Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2012 hebben 28 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-01-2012
Moustache
20- Hoensbroek

Afscheid Moustache

Het zijn toch altijd van die kleine wondertjes die je opeens zo gelukkig kunnen maken, het hoeft geen miljoen te zijn, of die nieuwe auto.
Als gastgezin van een jong aidskatertje, worstelde ik met het feit dat Moustache nadat hij genoeg aangesterkt was, niet bij mij in de opvang kon blijven.
Hij heeft toch niet voor deze ziekte gevraagd, maar zou hierdoor wel van een normaal gezin verstoken blijven. En daar lag ik in de nacht toch vaak aan te denken. Moustache was in het begin wat stilletjes, wilde alleen slapen en eten, had geen idee wat spelen was. Nu is hij een gezonde knaap geworden die wel houdt van een robbertje vechten  met een balletje en een touwtje.
Een echte lieve knuffel.
De medewerker van Buddykat had me wel verteld dat ook deze katten een goede kans maken, maar echt geloven deed ik dat niet.
Katten van deze leeftijd delven vaak het onderspit ten opzichte van een kitten. En dan ook nog aids positief!
Maar wat schetst mijn verbazing, een telefoontje van een lieve vrouw die op zoek was naar een aidskat en deze moeilijk vinden kon. Hoe is het mogelijk?
Ze had nog nooit eerder van Buddykat gehoord en hoorde bij toeval hiervan.
Ja, maar waarom zoek je nou een aidskat? Omdat je zelf ook een katje hebt wat positief is bevonden en niet meer naar buiten kan en dit katje gun je dan een kameraad. Moustache!
Geweldig, dezelfde leeftijd, dus dat wordt spelen…. Heerlijk ook nog lieve honden en andere beestjes, het kan niet op.
Net gehoord dat de eerste dag al prima verlopen is en dat hij met het andere katje en met 1 hond al vriendschap gesloten heeft.
Mijn dag kan niet meer stuk en dank je wel lieve mensen dat jullie deze dieren een warm hart toe dragen en dank je Buddykat, want zonder jullie opvang had mijn lieve Moustache geen kans gehad.
O ja, Moustache krijgt een nieuwe naam: STAR!! En weet u waarom, het aanwezige katje van deze lieve mensen is een tijgertje en die heet: STRIPES!!
Dikke mik……………STAR EN STRIPES!!
Geweldig! Dit kan alleen maar goed gaan.
Knuffel voor jullie allemaal, namens Jacqueline, gastgezin van Moustache.

 

Geplaatst op 28-01-2012
Lido
5 - Brunssum

Zo, dat ging lekker snel. De eerste 6 maanden van mijn leventje woon ik op een camping in België waar ik het koud en nat heb en waar ik zelf voor mijn eten moet zorgen.
Dan nemen ze me mee naar Brunssum en word ik in de watten gelegd. Al gauw gaat het heel goed met mij, lekker eten en drinken en veel spelen en knuffelen, de medicijnen waren trouwens iets minder lekker. En twee weekjes later mag ik al naar mijn definitieve huis verhuizen in Maastricht. Daar woont ook een andere poes die op zoek is naar een nieuw speelkameraadje. Nou, ik kom eraan en ben vast van plan om te blijven!

Krabbel van Lido.

Geplaatst op 27-01-2012
Sonny
2- Landgraaf

Dit kitten werd gevangen op de Amerikaanse basis in Schinnen.

Hallo Allemaal,

Ik ben Sonny en logeer op dit moment bij mijn gastgezin in Landgraaf. Ik heb een tijdje nodig gehad om te wennen maar langzaam aan begin ik me thuis te voelen. Spelen vind ik erg leuk.
Graag zou ik een fijn thuis willen waar ik lekker geaaid word en waar ik kan rondrennen en spelen. Heb jij zo'n thuis voor mij?

Misschien tot gauw,
Krabbeltje Sonny

Geplaatst op 25-01-2012
Matzie
BK - Tongeren

Een heel tijdje terug ontving Buddykat een telefoontje van een meneer die vertelde dat hij een FIV-kat had bij zijn thuis. Deze moest weg om bepaalde redenen en Buddykat werd voor het blok gezet. Ophalen of inslapen…
 
Aangekomen bij deze mensen, werd al snel duidelijk dat Matzie verre van gewenst was… De vrouw des huizes tierde dat ze blij was om van die rotkat af te zijn. Bij het opvanggezin aangekomen werd duidelijk dat Matzie een beetje verlegen was en wegkroop in het begin. Wie weet wat de arme schat allemaal had moeten doorstaan…
 
Na een tijdje mocht hij dan naar Buddykat komen, er was een plaatsje vrij. Allemaal goed en wel tot slimme Matzie door een gaatje de vrijheid zag en er vandoor ging! De collega probeerde hem nog tegen te houden, maar het was te laat. Hij was er vandoor…
 
2 maanden lang heeft hij rondgezworven tot hij terug opdook in de tuin. Een vangkooi erbij en ietsje later zat hij terug veilig binnen bij Buddykat. Hier werd nog maar eens duidelijk hoe schrikachtig hij was. Onzeker misschien wel, en onderdanig naar andere katten toe. Bij het minste geluid of de kleinste beweging kroop hij weg onder een klimpaal. Hij had zijn eigen veilige plekje en week hier niet van af. Beetje bij beetje ging het beter met hem en begon hij ons te vertrouwen. Hij had niet liever dan dat we hem eindeloos aaiden. Hij ontpopte zich tot een echte hartedief! Zo lief en zachtaardig. En niet te vergeten wat een knappe kerel!
Maar er kwam geen reactie voor hem… Niemand was echt geïnteresseerd. We snapten het echt niet. Zo een schat! We waren gewoon te ongeduldig…
 
Want eindelijk is het nu zover! Onze Matzie heeft zijn eigen dik verdiende plekje gevonden. En nog straffer, vlak bij Buddykat. Peter en Stef zijn voor Matzies charme gevallen als een blok. Hij is ook zo onweerstaanbaar J Een nieuwe thuis met 3 hondjes erbij. Stilletjes aan begint hij los te komen, hij heeft wat geduld nodig Peter en Stef, maar geloof me als ik zeg: Matzie is de moeite waard!
Geniet ervan Matzie, je verdient het…
 
 
Christy”

 

Geplaatst op 24-01-2012
Olivia
13 - Borgloon

Olivia is terug naar haar eigenaren!

Geplaatst op 22-01-2012
Blanca
17 - Gorinchem

Blanca (die nu Kaya heet)
Blanca is gevonden op een volkstuinencomplex bij Genk

Hoi, ik ben Kaya. Ik ben een echte knuffelkat, ik word heel graag geaaid, dan ga ik heel hard spinnen. Eigenlijk ga ik altijd al spinnen als ik één van ‘mijn’  mensen zie, zo graag wordt ik geaaid. Ik kom graag bij je op schoot liggen, dat vind ik echt heerlijk, zo’n warme schoot en zo’n aaiende hand, zalig!
Maar wat ik het allerliefste doe is spelen, ik speel graag met speelgoed maar nog liever speel ik met een andere kat. Vroeger speelde ik met mijn broertje, maar die werd ziek en wilde niet meer spelen en toen was hij er helemaal niet meer.
Mijn pleegmama zei dat hij is ‘overleden’. Ik wist niet precies wat dat is, maar wat ik wel wist  was dat er toen niemand meer was om mee te spelen en dat  ik dat helemaal niet leuk vond.
Omdat mijn pleegmama dat ook wel aan mij merkte had ze gezegd dat ze zou proberen een huisje voor me te vinden waar een kattenvriendje voor mij was dat met mij wil spelen en dat is gelukt!
Ik woon nu bij een hele lieve mevrouw in huis en er is daar ook nog een een andere poes, dus ik ben helemaal blij. O ja, ik heb ook een nieuwe naam gekregen, ik heet nu Kaya.

Reactie eigenaar
Het gaat prima met haar hoor,we zijn al een paar uurtjes alleen en ga elke keer even bij haar zitten.
Ze knort al en doet haar nageltjes spreiden.
De trap vindt ze ook helemaal geweldig, ik denk dat het echt gaat lukken met haar en Lotje hoor. 

Geplaatst op 21-01-2012
Lucy
DD - Hasselt

Deze poes komt uit het Dendermonde-drama.

Hallo!! Ik ben Lucy, een van de vele vondelingen in Dendermonde. Samen met 55 andere katten werden we verzorgd door slechts 1 persoon. Hoewel hij erg zijn best deed, verliep dat niet zo goed. Gelukkig is Zwerfkat in nood ons alle 56 komen weghalen!!
In tegenstelling tot vele lotgenootjes ben ik er gezond uitgekomen.
Nu zit ik helemaal in Hasselt bij mijn opvangezin. Het is hier erg rustig overdag maar 's avonds loopt er toch wat volk over de vloer. Dat vind ik helemaal niet erg.
Ik ben erg sociaal en geniet van alle aaikes die ik krijgen kan.
Ik kom graag tegen je aanliggen in de zetel, waar ik echt van geniet. Dat hoor je van ver aan mijn gespin.
Ik voel me snel thuis en ben niet snel bang, zelfs de stofzuiger krijgt me niet klein! Bij de dierenarts ben ik een echte held. Zelfs daar geniet ik van alle aandacht. In mijn
opvanggezin trokken ze hun ogen open, zo een sociale poes ben ik! En oh zo lief! Ze noemen me soms 'Puss', net als de rosse kat van Shrek, omdat ik zo een mooie, grote ogen heb. En ja, ik kan ook zo lief kijken! Wie kan daar nu aan weerstaan?
Dus lieve, lieve mensen: als jullie op zoek zijn naar een super gemakkelijke, lieve poes, zou ik het oh zo leuk vinden als je mij in huis zou nemen.

Geplaatst op 21-01-2012
Budo
120 - Schinnen

Budo's eigenaren verhuisden 5 jaar geleden en namen niet de moeite om hem mee te verhuizen. Een van onze vrijwilligsters gaf hem de nodige zorgen, maar in de buurt was hij niet echt welkom. Gelukkig konden wij een plekje voor hem vrij maken.Budo is een grote jongen met een klein hartje. De Grote Vriendelijke Reus, noemen we hem ook wel. In het begin was Budo heel erg overdonderd over wat hem nu weer allemaal was overkomen en was hij erg verlegen en timide, maar nu hij wat langer bij ons is bloeit deze jongen helemaal open. Hij voelt zich ondertussen helemaal op zijn gemak.
Hij is dol op knuffels en al miauwend vertelt hij je dat hij blij is om je te zien. Hij geeft zo'n harde kopjes dat we werkelijk bang zijn dat hij een schedelbreuk oploopt. Soms geeft hij wel liefdesbeetjes!
Budo vindt het zalig om lekker als een koning op het bed te liggen, maar vergis je niet, deze heer op leeftijd is altijd te verleiden voor een spelletje! Een verenstokje, een hand onder de deken, en als topfavoriet een laserlampje, Budo komt helemaal los.

Nu Budo weer in een huis woont, is hij wel van mening dat hij de alleenheerschappij dient te hebben in huis. Kittens zijn wel heel erg leuk om mee te spelen, maar volwassen katten wenst hij niet in zijn territorium.

Tevens is Budo een van de weinige katten die wij met een gerust hart in zijn eentje bij mensen die full time werken zouden plaatsen. Budo trekt zijn plan wel, al zal hij u ongetwijfeld overladen met bergen kopjes als u weer thuis komt!

Budo is ondanks zijn leeftijd in een uitstekende conditie en wie voor hem kiest en hem op waarde weet te schatten, heeft nog vele jaren een ontzettend leuke huisgenoot!

 

Geplaatst op 21-01-2012
Splinter
8- Urmond

Ik, Splinter, mag mijzelf nu officieel een poes met levenservaring noemen :D
Ik werd op 15 september’11 in België geboren. Na ongeveer 2 maanden in het wild geleefd te hebben kregen ze me dan toch gevangen en op 20 november werd ik naar mijn gastgezin in Nederland gebracht. Gezien het feit dat ik nog zo klein was, was dat een behoorlijk reis! Ik kwam dan ook behoorlijk angstig aan in mijn nieuwe huis. Maar mijn pleeggezin begreep me goed en liet me eerst een paar daagjes rustig wennen. Langzaam maakte ik kennis met geluiden en aanraking. En ik genoot ervan! Ik veranderde van een klein schuw katje naar een stoere, lieve en aanhankelijke poes, en ik zag er nog mooi uit ook! Geen wonder dat er na 1 maandje gebeld werd door een echtpaar dat mij graag wilden adopteren. En daar ging ik… met ze mee terug naar België. Helaas was dit reisje voor korte duur. Nadat ik een maandje lekker verwend was daar, bleek er een huisgenoot allergisch te zijn. En daar ging ik weer, voor de tweede keer in mijn korte leven (terug) naar Nederland. Hier mocht ik gelukkig weer terug komen bij mijn oude pleeggezin, zodat het lekker vertrouwd was en ik niet weer aan een nieuwe omgeving moest wennen. Maar dit keer duurde mijn verblijf in Limburg nog korter. Minder dan een week later werd er opnieuw gebeld. Dit keer door een echtpaar uit Utrecht, die helemaal verliefd op mijn foto waren geworden. Twee dagen later was het al zover, ik werd opgehaald (als ze me mooi en lief zouden vinden natuurlijk). Maar dat was zo! Ik had ze verleid met mijn ‘vrouwelijke charmes’ en ik mocht mee naar Utrecht! Wat waren deze baasjes lief! Ze hadden al speeltjes voor me gekocht en keken ernaar uit me bij hun thuis een geweldige toekomst te bieden. Nou, dat liet ik me geen 2 keer zeggen. Hup... in het reismandje en met de trein naar Utrecht (dat kunnen trouwens ook niet alle katten zeggen meegemaakt te hebben in hun leven). Ik weet zeker dat ik het super ga krijgen (ook met de katten hier) en dat ik me geen betere baasjes had kunnen wensen! Kortom: ik ben tevreden, helemaal.
 

Geplaatst op 20-01-2012
Janneke
131 - Geleen

Hallo mijn naam is Janneke,

Ik mag me hier even komen voorstellen aan jou! Komt dat even goed uit zeg…

Ik ben een tijdje geleden gedumpt bij iemand voor de carpoort, nota bene omdat ik kindjes heb gekregen… Snap je dat nou???
Enfin, inmiddels zijn mijn kindertjes al bijna op hun eigen, 1tje heeft al haar gouden mandje gevonden, en voor mijn zoon zijn we hard op zoek naar een nieuw thuis.
Nadat ik zoveel aandacht en tijd heb besteed voor mijn schatjes, is het tijd om eens goed voor mezelf te gaan zorgen. Ik heb namelijk gehoord dat ik hier ook niet altijd kan blijven…? Hoewel ik hier heel goed verzorgd wordt is het tijd om ook voor mij een blijvend warm en goed huisje te vinden.
Mijn opvangmama zegt dat ik ook eens mag gaan genieten van mijn eigen leventje… Want daar is nog niet veel van terecht gekomen.

Ben jij op zoek naar een lieve aanhankelijke poes? Die heel haar leven dankbaar zal zijn voor een blijvend thuis en op tijd mijn natje en droogje?
Bel snel naar bemiddeling, en vraag of je een keertje met mij mag komen kennismaken.
Kom dan snel eens kijken hoe mooi en lief ik ben. Hopelijk tot snel. Dikke prrrr ..  

Pootjes van Janneke
 

Geplaatst op 20-01-2012
Pierret
20- Hoensbroek

Dit  katje is ziek, komt uit de hel van Dendermonde ( zie actueel)
Ze heeft een aidstest gehad en ze is NEGATIEF

Pierret is niet  aidspositief, dit is een plezierige verrassing. Dit had ik niet verwacht. Ze was zo ziek. Niet meer dan botjes met een rafelig stinkend vachtje erom heen. Niet meer willen eten, soms wat drinken.

Er volgde een operatie om haar ontstoken tanden de trekken. De narcose luisterde nauw, omdat ze zo zwak was kon haar iets te veel narcose fataal worden. Maar ze is erdoor gekomen.

Het gaat nu iets beter. Ze eet kleine beetjes. Ze slaapt nog veel, maar begint kleine uitstapjes buiten haar warm mandje te maken, niet te lang want dan is ze weer moe.

Haar vachtje begint al wat te glimmen en ons lelijk eendje begint heel voorzichtig een mooi zwaantje te worden. Er komen ontzettend grote hoeveelheden haren bij ieder borstelbeurt. Dit moet voorzichtig gebeuren, want haar huid is heel gevoelig. Nu pas begin ik te beseffen dat Pierretje een halflanghaar katje is, wat waarschijnlijk nog nooit geborsteld is en hierdoor bollen vol met lossen haren nog op haar zitten. Haar vreselijk Dendermondse stank begint nu langzaam uit het vachtje te gaan. Ze is nog veel te mager, maar ze ontspant bij ieder aai en spint en dat is vooralsnog het beste geluid om te horen.

Doorzetten Pierret, we moeten nog samen een flinke weg gaan, we laten de kaarsjes nog even branden………..

Geplaatst op 18-01-2012
Willem
37 - Panheel

WILLEM KWAM, ZAG EN VEROVERDE EEN PLEKJE IN ONS HART!! Vooral om nooit meer weg te gaan.
Willem had een eigen plekje nodig, meer rust, geen gedoe met andere katten en alle aandacht voor hem. Zo werd hij aangekondigd. Aan ons het verzoek of wij hem tijdelijk onderdak wilde verschaffen. Voor ons was het belangrijk dat Willem gewoon mee zou kunnen draaien in het gezin. En dat doet hij. In eerste instantie nog wat mopperig zijn ongenoegen uitend als het niet naar zijn zin ging of soms nog gaat. En dan hebben we het over onze hond die teveel met hem wil(de) spelen, als hij aan de kant wordt geduwd op ons bed, als zijn nagels worden geknipt, als hij op de verkeerde plekken wordt geaaid. Dat maakt hem vooral charmant en past geheel bij hem, we zijn er niet van onder de indruk. Maar bovenal is hij onze erg gezellige, aanhalige, volgzame en bij momenten speelse grote kater. En hij houdt van eten, niet van alles, hij heeft zijn voorkeuren. We moeten zelfs oppassen als de koelkast openstaat, ik heb hem er al eens uit moeten halen!
We zijn blij met hem, vanaf het eerste moment dat hij er was en we zijn blij dat hij blijft. Hij hoort erbij!!

Geplaatst op 16-01-2012
Fenna
108-Buggenhout

Gevonden in Buggenhout, later meer info.

Halloootjes iedereen,
 
wat lief dat jullie een kijkje komen nemen op mijn profieltje. Volgens mijn opvangmama's moet ik me nu een klein beetje voorstellen in de hoop dat jij mij leuk en aardig vindt en mij een nieuwe thuis wilt bieden. Ik ben een jonge meid, in de fleur van mijn leven en vol levenslust. Ik ben heel sociaal, hou van knuffeltjes en aaitjes (kijk hiervoor maar eens naar mijn filmpje) en volgens mijn opvangmama's zie ik er niet onaardig uit. Ze vinden me heel speciaal met mijn gekke patroontje op mijn snoet. Op dit moment ben ik nog een beetje gefixeert op eten en ga dan heel gek doen als ik het bordje met natvoer zie neergezet worden. Ik heb namelijk een niet zo'n fijn verleden achter de rug. Ooit heb ik een fijne familie gehad, maar om één of andere reden moesten ze me niet meer. Enfin, veel kan ik me daar niet meer over herinneren, maar wel dat ik bij mensen ben komen aanlopen. Ik zag in de verte een groot alleenstaand huisje waar er licht uit de ramen scheen. Ik had het koud en wilde me in dat huis gaan verwarmen. Ik sprong op de vensterbank en begon achter het glas te huilen en te mauwen. Maar nee hoor, die mensen deden alsof ze me niet zagen. Ik heb daar dagen en dagen voor de deur zitten huilen, bibberend van de koude omdat ik helemaal nat was van de regen en mijn buikje dat rammelde van de honger... Een collega van mijn opvangmama zag mij zitten en wilde mij te eten geven, maar dat verboden de mensen haar. 'Nee, geen eten geven, zo zal ze wel weg gaan, anders blijft ze hier rondhangen' was hun antwoord. De collega van mijn opvangmama kreeg zoveel medelijden met me dat ze naar verschillende asielen gebeld heeft en vroeg of ze me alsjeblieft onderdak wilden bieden. Overal kreeg ze 'nee' als antwoord... Ze heeft dan maar een lijntje uitgesmeten bij mijn opvangmama die me diezelfde dag is komen zoeken. Nou ja, zoeken? Ik ben als een gek naar haar toe gelopen en eindelijk nam zij me in haar armen en nam ze me mee. Daar kreeg ik een warm dekentje waardoor mijn vachtje lekker kon opdrogen en kreeg ik lekker eten voorgeschoteld. Eindelijk eindelijk eindelijk kon ik alleen maar bedenken. En gelukkig maar, want de dag nadien is het beginnen sneeuwen en nu lig ik tenminste lekker voor de warme kachel. Ik hoop dat er ergens een baasje is die mij een thuisje wilt bieden en waar ik nooit of te nooit weg hoef te gaan. Je mag altijd vrijblijvend kennis met me komen maken!
 
Kroelkopje,
Fenna

Geplaatst op 14-01-2012
Daisy
Roger-Ulestraten

Deze poes ( Poesroger lang op website zo gestaan)  komt van het kattendrama in Dendermonde

Later meer info

Geplaatst op 09-01-2012
Yogi
120 - Schinnen

Deze jongeman werd gevangen op een Amerikaanse basis.

U vraagt zich misschien af waarom Yogi geen foto heeft op de normale plek op onze website. Dit is een bewuste keuze, we zullen u uitleggen waarom. Yogi  is namelijk een prachtig katje. Hij ziet eruit als een kortharige Neva Masquerade of Heilige Birmaan, met zijn stralend blauwe ogen en zijn black-tabby- point vachtje. Precies een enorme knuffelbeer. Een foto van hem op normale plek zetten zou maken dat de telefoon roodgloeiend zou staan voor hem,  puur op basis van zijn uiterlijk. Echter in Yogi's geval is het o zo belangrijk dat men weet waar men aan begint als men hem zou adopteren en daarom eerst zijn verhaaltje leest alvorens de telefoon te grijpen.

Yogi ziet er dan wel uit als een knuffelbeer, hij is dat verre van.  Yogi is pas vrij laat bij mensen komen wonen, hij was al 4 maanden oud toen. Dat maakt dat hij mensen eigenlijk maar niks vindt en zich nog meestal snel verstopt, hoewel hij ons steeds vaker eens bekijkt en zich steeds vrijer in huis durft te bewegen. Hij vindt het leven in huis verder helemaal prima, kletst hele verhalen  met mijn eigen katten, en als ik in bed lig hoor ik hem reuze druk spelen en dan heeft hij de grootste lol. Als ik 's ochtends beneden  kom ligt hij als een koning in de bovenste mand van de krabpaal. Maar  mensen, nee, die vertrouwt hij niet. Sinds 2 dagen durft hij 's nachts een klein beetje van onder de bank uit met een hengeltje die aan een mens vast zit te spelen, maar dat is het tot nu toe ook wel. Iemand die voor Yogi kiest moet er dus rekening mee houden dat hij lang, heel lang nodig zal hebben en misschien wel nooit echt toenadering zal zoeken tot mensen. Yogi is wel een geweldig speelkameraadje voor een reeds aanwezige kat! We  zoeken dus mensen die Yogi in zijn waarde kunnen laten, hem op zijn eigen tempo laten wennen en geduld, heel veel geduld hebben. Bent u dat? Hebt u een plekje in huis voor deze bange prins? Dan kunt u nu de  telefoon pakken!


 

Geplaatst op 08-01-2012
Max en Jelle
113-Leiden

Mijn lieve Max, verstrooide professor, keizer Maximiliaan, gekke Maxefrats, stoere Maximus, je bent vertrokken, lief clowntje, en het is ineens stil in huis. Ik weet het nog goed, ik zou kleine Sam ophalen en onderweg werd ik gebeld of jij ook mocht meekomen. Je was net gevonden in een achtertuin, moederziel alleen maar wel enorm sociaal. En sociaal was je. Je kroop al meteen bij Sam, maar die moest niets van je weten. Maar jij liet je niet doen, je bleef pogingen wagen en uiteindelijk slaagde je in je streven.
Je schrok wel even van die grote katten hier, en klein als je was zette je een enorme rug op. Jij en Sam kwamen als speelkameraadjes voor opvangertje Floris. Hij was alleen nogal wat groter dan jullie en met zijn 3,5 onbeholpen kilo’s was hij wat groot en zwaar voor jouw nog geen 700 grammetjes. Hij sloeg jou door de kamer als een bowlingbal! Gelukkig duurde dat maar even en uiteindelijk hebben jullie heerlijk kunnen spelen.
Toen Floris eenmaal vertrokken was had je gelukkig Sam nog en Josje en Jelle waren natuurlijk ook de leukste speelkameraadjes. Jij geniet echt van het leven, je haalt uit alles het beste en ziet overal lol in. Dat grappige vlekje op je kin doet je nog eens extra ondeugend lijken.
Je had en hebt een uitgesproken voorkeur voor alles. Eten? Alleen paté en dan ook alleen van die-en-die soort. Bezoek? Ja, wel van jou maar jou vind ik eng. Krabpaal? Die is leuk om op te eten, en die ander is om mee te spelen. Je wist precies hoe je je leven wilde inrichten en je zette de wereld naar je hand. Heerlijk eigenwijs kereltje ben je!
En nu ben je vertrokken, Max. Het is stil zonder jou. Ik mis je fratsen, tante Flo mist haar kussen en Sam mist zijn speelkameraadje. Maar lieve Max, je bent het grote voorbeeld van Jelle en het is echt geweldig dat jullie samen mochten verhuizen. Marieke had jullie verhuizing al helemaal voorbereid, een prachtige hoge krabpaal stond al voor je klaar, en jij was al direct verzot op het muisje dat daar te vinden was.
Lieve jongen, dikke knuf van mij op je heerlijk zachte haren. Geniet maar van je nieuwe leven, breng daar maar lekker leven in de brouwerij. Zorg je goed voor je vriendje Jelle? Dag lieve ventje, heel veel plezier in je nieuwe leven en hopelijk kan ik je nog eens zien.
Judith.

Geplaatst op 08-01-2012
Josje
113 - Leiden

Dag lief Josje, voor jou was (eindelijk) de tijd gekomen om naar je nieuwe huisje te gaan. Annet heeft best even op je moeten wachten omdat je eerst beter moest worden, maar nu is de verhuizing dan toch achter de rug. Mijn kleine kroelkippie woont hier niet meer, ik hoor niet meer urenlang jouw ronkende motortje, en je gekke fratsen moet ik missen.
Je was vanaf het begin al een heerlijk meisje. Je zou schuw zijn, maar daar heb ik eigenlijk nooit wat van gemerkt. Al in de auto op weg naar huis moest je hard spinnen en kopjes geven aan mijn vingers die ik door de reismand had gestoken. Je broertje moest nog niks van mensen hebben, maar jij hebt hem toch in een paar dagen ervan weten te overtuigen dat mensen in het algemeen en ik in het bijzonder totaal niet eng waren!
Je groeide op van vrolijke peuter tot gezellige kleuter, van dik worstje op stompjes tot een pezige dame met een paar prachtige “droopy” ogen. Je energie was tomeloos. Voor jullie komst had ik nog planten, maar nu is mijn vensterbank leeg en staan er alleen kattenmandjes. Elke ochtend werd ik gewekt door een heus springfestijn, want mama was een springkussen!
Lief Josje, je woont nu bij een andere poes die haar maatje vreselijk heeft gemist. Hopelijk kun jij gauw een nieuw maatje worden. Je hebt een prachtig plekje op de verwarming gekregen met een schitterend uitzicht, en je kunt in je nieuwe huisje ook heerlijk door de kamers racen. Ik heb al gehoord dat je goed aan het wennen bent. Zet ‘m op, schatje, straks weet je niet beter of je woont daar!
Dag klein meisje, je bent een schatje en een knuffel. Ik mis je vreselijk! Blijf je lekker jezelf, zo bekoorlijk iedereen om je pootjes wikkelend? Kusje op je toetje zoals je graag had. Hopelijk zie ik je nog eens.
Judith.

Geplaatst op 08-01-2012
Jelle en Max
113 - Leiden

Och lieve Jelle toch, wat had jij het moeilijk toen je bij me binnenkwam. Klein hummeltje wist niet hoe hard hij moest grommen en spugen en blazen om mij maar angst aan te jagen. Je zusje gaf het goede voorbeeld, maar jij moest nog niks van mensen weten. Ik liet je maar een paar dagen begaan, en toen je zelf uit de bench kwam stappen heb ik je in mijn armen genomen. Direct wist je dat je daar noooooit meer weg wilde. Die avond hebben we geknuffeld totdat mijn vingers zeer deden, en vanaf dat moment kon jij er geen genoeg meer van krijgen.
Je ontpopte je tot een echte schootkat, een heerlijke knuffel, maar wel een druktemakertje. Waar je eens een dik worstje op korte pootjes was, werd je langzamerhand steeds peziger en inmiddels ben je een heel rank katje met een prachtig patroontje. Druk ja, dat wel. Zeker met Max en je zusje kon je uren door de kamer racen en soms wenste ik wel dat jullie toch eindelijk eens gingen slapen. Mijn nachten waren kort…
Lieve Jelle, je kon niet bij je zusje blijven maar Max is een supergoede vervanger en echt een speelkameraadje en voorbeeld voor je. Dat merkte ik ook wel toen ik je naar je nieuwe huisje ging brengen; je vond het allemaal wel erg spannend, maar je keek naar Max en wat hij durfde deed jij precies na. Laat Max je grote voorbeeld maar zijn, hij is een kanjer! Marieke heeft twee heerlijke knuffels erbij, dat zal je haar gauw genoeg laten merken.
Kleine jongen, ik mis je vreselijk. Je spinnekopje, je warme lijfje, en je volledige overgave. Je hebt het voor elkaar gekregen om vier planten om zeep te helpen, omdat het natuurlijk heerlijke mandjes waren. Jouw eigenzinnigheid zal ik niet snel vergeten. Geniet nu maar lekker van je eigen mandje en van de liefde die Marieke je gaat geven. Je bent een heerlijk ventje! Kusje voor jou, en hopelijk tot gauw!
Judith.

Geplaatst op 07-01-2012
Mickey
25 - Schoten

Ach mijn kleine Mickey is naar zijn nieuwe gezin! Ik vergeet nooit de eerste keer dat ik je zag. Ik had net Rolf, Roos en Rataplan twee dagen waar ik mijn handen vol aan had. En toen kreeg ik een telefoontje; of ik een gewond katje in Lint wilde gaan halen. Ik belde de mevrouw op die me smeekte snel te komen. Ze vond je vies en je kwam telkens naar binnen rennen. Bah bah, zei ze, gelukkig kon ze je telkens weer naar buiten jagen. Ik keek naar buiten en het waaide en het was koud. Arm ziel! Ik vroeg; hij kan toch ergens warm zitten? Jaja, hij had een doosje en een sjaal.. Ik ben gelijk in de auto gesprongen. Daar aangekomen zag ik jou. Jankend zat je voor het raam. Bibberend van de pijn en de kou. Ik deed snel de deur open en sloot je in mijn armen en in mijn hart. Ik wist toen al dat het afscheid moeilijk zou worden. Ik vroeg haar hoe lang ze hem al hadden. Al enkele dagen, je had in het tuinhuisje gewoond. Wat moet jij hebben afgezien! Je was broodmager, de ribbetjes staken eruit. Jij had al minstens een week niet gegeten. En je heup, die was niet in orde.
We zijn snel naar huis gereden, je viel uitgeput in de auto in slaap. Thuis zag ik dat je buikje krioelde van de vlooien en dat je helemaal smering was en heb ik je maar snel in bad gedaan. Bruin water kwam van je af.
Je voelde je meteen thuis en mijn katten accepteerden je snel. Je vond een lekker plekje op de bank en hebt de eerste tijd veel geslapen. Eten kon je nog niet zo veel. Dat hebben we echt moeten opbouwen, je bleef maar mager. En dan je heup, die bleek gebroken te zijn en je moest rusten. Ongeveer 6 weken kooirust, wat een ramp! Je was niet rustig te krijgen, je wilde met de andere kleintjes spelen. Maar je had zoveel pijn, dat je zelfs niet alleen op de kattenbak kon. Ik hield je met tranen in mijn ogen vast om je te helpen.
Maar opeens ging je hard vooruit. Je heup werd beter, je begon beter te lopen en na een tijdje was er niets meer van te zien. Gelukkig maar, want een klein katje moet kunnen rennen en springen en niet opgesloten zitten.
Er hebben veel mensen voor je gebeld, maar niemand kwam in aanmerking. Hier in huis was je ook populair. Iedereen die op bezoek kwam was gelijk helemaal verliefd en hoe kan het ook anders. Je bent zo'n schatje en zo sociaal. Muisjes apporteren, poseren voor de foto, helpen met de socialisatie van de andere katjes, spelen met de grote kater, jij stond overal met je neusgaten bovenop! En dat zal ik wel vreselijk missen.. Mijn wekker s ochtends vroeg, mijn hulp bij de schoonmaak en mijn bankmaatje… Maar je krijgt een leuk huisje. Twee hele lieve mensen die voor jou gaan zorgen. Ik heb er alle vertrouwen in. Ik hoop dat je je snel thuis voelt en dan jouw nieuwe gezin net zoveel van je gaat houden als wij doen! Lieverd, het ga je goed..

Dikke knuffel Gaby, Jonas, Pippa en Joris
 

Geplaatst op 07-01-2012
Sien
33 - Heerlen

Deze kat komt van het Dendermonde-drama.

Hallo mijn naam is Sien en zoals jullie kunnen zien ben ik bijna helemaal genezen. Mijn oogjes zien er nu goed uit en ik kan nu ook beter zien. Ik ben van nature een echte avonturier en ga dus altijd op ontdekkingstocht uit. Ik speel graag met de andere katten hier in huis en loop graag op de mensen af. Ik spin veel en loop het liefste de hele dag om je benen te cirkelen.  Je moet natuurlijk niet te snelle bewegingen maken want dan doe ik mijn verdwijn truc. Ik ben namelijk niet zo gewend geweest aan mensen en dit moet nog allemaal een beetje wennen. Toch ben ik een echte knuffel kat en dat is echt een wonder na wat er allemaal is gebeurd met mij en mijn zusje. Ik hoop dat ik ook een tweede kans krijg om een goed nieuw tehuis te  vinden. Hopelijk komt er snel iemand voor mij kijken! Ik heb dit wel verdiend!


Pootje van Sien

Geplaatst op 03-01-2012
Sproet en Tito
101-Tongeren

Moederloze kittens gevonden in de struiken in Lauw. Moederpoes was al 24 uur niet komen opdagen..

Lieve Sproet en Tito

Ik dacht dat het makkelijk zou zijn om afscheid van jullie te nemen. Een kus, een knuffel... en in het mandje op weg naar je huisje.
Maar nu mis ik jullie enorm. Jullie waren mijn persoonlijke melding in Lauw en heb jullie
's avonds laat uit de struiken gehaald. Jullie huilden om mamma, die niet kwam opdagen....Samen hebben we heel wat weekjes met elkaar doorgebracht, flesje hier en daar en jullie werden groot.
Ondeugend hoort erbij als je klein bent, maar Tito, jij spande toch echt de kroon. Plots zagen we de lamp bewegen, op en neer. Wat is dat nou? En plots : BOEM! Viel je uit de lamp recht naar beneden.
Lief, knuffelig en altijd bij ons willen zijn, krabben op onze benen en armen, worden dit littekens?
We houden van jullie kleine aapjes, het ga jullie goed, het is stil in huis. MAAR, jullie hebben twee geweldige lieve baasjes gevonden, zij houden enorm veel jullie.

Liefs Sabine, Peter EN Ramses en Didi x 

Geplaatst op 03-01-2012
Tito en Sproet
101-Tongeren

Moederloze kittens gevonden in de struiken in Lauw. Moederpoes was al 24 uur niet komen opdagen.. 

Lieve Sproet en Tito

Ik dacht dat het makkelijk zou zijn om afscheid van jullie te nemen. Een kus, een knuffel... en in het mandje op weg naar je huisje.
Maar nu mis ik jullie enorm. Jullie waren mijn persoonlijke melding in Lauw en heb jullie 's avonds laat uit de struiken gehaald. Jullie huilden om mamma, die niet kwam opdagen....Samen hebben we heel wat weekjes met elkaar doorgebracht, flesje hier en daar en jullie werden groot.
Ondeugend hoort erbij als je klein bent, maar Tito, jij spande toch echt de kroon.  Plots zagen we de lamp bewegen, op en neer. Wat is dat nou? En plots : BOEM! Viel je uit de lamp recht naar beneden.
Lief, knuffelig en altijd bij ons willen zijn, krabben op onze benen en armen, worden dit  littekens?
We houden van jullie kleine aapjes, het ga jullie goed, het is stil in huis. MAAR, jullie hebben twee geweldige lieve baasjes gevonden, zij houden enorm veel jullie.

Liefs Sabine, Peter EN Ramses en Didi x

 

 

Geplaatst op 03-01-2012
Tommy
104 - Hoeselt

Dag Tommy en Sammy,
jullie kwamen hier aan als schuwe katjes zonder enig vertrouwen in mensen. Maar al heel snel begonnen jullie het leuk te vinden om gestreeld te worden, en nog een beetje later kregen jullie er zelfs geen genoeg meer van. Ik zal het gaan missen hoe jullie iedere nacht trouw tegen me aan in bed kwamen slapen en me gezellig in slaap spinden. Maar nu ga je al deze dingen doen bij jullie nieuwe baasjes, die heel erg goed voor je gaan zorgen. Ik weet zeker dat jullie heel veel van elkaar gaan houden!
Veel geluk in jullie nieuwe leven, nu begint het pas echt he jongens.
Het ga jullie goed, lieve Tommy en Sammy.
Veel knuffeltjes van jullie opvangmama Létitia
 


Geplaatst op 03-01-2012
Muisje
108 - Buggenhout

Melding uit Achel.

Ik ben Muisje, gekke naam eh voor zo'n stoere kater als ik? Wel, ik zal je eens vertellen hoe ik daaraan gekomen ben. Ik ben samen met mijn broertjes en zusje buiten geboren bij een héél lief oud mevrouwtje. Dat mevrouwtje gaf ons lekker te eten, maar ze maakte zich zorgen omdat ze aan een drukke straat woont. Ze was bang dat ze ons op een dag niet meer zou terugvinden (je snapt wel waar dat oude mevrouwtje naartoe wilt?). Dus belde ze op de gsm van Zwerfkat en pardoes, wij mochten met z'n allen (mama incluis) naar een gastgezin verhuizen. Daar was ik de eerste dagen zo bang dat ik me onder de plankenvloer verstopt heb. En zo is de naam Muisje geboren. Ondertussen ben ik naar een ander gastgezinnetje verhuisd en ook hier doe ik het goed. Natuurlijk mag je van mij niet verwachten dat ik een knuffelkater ben. Maar ik doe hier gek met de andere katjes en mijn opvangmama's zeggen dat ze wel weten dat ik op een dag knuffeltjes niet zo eng ga vinden. Ze zien dit in mijn oogjes zeggen ze, maar ze zien ook kattenkwaad in mijn oogjes, haha. Ik geef het toe, ik ben een speelvogel en haal graag her en der wat kattenkwaad uit. Verder vind ik andere katjes heerlijk om mee te spelen en te ravotten. Dit is toch ook wel een beetje een must in mijn nieuwe thuisje, dat er een kattenvriendje(s) aanwezig is/zijn waar ik me kan aan optrekken. Heb jij zin in een projectkatje waar je veel voldoening uit kan halen als je me met de dag ziet openbloeien en minder bang ziet worden van mensen? Dan ben ik kandidaat om bij jou te komen wonen! Bel dan vlug naar kattenbemiddeling en vraag dan naar 'Muis de stoere kater'. Ik zou graag Kerst bij je komen vieren, ik heb alvast mijn netste pakje aangetrokken. Kijk maar eens, mijn mooie ringenstaart met wit puntje op het einde is gewoon erg feestelijk.
 
Pootje,
Muisje

Geplaatst op 03-01-2012
Sammy
104 - Hoeselt

Dag Tommy en Sammy,
jullie kwamen hier aan als schuwe katjes zonder enig vertrouwen in mensen. Maar al heel snel begonnen jullie het leuk te vinden om gestreeld te worden, en nog een beetje later kregen jullie er zelfs geen genoeg meer van. Ik zal het gaan missen hoe jullie iedere nacht trouw tegen me aan in bed kwamen slapen en me gezellig in slaap spinden. Maar nu ga je al deze dingen doen bij jullie nieuwe baasjes, die heel erg goed voor je gaan zorgen. Ik weet zeker dat jullie heel veel van elkaar gaan houden!
Veel geluk in jullie nieuwe leven, nu begint het pas echt he jongens.
Het ga jullie goed, lieve Tommy en Sammy.
Veel knuffeltjes van jullie opvangmama Létitia
 

Geplaatst op 02-01-2012
Jesse
131 - Geleen

Hallo allemaal,
Ik ben Jesse, een klein lief katertje. Tenminste dat zegt mijn opvangmama. Of dat werkelijk zo is, mag je zelf komen beslissen.

Ik ben samen met mijn mama en mijn zusje gedumpt bij iemand voor de garage.
De mevrouw van de garage heeft ons in ieder geval binnengezet, en toen heeft ze zwerfkat in nood gebeld.
Niet veel later kwam onze opvangmama ons ophalen, maar door deze dumpactie was ik wel een beetje wantrouwig naar mensen toe. Inmiddels heb ik hier geleerd dat mensen ook lief kunnen zijn, gelukkig!
Ik speel zelfs met de kindjes die hier rondlopen en ik laat me ook lekker oppakken en knuffelen.
Mijn zusje heeft inmiddels haar gouden mandje gevonden en mama zegt dat het tijd wordt dat ik ook het nest ga verlaten en de wereld ga ontdekken.
Geef jij me een kans om weer een gelukkig leven te hebben? Heb jij af en toe een knuffel voor mij over?
Bel dan snel met bemiddeling, en vraag naar het telefoonnummer van mijn opvangmama.
Tot snel?   Pootjes van Jesse
 

Geplaatst op 01-01-2012
Han
11 - Maastricht

Deze kittens werden in een doos bij een vrijwilligster voor de deur gedumpt. Ze waren helemaal zwart van een soort roet die aan hun vachtjes kleefde.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 01-01-2012
Rataplan
25- Schoten

Dag mijn kleine Rataplan,

Eindelijk ga ook jij naar je nieuwe gezinnetje. En wat ga ik je missen zeg! Je was het meest ziek van de drie en daardoor hadden we ook als eerste het meest contact met jou. En wat ben je veranderd! Van een blazend, grommend ding, naar een schattig schootkatje. Want je bent dol op knuffelen. Mijn eigen katten, Joris en Pippa, zullen je ook vreselijk missen. Het waren net je nieuwe papa en mama. Ze verloren je geen moment uit het oog en als je weer eens ergens klem zat kwamen ze meteen aanrennen.
Maar ik weet zeker dat je het goed gaat krijgen bij Jade en Kahn. Ze hebben je Baloe genoemd en je krijgt een prachtige mand en heel veel speeltjes.
Mijn lieve kleine wolbaaltje, heel veel plezier in je nieuwe huisje en we zullen je nooit vergeten!

Gaby en Jonas


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg