Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-05-2017
Splinter heeft een er stiefzusje bij!

Vanavond schreef ik nog over Splinter, ons moederloos kittentje met zijn gewonde pootje.
Toeval bestaat niet, we maken soms de mooiste matches.
Gisternacht, kregen we een paniekerig smsje van een dame uit Maasmechelen. De hond was met een kitten in zijn bek komen aanlopen! Wat moest ze doen, help!...
We gaven haar voor de nacht wat tips en een beetje moed, zodat we deze ochtend de boel konden regelen, nl. dit ukje opnemen.
Jillz deed het goed, ze had zelfs al een paar keer van het zelfgemaakte papje gegeten en de lieve meldster had er haar slaap voor gelaten
Een gezond kittentje, dus... misschien een leuk zusje voor Splinter? We gaan het eens proberen!
Jillz is een heel schattig poesje, en er is ook niks mis met haar stembandjes
Kijk Splinter, een mooi meisje, check...
Neusje neusje, een prrr, een liefdevolle blik en de vriendschap is beklonken. Sterker nog, ze liggen pardoes samen in elkaars pootjes te slapen, is dit schattig of schattig

30-05-2017
Splinter

Gisterochtend, vond een oudere dame uit Opglabbeek een krijsend kittentje in haar garage. Er was iets met hem gebeurd, maar wat.. dat was nog even onduidelijk.
Nou schatje, kom maar snel naar ons, dan gaan we eerst even naar onze dierenarts! We mochten niet aan zijn voorpootje komen, hij schreeuwde moord en brand bij elke lichte aanraking! Och jee..
Nou, de dierenarts heeft zijn kleine pootje onderzocht en gelukkig was er niets gebroken. Hij was echter wel in zijn gewrichtje gebeten door een ander dier, waardoor er al snel een ontsteking was ontstaan.
Even wat schoonmaakwerk, daarna een prikje, zodat we vervolgens met een aantal pilletjes en pijnstillers weer huiswaarts konden gaan.
En... benchrust! Oeps, heb je net de leeftijd van 5 weken, kun je niet spelen! Oke, ja, een beetje wel natuurlijk.
Splinter is dol op mens en dier. Hij zoekt onmiddellijk geborgenheid, door zich lekker bij iedereen te nestelen en in slaap te soezen. Maar hey.. zodra hij wakker wordt gaan de luide sirenes aan. Wat een volume komt er uit dat kleine bekkie zeg. Aandacht, oppakken, nu!
Prrrrr.... welkom kleine Splinter!

30-05-2017
Gevonden tussen de koeien

Vanmorgen lag ze daar... in een stal tussen de koeien. Geen soortgenootjes, enkel het gezelschap van een aantal bonte dieren. Het gevaar om per ongeluk vertrapt te worden lonkte, dus werd het kleine hummeltje iets verder gelegd, in de hoop dat mama nog zou opdagen.
De tijd verstreek.. het werd warmer en warmer in de stal en het kleintje begon aan het stro te zuigen. Ze had verschrikkelijke honger!
Het was daar niet veilig, we besloten in te grijpen. Zo gezegd zo gedaan, ze kwam bij ons binnen. Honger! Het flesje werd snel klaargemaakt en ja hoor ... dankbaar werd het witte goedje aangenomen en door haar gulzigheid was het flesje in een mum van tijd leeg. Poeh.
Nu met een vol buikje slapen kleine meid, sweet dreams

30-05-2017
Piep Minoes

Minoes werd een paar dagen geleden gevonden door enkele kinderen. Geen mama en geen broertjes of zusjes in de omgeving gesignaleerd, dus wat doe je dan...
Minoes kon niet aan haar lot worden overgelaten, ons kleine hummeltje, kom maar lekker naar ons
Het is een vinnig mager diertje, maar die komt er wel.

30-05-2017
Word ik gemist?

Dat is een grote vraag lieve meid, daarom gaan we voor jou dit oproepje doen!
Vanmiddag kregen we een melding van een koppel uit Tongeren.
Ze zijn hun huis aan het renoveren en vandaag besloten ze weer een paar uurtjes te klussen. Maar ze hoorden een luid gemiauw uit hun omheinde tuintje komen en besloten polshoogte te nemen. Daar zat een poes onophoudelijk te mauwen en ze dronk vervolgens gulzig een aangeboden bakje water leeg. Haar kopje stond schuin en ze h.ad een ontstoken oogje. De tuin was hoog ommuurd, het was apart dat ze daar ineens zat, maar goed, toch maar eerst eens rondvraag doen in de buurt. Hmmm, niemand zou het katje kennen, dan maar instanties bellen. Helaas kregen ze op deze feestdag niemand aan de baan, maar na enkele uurtjes bellen, namen ze contact op met ons.
We besloten een kijkje gaan nemen. Oei, wel een hele drukke baan waar hard werd gereden. Het katje bleek een lief diertje te zijn en inderdaad... een ontstoken oogje en haar kopje stond wat schuin.
We besloten haar mee te nemen, te checken op chip, en nu dus op zoek te gaan naar een eventuele eigenaar!

 

25-05-2017
Dimi paar dagen later...

Hoe gaat het met Dimi, ons trieste katje uit Bredene

Een paar dagen geleden, kwam Dimi doodziek bij ons binnen. Hij heeft een zware leverontsteking. Hoe gaat het nu? We laten hem zelf even aan het woord...

"Vanuit de dierenarts verhuisde ik naar een gastgezin, omdat ze toch wel geschrokken zijn hoe ziek ik ben.
Ze zeggen als ik een dag later was gekomen, ik het niet meer had kunnen navertellen. Ik moet er niet aan denken, zo heftig...
Nu krijg ik mijn medicijntjes en hopelijk ga ik me snel wat beter voelen. Ik ben een timide jonge en niet gewend om zoveel aandacht te krijgen. Het liefst zou ik nu onzichtbaar zijn, het is allemaal te overweldigend, snap je? Mijn trieste blik zegt al genoeg: het zwerversbestaan was keihard, het moet allemaal nog een plaatsje krijgen. Mijn opvangmama zegt dat het wel goedkomt, ze geeft me alle tijd die ik nodig heb. Spanning loslaten is best moeilijk... soms.
Zachte woordjes in mijn oor, zorgzame handen die mij voorzichtig een aaitje geven, ik laat het allemaal gebeuren, ik voel dat ze het goed bedoelen. Binnenkort hoop ik hier mijn succesverhaal te kunnen doen, duim je met me mee?
Samen met mijn opvangmama knokken we ons hier doorheen, het moet gewoon, ik wil het!
Weet je wat zo pijnlijk is? Ik ben een van de zovele katjes die buiten pas gezien wordt, als het (bijna) te laat is. Maar ik had een engeltje op mijn schouder.
Ik mag dan nog van geluk spreken, maar de meesten hebben dat geluk niet..."

25-05-2017
Welkom lieve Dimi

Onlangs kregen we een noodkreet vanuit Bredene, niet echt naast de deur. Het jonge geweld stroomt misschien bij ons binnen, maar de oudjes mogen zeker niet vergeten worden!
De melders hadden een oude verwaarloosde kater gevonden en kregen het niet over hun hart om hem aan zijn lot over te laten. Zijn trieste blik sprak boekdelen, hij zal een behoorlijk rugzakje met zich meedragen, het arme dier.
Hij kreeg een plekje in het tuinhuisje waar hij op krachten kon... komen. De dierenarts onderzocht Dimi en natuurlijke scheelde er van alles aan.
Dimi heeft een heel slecht gebit, in zijn nek zaten opengesprongen abcessen, hij was niet gecastreerd, had oormijt en kale plekken. Een nodige oplapbeurt dus!
Hij werd gelukkig negatief getest op aids en leucose en er was niets mis met zijn grote honger...
Dimi mocht bij ons binnenkomen, die oogjes zijn net pijltjes die regelrecht ons hart raken.
Een enorm zachtaardig karaktertje, zo lief en kwetsbaar. Dimi heeft het vertrouwen in ons mensen absoluut niet verloren, een heel lief diertje...
Nou jongen, er is werk aan de winkel, we gaan ervoor zorgen dat de slechte tandjes eruit gaan en je bekje geen pijn meer doet. Medicijntjes, pijnstiller, goed eten en vooral veel liefde, dat kunnen we je bieden. Akkoord? Kusje op je koppie x

25-05-2017
Drie kleine kleutertjes

Eergisteravond, kregen we telefoon: er zaten 3 moederloze kittentjes al enkele dagen in een schuur. Men heeft gewacht of mamapoes zou terugkomen, maar helaas....
Die ochtend lag er al 1 gestorven kittentje, dus besloten we de overige drie onmiddellijk op te halen!
Gelukkig zagen de drie kleintjes er heel goed uit. Tam, gezond en al behoorlijk zelfstandig en ondernemend! Gelukkig zijn jonge diertjes heel flexibel, want Zara, Zen en Zazu spelen al gezellig met muisjes en balletjes, en eten braaf van een bordje.
Nou, het zijn wel fotomodelletjes zeg! Neem nou Zazu...

25-05-2017
Mama en 5 kleintjes

Mama Elsa ( de sneeuwkoningin) liep al sinds de winter bij de meldster om eten te bedelen.
Reden? Haar baasje had geen zin meer om haar te verzorgen, dus tja... dan ben je als poes overgeleverd aan de goedheid van de buurt.
Maanden gingen voorbij totdat.... ze ineens beviel van een vijfling onder de carport. Oei! Ehmmm, en nu?
Gelukkig konden we een plekje vrijmaken en namen we het gezinnetje met alle liefde onder onze hoede.
Mamapoes was uitgehongerd en begon snel haar maaltijdje naar binnen te werken. Daarna zalig in een zachte mand samen met haar liefste kinders tot rust komen.
Geen zwerversbestaan meer, enkel nog liefde, warmte en geborgenheid.
Mooie Elsa is niet alleen een super goede moeder, ze is ook nog eens ontzettend tam en schattig.
Haar kindjes Potter, Sushi, Ed, Olaf en Donut zijn samen een kleurrijke vijfling met de nadruk op wit. Van volledig wit, tot zwart vlekje/wit en ros.
Welkom lief gezinnetje!

25-05-2017
Een kittentje rijker

Piep! Weer een leukerdje rijker in de vzw
Dit meiske is op straat gevonden in een groepje zwerfkatten. Een lief aanhankelijk poesje met een dik buikje (waarschijnlijk wormenbuikje).
De meldster voert een aantal zwerfkatten die zich in de avond bij haar verzamelen, en daar liep ze pardoes tussen....
Billy is een leeftijdsgenootje in onze opvang, we besloten haar bij hem onder te brengen. Playtime! Vandaag hebben ze zich de hele dag geamuseerd met elkaar. Ravotten en zelfs bijna saampjes slapen
Welkom lieverdje!

12-05-2017
Drama

Eergisteren kwam er een moederloos kittentje van 2 daagjes oud bij ons binnen...
Mamapoes was bevallen van 2 kittentjes in een kippenhok, maar wat zij niet kon weten, was dat ze het verkeerde plekje uitzocht.
Mama lag al niet vaak bij haar kleintjes, ze was veel afwezig. Het gevaar lonkte om de hoek......
De hond van de melders had de kittens gespot en sprong over het gaas en nam 1 kleintje in zijn/haar bek. Helaas was dit kleintje gestorven (kwam het door de hond, of was het al gestorven, dat weten we niet).
Maar het andere kleintje lag ergens onder, en toen kwam er een ekster aangevlogen. Tot overmaat van ramp vond de ekster het laatste kittentje en pakte het met zijn snavel in de nek en begon eraan te trekken...
Gelukkig zag de meldster het hele tafereel gebeuren en kon ze de ekster verjagen. Pffff.
En toen? Mama was in geen velden of wegen te zien, maar er moest zorg worden gedragen voor dit hulpeloze diertje.
Op internet lazen de melders alle tips en ontfermden zich over haar.
Het is niet evident om zo'n kleintje groot te trekken, dus onze hulp werd ingeroepen.
We besloten haar aan onze zogende mama Grisette voor te stellen. Zou er een match zijn?
Ja natuurlijk! Grisette nam haar zonder enig aarzelen onder haar vleugels, kom er maar bij...
De nestgenootjes zijn wel 6 daagjes ouder, maar gelukkig kon ze gewoon lekker erbij.
Zien jullie haar kleine koppetje?
We moeten haar wel een beetje bijflessen, maar voor de rest doet mama Grisette haar werk uitstekend
Het is een vinnig klein ding, ligt tevreden op 'de hoop' en drinkt regelmatig aan de tepel. Zet em op kleintje!

12-05-2017
En daar is Billy!

Hallo kleine jongen, ben je al een beetje bekomen?
Ben je gisteren zomaar patsboem van de hooizolder gevallen? Maar manneke toch... gelukkig niks gebroken, enkel heel erg geschrokken he!
Nou, nu mag je even bekomen bij ons opvanggezin, want het is al een goed teken dat je al lekker op schootje zit
Nog even en dan wordt je geholpen, gevaccineerd, gechipt, en gaan we een fijn huisje voor je zoeken!
Nu even bijkomen en ons mensen gewoon worden, maar dat zit wel snor zo te zien!

12-05-2017
Ook Otter mag er ook bij...

Een paar daagjes geleden, werden de zusjes Marthe en Lisa in een haag gevonden...
Na een lange middag schreeuwen om mama, werd hun kreet helaas niet beantwoord. Ze kwamen bij ons binnen, lekker warm in de couveuse.
Een paar uur later werd er een moederloos kittentje op een weiland gevonden.. Eppo. Omdat hij zo alleen was, mocht hij zich voegen bij de twee zusjes.
Maar gisteren kwam er alweer droevig nieuws. In Lanaken werd er een moederloos kitten...tje gevonden in het bos, naast hem lagen al twee gestorven broertjes/zusjes. Nog eventjes en hij zou het ook niet meer redden...
Ottertje wilde niet zelf drinken, en hij was ook zo alleen. Nou... 3 of 4 wat maakt het uit, kom jij maar bij je nieuwe familie Marthe, Lisa en Eppo!
Dat vond ons Ottertje wel wat, hij kroop snel bij de warme vachtjes en nestelde zich tevreden en viel in slaap...
Otter drinkt af en toe zelf, voor de rest krijgt hij tijdelijk via een maagsonde zijn voeding. En na de voeding? Spint hij de sterren van de hemel, zo tevreden!
Nou, de familie is compleet

12-05-2017
Eppo, Marthe en LisaAfgelopen zondag stond er een oude bekende voor de deur van een vrijwilligster in Tongeren. Ze kwam niet met lege handen...
Vorig jaar werd Okki in haar haag gevonden, moederziel alleen, geen mama te bespeuren.
Marthe en Lisa lagen al sinds de middag te schreeuwen om hun mama. En ja, in exact dezelfde haag als Okki!
Er lopen daar geen zwerfkatten, maar de meldster besloot hun mama de kans te geven terug te komen. Urenlang bleven de kleintjes jammeren en het begon al avond te worden ( en dus koud), maar nog altijd geen mama...
Nu werd het te gevaarlijk voor de ukkies van 1 week oud, dus ze besloot hen uit de haag te halen.
Gelukkig waren ze lekker warm gebleven door de zorg van de meldster, dus de couveuse werd snel startklaar gemaakt, het flesje gewarmd en de zusjes konden eindelijk op adem komen bij de vrijwilligster.
Gulzig dronken ze hun flesje leeg, daarna vielen ze in elkaars pootjes in slaap.
 


Maar er kwam nog een melding, ditmaal uit Hasselt. Er was een heel kleintje, in zijn eentje, in het weiland gevonden. Alweer geen mama in de buurt. Hij was zo alleen, dat we besloten hem te matchen met de zusjes uit Tongeren, kom maar snel!
Eppo is maar 3 daagjes oud, hij had ook duidelijke honger, het arme hummeltje. Gelukkig had hij een goede zuigreflex en na zijn flesje, werd hij bij zijn nieuwe stiefzusjes gelegd.
Onmiddellijk koos hij het beste plekje uit, lekker in het midden tussen de warme buikjes in slaap doezelen. Hij was tevree, eindelijk vachtjes om tegenaan te kruipen.
De nacht zijn ze alle drie goed doorgekomen, en laten we dat vooral zo houden...
Welkom lieve Eppo, Marthe en Lisa!

12-05-2017
Welkom Koska

Afgelopen weekend, hadden we in Meeswijk de vangkooien op scherp gezet, omdat er een mank poesje zou rondlopen. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk was het bingo!
Koska was achtergelaten na een verhuis van zijn mensen en werd helaas afhankelijk van goedheid van de omgeving...
Hij is een beetje bang, maar we verwachten wel dat hij los gaat komen....
We hebben tevens foto's van zijn poot laten maken bij onze dierenarts, en nu blijkt hij een oude botbreuk te hebben. Deze breuk is wel goed aan het genezen, maar hij zal bij ons nog een paar weekjes kooirust moeten hebben, komt goed...
Nou Koska, even op de tandjes bijten, maar straks mag je lekker je dingetje doen, beloofd...

07-05-2017
Miga heeft de dood in de ogen gekeken

Gisteren ging het plotseling de volledige verkeerde kant op met ons opvangertje Miga.
Liep hij overdag nog rond, zo lag hij enkele uren later op sterven.
Miga is ons mooie katertje met de klompvoetjes, ons knuffeltje.
Ineens lag hij neer, zijn ogen glazig en een zeer lage lichaamstemperatuur. Alarmbellen!!
Onmiddellijk de auto in en een woeste rit naar onze dierenarts die al klaar stond.
Miga ademde nog maar heel oppervlakkig, zijn blik glazig naar de hemel gericht.
Hij kreeg eerste hulp injecties, moest de warmtekooi in en aan een warm infuus.
Iets later zakte hij verder weg en stond zijn hartje stil. Onze dierenarts schoot meteen in actie en Miga werd gereanimeerd.
Na deze levensreddende handelingen bracht hij Miga weer tot leven, zijn hartje begon weer te kloppen...
Het was een bange nacht, onze gedachtes waren bij onze kleine vriend.
Vanmorgen belden we met een onzeker hartje... zou hij er nog zijn?
JA! Miga zit weer rechtop, hij heeft de dood in de ogen gekeken, maar hij is terug... zijn tijd was nog niet gekomen.
Er is bloed genomen, want ook onze dierenarts zit met de handen in het haar. We gaan onderzoeken en kijken ... en ondertussen zal Miga dit weekend nog even bij onze dierenarts moeten blijven.
Onze dank gaat uit naar onze dierenarts.

07-05-2017
Slaap zacht lieve Noortje

Sneller dan verwacht heb je ons verlaten.
Je broze knokige lichaampje gaf het op, de lichtjes in je ogen verdwenen, vechten had geen zin meer.
Je was eventjes bij mij in de opvang. Waarom kwam je zo laat in mijn leven lief meisje.
Je was niet alleen nierpatiënt, je was tevens diabeet. Maar je kreeg alle kans bij Zwerfkat in Nood en dus ook bij mij. Alles voor jou liefje, zolang jij het wilde. Je had geen reserves, maar vechtlust in overvloed.

Noortje was een oude ziel. Wanneer we bij haar gingen zitten, hief ze haar kopje op en kneep haar wijze oogjes samen. Een fluisterende purrr ontsnapte uit haar keeltje en zachtjes streelden we haar wangetje.

Vanavond kwam de ommekeer. Je was op, je wilde niet meer. Het was genoeg. Ik wilde verschil maken voor jou, maar het was te laat. Je kwam hoogbejaard op ons pad. Je schreeuwde voor de deur van een onbekende, en deze bracht jou bij ons.
Hoe was jouw leventje Noor? Zijn ze lief voor je geweest in al die jaren?
Rust zacht knappe kop, bedankt dat we jou hebben mogen verzorgen. Kusje op je oortjes. Dag x
Je opvangmama

07-05-2017
Het is druk bij Zwerfkat in Nood!

Pssst, we hadden nog een zwangere poes in de opvang, haar naam is Grisette.
Grisette is ons vierde mamaatje op een rij, wat gaat het hard...
Gisteravond was het dan zover! Toen onze opvangmama thuiskwam, bleek de bevalling al een feit ... Maar liefst 5 gezonde kittentjes heeft Grisette op de wereld gezet! Allen zien er goed uit, mama is heel zorgzaam en lief.
Welkom schattige kindjes van mama Grisette!

Poeh... wat een klein grut ineens, in totaal al 17 kleine ieniemienies onder onze vleugels.
Gelukkig zijn ze welkom bij ons, maar we houden ons hart vast. Buiten worden er weer veel ongewenste nestjes geboren. Hun toekomst? Zeer onzeker. Laat uw dier aub helpen.
Nou, momenteel hebben we al 105 katten in de opvang!!

07-05-2017
Hoe gaat het met Noodles!Een week geleden kwam er een jong, maar gewond katertje bij ons binnen.
Het arme dier was fel over been en zakte door zijn achterste pootjes.
We zijn Noodles meteen gaan ophalen, maar och, het was ook nog zo bang voor ons...
Zijn wonden zaten vol etter en moesten heel goed schoongemaakt worden.
De volgende ochtend werd hij opgenomen bij de dierenarts, waar hij enkele daagjes moest verblijven.
Hij werd geschoren, zijn wonden werden goed onder handen genomen en het infuusje deed hem zichtbaar goed.
Echter kon hij nog altijd niet goed op zijn achterpootjes staan, maar op de foto was er niks raars te zien.
Ons kleine manneke moet nog behoorlijk gaan aansterken, want hij is zo onderkomen dat hij onvoldoende kracht in zijn achterhand heeft. Kleine Noodles heeft nog een weggetje af te leggen, maar door de fijne zorg van zijn opvangmama komt het helemaal goed...Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg