Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

24-02-2017
Mozart aan het chillen op de balie bij de dierenarts

Hoe gaat het met ons oude opaatje van 6 daagjes geleden?
Ondertussen is er veel gebeurd en hebben we hem flink onder handen laten nemen ;-) Er is een bloedonderzoek geweest, alle klitten zijn uit de vacht verwijderd, goed gewassen, tandjes schoongemaakt en nagels geknipt.
Mozart ligt niet meer aan het infuus, hij is oke!
Hij snottert minder, is maar liefst 300 gram aangekomen (!), en hij kan wrs nog schaduwen zien.
Zodra hij aangesterkt is, en het is nodig... dan zal hij door onze vaste dierenarts geopereerd worden. En pssst... de bloeduitslag zag er goed uit!
Mozart is tevree, heel tevree... Ronken, knuffelen en heel veel aandacht!
Hij mag in zijn mandje op de balie, lekker chillen tijdens het spreekuur. Hij is nog op de praktijk, omdat daar momenteel de meeste aandacht te halen valt. Zalige opa Mozart toch..
Wanneer hij is aangesterkt en alles in orde is, zal hij vrijkomen voor adoptie.

De laatste tijd hebben we behoorlijk veel medische uitgaven gedaan, maar wat moet dat moet, en als we hen weer zien opknappen, dan is het allemaal dubbel en dwars waard geweest, YES!

24-02-2017
Vagebond en Ilwa

Nieuwe tijdelijke bewoners in onze opvang Buddy Kat!

Zoals velen van jullie al weten, heeft Zwerfkat in Nood 11 jaar geleden Buddy Kat opgericht, een speciale opvang voor aids-positieve katjes.
Ondertussen hebben we al meer dan 100 gasten in ons verblijf mogen ontvangen, en ook deze week kwam er hoog bezoek, ditmaal uit de Rupelstreek!
Ilwa is een jong spring-in-het-veld kereltje. Hij werd gevonden in de keukenfabriek Ilwa tussen de machines. Niet zo handig!...
Hij werd elders opvangen en later bleek hij aids-positief te zijn. Boeit hem niks, hij ziet er ontzettend goed uit, eet als een dijk en speelt zich suf in onze opvang ;-) Een heel lief aanhankelijk diertje.
Dan kwam ook Vagebond uit de Rupelstreek mee. Hij kwam oorspronkelijk uit Willebroek. Sterker nog, hij was bekend in de hele streek en legde jarenlang kilometertjes af. Een aparte verschijning, maar o zo slim om niet in de vangkooi te lopen. Dan verdween hij weer als een schim in de nacht, om vervolgens weer kilometers verder op te duiken. Een echte Vagebond ;-)
Ook Vagebondje is aids-positief en verblijft in alle rust in Buddy Kat. Hij had wat meer tijd nodig om de acclimatiseren, maar er begint interesse in die oogjes te komen, interesse in de omgeving, het gadeslaan van crossende Franky, Sven en Ilwa. Een lieverd, met flinke katerwangetjes :-)

Welkom mannen! Straks gaan we ook voor jullie een fijn mandje zoeken!

19-02-2017
Oscar is veilig bij ons binnen

Hij zwierf al enkele jaren rond in Alken. Een dame ontfermde zich over hem, en hij kreeg elke dag een hapje eten. Ook werd hij vorig jaar gevangen voor castratie en weer teruggeplaatst, maar helaas was hij toen ook al ziek.
Oscar werd zieker en  zieker, het kwijl droop uit zijn bekje. We besloten zelf in te grijpen.
Helaas liet Oscar zich niet pakken en hij liep al helemaal de vangkooi niet meer in...
Gisteren zijn we ter plaatse te gaan. Er moet toch een manier zijn om dit ventje te vangen?
We schrokken toen we hem zagen, maar manneke toch...
We hebben onze creatieve muts opgezet, en met dank aan een doorkijk-deurtje voor de vangkooi en de hulp van de meldster was het... BINGO!

Hij heeft niesziekte en is ongelooflijk vuil. Zijn vachtje zit vol viezigheid en klitten.
Oke jongen, even tot rust komen. Gelukkig heb je goeie eetlust en heb je van de extra vitamientjes gesmikkeld. Je krijgt nu tevens medicijntjes en pijnstiller, en daarna gaan we de rest eens goed laten onderzoeken. Voorlopig ben je nog een beetje boos, maar dat maakt ons niet uit, je hebt gewoon hulp nodig. We nemen alle tijd, we gaan ons best voor je doen manneke, beloofd! x

19-02-2017
Onderkomen, oud en ziek

Gisteravond kregen we een verontrustend telefoontje van een collegaatje van ons... Haar dochter was onverwachts gaan joggen, en zag plots een hele zieke kat aan de kant van de straat zitten. Ze ging snel haar moeder halen en daar zat hij weer, maar nu midden op de straat.  Hij zou blind, doof, ziek en mager zijn, dus besloten hem onmiddellijk te laten binnenkomen bij onze opvangmama en tevens dierenarts.
Maar och, het is zo'n ouwetje... Hij is in slechte conditie, zijn vachtje vol met klitten, hij weegt maar 2,7 kg en daarmee echt een zakje botjes. Hij is uitgedroogd, zijn gebit is een ravage, hij is blind, op 1 oog een zweer,  zo goed als doof, en hij snottert. Pfff, wat heeft hij eigenlijk niet, konden we ons eerder afvragen.
Het is zo'n ongelooflijk lief die! Hij wil alleen maar knuffelen, spinnen en zachtjes kneden op het dekentje.
Opaatje ligt nu aan het infuus en krijgt de nodige medicijntjes. Vandaag begint hij gelukkig al een beetje te eten, wat al een goed stapje is.

Kwam je gisteravond de straat op voor hulp, lieve oud opaatje? Ben je al zo lang aan je lot overgelaten schatje van ons?
Er is nog een lange weg te gaan, maar we gaan heel hard ons best voor je doen, beloofd. x

15-02-2017
Pip en Pluk!

In mei vorig jaar, kwam Pip net geboren bij ons binnen. Ze was ijskoud, een paar uurtjes oud, en woog amper 70 gram.
Mama keek helaas niet naar haar om.
Haar broertjes werden 48 uur later gevonden, ijs en ijskoud, en broodmager. Helaas stierven zij kort na elkaar, en Pip was weer alleen....
Pip had nooit de eerste belangrijke melk van mama gehad en het was de vraag of we een net geboren hummel konden redden.
Dit kranige dappere meisje hield vol en kreeg twee weken later een pleegzusje erbij! Pluk!
Pluk was blij, Pip was blij, de kennismaking was liefdevol en ontroerend.
De meisjes groeiden en groeiden en uiteindelijk werden het twee gezonde olijke kleuters! Hen uit elkaar halen? Nee, dat deden we niet meer, dus samen kregen ze een liefdevol huisje..

We zijn nu 9 maanden later en we kregen post van de dames!
Het zijn echte zusjes: samen slapen, eten, maar ook samen elkaar een beetje plagen en uitdagen ;-) Pluk vindt het heerlijk om zich in de kleinste doosjes te wurmen .
De eigenares schreef: " Pip en Pluk hebben mijn en het leven van mijn dochter erg veranderd. Heerlijk als er 2 kleine huisgenootjes op je staan te wachten als je thuis komt. "

Het is onroerend om jullie nog eens te zien Pluk en Pip, jullie zijn zo prachtig en zo groot! Alle zweet, tranen, bezorgdheid in jullie babytijd zijn dubbel en dwars de moeite waard geweest. x

15-02-2017
Grote A´sha

Onlangs is deze langharige dame bij ons binnengekomen. Ze loopt al een paar jaartjes over straat, en per 'toeval' hebben wij haar eerste nestje in de zomer van 2015 in de opvang gehad. Ze werd vervolgens door het asiel gesteriliseerd, en teruggezet, omdat ze te schuw zou zijn.
Aïsha kreeg elke dag brokjes en ze begon te wennen aan de mensen. Ze wilde zelfs bij hen naar binnen, en kwam om haar knuffeltjes vragen.
Maar ja, een langhaar heeft ook vachtverzorging nodig, anders ontstaan er klitten. Dit bleek nu juist het geval te zijn..
Gisteren was het dan zover, en mocht ze bij ons binnenkomen!

Nou, welkom dame Aïsha! Jij hebt wel de nodige kambeurten nodig zeg, je vachtje zit vol oud haar en klitten. Waarschijnlijk zal de tondeuse nodig zijn, maar doe maar even op je gemakje. Je bent nog zo onder de indruk, je grote kijkers schieten alle kanten op. Ja, dat is allemaal nieuw he meisje?
Komt goed...

06-02-2017
Hoe is het met Doortje

Een paar weken geleden kwam Doortje doodziek bij ons binnen.
Ze had het flink te pakken zoals jullie zien en horen in het eerste deel van het filmpje.
Na verschillende onderzoeken en foto's, blijkt ze een breuk in haar voorhoofdje te hebben. Volgens onze dierenarts een ernstige trauma, maar niet vanwege een ongeluk....
De breuk is niet goed aan elkaar gegroeid, waardoor er een gat te voelen is. Haar voorhoofdsholte zit vol pus, waardoor ze een spoeling heeft gekregen en ze nu dagelijks verneveld moet worden. Ook eet ze niet goed genoeg, waardoor ze gedwangvoederd moet worden.
Doortje is echt ons zorgenkindje, maar ze is zo schattig en lief.. Ze geniet zo verschrikkelijk van aandacht, dan kneden haar pootjes op volle toeren :-)
We zijn er nog lang niet met ons meiske, maar je hoort en ziet al een groot verschil bij binnenkomst en nu.
Ze zit samen met Cinderella op de kamer, en ze keuvelen samen wat af ;-)
Lief Doortje, we zijn zo blij met jou x

06-02-2017
Hoe gaat het met Cinderella

Drie weken geleden liep er een zwaar verwaarloosd poesje op een bungalowpark. Uiteraard liep ze er al een tijdje, maar gelukkig zag de melder dat het drama was en twijfelde niet om haar op te pakken en mee naar binnen te nemen. Vervolgens werden wij gebeld..
Het was diepe ellende met het meisje. Ze was heel vies, haar bekje was een ramp, ze was onderkoeld en verzwakt.
Ze kreeg haar spoedoperatie en we mochten haar daarna in onze armen sluiten....

Cinderella is een schat van een kat. Ze is zo ontzettend lief en dankbaar. Ze is ook goed aan het herstellen, en we zien haar ware schoonheid nu naar boven komen.
Haar oortjes zijn verlost van de oormijt, maar er is nog wel wat werk aan haar bekje. Ook al zijn de tandjes getrokken, ze heeft nog een flinke ontsteking op haar tong en ze is nog niet helemaal verlost van de niesziekte.
Gelukkig eet ze super en ze is ook al goed bijgekomen in gewicht :-)
We gaan nog eventjes verder met alle medicijntjes, en Cinderella vindt het allemaal best...

02-02-2017
Onze Griekse schoonheid Silke

Onlangs werd onze hulp gevraagd bij een moeilijk kittentje uit Athene. Na onderzoeken bleek ze nl. megaoesophagus te hebben. Huh? Wat is dat?
Even simpel uitgelegd, betekent dit dat de slokdarm verwijd is, waardoor de peristaltiek is verstoord. Het eten wordt niet goed naar de maag verplaatst, waardoor ze eten soms terugkomt.
Silke krijgt daarom haar eten voorgeschot...eld als fijne mousse en ze eet van een verhoogd bakje.
Maar goed, gisteravond was het dan zover! Ze kwam overgevlogen vanuit Griekenland naar Zaventem, en daar werd ze door ons opgewacht :-)
En daar was ze dan..... woww, wat heb jij een knappe kop zeg hey!
Onderweg naar ons opvanggezin was ze ontzettend lief. En maar kopjes geven, spinnen en gezellig doen. Schatje!
En nadat ze bij ons haar pootjes mocht strekken, werd er eerst goed gesmikkeld van de mousse, en toen kwam het grote onderzoek door het huis. Dat ze zelfverzekerd is, moge duidelijk zijn. De andere katten des huizes moesten wijken, want mevrouw wist precies wat ze wilde. Kleine apekop!
We kennen Silke nog maar kort, maar het is echt een mensenkat die heel goed doorheeft hoe alles werkt.
We gaan haar eerst observeren, want we zien eigenlijk helemaal geen rare dingen aan haar tijdens het eten. Ook hebben we nog geen uitslagen van onderzoeken.
Voorlopig kan ze nog niet gereserveerd worden, maar ze zal haar plan voorlopig wel trekken, zijn we niet bang voorAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg