Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2010 hebben 6 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 25-04-2010
Simon
bk

Onze lieve guitige jongen Simon heeft vandaag zijn vleugeltjes uitgeslagen... Hij woont nu in Landgraaf bij Danny, zijn baasje.
Het was liefde op het eerste gezicht bij Danny, maar ook Simon vond hem meteen cool en gaf hem tientallen kopjes!
We gaan onze puber missen, hij was altijd zo vrolijk in Buddy kat, altijd goede zin, en lekker gek. Hij was dol op het lasermuisje, maar was ook dol op uitbreken! Je speelde graag spelletjes met ons he, haha.
Het ga je daar goed schatje, we weten zeker dat jij het daar enorm naar je zin zult hebben...enne.... Danny gaat ook nog es met jou aan het tuigje lekker in de tuin wandelen, wat wil je nog  meer!
Pas op jezelf he ventje
kusjes team Buddy Kat

Reactie eigenaar:
Simon vond de autorit helemaal niks, de arme mup bleef mauwen. Om hem proberen gerust te stellen heb ik de hele tijd mijn vingers door de tralies gestoken, waar hij tegenaan bleef liggen.
Eenmaal bij mij heb ik hem snel bevrijd uit de reismand. Hij liep eens twee rondjes door mijn woonkamer en vluchtte toen achter de kast. Daar heeft hij een paar uurtjes gezeten. Ik benm om het half uur even gaan kijken en hij was in eerste instantie schuw en daarna lag hij daar te slapen. Waarschijnlijk om even tot rust te komen van alle stress en nieuwe indrukken.
Na een uurtje of twee (Les en Daan waren ondertussen bij me komen zitten) kwam er een rood koppie onder de kast vandaan en ging Simon op zijn gemak eens eten, drinken en de krabpaal testen. Toen er werd aangebeld liep Simon met me mee. Twee vrienden van me stonden voor de deur en vanaf dat moment begon Simon levendig te worden. Hij werd gedurende de avond steeds aanhankelijker en bleef maar kopjes geven aan iedereen.
 
Toen iedereen weg was ben ik op de bank in slaap gevallen en werd wakker met Simon naast mijn hoofd. Meteen weer kopjes geven en lief doen. Ik ben mijn deken en kussen gaan halen en heb op de bank geslapen. Ik ben enkele keren wakker geworden en Simon lag steeds achter mijn kussen ook lekker te slapen.
 
Vanmorgen moest hij er even aan wennen dat ik soms ook eventjes weg ben (ik moest Lex helpen) maar alleen de eerste keer leek hij het wat erg te vinden. Hij liep bozig bij me vandaan toen ik weer terugkwam maar nog geen tien seconden later kwam hij weer kopjes geven. Hij is eigenlijk de hele dag lekker levendig geweest en hij is heel erg snel gewend geraakt aan mijn bezoek en het feit dat ik wel eens weg ben. Hij is totaal niet eenkennig en laat zich door iedereen aaien en hij speelt heel graag.
 
Ik zal je verder nog op de hoogte houden, maar deze eerste dagen waren super!

Simon spreekt zelf:
Mijn eerste week, ofwel “Hier met die muis!” ofwel “Voetballuh!”
 
Pff waar zal ik beginnen? Eerst was alles nog rustig bij Buddykat. Maar ik had al het idee dat er iets ging veranderen. Danny was al een keertje naar mij komen kijken en toen zei hij al: “Ik kom je over een weekje halen”. Nou van die laatste dag heb ik dan ook gretig gebruik gemaakt. Ik ben er stiekem tussenuit geknepen en de hort op gegaan! En een lol dat ik had, ze hebben me vast met z’n allen lopen zoeken mauwhahaha. Toen ik eenmaal terug was, kwam Danny ook. En toen kwam die hele vervelende rit in dat snelle ding op wielen. Dat vond ik dus helemaal niks! Ik heb me tegen Danny’s vingers (die door de tralies staken) aangelegd en heel hard gehoopt dat het snel voorbij was. Ik was heel bang. Eenmaal bij Danny werd ik meteen bevrijd uit mijn cel (lees: reismand) en heb ik me snel verstopt onder zijn kast. Daar ben ik eens even tot rust gekomen van al dat nieuws. Na een paar uurtjes rust durfde ik mijn nieuwe omgeving te gaan verkennen. Er was eten, drinken, een kattenbak en een megagrote krabpaal!!! Danny had andere mensen op bezoek en die ben ik ook even gaan checken. Ze zijn goedgekeurd maar alleen Danny gaf ik heel veel kopjes. ’s Avonds lag ik op de bank en is hij bij mij komen slapen, lief hè? De hele nacht heb ik achter zijn kussen gelegen want ik vond dat lekker veilig.
De volgende dag was ik soms even alleen. Ik vond het alleen de eerste keer niet zo leuk want Danny is veilig dus ik moest er even aan wennen. Maar ik ben heel dapper geweest en daarna heb ik ook niet meer gemauwd. Danny beloont mij met snoepjes als ik lief ben geweest als hij even weg is. Nu, na een weekje vind ik het helemaal niet meer zo erg, al vind ik de aandacht fijner als hij er is. ’s Avonds slaap ik nu gewoon in de slaapkamer op Danny’s bed.
Ik vind het niet leuk om opgepakt te worden. Een vriend van Danny probeerde dat en ik ben de hele middag boos op hem geweest. Wie denkt-ie wel niet dat-ie is? Ik ga hem toch ook niet zomaar optillen? Tss… Pas toen hij wegging heb ik vrede met hem gemaakt.
Nu ik hier een weekje ben eet ik steeds meer, drink goed en krijg ik steeds meer zin om te spelen. Mijn favoriete speeltjes zijn zo’n muis aan een touwtje en een schuimen voetballetje die ik van Danny heb gekregen. Hij vond hem bij het uitpakken van een doos en gaf hem aan mij. Ik ren er soms de hele kamer mee rond! Nouja… totdat hij achter een kast verdwijnt en ik Danny moet vragen hem te pakken want dan kom ik er echt niet bij. Ik snap nu wel wat mensen zo leuk vinden aan voetbal mauwhahaha.
De muis aan een touw is ook helemaal geweldig want dan kan ik mijn supersnelle snelheid laten zien en ook dat ik met één oogje heel erg goed die muis te grazen kan nemen. Danny staat ervan versteld hoe goed ik dat kan!
Om de hele week samen te vatten: Ik moest even wennen, maar ik ben heel dapper dus dat ging heel snel. En nu ben ik lekker levendig, speel graag, kan met alle mensen die er komen goed overweg, ben totaal niet eenkennig en heb het hier ontzettend naar mijn zin! Ik ga vast nog veel meer avonturen beleven hier, Danny gaat ook snel met mij wandelen in de tuin maar daarover vertel ik wel een andere keer.
Ow, Danny wil nog wat zeggen.
“Beste Sabine en Buddykat, ik denk dat ik voor zowel mijzelf als Simon spreek als ik zeg: dankjewel!”
Ja dat klopt helemaal. Tot de volgende keer iedereen!
 
Poot, Simon.
Geplaatst op 16-04-2010
Loesje
11

Dit poesje werd aangereden met een uitpuilend oog en een kaakfractuur bij ons binnen gebracht. Lees HIER haar verhaal.

Hallo ik ben Loesje,

Ik mag mezelf voorstellen aan jullie allemaal.

Het is geen geheim maar ik ben een tijger poes, die heel graag bij de mensen is en als het even kan ook op schoot springt om daar haar middagdutje te doen. Ik kroel ook graag tegen je aan.
Ik ben een hele lieve meid al zeg ik het zelf en ben ook absoluut niet verlegen als er bezoek is, iedere schoot is er om op te liggen. Want het is heerlijk om in de watten te worden gelegd, waar ik gretig gebruik van
heb gemaakt toen ik moest herstellen van een ongeluk.
Ik werd aangereden en nu moet ik leren om met maar een oog te leven, wat me trouwens heel goed af gaat. Ook was mijn kaak gebroken, maar dat is inmiddels al weer helemaal genezen.

Ik verheug mij erop snel een eigen mandje te krijgen, al heb ik het hier reuze naar mijn zin.

Wie naar mij komt kijken, zal ik met een knipoog begroeten.

Een knipoog van Loesje.

Geplaatst op 08-04-2010
Lucky
4

Lucky is helaas teruggekomen van plaatsing. Lucky is voorlopig gediagnosticeerd als lichte nierpatient, maar krijgt over 6 weken nog een nieuw onderzoek.

Hoi allemaal,
 
Ik ben Lucky. Ik ben een rustige kater die graag met van alles en nog wat speelt, zelfs met noten. Ik vind het fijn om gestreeld te worden door mijn baasje en lig graag bij haar in bed, het liefst onder het dekbed. Ik kan het beste overweg met een vrouw, maar mannen zijn ook ok als ik maar eerst kan wennen. Als ik vind dat het te druk wordt trek ik mij eventjes terug en daarna zie je mij wel weer.
Ik vind het leuk om de mensen uit te kijken en zit dan ook graag voor het raam.Tevens ben ik een echte lekkerbek: als ik mijn eten in één keer krijg snoep ik de jus ervanaf en laat ik de rest liggen.mijn tijdelijke opvangmama geeft mij mijn eten dan ook in stukjes. Ik vind het niet erg om een tijdje alleen te zijn zolang ik maar genoeg ruimte heb om te wandelen en genoeg speeltjes heb.
 
Groetjes Lucky


Geplaatst op 01-04-2010
Emjay
101

Mijn lieve lieve Emjay,

Eindelijk heb je dan je eigen plekje gevonden bij lieve mensen in Duitsland die jou helemaal gaan vertroetelen. Ik heb begrepen dat jij het er nu al naar je zin hebt, dus wat kunnen we ons nog meer wensen? We gaan je zeker missen, want hoewel elke kat uniek is, ben jij toch wel heel bijzonder. Ondanks je handicap en alle bijkomstige pijntjes en ellende is er geen haar op je lichaam dat eraan dacht en denkt op te geven, en zelfs met handicap ben jij zelfstandiger dan menig mens of dier dat ik ken zonder handicap.  

Emjay ik wens je het aller allerbeste en hopelijk mag ik je nog eens zien. Heel veel plezier in je nieuwe huisje en bij je nieuwe baasjes!

Dag Lieve Emjay.

Reactie eigenaren:

Op deze zonnige zondag 24 april zit ik even achter de computer om jullie te vertellen hoe het met Emjay gaat. Ten eerste hebben wij hem een andere naam gegeven n.l. Binkie. Ik vind deze naam heel goed bij hem passen, want hij is heel lief en soms net een baby, maar daarnaast is hij absoluut een stoere bink, die van alles uitprobeert en zijn grenzen iedere keer weer opzoekt.
 Ik heb nog twee andere katten, Tijger en Doortje.Tijger is bijna zestien en Doortje is net zo oud als Binkie, zo'n 10 maanden. De eerste ontmoeting verliep nogal stormachtig. Maar al heel gauw had Binkie zijn draai gevonden. Onze andere poezen iets minder, liepen voor hem weg. Hij probeerde zeer hardnekkig iedere keer weer contact te krijgen, waarbij zijn stemgeluid zéér overtuigend klonk. Het is hem dan ook gelukt. Doortje is voor hem gevallen. Ze spelen met elkaar, trekken alletwee aan een eind van een touwtje en Doortje springt soms pardoes boven op hem. Vandaag is Binkie voor het eerst echt buiten in de tuin. we hebben een heel groot terras waar hij zich goed kan verplaatsen. hij kijkt zijn ogen uit en aan alles wordt uitgebreid gesnuffeld. Onze bejaarde Tijger blijft een beetje uit zijn buurt, het is voor die ouwe baas een véél te luiddruchtige enthousiaste jongeman.
Het rolstoeltje is nog niet in gebruik, ik heb hem gisteren mooi geverfd, hij is klaar voor gebruik. Maar we zullen Binkie er heel langzaam aan moeten wennen, want hij is wel gauw in paniek. Dus dat kan best nog even aanlopen. Maar voor de rest is hij een lieve tevreden knuffelkat, die zich moet laten verzorgen en dat niet leuk vind maar zo slim is dat hij heel goed weet dat je dat niet doet om hem te plagen. Tijdens de verzorging mauwt hij wel zielig maar als het klaar is is hij gelijk alles weer vergeten, zeker als je hem dan lekker knuffelt! Doortje kan er niet tegen als hij zo mauwt en komt om hem heen lopen en probeert hem te likken, iets wat óók niet altijd in dank afgenomen wordt op dat moment.
Conclusie: Het gaat super goed met Binkie, en wij zijn heel blij met hem!
 
Groetjes Berry

en

Het gaat geweldig met onze Binky. Ik mail je nu pas omdat we 2 weken op vakantie zijn geweest. Wij hebben een huis in Zuid-Frankrijk waar we heen zijn geweest. Wij zouden Binky in die tijd bij Sabine brengen maar ik kon hem niet wegbrengen, hij was net 2 maanden bij ons. Dus we hebben hem en onze 2 andere katten meegenomen. Onze Doortje, ongeveer even oud als Binky, is echt zijn vriendinnetje, ze spelen heel veel met elkaar. Binky heeft alle vertrouwen in ons gekregen, hij was de minst gestresste kat op weg naar Zuid-Frankrijk. Hij gaat ook gewoon naar buiten, net als onze andere katten. Daar geniet hij enorm van. Doortje komt hem dan af en toe een prooi brengen die ze gevangen heeft. Heel leuk voor Bink, iets minder leuk voor ons. Ik kroel heel veel met hem, daar zijn we alletwee heel goed in, 's-nachts slaapt hij meestal bij ons op bed. In zijn rolstoeltje wil hij nog niet erg, maar we blijven het zachtjes proberen. Het zou beter zijn voor zijn achterpootjes, een pootje blijft een open wondje houden, ik moet hel goed uitkijken en ze blijven verbinden.
Maar hij is echt een doedel, ik kan alles met hem doen, hij verheft zijn stem wel(duidelijk hoorbaar voor de omgeving) maar doet helemaal niets, bijt niet krabt niet als ik hem verzorg.

Foto bij eigenaar gemaakt:
Geplaatst op 01-04-2010
Julie
RD

Mammapoes baarde 2 kittens in de tuin van de meldster in Dilsen. Na 2 weken zogen belde de meldster in paniek op: mammapoes was ziek geworden. Ze was lusteloos, liep amper, en ze had duidelijk pijn.
De dierenarts werd niet ingeschakeld, dus zijn we mams met het kroost gaan halen.
Mamma heeft een tepelontsteking en moet nu goede verzorging gaan krijgen.


Mijn naam is Julie en ik ben een paar weken geleden in mijn gastgezin terecht gekomen met mijn drie kindjes. Wij lagen ergens waar we niet zo welkom waren, of ja eigenlijk waren mijn kindjes niet welkom dus werden we
meegenomen. We kwamen terecht bij mensen die ons heel goed verzorgden en heel lief voor ons waren.
Deze mensen zagen dat ik niet helemaal in orde was. Ik had al een tijdje mijn tepel ontstoken en dat wilde maar niet overgaan. Ik liet mijn kindjes wel gewoon drinken maar het deed enorm zeer.
Zo kwamen we bij een dierenarts terecht en werd al snel duidelijk dat ik gestrekt op tafel moest om te zien hoe erg deze ontsteking was. En die was erg.....150 ml vocht trokken ze uit mijn melkklier. Ik liet ze maar hun gang gaan want het voelde wel fijn aan.....al dat vocht eruit.
De dokter vertelde vanalles over mij tegen mijn opvangers. Eenmaal thuis moesten mijn kindjes bij me weg...
Waarom? Nou omdat ik zo`n enorme ontsteking had dat ik een hele zware antibiotica kreeg. Ook zal mijn tepel er
uiteindelijk afvallen of intrekken.
En daarom mochten ze niet meer bij me drinken. Misschien wel zielig maar dit was het beste voor hun. Maar natuurlijk ben ik een echte moeder en miauwde ik de hele dag door om mijn kindjes te zien. Uiteindelijk mocht ik dan ook bij ze en was het voor mij goed.
Mijn opvanggezin zorgt goed voor ze en ook voor mij. Ik vind het dan ook heerlijk als ik de aandacht krijg. ik ga op mijn rugje liggen en laat me fijn strelen. Ook lig ik graag tegen ze aan... Ik ben dus een hele lieve kat die enorm zorgzaam is.

Is er iemand die net zo lief en zorgzaam is? Die mag dan contact opnemen met mijn gastgezin en eens naar mijn mooie groene ogen komen kijken...

Ivm verdere onderzoeken naar haar hartafwijking is Julie op dit moment niet te reserveren.

Geplaatste honden

Geplaatst op 01-04-2010
Belle
H5

Met toch wel gemengde gevoelens hebben we vandaag afscheid genomen van Belle. Aan de ene kant heel blij en voldaan want Belle is nu bij hele lieve mensen die Belle heel graag willen hebben en veel aandacht kunnen geven. Van de andere kant ook een beetje verdrietig want we hebben het heel leuk gehad met Belle.Na bijna 5 weken hoorde ze er echt al bij.
Belle is goed opgeknapt van haar bezoek aan de dierenarts,die een aantal rotte tanden heeft getrokken.Ze heeft niet veel tanden meer over maar gelukkig heeft ze hier geen last van.
Toen haar nieuwe baasjes haar op kwamen halen vond Belle dit prima, want ze ging nieuwsgierig en gewillig mee in de auto en zat fier met de oren recht overeind, voorin de auto op schoot bij haar nieuwe bazin. Afgelopen zondag hadden ze al kennis gemaakt en toen klikte het al best!
Belle,we wensen je nog een lang en gelukkig leven in je nieuwe omgeving en we horen graag nog eens hoe het met je gaat.

Groeten Marc, Lilian, Alex, Mireille,en Joris Moonen ,en Luna (de kat, die eindelijk begon te accepteren dat we een nieuw huisgenootje hadden, nu heeft ze het rijk weer alleen... maar voor hoelang?)
Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg