Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

25-12-2017
Hele fijne feestdagen!Dank aan donateurs, adoptanten en sympathisanten voor alle hulp en (morele en/of geldelijke) steun in het afgelopen jaar.
Dank aan alle vrijwilligers, verzorgers en gastgezinnen voor hun onvoorwaardelijke inzet, jullie geven de wereld van onze zwerfkatjes kleur en maken VERSCHIL!
Laten we tevens extra aan alle dieren denken in deze periode. Aan hen die absoluut geen respect krijgen en niet oud mogen worden...

14-12-2017
Daar is onze zachtaardige lieve Fred dan

Hij liep bij een serviceflat in Tongeren heel beroerd te wezen. Maar liefst 10 jaar had hij erop zitten in deze omgeving. Hij liet zich niet vangen, zijn pootjes werkten nog uitstekend, maar hij zag er zo verschrikkelijk uit... Zo vuil en onderkomen, hij kon amper eten. Hij verzorgde zichzelf niet meer. Hij liet zijn ontlasting lopen en sliep zelfs in zijn eigen plas en ontlasting.
Samen met de verpleegster en Fientje (een oudere dame die in de serviceflat woont), hebben we Fred kunnen pakken. We hadden een grote reismand neergezet, een dekentje met een warme kruik erin, daar had Fred wel oren naar. Fientje heeft het deurtje dichtgedaan, en zo konden we hem helpen!
Onze dierenarts heeft hem meteen geopereerd. Alle tandjes getrokken, er is bloed genomen en zijn kontje werd geschoren ( hij zei helemaal kaal, maar dat was schromelijk overdreven ). Na een nachtje bij de dierenarts, waar hij extra vocht kreeg, medicijntjes en pijnstillers, mochten we onze vriend vandaag al ophalen!
Hij verblijft nu tijdelijk in de verwarmde quarantaineruimte in ons kattenasiel Villa Vagebond. Er zijn schuilplekjes voor hem gemaakt, zijn kruikje werd weer klaargelegd, zodat hij geheel zijn eigen keuzes kon maken.
Zijn bekje is nog erg gevoelig, dus we maken nu papjes eten voor hem.
Fred heeft geen enkele keer gegromd, geblazen of een pootje uitgeslagen. Onze verzorgster is rustig bij hem gaan zitten en kon hem al zachtjes over zijn koppetje aaien... Dat raakt, weet je dat. Fred onze hartenbreker.
Hij schrikt nog erg van harde geluiden en plotselinge bewegingen, maar we nemen alle tijd voor hem.
Lieve lieve Fred. Je snoetje ziet er nog beschadigd uit, je bent nog niet oke. Maar wij gaan voor jou zorgen. We geven je zelfvertrouwen terug en met alle medicijntjes gaan we je beter maken.
Daarna zoeken we een gezellige leefkamer voor je uit en mag je kennismaken met de andere katjes. Lijkt je dat wat? Oh, en je vriendin Fientje? Die gaat jou binnenkort komen bezoeken!

14-12-2017
Update rode vriend

Welnu! Onze dierenarts heeft er geen gras over laten groeien...
Zijn bek was 1 grote ravage! Al zijn tanden zijn meteen getrokken....
Zijn vacht was ook een complete ramp: Hij zou nu volledig zijn geschoren! Hij is negatief getest op aids en leucose en de uitslag van het algehele bloedonderzoek moeten we nog krijgen.
Onze zieke vriend ligt nu lekker onder de warmtelamp bij de dierenarts zijn roes uit te slapen. Hij heeft nu pijnstillers, medicijntjes, kortom... er is hard aan hem gewerkt!

14-12-2017
Ernstig ziek

Gisterochtend kregen we een bezorgde melding uit Tongeren. Er loopt al een jaar of 10 een schuw katje op het terrein van de serviceflat. Hij krijgt eten en drinken van de bewoners, waaronder een hele lieve speciale oude dame. Maar het was goed mis met onze kleine vriend, dus besloten we meteen in te grijpen.
Gewapend met een vangkooi, reismand, een warme snuggle, dekens en goed eten, gingen we op zoek naar de rooie zieke verzwakte kater. Met de hulp van een fijne verpleegster, konden we hem vrij snel traceren. Hij lag troosteloos onder een afdak in de modder wat te slapen. Echter, toen hij ons hoorden, nam hij de pootjes en konden we hem machteloos nakijken. De achtervolging werd ingezet. We zagen hoe vies en vuil hij was. Ook zijn zieke smoeltje liet niets aan de verbeelding over.
Hij was te snel.... we moesten het anders aanpakken. Het lastige van alles was: hij had heel veel moeite met eten, dus of hij de vangkooi zou ingaan, hmmm. Maar goed, vangkooi op scherp en de grote warme reismand werd op zijn slaapplekje klaargezet. Wie weet ging hij daar in slapen, kon men zo het deurtje dichtdoen.
Het lieve oude dametje Fientje (die hem altijd eten geeft), kreeg van ons de 'instructies'. Wel eerst even oefenen met het deurtje, want die klemde nogal en zelfs wij moesten kracht bijzetten.
We gingen naar huis en bleven standby. We waren nu afhankelijk van Fientje, want de zieke kater vertrouwt haar meer dan ons.
Twee uurtjes kregen we telefoon van de verpleegster.... Hij was gevangen!!! Onze Fientje ( ja, nu is ze onze heldin hoor!) had het gefikst. Hij was gaan slapen in de reismand en heel stilletjes had Fientje de deur dichtgedaan.
We belden onze dierenarts, hij was standby. Hup naar de serviceflat om onze rooie vriend op te halen. Na een high five met Fientje en tevens de plechtige belofte wat van ons te laten horen, vertrokken we snel naar onze dierenarts.
De autorit was rustig. Hij lag op zijn snuggle, zijn droevige oogjes staarden ons aan. Dan breekt je hart eventjes. Konden we het je maar uitleggen jongen, we willen je alleen maar helpen.
Hij zag er zo beroerd uit, hij rook ook heel erg vies.
Hij gaat nu een roesje krijgen, zodat onze dierenarts hem helemaal kan onderzoeken en bloed kan nemen. Ze gaan hem opfrissen, wat scheren, zorgen dat hij zich wat lekkerder gaat voelen. Later weten we meer, nu gaan we heel hard duimen. We willen hem zo zo ontzettend graag helpen!

12-12-2017
Kerstactie

Kerstpakketten voor onze opvangers!

Daar zijn we weer met onze jaarlijkse traditie!
We zijn vast allemaal lekker druk bezig om het thuis gezellig knus te maken. Natuurlijk willen we onze opvangers die met Kerst nog geen thuis hebben gevonden, ook fijne feestdagen bezorgen en gewoon iets extra's geven. We gunnen het hen, want zij horen erbij!
Help je ons mee en leg je straks een cadeautje onder de kerstboom voor één van onze opvangers? Momenteel hebben we 120 katten in de opvang, waarvan een 93 nog niet zijn gereserveerd! Ook onze Buddy's en Villa Vagebond katjes krijgen natuurlijk een leuk pakketje.

Er is keuze uit twee verschillende pakketten: medium en large.
De pakketten hebben een waarde van € 7,50 en € 15.
Laat ons dan op steun@zwerfkat.com weten welk pakket je wil schenken en aan wie?
Je ziet al onze opvangers staan op: http://www.zwerfkat.com/baasjegezocht.php
Wel even scrollen op de pagina, want de katjes zijn ingedeeld in te plaatsen, nog niet te plaatsen en/of gereserveerd.

Je kunt het bedrag overmaken naar Zwerfkat in Nood met vermelding van de naam van de opvanger:

Belgie: BE11 0013 8231 3048
Nederland: NL29INGB0009480375

Geef voor de zekerheid een tweede diertje op, voor het geval hij/zij al een gouden mandje heeft gevonden! Kun je zelf niet kiezen, dan nemen wij degene die nog niets kreeg. We zullen uiteraard geen enkel katje overslaan.
Wij zorgen ervoor dat jouw gekozen opvangertje een extra cadeautje krijgt tijdens de Kerst! We maken een speciaal album op ons Facebook, met de opvangers en hun pakket!
Samen maken we er een onvergetelijk kerstfeest van! Doe je mee? Namens alle opvangers alvast bedankt!

12-12-2017
Filo

Bij binnenkomst en nuNa een lange weg van intensieve zorg, zal ook onze Filo zijn vleugeltjes uitslaan!
Filo was 1 van de zes kittens die in een dichtgeplakte doos was gevonden bij iemand voor de voordeur. Tja... een echte dumpactie dus.
Ze waren allemaal ziek. Maar kijk eens hier wat liefde en zorg allemaal kan doen. Filo wordt binnenkort geplaatst!

12-12-2017
Ficelle in the house

Een tijdje geleden, mochten we deze lieve jongen ontvangen in onze gespecialiseerde aidskattenopvang Buddy Kat.
Ficelle komt helemaal uit Brussel en was in de steek gelaten door zijn baasjes. De buurvrouw kon het niet langer aanzien en besloot in te grijpen. Hij werd van straat gehaald.
Och wat zag hij eruit: zo weinig haartjes op zijn lichaam, wonden in de nek, mager en onderkomen. Ficelle werd door een dierenarts nagekeken en uit een bloedonderzoek kwam helaas: aids-positief.
Maar goed, dat betekent geen doodvonnis hoor! Hij mocht uiteindelijk lekker bij ons komen, onze lawaaipapegaai Dat hij een volumeknopje achter in zijn keeltje heeft zitten, is een feit. Deze wordt vakkundig volledig opengedraaid als het etenstijd is. Zijn miauw galmt door het huis en je kunt niet anders dan zijn sirene beantwoorden
Ficelle is een heerlijk knuffelbeestje, maar door zijn kale lichaampje heeft hij het snel koud. Nah, krijg jij toch een jasje aan! Een echt superman pakje.
Onlangs zijn we wel even een bezoekje aan onze dierenarts gaan brengen. Check-up. Oei! Hij bleek een forse hartruis te hebben, dat klonk helemaal niet goed. Ficelle zal binnenkort naar de cardioloog moeten, zijn hartje moet onderzocht worden. Ook zullen er enkele tandjes getrokken moeten worden.
In elk geval vindt Ficelle alles prima, zolang er maar genoeg aandacht is.... Welkom lieve schat, met je lekkere toet!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg