Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MEI 2010 hebben 9 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-05-2010
Klio
104

Hallo mensen,

Ik ben Klio, een mooie zwart-witte kater van een jaar oud.
Jammer genoeg ben ik al voor de tweede keer teruggekomen in de opvang. Dat komt doordat ik bij mijn vorige baasjes erg veel alleen was en daardoor veel ging miauwen. Ik hou er dus niet van om alleen te zijn!
Ik hou wel van lekker knuffelen, spelen en ook heel veel van andere katjes. ’s Avonds kom ik graag lekker bij je op de bank liggen. Lekker knus, toch?

Soms ben ik wel wat temperamentvol en laat ik wel merken dat ik even met rust gelaten wil worden. Maar ik bedoel het niet slecht hoor.
Ik hoop dat ik snel een baasje vind waar ik eindelijk voor altijd bij kan blijven! Dus bent u op zoek naar een lief vriendje? Dan ben ik de kater die u zoekt. Hopelijk tot snel.

Kopje, Klio
Geplaatst op 23-05-2010
Bolleke
27

Hallo,

Ik wil jullie even laten weten dat het erg goed met mij gaat!
Ik ben nu 4 weken bij mijn nieuwe gezinnetje en ik vind het super!
Het heeft niet lang geduurd voordat ik mij hier op mijn gemak voelde!
Vanaf het begin mag ik al heerlijk in het grote bed van mijn baasjes slapen en kruip ik heerlijk spinnend tegen het vrouwtje aan!
Lekker warm nu met dit weer! hihihi....

Ik heb een hele leuke gewoonte, en dat is uit het glas water van mijn baasjes drinken! Soms valt het om en dan is natuurlijk alles nat, maar erg vinden ze het niet!
Ze moeten er steeds erg om lachen aangezien ik met mijn hele kopje in het glas kruip!
Nadeel wel dat mijn baasjes geen glazen kunnen laten staan als ze even weg gaan, dit kan natuurlijk gevaarlijk zijn! (Als er water in zit tenminste anders blijf ik er mooi vanaf! ;))

Verder gaat het dus erg goed met me, ik ben een heel speels katertje! en ren de hele dag trap op en af! En natuurlijk hang ik geregeld in de gordijnen! ;) Want vanuit daar kan ik alles goed in de gaten houden! hihihi.....

Liefs van Bolleke!

Geplaatst op 21-05-2010
Joekel
115

Hallllo ik ben Joekel,
 
Ik ben een hele, grote, knappe jongen van 7 kg, jaaaaaaa je leest het goed. Ik heb een beetje overgewicht.
 
Sinds de afgelopen 2 jaar ben ik een zwerfkat, daarvoor moet ik volgens mijn postuur wel een huiskat zijn geweest (dat denken ze hier).
Ik leefde vooral bij een lieve mevrouw in haar portiek en eiste alles op, aandacht, eten; vooral eten (zeer belangrijk), territorium van de andere zwerfkatten die daar allemaal wonen en zij niet meer kon verzorgen door mij.
Dus zodoende ben ik nu hier op een kamer en ik vind het nog helemaal niet leuk hier (ben eigenlijk best bang).
Ik hoop dat ik aan die rare geluiden hier vlug wen.
En trouwens weet ik nog hoe je een kattenbak gebruikt, na al die jaren buiten, goed hè.
 
Niet vergeten ik ben die lekkere, grote, lieve Joekel, misschien tot gauw (ben misschien wel nog beetje schuchter, prik daar maar doorheen)
Geplaatst op 11-05-2010
Billy
12

Deze 2 ventjes liepen met hun mama rond in een schuur bij de meldster. Mama wordt gesteriliseerd door VZW Felix, de jongens mochten bij ons binnen komen.

Hallo!

Ik ben Billy en samen met mijn broertje ben ik in de opvang gekomen. Onze mama heeft jammer genoeg nooit een echte thuis gehad en heeft ons op de wereld gezet in het hooi in een schuur van een heel lieve mevrouw. Om ons wel een echte thuis te gunnen heeft deze mevrouw ons gemeld bij vzw Zwerfkat in Nood, en zijn we op 5 weken verhuisd naar een opvanggezin. Bij mijn opvanggezin kunnen we nog enkele weken fink groeien en wennen aan al die nieuwe geluiden en bewegingen in een echte thuis.
We stellen het ondertussen super goed! Zoals je kan zien ben ik een grijs getijgerd jongetje, met een wit buikje en witte sokjes aan.Ik ben een goede eter en kan ook heerlijk slapen bij mijn broertje in het nestje, dan spin ik al als een echte kater! Spelen met mijn broertje of opvangmama vind ik fijn, maar ik ben in de eerste plaats toch echt een knuffelbeer! Ik hoop dat iemand mij ook zo mooi zal vinden als mijn echte mama en mijn opvangmama en mij voor altijd een goede thuis zal geven!Geplaatst op 11-05-2010
Flo
12

Deze 2 ventjes liepen met hun mama rond in een schuur bij de meldster. Mama wordt gesteriliseerd door VZW Felix, de jongens mochten bij ons binnen komen.

Hallo!

Ik ben Flo en samen met mijn broertje ben ik in de opvang gekomen. Onze mama heeft jammer genoeg nooit een echte thuis gehad en heeft ons op de wereld gezet in het hooi in een schuur van een heel lieve mevrouw. Om ons wel een echte thuis te gunnen heeft deze mevrouw ons gemeld bij vzw Zwerfkat in Nood, en zijn we op 5 weken verhuisd naar een opvanggezin.We stellen het ondertussen super goed! Zoals je kan zien ben ik een grijs getijgerd jongetje, met een wit buikje en witte sokjes aan. Ik lijk sprekend op mijn iets grotere broer Billy maar zijn sokjes zijn net iets langer dan die van mij. Ik eet ook al goed en kan ook zalig slapen, maar zodra ik wakker ben ga ik snel op pad om al die nieuwe dingen in het huis van mijn opvangmama te ontdekken. Spelen met mijn broertje en opvangmama doe ik al als de beste, ik laat mij niet kennen als kleine broertje! Ik hoop dat ik net zoals mijn broertje snel nog wat groter word en reeds over enkele weken in een echte thuis terecht zal komen waar ik zal uitgroeien tot een prachtige jongeman!Geplaatst op 05-05-2010
Asha
2

Asha is helaas teruggekomen in onze opvang wegens ernstige allergie van de eigenaar.

Later meer gegevens.
Geplaatst op 04-05-2010
Mozes
10

Liefste Moosje,

Gisteren hebben we afscheid van jou genomen, hebben we nog een laatste keer met jou geknuffeld en gekroeld en wat gaan we dat missen lieve Moos. Je was het zonnetje in huis, altijd in voor een kroel en praatje. Maar je bent nu op een topplek terecht gekomen, een echte thuis. Je bent nu de Koning te Rijk, je hebt baasjes die van je houden en je hoeft nooit alleen te zijn. Dit is wat we voor jou wensten en die droom is uitgekomen. We hebben al een update ontvangen dat alles goed met je gaat en dat je al helemaal thuis bent op je nieuwe plekje. Daar wordt ons hart helemaal warm van, wetende dat jij nooit meer hoeft te zwerven en nu als een prinsje behandeld wordt. Lieve Moos, we zijn blij jou in opvang gehad te hebben en zullen jou nooit vergeten, echt niet. Je hebt een pootafdruk achtergelaten op ons hart.

Het ga je goed jongen.

Dikke knuffel,
je opvangmama’s

Geplaatst op 02-05-2010
Basil
101

Basil is teruggekomen van plaatsing: niet omdat hij niet lief was, maar door allerlei bijzondere omstandigheden kon men hem niet meer houden.
Basil is helaas ook suikerpatient geworden... dit betekent dat hij 2x per dag insulinespuitjes moet krijgen, om zijn glucose onder controle te houden.
Het zit hem niet mee, ons lieve ventje, maar we mogen ons hoofd niet laten hangen!
We moeten positief de wereld in kijken voor ons ventje: we hopen dat er ergens, ergens onverwachts.... iemand bestaat die hem neemt zoals hij is, een regelmatig leven leidt, hem op vaste tijdstippen zijn spuitje insuline kan geven en gewoon van hem houdt!

Basil kan enorm van aaitjes en kriebels op zijn rug genieten. Hij is koddig: kriebel je hem op zijn kontje, dan gaat dat kontje steevast recht omhoog en ligt ie plat op de grond met kont in de lucht, haha. Hij geniet zo intens van knuffels dat hij met zijn uitbundigheid zich geen raad weet. Je mag namelijk niet zomaar weglopen, hij houdt je tegen met zijn pootjes: "ga niet weg".  Hij raakt volledig in extase, vindt geen weg met zijn gevoelens.
Basil is een bescheiden kereltje, maar ook een genieter. Zeker bij knuffelen, dan raakt hij helemaal in een roes!
Hij vraagt niet veel, hij wil enkel liefde en geborgenheid.

Basil is momenteel niet te reserveren, hij moet eerst stabiliseren.
Geplaatste honden

Geplaatst op 27-05-2010
Iva
H7

 Na een korte periode van amper 5 weken valt het me enorm zwaar om afscheid van je te moeten nemen; jij bent een hondje uit duizend, Iva!
Je was een afgedankt fokteefje  van 6 jaar  en werd voor bewezen dienst binnengebracht in het dierenasiel te St.Truiden; daar was het veel te druk voor je, maar gelukkig heeft voorzitster Sabine kunnen zorgen voor een pleeggezin met een eigen rustige hond, wij dus. Het was liefde op het eerste gezicht voor ons en voor onze hond Amélie. Je kon amper op je achterste pootjes staan, zo zwak zijn je spieren geworden van in een kleine kooi te moeten zitten, maar we gaan die spieren stilletjes aan trainen, dat komt wel in orde kleine meid...
Op die korte periode ben jij opengebloeid, echt waar, je staat er van te kijken wat een aanpassingsvermogen jij hebt na zo'n rotleven; je leert heel snel: zindelijk worden, het lopen aan de leiband, het wennen aan vreemde en soms harde geluiden(auto's), een trapje op-en aflopen. De kleinkinderen (11j; 9j;6j en 19mnd) gaan allevier zachtaardig met je om en jij bent gek van hen.  Maar het afscheid komt sneller dan verwacht...
Er komt een koppel kennismaken met jou, samen met Lady, hun eigen hondje. De 'klik' is er! Ook hun eigen hondje is een er één met een nare voorgeschiedenis, dus ze weten dat met geduld en veel liefde jij pas een écht mooi leven tegemoet kan gaan. Wij hebben onmiddellijk een fijn gevoel bij Jeroen en Petra, het zijn zulke rustige en aangename mensen en hun hondje is zo'n lieverdje. Op donderdag 27 mei is er een gesprek en test bij de gedragstherapeute en samen met het kandidaat-adoptiegezin volgen we de heel interessante sessie. Alles verloopt prima, enkel jouw angstige, onderdanige gedrag is een aandachtspunt. We hebben belangrijke tips meegekregen en een infoboekje hoe we jou zo goed mogelijk kunnen helpen. En toen viel het verdict: Jeroen en Petra willen je die avond nog komen halen!!!! En inderdaad, om 19uur zitten wij rond de tafel: je nieuwe familie, Sabine en wij: de adoptie regelen, een koffietje, een fijn gesprek... en dan het onvermijdelijke afscheid van je... wat voelen wij ons droef, en toch blij voor jou, want jij bent met je 'kontje in de boter gevallen' bij Jeroen en Petra, echt.
De tranen hebben rijkelijk gevloeid toen je weg was en die nacht deed ik geen oog dicht, ook onze Amélie mist je en zoekt nog overal naar je. Het doet me pijn haar zo te zien, maar zoiets vraagt tijd, ook voor ons. De dag erna hebben we een superlieve mail mét foto' s van jou en Lady gekregen, dit is hartverwarmend om te lezen! Bedankt lieve Iva om even deel uit te maken van jouw leventje, het ga je goed... en we komen nog eens op bezoek bij jouw nieuwe thuis. Bedankt Sabine voor je steun en raad bij ons eerste pleeghondje, en bedankt Jeroen en Petra voor jullie begrip voor ons verdriet en dat we Iva nog eens mogen bezoeken.
Lieve groeten van de familie Vrancken-Buysmans

Reactie eigenaar:

Een weekje of drie geleden waren mijn baasjes Jeroen en Petra op zoek naar een hondje, liefst een klein maar lief hondje dat goed met hun eigen hondje om kon gaan. Wist ik veel dat ze wel interesse hadden in mij. Ik zat toen lekker verzorgt bij mijn pleegouders en pleeghond Amelie.
Opeens kwamen ze dan ook op bezoek en het was wel vreemd voor mij, daar ik niet veel van mensen op had, met de hond van hun was dat anders daar heb ik lekker mee in de tuin mogen spelen. Dolle pret met  ons drieën. Ik, Iva samen met Lady (de hond van Jeroen en Petra) en Amelie (de pleeghond).
Er werd gezellig koffie gedronken en ik heb toen toch even met Jeroen samen geknuffeld.
De week erna moest ik naar zo een rare mevrouw om een test af te leggen (hondenspygologe) samen met mijn pleegmoeder maar gelukkig kwamen Jeroen en Petra ook mee. Wat ik toen nog niet wist was dat ze mij s avonds al kwamen halen dus moest ik afscheid nemen van mijn pleegouders en hun lieve hond. Ook ik had het moeilijk .
Maar ik wist dat ik het ook goed zou krijgen en mijn pleeggezin weer plek kreeg voor een nieuwe hond.
De eerste nacht heb ik lekker bij mijn nieuwe baasjes in hun grote mand gelegen, lekker tegen mijn nieuwe bazin haar benen gelegen.
Heerlijk is dat in zo een grote mand te slapen, maar ik moest er weer erg vroeg uit om mijn plasje te doen dus van uitslapen ho maar, maar ja ook dat went.
We hebben nu al samen al onze draai gevonden met ons vieren.
S morgens mijn ontbijtje samen met Petra, luie Lady en mijn baasje liggen dan nog te slapen, dan een plasje buiten doen en daarna ga ik nog een tukje doen. En s middags een flinke wandeling maken met  een van mijn baasjes of alle twee. 's Avonds lekker eten en dan lekker spelen en weer een lekkere wandeling maken en dan lekker naar bedje toe. Helaas niet meer in bed maar in mijn eigen mandje.
Mijn nieuw zusje is zelfs al wat afgevallen nu ook zij meer gaat wandelen want daar hield zij niet echt van.
Wat heb ik het toch goed getroffen he maar ja dat heb ik ook wel verdiend he.

met vriendelijke groetjes van Iva, Lady, Jeroen en Petra

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg