Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MAART 2020 hebben 14 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 25-03-2020
Senna
VV

Hallo daar allemaal, ik ben blij dat jullie dit even lezen, want wat ik nu heb meegemaakt.
Ik kan er nog niet over uit. Zit ik ineens in Villa Vagebond.
Maar goed, laat ik bij het begin beginnen.
Dat is goed Senna. En wat is dat begin dan?
Nou simpel, voorheen woonde ik samen met mijn baas, maar hij kreeg ander werk.
Oké…., maar moet jij daarvoor dan naar een kattenopvang?
Ja, omdat ik niet zeeziek wil worden!
Dat moet je eens verder uitleggen Senna.
Dat is niet zo moeilijk. Mijn baasje gaat varen – op een boot – en ik kan niet mee aan boord.
Lijkt me trouwens ook helemaal niets, de hele dag dat geklots om je heen, maar ja, als dat nu eenmaal je werk is. Maar toen is hij gelukkig wel een plek voor mij gaan zoeken.
En nu woon je dus in Villa Vagebond. Wat vind je daarvan?
Nou euh, je zal begrijpen dat het allemaal wel erg wennen is voor me.
Zoveel andere katjes om me heen en dan ook nog al die verzorgsters.
Ik zoek gewoon nog een beetje de rustigste plekjes op.
Maar andere katjes en verzorgsters zijn ook best leuk hoor.
De niet zo drukke katjes vind ik het leukst, want zelf ben ik eigenlijk ook een beetje schuchter.
Maar als een verzorgster mij aandacht geeft gaat mijn staart direct de lucht in, heerlijk is dat.
Zo’n beetje gekroel achter m’n oortjes, een aai over mijn kopje en rug, lieve woordjes in mijn oren, heerlijk!

Alleen die lieve verzorgsters zijn er jammer genoeg niet de hele dag. Dus zou ik heel graag weer in een mooi huisje willen wonen om al die aandacht van jou te krijgen. Ben jij die persoon?
Stuur dan een mail naar: kattenbemiddeling@zwerfkat.com

Geplaatst op 23-03-2020
Jaxx
VV

Een gewone maandag werd voor hem zijn bijzondere dag.
Jaxx onze flierefluiter, speelvogel, soms een tikje overweldigend voor andere katjes, maar een echte lieverd. Hij heeft het voor elkaar!
Het rijk voor zich alleen, kindjes die met hem spelen en van alle gemakken voorzien, zoals hij dat bij ons ook gewend was.
Dat is wat we graag zien, onze katjes moeten gelukkig kunnen zijn. Maatwerk voor ieder katje. Ook in deze woelige tijden, blijft dat altijd voorop staan. Jaxx, banjer maar lekker rond en geniet van alles wat je ze voor je in petto hebben. Het ga je goed, lieve knul x

Geplaatst op 22-03-2020
Liesje
VV

Liesje is geplaatst <3

Vandaag was het de beurt aan Liesje. Ons prachtige meisje mocht haar koffertje pakken!
Ze kwam bij ons binnen als een bang afstandelijk katje. Ze vond ons mensen even helemaaaaal niet gezellig.
Vonden we niet erg, katjes als Liesje maken altijd een groei door en krijgen elke dag een beetje meer vertrouwen in ons mensen.
Liesje met de mooie snoet vond de andere katjes altijd wel hartstikke gezellig, daar trok ze zich lekker aan op.
Er kwam de laatste tijd steeds meer nieuwsgierigheid naar de tweebeners. Met gespitste oortjes en zachte blik, volgde ze onze handelingen. We konden haar zelfs al bijna aaien! Dat wordt nog wat met Liesje :-)
En toen kwam er telefoon voor ons meiske. Deze lieve dame vond het niet erg dat Liesje wat tijd nodig had... en dat horen wij graag.
Er was een fijne match vandaag en Liesje mocht mee... Ze krijgt gezelschap van een hond die denkt dat hij een kat is, en nog twee kattenvriendjes. Bofkont!
Het ga je goed meisje, doe dat goed ♥

Geplaatst op 14-03-2020
Lexa
19

Hallo lieve mensen! Ik ben Lexa, een lief grijs tijgertje met prachtige oogjes van minder dan een jaar oud. Ik ben in Villa Vagebond binnengebracht met mijn mama, broertje en zusje en zit nu met mijn zusje te wachten op een warme thuis.


Toen ik net onder de mensen kwam was ik heel erg bang, ze denken dat dit komt door eerdere slechte ervaringen met mensen. Maar de opvanggezinnen waar ik in terecht kwam waren altijd zo lief, dat ik ondertussen wel weet dat de meeste mensen goed zijn voor me.

Ik ben nog iets voorzichtiger dan mijn zusje, maar als mijn opvangmama thuiskomt zit ik al ongeduldig te wachten bij de deur. Oppakken vind ik nog een beetje eng, maar ik ontdooi zeker in een warme, rustige, liefdevolle omgeving.


Hebben jullie een warm huisje voor mij?

liefs Lexa

Geplaatst op 13-03-2020
Caro
19

Hallo lieve mensen! Ik ben Caro, een lief grijs tijgertje van minder dan een jaar oud. Ik ben in Villa Vagebond binnengebracht met mijn mama, broertje en zusje en zit nu met mijn zusje te wachten op een warme thuis.

Hoe komt dat ik nu pas beschikbaar ben voor adoptie? Wel, ik heb helaas niet zo’n goede ervaringen gehad met mensen, en daardoor was ik lang heel erg bang. Maar hey, de lieve mensen van Zwerfkat In Nood hebben mij geholpen met mijn angst te overwinnen! Het heeft een tijdje geduurd, maar nu weet ik wel dat de meeste mensen eigenlijk erg lief zijn. Mijn zusje is net hetzelfde als mij, al ben ik net een tikkeltje nieuwsgieriger.

Misschien ben ik eerst dus wel een beetje afstandelijk, maar geen zorgen, bij de juiste mensen en een rustige omgeving ga je tonnen liefde van mij ontvangen.

Hebben jullie een warm huisje voor mij? Stuur dan snel een berichtje om me eens een bezoekje te komen brengen.

liefs CARO

Geplaatst op 13-03-2020
Joep
118

Joep geplaatst na 2 jaar opvang ♥

Zijn opvangmama vertelt:
"Lieve Joep, Joepie, Joepie de poepie, ons heerlijke fluffy ventje.
Na bijna 2 jaar in onze opvang te hebben gezeten, werd jij EINDELIJK geplaatst! Je hebt er even op moeten wachten maar dan heb je ook wat ♥
Alles, waarvan ik denk dat jij leuk vindt, is er.
Jij houdt namelijk niet zo van steeds wisselende gezichten. Nee, het liefst hield jij het bij max. 2 mensensnoeten. Intens genieten kon jij van streeltjes en aaitjes en lieve woordjes. Eenmaal het vertrouwen gewonnen is, was kwijlen van genot het resultaat. Heerlijk manneke! Schuw noemden ze jou soms. Nee hoor, Joep is niet schuw, hij is heel verlegen en een beetje selectief. Daarom was de keuze voor een huishouden dat bestaat uit één persoon, een lieve mevrouw, snel gemaakt. Je hebt zoveel liefde te geven!
Katten! Die moeten er zijn! Want jij houdt van andere poezels. Het werden er zelfs vier in alle leeftijdscategorieën. Want in de opvang voelde jij je aangetrokken tot allerlei katjes. Van kitten tot oma, jou maakte dat niet uit. Jij gaf ze allemaal stevige kopjes.
En dan last but not least, een BUITENREN! Die had je in de Villa ook en daar was je vaak te vinden. Met je snuitje in de zon, kriebelende grassprietjes aan je buikje, genietend van de natuur, jah, daar genoot jij ontzettend van.
Ik zie jou daar al zitten, in je nieuwe buitenren, met je nieuwe huisgenootjes, en ’s avonds een snoepmomentje, want ook daar kon jij zo naar uitkijken over de dag.
Het ga je goed allerliefste Joep!"
Jouw opvangmama ♥

Geplaatst op 08-03-2020
Sher Khan
8

Sher Khan en Sultan

'Sher Khaaaaannn! Kom es, wij mogen!' riep Sultan opgetogen tegen zijn beste vriend.
Sher Khan was aan het dutten en opende één oogje. 'Wat is er Sultan,' mompelde hij, 'ik was net aan het dromen over Minoes die me kwam versieren, dat wil ik graag nog even een goed einde geven.'
'Maar wij mogen op smoelenboek leuk doen, zodat ze ons komen adopteren, dat wil jij toch ook??' Sultan bleef hoopvol de kant van Sher opkijken, maar die was alweer diep in zijn Minoes droom verzonken.
'Nou, oke dan, deze kans laat ik niet liggen, dus ik zal voor twee babbelen,' zei Sultan dapper en begon te vertellen...

'Sher Khan en ik hebben elk ons eigen rugzakje. We ontmoetten elkaar in dezelfde opvang, er was meteen een klik. Sher was een kelderkat geloof ik, en toen behoorlijk pissed off. Zijn angst stond groot in zijn oogjes geschreven, hij vond de tweebeners maar een raar soort. Veel wilde hij er niet over kwijt, tijdens een melkbiertje drinken.
Mijn ervaring was niet zo dramatisch als die van hem. Ik ben in de natuur geboren, zo lekker tussen alle naaldbomen, bos en heuvellanden. Zaliggg. Op de camping kamperen tussen alle tentjes en caravans. Allerminst romantisch trouwens, ook niet zo comfortabel, zo zonder slaapzak en proviand. Daarom, mocht ik verkassen naar Zwerfkat in Nood.
Sher viel me op door zijn prachtige grote eerlijke kijkers. Zo'n gast waar je op kon bouwen, snap je. Dus ik besloot mijn slaapplek met hem te delen. De band werd elke dag sterker en nu zijn we beste vrienden. We delen alles! Behalve Minoes, daar moet ik vanaf blijven.
Hij vindt de mensen best lief, maar nog een klein beetje eng. Pas op, ik zie heus wel uit mijn ooghoeken dat hij zich laat strelen in zijn mandje. Zijn gespin en geronk verklapt hoezeer hij kan genieten van aaitjes.
Ik ook trouwens, ben een beetje dapperder dan hem. Jullie tweebeners zijn niet verkeerd. Voorzichtig open ik mijn hartje voor jullie en zorgzame handen mogen mij strelen, dan prietpriet ik er lustig op los.
Sher zoekt geregeld geborgenheid bij mij. Niks mis mee, zolang men niet het idee krijgt dat ik maar een zacht eitje ben. Ik ben stoer, sterk en groot! Ik ben dol op uitpuilende koelkasten en volle etensbakjes. Vul maar aan, ik loods het wel naar binnen, ben dan ook in de groei he!
Sher en ik gaan dus nooit uit elkaar en zoeken samen een huisje. Dromen zijn privé, dus Minoes blijft van hem, en Luna (mijn fantasietje) van mij.
Werk jij voltijds? Geen problemen mee, wij blijven graag thuis, maar de afwas moet je echt zelf doen.
Wij voelen ons niet zo snel alleen, zolang de snoeptrommel maar gevuld blijft HA.
Er zit veel liefde in onze lijfjes, en als je een beetje je best doet, word ik waarschijnlijk een lekkere knuffelkont :-)
Nah, dat was het denk ik. Sher, Sher??? Ben je al wakker?'
'Allang Sultan, maar eh, wie is Luna??'

 


 

Geplaatst op 08-03-2020
Bollie
118

Ook Bollie mocht dit weekend verhuizen naar zijn gouden mand!! <3
Onze schattige knuffel op 3 pootjes heeft het zo maar even getroffen: een thuis als enige kat mét een baasje dat heel veel thuis is. Hélemaal iets voor Bollie! Wat zijn we blij voor jou, lieve kerel! Geniet maar met volle teugen van alle liefde daar, komt helemaal goed!
Laat je nog van je horen?

Geplaatst op 08-03-2020
Sultan
8

Sher Khan en Sultan

'Sher Khaaaaannn! Kom es, wij mogen!' riep Sultan opgetogen tegen zijn beste vriend.
Sher Khan was aan het dutten en opende één oogje. 'Wat is er Sultan,' mompelde hij, 'ik was net aan het dromen over Minoes die me kwam versieren, dat wil ik graag nog even een goed einde geven.'
'Maar wij mogen op smoelenboek leuk doen, zodat ze ons komen adopteren, dat wil jij toch ook??' Sultan bleef hoopvol de kant van Sher opkijken, maar die was alweer diep in zijn Minoes droom verzonken.
'Nou, oke dan, deze kans laat ik niet liggen, dus ik zal voor twee babbelen,' zei Sultan dapper en begon te vertellen...

'Sher Khan en ik hebben elk ons eigen rugzakje. We ontmoetten elkaar in dezelfde opvang, er was meteen een klik. Sher was een kelderkat geloof ik, en toen behoorlijk pissed off. Zijn angst stond groot in zijn oogjes geschreven, hij vond de tweebeners maar een raar soort. Veel wilde hij er niet over kwijt, tijdens een melkbiertje drinken.
Mijn ervaring was niet zo dramatisch als die van hem. Ik ben in de natuur geboren, zo lekker tussen alle naaldbomen, bos en heuvellanden. Zaliggg. Op de camping kamperen tussen alle tentjes en caravans. Allerminst romantisch trouwens, ook niet zo comfortabel, zo zonder slaapzak en proviand. Daarom, mocht ik verkassen naar Zwerfkat in Nood.
Sher viel me op door zijn prachtige grote eerlijke kijkers. Zo'n gast waar je op kon bouwen, snap je. Dus ik besloot mijn slaapplek met hem te delen. De band werd elke dag sterker en nu zijn we beste vrienden. We delen alles! Behalve Minoes, daar moet ik vanaf blijven.
Hij vindt de mensen best lief, maar nog een klein beetje eng. Pas op, ik zie heus wel uit mijn ooghoeken dat hij zich laat strelen in zijn mandje. Zijn gespin en geronk verklapt hoezeer hij kan genieten van aaitjes.
Ik ook trouwens, ben een beetje dapperder dan hem. Jullie tweebeners zijn niet verkeerd. Voorzichtig open ik mijn hartje voor jullie en zorgzame handen mogen mij strelen, dan prietpriet ik er lustig op los.
Sher zoekt geregeld geborgenheid bij mij. Niks mis mee, zolang men niet het idee krijgt dat ik maar een zacht eitje ben. Ik ben stoer, sterk en groot! Ik ben dol op uitpuilende koelkasten en volle etensbakjes. Vul maar aan, ik loods het wel naar binnen, ben dan ook in de groei he!
Sher en ik gaan dus nooit uit elkaar en zoeken samen een huisje. Dromen zijn privé, dus Minoes blijft van hem, en Luna (mijn fantasietje) van mij.
Werk jij voltijds? Geen problemen mee, wij blijven graag thuis, maar de afwas moet je echt zelf doen.
Wij voelen ons niet zo snel alleen, zolang de snoeptrommel maar gevuld blijft HA.
Er zit veel liefde in onze lijfjes, en als je een beetje je best doet, word ik waarschijnlijk een lekkere knuffelkont :-)
Nah, dat was het denk ik. Sher, Sher??? Ben je al wakker?'
'Allang Sultan, maar eh, wie is Luna??'

Geplaatst op 08-03-2020
Odette
8

Hoi,
Ik ben Odette,
Het laatste kitten dat gevangen was op de camping in de Ardennen. Spannend was dat allemaal zeg. Eerst verdwenen mijn zusjes en uiteindelijk heb ik me ook maar laten vangen.
Wow een warm huisje en eindelijk terug bij mijn zusjes Twinkel en Nalu. Zaaaaaaaaaaalig gewoon. Ondertussen zijn ook de anderen mijn vriendjes. Als ze wat te wild zijn geef ik op tijd een blaasje. Ik ben ook een echte babbelkous. Ik probeer zo met jullie te praten vooral als ik honger heb laat ik je graag weten dat mijn eten op is, of als ik nood heb aan een knuffel want rrrrrr…. genieten kan ik als de beste. Ik zou het leuk vinden mocht er al een andere soortgenoot rondlopen, maar als je genoeg thuis bent om met mij te knuffelen is dat ook ok voor mij hoor. Lange dagen eenzaam in huis zijn niets voor mij want ik geniet zo van gezelschap.
Groetjes van mij en hopelijk tot gauw
 

Geplaatst op 07-03-2020
Winston
VV

Wat een prachtig nieuws voor onze timide man!
Al een hele tijd geleden was er vanuit deze mensen interesse in hem, maar ze wilden zich heel goed informeren. Dat moedigen wij alleen maar aan, adopteren mag nooit geen impuls zijn. Afgelopen weekend zou er een kennismakingsbezoek plaatsvinden, daarna zouden we, bij een klik, een afspraak maken voor de definitieve plaatsing. Ze namen toch een reismandje mee, want je weet immers maar nooit....
Nou, om een lang verhaal kort te maken, Winston ging mee. Ze konden het niet over hun hart verkrijgen om zonder hem naar huis te gaan. We kunnen dus wel stellen dat de klik er meteen was ;-)
Inmiddels ontvingen we al een geruststellend berichtje. Winston had zich gesetteld, had al gegeten en al voorzichtig kennisgemaakt met een van de andere katjes :-)
Een bijzonder mooie plaatsing, een timide, fiv+ katje, die dan zomaar op een mooie zaterdag een echt thuis krijgt...
You did it, Winston ♥

Geplaatst op 07-03-2020
Marvel
121

Hallo joehoe hier ben ik
Ja heb ik de aandacht, Super!
ik ben Marvel, een echte stoere puber.
momenteel zijn spelen en knuffels krijgen me favoriete bezigheden.
aandacht die eis ik zoals je ziet graag op en deel die niet graag met andere 4 voeters.
mensen daarintegen vind ik helemaal te gek.
vooral als ze ook nog lekkere hapjes hebben hmm lik me bekje al af bij de gedachten.
heeft u lekker hapjes, een lekker zacht plekje om te knuffelen en slapen?
liefst zo'n groot bed van jullie 2 voeters waar ik bij mag!
dan bent u het juiste personeel voor mij.
vul maar snel het adoptieformulier in zodat het geregeld kan worden.

Geplaatst op 03-03-2020
Nalu
8

Hoi ,
Ik ben Nalu
Ik ben het zusje van Twinkel en Odette van de camping in de Ardennen. Uiterlijk lijk ik heel erg op Odette, maar ik heb een heel ander karakter. Ik ben geen durfal, maar een schuwer katje dat graag wegkruipt als ik jullie mensen zie.
Maar soms komt mijn temperamentje naar boven hoor. Ik maak er dan ook wel eens een spelletje van. Pak me dan …als je kan. Tja met mij heb je wel wat meer geduld nodig maar ik beloof je, als je mijn vertrouwen hebt gewonnen ga ik genieten van je aaitjes hoor. Ik begin nu soms al luid te spinnen als mijn opvangmama me komt knuffelen.
 

Geplaatst op 02-03-2020
Nilo
vv

We schreeuwen het van de daken: Nilo is geplaatst!!

Nilootje, Nilootje... na 1 jaar in de opvang te hebben gezeten gebeurde het ineens. Patsboem! Serieuze interesse, hoppakeej!
Met een brok in de keel lieten we het even bezinken. Onze lieve jongen, zou het? Gaat het nu echt gebeuren?
Nilo is aids-positief en had een lange reis gemaakt, kwam helemaal uit Dubai. Gered door een lieve dame, zij riskeerde zelfs haar baan, toen ze hem stiekem verstopte. Hoe dapper.
In januari 2019 kwam Nilo bij ons. Met zijn smaragdgroene ogen wierp hij ons een blik toe. Een open vertederende blik, zo direct en ook zacht. Sindsdien is die blik nooit weggegaan.
Hij viel op, in onze opvang. Zijn stemgeluid dreunde door de keuken, wanneer zijn neus in de gaten kreeg dat het etenstijd was. Jahaaa Nilo, kallummm, even geduld! Hoe vaak hebben we onze Arabische prins niet semi bestraffend toegesproken. Maar altijd met een lach, want hij liet ons altijd grinniken. Hij toverde zo een brede glimlach op ons gezicht. Gewoon, om wie hij was. Een FANTASTISCHE jongen.
En humor.. met Nilo kun je lachen, daar gaan zijn baasjes nog wel achterkomen :-)

Lieve Nilo...toen er telefoon kwam voor jou, moesten we even slikken. Het idee om jou los te laten, bezorgden ons al voorbereidende traantjes. Maar ook traantjes van blijdschap, want wat gunden wij jou een huisje zeg, amai! Jij verdiende het zo enorm.
Een huisje bij lieve mensen, helemaal alleen voor jou. Geen andere diertjes, want meestal had jij toch echt wel behoefte aan alleenrecht. Jij kunt dat, we weten dat jij daar heel gelukkig gaat zijn.
Er was meteen een klik met jouw mensen en vandaag was het dan zover. Het definitieve vertrek...
Je pakte je pyjamaatje, je koffertje. Een laatste knuffel, een dag dag en daar ging je.
Doe dat goed jongen, en wees die gekke Pipo de clown. Laat jouw mensen lachen en wees wat geduldig tijdens etenstijd. Jouw baasjes gaan net zoveel van jou houden als wij van jou. Wie weet overtreffen ze ons ;-)
Go for it boy, zet em op kanjer!!! En Dinti weet dat het goed is.
xxx
 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg