Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2010 hebben 42 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-09-2010
Bodo
SJ

Hallo dames en heren,

Ik ben Bodo.
Ben ik geen schatje.
En dat te bedenken dat ik bijna geplet werd door een trapladder voordat ze mij vonden. Nu ben ik een lekkere spring in het veld en hobbel lekker door de huiskamer rond. Ook ben ik een echte comediant, vooral als ik geen aandacht krijg. Komt u een kijken hoe ik dat doe?

Liefs Bodo.
Geplaatst op 30-09-2010
Pluis
33

Deze kittens zijn binnengekomen via Zwerfkattenproject Mol.

Hallo! Mijn naam is Pluis en ik doe mijn naam zeker weten eer aan!! Ik ben namelijk een half langharig lapjespoesje. Ik heb dus een erg hoog knuffelgehalte, gelukkig maar want knuffelen is één van mijn grootste hobby’s! Ik lig ook graag met mijn zusje Pluk in een lekker warm mandje, dus ik ben een echte mandjespoes! Mijn tweede grote hobby is …….ETEN! Ik laat dit dan ook merken door heel hard te miauwen en aan je tenen te gaan likken! Voorlopig kan ik nog wel even voorruit met de knuffels van mijn opvangmama’s, maar graag zou ik een persoonlijke knuffelbaas willen hebben! Dus kom maar snel langs om met mij te knuffelen!
Tot snel!
Pootje van Pluis
Geplaatst op 29-09-2010
Pluk
33

Deze kittens zijn binnengekomen via Zwerfkattenproject Mol.

Hallo allemaal! Mijn naam is Pluk en ik ben een heel bijzonder poesje! Ik ben een schildpad poesje en ik ben half langharig. Ik lig graag met mijn zusje in een mandje te slapen en dat laat ik merken door heel hard te gaan spinnen. Ik ben een echte padvinder, omdat ik graag rond loop door de kamer en alle hoekjes en holletjes ga bekijken. Ik ben ook erg aanhankelijk, omdat ik een echte knuffelkont ben! Dus wie van knuffels houdt moet maar snel bij mij op bezoek komen!!

Een dikke knuffel en tot snel!
Pootje van Pluk
Geplaatst op 27-09-2010
Dolly, Pablo en Doortje
31

Later meer gegevens.

Hé, hallo jij daar,
 
Ik ben Dolly, en ben een leuk vlot en spontaan meisje.
Op moedertjesdag ben ik geboren samen met mijn broertje en zusje.
Ik ben niet schuw HELEMAAL NIET! Ik ben gezond en zeer lief.
Ik houd van aaien dan moet ik of heel hard knorren of spelen als ik in vorm ben.
Mijn pootjes zijn wit en mijn vacht is tijger. Die tijger vacht is bij ons wel erg in de trend moet ik zeggen, we dragen het allemaal op ons eigen manier.
Ik zit nu bij mijn pleegouders, daar heb ik het wel goed maar ik ben hier eigenlijk een beetje op vakantie tot dat ik een huis voor altijd heb gevonden. Je kunt me op de foto zien hoe leuk en dol ik ben. Ja, daar komt mijn naam vandaan. Ik durf veel tegenover mijn broer en zus. Ik kijk rond en ga op verkenning in de eetkamer. Die twee anderen die kijken de kat uit de boom maar nu komen ze ook wat losser, het werd tijd zeg.
 
Veel knorretjes,
 
Dolly
Geplaatst op 27-09-2010
Doortje, Pablo en Dolly
31

Hallo,
 
Mijn naam is Doortje omdat ik zo een dotje ben. Ik ben 9 mei geboren met mijn zusje en broertje, ja dat zijn eigenlijk ook wel dotjes maar ik kijk zo zielig ook al ben ik dat helemaal niet, en dat breekt dan het hart van mijn pleegmama.
Ik hou van spelen en kan best wel lang achter mijn staart aanzitten maar die blijft maar vooruit gaan en ik er maar achteraan. Ik kan ook heel goed voetballen, een klein balletje laat ik zo onder het lopen van mijn  linker naar mijn rechter poot gaan en dat ook best wel een paar keer achter mekaar zonder fouten, na al dat spelen ben ik moe en doe ik een dutje.
Schuw ben ik niet en ik houd van knuffelen zoals mijn broer en zus. Wil jij mijn  baasje zijn en voor me zorgen en me veel liefde geven? Ik geef al meteen veel liefde daar hoef je niet bang voor te zijn, dat kan ik nu al doen en heb het bewezen.
Mijn verhaaltje zit erop en hoop dat je me snel komt halen.
 
Veel knorretjes,
DoortjeGeplaatst op 27-09-2010
Pablo, Dolly en Doortje
31

Hallo,
 
Ik ben Pablo en ben geboren op moedertjesdag met mijn 2 zusjes. Ik houd van spelen en ik ben zo lief, een aai over mijn bol en dan moet ik direct knorren. Ik ben er helemaal klaar voor om lekker door mijn nieuw baasje geknuffeld te woorden.
Oh ja! Ik ben ook niet schuw, ik kom naar je toe lopen om je gedag te zeggen want ik zit niet graag alleen. Veel meer heb ik niet te vertellen, ze zeggen van me (ik begin te blozen) dat ik echt lief en schattig ben. Mijn vacht is helemaal van tijger zonder wit en er zit geen grammetje kwaad in me in, dat heb ik van mijn mama die is ook zo lief!
Nu zit ik echt met spanning te wachten op mijn lief baasje waar ik zoveel van zal houden en zeker weten dat ik zijn beste vriendje zal zijn!
 
Dikke knor,
 
PabloGeplaatst op 27-09-2010
Lana en Lizzy
43

De mama van deze kittens behoorde toe aan de buren van de melders. De melders waren op vakantie en wisten niet dat de poes zwanger was. Helaas is mama een dag voor binnenkomst overreden. De hongerige kittentjes werden naar onze gastgezinnen gebracht.

Hallo, mijn naam is Lana. Ik zit al een aantal weken bij een gastgezin, samen met mijn zusje Lizzie.
We spelen steeds meer met elkaar. Ook beginnen we steeds meer op elkaar te lijken, daardoor halen ze ons wel eens door elkaar.
Ik houd van aandacht en zit ook graag bij iemand op de schoot om geaaid te worden of om te spelen.
Als mensen me niet oppakken als ik het wil, dan klim ik gewoon via de broek omhoog, hihi.
Ik slaap altijd op de krabpaal of bij mijn opvangmama op bed. Als ik dan wakker word, wil ik eerst geaaid worden .
Daarna ga ik pas wat eten en spelen.
Het liefst zou ik graag een speelkameraadje willen hebben als ik bij het gastgezin wegga.
Zoek je een katje zoals mij? Kom dan maar eens snel langs.
Geplaatst op 27-09-2010
Lizzy en Lana
43

Lizzie en Lana,

Jullie waren net 3 weken oud toen jullie bij ons kwamen en kregen nog de fles. Toen waren jullie al heel verschillend. Lizzie was heel rustig en Lana kon niet stil blijven zitten. De weken erna speelden jullie niet veel met elkaar. Wel maakten jullie ruzie om de fles of lagen samen in de mand elkaar te wassen. Maar toen jullie zusje Myra wegging, werd het anders.
Lana, jij begon toen pas de dingen te doen die je zusje eerst deed. Je wilde in de gordijnen klimmen, je gebruikte de stoel als krabpaal en als je even geen aandacht kreeg klom je gewoon via de broekspijp omhoog. Lizzie, jij veranderde ook een beetje. Je bleef wel rustig, maar durfde steeds meer. Je deed soms gewoon waar je zin in had en trok je niks aan van de andere katten. Ook begon je steeds meer met Lana te spelen.
Nu, na al die weken, kunnen jullie niet meer zonder elkaar. Jullie lopen elkaar altijd achterna. En als de een gaat slapen of naar boven gaat, wil de ander het ook. Maar mijn zusje heeft jullie nu geadopteerd, samen met haar vriend. Jullie blijven eerst nog een tijdje bij ons en daarna kunnen jullie met haar mee verhuizen. Dus we zullen jullie nog vaak zien.

Monique

Geplaatst op 26-09-2010
Afke
111

Hoi, hoi,
Ikke is Afke en ikke is een kleine schoonheid zeggen ze hier. Ikke is lekker gezellig en knuffelig. Ikke is ook kleine kapoen.
Ik ben nog niet zo erg lang bij mijn opvanggezin, al lijkt het of ik er altijd geweest ben. Ik laat me niet snel van mijn stuk brengen, ben ook helemaal geen bangerik. Die grote sloeber hier, Wodan, een hond noemen ze dat, die lig ik rustig en gezellig te beloeren, ik vind hem helemaal niet eng. Als hij even van zen lui bed af gaat, dan pik ik het lekker in. Die grote lobbes durft dan helemaal niet meer op zen bed, hahaha, wat een held op sokken zeg.
Als mijn opvangmama poetst, dat vind ik super interessant. De stofzuiger ga ik altijd goed bestuderen, raar ding is dat. De borstel dient om na te jagen en te bespringen. De dweil, daar moet ik echt wel in hangen. Mama zegt dan dat ze men hulp niet nodig heeft, maar ikke is lief en ikke wil helpen …..
Kan jij mijn hulp gebruiken?
Maak dan maar snel een afspraak via kattenbemiddeling !!!!
Hope to see you soon

Dik, nat neusje van Afke xxx

Geplaatst op 25-09-2010
Chala
120

Lieve Chala,

Wat was jij een ongelofelijk hoopje ellende toen ik je ging halen. Hartstikke niesziek, je oogjes helemaal dicht, zwaar ondergewicht en vreselijk verstopt. Maar ondanks alles was je enorm levenslustig! Met intensieve zorgen van mij en wat later je stiefmama Cherry Blossom knapte je gelukkig snel op. Je werd echt een mormeltje, nooit was je moe, je wilde de hele tijd rennen en spelen. Pas als je echt heel moe was, kroop je in bed of op schoot erbij om je heerlijk in slaap te laten aaien. Je zachte motortje ging dan aan en genietend kneedde je met je pootjes.

We hoopten op een plekje met veel leven in de brouwerij voor jou en dat hebben we voor je gevonden! Vanochtend heb ik je weggebracht naar Munstergeleen, bij een heel lief gezin met twee kinderen die volop met je willen spelen en een lieve grote hond. Jullie vonden elkaar al maar wat interessant bij de eerste kennismaking, dus dat gaat helemaal goedkomen!
Vol nieuwsgierigheid stapte je al rond om alles te onderzoeken, je wilde zelfs al een beetje spelen en liet je niet zomaar wegjagen door Tarzan, de hond. Nee hoor, die kon alvast een grom en een blaas krijgen, maar ik weet zeker dat jullie snel samen door het huis zullen dollen! Toen ik vertrok had je al een heerlijk plekje op de bank uitgekozen. Chala, je bent thuis!

Dikke knuffel van Marjolein, Antoine, je stiefmama Cherry Blossom en je grootste speelmaatje Denzel
Geplaatst op 21-09-2010
Frodo
SH

Wat zijn we blij, wat een magnifieke plaatsing... Na bijna 1 1/2 jaar opvang zijn onze harten vervuld van dit goede nieuws.
Frodo, je hebt half geen besef hoeveel mensen van je houden en jou deze prachtige plaatsing gunnen.
We hebben samen zoveel meegemaakt, van hoogtepunt momenten tot dieptepunt vergeten-we-momenten... Je bent een fantastisch dier jij...
Deze week kregen we zo'n lief telefoontje. Het  is uiteindelijk een hele speciale plaatsing geworden bij een hele lieve meneer die op slag verliefd op je werd. Je nieuwe baasje is ziek en samen zullen jullie de beste buddy's worden. Jij geeft liefde en geborgenheid, jouw baasje geeft je op zijn beurt alle warmte en tederheid.
Samen gaan jullie een fantastisch speciaal duo worden en zijn.
Lieve Frodo, zorg goed voor je baasje, bedelf hem met duizenden kusjes, wij geven jou er net zoveel terug.
Team Buddy Kat xxxx

Liefste Frodo,
Je hebt geruime tijd bij mij in de opvang gezeten en wat heb ik van jou en je bijzondere karaktertrekken genoten!
Je bent en blijft voor mij een speciaaltje... Nooit heb ik zo’n aanhankelijke kat gekend... Continu gaf je kopjes en kroop je dicht tegen me aan... Je vond alle persoonlijke aandacht maar al te fijn en je vond het heerlijk om lekker verwend en vertroeteld te worden...
Toen je voor het eerst binnenkwam bij Buddykat was je er niet al te best aan toe. Maar wat ben je opgebloeid! En gelukkig maar… Je straalt als nooit te voren en hierdoor laat je anderen stralen, waaronder mij! What’s not to love? Alles aan jou, is zo aandoenlijk! Je bent een prachtige kater, met een nog mooier karakter…
Jouw nieuwe baasje is enorm gezegend met je…
Na lang wachten, heb je eindelijk een nieuw baasje gevonden.. Geduld wordt beloond, zeggen ze... En dat is in dit geval zeker waar...
Je hebt je plekje gevonden en dat doet me enorm veel deugd, want je hebt als geen ander verdiend... Je krijgt nu alle persoonlijke aandacht, waarnaar je altijd hebt verlangd… Ik hoop dat ook dat jij en je baasje enorm veel van elkaar mogen genieten, maar ik ben ervan overtuigd dat dit helemaal goed gaat komen...

Het ga je goed, allerliefste Frodo...

Groetjes EefjeGeplaatst op 20-09-2010
Mupke
CH

Hallo allemaal!
 
Ik heet Mupke en ik ben, al zeg ik het zelf, een echt schatje!
Ik hou heel erg van spelen en van aandacht. Wanneer ik geknuffeld word laat ik mijn luide spin graag horen en knuffel terug. Ik wandel met iedereen mee door het hele huis. Zo geef ik psychische bijstand bij het doen van de was, het huis opruimen en alle andere klusjes die de mensen niet zo graag doen. Na een flinke speel periode slaap ik het liefste bij iemand op schoot.
De keuken is mijn lievelingsplek, altijd lekker eten in de buurt! Ik ben ondanks mijn jonge leeftijd al een uitstekende jager! Vliegen en spinnen hebben een korte levensduur met mij in huis...
Hou jij van een energiek katertje die graag veel bij je is, dan ben ik je kat!
 
Tot binnenkort?
Mupke  
 
 
 Geplaatst op 19-09-2010
Biggy
130

Deze kittens werden door mensen in het bos gevonden en 's avonds laat naar onze dierenarts gebracht. Hij vroeg of wij deze kittens konden opnemen, natuurlijk konden we dat!

Haai mijn naam is Biggie,

Ik ben een stoere bink en ik ben voor niets of niemand bang. Maar zoals dat voor zovelen geldt, ook ik ben iemand volgens het motto "een grote mond met een heel klein hartje", want ik vind het heerlijk om op mijn oppasmama te klimmen en dan in haar nek te gaan liggen waar ik geknuffeld word.
Ik heb tot nu toe niet de makkelijkste jeugd gehad want ik ben samen met mijn broertje zomaar bij mams weggerukt en bij de dokter afgegeven. En toen werd ik weer door iemand meegenomen... pfff. Maar gelukkig heb ik het nu goed naar mijn zin en weet ik dat er meer dan genoeg mensen zijn die het goed met ons voor hebben. Ik hoop zodoende
dat 1 van die mensjes mij een plekje in hun huis gunt waar ik op kan groeien en lekker met mijn eigen baasjes kan knuffelen. Oooh ja... hier bij de oppasmama lopen nog meer poezebeesten rond en die vind ik ook wel erg interessant, dus als er al een poezebeest aanwezig is vind ik dat geen probleem hoor.

Ik zou zeggen kom snel eens langs, dan zal ik zorgen dat de oppasmama de koffie klaar zet!!
Geplaatst op 18-09-2010
Koen
101

Lieve pappa, Caramelle Koen
 
Vanaf februari kruiste je ons pad, sinds die dag was ook ons leven anders.
Je bleek blind te zijn, aids positief en je vrat ons helemaal arm.
Koen werd je naam, je was die dappere blinde ridder op het hobbelpaard.
Maar al gauw, vulden we je naam aan...
Jij was de pappa van al dat jonge spul, de ontfermer, de veilige haven; pappa caramelle Koen.
 
Weet je, je leek op onze Ollie, de zachtaardigheid zelve....
Ik heb je nog nooit boos gezien, nog nooit 1 blaasje, 1 uitslaande poot.
De kittens doken onder je warme kussen en jij waste hen voorzichtig schoon.
Ook af en toe worden verleid door een spelletje misstond je niet.
 
De ukken sprongen op je rug, jij reageerde enkel met: wa's da? Je draaide je eens om, snoof voorzichtig, en in alle rust gleed je wassende tong over hun gezichtjes.
 
Weet je, ik heb niet gehuild bij ons afscheid.... Was het zelfbescherming? Of misschien wist ik allang dat ik je moest loslaten. Da's de kunst: jou loslaten. Ook dat is liefde.
 
Allerliefste Koeniewoenie, ook al laat ik je los, mijn liefde voor jou is oneindig.
 
Een diepe buiging aan pappa Koen,
 
Sabine
 
Reactie eigenaar
Even een berichtje over Koen. Het gaat heel goed met hem. Hij is nog wel heel voorzichtig in het verkennen van het huis en blijft voornamelijk op de kamer van Aliki. De deur staat open dus als hij wil kan hij op verkenning. De honden laten hem met rust, alleen Pablo loopt steeds te piepen als ik Koen aan het aaien ben.
We hebben gemerkt dat Koen ook geen stem heeft en dus geluidloos miauwt, maar dat wist je waarschijnlijk al. Wel aandoenlijk.
Koen is echt een hele lieve kat die je heerlijk kunt kroelen. Ik denk dat hij het goed naar zijn zin heeft hier.
Heel veel groetjes en een kroeletje van Koen,
Joan en Aliki

 

Geplaatst op 18-09-2010
Misty en Moppie
126

Deze mama dook met haar 3 kindjes op in de tuin van de melders.

Hallo allemaal,
 
Mijn naam is Misty en ben een hele lieve (moederpoes).
Ik heb 3 kindjes gekregen buiten in een schuur; gelukkig heeft iemand ons gevonden en de stichting gebeld.
Nu woon ik samen met mijn 3 kindjes bij mijn opvangmama ik vind het hier erg leuk, alleen moet ik niks van de hond hebben... ik ben een hele lieve kat en hou heel erg veel van aandacht. Ik heb een erg rustig karakter. Mijn kindjes mogen nu gaan verhuizen en ik mag ook naar mijn nieuwe huisje.
Wil jij samen met mij op de bank knuffelen?
Tot snel..
 

Geplaatst op 18-09-2010
Moppie en Misty
126

Deze kittens doken samen met hun mama op in de tuin van de melders.

hoi hoi, ik ben Moppie.
Je kan vast wel zien dat ik een meisje ben dat heel erg op mama Misty lijkt. Ik ben nog niet helemaal wat je noemt 'een dapper ding'. Maar toch als ik een beetje gewend ben durf ik stap voor stap meer. Ik ben echt een mammakindje nog, slaap en tuttel veel bij mama en mama is zo lief, die vindt het vaak wel goed.
Soms vind ze ook dat ik de wereld maar eens moet ontdekken.Dat doe ik dan ook echt wel. Als ik uitgedaagd word door mijn broertje speel ik graag even mee.Eerst wat voorzichtig maar ik laat me niet kennen hoor!
Op schoot vind ik nog een beetje eng, Maar daar wen ik vast nog aan. Niet schrikken hoor als ik soms blaas, dat is mijn onzekerheid. Als je wat geduld hebt met me word ik vast je vriendinnetje.
Wil jij dat ook met mij worden?

Geplaatst op 18-09-2010
Michelle
102

Dag lieve Michelle,

Ons huis is op dit moment vol met katten, wat heb jij (maar wij ook hoor) daarvan genoten, we zullen dat gegaloppeer van jou achter de anderen aan enorm gaan missen. Wat hebben we een gezellige tijd met jou gehad.
Je bent een vreselijk lief en aanhankelijk katje en we weten zeker dat jij nu een fijn plekje krijgt waar je nu wel gewenst bent en waar jij veel liefde en zorg zult krijgen.

Wij wensen je alle goeds toe voor de rest van je leven.

Een dikke knuffel voor jou kleine zwarte meid.

Michelle's Opvanggezin

Harry, Anki, David, Jamo en de beestenboelGeplaatst op 16-09-2010
Flat Feet
35

Deze kittens kwamen binnen via het asiel van Genk, ze hadden hun navelstreng nog, zo klein waren ze bij binnenkomst...

Later meer gegevens.

Geplaatst op 16-09-2010
Droppy
42

Deze kittens werden gevonden in Boorsem.

Hallo ik ben Droppy. Ik ben een heel lief poesje en vind het heerlijk om geaaid te worden.
Samen mijn mijn andere broertje en zusje zet ik de boel op stelten. Wel ben ik de rustigste van de 3.
Ik vind het heerlijk om te spelen en lekker geknuffeld te worden, dan ga ik lekker spinnen.
Wil je mij een keertje komen knuffelen kom dan gerust langs!

Geplaatst op 16-09-2010
Yundu
120

Lieve Yundu,

Je heette al heel lang niet meer Yundu, al 5 weken zeiden we Lola tegen je, de naam die je nieuwe eigenaren voor je hadden gekozen. Een prachtige naam voor een prachtige rooie, langharige dame. Je bent verhuisd naar een van onze eigen gastgezinnen en beter dan bij hen kun je het niet treffen. Een geweldig huisje voor jou en ik hoef me geen zorgen te maken dat gekke mensen met wilde fokplannen voor jou komen. Ik ben je zojuist zelf gaan brengen en heel stoer en parmantig ging je meteen onbevreesd alles herkennen en vriendjes maken met de andere katten en het konijn daar. En na een klein uurtje had je al een heerlijk plekje gevonden waar je je uitgebreid ging wassen. Je bent duidelijk thuis :)

Lola, maak er maar wat heel moois van bij Han en Steef, maar ik weet zeker dat dat gaat lukken!
We komen je snel nog een keertje opzoeken.

Liefs van Marjolein, Antoine, je stiefmama Cherry Blossom en je speelmaatjes Chala en Denzel

Reactie eigenaar:

Hoi Marjolein,
 
Even een update. Toen jij donderdag weg was heeft Lola stevig gegeten en ging verder de boel verkennen. Zonder een spoortje angst, gewoon pure nieuwsgierigheid. We zijn naar een film gaan kijken en Lola heeft op mijn schoot met een muis zitten rotzooien en viel daar vervolgens in slaap. We hebben besloten om Sophie voorlopig even `s nachts bij de andere katten te zetten tot alles goed aan elkaar gewend is en om de band tussen Lola en ons wat sneller te verstevigen. Ik had een krabpaal en mand op de slaapkamer gezet maar de dame vond het gezelliger om de hele nacht lekker tussen ons in de liggen. We hebben haar de hele nacht niet gehoord. Afgelopen nacht precies hetzelfde. `s Morgens krijgt ze boven eten en struint wat over de bovenverdieping rond en gaat dan met mij naar beneden.
Ze bejegent de andere katten met een vriendelijke rustige houding en blik wat weer tot gevolg heeft dat zij ook rustig op haar reageren (hebben we wel eens anders meegemaakt). Ze laat zich goed oppakken en knuffelen.
Er valt bij haar geen enkel teken van stress of angst te bekennen. Ze eet prima. Gaat als ze honger heeft al op de plek zitten waar ze gevoerd wordt. We kunnen immers niets laten staan in verband met onze zwarte stofzuiger (merk: Amadeus). Een paar keer per dag racet ze door het huis (verbaasd gadegeslagen door de rest van de meute) om vervolgens maakt niet uit waar neer te ploffen voor een hazeslaapje.
Ze heeft ons in ieder geval al om haar vinger.
 
Groetjes,
Han

Foto gemaakt bij eigenaar:
Geplaatst op 12-09-2010
June
120

Lieve June,

Als een klein hoopje ellende kwam je begin juni bij ons binnen, hartstikke ziek en met enorm ondergewicht. Je knapte snel op en je werd een heerlijk speels, avontuurlijk en aanhankelijk poesje. Er waren best een paar geinteresseerden voor jou, maar steeds liep het om de een of andere reden weer mis. Nu, na meer dan 3 maanden bij ons, gelukkig niet. Je gaat bij lieve mensen wonen die helemaal weg van je zijn, helemaal in Rotterdam. Je zult er geweldig veel aandacht en liefde krijgen. Ik hoop dat jij zelf ook snel jouw liefde laat zien!

We wensen je alle goeds toe,
Marjolein, Antoine en je speelvriendjes Chala en Denzel


Reactie eigenaar:

Hier even een fotootje van June, zodat je kan zien dat ze zich op haar gemak voelt. Ze is erg aanhankelijk en lief en eet erg veel. Droog voer, zacht voer, het maakt niet uit, alles gaat er in.

Ze is dol op spelen en kan zich ook uitstekend alleen vermaken met haar speeltjes.

Het niesen valt erg mee, volgens mij heeft ze er niet zo erg veel last van.

vriendelijke groet,
Rob, Louise, Judah en Deborah van Wees & June
Geplaatst op 12-09-2010
Snuiter
2

Ook deze kittens kwamen binnen via Asiel Genk.

Hallo,
bij deze wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Snuiter. Ongeveer 3 weken ben ik nu bij mijn gastgezin in Landgraaf. Hier heb ik het heel erg goed naar mijn zin. Ik haal voornamelijk kattekwaad uit. Soms alleen maar ook met Saartje een andere opvangkitten. Ik kan verder goed opschieten met Bo, de labrador en ook met alle andere katten. Ik ben graag haantje de voorste. Als ik moe ben van alle kattekwaad lig ik graag op schoot en spin ik heel hard. Misschien tot ziens?
 
pootje van Snuiter
Geplaatst op 12-09-2010
Myra
43

Dag Myra. 

Toen je samen met je zusjes bij ons kwam, waren jullie nog geen 3 weken oud. Jullie waren ons eerste nestje en moesten nog de fles krijgen. Maar de tweede nacht dat je bij ons was, moesten we snel met je naar de dierenarts. Je bewoog niet meer, dronk niet meer en hing slap in onze handen. De dierenarts dacht dat je het niet zou redden. Maar je was een vechter, de dag erna had je ineens weer heel veel energie. De weken erna was je heel actief en je was bijna nergens bang voor. Je was heel nieuwsgierig en probeerde van alles uit. Ook al werd je weleens gestraft en speelde je vaker de baas.Je kon ook heel lief zijn. Het ‘s nachts mocht je ook bij ons op bed slapen. En als je dan even aandacht wilde, maakte je ons wakker door te likken of tegen onze neus te duwen met je pootje. Je hield van knuffelen en spelen met mensen. Maar je hebt nu nieuwe eigenaars. Ze zullen heel goed voor je zorgen, dat weet ik zeker. En je hebt genoeg speelkameraadjes erbij.

En ook al is het hier nu rustiger zonder jou, we zullen je toch nog even missen. Ook zullen we je nog eens komen opzoeken. 

Groetjes Monique (en de rest van het gezin)

Reactie eigenaar:

Hoi, wij zijn de nieuwe eigenaars van Myra en wij zijn heel blij met onze kleine meid. De dag van aankomst had ze niet veel tijd nodig om zich hier thuis te voelen. Vijf minuten bleef ze in haar reismandje zitten omdat ze vreemde dieren zag die ze niet kende... onze kleine hondjes. Toen die even wegwaren kwam ze graag uit haar mandje en verkende ze met stukjes het hele huis... en wat dacht je: na een dagje vond ze de hondjes al minder vreemd en nu een week later speelt ze er spelletjes mee :) Ook met de kinderen schiet ze heel goed op en natuurlijk ook met de katten, vooral dan met onze andere kleine kat, waarmee ze onafscheidelijk geworden is... We wilden maar even zeggen dat we echt heel erg blij zijn met Myra. Het is een prachtige, gekke, lieve, slimme kat, ze hoort er al helemaal bij!
 
Familie Van Hove uit Mechelen

Foto gemaakt bij eigenaar:
Geplaatst op 11-09-2010
Floris
101

Lieve Floris, munne jonggg

Wat was het raar toen jij vertrok: je was mijn kleine ventje en had hier al heel wat hartjes geraakt. Je was nog maar een paar dagen oud toen we ons over je ontfermde. Dag en nacht het flesje, altijd maakte ik me zorgen om je.
Je stief zusjes stierven, jij was de enige die bleef leven. Stond ik in de supermarkt , wachtend aan de kassa, dan dacht ik: "gaat het wel goed met hem, hij is nu even alleen, misschien dat hij straks ook ziek wordt." Ik sjeeste naar huis en toen ik weer in de kooi keek, zat je me onschuldig al snorrend aan te kijken zo van: "Is er wat?"

Je bent nu een grote vent geworden die me het leven zuur heeft gemaakt: nachten niet kunnen slapen omdat je zo nodig mijn tenen eraf wilde bijten. Je hebt mijn gordijnen half gemold, vazen gebroken, je hebt zelfs geprint ( ik vond dan papieren die ik helemaal niet wilde hebben).
Kortom: jij was onze grootste bengel en mijn allerliefste schat.

David en zijn vrouw kwamen jou eens bekijken, ik geloof niet dat jij veel tijd nodig had om indruk te maken.
Nu heb je twee kameraadjes waar je lekker mee kan ravotten, vooral Chester is jouw allergrootste kameraad.
Ik weet dat jij het daar ontzettend goed hebt, en wat heb jij een lieve baasjes gekregen zeg.
Allee, geen afscheid, ik kom je nog eens bezoeken, en gedraag je daar een beetje aub.

Dank je wel ventje , kusje Sabine, Peter, Tobias, Koen en al de rest..... x
Geplaatst op 11-09-2010
Luna
120

Dag lieve Luna!

We hebben van je genoten, je bent zo'n ongelofelijk lief, mensgericht en mooi meisje. Het perfecte kitten. Allerlei plannen hebben we gesmeed, om je toch stiekem zelf te houden, maar wij hebben al acht poesjes en eens is het genoeg. Je gaat nu bij Joyce wonen, waar je heerlijk vertroeteld gaat worden.

We wensen je alle goeds toe,


Marjolein en Antoine en een kleine pets op je neus van je (stief)zussen Chala en Lola en een lik van je stiefmama Cherry Blossom

Foto genomen bij eigenaar:
Geplaatst op 11-09-2010
Pringles
129

Deze mama en haar kittens werden overgenomen vlak voordat men van zinnen was ze op een vreselijke plek achter te laten.

Pringels is gewoon een heerlijk kereltje. vindt het allemaal wel goed. Als hij maar op tijd zijn eten bij mammie krijgt.
Als hij op de kamer moet blijven geen probleem. Ook daar is nog veel te ontdekken en er zijn leuke speeltjes, dus geen probleem.
Knuffelen vind hij ook fijn en zet dan ook gelijk zijn motortje aan.
Geplaatst op 08-09-2010
Mikkie en Max
12

Deze kittens werden in een kartonnen doosje op de parking gevonden.

Later meer gegevens.
Geplaatst op 08-09-2010
Max en Mikkie
12

Deze kittens werden in een kartonnen doosje op de parking gevonden.

Later meer gegevens.
Geplaatst op 08-09-2010
Lobke
12

Deze kittens werden in een kartonnen doosje op de parking gevonden.

Later meer gegevens.
Geplaatst op 05-09-2010
Willem en Lea
129

Hij werd samen met zijn familie voor de deur van ons gastgezin  gedumpd in een dichtgeplakte doos met gaatjes erin!

Willem is een echte rosse kater: ondernemend, speels en op zijn tijd lekker bij je op de schouder komen fletsen.
Mooi getekend als hij is, is Willem een beauty waar je niet omheen kunt.
Hij is erg gehecht aan zijn zusje en zou het dus heerlijk vinden als die met hem mee mocht verhuizen
Ze spelen de hele dag samen, lekker hollen achter elkaar aan en samen eten en samen slapen.
Kom gauw kijken en je bent verkocht voor dit heerlijke stel.

Geplaatst op 05-09-2010
Snoet
22

Hay  Snoet,
Onverwachts ben jij vertrokken naar Mechelen, je gaat nu bij Wouter en Karolien wonen en je mag daar ook met andere buurtkatjes gaan spelen die op hun grasveldje komen spelen.
We gaan je wel vreselijk missen hoor knulletje, je was alweer 14 weken bij ons en je had vooral Geertje's hart veroverd.
Maar je bent al zo’n grote kerel dat het toch wel tijd werd dat je op je eigen pootjes ging staan.
Dag grote lieve Snoet, het ga je goed en pas goed op hè?
We komen je gauw eens bezoeken ventje…
Jan, Geertje en Bettie.
 Geplaatst op 05-09-2010
Pip
33

Deze kittens werden in een plastic zak in de berm gevonden. Slechts 5 daagjes oud...

Hallo!!
Wat leuk dat jullie mijn verhaaltje willen lezen. Ik heb een heel bijzonder verhaal te vertellen, omdat ik tijdens mijn eerste dagen hier op aarde iets heel ergs mee heb gemaakt! Ik ben namelijk gevonden in een plastic zak langs de weg, samen met mijn broertje Woezel. WIE DOET NOU ZOIETS?
Gelukkig heeft een lieve mevrouw ons gevonden en zo zijn we bij onze opvangmama’s terecht gekomen. Ik ben ondertussen al een echte dame geworden en ik ben erg lief voor het andere opvangkatje van mijn opvangmama’s. Ik speel erg graag met alle spullen die ik maar op de grond kan vinden, dus kijk maar uit met alle onderbroeken die op de grond liggen!! Ik hoop dat ik samen met mijn broertje een nieuw huisje kan vinden.
Dus misschien snel tot ziens?
Pootje van PIP
Geplaatst op 05-09-2010
Strepsel
129

Reactie eigenaar:

Hoi Pauli,
 
We wilden je al eerder een berichtje sturen, maar het kwam er steeds niet van. We zijn heel erg blij met Strepsel en ze doet het geweldig ! Vanaf het eerste moment heeft onze andere poes over haar gewaakt alszijnde d'r eigen kindje. Ook heeft strepsel in het begin heel veel aan de tepel van onze andere poes gezogen en die liet het ook gewoon allemaal maar toe.
Ik stuur je hierbij nog een paar foto's van strepsel. Ik had nog wel 30 foto's kunnen sturen.
In ieder geval zijn we heel blij en willen jullie daar nog enorm voor bedanken.
 
Groetjes Chris en Mildred Winten
Geplaatst op 05-09-2010
Lea en Willem
129

Zij werd samen met haar familie voor de deur van ons gastgezin  gedumpd in een dichtgeplakte doos met gaatjes erin!

Lea een katje met een uitstraling van een dametje. En dat is ze dan ook: een echt dametje.
Ze loopt als een dame. elegant [verwaand] en met opgeheven koppie.
En dat mag ze hoor. want ze heeft een mooi getijgerd kopje met rosse [rode] vlekken. en dat maakt haar heel apart.
Ze heeft een rustig karakter. en komt graag bij je knuffelen of lekker in je nek een tukje doen.
Het zou voor Lea fijn zijn als er nog een soortgenootje of een hond aanwezig is. Of samen met haar broer Willem zou nog leuker zijn, want ze doen veel samen. spelen, slapen, eten.
Bent u vertederd door haar blik en ziet u haar wel zitten? kom dan snel kennis maken met dit heerlijke meisje.

Geplaatst op 04-09-2010
Angel en Angelo
41

Deze kittens werden gevonden in Maasmechelen. Ze zijn supersociaal, dus dat is een fijne dumpactie geweest.

Hallo mensen,

Ik ben Angel. Ik ben de Kleine zus van Angelo. Eigenlijk ben ik nog niet zo groot, maar ja ik weet wel hoe ik mijn mannetje moet staan.
Mijn opvangmama heeft me zo genoemd omdat ik een engeltje ben verder kun je met me knuffelen,en ben erg lief en speels.
Als ik dan moe ben, kom ik lekker bij je op schoot slapen.
Als ik je aankijk weet je waarom ik een engeltje ben.
Ik hoop dat ik snel een warm thuis zal vinden en dat er snel iemand naar mij komt kijken.

Geplaatst op 04-09-2010
Angelo en Angel
41

Deze kittens werden gevonden in Maasmechelen. Ze zijn supersociaal, dus dat is een fijne dumpactie geweest.

Hallo ik ben Angelo ik ben de broer van Angel de grootste van ons twee.
Ik voelde me helemaal thuis bij mijn opvangmama, ik werd goed verzorgd en was erg snel weer op de been, ik speel de hele dag met mijn kleine zus, en met de speeltjes die veel geluid maken.
Alles wat beweegt ren ik achterna, want ik ben super nieuwsgierig, vooral mijn speelgoed muis is te gek!
Het zou leuk zijn als ik samen met me zusje geplaatst kan worden want we zijn close, maar ik kan ook alleen zijn want ik ben een stoere kerel!

Geplaatst op 04-09-2010
Twix
26

Dit kitten werd uit een ontzettend smerige kooi in een dierenwinkel gehaald. Haar water hing te hoog in haar kooi, met deze temperaturen kon ze niet eens aan haar water komen...

Hallo

Ik heb de naam Twix gekregen vanwege mijn bruin getijgerd / gevlekt velletje.
De teentjes van mijn rechter voorpootje en het puntje van mijn staart zijn heel licht van kleur, en ik heb nog een lichtbruine vlek op mijn buik, en op mijn snuit.
Ze hebben mij gered uit een winkel. Wat was ik blij dat ik daar weg kon.
Het heeft nog zeker een week geduurd voordat ik al het grit, wat tussen mijn teentjes zat, ertussen uit had gepeuterd.

In het gastgezin waar ik nu ben, kan ik rennen, klimmen en spelen zoveel ik wil.
Hier zijn nog twee kittens, die zijn net zo oud als ik.
En een hond, daar ben ik helemaal niet bang voor hoor!
Het liefst zou ik naar een nieuw huisje gaan waar nog andere poezenbeesten zijn.

Ze zeggen hier dat ik een pittige en ontdeugende tante ben. Maar ik kan ook heel goed knuffelen hoor.

Wil je eens naar mij komen kijken ??
Neem dan snel contact op.

Knuffel van Twix !!
Geplaatst op 04-09-2010
Dana
26

Deze kittens liepen rond in een zwerfkattenpopulatie in Neeroeteren.

Hallo ik ben Dana, een flinke stoere tijgermeid van 13 weken.
Wij zijn met z`n viertjes onze mama kwijt geraakt.
Aardige mensen hebben ons gevonden en Eefje, mijn zusje, en mij naar een gastgezin gebracht.

In het begin moest ik niks van de mensen hier hebben, maar inmiddels ben ik goed gewend.
Hier krijg ik super lekker eten en al dat gekriebel is heerlijk.
Ik vind het heerlijk om op de bank te liggen en heerlijk gekriebeld te worden.
Ik begin al te spinnen als ik er alleen al aan denk.
 
Twix, een kitten van onze leeftijd loopt hier ook rond.
Ook is hier een nieuwsgierig wit/zwart geval... ik geloof dat noemen ze hond.
Daar ben ik helemaal niet bang voor, ik zou graag met die hond spelen, maar die gaat er dan vandoor.
 
Ik ben op zoek naar een nieuw gezellig huisje, het liefst waar nog een ander poezebeestje is.
Wil je mij in het echt een keer ontmoeten, kom dan snel eens op bezoek.
Geplaatst op 03-09-2010
Enzo
16

Deze flessenkindjes kwamen binnen via het dierenasiel van Genk.

Met twee dames in de mand heb ik weinig te vertellen maar ik kan wel eten als de beste. Als ik mijn opvangmama hoor roep ik altijd even of ik wat mag eten, maar met een knuffel van opvangmama ben ik ook heel tevreden en dan geef ik kopjes terug.
Geplaatst op 03-09-2010
Lieke
16

Deze flessenkindjes kwamen binnen via het dierenasiel van Genk.

Ik ben de jongste van het stel maar ik doe niet voor de rest onder. Knuffelen met mijn opvangmama vind ik heerlijk, ik kan dan ook al heel goed kopjes geven.

Geplaatst op 03-09-2010
Bugs
129

Deze mama en haar kittens werden overgenomen vlak voordat men van zinnen was ze op een vreselijke plek achter te laten.

Bugs is de meest rustige van van het stel. Hij kijkt lekker de kat uit de boom en is liever lui dan moe.
Heerlijk slapen dat is zijn grootste hobby en lekker eten bij mammie.
Dit is een geweldig mannetje die ook goed in een kleinere woning kan aarden.
Heerlijk knuffelen is ook aan hem besteed en hij kruipt dan lekker tegen je aan en zet zijn motortje aan.Geplaatste honden

Geplaatst op 29-09-2010
Levi
H1

Hallo lieve mensen,
 
Ik ben Levi, een vrolijke, lieve stuiterbal van 2,5 jaar jong.
Ik hou van het leven en van mensen. Ik vind het heerlijk om te wandelen en te spelen en te rennen.
Mijn vorige gezin kon niet meer voor mij zorgen en zo kwam ik in een hok terecht. Hier was ik doodongelukkig. Ik miste mensen en kinderen om mij heen. Niemand die lekker met me kwam knuffelen en spelen.
Nu ben ik in een leuk gastgezin, maar zoek nog een eigen huis. Een huis met een echte baas. Een baas die met mij aan de slag wil, die mij dingen wil leren. Ik kan best met een andere hond, maar ik hou niet van te opdringerige honden. Met katten en knagertjes kan ik niet samen... die vind ik een beetje te leuk... oeps.
Kinderen vind ik het einde, maar ik ben wat omstuimig en spring nogal eens op. Sommige kinderen vinden dat niet zo fijn, maar ik ben gewoon enthousiast!
Als pup ben ik niet zo goed opgevoed, maar ik heb ondertussen al heel veel geleerd! Luisteren als ik los ben gaat nog wat moeilijker, want dan ben ik zo blij dat ik mijn baasje niet meer hoor, dan wil ik spelen en alle stokken pakken! Ik zou het geweldig vinden als mijn nieuwe baasje behendigheidssport met mij wil doen, want daar kan ik mijn energie goed in kwijt én ik ben samen met mijn baas bezig, dat vind ik geweldig.
Ik ben verder heel lief, en doe niemand kwaad (uuuhm op knaagdieren na...)
Kom mij eens opzoeken, misschien pas ik wel bij jou!!!

Een dikke poot van Levi!
 

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg