knuffelen
Onze organisatie zal altijd de kant van het dier kiezen, en niet de kant van de portemonnee. Weet je, dat zien we dan wel weer, we hebben nog even tijd...
Nou Frimousse en Bijou! Lekkere gezellige bengels. Amuseer je in ons opvanggezin en we zullen samen het bijzondere weggetje afleggen en het ko

12-07-2019
Spoedmelding via de noodcentrale politie

Afgelopen weekend, kregen we een spoedmelding te pakken uit Bilzen.
We kregen telefoon van de noodcentrale, als ook van een toevallige voorbijgangster die zich het lot aantrok van dezelfde gewonde kat.
Er zat een kat onder een auto weggedoken. Hij zag er heel slecht uit en had dringend medische hulp nodig!
Gelukkig kon onze vrijwilligster meteen vertrekken en na een blik onder de auto was het duidelijk. Hij MOEST mee! Met een snelle reflex kreeg ze hem de reismand ingeduwd en toen moesten we op zoek naar een dierenarts..
Onze dierenarts konden we op dat moment niet bereiken, dus besloten we maar wat dierenartsenpraktijken in de buurt te bellen. Oke, gevonden, we konden vertrekken...
Aangekomen bij de dierenarts, zagen we pas goed hoe dramatisch het was. Zijn gewonde oog was 'ontploft' en er kropen al honderden maden uit... BRRRR.
Zijn rechteroog moest eruit, en zsm. We gaven groen licht voor de spoedoperatie.
Ramses (zo hebben we hem genoemd), was erg overstuur, dus hij kreeg dan ook onmiddellijk een roesje, zodat hij geen pijn meer voelde.
Vandaag mochten we onze vriend ophalen. Na een behoorlijke rekening van 531 euro, brachten we hem onder in ons kattenasiel Villa Vagebond.
Maar jongen toch, wat zie jij eruit!! Zo bebloed, alles vastgekoekt, zo onherkenbaar en zo ontzettend zielig.., We gaan jou eerst eens oppoetsen lieve schat, dat moet toch helemaal niet fijn voelen. Manneke toch ! Jammer dat er geen aandacht is besteed aan een schoon snoetje.
In alle rust,geduld en zachtheid, konden we voorzichtig zijn kopje schoonmaken. Volgens ons vond hij het nog lekker ook
Zo is dat beter! Even bijkomen van alle drama lieve Ramses, we gaan je vertroetelen

12-07-2019
Hoogzwangere Ziva is bevallen

Twee weken geleden, kwam Ziva bij ons binnen. Haar leventje ging niet over roosjes.
Ziva was achtergelaten door haar baasjes. Zij gingen verhuizen, ze mocht niet mee.
Maar Ziva bleek nu hoogzwanger te zijn, nog een jong moedertje, lief en knuffelig. Voortdurend werden we bedolven onder haar kusjes en kopjes, de schat... zo dankbaar.
We wisten dat ze vrij snel kon bevallen, dus besloten we haar een fijn plekje te geven.
Gisteren was het dan zover.... De loodzware bevalling. Geen 3 of 4, geen 5... maar liefst 8 kittens kwamen ter wereld! Maar meiske toch, zoveel kindjes..
Echter bleek 1 kittentje niet in orde te zijn. Haar achterpootjes waren misvormd, ook had ze een open ruggetje. De kans om te overleven daalde aanzienlijk. Toch, zo dapper dat ze was, wilde ze drinken bij mama en bleek een vinnig karaktertje te hebben. Oke, we gaan het even in het oog houden. Ziva was lief voor haar kindjes, ook voor het gehandicapte ukkie. Lekker wassen en vertroetelen.
Vandaag ging het mis, we vreesden er al voor. Ze is in alle rust gestorven...Zo triest.
Ziva zal nog altijd haar pootjes vol hebben aan haar kroost, zoveel mondjes te voeden.
We verwennen gaat goed met de juiste voeding, streeltjes en zachte woordjes. Ziva geniet, rekt zich dan nog eens lekker uit en vervolgt haar taak als serieuze mama.

07-07-2019
Gevonden in de garage

En ja hoor, weer drie kleintjes rijker!
We kregen een melding uit Bilzen. Er waren drie kittentjes gevonden achter een verwarmingsketel in de garage. Geen mama in de buurt.
Maar de kittentjes waren ziek. Allemaal ontstoken oogjes en 1 kittentje was al in een hypo (hypoglycemie) beland. Hij lag er slap bij, koud en leek weg te glijden... Op dat moment moest er meteen worden ingegrepen, dus werd er beetje honing in zijn wangetje gesmeerd en snel onder de kleren tegen een warme huid gelegd. Langzaam kwam er weer leven in het lijfje en raakte hij uit zijn hypo. Gelukkig, poeh!
Maar! Ze bleken toch een mama te hebben, op dat moment niet aanwezig, maar ergens op straat zou ze zomaar kunnen rondlopen. Er was een feestje aan de gang, waarschijnlijk was dat een reden dat ze niet kwam opdagen.
Natuurlijk willen we het gezinnetje niet scheiden, maar deze ukkies hadden medische zorg nodig, dus zij gingen alvast mee. Nu de vangkooi! Mama vergeten we niet, voor haar zal nu de volgende actie georganiseerd worden!

07-07-2019
Kaya

En weer een mooi poezenkind rijker Ditmaal uit Maaseik.
Dit mooie meiske is gevonden in een tuin, en ze was niet de enige...
De overige familieleden mogen ook binnenkomen, maar die trappen helaas niet zo snel in de vangkooi! Maar we hebben geduld...
Kaya is alvast al op haar gemakje, en das mooi!

07-07-2019
Lanaken

Gisteren kregen we een melding uit Lanaken.
De meldster woont in een appartement en langs het gebouw ligt een leeg stuk grond met hoog gras.
De mevrouw was haar ramen aan het wassen en zag ineens iets kruipen in het gras. Haar nieuwsgierigheid werd gewekt en ze besloot een kijkje te nemen.
Maar daar zat een klein kittentje, helemaal alleen...
In die buurt lopen er geen zwerfkatten, dus haar vermoeden was een dumpactie.
Millie is een lief schattig kittentje, wel ontzettend mager en verschrikkelijke grote honger!
Nou, kom maar gauw, buikje vullen en daarna genieten van een veilige plek bij onze opvangmama!

07-07-2019
Afscheid van fatouta

Onze mooie jongen is niet meer.... De wond op zijn rug was verergerd en de ontsteking was naar binnen geslopen om zijn lichaampje te verwoesten. Ons verdriet is intens.
In alle liefde en rust is hij in onze vertrouwde armen ingeslapen.
Zijn lievelingsverzorgster richt een woordje tot Fatouta:

Mijn lieve Touti
Vandaag hebben we afscheid van je moeten nemen. Zo verdrietig. En toch voel ik me blij dat we jou zoveel hebben kunnen geven. Dat je hebt mogen voelen dat je vrij en geliefd was.
Ik ga je missen Touti. Ik ga het missen, dat je er een spelletje van maakte als ik kwam om je te behandelen met de speciale lamp.
Ik ga het missen, dat je me zo lief kon aankijken als je iets wilde.
Ik ga het missen, dat je zo leuk tegen ons praatte. Dat je ons riep als je aandacht wilde.
Ik ga het missen, dat we je zien genieten van de zon en de wind op je snoet.
Maar nu ben je ergens waar geen pijn meer is. Nu kun je weer spelen, ravotten, genieten...
Dag Touti, je blijft in ons hart. x

Rust zacht liefste Fatouta, dank je wel voor allesAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg