Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2020 hebben 28 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-01-2020
Lieneke
VV

Lieneke en Lenke geplaatst!

Jaaa, het is echt waar! Onze lieve dametjes mochten afgelopen week samen verhuizen. Het geluk lacht hen weer toe. Een lieve mevrouw had interesse om hen te leren kennen en de klik was er overduidelijk. Lenke heeft bij ons al die tijd geen onzindelijkheid vertoond en medisch is er met ons meisje niets aan de hand. Gelukkig mogen ze nu ergens wonen, waar stress niet meer aan de orde is en ze samen gelukkig kunnen zijn.
Kus op jullie schattige toetjes en maak er wat moois van samen ♥

Geplaatst op 31-01-2020
Lenke
VV

Lieneke en Lenke geplaatst!

Jaaa, het is echt waar! Onze lieve dametjes mochten afgelopen week samen verhuizen. Het geluk lacht hen weer toe. Een lieve mevrouw had interesse om hen te leren kennen en de klik was er overduidelijk. Lenke heeft bij ons al die tijd geen onzindelijkheid vertoond en medisch is er met ons meisje niets aan de hand. Gelukkig mogen ze nu ergens wonen, waar stress niet meer aan de orde is en ze samen gelukkig kunnen zijn.
Kus op jullie schattige toetjes en maak er wat moois van samen ♥

Geplaatst op 31-01-2020
Noah
30

Hallo iedereen,
Mijn naam is Noah en ik wil jullie iets over mijzelf vertellen.
Ik ben een tijger katertje van 15 weekjes jong. Ze hebben mij en mijn 2 broertjes gevonden in een hooischuur samen met onze mama. Mama heeft heel goed voor ons gezorgd, maar op de plek waar wij zaten liepen ook paarden rond en men was bang dat ons wat zou gebeuren met al die grote dieren in de buurt. Ik was de rest van de wereld namelijk al een beetje aan het ontdekken maar had nog nooit een mens gezien.
Ineens waren ze daar, met eten maar ook met kooien waarin we zijn gevangen. Ik heb de eerste paar dagen in een bench gezeten en heb daar flink van me af gebeten. Wat een ontzettend enge wezens, die grote mensen. Daarna werden we opgehaald en gingen we in een auto naar een nieuwe bestemming. We werden in een kamer neergezet waar allemaal leuke dingen stonden: krabpalen, speelgoedmuisjes, ballen, mandjes en …. nog meer eten! De eerste dag werden we met rust gelaten, pas later hoorde ik dat de opvangmieauwa stiekem een camera had opgehangen… Kon ze ons goed in de gaten houden zonder dat wij daar last van hadden.
Als die mevrouw op de kamer kwam, blies ik zo hard als ik maar kon. Maar … die was helemaal niet onder de indruk van mij en ze bleef komen. Als ik aan het eten was, probeerde ze mij langzaam te aaien, dat vond ik maar niet. Maar ze bleef het doen. Ook bracht ze elke keer een stokje met veertjes eraan, dat was toch leuk. Eigenlijk gebeurde er elke keer dat ze kwam iets leuks! Na een tijd kwam ik erachter dat aaien eigenlijk heel erg lekker is. Zo lekker, dat ik er tegenwoordig naar mijn opvangmieouwma toe ren, ook als ze geen eten heeft. Hmmm, lekker die aaitjes, dan spin ik heel hard.
Trouwens, mama is ook gevangen en deze woont nu bij een lieve mevrouw die heel goed voor haar zorgt. Ze heeft haar naar de dokter gebracht en iets gedaan waardoor ik nu nooit meer broertjes of zusjes krijg. Mama is helemaal zwart, net als mijn 2 broertjes. Ik denk dat ik de genen van mijn papa heb … Misschien dat ik door mijn vachtje van ons alle drie het beste contact leg met de poes die in ons tijdelijke huis woont. Die heeft dezelfde kleuren als ik en we staan regelmatig neus aan neus.
En nu is het zover, ik mag op zoek naar mijn permanente huis.
Ik vind het spannend maar heb er enorm veel zin in, jij ook? Ben jij degene bij wie ik van de rest van mijn leven aaitjes kan komen halen??
 

Geplaatst op 29-01-2020
Pookie
38

Mijn lieve Pookie, alle katjes die we opvangen zijn bijzonder, maar af en toe is er eentje extra bijzonder. Eentje die je net wat harder raakt, net wat meer in je hart kruipt en je liefde net wat harder nodig heeft. Zo eentje was jij. Je was doodsbang van mensen toen je bij ons toekwam, was nog nooit geknuffeld door mensenhanden, wist niet wat een veilige, warme thuis was. Je hebt ons in het begin serieus op de proef gesteld. We zagen je amper, je zat constant verstopt op je veilige plekje en wees elke toenaderingspoging af. We hebben meermaals met de handen in het haar gezeten en ons afgevraagd of het wel goed zou komen met jou. Het brak ons hart dat je zo bang was en ons niet durfde te vertrouwen. Weken ging het zo verder, tot je, aangemoedigd door onze eigen katjes, eindelijk beetje
bij beetje begon te ontdooien. Elke dag een klein stapje vooruit; eten in ons bijzijn, spelen met de andere katjes, voorzichtig kamer na kamer ontdekken, samen met ons spelen, kopjes geven. Toen ik je de eerste keer aaide schrok je je een ongeluk, maar na een paar keer spinde je al en nog even later had je de smaak te pakken. Het was geweldig om die angst uit je oogjes te zien verdwijnen en vervangen te zien worden door vertrouwen. Je bloeide open en haalde de schade van de eerste weken dubbel en dik in; knuffelen, kusjes geven, mee op bed slapen. Onze weg samen was niet altijd even makkelijk, maar het is het zo waard geweest als ik de transformatie zie die je ondergaan hebt. Je bent nu vertrokken naar je eigen huisje, maar je hebt ons allemaal geraakt en ons een paar belangrijke levenslessen geleerd over veerkracht, vertrouwen, liefde en geduld. Bedankt daarvoor, het was een voorrecht om je opvangmama te zijn.

Geplaatst op 25-01-2020
Nova
116

Hallo Allemaal,
Ik ben Nova, een heel rustig, zachtaardig en vrolijk meisje.
Ik ben dol op aandacht en heb dat ook echt nodig.
Zowel grote als kleine tweebeners vind ik leuk.
In het begin ik heb wel eerst even tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen, maar dat is niet erg toch?
Of ik soortgenootjes leuk vind? Nou en of!!!
Een of meerdere soortgenootjes mogen dan ook zeer zeker niet ontbreken in mijn nieuwe thuis.
Honden zijn ook geen probleem, mits ze katten gewend zijn natuurlijk.
Toen ik nog klein was hoorde de dierenarts iets aan mijn hartje.
Dat werd een bezoekje aan de hartjes dokter.
Die ontdekte dat ik een klein probleempje heb aan mijn hartje, maar geen paniek.
Elke dag eet ik braaf mijn pilletje en het gaat goed met me.
En uuuhh.... mijn harttje gaat nog steeds sneller kloppen als ik eten zie... hihihi.
Elk jaar moet ik op controle bij de hartjesdokter. Mijn opvang mama kan je alles hierover te vertellen.
Tja... en dan nog even over dat eten.....
ik moet je wel even eerlijk vertellen dat ik op het moment aan de stevige kant ben.
Ja gewoon te zwaar eigenlijk. Hoe dat zo komt? Een poosje geleden is totaal onverwacht mijn beste vriend, mijn soulmate, mijn steun en toeverlaat overleden.
Een grote klap en een enorm verlies. Van verdriet ben ik gaan eten.
Mijn opvang mama houdt me wel goed in beweging.
Aangezien ik helemaal gek ben op spelen, en vooral met een hengeltje, word ik extra veel uitgedaagd en krijg ik dus extra beweging.
Mijn bikini figuur gaat zeker terug komen.
En als echte knuffelkat ga ik na al dat spelen lekker knuffelen op schoot.
Ik ben immers een katje dat veel aandacht nodig heeft.
Maar let wel, ik beslis wanneer ik daar zin in heb.
Als ik vind dat je te lang weg bent geweest en ik te weinig aandacht heb gekregen dan kom ik je midden in de nacht wakker maken om alsnog mijn portie aandacht en knuffels te krijgen.
Haha... je bent dus gewaarschuwd!
Vind jij mij leuk?
En ben je niet langer dan maximaal 4 á 5 uurtjes per dag van huis?
En heb je ook nog eens een speelmaatje voor me?
Nou dan zijn wij misschien wel een match.
Owja... gezien mijn medische achtergrond mag ik alleen verhuizen naar mensen met een afgesloten tuin of een kattenren.

Nou tot snel hè?!
Liefs van Nova.

Geplaatst op 22-01-2020
Tuur
VV

Weldra meer informatie over Tuur!

Geplaatst op 20-01-2020
Mooja
25

Weldra meer info!

Geplaatst op 20-01-2020
Boshar
vv

Curriculum Vitae

Naam: Boshar (man)
Waar: Zwerfkat in Nood/Villa Vagebond
Email: kattenbemiddeling@zwerfkat.com
Geboren: 1 juli 2018
Afkomst: Aleppo ( Yep, ik weet het)
Burgerlijke staat: Wat is dat?

Studies en opleiding:

- Poseren. Cursus halverwege afgebroken. Ik was te overdreven.
- Acrobatiek. Ik heb paaldansen geprobeerd, maar bakte er niks van. Acrobatiek is meer mijn ding. Woordeloze magie, stralen in de spotlights waar mijn kracht, souplesse en evenwicht samensmelten.
- Marketing. Ik weet mezelf te verkopen. Alles om maar aan een huisje te raken. Ik lach wanneer ze kijken, ik prietpriet wanneer ze langslopen en ik deel kusjes uit wanneer er behoefte aan is.

Ervaring:
- Ik spreek vloeiend Arabisch: . أنقذني ، أنا لا أحصل على أي طعام Probeer dat maar eens te vertalen.
- Ik ben deels verlamd geraakt. Ben van 4 hoog zo huppakee naar beneden gevallen. Knap balen, maar heb mijn koppetje nooit laten hangen, ik weet wat strijden is! Nu omarm ik mijn beperking, het is mijn vriend, mijn metgezel.
- Aandoenlijk lonken en verleiden. Werkt altijd, ach de mens is so easy to please.
- Mekkeren als ik voor een gesloten deur zit.
- Wanneer er ongemakkelijke stiltes vallen, los ik het op. Wanneer je naar de alcohol grijpt op een saai feestje.. moment! Daar kom ik aangeschoven! Boshar het feestbeest, altijd lachen geblazen met mij.

Waar ligt mijn kracht:
- Ik heb een vlotte babbel en stel iedereen op zijn/haar gemak.
- Kopjes geven, klef doen, kortom: de warme mantel voor een soms best koude wereld.
- Humor. Ik hang in klimpalen, waarbij mijn slappe achterpootjes wat koddig stuntelen. Ik onderneem, schiet in actie met een gezonde dosis relativeringsvermogen.

Aan te werken puntje:
- Mijn blaas werkt niet mee. Kei flauw. Ik moedig hem elke dag aan, maar luistert gewoonweg niet naar me. Dus ben ik afhankelijk van mensenhanden die mijn blaas even wakker maken en een duwtje geven. No big deal. Hoort erbij. is niet eng dames!

Waar heb ik een hekel aan:
- Zweetvoeten
- Luiers!
- Als mijn haar in de klit gaat. Zo not done.


Waar ik naar verlang?
- Een vast contract voor onbepaalde tijd.
- Jou!

Geplaatst op 19-01-2020
Maja
14

later meer info

Geplaatst op 19-01-2020
Fred
VV

En NOG een prachtige plaatsing!

Lieve zachtaardige Fred, jij mocht vandaag ook je koffertje pakken! Je nieuwe adres is nu in Genk, en je krijgt er ook nog eens een vriendin bij, jij bofkont <3
Je maakte meteen al indruk, in onze opvang. Je droevige snoetje liet weinig aan de verbeelding over. Je hebt buiten lange tijd moeten zien te overleven, ook al kreeg je af en toe lekker eten van een lieve mevrouw.
Je vond het niet zo heel leuk bij ons. Je moest zo wennen aan die drukte en verschillende mensen. Je zocht voor jezelf een vertrouwd plankje op, hoog aan de muur. Zo kon je de boel overzien en voelde jij je veilig.
Zo'n lieve timide beer... Aandacht kwam je nooit vragen, wij moesten jou opzoeken.
Je bleek ook nog aids-positief te zijn, gelukkig nog in goeie conditie, maar we vonden het erg belangrijk dat jij zo snel mogelijk een heel goed huisje zou vinden. Dat had je nodig, een plek waar je leert ontspannen, en de boel de boel kan laten. Ja jongen, en weet je wat? We vonden jouw droomhuisje!
Hele lieve mensen, zij weten wat jij nodig hebt. Wat is dit jou gegund zeg!
Doe dat goed Fredje, maak er wat moois van en ontspan en geniet! We gaan je lekkere koppie missen. Kusje!

Geplaatst op 18-01-2020
Pien
100

Pien en Okkie

Bruisend, lief en vertederend.
Onze gekke wiebels zijn gehandicapt. Zij hebben een ernstige vorm van ataxie, waardoor zij niet kunnen 'lopen', maar al schuivend, liggend en met gekke bokkensprongen door het leven gaan. Een ware GENOT om hen te mogen opvangen.
Altijd goed gezind, altijd een vrolijke muts op, ze zijn gewoon een beetje bijzonder ♥
Helaas op vele plaatsen zouden zij ten dode zijn opgeschreven, puur vanwege onwetendheid, het zielige gehalte, het 'onplaatsbare' plaatje. Men weet vaak niet 'wat moet ik met ze aanvangen, ze kunnen niks!' Nou weet je... Als je heeeeel goed kijkt, kunnen ze enorm veel.
Liefdeskusjes geven, prrrrspinnen, ondeugende blikjes toewerpen, rollen, dollen en springen. Zij hebben muziek in hun lijfjes, het zijn kunstenaars, overlevers, kanjers, strijders.
Omdat het zulke wiebels zijn, krijgen ze tijdens het eten versteviging op hun buikjes, zodat ze lekker kunnen eten/slobberen. Okkie maakt er soms een boeltje van, dus die heeft een slabbertje ♥
De melodie in hun lijfjes speelt gewoon door, de twinkeling en sprankel is elke seconde aan het spatten en daar mogen wij van genieten.
Kijk maar eens mee naar de golf van energie...

Wij gunnen Pien en Okkie een prachtig ongecompliceerd leven, want enkel wij mensen maken het soms een beetje moeilijk.

Pien kan enkel samen met haar broertje Okki geadopteerd worden.

Geplaatst op 18-01-2020
Okki
100

Pien en Okkie

Bruisend, lief en vertederend.
Onze gekke wiebels zijn gehandicapt. Zij hebben een ernstige vorm van ataxie, waardoor zij niet kunnen 'lopen', maar al schuivend, liggend en met gekke bokkensprongen door het leven gaan. Een ware GENOT om hen te mogen opvangen.
Altijd goed gezind, altijd een vrolijke muts op, ze zijn gewoon een beetje bijzonder ♥
Helaas op vele plaatsen zouden zij ten dode zijn opgeschreven, puur vanwege onwetendheid, het zielige gehalte, het 'onplaatsbare' plaatje. Men weet vaak niet 'wat moet ik met ze aanvangen, ze kunnen niks!' Nou weet je... Als je heeeeel goed kijkt, kunnen ze enorm veel.
Liefdeskusjes geven, prrrrspinnen, ondeugende blikjes toewerpen, rollen, dollen en springen. Zij hebben muziek in hun lijfjes, het zijn kunstenaars, overlevers, kanjers, strijders.
Omdat het zulke wiebels zijn, krijgen ze tijdens het eten versteviging op hun buikjes, zodat ze lekker kunnen eten/slobberen. Okkie maakt er soms een boeltje van, dus die heeft een slabbertje ♥
De melodie in hun lijfjes speelt gewoon door, de twinkeling en sprankel is elke seconde aan het spatten en daar mogen wij van genieten.
Kijk maar eens mee naar de golf van energie...

Wij gunnen Pien en Okkie een prachtig ongecompliceerd leven, want enkel wij mensen maken het soms een beetje moeilijk.

Okki kan enkel samen met z'n zusje Pien geadopteerd worden.

Geplaatst op 18-01-2020
Casey
3

Hallo lieve mensen, ik ben Casey een verlegen maar lief meisje. Zoals ik al zei ik durf jullie mensen nog net niet helemaal te vertrouwen, je mag me gerust aaien als ik mijn vleesje aan het eten ben. En dan kom ik s'avonds heerlijk tegen je benen aan liggen of in elk geval in de buurt. Maar als er mensen handen op me afkomen dan duik ik toch nog wel even weg om het van een veilige afstand te bekijken. Ik durf al steeds meer en ook dit durf ik vast en zeker over een tijdje. Voor mij zou het echt super zijn als er in mijn nieuwe huisje al een lief kattenvriendje zou zijn. Dan kan daar heerlijk mee spelen en stoeien want dat is iets wat ik wel heel leuk vindt om te doen. Wie kan mij mijn eigen huisje bieden ik beloof dat ik heel lief zal zijn. Veel liefs, Casey

Geplaatst op 15-01-2020
Darcy
VV

Afgelopen week mocht onze Darcy verhuizen naar zijn gouden mandje.
Een hele mooie plaatsing. Het baasje van Jo had, na het overlijden van Jo, even de tijd genomen om alles een plekje te kunnen geven en wij zouden in de tussentijd eens bekijken welk katje een leuk maatje voor hem zou kunnen zijn. Dat werd Darcy! Een lieve, gezellige, maar gevoelige kater, die van een rustige omgeving houdt. De perfecte match voor beiden...
Darcy krijgt een mooie buitenren, speciaal voor hem gemaakt en we weten zeker dat hij helemaal gelukkig gaat zijn met zijn nieuwe baasje.
Jo wordt niet vergeten, zijn plaats wordt niet ingenomen, maar het is altijd mooi om je hart open te stellen, er is immers plaats genoeg voor nog meer liefde. We wensen hen samen heel veel geluk ♥

Geplaatst op 14-01-2020
Diezel
34

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 14-01-2020
Simba
34

Hallo allemaal,

Ik ben Simba niet de leeuwenkoning maar de kattenkoningin.
Ik ben kattin en ben nu zo'n 4 maand oud en ik kan mijn gastgezin verlaten voor een vaste thuis te krijgen.

Ik ben heel lief en laat mij graag eens aaien maar alleen als ik het toe laat.
Met kinderen heb ik geen probleem en met soortgenootjes ook niet.
Honden dat weet ik niet deze andere
4-voeter heb ik nog niet ontmoet.

Ik ga mooi op de kattenbak. Ik speel heel graag met jouw! Ik kan ook lekker languit in het mandje liggen slapen.

Ik heb een mooie bruine gestreepte pels die ik goed onderhoud.

Als ik rustig op mijn gemak mijzelf nog kan ontdekken bij jouw. Dan ben ik de koningin van het huis!

Groetjes Simba

Geplaatst op 13-01-2020
Anna
vv

Hallo allemaal,

Ik ben Anna, alhoewel ze me hier in de Villa ook wel heel liefdevol Anna’ke noemen.
Ik heb naar zeggen een erg aandoenlijk snoetje.
In het begin hadden ze hier veel compassie met me. Mijn vacht zat volledig in de klit en ik had pijn aan mijn bekje. Gelukkig heeft de dierenarts hier snel iets aan kunnen doen, dus wil ik die periode nu voor eens en altijd achter me laten!
Mijn vachtje is weer mooi blinkend en glanzend, en ik heb een vollere toet gekregen.
Ik droom van een eigen huisje, een plek onder de zon. Heerlijk liggend in een zacht warm mandje, een aaitje hier, een aaitje daar, dan hoor je me zachtjes spinnen want daar kan ik erg van genieten.
Af en toe eens een rustige wandeling door de tuin en lekkere hapjes voorgeschoteld krijgen. Dat is voor mij de ideale wereld!
Andere katjes geen probleem. Soms heb ik wel eens vlindertjes in mijn buik, als ik een knappe kater zie passeren. Kopje kroelen, staartje fier omhoog...
Als ik even schuin naast me kijk, dan zie ik tot mijn grote verwondering dat ik al 10 maanden in de opvang zit. Jongens... 10 maanden, dat is lang!
Ik wil gewoon eens bezoek ontvangen, eens kennismaken, snap je? Nog nooit is er iemand in mij geinteresseerd geweest, ondanks het feit dat ik zo'n zacht karakter heb, zoveel te bieden heb...
Maar goed, we proberen het weer eens!
Zien we elkaar snel?
Liefs Anna x

Geplaatst op 12-01-2020
Mara
vv

Hoi, ik ben Mara!

Eind april beviel ik van 4 flinke kittens. Ze werden gevonden door mensen, maar wisten niet dat ik er nog was. Kan gebeuren.
Nu was ik niet zo'n fan van mensen, maar zonder mijn kittens? Dat is een no go, dus kom maar op met die vangkooi, ik loop er wel in!
Hopla, klusje geklaard, terug bij mijn baby's.
Mensen vond ik behoorlijk stom, maar de zorg voor mijn kroost was TE belangrijk! Lekker knus saampjes. Maar ook kinders worden groot en ik besefte dat die tweebeners zo slecht nog niet waren. Ik ben ze erg dankbaar dat ik geen gevaren van buitenaf meer hoefde te trotseren. Dat verdiende wel een catnipje.
Toen mijn kleintjes steeds zelfstandiger werden, kon ik me helemaal losgooien in nieuwe vriendschappen. Hier zijn namelijk nog volwassen katjes, echt suuuuperleuk!
En ach, een beetje ontdooien naar de mensen toe kon ook geen kwaad. Verdienden ze wel.
Nadat mijn kinders een huisje vonden, sloeg het noodlot echter toe: 1 van mijn overgebleven kindjes stierf aan een ernstig virus en ik werd ook ziek.
Gelukkig schoot mijn personeel meteen in actie en klauterde ik uit mijn diepste dal. Nou seg, dat gaf wel even een boost naar het mensenvolk hey! Wat zijn ze toch lief voor me geweest, en wat was ik verwend.
Ondertussen gaat het helemaal goed met me en woon ik nu tijdelijk in Villa Vagebond.
Mijn verzorgers en ik bouwen ook wat me-time momentjes in. Eerst laat ik hen wat kirren en zoete woordjes in mijn oortje fluisteren. Ik zal het eens opnemen, je lacht je rot ha!
Maar het heeft z'n effect, want dan sluiten mijn oogjes en laat ik zachte aaitjes toe. Vinden ze leuk, worden ze blij van, maar IK OOK! Maar stap voor stap, niet te snel.. we hebben alle tijd. Geef je mij de ruimte, dan durf ik ook meer.
Als jij lief bent en erg je best doet, dan worden wij ook vrienden. Want mijn vertrouwen in jullie wordt alleen maar groter. Fijn he.
Dus, wie gaat met mij de uitdaging aan? Ik wil wel, jij?
Handkusje Mara x

kattenbemiddeling@zwerfkat.com
www.zwerfkat.com/index.php?DocID=335#.WsUjgohuaM9

Geplaatst op 12-01-2020
Luca
vv

Luca en Minne geplaatst!

Weer twee prachtige plaatsingen dit weekend...en ook nog samen...
Luca kwam in april bij ons binnen, verlamd...ze had klem gezeten onder een elektrische poort. Na zes weken revalidatie bij een gastgezin, kon ze weer stappen, maar met mensen had ze niet veel op...dit is ook al die tijd zo gebleven.
Minne bracht in een gastgezin haar kittens groot, maar ze hunkerde naar meer ruimte buiten die kamer. Toen haar kittens de plaatsingsleeftijd hadden, mocht Minne naar de Villa komen. Twee katjes, mensen zijn niet de liefdes van hun leven, andere katjes betekenen des te meer voor hen. We hebben ervoor gekozen om hen een stukje vrijheid terug te geven. Lekker rondwaaien in de stallen, eten, drinken en slaapplekjes in een veilige ruimte. Het vrije leven met mensen die over hen waken...op afstand, weliswaar... Voor een aantal katjes is dit het leven wat ze nodig hebben en dat is ook oké.
Lieve meisjes, het ga jullie goed. Geniet maar volop van het buitenleven x

Geplaatst op 12-01-2020
Minne
VV

Luca en Minne geplaatst!

Weer twee prachtige plaatsingen dit weekend...en ook nog samen...
Luca kwam in april bij ons binnen, verlamd...ze had klem gezeten onder een elektrische poort. Na zes weken revalidatie bij een gastgezin, kon ze weer stappen, maar met mensen had ze niet veel op...dit is ook al die tijd zo gebleven.
Minne bracht in een gastgezin haar kittens groot, maar ze hunkerde naar meer ruimte buiten die kamer. Toen haar kittens de plaatsingsleeftijd hadden, mocht Minne naar de Villa komen. Twee katjes, mensen zijn niet de liefdes van hun leven, andere katjes betekenen des te meer voor hen. We hebben ervoor gekozen om hen een stukje vrijheid terug te geven. Lekker rondwaaien in de stallen, eten, drinken en slaapplekjes in een veilige ruimte. Het vrije leven met mensen die over hen waken...op afstand, weliswaar... Voor een aantal katjes is dit het leven wat ze nodig hebben en dat is ook oké.
Lieve meisjes, het ga jullie goed. Geniet maar volop van het buitenleven x

Geplaatst op 08-01-2020
Marcel
111

hoi hoi mensen ik ben Marcel en volgens mijn opvangmama's ben ik een stoere vent met een peperkoekenhartje...Wat bedoelen ze daar nu weer mee ? Ik vind mezelf gewoon een vrolijke speelse jongen en ik geef toe, in het begin vond ik de mensen niet zo top, ik was nooit echt zeker wat ze met me wilden doen. Maar nu ben ik hier zo'n 2 tal weekjes in de opvang met mijn broer en zusjes en ik moet zeggen...tis hier top en jullie mensjes vallen eigenlijk heel goed mee. Ik geniet zelf met volle teugen van een knuffelsessie.  Heerlijk is dat seg ik rol spontaan op mijn rugje en genieten hoor !  Ik wist zelf niet dat ik zo hard kon spinnen ! Ik mag op zoek naar een eigen huisje dus bij deze...hebben jullie een plekje voor mij ? Liefst nog met een speelkameraadje want met 2 is het dubbel zoveel pret!

Geplaatst op 08-01-2020
Ginny
111

Hoi hoi luitjes, Ginny hier, en ik heb net zo'n super looks als mijn broertje Prospère. Die gast denkt dat hij de enige is met mooie manen. Niet hoor, ook ik heb heel veel haar ! Ze noemen mij hier soms Ginny ons ontploft poesje en dan schieten ze in de lach. Ja ja lach maar denk ik dan maar mijn lange rode haren doen heel wat mensen nog eens omkijken hoor. Mensjes die mij willen adopteren gaan wel even wat kapperspulletjes in huis moeten halen. Een borstel, spiegeltje, misschien wat wax of is dat wat ver gezocht?? :-) Ach uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste, ik ben gewoon een vrolijk roodharig poesje dat geniet van aaitjes, heel veel lekker eten, spelen met mijn broers en zussen en geniet van het leven in de opvang. Maar liefst zou ik natuurlijk een eigen huisje vinden met mensjes die mijn haartjes af en toe eens goed leggen , met me spelen en voor me zorgen en als het kan, graag met een speelkameraadje.

Geplaatst op 08-01-2020
Cassie
111

Nu mag ik! Ik ben dan wel de kleinste van ons vijfjes maar ook ik wil me graag voorstellen. Ik huppel als kleinste gewoon vrolijk achter de anderen aan en speel gezellig met hen mee. Af en toe zijn de broers wat te wild en dan laat ik van mij horen en ren ik snel weg. Ik heb dan wel korte pootjes maar ik ben razendsnel. Toen we binnenkwamen in de opvang had ik een mega achterstand in gewicht , ik woog wel 250 gram minder dan mijn broers ! We hadden ook allemaal erg veel pijntjes in onze buikjes maar ondertussen heb ik al een groot gedeelte ingehaald hoor, ik ben er nog niet helemaal en moet nog wat aankomen maar komt helemaal goed want ik krijg hier lekkere hapjes. Voor de rest ben ik een lief vrolijk ieniminiepoesje en ik spin als de beste wanneer jullie mij aaien ! Ook ik mag al op zoek naar een eigen huisje, uiteraard moet ik eerst genoeg wegen en nog even bij de dierenarts passeren maar nadien mag ik naar een eigen plekje. Graag een huisje met nog een speelkameraadje want met 2 is natuurlijk dubbel zo fijn als alleen he.

Geplaatst op 08-01-2020
Polly
111

Hallo lieve mensen, ik ben Polly zusje van nog 2 lieve zussen en 2 stoere broers. We mogen op zoek naar een eigen huisje met lieve mensjes die voor ons willen zorgen. Ik ben vrolijk, lief , speels af en toe beetje wild vooral met de blaadjes van de bomen die de grote poezels hier soms mee naar binnen brengen vanuit de buitenren. Met zo'n blaadje kan ik uren spelen en ola probeer het niet af te pakken he ik grom dan heel stoer...dan ben je bang en kan ik weer vrolijk verder spelen. Achter de zussen en broers aan crossen is ook heel tof, lekker de boel op stelten zetten ! zaaaalligggg en dan nadien languit slaapjes doen. Wat is het leven fijn bij mensjes die goed voor ons zorgen. Heel wat beter dan we in het begin gewend waren hoor zo buiten in de koud en de regen. De lieve melders hebben net op tijd hulp in geroepen want winter is coming en ik lig precies liever warm in een mandje dan ergens weggestopt voor de kou. Zo hebben jullie zo een warm plekje voor mij ? Misschien met nog een zus of broer of...want een speelkameraadje is wel een must hoor want alleen is maar alleen he.

Geplaatst op 08-01-2020
Prospere
111

Hallo iedereen, ik ben Prospère en volgens de opvangmama's heb ik met mijn halflange haren de looks echt helemaal mee...Die weten echt niet hoeveel werk ik daarmee heb he, alle dagen al dat haar goed leggen...pfff het is me wat. Een borstel , dat zou pas handig zijn. En misschien ook wel een spiegeltje zodat ik zeker ben of al die haren in de juiste plooi liggen. Oei oeps ben ik toch weer met mijn looks bezig. Heum voor de rest ben ik een vrolijke en gezellige speelvogel en wat hou ik van de mensen. Die kunnen zo goed aaien ,nadien ligt mijn haar weer overhoop maar hey voor een goede knuffelsessie heb ik dat wel over hoor. Mijn broer en zusjes gaan vanaf vandaag op zoek naar een eigen huisje met onze eigen mensjes die voor ons willen zorgen dus heb jij nog een plekje voor mij samen met nog een speelkameraadje ?

Geplaatst op 04-01-2020
Odin
103

Hoi hoi,

Odin hier. Oftewel de clown van huize opvang. Met mijn allerliefste grappige snoet draai ik hier iedereen rond mijn pootjes. 
Ik ben een zorgenkatje, mijn niertjes werken niet zoals het moet. Het gaat met ups en downs. In mijn goede dagen speel en ravot ik naar hartelust. Ik moet dan wel tijdig rusten, de batterij weer opladen. In die periode durf ik ook wel een pestkopje zijn. Ik kan dan wel eens macho doen tegen een paar van de dametjes hier. Is soms leuk om eentje op stang te jagen. 
In de minder goede dagen slaap ik veel en laat me lekker vertroetelen. Ik ben een echt kroelaapje. Ik vind kriebelen en kusjes heeeerlijk! Soms profiteer ik ook wel een beetje, effe wat zielig doen om nog meer aandacht te krijgen.
Mijn medicijn slik ik braafjes. Nierdieet ook geen probleem. Mijn eetlust is niets mis mee. Ik ben een beetje aan de ronde kant. Ome Alex, onze dierenarts, zegt dat het niet erg is. Dat is reserve voor mindere tijden zegt ie dan. Ben ik helemaal met hem eens.
Ik ga regelmatig voor controle naar ome Alex, vind ik niet zo leuk. Ik hou niet van bloed prikken. Gelukkig maakt hij het nadien goed met knuffelen. Lekker die kroelende handen.
Zo, ik zie dat ik nog een knabbeltje krijg. Ik ga dan maar vlug, mijn buikje kan nog best wel wat gebruiken.
Daaaag
Nog snel een.neusje van Odin x
Geplaatst op 04-01-2020
Kobe
103

Kobe wordt al lang verzorgd door een van onze gastgezinnen, maar had nu abcessen op zijn poten. Daarom is hij nu officieel binnen bij ons.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 04-01-2020
Delina
119

Delina

That's me! Ik mag mezelf ook eens voorstellen. Niet zo handig in de drukste periode van het jaar, met al dat jonge grut zo aandoenlijk en koddig. Maar hey, ik was ooit ook een kleine baby en ik ben mijn schattigheid niet verloren!
Nu, ik ben geen knuffelbeestje, is niet zo mijn dingetje. Wat niet is, kan nog komen, maar momenteel vind ik het goed zoals het nu is. Ik maak vrienden, kattenvrienden, en vind het zalig om in hun nabijheid wat rond te paraderen.
Ik trek een beetje mijn eigen plan, een zelfstandige dame met een eigen visie.
Mijn hartje is van goud, mijn karaktertje zacht. Ik denk persoonlijk, wanneer ik geadopteerd word? Je nog eens verbaasd zult staan van mij! Wie weet  zoek ik meer toenadering, vertrouw ik jouw aanwezigheid in mijn comfortzone en zit er zelfs een aaitje bij. Ik zou wel de sprong willen wagen, een beetje eng wel, maar wie niet waagt niet wint.
Ik jaag me niet zo snel op, ben relaxt, en misschien vanwege mijn karaktertje, val ik niet zo snel op.
Ik zoek mijn chillplekjes uit, soms waag ik me een aan een wandeling door de gang, maar ik voel me opperbest in de strandkamer van Villa Vagebond.
Maar diep van binnen verlang ik enorm naar een plekje voor mezelf.... een plek waar ik voor altijd mezelf mag zijn met jou aan mijn zijde.
Knipoogje Delina


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg