Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JULI 2020 hebben 61 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-07-2020
Lenny
VV

Lenny mocht zijn koffertjes pakken...voor de tweede keer....
We plaatsen hem reeds enkele maanden geleden, maar dit bleek, weten we nu, voor Lenny niet het geschikte plekje te zijn. Hij werd onzindelijk van de stress.....
Eenmaal terug in de Villa, was Lenny vlug weer de oude. Helemaal gelukkig en geen plasjes meer te bekennen, behalve in de bak uiteraard :-)
We hebben nog eens goed geëvalueerd wat Lenny nodig had en we waren er zo uit, kattenvriendjes, weinig drukte, een stabiele omgeving en een plekje waar hij veilig een frisse neus kan halen. Dit alles denken we nu wel gevonden te hebben voor hem...
Dag lieve Lenny, hopelijk voel je je fijn daar. Geniet maar van je nieuwe huisjes, mensen en kattenvriendjes

Geplaatst op 31-07-2020
Fedde
118

Fedde en zijn zusje Jetje worden samen geplaatst. Zij spelen allebei heel graag en zijn erg lief voor elkaar
Beiden houden van mensen, komen graag bij je liggen. Fedde spint de sterren van de hemel als je hem bij je pakt om te knuffelen.
Geplaatst op 31-07-2020
Jetje
118

Jetje wordt met haar broertje Fedde geplaatst. Zij spelen allebei heel graag. Jetje kan soms wat ruw zijn maar daar maakt Fedde snel korte metten mee
Ze zijn aan elkaar gewaagd maar ook heel lief voor elkaar.
Beiden houden van mensen, komen graag bij je liggen. Jetje echter enkel als zij daar zin in heeft, dan kan ze daar enorm van genieten. 

Geplaatst op 30-07-2020
Dayo
NvT

Dayo is actief, speels, ondeugend, nieuwsgierig. Speelt heel
graag met zijn mede-opvangetjes. Is zot van natvoer. Komt
ook graag met je knuffelen. Wordt samen met Masha geplaatst.
 

Geplaatst op 30-07-2020
Masha
NvT

Masha is een lieve, speelse, sociale, nieuwsgierig meid. Ze speelt heel graag met haar kamergenootjes. Komt ook graag bij je liggen en geeft dan graag likjes. Ze heeft totaal geen interesse in natvoer. Wordt samen met Dayo geplaatst.

Geplaatst op 30-07-2020
Sky
38

The sky is the limit.' Ken je dat gezegde? Dat gaat dus over mij. Ik heet namelijk Sky, en ik ken geen limieten, hahaha. Maar dat spreekwoord betekent ook zoveel als 'onbegrensde mogelijkheden', en hopelijk kan dat ook gezegd worden over mijn toekomst. Mijn verleden is namelijk niet zo mooi; in mijn eentje moeten overleven in een bos, onderkoeld geraakt, zware diarree, ondergewicht, een lelijke infectie aan mijn pootje (ik mis hierdoor een kussentje en nageltje aan mijn rechtervoorpoot, maar merk daar dus echt niks van). Ik heb dus geen makkelijke start gehad, maar gelukkig ben ik een positivo en kijk ik vol verlangen uit naar een mooie toekomst. En daar hoort natuurlijk een fijn huisje voor altijd bij, met lief 'personeel' dat met me wil knuffelen, spelen en me van lekkere maaltijden voorzien, een poezenvriendje om kattenkwaad mee uit te halen en een (afgesloten) tuin om een frisse neus te halen. In ruil krijg jij duizenden natte kusjes in je gezicht, gekke streken die altijd een glimlach op je gezicht toveren (ik maak de ingewikkeldste salto's en tuimelingen), een 'helpende' hand bij al je bezigheden (ik ben vooral heel goed in het spoorloos doen verdwijnen van datgene wat je net nog in je handen had), een gewillig slachtoffer om al dat katteneten in huis op te eten, een inspecteur die je tuin veilig houdt en, vooral, een vriend voor het leven die door dik en dun aan je zij zal staan. Kan jij al mijn toekomstdromen laten uitkomen? Vul dan snel het adoptieformulier in, want 'the sky is the limit', toch?

Geplaatst op 29-07-2020
Woezel
VV

Daar is ons mannetje dan!

Een paar dagen geleden vertelden we jullie over een erg ziek diertje uit Gingelom.
Een reminder:
"Er zou al een tijdje een zwerfkat bij de meldster komen eten. Een heel aanhankelijk katertje. Achteraf bleek hij toch al een tijdje ziek te zijn, dus mocht hij bij ons binnenkomen.
Maar toen we hem zagen, tartte alle verbeelding. Hij had een gezwel boven zijn oog, rochelde enorm bij elke ademhaling, had een vieze open wond aan de staart en droeg een hele 'rottende' geur met zich mee.
Onze vriend moest bij onze dierenarts blijven.
Zijn bekje was een ravage, hij had een tumor boven het oog. Deze is inmiddels verwijderd en zijn staartje werd verzorgd. Hij is aids-positief, maar we wachten nog even de bevestigingstest af.

Dat was een paar dagen geleden, ondertussen mocht Woezel met ons mee! Hij is er nog niet, maar wat was hij blij toen hij na enkele dagen zijn pootjes mocht strekken. Lekker mocht rondlopen, knuffelen, bijslapen.
Het zo'n lieverd, zo'n snoes.
Ondertussen verzorgen we zijn staartje, krijgt hij medicijntjes en houden we zijn neusje vrij. Komt goed lieverd x

Geplaatst op 29-07-2020
Fons
VV

heel lief katje, maar met een sterk eigen willetje. Als hij iets niet wil laat hij je dat heel duidelijk weten. Hij schrikt soms nog van harde geluiden, en bij erge drukte kruipt hij nog al eens weg. Maar gewoonlijk ligt hij ergens bovenop te soezen, of loopt hij rond.

Geplaatst op 28-07-2020
Teun
118

Weldra meer informatie over Teun!

Geplaatst op 25-07-2020
Marijn
100

Marijn

Hij was 4 weekjes oud, toen hij bij zijn kattenfamilie werd weggerukt.
Een gezin wilde zo graag een kittentje hebben, dus zo jong mogelijk was toch wel het leukst.
Hij was ondertussen 7 weekjes oud, toen het noodlot toesloeg. Hij raakte bekneld tussen een zetel.
Een luid gekrijs, Marijn zat ertussen bekneld.
Alles heeft nog een paar uur geduurd, voordat hij werd bevrijd door mensen van een dierenartsenpraktijk. Ach kleine jongen toch!
Op de foto was geen breuk te zien, gelukkig, maar hij raakte echter deels verlamd. Zijn blaas functioneert niet meer, dus daarom gaat hij nu al schuivend in een pampertje door het leven.
Zijn baasjes wilden hem niet meer, zij opperden inslapen. Gelukkig kon de dierenartsenpraktijk het niet over haar hart verkrijgen, en besloten Marijntje in leven te houden.
Hij mocht met de assistente mee naar huis, waar hij tijdelijk heel goed verzorgd werd. Ondertussen werd er druk gezocht naar een oplossing, een plek waar Marijn terecht kon.
Wij werden benaderd en we besloten dit kleine ventje in onze armen te sluiten! Hij kreeg een nieuwe opvangmama met ervaring. Zij had tenslotte ook Dille tijdelijk mogen verzorgen ;-)
Wat een guitig kereltje is dat zeg! Heldere nieuwsgierige oogjes, op ontdekking. Zoveel te zien, zoveel andere katjes :-) En wat een hoop speelgoed! Nou... Marijn voelde zich meteen op zijn gemakje.
Op dit moment is hij zeker nog niet te reserveren. Laat hem eerst maar eens genieten, groeien en vriendjes maken. Daarna naar onze dierenarts voor alle noodzakelijke dingetjes ;-)
Welkom lief Marijntje van ons, geniet en ga op ontdekking! Komt helemaal goed met jou ♥

Geplaatst op 25-07-2020
Cornelia
37

Het sprookje van een zielig zwervertje dat een begeerlijke prinses werd!

Lang, lang geleden woonde er een zielige kat op straat (ik dus). Of ja, zes maanden geleden om precies te zijn.
Ik had helemaal niks; geen eten voor mezelf en ook niet voor de kleintjes. Ik moest graankorreltjes stelen bij de kippen om te overleven.
Toen gebeurde er het volgende: ik werd gevangen en gesteriliseerd en kreeg een knipje in mijn oor (ziet er best stoer uit). Eigenlijk moest ik later weer uitgezet worden. Maar dat kon niet, ik was onderkomen, depressief en had een zware voedselallergie.
Tja, wie wil nou een schuwe, depressieve kat, die niet bij andere katten kan (door de allergie)? Zelfs een boerderij zou mij nog afwijzen...
Toen kwam ik bij Zwerfkat in Nood in een pleeggezin. Nou het zonnetje ging nog niet schijnen hoor!
Drie maanden lang heb ik me onzichtbaar gemaakt. Ik heb al die tijd achter een kast gezeten.
Toen besloot ik dat het zo niet verder kon. Ik moest het paleisje van de mensen betreden en mijn angsten trotseren. Mijn ontdekking: mensen zijn eigenlijk superleuk, want ze hebben altijd lekkere hapjes in hun handen. En ik ben ook eens superleuk, dus besloot ik dat we best konden matchen!
Dus... om maar genoeg lekkertjes binnen te kunnen halen, hang ik nu de sierlijke prinses uit en laat ik me zelfs soms al aaien! Hoe eindigt het verhaal: leef ik nog lang en gelukkig? Dat hangt van jou af, want binnenkort ben ik beschikbaar voor adoptie!
Liefs van je prinsesje Cornelia... (Klinkt ook als een prinses, toch?!)
P.s. Alleen in sprookjes gebeuren wonderen.... dus zelfs mijn allergie is op magische wijze verdwenen!

Geplaatst op 25-07-2020
pixie
NvT


Pixie is een lief meisje. Ze was bij binnenkomst beetje angstig. Ze verstopte zich en blies als je haar wilde pakken. Maar liet zich ondanks dat toch opnemen en knuffelen. De andere aanwezige katjes maakten geen indruk op haar, ze zocht ook geen toenadering. Nu, een dikke week verder, is ze veel rustiger. Als we de kamer binnengaan, verstopt ze zich nog en blaast ze even. Maar als ze doorheeft dat ze je kent dan is het ook weer in orde. Ze knuffelt heel graag. Kruipt tegen je aan en zoekt om te ‘tutteren’. De andere katjes vindt ze oké, soms speelt ze ook met hun maar ze slaapt meestal apart. Soms zit ze ook gewoon wat te kijken hoe de anderen spelen. Ze speelt ook graag in haar eentje.

Pixie mag zeker een huisgenootje hebben maar dat moet niet persé een heel jong katje zijn

Geplaatst op 24-07-2020
Mitsy
35

Speels en actief wanneer ze pas wakker is.
Wanneer mensen haar op die momenten benaderen, is ze voorzichtig of wil ze spelen.

Wanneer ze moe is laat ze zich gemakkelijk opnemen en blijft ze gemakkelijk op schoot liggen. Eender waar ze op schoot genomen wordt, ze zal niet snel van schoot willen tenzij ze wil spelen.
 

Geplaatst op 23-07-2020
Niklas
40

Niklas is een hele lieve kleine jongen. Hij is super speels, praat graag over zijn dag (en wordt dan graag gehoord) en houdt van aandacht. Hij is erg nieuwsgierig en dapper, maar bij nieuwe/luide geluiden is hij wat timide. Wanneer je binnenkomt krijg je al een miauwend welkomstcomité. 
Hij wordt alleen geplaatst in een huis met andere katten of samen met zijn broertje Chester. We zoeken voor hem een huisje waar de mensen tijd maken om met hem te spelen, maar hem ook de rust en ruimte geven wanneer hij dat wilt.
Geplaatst op 23-07-2020
Milo
40

Weldra meer informatie over Milos!

Geplaatst op 23-07-2020
Chester
40

Chester is een hele lieve kleine jongen, is super speels en nieuwsgierig. Bij luide of nieuwe geluiden is hij nog een beetje timide. Hij houdt van aandacht en ontdekt graag zijn omgeving. Springen is zijn favoriete bezigheid en hij is super slim.
Hij wordt alleen geplaatst in een huis met andere katten of samen met zijn broertje Niklas. We zoeken voor hem een huisje waar de mensen tijd maken om met hem te spelen, maar hem ook de rust en ruimte geven wanneer hij dat wilt.  
Geplaatst op 23-07-2020
Missy
6

Ik ben Missy, ik ben bij mijn opvangmama’s gearriveerd met een zwanger buikje. Eerst hoorde ik dat ik een beetje schuw zou zijn en ik dacht ‘Neeeee, ik schuw? Helemaal mis hoor!’ Ik heb ze daarom snel het tegendeel bewezen met kopjes geven, spinnen en kneden. Ik kan echt e-n-o-r-m genieten van de aandacht van jullie mensen!  Oh en een lekker snoepje nu en dan daar zeg ik geen nee tegen ;) Ondertussen heb ik mijn kindjes allemaal veilig en wel ter wereld gebracht. Wat een geluk dat ik dit niet buiten heb moeten doen, want wat hebben we ons hier laten verwennen! Nu ben ik op zoek naar een huisje voor mezelf, maak jij wat tijd vrij voor mijn dagelijkse knuffelsessies? Laat het dan maar even weten!

Geplaatst op 23-07-2020
Yara
6

Ik ben een echte levensgenieter! Slapen? Zaaaalig! Eten? Zaaaalig! Knuffelen met mijn mama, opvangmama’s of met mijn broertje Lilo, Daar kan ik wat van! Ik ben trouwens ook best slim hoor, wanneer mijn broertjes en zusjes liggen te strijden voor mama’s melk,  wacht ik gewoon eventjes tot zij klaar zijn, dan heb ik mama voor mij alleen! Ben jij ook een levensgenieter en nog op zoek naar 2 huisgenootjes? Vul dan maar snel een formuliertje in want dan zijn we vast een goede match!  

Geplaatst op 23-07-2020
Lilo
6

Dag iedereen! Ik ben Lilo en ik ben op zoek naar een forever mandje. Ik ben een klein beetje verlegen aangelegd maar eens ik je leer kennen bloei ik helemaal open. Ik kan flink knuffelen en spelen! Heb jij een plekje voor mij en mijn zusje Yara? Indien er bij jullie al een 4-voeter rondloopt dan liefst eentje zonder dominant karakter.

Geplaatst op 23-07-2020
Tila
6

Dag allemaal! Ik ben Tila. Volgens mijn opvangmama’s ben ik een knappe meid. Ik heb een zwarte vacht met een donkergrijs tijgerpatroontje. Ik ben een heel dapper meisje, ik speel graag en ik word graag achter mijn oortje gekrabd! Heb jij een handje vrij om te krabben? Ik kan alleen komen of mijn broertje Arto meenemen. Ik hoor het wel! Daaaaag!

Geplaatst op 22-07-2020
Kapitein Kola
1

De kleine kapitein werd gevonden in het bos door een hond die met hem wou spelen. Hij was nog te klein om een goede speelkameraad te zijn dus kwam hij bij ons terecht. Hier vindt hij het toch iets fijner dan in het grote bos: lekkere hapjes, tikkertje met de grote katten en daarna een dutje in een zacht mandje. Veel beter kan het niet worden.

Als jij wel zo’n dappere kapitein wil om je huis op te vrolijken, bel dan zeker naar kattenbemiddeling voor een afspraakje.

Geplaatst op 22-07-2020
Tina
2

Goedemiddag iedereen,
Ik zal mij eens even voorstellen ik ben Tina. Ik ben een lieve en sociale dame.
Het maakt mij niet uit hoeveel mensen er zijn ik trek lekker mijn plan.
Ik ben een speelse dame die wel houdt van een potje ravotten met mijn broer.
Mijn broer en ik doe eigenlijk veel samen. Ik moet ook altijd een oogje in het zeil houden want mijn broer die haalt van alles uit. Daarom wil ik hem ook niet achterlaten.
Samen uit samen thuis zo zijn wij.
Volgens mijn opvang mama ben ik de rustige van de twee en doe ik heerlijk mijn ding.
Zoek jij een leuk, lief, stoer en dynamisch duo dan zijn wij Het juiste stel.
Kom je ons gauw leren kennen.

Kopjes Tina
 

Geplaatst op 22-07-2020
Tony
2

Hoi Iedereen,
Ik zal me even snel voorstellen want ik heb weinig tijd. Ik moet nog zoveel doen.
Oh zie je dat een vlieg! Hé daar rent een muis. Wat zeg je Tina? Oja ik ging me voorstellen.
Nou ik ben Tony een dappere stoer man! Ik ravot het liefst de hele dag door.
Mijn zus plagen vind ik ook heerlijk. Maar ze moet wel in de buurt blijven andere ga ik haar roepen hoor. Stiekem kan ik niet zonder haar, maar niet zeggen hoor. Ik kan de beste stunts uit halen. Wil je er een zien? Kijk hop op de vensterbank.
“s middags dan ben ik de hort op. Nee Tina sstt niet zeggen. Ik lig dan ergens lekker te tukken zegt Tina, Maar ik heb dan de wildste avonturen. Als Jij ’s avonds op de bank zit dan kom ik er gezellig bij, knuffelen maar.
Laat maar weten wanneer jij ons komt bezoeken.

Snelle kopjes Tony
 

Geplaatst op 20-07-2020
Rijntje
10

Mijn naam is Rijntje,
Samen met mijn broertjes ben ik in Maaseik gevonden. Onze mama liet ons in paniek achter en is niet meer terug gekomen voor ons. Maar gelukkig was er bij het gastgezin van pauly en Chrissy nog een plekje vrij voor ons.
Hier zijn we heerlijk verwend de afgelopen weken. De flesjes waren op tijd warm en ons mandje ook.
Van onze opvangmama mogen wij ons nu voorstellen want over een aantal weekjes mogen wij naar een eigen huisje vertrekken. Hier moet natuurlijk wel minstens een jonge speelmakkertje wonen want anders vertrek ik niet hoor. Veel te gezellig hier met mijn broertjes en andere kattenvrienden.
Ik vind het heerlijk om te stoeien met mijn broertjes. Het klimmen en springen ben ik goed aan het oefenen onder toezicht van Pauly. Maar ik ben ook een echte liefhebber van lekkere hapjes ... en daarna lekker uitbuiken en knuffelen.
Heb jij een leuk plekje voor mij (en misschien voor een van mijn broertjes)?

Kan geplaatst worden bij kinderen vanaf 8 jaar

Geplaatst op 20-07-2020
ziggy
Nancy Vanthoor

Ziggy is actief, speels, ondeugend, nieuwsgierig. Vindt het zalig om bij je te knuffelen en slapen. Is zot van natvoer. Wordt samen met Appa geplaatst.

Geplaatst op 20-07-2020
Appa
Nancy Vanthoor

Appa is een lief, speels, sociaal, nieuwsgierig kereltje. Hij heeft direkt vriendjes gemaakt met de 3 musketiers (opvangertjes) die al bij het gastgezin verbleven. Hij komt graag bij je slapen. Hij wordt samengeplaatst met Ziggy

Geplaatst op 19-07-2020
Lily
24

Heel vocaal. Kan hele concerten geven en conversaties voeren als je terug miauwt. Speelt ook graag, maar is het fragielste van de drie en geeft wel eens op. Trekt zich dan terug om te slapen. Ze eet ook heel graag en zal een concertje geven als ze honger heeft. Kan ook echt genieten van een aaitje. 

Geplaatst op 19-07-2020
Toulouse
24

 

Een echte knuffelkont, is heel graag bij je in de buurt. Wordt ook graag ondergestopt. Natuurlijk speelt ze ook graag. Zowel met de anderen of alleen kan ze echt helemaal zot worden. 

Geplaatst op 18-07-2020
Noah
6

Ik heb mijn onthaalmama’s een tijdje gefopt want zij dachten dat ik een poesje was. Ja, niet dus, ik ben een flink katertje! Ik ben de rustigste van de bende, ik doe dan ook alles op mijn eigen tempo, lekker kalm aan. Mijn naam is mij dan ook op het lijf geschreven want die betekent ‘rust’.  Ik ben bovendien een echte knuffelkont! Ik kan echt heerlijk in je armen in slaap vallen. Prrrrr zalig… Het liefst neem ik mijn broertje Yani mee naar een nieuw huisje. Heb jij voor ons een gouden mandje? Indien er bij jullie al een 4-voeter rondloopt dan liefst eentje zonder dominant karakter.

Geplaatst op 18-07-2020
Noedels
VV

Half maart kwam hij bij ons binnen, met een pijnlijk pootje. Het beterde maar niet en bleek uiteindelijk een zenuwgerelateerd probleem te zijn. Ondanks alle inspanningen, konden we zijn pootje niet behouden. Zijn voorpootje werd hoog geamputeerd en Noedels knapte snel op. Jong, flexibel en snel als een acrobaat beklom hij de toestellen, om vervolgens hoog in de toren op de uitkijk te gaan. Een sociale jongen, voor mens en dier.
Natuurlijk kreeg hij snel bezoek, wie valt er nu niet voor de charmes van onze Noedels ;-)
Het was een match en Noedels mocht meteen mee naar zijn nieuwe huisje. Leuk detail, de adoptanten zijn een gastgezin van ons en vangen Sigrun op. Hij heeft best wel behoefte aan gezelschap. Hopelijk kan de voortvarende Noedels hem een portie zelfvertrouwen geven.
Zet hem op lieverd, maak er wat moois van ♥

Geplaatst op 18-07-2020
Yani
6

Hoiiii, snel even wat vertellen eer ik verder ga spelen. Ik ben een knap ros-wit katertje (al zeg ik het zelf). Ik hou van lekker eten, van knuffelen en spelen, en van mijn broertje Noah. Heb jij voor ons een huisje waar we permanent in kunnen komen wonen? Je zal er geen spijt van krijgen!

Geplaatst op 18-07-2020
Thijske
10

Mijn naam is Thijske
Samen met mijn 2 broertjes ben ik een paar weekjes geleden gevonden in Maaseik. Onze mama had van schrik de benen genomen en ons achter gelaten. Gelukkig vond iemand ons en zijn we bij in gastgezin opgenomen. Hier word er goed voor ons gezorgd en leren  we de eerste beginselen van de huisregels van het leven als binnenkat. Nog allemaal heel speels en kort hoor want we zijn nog maar klein en vlug moe. Pauly, ook nog een opvanger, is onze grote held en waakt over ons terwijl we op onderzoek uit gaan. Ondanks dat ik de kleinste ben van het stel , durf ik wel te zeggen dat ik de stoerste ben van ons drietjes. Ik ga zelfs niet voor de grote zwarte woef aan de kant, en altijd ben ik in voor een spelletje.

Kan bij kinderen vanaf 8 jaar geplaatst worden

Geplaatst op 18-07-2020
Fredje
10

Mijn naam is Fredje,
Samen met mijn 2 broertjes ben ik in Maaseik gevonden toen onze mama van schrik d3 benen nam en ons achter liet. Sindsdien wonen wij bij een gastgezin waar ook Pauly en Chrissy nog wonen.
 We zijn hier heerlijk verwend de afgelopen weken. Onze flesjes waren op tijd warm en ook ons mandje was heerlijk knus. Nu vond mijn opvangmama het langzamerhand tijd dat wij ons zouden voorstellen. Over een aantal weken mogen wij namelijk op zoek naar een eigen huisje. Hier moet natuurlijk wel minstens één jong speelmakkertje wonen anders vertrekken wij niet hoor. Het is hier veel te gezellig zo met mijn broertjes en alle andere kattenvrienden.
Ik vind het heerlijk om te klimmen , springen en natuurlijk te stoeien. Ik ben een echt lefgozer en Pauly houd alles heel goed in de gaten. Hij kan niet wachten totdat wij groot genoeg zijn om al zijn stunts te leren.
Staat mijn of ons nieuwe mandje EN klimpaal bij jou ?

Kan bij kinderen vanaf 8 jaar geplaatst worden

Geplaatst op 16-07-2020
Terra
100

Zeer zeer aanwezig . altijd op schoot klimmen, beenhanger, haantje de voorste, lief, sociaal.

Een bengel met een engelensnoetje

Geplaatst op 16-07-2020
Luna
100

Gezellig, sociaal, lief, zachtaardig, beenhanger

Geplaatst op 12-07-2020
Aischa
35

Ik ben Aischa en ik  kom uit een leegstaand huis waar ik zwanger door mijn ex baasje ben achtergelaten.
Heb van mijn gastouders en in bijzonder mijn opvangmama geleerd dat er ook lieve mensen zijn en die je kan vertrouwen.
Ik moest ook heel snel leren mama te zijn en te wennen aan mijn 3 leuke kittens, waarbij ik de hulp kreeg van mijn opvangmama.Zij gaf me de tijd om vertrouwen te krijgen in de mensen en zo liet ik haar snel toe en mocht ze mijn kids oppakken en aaien.
Nu zei mijn  opvangmama ook wat haar mama zei jaren geleden tegen haar " Aischa  nu is het tijd om op eigen benen te staan "
Nu dat wil ik ook graag maar  geef me tijd zodat ik aan jullie kan wennen en jullie aan mij.
Geef mij liefde en aandacht dan geef ik die graag terug .
Mag ik op je bed liggen dan voel ik dat niet alleen ben.
Ik vind het top als je veel bij me bent want ik kan niet goed tegen eenzaamheid.
Van kleine kinderen hou ik niet echt , ik doe ze niets maar ga op de vlucht, ze zijn me te druk.
Stofzuigen hou ik niet van dus laat me maar gewoon mijn gang gaan als je moet stofzuigen ik kom wel terug als het weer rustig is.
Grote kinderen in huis...top lekker bij hun huiswerk helpen (lees pesten )
Katten mag maar moet niet hoor en een hondje kan ook. 
Hier hebben ze  een grijze roodstaart papegaai en dat is prima maar wel in de kooi laten want ze prikken me.
Oudere mensen en bv mensen met een beperking en daardoor veel thuis zijn daar hou ik het meeste van want die hebben extra veel tijd voor mij. Tijd die ik nodig heb om weer aan de nieuwe situatie te wennen.
Heb je geduld met me dan wordt ik de beste en liefste poes die je maar kan voorstellen 
Lekker tv kijken op schoot of  knuffelen wat dan ook.
Alleen buiten durf ik niet ben bang om weer alleen te zijn dus hou me lekker bij je binnen. 
Dus ben jij of zijn jullie mijn nieuwe familie die op zoek zijn naar mij ...
Zullen we vrienden voor het leven worden ?
 Liefs Aischa
Geplaatst op 12-07-2020
Sol
100

Een lekker ding! Lief en gezellig, ondernemend

Geplaatst op 12-07-2020
Halley
100

snel, behendig , avonturier, schootligger. Uiteraard super sociaal en gezellig

Geplaatst op 11-07-2020
Mom
27

Voor Mom zou het heel fijn zijn als zij samen met haar kitten Katrien wordt geplaatst.

Mom is heel lief. Ze heeft wel tijd nodig voordat ze je vertrouwd. Als het vertrouwen er eenmaal is gaat het goed. Omdat ze harde geluiden en plotselinge bewegingen niet prettig vindt plaatsen wij haar liever niet bij kleine kinderen

Geplaatst op 11-07-2020
Katrien
27

Katrien blijft het liefst samen met haar mama Mom

Geplaatst op 10-07-2020
Flo
111

Weldra meer informatie over Flo!

Geplaatst op 06-07-2020
Floki
24

Heel speels. Vindt in alles een spel. Is ook het grootst en sterkst en kent zijn eigen kracht soms niet. Heeft een eigen willetje en laat dit ook graag zien. Na het spelen knuffelt hij natuurlijk ook heel graag. Heel speels. Vindt in alles een spel. Is ook het grootst en sterkst en kent zijn eigen kracht soms niet. Heeft een eigen willetje en laat dit ook graag zien. Na het spelen knuffelt hij natuurlijk ook heel graag.  
Geplaatst op 06-07-2020
Nora
14

Nora is een nieuwsgierig poesje en wil alles onderzoeken. Als ze een speeltje heeft laat ze het niet meer los. Ze is speels en niet bang aangelegd. Zoekt graag het gezelschap op van andere katten maar is ook heel zelfstandig. Speelt graag de baas over andere katjes. Als ze moe is komt ze graag bij je liggen.

Geplaatst op 06-07-2020
Pluto
27

Pluto blijft het liefst samen met z'n broertje Donald!

Geplaatst op 06-07-2020
Donald
27

Donald blijft het liefst met z'n broertje Pluto samen!

Geplaatst op 05-07-2020
Sientje
106

Wij zijn 2 vrienden, jij en ik, 2 beste vrienden jij en ik. We blijven altijd bij elkaar....🎡🎢🎡

Net zoals in het liedje, ik denk zelfs dat dat speciaal voor ons geschreven is.
Wij zijn Sien en Moos, een gezellig duo. Ik (Sientje) zal het woord doen, want Moos is een beetje verlegen in gezelschap. We leerden elkaar kennen in de opvang. Beiden waren we er niet zo florissant aan toe. Ik (Sientje) een ernstige bekkenbreuk en Moosje een probleem met de darmen. 
Inmiddels kan ik wel stellen dat we ons goed gemaakt hebben. Een klein restantje van ons verleden is nog wel eens merkbaar. Ik heb wat stramme achterpootjes en Moos heeft soms wat gevoelige darmen, maar no big deal. Alles is gecheckt, dus geen gekke dingen. Nah ja, ik val maar met de deur in huis, we willen graag samen blijven. Moos is makkelijk, die kan met iedereen. Ik heb hem al eens gezegd dat hij gerust wat kritischer mag zijn, maar hij heeft een beetje de "vrijheid, blijheid en iedereen is lief" instelling. Ik moet hem dus een beetje beschermen in zijn naïviteit. Ik ben ook heel vriendelijk hoor, maar er zijn grenzen. Ik laat niet met me sollen. Maar van Moos kan ik alles verdragen, tis mijn maatje. Bij deze waag ik dus een poging voor ons beiden.
We houden van mensen, zijn heel graag buiten, liefst in een afgeschermde tuin, vanwege mijn stramme pootjes ben ik niet snel genoeg voor die razende monsters, maar dat begrijp je vast wel.
Verder houden we van knuffelen, ik ben geen schootjeshanger, maar dat maakt Moos wel goed. Die ploft gewoon op je gezicht als hij er zin in heeft. Je hoeft ons niet de hele dag te entertainen, we amuseren ons prima met elkaar.
Wat denk je ervan? We zijn jong, gezellig, flexibel en je hebt er meteen 2, hoef je zelf geen match meer te maken. Dat hebben wij al voor je gedaan. Klinkt best ideaal, toch? Als jij denkt dat wij helemaal bij jou passen, dan vul maar eens een formuliertje in!
Hopelijk tot gauw,
 
Pootje van Sien en Moos
Geplaatst op 05-07-2020
Moos
106

Wij zijn 2 vrienden, jij en ik, 2 beste vrienden jij en ik. We blijven altijd bij elkaar....🎡🎢🎡

Net zoals in het liedje, ik denk zelfs dat dat speciaal voor ons geschreven is.
Wij zijn Sien en Moos, een gezellig duo. Ik (Sientje) zal het woord doen, want Moos is een beetje verlegen in gezelschap. We leerden elkaar kennen in de opvang. Beiden waren we er niet zo florissant aan toe. Ik (Sientje) een ernstige bekkenbreuk en Moosje een probleem met de darmen. 
Inmiddels kan ik wel stellen dat we ons goed gemaakt hebben. Een klein restantje van ons verleden is nog wel eens merkbaar. Ik heb wat stramme achterpootjes en Moos heeft soms wat gevoelige darmen, maar no big deal. Alles is gecheckt, dus geen gekke dingen. Nah ja, ik val maar met de deur in huis, we willen graag samen blijven. Moos is makkelijk, die kan met iedereen. Ik heb hem al eens gezegd dat hij gerust wat kritischer mag zijn, maar hij heeft een beetje de "vrijheid, blijheid en iedereen is lief" instelling. Ik moet hem dus een beetje beschermen in zijn naïviteit. Ik ben ook heel vriendelijk hoor, maar er zijn grenzen. Ik laat niet met me sollen. Maar van Moos kan ik alles verdragen, tis mijn maatje. Bij deze waag ik dus een poging voor ons beiden.
We houden van mensen, zijn heel graag buiten, liefst in een afgeschermde tuin, vanwege mijn stramme pootjes ben ik niet snel genoeg voor die razende monsters, maar dat begrijp je vast wel.
Verder houden we van knuffelen, ik ben geen schootjeshanger, maar dat maakt Moos wel goed. Die ploft gewoon op je gezicht als hij er zin in heeft. Je hoeft ons niet de hele dag te entertainen, we amuseren ons prima met elkaar.
Wat denk je ervan? We zijn jong, gezellig, flexibel en je hebt er meteen 2, hoef je zelf geen match meer te maken. Dat hebben wij al voor je gedaan. Klinkt best ideaal, toch? Als jij denkt dat wij helemaal bij jou passen, dan vul maar eens een formuliertje in!
Hopelijk tot gauw,
 
Pootje van Sien en Moos
Geplaatst op 05-07-2020
Cyra
14

Cyra is een speels rustig poesje. Als ze aandacht of eten wil laat ze dat met een luide stem horen. Ze komt graag bij je liggen als ze gaat slapen. Kijkt graag hoe andere poezen spelen voor ze zelf mee doet. Is gek op glitters en veertjes.

Cyra geniet enorm van de aanwezigheid van andere poezels en wordt daarom alleen samen met Nora geplaatst of bij een ander katje.

Geplaatst op 05-07-2020
Cadisha
35

Weldra meer informatie over Cadisha!

Geplaatst op 05-07-2020
Basil
111

Weldra meer informatie over Basil!

Geplaatst op 04-07-2020
Gwen
VV

Gisteren mocht onze Gwen haar koffertje pakken. Ze kan haar hart ophalen, een hond, twee kattenvriendjes en zelfs nog twee konijntjes. Dat Gwen niet de grootste fan van ons mensen is, maken de andere huisgenootjes ruimschoots goed. Er wordt niets van haar verwacht, ze mag daar zichzelf zijn en wie weet wat er dan in de toekomst nog gaat gebeuren.
Zo zie je maar, ook voor hele angstige katjes is er uiteindelijk best een fijn, geschikt plekje te vinden. De zoektocht kost wat meer tijd, maar uiteindelijk is het zo de moeite waard. Geniet van je vriendjes lieve Gwen en hopelijk ga je ook je mensjes nog eens vertrouwen. Maak er wat moois van ♥

Geplaatst op 04-07-2020
Dwainy
35

Lieve schatje Dwainy

Jij was de tweede uit het nestje van Aischa . Je stond vanaf het begin je vrouwtje
In alles was je de eerste. Je was het eerste uit het nest. het eerste met buiten het nestje slapen,spelen was jij degene die verwarmingsbuizen het belangrijkste vond en klimmen kon je als geen ander.
Lieve schat, je bent nu op je nest beland wat een zeer gouden en warm nestje zal zijn .
Lieve schat groei lekker op in dit gezin en het gaat je goed . We zullen je missen !!

Geplaatst op 04-07-2020
Picasso
8

Hallo,

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Picasso. Deze naam heb ik gekregen vanwege het mooie witte puntje aan het topje van mijn staart. Net een verfkwastje. Mijn knappe snoet mag er trouwens ook wel wezen. Ik ben het zusje van Simba en een heel nieuwgierige meid. Als er iets nieuws te beleven valt ben ik er als eerste bij. Onze opvangmama heeft ons in het begin geflest vandaar dat ik heel aanhankelijk ben naar mensen toe. Ik vind het heel leuk om met mijn opvangmama te spelen en te knuffelen. 

Geplaatst op 04-07-2020
Minnie
27

Minnie blijft het liefst samen met haar broertje Mickey!

Geplaatst op 04-07-2020
Mickey
27

Mickey blijft het liefst samen met z'n zusje Minnie!

Geplaatst op 04-07-2020
Toto
111

Weldra meer informatie over Toto!

Geplaatst op 02-07-2020
Jorre
113

Jorre werd samen met broer en zusje gevonden in Bree.

Hai ik ben Jorre en ik ben een echte sportfanaat.

Dat is natuurlijk te zien aan mijn super strakke gespierde lichaam, want ik ben niet vies van mezelf in topconditie houden. Rennen, springen, klimmen, ik ben hard aan het trainen voor de komende triatlon! Daar moet je natuurlijk ook gezond eten voor eten, dus kan ik best zeggen dat je mijn tijgerspieren goed kunt zien onder mijn glanzende zwarte vachtje.

Naast zelf sporten vind ik sport kijken ook echt de max. Afgelopen winter deden jullie mensen vanuit alle werelddelen ineens zo'n heel groot sportevenement. Nou, dat was genieten zeg! Ik heb dagenlang aan de tv geplakt gezeten. Schaatsen, skiën, in feite maakt het me helemaal niet uit, als het maar beweegt en sport. Ik probeer ze met mijn pootjes nog eens een extra zetje te geven en aan te moedigen. En als ze dan uit beeld verdwijnen, ga ik ze achter de tv zoeken.

Komende zomer wil ik de zomersporten eens gaan ontdekken. Ik heb iets gehoord van mama over dat de mensen 's zomers vaak een bal gebruiken om mee te sporten. Nou wil het geval dat ik ballen ook heel erg leuk vind om zelf mee te spelen, dus ik vermoed dat ik op tv ook wel wil meedoen. Mag dat dan in jouw woonkamer zijn? Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik dan niet graag bij jou op schoot of op de bank kom zitten. Zo dicht bij mensen zijn vind ik nog ietsje te spannend. Vanuit mijn eigen mandje vind ik het wel heel fijn om je te zien natuurlijk. En wat ik het allerleukste vind? Een racewedstrijd samen met mijn kattenvriendjes!

Dus heb jij kattenvriendjes voor me? En houd je van sport? Dan ben ik je man :).

Geplaatst op 02-07-2020
Maxi
113

Weldra meer info!

Geplaatst op 01-07-2020
Joey
114

Onze opvangmama vertelt:

Mijn vriendjes Joey en Ben…
Een jaar of drie geleden werd op een avond Joey bij ons gebracht.
Joey leefde in een zwerfkattenpopulatie, maar voelde zich niet lekker. Hij kwam binnen bij Zwerfkat in Nood en werd bij mij als gastgezin gebracht.
Joey had een vervelende ziekte opgelopen. Volgens onze dierenarts had die ziekte hem al ver onder controle. Ook zijn longen klonken erg slecht. Hij zou nog een paar weken te leven hebben.
Joey vond het ondertussen prima bij ons. Hij had zijn vriendjes, lekker mandje, lekker eten. Ik zou hem verwennen voor de korte tijd die hij nog had.
Maar maanden, zelfs jaren gingen voorbij. En Joey trok prima zijn plan. Nogmaals werd hij grondig onderzocht door onze dierenarts. En wat blijkt…Joey maakt het prima! Geen klachten meer!
Nu kunnen wij ons geen leven zonder onze Joey voorstellen dus… Joey blijft gezellig bij ons! Voor zolang hij maar wenst!

En toen kwam Ben…
In tegenstelling tot Joey is Ben zeer aanwezig. Ben is heel vocaal, iedereen weet altijd waar Ben is. Iedereen wilt Ben aaien, liefst zelfs adopteren!
Ben ziet er heel schattig uit, maar deze jongen komt met een lijst eisen. Ben duldt geen dichte deuren. Zijn bakje met brokken moet steeds opnieuw gevuld worden en buiten dat, eet hij met de mensen mee aan tafel. Hij moet de fijnste plekjes in huis. Ben is net wat meer .
Joey trekt zich dat niet aan, Ben is zijn vriend. Met Ben is altijd wat te beleven. Met Ben is spel net iets leuker.

Lieve Joey en Ben. We weten niet hoe lang jullie zullen leven. Of ooit jullie ziekte jullie in zijn macht krijgt. Maar we gaan ervoor, een mooi en zo lang mogelijk leven.
Lieve Joey en Ben, jullie blijven gezellig hier.
Wij gaan van jullie genieten!!
Jouw opvangmama

Geplaatst op 01-07-2020
Ben
114

Onze opvangmama vertelt:

Mijn vriendjes Joey en Ben…
Een jaar of drie geleden werd op een avond Joey bij ons gebracht.
Joey leefde in een zwerfkattenpopulatie, maar voelde zich niet lekker. Hij kwam binnen bij Zwerfkat in Nood en werd bij mij als gastgezin gebracht.
Joey had een vervelende ziekte opgelopen. Volgens onze dierenarts had die ziekte hem al ver onder controle. Ook zijn longen klonken erg slecht. Hij zou nog een paar weken te leven hebben.
Joey vond het ondertussen prima bij ons. Hij had zijn vriendjes, lekker mandje, lekker eten. Ik zou hem verwennen voor de korte tijd die hij nog had.
Maar maanden, zelfs jaren gingen voorbij. En Joey trok prima zijn plan. Nogmaals werd hij grondig onderzocht door onze dierenarts. En wat blijkt…Joey maakt het prima! Geen klachten meer!
Nu kunnen wij ons geen leven zonder onze Joey voorstellen dus… Joey blijft gezellig bij ons! Voor zolang hij maar wenst!

En toen kwam Ben…
In tegenstelling tot Joey is Ben zeer aanwezig. Ben is heel vocaal, iedereen weet altijd waar Ben is. Iedereen wilt Ben aaien, liefst zelfs adopteren!
Ben ziet er heel schattig uit, maar deze jongen komt met een lijst eisen. Ben duldt geen dichte deuren. Zijn bakje met brokken moet steeds opnieuw gevuld worden en buiten dat, eet hij met de mensen mee aan tafel. Hij moet de fijnste plekjes in huis. Ben is net wat meer .
Joey trekt zich dat niet aan, Ben is zijn vriend. Met Ben is altijd wat te beleven. Met Ben is spel net iets leuker.

Lieve Joey en Ben. We weten niet hoe lang jullie zullen leven. Of ooit jullie ziekte jullie in zijn macht krijgt. Maar we gaan ervoor, een mooi en zo lang mogelijk leven.
Lieve Joey en Ben, jullie blijven gezellig hier.
Wij gaan van jullie genieten!!
Jouw opvangmama

Geplaatst op 01-07-2020
Simba
8

Ik ben Simba,

Een leeuwennaam , maar eigenlijk ben ik gewoon een lieve pluizige knuffelbeer. Spelen en knuffelen vind ik het allerleukst. En een hapje eten af en toe ook natuuurlijk


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg